Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rikospähkinä

"Tyttö oli menossa kouluun. Häntä vastaan tuli valkoinen pakettiauto..."
Rikospähkinä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 93 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Kikkihiiri 21.8.2012 0:07
      Tulos: +642 (754 ääntä)
      Laik dis if you cry evry daim!

      Lainaa

    2. Tulos: +922 (964 ääntä)
      Haluaisin tykätä jokaisesta poikien kommentista Tein itsekkin tuollaisia suurieleisiä rakkaustarininoita 14 vuotiaaana

      Lainaa

    3. Tulos: +154 (300 ääntä)
      Mitä nyt 17-vuotiaalta lissulta voi odottaa.

      Lainaa

    4. Tulos: +609 (627 ääntä)
      Alko ihan ärsyttää tuo kirjotustapa. Miten voi _osata_ noin huonosti suomea?

      Lainaa

    5. Tulos: +831 (855 ääntä)
      Miksi tyttö pysähtyi? Olisiko mies ottanut tyttöä kyytiinsä, jos tämä ei olisi pysähtynyt? Miksi tyttö ei rimpuillut vastaan? Kuinka juuri tytön ystävät ja poikaystävä sattuivat löytämään lapun? Miksei poikaystävä tai tytön ystävät olleet soittaneet tytölle jo aiemmin, vaan vasta lapun löydettyään? Entä miksei tyttö soittanut poikaystävälleen tai kellekään muulle apua saadakseen? Jos tyttö ryntäsi halaamaan poikaa, häntä ei oltu sidottu minnekään kiinni, joten miksei hän itse karannut ja vaikka sitten soittanut apua, koska pakettiautomieskin on poistunut jonnekin jutun lopussa? Montako Joukoa pojan matkassa oli? Kuinka suuria Joukot olivat? Yli kaksimetrisiä? Aika jännä tarina.

      Lainaa

    6. Horlock Shetson 21.8.2012 0:37
      Tulos: +182 (188 ääntä)
      Ainesta Scotland Yardiin. Minnasta tuskinpa voi sanoa samaa.

      Lainaa

    7. Tulos: +338 (358 ääntä)
      "mies joka oli ohjannut autoa nousi ylös" Jeesus on saapunut luoksemme! <3

      Lainaa

    8. Tulos: +431 (439 ääntä)
      Oliko tää tarina vedetty google translatella jostain kiinasta englanniksi ja siitä suomeksi?

      Lainaa

    9. Tulos: +260 (264 ääntä)
      Ainesta b-luokan leffaksi jenkkeihin?

      Lainaa

    10. Tulos: +245 (255 ääntä)
      Rikos pähkinä

      Lainaa

    11. Tulos: +314 (324 ääntä)
      On varmaan aika näky, kun se tyttö juoksee kädet verta valuen halaamaan poikaystäväänsä.

      Lainaa

    12. Minäpä minä 21.8.2012 1:26
      Tulos: +121 (131 ääntä)
      Paras tarina ikinä!

      Lainaa

    13. Tulos: +194 (266 ääntä)
      17v melkein-jo-nainen julkaisee netissä jotain 12vee tytteleiden SinäMinäx-lehden teatraalisten romanssitarinoiden tasoista *sontaa* joka on lisäksi täynnä "yhdy sana vihreitä"..? Täytyy olla joku kehitysviivästymä, lievä kehitysvamma. Ei kai kukaan 17v ole enää v.2012 noin lapsellinen? Joskus 1952 silloiset 17veet ehkä mutta ei mitenkään nykypäivänä... Ja lopussa vielä typerä taikauskoinen kiertokirjekliimaksi.

      Lainaa

    14. Tulos: +167 (179 ääntä)
      Pää meinas kyllä eittämättä hajota kun tota luki.. Ei pysty käsittämään miten kukaan voi kirjottaa noin huonoa suomea, enkä kyllä käsitä sitäkään miten 17v edes pystyy kehittelemään noin surkean tarinan.

