Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lappulasse

"Mitä helv... Tuut kotiin ja keittiön pöydällä on lappu:"
Lappulasse

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 31 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1027 (1141 ääntä)
      Oisko parempi, et tuut kotii ja talo palaa ja naapuri grillaa siinä makkaraa ja tokasee -en soittanu kellee, ku ei oo mun asia. Totaalisia idiootteja nämä hemmot -.-

      Lainaa

    2. Tulos: +370 (404 ääntä)
      Nina: kaiken maailman huippuväläys.

      Lainaa

    3. Tulos: -26 (86 ääntä)
      Mm, kyllä se varmaan missas jotai.

      Lainaa

    4. Tulos: +532 (566 ääntä)
      Ninan kommentti on kyllä ihan käsittämätön... Ehkä sinne soittaa sellainen "idiootti", joka ei halua mahdollisen tulipalon leviävän?

      Lainaa

    5. Tulos: +389 (415 ääntä)
      Mihinköhän tarkotukseen Nina palohälyttimiä käyttää...

      Lainaa

    6. Tulos: +118 (268 ääntä)
      Pällit, eihän palovarotin HÄLYTÄ sillon ku siitä on patteri menny vaan se PIIPPAA DD: Se on ihan eri ääni

      Lainaa

    7. Neljäpistettä.... 15.9.2012 2:36
      Tulos: +75 (103 ääntä)
      En nyt ole varma, mitä Jari viimesellä kommentillaan tarkoitti, mutta mitään ei kotiin kannata päälle jättää jos itse lähtee pois.

      Lainaa

    8. Tulos: +208 (226 ääntä)
      Aisku: Pällit, eihän palovarotin HÄLYTÄ sillon ku siitä on patteri menny vaan se PIIPPAA DD: Se onihan eri ääni
      Väärin, jotkut varoittimet hälyttävät kun patteri on täysin lopussa. Soitettiin joskus talkkari käymään naapurissa kun siellä hälytin ujelsi.

      Lainaa

    9. Tulos: +8 (30 ääntä)
      Jarilla melko WTF-fiilis varmaan ollu ku luki lapun :D

      Lainaa

    10. Tulos: +99 (117 ääntä)
      Yleensä hälyttimet piippailee tasasin välein yhden/muutaman piippauksen kun patteri on lopussa. Enpä oo ikinä kuullut, että olisi täyttä hälytyspiippausta ruvennu soittamaan kun patteri lopussa. Ja kyllä hätänumeroon kannattaa soittaa jos naapurin palohälytin huutaa kauemmin kuin pari minuuttia putkeen. Ei ihan heti kannata soittaa, sillä monesti voi olla väärä hälytys(ruoka kärähtänyt?), joka varmasti loppuu viimeistään minuutin-parin päästä kun asukkaan korvat on halkeamassa ja nappaa patterin pois.

      Lainaa

    11. Tulos: +103 (131 ääntä)
      "Kuka idiootti soittais 112 jos naapurin palohälytin huutaa" Hmmmm. Sillälailla :'D

      Lainaa

    12. kokemusta on 15.9.2012 11:35
      Tulos: +44 (52 ääntä)
      Ouch: Yleensä hälyttimet piippailee tasasin välein yhden/muutaman piippauksen kun patteri on lopussa. Enpä oo ikinä kuullut, että olisi täyttä hälytyspiippausta ruvennu soittamaan kun patteri lopussa.
      No minäpä olen, kotona sattui pari kertaa ja vieläpä keskellä yötä. Onneksi asuttiin omakotitalossa, niin vain oma perhe heräsi. Varoituspiippauksia ei niin kuulunut, koska hälytin oli yläkerrassa, jossa ei paljoa oleiltu. Mikä piippaus sitten olikaan, niin piti kamalaa ääntä.

