Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 152

Ruokamyrkytys ja kuuma suihku.
Sekalaisia, osa 152

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 53 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -327 (407 ääntä)
      Lalan kommentti oli huono :D muut ihan hyviä, tuo Nikon juttu oli hyvä! Ja Marika sljsflojfsigj!! Suihkussa ei kypsy. Saunassa ei rusketu. Hittosoikoon!

      Lainaa

    2. Tulos: -156 (220 ääntä)
      harvinaisen huonot tällä kertaa :/

      Lainaa

    3. Jumaleisson 20.6.2013 1:28
      Tulos: +910 (938 ääntä)
      Mikä se on kun pitää nuorille maksaa noin surkeaa palkkaa? Saman työn tekevät hekin. Ilmeisesti Jannika oli kyseisen teinin äiti. Kyllä nuoretkin tarvitsevat rahaa, ja tuolla ei saa edes cocacola pulloa.

      Lainaa

    4. Tulos: -83 (131 ääntä)
      juu kannattas ehkä ne verhot hankkii. sunnuntaina kaikki on mahdollista.repesin nikolle.itse hoitaisin tunnin tuolla palkalla jos ei olisi muuta tekemistä.

      Lainaa

    5. Tulos: +226 (244 ääntä)
      Liittyyköhän Lilli ja Kesän kuumin kesäkissa toisiinsa?

      Lainaa

    6. Tulos: +213 (239 ääntä)
      hyväää juhannusta vaaan, muistakaa juua oikee urakal nii saadaa ens viikolle tänne vähä parempaa materiaalii :)

      Lainaa

    7. Tulos: +159 (189 ääntä)
      Esittääkö Marika sellasta "söpöä" tyhmää tyttöä, vai onko se oikeesti noin laho latvasta? Jotain ihme roolileikkejä nuorisolla menossa, ei tyhmyys ole söpöä, sori.

      Lainaa

    8. Tulos: +181 (199 ääntä)
      Jumaleisson: Mikä se on kun pitää nuorille maksaa noin surkeaa palkkaa? Saman työn tekevät hekin. Ilmeisesti Jannika oli kyseisen teinin äiti. Kyllä nuoretkin tarvitsevat rahaa, ja tuolla ei saa edes cocacola pulloa.
      Tarkotti varmaankin tuntipalkka 1.60e/h. Perseestä silti.

      Lainaa

    9. Tulos: -11 (53 ääntä)
      bonbobn: hyväää juhannusta vaaan, muistakaa juua oikee urakal nii saadaa ens viikolle tänne vähä parempaa materiaalii
      Kiitti samoin vaan. Mä meinaan ainakin itse henkilökohtaisesti olla pari päivää aivan pelti kiinni.

      Lainaa

    10. Tulos: +51 (119 ääntä)
      Nikon kommentin totuus: Kuullut tuon jutun jostain tai lukenut sen fingerporin jossa toi on. Sen jälkeen tämmönen no life nössö keksii että "joku känninen jäbä" tulee vaan ihan sattumalta selittään samaa juttua mikä oli aamulla lehden sarjiksissa. Ihan oikeesti ja täällä vielä osa teineistä on taas "ihq niko hauska ja omaperäinen vitsi lol omg".

      Lainaa

    11. Tulos: +98 (100 ääntä)
      Jos oletetaan että lämpimän veden tuotto riittää, ja se on sitä 65 asteista, niin kyllä siinä alkaa kypsyä. Ei toki heti, kun kroppa kompensoi verenkierrolla, mutta tarpeeksi kauan kun aikaa viettää.

      Lainaa

    12. Tulos: +286 (296 ääntä)
      1,60 euroa on ihan kohtuullinen palkka. Kymmeneltä minuutilta.

      Lainaa

    13. Tulos: -19 (53 ääntä)
      Siellä on pojat nähneet vilauksen joulupiparista. Varmasti ikimuistoinen joululoma. Suksikin luisti kummasti tuon jälkeen.

