Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Nyt rasahti rusinat

Kuinka monta rusinaa pitäisi olla maksalaatikossa? Aika luoda EU-direktiivi?
Nyt rasahti rusinat Lähettänyt: Jopotti

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 66 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +681 (931 ääntä)
      Kun sä ajat formulaa, niin sä et mieti mitään rusinoita. En ole mikään kielinatsi, mutta tympii tuo sinä-passiivin ylikäyttö. Muuten on kyllä asiaa, maksalaatikko on hyvää ja siihen kuuluu rusinat.

      Lainaa

    2. Vaihtorotta 25.3.2014 5:53
      Tulos: +545 (575 ääntä)
      Vaikka kuinka miettii lapsilisien leikkaamista, ruuan hinnan nostoa ja muutenkin köyhien syrjimistä, nii silti, däämn.. Vain neljä rusinaa?

      Lainaa

    3. Tulos: +228 (370 ääntä)
      Ensimmäinen virhe oli ostaa Atrian maksalaatikkoa.. Saarioisten.

      Lainaa

    4. Tulos: +534 (564 ääntä)
      "Rusinaisin terveisin" Ihana! :D

      Lainaa

    5. Tulos: +372 (404 ääntä)
      Asiallinen ja ystävällinen viesti kaikinpuolin. Hyvä Joonas!

      Lainaa

    6. Tulos: +135 (427 ääntä)
      Voi hyvänen aika, en voinu lukkee koko juttua, kun on käytetty tuota sä-passiivia! Ei kuulu suomen kieleen tuommoset jutut.

      Lainaa

    7. Tulos: +16 (202 ääntä)
      Rusinat ovat saatanasta. Pitäkää ne kaukana ruoastani.

      Lainaa

    8. pers reikä 25.3.2014 8:00
      Tulos: -249 (385 ääntä)
      Vittu mikä rusina koko runkkari. Paskempaa palautetta en vähään aikaan ole nähnyt. Miten helvetissä joku deadline tai kaverin tapaaminen liittyy maksalaatikon syömiseen tai rusinoihin?! T: saarioisten äiti

      Lainaa

    9. Tulos: +529 (541 ääntä)
      Laitoin jo pari vuotta sitten Atrialle valitusta siitä, kun maksalaatikosta löytyi vain KAKSI rusinaa. Ottivat näemmä palautteen vastaan ja TUPLASIVAT rusinamäärän!

      Lainaa

    10. Tulos: +177 (233 ääntä)
      Haha täähän oli just asiallisesti yliampuva palaute näitä lukee mielellää. Yläfemmojen heitto repäs potin! Kyl on käytetty luovaa ajattelua asiansa esiintuomiseksi. Mitäs jos ois kirjottanu suomalaisittain "v*ttu mul oli maksalootas vaa neljä rusinaa v*ttu mitä paskaa" näin hänen palautteeseen reagoitiin ja saapi ehkä jotain kivaa atrialta postissa.

      Lainaa

    11. Tulos: +100 (198 ääntä)
      Atrian väki pelasti. Joonaksen ärsyttävästi kirjoitettu palaute taas olisi saanut multa miinuksen. Samaa mieltä muiden kanssa, tuosta "passiivin" mutiloimisesta.

      Lainaa

    12. Tulos: +41 (143 ääntä)
      Mä en tajua niitä rusinoita maksalaatikossa, tai pullassa. Hyi helvetti.

      Lainaa

    13. nolostunut 25.3.2014 9:31
      Tulos: -9 (177 ääntä)
      Olihan toi teksti ihan hirveen nolo, yritetty olla hauska mut kauas jääty!!!

      Lainaa

    14. Tulos: +60 (98 ääntä)
      pers reikä: Vittu mikä rusina koko runkkari. Paskempaa palautetta en vähään aikaan ole nähnyt. Miten helvetissä joku deadline tai kaverin tapaaminen liittyy maksalaatikon syömiseen tai rusinoihin?! T: saarioisten äiti
      Selvitä tekstistä tämän kaverin henkilöllisyys niin ymmärrät asiakokonaisuudet. Kielenkäytöstäsi päätellen tosin vaikutat henkilöltä, joka ei selvittäisi omaa nimeäänkään, vaikka se passista näytettäisi ja ääneen kerrottaisi.