      Lainaa

    15. Tulos: +40 (94 ääntä)
      Sunshine: 17v melkein-jo-nainen julkaisee netissä jotain 12vee tytteleiden SinäMinäx-lehden teatraalisten romanssitarinoiden tasoista *sontaa* joka on lisäksi täynnä “yhdy sana vihreitä”..? Täytyy olla joku kehitysviivästymä, lievä kehitysvamma. Ei kai kukaan 17v ole enää v.2012 noin lapsellinen? Joskus 1952 silloiset 17veet ehkä mutta ei mitenkään nykypäivänä… Ja lopussa vielä typerä taikauskoinen kiertokirjekliimaksi.
      Tytöillä vaikeampi usein todeta Asbergerit ja vastaavat, kun monet oireelliset käytösmallit kuuluu joko "asiaan" tai sitten ne on "söpöjä prinsessamaisia" kiukutteluja.

      Lainaa

    16. Tulos: +140 (142 ääntä)
      Axu: Miksi tyttö pysähtyi? Olisiko mies ottanut tyttöä kyytiinsä, jos tämä ei olisi pysähtynyt? Miksi tyttö ei rimpuillut vastaan? Kuinka juuri tytön ystävät ja poikaystävä sattuivat löytämään lapun? Miksei poikaystävä tai tytön ystävät olleet soittaneet tytölle jo aiemmin, vaan vasta lapun löydettyään? Entä miksei tyttö soittanut poikaystävälleen tai kellekään muulle apua saadakseen? Jos tyttö ryntäsi halaamaan poikaa, häntä ei oltu sidottu minnekään kiinni, joten miksei hän itse karannut ja vaikka sitten soittanut apua, koska pakettiautomieskin on poistunut jonnekin jutun lopussa? Montako Joukoa pojan matkassa oli? Kuinka suuria Joukot olivat? Yli kaksimetrisiä? Aika jännä tarina.
      Kirjailija tahtoi jättää aukkoja tarinaan, että lukija saa käyttää päätään lukiessaan. Hän failasi eikä käyttänytkään omaa päätään, siitä johtuvat kirjoitusirheet.

      Lainaa

    17. Tulos: +105 (107 ääntä)
      Peka: Rikos pähkinä
      Suolainen sellainen.

      Lainaa

    18. Tulos: +54 (66 ääntä)
      Sunshine: 17v melkein-jo-nainen julkaisee netissä jotain 12vee tytteleiden SinäMinäx-lehden teatraalisten romanssitarinoiden tasoista *sontaa* joka on lisäksi täynnä “yhdy sana vihreitä”..? Täytyy olla joku kehitysviivästymä, lievä kehitysvamma. Ei kai kukaan 17v ole enää v.2012 noin lapsellinen? Joskus 1952 silloiset 17veet ehkä mutta ei mitenkään nykypäivänä… Ja lopussa vielä typerä taikauskoinen kiertokirjekliimaksi.
      Osuit viimeisessä lauseessasi näiden kiertoviestien itämisen syyhyn; kato kun kukaan ei halua kuolla eikä halua että rakkaat kuolee eikä että sejase murhaa sun hiiret yöllä...

      Lainaa

    19. Tulos: +156 (162 ääntä)
      Miksi tyttö pysähtyi juuri tämän auton kohdalla? Oliko kenties nii epäilyttävän näköinen auto että piti oikein pysähtyä? Ja naurattaa kyllä nuo ''suuret joukot'' : Dd

      Lainaa

    20. Tulos: +110 (132 ääntä)
      Onko tämä tarina joku enkeli-elisa 2.0 ?

      Lainaa

    21. Tulos: +69 (97 ääntä)
      Minä en kyllä nyt usko että tuo tyttö on 17v. Ei voi noin paskaa ja idioottimaista tekstiä kehitellä mikään muu kuin 12v pikkupissis.

      Lainaa

    22. Salapoliisi 21.8.2012 8:24
      Tulos: +285 (287 ääntä)
      Jos et kopioi tätä, tärkein ihminen sinulle kuolee tänään 00.00
      Tätä ei kannata pelätä, koska "Tänään kello 00.00" on käytännössä aina mennyttä aikaa.

      Lainaa

    23. Tulos: +83 (95 ääntä)
      Salapoliisi: Tätä ei kannata pelätä, koska “Tänään kello 00.00″ on käytännössä aina mennyttä aikaa.
      Hyvä kun saatiin salapoiliisii apuun selvittämään tätä pähkinää!