      Lainaa

    14. Tulos: +94 (102 ääntä)
      D: Ja Marika sljsflojfsigj!! Suihkussa ei kypsy. Saunassa ei rusketu. Hittosoikoon!
      Ei se nyt ihan noinkaan ole. Jos "unohtuu" esim. kännissä kuumaan suihkuun, voi lopputuloksena iho tavallaan kuin kypsyä. Sen jälkeen seuraa pitkä teho- ja vuodeosastojakso, ellei kuolo korjaa ensin.

      Lainaa

    15. Tulos: -11 (25 ääntä)
      Frisker: Liittyyköhän Lilli ja Kesän kuumin kesäkissa toisiinsa?
      Voihan ne tietty jotenkin liittyä mutta ei välttämättä ole sama henkilö. Tai sit Lilli tykkää liikkua ulkona verhoon pukeutuneena.

      Lainaa

    16. Tulos: -26 (44 ääntä)
      kypsyt kuumassa suihkussa korkeintaan henkisesti Marika, jos tarpeeksi kauan siellä olet ;)

      Lainaa

    17. Tulos: +103 (117 ääntä)
      Olisko epäpätevän lastentarhan opettajan tuntipalkka vähän alle 10€? Jos pyöristettäisiin toi 6h urakka vaikka 50€ niin vois olla kohtuullinen? Jos naisen oma tieni eli vauvan isosisarrus kyseessä ehkä 20€ vois onnistua? Toi 1,60€ summana olisi kohtuullinen ehkä lisä bonuksena jokaisesta kakasta ja oksennuksesta minkä joutuu siivoamaan ikäänkuin likaisen työn lisänä...

      Lainaa

    18. Tulos: -23 (37 ääntä)
      hyii en ois halunnu nähä ... sitä juttuu !!1 aik niiku irstast

      Lainaa

    19. Sillälailla 20.6.2013 11:18
      Tulos: +39 (51 ääntä)
      Toi 1,60€ summana olisi kohtuullinen ehkä lisä bonuksena jokaisesta kakasta ja oksennuksesta minkä joutuu siivoamaan ikäänkuin likaisen työn lisänä…
      Ei riitä tuo bonus.

      Lainaa

    20. Tulos: +51 (105 ääntä)
      Jos teini joutuu vahtimaan omaa sisarustaan ei rahaa tarvitse antaa ollenkaan. Paitsi jos kyseessä on toistuva velvollisuus. Esim. äidillä on joka perjantai iltavuoro ja Teini-Tiina joutuu vahtimaan Kakka-Kallea joka kerta on silloin jonkinlainen korvaus paikallaan. Mutta kertaluonteisia palveluksia perheenjäsenille tehdessä ei kyllä tarvitse korvausta odottaa. Eri asia jos lapsenamma on perheeseen kuulumaton. Silloin sitä joutuu kyllä kuvetta kaivamaan. Kuvittelisin että se n. 50€ riittää. Itse olisin varmasti lähtenyt teini-iässä lapsenvahdiksi jos yli 30€ olis luvattu.

      Lainaa

    21. Tulos: +34 (40 ääntä)
      D: Lalan kommentti oli huono muut ihan hyviä, tuo Nikon juttu oli hyvä! Ja Marika sljsflojfsigj!! Suihkussa ei kypsy. Saunassa ei rusketu. Hittosoikoon!
      Liha ja kala kypsyvät huoneenlämmössäkin, jos on oikeat marinadit. Sitruunamehu ja etikka kypsyttävät. Joten sitruunalla hankaamaan kyynärpäitä ja polvia ja etikalla liottamaan varpaita, niin tyhmempikin kypsyy. Kypsymisprosessi tarkoittaa valkuaisen koaguloitumista ja nesteen poistumista kypsennettävästä tuotteesta, ei riipu lämpötilasta.

      Lainaa

    22. Evoluutiovirhe 20.6.2013 12:30
      Tulos: +10 (18 ääntä)
      joopa joo: Nikon kommentin totuus: Kuullut tuon jutun jostain tai lukenut sen fingerporin jossa toi on. Sen jälkeen tämmönen no life nössö keksii että “joku känninen jäbä” tulee vaan ihan sattumalta selittään samaa juttua mikä oli aamulla lehden sarjiksissa. Ihan oikeesti ja täällä vielä osa teineistä on taas “ihq niko hauska ja omaperäinen vitsi lol omg”.
      Samaa mieltä!