      Lainaa

    15. Tulos: -45 (125 ääntä)
      mims: Voi hyvänen aika, en voinu lukkee koko juttua, kun on käytetty tuota sä-passiivia! Ei kuulu suomen kieleen tuommoset jutut.
      "Ei kuulu suomen kieleen" huutaa 80% ihmisistä, koska se ei kuulu heidän murteeseensa. Samoilla perusteilla kukaan ei saa käyttää esimerkiksi "sä", "sie", "sinä", "sää", "nää" tai oikeastaan mitään muutakaan persoonapronominia, koska noista jokainen on vain pienen murrealueen juttu, joten eivät kuulu suomen kieleen!!!!!

      Lainaa

    16. Tulos: +45 (125 ääntä)
      Helvetin sinä-passiivi. En jaksanut lukea Joonaksen tekstistä kuin ensimmäiset pari kappaletta niin se alkoi ärsyttämään niin pahasti että skippasin suoraan Atrian vastaukseen.

      Lainaa

    17. Tulos: +63 (117 ääntä)
      Nyt on kyllä todettava että tuo sä-muoto sai niskavillat pystyyn heti alkumetreillä, enkä kyennyt lukemaan tekstiä loppuun saakka. Pystyivätköhän Atrialla?

      Lainaa

    18. vautsivilletär 25.3.2014 10:12
      Tulos: +8 (20 ääntä)
      Virhe: Ensimmäinen virhe oli ostaa Atrian maksalaatikkoa.. Saarioisten.
      Niinpä! En ole uskaltanut muita maksalaatikkoja syödä kun noita äitien tekemiä. Onhan ne vähän makeita toisinaan mutta koulussa sai niin pahaa maksalaatikkoa silloin ´80-luvulla että Saarioisten on siihen verrattuna ihan linnunmaitoa.

      Lainaa

    19. Tulos: +46 (64 ääntä)
      Maksalaatikkointohimosta ja rusinoille yläfemmojen heittelystä tuli ihan mieleen Fok_It ja Joonaksen profiilista sit selviski, että on ko. sarjakuvan fani. Nyt tunnen itseni Sherlockiksi. Hurraa!

      Lainaa

    20. Tulos: +55 (65 ääntä)
      Tuli pakottava halu lähettää Joonakselle paketti Sun-Maidia.

      Lainaa

    21. Tulos: +10 (16 ääntä)
      http://static.ylilauta.org/files/z8/orig/1378417005732003.jpg/%C3%A4ij%C3%A4t%20hei%20nyt%20rasahti%20rusinat.jpg

      Lainaa

    22. Tulos: +48 (104 ääntä)
      Suomessa ei oo olemassa sinä-passiivia. Stnan ärsyttävää tekstiä.

      Lainaa

    23. Tulos: +25 (109 ääntä)
      Tekstissä oli lukuisia ärsyttäviä elementtejä (etenkin juuri tuo sinä-passiivi), useita typeryyksiä ("talouden oravanpyörä" ja se, kuvitteleeko Joonas Atrian henkilöstön tutkivan jokaisen tuotepakkauksen varmistaakseen, että siellä on yli neljä rusinaa), monta kirjoitusvirhettä, lähes monta ihan menettelevää osiota (Atrian tyyppien tokaisu, ettei neljällä rusinalla tosiaankaan elä), mutta ei yhtään hauskaa kohtaa. Huumori on vaikea laji, minkä vuoksi Joonas tuomittakoon nyt julmimpaan mahdolliseen rangaistukseen: nostamaan rimaa.

      Lainaa

    24. Tulos: +35 (39 ääntä)
      kaikessa pantataan, samaan traumaattiseen kategoriaan menee, ku ostin joskus jonkun suklaa sekotus -karkkipussin, missä oli sit tosiaan vaan tasan viisi (5) suklaanamia, et voi helvetti mitä harhaanjohtamista. >:D meinasin myöskin vastaavan kirjelmän laittaa, mut enpäs sit kehdannu. :/

      Lainaa

    25. Tulos: +3 (55 ääntä)
      Olipas ärsyttävästi kirjotettua kuraa.

      Lainaa

    26. Tulos: +59 (59 ääntä)
      Ouch: Laitoin jo pari vuotta sitten Atrialle valitusta siitä, kun maksalaatikosta löytyi vain KAKSI rusinaa. Ottivat näemmä palautteen vastaan ja TUPLASIVAT rusinamäärän!
      Repesin :D Josko nyt ovat kahdeksalla liikenteessä!