      Lainaa

    24. Tulos: +87 (93 ääntä)
      Tämä kirjaston kone on niin paska että fm kehottaa siirtymään fm versioon kännyköille.

      Lainaa

    25. Fauntleroy 21.8.2012 8:50
      Tulos: +30 (48 ääntä)
      Tänään 00.00 meni jo.

      Lainaa

    26. Neljäpistettä.... 21.8.2012 8:59
      Tulos: +46 (82 ääntä)
      Ei missään sanottu, että tää 17-v. olisi jutun kirjoittaja.

      Lainaa

    27. Tulos: +94 (126 ääntä)
      helou: Tytöillä vaikeampi usein todeta Asbergerit ja vastaavat, kun monet oireelliset käytösmallit kuuluu joko “asiaan” tai sitten ne on “söpöjä prinsessamaisia” kiukutteluja.
      Mulla on mainitsemasi syndrooma ja älykkyysosamääräni on tutkitusti 135 ja minulla on aina ollut 10 käytöksestä, joten olisi kiva tietää kommenttisi perusta.

      Lainaa

    28. Tulos: +104 (110 ääntä)
      Eniten mua surettaa tässä jutussa se, että tytön vanhemmat ei ihmettele miksi tyttö ei oo saapunut kouluun, vai onko tässä tapahtunut joku virkavirhe opettajan puolelta, eikä hän oo ilmoittanut asiasta kotiin? Ja jos olisin ton tarinan kirjoittajan opettaja, olisin erittäin huolissani jos tämä kirjoittaja ei saapuisi kouluun äidin kielen tunnille.

      Lainaa

    29. Tulos: -41 (55 ääntä)
      Neljäpistettä….: Ei missään sanottu, että tää 17-v. olisi jutun kirjoittaja.
      No itseasiassa sanotaa sanotaa heti alussa

      Lainaa

    30. Tulos: +115 (115 ääntä)
      Onneksi saatiin arvoitus ratkaistua, mutta mihin se autosta ylösnoussut mies katosi?

      Lainaa

    31. Tulos: +86 (88 ääntä)
      lenttis: No itseasiassa sanotaa sanotaa heti alussa
      Entä jos Minna on kopioinut tän joltain kaveriltaan? Ei sillä, että se tekisi tätä julkaisua yhtään vähemmän onnettomaksi.

      Lainaa

    32. Tulos: -74 (138 ääntä)
      Lilja: Mulla on mainitsemasi syndrooma ja älykkyysosamääräni on tutkitusti 135 ja minulla on aina ollut 10 käytöksestä, joten olisi kiva tietää kommenttisi perusta.
      Kaikki assburgerit eivät ole samanlaisia vaikka assburger yleensä niin itse ajatteleekin. Se on se vaillinainen mielen teoria, katsos. Sinä, arvon assburger, et ole mikään malli, johon kaikkia assburgereita voidaan verrata. Muutenkin puhe oli siitä, että ainoastaan älyllisesti kehitysvammainen tai assburger saattaisi olla niin herkkäuskoinen, että ottaa tuollaisen tarinan niin tosissaan, että jopa postaa sen seinälleen. Huomaako assburger tuon tai-sanan tuossa? Ei tarvitse kiittää, selitän mielelläni näitä asiota.

      Lainaa

    33. Tulos: +55 (65 ääntä)
      lenttis: No itseasiassa sanotaa sanotaa heti alussa
      Sanotaanko? No ei. Siinä vaan mainitaan että tyttö on 17, mutta ei välttämättä oo ite tota keksiny :D kopsannu vaan joltain toiselta. Kävikö semmonen ees mielen vieressä? Tossa lopussahan oikein kehotetaan kopioimaan, niin enpä usko että on ite kirjottanu...

      Lainaa

    34. Tulos: +77 (95 ääntä)
      Pertti Pee: Kaikki assburgerit eivät ole samanlaisia vaikka assburger yleensä niin itse ajatteleekin.Se on se vaillinainen mielen teoria, katsos. Sinä, arvon assburger, et ole mikään malli, johon kaikkia assburgereita voidaan verrata. Muutenkin puhe oli siitä, että ainoastaan älyllisesti kehitysvammainen tai assburger saattaisi olla niin herkkäuskoinen, että ottaa tuollaisen tarinan niin tosissaan, että jopa postaa sen seinälleen. Huomaako assburger tuon tai-sanan tuossa? Ei tarvitse kiittää, selitän mielelläni näitä asiota.
      En itseäni minään assin mallinan pidäkkään enkä sitä tarkoittanut, mutta en vain pidä siitä, että syndrooma aina yhdistetään jonkin sortin "vajakkiuteen". Eli voisi lopettaa tuon yleistämisen, eller hur?