      Lainaa

    13. Tulos: +93 (103 ääntä)
      Minulle kävi kerran niin, että palohälytin rupesi ujeltamaan aivan saatanasti. No, siinä sitten ponkaisin paniikissa ylös huutaen tulipaloa. Paitsi ettei ollut savua. Tai tulta. Mietin, että mitä hemmettiä se sitten huutaa. Otin tuolin ja kiipesin avaamaan patteriluukun. Se patteri oli sulanut sinne, ja kuumempi kuin hellan liesi. Ei muuta kuin repimään sitä veitsellä irti. Että näin meillä.

      Lainaa

    14. Kohtalotoveri 15.9.2012 16:25
      Tulos: +60 (66 ääntä)
      Minullekin on kerran käynyt niin, että kun tulin kotiin, palohälytin oli pöydällä ja vieressä lappu, että tämä oli alkanut soimaan, ei kuitenkaan mitään paloa tai savua asunnossa. Ei kuitenkaan ollut palomiehiltä, vaan naapurissa asui talonmies, niin hän oli tullut avaimillaan sisään katsomaan että mikä on hätänä, kun kukaan ei tullut avaamaan ovea vaikka koputti ja soitti ovikelloa ensin. Ja oli ihan kunnolla ujeltanut, siis samalla tavalla kuin hälytys, ei mitään pientä piippausta.

      Lainaa

    15. Tulos: +13 (21 ääntä)
      kokemusta on: No minäpä olen, kotona sattui pari kertaa ja vieläpä keskellä yötä. Onneksi asuttiin omakotitalossa, niin vain oma perhe heräsi. Varoituspiippauksia ei niin kuulunut, koska hälytin oli yläkerrassa, jossa ei paljoa oleiltu. Mikä piippaus sitten olikaan, niin piti kamalaa ääntä.
      Saattoi olla myös väärä hälytys? Niitä voi sattua joskus, varsinkin jos laite on kerännyt paljon pölyä ja herkistynyt. Monilla aiheeseen liittyvillä nettisivuilla sanotaan piippauksen olevan tasaisin väliajoin pari piippausta. Tai voihan se tosiaan olla, että jotkut mallit on niin typerästi suunniteltu, että antavat väärän hälytyksen patterin ehtymisen merkiksi. En kyllä luottais sellaseen hälyttimeen. Lisätietoja aiheesta: http://www.pelastustoimi.fi/turvatietoa/43076/47347/ ja http://www.piippaakosinulla.fi/

      Lainaa

    16. nyt vittu oikeesti 15.9.2012 16:45
      Tulos: +64 (68 ääntä)
      Palovaroitin varoittaa patterin loppumisesta ajoittaisilla lyhyillä piippauksilla. Kun patteri on tyhjä, alkaa hälytin ujeltaa kuin tulipalossa eikä vaikene ennen kuin se on irrotettu katosta. (Näin ainakin meillä.) Meidän naapuriin oli joku hälyttänyt palokunnan, kun hälytin ulvoi. Se oli käytävän toisella puolella eikä ääni kuulunut meille, mutta ilmeisesti seinänaapuri oli kuullut sen. Siinä oli sitten käytävällä puolen tusinaa palomiestä täysissä varusteissa ja kirves kädessä, miettivät että rikotaanko ovi vai odotetaanko huoltomiestä, jolla kestää 20 min saapua paikalle. Päättivät odottaa huoltomiestä koska ovi ei ollut kuuma. Olisi kuulemma voinut tulla sanomista, jos olisivat menneet kirveellä sisään vaihtamaan patteria palovaroittimeen! Niin, ne tosiaan myös vaihtoivat uuden patterin siihen hälyttimeen, ja jättivät asukkaalle kohteliaan lapun asiasta. :)