      Lainaa

    23. Tulos: +43 (47 ääntä)
      Olen saanut 16- vuotiaasta eteenpäin 8-9 e /h jokaisesta perheestä, jossa olen lapsia vahtinut. Lapsia on ollut 1-3 kpl perheessä, kaikki iältään 0-10v. Kummipoikaa ja tämän siskoa vahdin ilmaiseksi :)

      Lainaa

    24. Tulos: +35 (35 ääntä)
      D: Lalan kommentti oli huono muut ihan hyviä, tuo Nikon juttu oli hyvä! Ja Marika sljsflojfsigj!! Suihkussa ei kypsy. Saunassa ei rusketu. Hittosoikoon!
      Teorias voiki kypsyy, jos vaik lämmin vesi 60 c ja tarpeeks kauan niin kyllähän se lihakin kypsäks tulee tuossa lämmössä. saa vaan olla aika kauan, kipu saattaa olla esteenä itsensä kypsentämiselle.

      Lainaa

    25. Tulos: +15 (57 ääntä)
      Jumaleisson: Mikä se on kun pitää nuorille maksaa noin surkeaa palkkaa? Saman työn tekevät hekin. Ilmeisesti Jannika oli kyseisen teinin äiti. Kyllä nuoretkin tarvitsevat rahaa, ja tuolla ei saa edes cocacola pulloa.
      Toivottavati kukaan "Jannika"-niminen ei ole vielä kenenkään äiti.

      Lainaa

    26. Tulos: +27 (29 ääntä)
      D: Lalan kommentti oli huono muut ihan hyviä, tuo Nikon juttu oli hyvä! Ja Marika sljsflojfsigj!! Suihkussa ei kypsy. Saunassa ei rusketu. Hittosoikoon!
      Kyllä itseasiassa jos suihkun vesi on yli 42-asteista, solujen valkuaisaineet alkavat denaturoitua, eli kyllä, kun olet tarpeeksi kauan suihkussa, paistut. (Epäilen tosin että jotta huomasit paistuneesi, suihkussa pitäisi varmaan viettää muutama päivä :D )

      Lainaa

    27. Tulos: +41 (51 ääntä)
      Tarinahan ei kerro, onko Jannika äiti vai ei. Jannika voi olla myös oikein artikuloiva teini-ikäinen (heitäkin on, nimestä huolimatta!), joka miettii että onko tuo nyt omasta työstä sopiva korvaus vai ei.

      Lainaa

    28. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Ja oikaistakoon, että sanalla "oikein" tarkoitan "inhimillisesti".

      Lainaa

    29. Tulos: -35 (63 ääntä)
      Lilli, olisko mitään jos ihan ite ripustaisit ne verhot? Paitsi jos: 1. Lilli on tosi lyhyt ja heillä ei oo tarpeeks korkeeta tuolia/emännänjatkosta, ja hän ei oikeesti ylety ripustamaan verhoja. 2. Ville on joku muu kuin asuinkumppani, ja on lainannu/vieny Lillin ainoat verhot, ja Lillillä ei oo varaa ostaa uusia =P Tosin siinäkin tapauksessa voi ottaa isot pyyhkeet tai lakanat väliaikaiskäyttöön! (ite oon tehny näin) Veikkaan kuitenkin "nynnynnyy, liian rankkaa, miehen pitää tehä tää mun puolesta" -ulinaa. T. Nainen, joka on aina ite ripustanu verhonsa, vaikka se onki rasittavaa puuhaa

      Lainaa

    30. Tulos: +9 (11 ääntä)
      D: Lalan kommentti oli huono muut ihan hyviä, tuo Nikon juttu oli hyvä! Ja Marika sljsflojfsigj!! Suihkussa ei kypsy. Saunassa ei rusketu. Hittosoikoon!
      No jos sen hanan vetää täysille niin kyllä siinä alkaa kypsymään jos sieltä vaan jotain 80 asteista vettä saa.. Kestää vaan jokusen päivän ennenku se palttiarallaa 75C ruumiin sisälämpötila saavutetaan...