      Lainaa

    35. Tulos: +174 (174 ääntä)
      Eihän tuossa signaalia jäljitetty vaan singaalia, se on varmaan ratkaiseva tekijä tässä jutussa.

      Lainaa

    36. Tulos: +40 (44 ääntä)
      ärsyttää muutenkin yli kaiken nää diibadaaba-kiertoviestit, oisivat edes suomeks, mut ei prkl! melkein itku tulee ku joutuu tuollasta koodikieltä lukee.. :D

      Lainaa

    37. Tulos: +133 (137 ääntä)
      Minutkin on poimittu valkoisen pakettiauton kyytiin! Siinä autossa tosin oli myös jotain sinisiä kuvioita ja miehiäkin oli kaksi. Onnekseni pääsin pakenemaan, kun signeerasin miesten kirjoittaman kertomuksen ja lupasin lähettää heille puolen tuhatta euroa parin viikon sisällä.

      Lainaa

    38. Tulos: +60 (64 ääntä)
      Jahas: Onneksi saatiin arvoitus ratkaistua, mutta mihin se autosta ylösnoussut mies katosi?
      Taivaaseen?

      Lainaa

    39. Tulos: -19 (37 ääntä)
      Ihmeteltiin sitä, miten kännykän signaalin voi 10 sekunnissa paikallistaa, homma toimii näin: lataa androidiisi "where is my droid?"-niminen sovellus - > joku esim. varastaa kännykkäsi - > lähetä tekstiviesti kaverisi kännykästä omaan kännykkääsi - > näe koordinaateista tarkasti missä kännykkäsi liikkuu. Suosittelen kaikille android-käyttöjärjestelmän omaaville henkilöille.

      Lainaa

    40. Tulos: +79 (91 ääntä)
      Pertti Pee: Kaikki assburgerit eivät ole samanlaisia vaikka assburger yleensä niin itse ajatteleekin.Se on se vaillinainen mielen teoria, katsos. Sinä, arvon assburger, et ole mikään malli, johon kaikkia assburgereita voidaan verrata. Muutenkin puhe oli siitä, että ainoastaan älyllisesti kehitysvammainen tai assburger saattaisi olla niin herkkäuskoinen, että ottaa tuollaisen tarinan niin tosissaan, että jopa postaa sen seinälleen. Huomaako assburger tuon tai-sanan tuossa? Ei tarvitse kiittää, selitän mielelläni näitä asiota.
      Hienosti hyökkäät ihmisryhmää vastaan käyttämällä halventavaa nimeä ja yleistämällä. Olet varmaan itse näitä ihmisiä, joiden mielestä kenellä tahansa epäsosiaalisella ja jostain asiasta kiinnostuneella/paljon tietävällä ihmisellä on asbergerin syndrooma, kuten netin roskamediasivustoilla tuntuu olevan muodikasta ajatella.

      Lainaa

    41. Yli öpistö hörhö 21.8.2012 13:39
      Tulos: +38 (38 ääntä)
      Aika perusteksti... Kaiken loogisuuden voi heittää romukoppaan kun kirjoitetaan tällaisia.. Ja sitten ollaan niin taiteellisia

      Lainaa

    42. Tulos: +14 (36 ääntä)
      Hahhah! Joko tämä on kymmenvuotiaan lapsen tuotos, tai sitten kyseessä jonkun kehitysvammaisen kirjoittama tarina.

      Lainaa

    43. Tulos: -6 (26 ääntä)
      rölli: Eniten mua surettaa tässä jutussa se, että tytön vanhemmat ei ihmettele miksi tyttö ei oo saapunut kouluun, vai onko tässä tapahtunut joku virkavirhe opettajan puolelta, eikä hän oo ilmoittanut asiasta kotiin? Ja jos olisin ton tarinan kirjoittajan opettaja, olisin erittäin huolissani jos tämä kirjoittaja ei saapuisi kouluun äidin kielen tunnille.
      Olettaisin että kertomuksen tyttö on tosiaan yläaste ikäinen, ja silloin kun ite yläastetta kävin niin ei meilläkään heti soitettu kotiin jos oli poissa, piti tuoda seuraavana päivänä selvitys miksi, ja jos selvitystä ei kuulunut niin sitten lähdettiin soittamaan ja kyselemään syitä.