      Lainaa

    27. Tulos: +23 (37 ääntä)
      Joonas: "Siellä se rusina toveria etsii, vaan turhaa on työnsä." Atria: "Jos ei maksalaatikko kelpaa niin sen voi jättää syömättä. Se ei ole velvollisuus"

      Lainaa

    28. Tulos: +16 (76 ääntä)
      Aika jännä juttu toi kielenkäytöstä hermostuminen. Jos noin paljon häiritsee suomen kielen kaltoinkohtelu tai kliseiset ilmaisut niin kukaan ei pakota lukemaan näitä juttuja. Välillä tuntuu että nauran enemmän näille kommenteille, joissa joku vetää herneet nenään kieliopillisista seikoista, kuin itse mokille. Kyllähän se on ärsyttävää, jos teksti vilisee virheitä, mutta ei siitä tarvitse ärsyyntyä. :) P.S. Rusinat ja maksalaatikko <3

      Lainaa

    29. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Täytyypä tästä lähtien pitää kirjaa montako katkarapua löytyy saarioisten einespizzasta.

      Lainaa

    30. Tulos: -27 (55 ääntä)
      En ymmärrä miksi tuo kirjoitusmuoto aiheuttaa ihmisissä noin paljon ärsytystä. Ihan yhtä typerältä se kuulostaa muilla kielillä kirjoitettunakin.

      Lainaa

    31. Tulos: +28 (56 ääntä)
      Jee, en ollut ainoa jota kyrsi tuo liiallinen toisto/sä-passiivi! Jos edes olisi jätetty suurimmasta osasta tuo "sä" pois, niin teksti olisi ollut jo paljon parempi.

      Lainaa

    32. Tulos: +30 (38 ääntä)
      Hitto. Olis pitäny laittaa palautetta Fazerille, kun ostin joskus pussillisen värillisiä turkinpippureita ja siellä oli muistaakseni KUUSI kappaletta värillisiä, kaikki loput niitä ruskeita! Yleensä aina nopeesti tarkistan pussin sisällön kaupassa, mut sillä kertaa en ollut muistanu ja kyllä vitutti, kun pussin avasin ja näin sen surullisen näyn.

      Lainaa

    33. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Tästä tuli elävästi mieleen ikivanha Seura-lehden pilapiirros, jossa närkästynyt asiakas kirjoittaa elintarvikefirmalle kärkevää palautetta koskien silakkalaatikosta löytynyttä epäilyttävää möhkälettä. Vastauksessa firma pahoittelee aiheutunutta mielipahaa ja selittää, että kyseinen möhkäle oli silakanpala, josta eineksen nimikin tulee. En muista lupasivatko vähentää silakanpalojen määrää silakkalaatikoissa. Ja kyllä kiitos lisää rusinoita maksalaatikoihin!

      Lainaa

    34. Tulos: +11 (23 ääntä)
      Mä en mee kauppaan, mä en osta maksalaatikkoa, mä en järkyty jne.
      Eetu: En ymmärrä miksi tuo kirjoitusmuoto aiheuttaa ihmisissä noin paljon ärsytystä. Ihan yhtä typerältä se kuulostaa muilla kielillä kirjoitettunakin.
      ...ja se kuuluu asiaan miten, kun suomea tässä kirjoitetaan tai yritetään ainakin? (Englannissa ja hollannissa ainakin you-passiivi käy, joskaan ei ehkä tuolla tavoin käytettynä, mutta kun kerran kyseessä on suomi?)