      Lainaa

    17. Tulos: +38 (46 ääntä)
      Totta, Nina, ei silloin soiteta hälytyskeskukseen vaan hätäkeskukseen.

      Lainaa

    18. Kokemus täälläkin 15.9.2012 21:05
      Tulos: +10 (18 ääntä)
      Kyllä ne palovarottimet vaan tuppaa huutamaan. Kerran mietin, että palokohan naapurilla jotain uuniin ja aloin kuuntelemaan musiikkia ja hommasin koneella. Sitten meni noin 3-4 tuntia kun otin tulpat pois korvista ja tajusin, että oho, taas huutaa palovarotin. Ja sit tajusin, ettei tainnu olla tauonnu hetkeksikään. Kävin koputtelemassa ovea. Eipä tainnu olla ketään kotona. Ei tainnu olla koko rapussa sillon ketään kotona (pienoiskerrostalo ja viikonloppu). Piti sitten soittaa talkkarille kattomaan asiaa. Tää sama homma on toistunu kaksi kertaa. Oma alotti ainakin lyhyillä piipeillä, mutta se oli jo niin ärsyttävää, että oli pakko ottaa irti ja vaihtaa patteri mahdollisimman pian. Varmaan se alkaa huutamaan täysillä tietyn ajan kuluttua niistä piippauksista, jos patteria ei vaihda tarpeeksi nopeesti. Mut kai se on mallikohtastakin.

      Lainaa

    19. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Meilläkin piippaa tasasin välein kerran jos on patterit lopussa.

      Lainaa

    20. Tulos: -17 (41 ääntä)
      nyt vittu oikeesti: Palovaroitin varoittaa patterin loppumisesta ajoittaisilla lyhyillä piippauksilla. Kun patteri on tyhjä, alkaa hälytin ujeltaa kuin tulipalossa eikä vaikene ennen kuin se on irrotettu katosta. (Näin ainakin meillä.)
      Millä se ujeltaa, kun patteri on tyhjä? Aivan, ei millään.

      Lainaa

    21. Tulos: -10 (12 ääntä)
      murjantu: PIIPPAA
      Oisko mahdollisesti ironiaa kyseessä? C'moon, Niina selvästi vitsailee! Mä oisin heittänyt tohon kohtaan ihan samanlaisen kommentin :DD

      Lainaa

    22. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Just: Oisko parempi, et tuut kotii ja talo palaa ja naapuri grillaa siinä makkaraa ja tokasee -en soittanu kellee, ku ei oo mun asia. Totaalisia idiootteja nämä hemmot -.-
      nyt hajos : DDD

      Lainaa

    23. totuuden_torvi 17.9.2012 0:35
      Tulos: +25 (35 ääntä)
      Ninalla palohälytin on kokkauskäytössä. Pata tulille ja palovarotin ilmoittaa, koska ruoka on valmista :) Ei sillon palokuntaa kuulu tietetenkään soittaa!

      Lainaa

    24. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Pikkurapu: Millä se ujeltaa, kun patteri on tyhjä? Aivan, ei millään.
      Oletko koskaan kuullut osasesta nimeltä kondensaattori ?

      Lainaa

    25. nyt vittu oikeesti 18.9.2012 13:57
      Tulos: +23 (29 ääntä)
      Pikkurapu: Millä se ujeltaa, kun patteri on tyhjä? Aivan, ei millään.
      Täytyy myöntää, että en ymmärrä palovaroittimen tekniikasta juuri mitään. Olen vain tuota käytännön toimintaa havainnoinut. Jostain sitä virtaa kuitenkin riittää helvetilliseen ujellukseen kun patteri loppuu. Tai sitten ujellus alkaa siinä vaiheessa, kun virtaa on niin vähän, että varoittimen mielestä on korkea aika vaihtaa patteri. Aika jännä asenne tämä, että mitään ei uskota jos itselle ei ole kyseinen tapahtuma osunut kohdalle. Näissäkin kommenteissa aika moni kuitenkin kertoo omista kokemuksistaan palovaroittimen kanssa, että se todellakin hälyttää kovaa patterin loppuessa.