      Lainaa

    44. Tulos: -44 (54 ääntä)
      helou: Tytöillä vaikeampi usein todeta Asbergerit ja vastaavat, kun monet oireelliset käytösmallit kuuluu joko “asiaan” tai sitten ne on “söpöjä prinsessamaisia” kiukutteluja.
      Johtunee siitä että tytöillä Asperger on piilevä. Tytöt siis VAIN kantavat sitä, eivät sairasta.

      Lainaa

    45. Tulos: +63 (67 ääntä)
      Mistä tytön poikaystävä ja kaverit tiesivät, että lappu oli tippunut juuri tytöltä? Tai siis itse ainakin ymmärsin jotenki niin, että tuo paperilappu liittyi jotenki siihen miksi poikaystävä soitti tytölle. Ja miten poikaystävä jäljitti sen puhelimen singaalin, eikös siihen yleensä tarvita sitte jonkun poliisin etc. apua..?

      Lainaa

    46. Tulos: +52 (56 ääntä)
      Mistä ne tiesi, että se pudonnut lappu oli juuri tuon kadonneen tytön kirjoittama?

      Lainaa

    47. Tulos: +100 (100 ääntä)
      Jäi vähän epäselväksi tuo "kädet auki" -juttu. Oliko siltä viiletty ranteet auki (jolloin hän juoksi pojan luo ja halasi tätä, vaikka todellisuudessa oli kuolemassa verenhukkaan?) vai olivatko ne vapaana sitomisesta??

      Lainaa

    48. Tulos: +93 (93 ääntä)
      No nyt oli kyllä jännittävä draamankaari, käsistä vaan hollywoodiin... Erityisen mieleenpainuva oli suurien joukkojen osuus eeppisessa lopputaistossa.

      Lainaa

    49. Tulos: +31 (37 ääntä)
      Ei pysty lukemaan kun muutaman rivin. Vitutti kaikki kirjoitusvirheet.

      Lainaa

    50. Tulos: +69 (77 ääntä)
      Pertti Pee: Kaikki assburgerit eivät ole samanlaisia vaikka assburger yleensä niin itse ajatteleekin.Se on se vaillinainen mielen teoria, katsos. Sinä, arvon assburger, et ole mikään malli, johon kaikkia assburgereita voidaan verrata. Muutenkin puhe oli siitä, että ainoastaan älyllisesti kehitysvammainen tai assburger saattaisi olla niin herkkäuskoinen, että ottaa tuollaisen tarinan niin tosissaan, että jopa postaa sen seinälleen. Huomaako assburger tuon tai-sanan tuossa? Ei tarvitse kiittää, selitän mielelläni näitä asiota.
      Haluaisin tietää, miten sinä suhtaudut esim. liikuntavammaisiin. Sanotko vaikka pyörätuolipotilaalle, että "kyllä minä näytän mielelläni, miten kävellään, öhhöhöhhöh" ? Ei ehkä kaikista osuvin vertaus, mutta juuri tällaisen kuvan kommenttisi sinusta antaa. Itse sanot, että kaikki aspergerit eivät ole samanlaisia, mutta itse kuitenkin yleistät ja selvästi pidät heitä kaikkia vähemmän älykkäinä kuin itseäsi. Way to go. Yrittäkää nyt helvetti tajuta, että ihminen, jolla on Aspergerin syndrooma, ei voi mitään sille, että aivot toimivat vähän eri tavalla (siitä koko syndroomassa on nimittäin kyse) kuin ns. "normaaleilla" ihmisillä (joihin joku Pertti Pee kai sitten kuuluu...). Se ei ole vain joku kätevä tekosyy saada päteä ja ärsyttää muita, vaan ihan oikea neurologinen häiriö. Kaikki asperger-henkilöt eivät edes ole "pätijöitä". He yleensä reagoivat joihinkin asioihin tai tilanteisiin eri tavalla kuin muut, mutta jokaisella syndrooma ilmenee eri tavoin ja eri asteisena. Nettikirjoittelun perusteella syndroomaa ei todellakaan voi tunnistaa, sillä tosikkoja ja pätijöitä löytyy myös "tavallisista" ihmisistä. Älykkyys on myös aivan eri asia, ja siihen kyseinen syndrooma ei vaikuta.