      Lainaa

    35. Nänniposki 25.3.2014 17:51
      Tulos: -31 (53 ääntä)
      Tullaan ylpeenä nassukirjaan esittelemään kuinka nokkelasti tulikaan vinguttua turhasta. Samaten Atrian vastauksen lähettäny keski-ikänen markkinointiämmä varmaan pitää itteensä tosi kirjallisesti lahjakkaana kun noin kivoin sanankääntein onnistu jaarittelemaan takas huomionhakuseen asiakaspalautteeseen

      Lainaa

    36. rusinatohtori 25.3.2014 18:19
      Tulos: +24 (44 ääntä)
      Kylläpäs moni ihminen näyttää ärsyyntyvän kovin pienestä.

      Lainaa

    37. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Tuli niin mieleen roope tuosta kirjoitustavasta.

      Lainaa

    38. Tulos: -8 (12 ääntä)
      Nänniposki: Tullaan ylpeenä nassukirjaan esittelemään kuinka nokkelasti tulikaan vinguttua turhasta. Samaten Atrian vastauksen lähettäny keski-ikänen markkinointiämmä varmaan pitää itteensä tosi kirjallisesti lahjakkaana kun noin kivoin sanankääntein onnistu jaarittelemaan takas huomionhakuseen asiakaspalautteeseen
      Niin ja ennenkaikkea tarjoamatta minkäänlaista korvausta tai hyvitystä, ladellen vaan jotain ympäripyöreitä lupauksia siitä että "toimintaa yritetään jatkossa tehdä paremmaksi". As if.

      Lainaa

    39. Tulos: -7 (23 ääntä)
      Toi sä-passiivin käyttö tulee englannin kielestä, you know...

      Lainaa

    40. Tulos: +3 (33 ääntä)
      Tyttönen: Aika jännä juttu toi kielenkäytöstä hermostuminen. Jos noin paljon häiritsee suomen kielen kaltoinkohtelu tai kliseiset ilmaisut niin kukaan ei pakota lukemaan näitä juttuja. Välillä tuntuu että nauran enemmän näille kommenteille, joissa joku vetää herneet nenään kieliopillisista seikoista, kuin itse mokille. Kyllähän se on ärsyttävää, jos teksti vilisee virheitä, mutta ei siitä tarvitse ärsyyntyä. P.S. Rusinat ja maksalaatikko ♥
      Jos juntti suomalainen ei osaa puhua/kirjoittaa suomea, niin kyllä se on ärsyttävää. P.S. Rusinat ja maksalaatikko on paskaa.

      Lainaa

    41. Tulos: -11 (23 ääntä)
      Kuka muka syö maksalaatikkoa?!

      Lainaa

    42. Tulos: +52 (60 ääntä)
      Juuso: “Ei kuulu suomen kieleen” huutaa 80% ihmisistä, koska se ei kuulu heidän murteeseensa. Samoilla perusteilla kukaan ei saa käyttää esimerkiksi “sä”, “sie”, “sinä”, “sää”, “nää” tai oikeastaan mitään muutakaan persoonapronominia, koska noista jokainen on vain pienen murrealueen juttu, joten eivät kuulu suomen kieleen!!!!!
      Ei tässä oo kyse sä-sanasta. Se on ihan sama mitä sinä-sanan muotoo siinä käytetään, kun kyse on sinä-passiivista, joka ei kuulu suomen kieleen.

      Lainaa

    43. Yhhhhyyyhhh 25.3.2014 22:07
      Tulos: -12 (18 ääntä)
      Kuka syö maksalaatikkoa?

      Lainaa

    44. Tulos: +15 (23 ääntä)
      mims: Voi hyvänen aika, en voinu lukkee koko juttua, kun on käytetty tuota sä-passiivia! Ei kuulu suomen kieleen tuommoset jutut.
      Mä olen todellakin samaa mieltä !

      Lainaa

    45. Tulos: -23 (43 ääntä)
      mims: Ei tässä oo kyse sä-sanasta. Se on ihan sama mitä sinä-sanan muotoo siinä käytetään, kun kyse on sinä-passiivista, joka ei kuulu suomen kieleen.
      Ei Suomen kieleen kuulu moni muukaan sana, mutta silti niitä käytetään. Puhutaan printteristä vaikka se on tulostin, näin esimerkiksi.