      Lainaa

    31. Tulos: -1 (31 ääntä)
      Masa: Toivottavati kukaan “Jannika”-niminen ei ole vielä kenenkään äiti.
      Kuinka niin?

      Lainaa

    32. Tulos: +15 (35 ääntä)
      aika tarkka palkka toi 1,60e/h, mitenköhän ne on siihen päätyny? 5e/h on teini-ikäiselle tytölle ihan jees :)

      Lainaa

    33. Tulos: -23 (47 ääntä)
      Itsellä n. 15-20e tuntipalkka suunnilleen lapsenvahdin hommassa ja ikää 15v (: Ja työ siis useinmiten sitä, että vanhemmat yöllä jossain ja lapset nukkuu ja vahti kattoo tv:eetä (:

      Lainaa

    34. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Tautou: Tarinahan ei kerro, onko Jannika äiti vai ei. Jannika voi olla myös oikein artikuloiva teini-ikäinen (heitäkin on, nimestä huolimatta!), joka miettii että onko tuo nyt omasta työstä sopiva korvaus vai ei.
      mulle tuli sama mieleen, että tää jannika on ollu vahtimassa ja nyt kysyy muilta et onko se reilua.

      Lainaa

    35. totuuden_torvi 20.6.2013 20:07
      Tulos: +40 (44 ääntä)
      Vaikka olisi itselläkin hiukan tiukka rahatilanne niin eihän noin pientä palkkiota monta tuntia kestävästä lapsenhoidosta viitsisi edes tarjota. Olisi tarjonnut/maksanut vaikkapa 30e, mikä ei sekään ole oikeasti paljon, mutta olisi sille nuorelle luultavasti melko iso raha. Verotonta (kai se tällaisessa satunnaisessa vahtivuorossa voidaan sallia?) ja rehellisellä työllä ansaittua, saattaisi suostua lapsenvahdiksi toistekin.

      Lainaa

    36. totuuden_torvi 20.6.2013 20:09
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      Itsellä n. 15-20e tuntipalkka suunnilleen lapsenvahdin hommassa ja ikää 15v (: Ja työ siis useinmiten sitä, että vanhemmat yöllä jossain ja lapset nukkuu ja vahti kattoo tv:eetä (:
      Voisin mielelläni heittää noi sun keikat. Olen ehkä jopa hieman kateellinen, mutta no hyvä sulle.

      Lainaa

    37. Tulos: +28 (28 ääntä)
      Musta vaikuttaisi vähän siltä, että Jannika on ite ollut lapsenvahtina 6 tuntia ja saanut siitä sen about 2e. Voin olla väärässä mutta itse pyytäisin vähintään 20 kuudentunnin hommasta. 30-40 on jo ihan kohtuu.

      Lainaa

    38. dorkiendorka 20.6.2013 21:43
      Tulos: -17 (25 ääntä)
      En nyt sanois että 1,6e olis jotenki hyvä summa.. Kyllä sen suurempi pitäis olla mutta en nyt ihan ymmärrä miks pitäis maksaa myöskään ihan "oikean" suuruista summaa. Sama kun kävis sitte töis ollenkaan se mutsi. Periaatteessahan se noin 350e /kk (kht) pitäis riittää lapsenvahdille, kun lasta hoidetaan kotona. Näin valtio aattelee.

      Lainaa

    39. Tulos: +90 (94 ääntä)
      Onhan tää hiton hienoa, että tää keskustelu on tänne asti päässyt :D Jannika olen siis minä 32 vuotias, 14 vuotiaan tytön äiti. Tyttäreni siis kävi hoitamassa tuttavaperheen lasta, jolle tosiaan maksettiin kuudesta tunnista huikeet 10 euroa. Kovin kannattavaksi ei reissu tullut ja tästä oppineena, hoitakoot perhe lapsensa ihan itse. Hih..