      Lainaa

    26. Tulos: -11 (11 ääntä)
      Naapurini ei käytä palovarotinta suihkussa ollessaan se reagoi jopa kosteuteen, kun isännöitsijä on hommannu vähän huonot varottimet. Sitten mulla meinas pää hajoo, kun jossain asunnossa huus varmaan 2-3h hälytin sit joku soitti siitä huoltoyhtiöön ja se kävi hiljentää sen. Koska ääni raikui 5talon pihassa aivan kaikkialle meni huoltomiehiltä aikaa paikantaa ääni.

      Lainaa

    27. Tulos: -11 (13 ääntä)
      Saunasta ottaa jotkut hälyttimet, töis kävi viikonloppuövereis pomo vittuilee jätkille.Noh jätkät ku lähti la iltana ni laittoivat saunan pois päältä ja ämpärillinen vettä kiukaalle ja saunan ovi auki. pomo joutu tulla töihin palokuntaa jeesailee ja kattelee paikkoja ja kaiken lisäks taksilla ku oli ollu viettää sukulaisten kans ruoka/saunailtaa ei kuulemma käyny enää viikonloppuna vittuilemassa ;) Mä luulen et siel o tunnistmet et ku patterin jännite o tarpeeks alhaalla ni alkaa huutaa ei niin et ku o loppu ni sit vast. eli luultavasti transistori kytkimenä ja jännite ku tippuu tarpeeks alas ni huutaa koko ajan tuskin tuo konkka sitä huudattas montaa tuntia ja sekin kun vaatii vaihtosähköä ei lataudu tasajännitteellä.

      Lainaa

    28. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Joidenkin taas pakko yrittää päteä "tiedoillansa" näissä kommenteissa..hohhoijaa

      Lainaa

    29. Tulos: -25 (27 ääntä)
      Just: Oisko parempi, et tuut kotii ja talo palaa ja naapuri grillaa siinä makkaraa ja tokasee -en soittanu kellee, ku ei oo mun asia. Totaalisia idiootteja nämä hemmot -.-
      Ööh mahdoitko nyt ymmärtää ennenkuin haukut toisia idiooteiksi, että palohälytin ei siis huutanut täyttäkaulaa hälyttäen palosta, vaan piippasi yhden kerran 30sek välein koska paristot lopussa. Ei silloin soiteta palokunnalle, idiootti.

      Lainaa

    30. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Hahh: tuskin tuo konkka sitä huudattas montaa tuntia ja sekin kun vaatii vaihtosähköä ei lataudu tasajännitteellä.
      Vanhaapa taas kommentoin... mutta joo, ei se konkka sitä kauan huudata. Mutta mistä olet saanut päähäsi ettei konkka lataudu tasajännitteellä? Koska sillä se nimenomaan latautuu. Vaihtojännite on asia erikseen. Se on niin monimutkainen juttu että Edison ei esimerkiksi sitä ymmärtänyt. Kelojen ja konkkien vaihtosähköominaisuudet eivät ehkä ole tämän ketjun skoopissa enkä ala niistä enempiä kertoilemaan.

      Lainaa

    31. Tulos: +17 (17 ääntä)
      PinkiePie: Minulle kävi kerran niin, että palohälytin rupesi ujeltamaan aivan saatanasti. No, siinä sitten ponkaisin paniikissa ylös huutaen tulipaloa. Paitsi ettei ollut savua. Tai tulta. Mietin, että mitä hemmettiä se sitten huutaa. Otin tuolin ja kiipesin avaamaan patteriluukun. Se patteri oli sulanut sinne, ja kuumempi kuin hellan liesi. Ei muuta kuin repimään sitä veitsellä irti. Että näin meillä.
      Palohälyttimellä oli tylsää, kun ei ollut mitään mistä hälyttää, joten se päätti itse yrittää sytyttää tulipalon josta hälyttää. Kiero laite.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: lappu, viesti, palovaroitin, 112, hätänumero, patterit