      Lainaa

    46. Tulos: +26 (38 ääntä)
      viogg: Ei Suomen kieleen kuulu moni muukaan sana, mutta silti niitä käytetään. Puhutaan printteristä vaikka se on tulostin, näin esimerkiksi.
      Onko taas vähän eri asia yksittäinen sana ku missä muodossa koko tekstin kirjoittaa. Sinä-passiivi on persoonamuoto suoraa tuotu englanninkielestä millä ei oo mitään tekemistä suomen kanssa eikä siihen kuulu

      Lainaa

    47. Tulos: +11 (27 ääntä)
      Sä oot aika rasittavan oloinen tyyppi, Joonas.

      Lainaa

    48. Tulos: +4 (34 ääntä)
      Eikö ihmisillä tosiaan ole parempaa tekemistä kuin tehdä ylipitkiä mukahauskoja valituskirjeitä **tun rusinoista ja vielä lähetellä tuotoksiaan feissarimokiin. Ei muuten, mutta sepitys kuulosti juurikin siltä, et tyyppi on yhtäkkiä hokannu et “dääm, tässä maksalaatikossahan on vaan neljä rusinaa” sen enempää punaista näkemättä ja kekkassut et “hei, teenkin tästä superpitkän ja superhyberultimaattisen hauskan valituksen ja lähetän Atrian fb-ryhmään ja vielä feissarimokiinkin että kaikki saavat nauraa nokkeluudelleni ja hauskuudelleni hah hah haa”. Tekemällä tehdyt ei vaan naurata, sori. Ps. Joonas, tee itse maksalaatikko, ei vaikeaa ja lisäksi saat sekaan rusinoita ihan niin paljon kun itse kehtaat laittaa ;)

      Lainaa

    49. Suppo Taalainmaa 26.3.2014 13:01
      Tulos: +9 (19 ääntä)
      viogg: Ei Suomen kieleen kuulu moni muukaan sana, mutta silti niitä käytetään. Puhutaan printteristä vaikka se on tulostin, näin esimerkiksi.
      näiksään meigu tekstii lähtien täst skrriivu. vai koska, sama, miten, lähtien täst skrriivu.. .! " ei täkskää SuOmEa ennekuna ollu. mut, kuuluu, meigun, murteeseen lähtien täst. joten teksti skrriivu hYVITEX_Teks. Eikö ole ihan ymmärrettävää tekstiä, jos vähän vaan taivutan suomen kielen kielioppia? Pakinatyylisenä kirjoitettu tekstikään ei kestä tuollaista raiskausta, jatkuvia kielioppivirheitä ja sisällötöntä toistoa.

      Lainaa

    50. Tulos: +11 (13 ääntä)
      pers reikä: Miten helvetissä kaverin tapaaminen liittyy maksalaatikon syömiseen tai rusinoihin?! T: saarioisten äiti
      Luepa uudestaan se kohta. Se puhui rusinasta, siinä sivulauseessa ymmärrätkös?

      Lainaa

    51. Tulos: +5 (21 ääntä)
      Ylipitkä ja mukahauska.

      Lainaa

    52. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Atrialla on selvästi parempi asenne näihin juttuihin kuin HK:lla, joiden vastaus kyselyyn miksi muusi+broilerikastike-ateriassa oli teelusikallisen verran broileria, oli "voi voi".

      Lainaa

    53. Tulos: +9 (17 ääntä)
      sä sä sä sä sä sä sä sä sä sä

      Lainaa

    54. Ursula perusjätkä 30.3.2014 16:12
      Tulos: +1 (3 ääntä)
      Tää selitti Atrian maksalaatikossa rusinoiden määrän lisääntymisen !

      Lainaa

    55. Tulos: -2 (2 ääntä)
      http://www.youtube.com/watch?v=Bh_kIKIZjV4&feature=kp

      Lainaa

    56. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Itse ostin joskus Saarioisten rusinattoman maksalaatikon ja siellä oli rusina.

      Lainaa

    57. Antikristus 31.3.2014 21:11
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      pers reikä: Vittu mikä rusina koko runkkari. Paskempaa palautetta en vähään aikaan ole nähnyt. Miten helvetissä joku deadline tai kaverin tapaaminen liittyy maksalaatikon syömiseen tai rusinoihin?! T: saarioisten äiti
      No huhuhhuh olit tainnu vetää ne maksalaatikkoon kuuluneet rusinat sieraimiisi.