      Lainaa

    40. Tulos: +4 (8 ääntä)
      bonbobn: hyväää juhannusta vaaan, muistakaa juua oikee urakal nii saadaa ens viikolle tänne vähä parempaa materiaalii
      Ja päivittää facebookkiin mitä kaikkea tuli tehtyä :D

      Lainaa

    41. Arthur Brown 21.6.2013 0:04
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      James: aika tarkka palkka toi 1,60e/h, mitenköhän ne on siihen päätyny? 5e/h on teini-ikäiselle tytölle ihan jees
      Se on 10 euroa. 6 tunnista voisi pulittaa sellaiset 30-40 euroa. Todennäköisemmin 30 euroa + ruuat.

      Lainaa

    42. Tulos: +37 (37 ääntä)
      muumi: Lilli, olisko mitään jos ihan ite ripustaisit ne verhot? --- Veikkaan kuitenkin “nynnynnyy, liian rankkaa, miehen pitää tehä tää mun puolesta” -ulinaa. T. Nainen, joka on aina ite ripustanu verhonsa, vaikka se onki rasittavaa puuhaa
      Täällä nainen, joka ei uskonut, että kukaan voisi ajatella verhojen ripustamisen hallitsemisen olevan sellainen saavutus, jolla voisi leijua? Nyt ei edes puhuta mistään oikeasti "miesten työstä" niin aika kummallista, että ylpeilee, että moisen osaa tehdä :D Kyllä minäkin osaan verhot laittaa (eikä!?!), osaan myös vaihtaa renkaat ja tehdä vaikka sähköhommia tai varmaan lähes mitä vaan, mutta ei meillä silti ole verhoja. Ai miksi? No koska kuriton kissanpentu repii ne joka päivä alas. Ei vaan jaksa joka päivä ripustaa. Eikä jaksa opettaa kissaa. Ei huvita. Kyllähän sitä sit yrittää välttää alasti olemista, mutta sitä sattuu. :)

      Lainaa

    43. Tulos: +26 (26 ääntä)
      muumi: Lilli, olisko mitään jos ihan ite ripustaisit ne verhot? Paitsi jos: 1. Lilli on tosi lyhyt ja heillä ei oo tarpeeks korkeeta tuolia/emännänjatkosta, ja hän ei oikeesti ylety ripustamaan verhoja. 2. Ville on joku muu kuin asuinkumppani, ja on lainannu/vieny Lillin ainoat verhot, ja Lillillä ei oo varaa ostaa uusia =P Tosin siinäkin tapauksessa voi ottaa isot pyyhkeet tai lakanat väliaikaiskäyttöön! (ite oon tehny näin) Veikkaan kuitenkin “nynnynnyy, liian rankkaa, miehen pitää tehä tää mun puolesta” -ulinaa. T. Nainen, joka on aina ite ripustanu verhonsa, vaikka se onki rasittavaa puuhaa
      Tai sitten Ville on mies, joka on ilmoittanut, että ikkunoihin ei verhoja laiteta.

      Lainaa

    44. Yli öpisto horhö 21.6.2013 10:00
      Tulos: +10 (16 ääntä)
      Jälkimmäisestä ei oikein selvinnyt tarkoittiko henkilö tunti- vai päiväpalkkaa, mutta ei sillä toisaalta ole mitään merkitystäkään. Ihan liian vähän. Esimerkkinä jos pyytää "ammattilaisen" niin niillähän on aika kovat tuntipalkat. Voisi siitä sitten miettiä vähän.

      Lainaa

    45. Yli öpisto horhö 21.6.2013 10:03
      Tulos: +28 (28 ääntä)
      muumi: Lilli, olisko mitään jos ihan ite ripustaisit ne verhot? Paitsi jos: 1. Lilli on tosi lyhyt ja heillä ei oo tarpeeks korkeeta tuolia/emännänjatkosta, ja hän ei oikeesti ylety ripustamaan verhoja. 2. Ville on joku muu kuin asuinkumppani, ja on lainannu/vieny Lillin ainoat verhot, ja Lillillä ei oo varaa ostaa uusia =P Tosin siinäkin tapauksessa voi ottaa isot pyyhkeet tai lakanat väliaikaiskäyttöön! (ite oon tehny näin) Veikkaan kuitenkin “nynnynnyy, liian rankkaa, miehen pitää tehä tää mun puolesta” -ulinaa. T. Nainen, joka on aina ite ripustanu verhonsa, vaikka se onki rasittavaa puuhaa
      Tai sitten ei yksikään noista. Otit yllättävän henkilökohtaisesti tuon jutun, onko katkeruutta?

      Lainaa

    46. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Tyypillistä tuuriani, koko sivu latautui, paitsi mokat. Nyt netti kieltäytyy toimimasta. Perhana :(

      Lainaa

    47. Tulos: +2 (10 ääntä)
      siis määki oon aina miettiny tota kypsymis juttuu! jos vaikka tekee ruokaa hellalla ja siitä hehkuu sitä lämpöö kädelle ja se muuttuu vähä sillai punaseks iha niinku se kypsyis. ja just jos on vaikka paljus ja se on nii kuumaa ni voiha siä sillai keittyy:D ja jos ottaa aurinkoo ni ruskistuuruskettuu ni tavallaa iho kypsyy?

      Lainaa

    48. Tulos: +27 (29 ääntä)
      muumi: Lilli, olisko mitään jos ihan ite ripustaisit ne verhot? Paitsi jos: 1. Lilli on tosi lyhyt ja heillä ei oo tarpeeks korkeeta tuolia/emännänjatkosta, ja hän ei oikeesti ylety ripustamaan verhoja. 2. Ville on joku muu kuin asuinkumppani, ja on lainannu/vieny Lillin ainoat verhot, ja Lillillä ei oo varaa ostaa uusia =P Tosin siinäkin tapauksessa voi ottaa isot pyyhkeet tai lakanat väliaikaiskäyttöön! (ite oon tehny näin) Veikkaan kuitenkin “nynnynnyy, liian rankkaa, miehen pitää tehä tää mun puolesta” -ulinaa. T. Nainen, joka on aina ite ripustanu verhonsa, vaikka se onki rasittavaa puuhaa
      Niin tai kävikö mielessä, että ehkä kyseessä on Villen kämppä, jossa Lilli ei vakituisesti asu? Silloin taitaa olla tämän jäbän velvollisuus ihan alkajaisiksi hankkia ne verhtot. Ja nyt tietysti pääset sanomaan että eihän sen siinä tapauksessa mikään pakko niitä ole ollenkaan hankkia. Ei ole, mutta olisi varmaan aika huomaavaista.

      Lainaa

    49. marjatta-täti 25.6.2013 1:57
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      triangeli: Kyllä itseasiassa jos suihkun vesi on yli 42-asteista, solujen valkuaisaineet alkavat denaturoitua, eli kyllä, kun olet tarpeeksi kauan suihkussa, paistut. (Epäilen tosin että jotta huomasit paistuneesi, suihkussa pitäisi varmaan viettää muutama päivä )
      Denaturoitua?? Oikea termi lienee koaguloitua.

      Lainaa

    50. sateenvarjo 29.6.2013 1:30
      Tulos: -25 (25 ääntä)
      Lastenhoitajana jos lapsen äiti olisi tosissaan ollut tuollainen huora kidnappaisin lapsen karkaisin maasta ja paistaisin lapsen lihat ja myisin ne

      Lainaa

    51. Tulos: +1 (1 ääni)
      Vaikka oon tehnyt työtä alle euron tuntipalkallakin, niin yksittäistä vuoroa en kyllä ottaisi vastaan alle 20e (ellen tekisi ystävälle palvelusta jne).

      Lainaa

    52. Tulos: +9 (9 ääntä)
      kun ite oon hoitamassa lapsia (1,5 v. ja 6 v. lapset), saan 5€/tunti. ikää siis 14 :) joskus tulee ylimääräistä 5-10€ omasta mielestä tosi hyvin (ainakin tän ikäseltä), en kyllä muitten mieleipiteitä tiiä :)

      Lainaa

    53. Tulos: +2 (2 ääntä)
      marjatta-täti: Denaturoitua?? Oikea termi lienee koaguloitua.
      Molemmat oikein, näkökulma eri: https://fi.wikipedia.org/wiki/Denaturoituminen https://fi.wikipedia.org/wiki/Koagulointi

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ruokamyrkytys, suihku, vesi, kuuma, kypsyä, kakku, linna, lapsenvahti, palkka