      Lainaa

    58. Tulos: -8 (20 ääntä)
      Ymmärrän kyllä, että "sä"-sanan passiivimuoto ei kuulu suomen kieleen, mut miks takertua pikku seikkaan? Itseani se ei häirinny tippaakaan...riittää, että pointti tulee selväks :-) vai oonko väärässä???

      Lainaa

    59. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Ei muuta kuin, että: maksalaatikkoa rusinoilla? Hyi. Helvata. Rusinat on ihan hyviä. Sinällään, taikka pähkinäsekoituksessa. Mutta vastenmielisiä niistä tulee kun ne maksalaatikossa imevät itseensä nestettä ja ovat sen jälkeen turvonneita, kosteita lölleröjä D: Jo tahdon kosteita rusinoita niin syön rypäleitä. Tai juon pullollisen viiniä. Tuo jälkimmäinen houkuttelisi.

      Lainaa

    60. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Cam.: Ei muuta kuin, että: maksalaatikkoa rusinoilla? Hyi. Helvata. Rusinat on ihan hyviä. Sinällään, taikka pähkinäsekoituksessa. Mutta vastenmielisiä niistä tulee kun ne maksalaatikossa imevät itseensä nestettä ja ovat sen jälkeen turvonneita, kosteita lölleröjä D: Jo tahdon kosteita rusinoita niin syön rypäleitä. Tai juon pullollisen viiniä. Tuo jälkimmäinen houkuttelisi.
      itekkää en voi sietää maksalaatikossa rusinoita. minusta se maksalaatikko menee liian makean makukseks ja maistuu pahalle.

      Lainaa

    61. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Mun mielestä tosi hauskasti (yliampuvalla tavalla) kirjoitettu teksti, jonka runsas sinä-passiivin käyttö ei ollut lainkaan ärsytävää vaan ainoastaan hupaisaa. Ei välttämättä kuulu suomen kieleen, mutta tuskin tuossa haettiin mitään kieliopillisesti täydellistä tuotosta. Atriallakin vitsi selkeästi ymmärrettiin ja siihen vastattiin osuvasti. Ainut virhe minkä kirjoittaja teki, oli se että meni ostamaan maksalaatikkoa.

      Lainaa

    62. Elävää vettä 22.7.2015 0:51
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Mä luin että "rusinaisin terveisin: afrikan väki"

      Lainaa

    63. Tulos: -5 (5 ääntä)
      Jyyge: Kun sä ajat formulaa, niin sä et mieti mitään rusinoita. En ole mikään kielinatsi, mutta tympii tuo sinä-passiivin ylikäyttö. Muuten on kyllä asiaa, maksalaatikko on hyvää ja siihen kuuluu rusinat.
      Maksalaatikko on yhden kerran syötyä paskaa. Rusinoilla tai ilman.

      Lainaa

    64. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Huomionhakua. Sulla on deadline, sulla on kiireinen työ, sä käytät hienoja sanoja kuten globalisaatio, sä muuten vaan kirjoitat tällaisen Atrian julkiselle Facebook-seinälle, kun sen voisi yhtä hyvin laittaa sähköpostiin.

      Lainaa

    65. Talvenkestävä kirsikka 5.11.2020 21:43
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Moka ei ollut se, että tällainen "hauska" juttu löydettiin. Moka oli se, että joku vakavissaan uskoo, että a) sua kiinnostaa, b) sä tykkäät, että tä olis hauska, c) sä kuvittelet että oot sä perin nokkela tällasta kirjottaessas ja d) että Atria lähti sun juttuun mukaan.

      Lainaa

    66. Tulos: -1 (1 ääni)
      Jyyge: Kun sä ajat formulaa, niin sä et mieti mitään rusinoita. En ole mikään kielinatsi, mutta tympii tuo sinä-passiivin ylikäyttö. Muuten on kyllä asiaa, maksalaatikko on hyvää ja siihen kuuluu rusinat.
      Mitäs se Matti sanoikaan, "Pilluhan se on aina mielessä mutta hypätään ensin." Tähän voisi lisätä että "Persreikä se aina rusinalta näyttää, mutta syödään ensin."

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: rusina, maksalaatikko, Atria, palaute, avautuminen, ruoka, asiakaspalaute