      Lainaa

    51. Tulos: +8 (32 ääntä)
      Epätoivonen yritys pojilta lähteä korjailemaan tollaista tekstiä. Virheitä vaan on yksinkertaisesti liikaa! Ton tekstin kielioppivirheistä, epäloogisuudesta ja ihan vaan tarinan mauttomuudesta, tyylittömyydestä ja HUONOUDESTA voisi ihan helposti kirjoittaa vaikka 92-sivuisen tutkielman :D

      Lainaa

    52. Tulos: +25 (27 ääntä)
      Mulla tämä on ainakin näkynyt monella kaverilla seinällä ihan vastaavana. Tosin suurin osa tämän jakajista on olleet alle 12 vuotiaita :P Ja muutama vuosi sitten sama (tai lähes sama ainakin. Yhtä huonolla suomella ja vastaava juttu) kiersi sähköpostissa ja varmaan sitä ennenkin jossain ollut. Että jotenkin epäilen, että tämä olisi tuon kyseisen henkilön keksimä..

      Lainaa

    53. Tulos: +16 (46 ääntä)
      Ja miten poikaystävä jäljitti sen puhelimen singaalin, eikös siihen yleensä tarvita sitte jonkun poliisin etc. apua..?
      Etukäteen jo tiedän että palkokasvit vedetään nenään joka puolella tämän mun viestin takia, mutta etc= et cetera, lainaus latinan kielestä, ja tarkoittaa niin edelleen.

      Lainaa

    54. Tulos: -67 (81 ääntä)
      Sibber: Alko ihan ärsyttää tuo kirjotustapa. Miten voi _osata_ noin huonosti suomea?
      "Ärsyttämään"

      Lainaa

    55. Tulos: +49 (53 ääntä)
      ``jos et kopioi, tärkein ihminen sinulle kuolee`` :DDD vittu on rajua

      Lainaa

    56. Tulos: -14 (20 ääntä)
      Luulin eka et toi on jonku 11-veen tekasema tarina/Google translator -juttu.... Jälkeenjääny ihminen, jos oikeesti toi on 17.........................

      Lainaa

    57. Tulos: +12 (30 ääntä)
      Jöö: Etukäteen jo tiedän että palkokasvit vedetään nenään joka puolella tämän mun viestin takia, mutta etc= et cetera, lainaus latinan kielestä, ja tarkoittaa niin edelleen.
      ?? Miks sun piti se ilmottaaa, kyllä se tiedettiin jo? Häh

      Lainaa

    58. Kielipoliisi 21.8.2012 20:45
      Tulos: +7 (33 ääntä)
      *että=jotta *saa=saisi/voisi *turha anglismi *siitä=mistä
      ABCDEFG: Kirjailija tahtoi jättää aukkoja tarinaan, että lukija saa käyttää päätään lukiessaan. Hän failasi eikä käyttänytkään omaa päätään, siitä johtuvat kirjoitusirheet.

      Lainaa

    59. Kielipoliisi 21.8.2012 20:48
      Tulos: +44 (46 ääntä)
      asddasdas: “Ärsyttämään”
      "Ärsyttää..." http://www.kotus.fi/index.phtml?s=2928

      Lainaa

    60. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Sunshine: 17v melkein-jo-nainen julkaisee netissä jotain 12vee tytteleiden SinäMinäx-lehden teatraalisten romanssitarinoiden tasoista *sontaa* joka on lisäksi täynnä “yhdy sana vihreitä”..? Täytyy olla joku kehitysviivästymä, lievä kehitysvamma. Ei kai kukaan 17v ole enää v.2012 noin lapsellinen? Joskus 1952 silloiset 17veet ehkä mutta ei mitenkään nykypäivänä… Ja lopussa vielä typerä taikauskoinen kiertokirjekliimaksi.
      aina sanotaan että nuoret aikuistuu liian nopeesti, ja sit jos joku haluu olla vielä "lapsi" ni ei enää saakkaan? jännä.

      Lainaa

    61. Tulos: +23 (27 ääntä)
      voi vitsi niin koskettava tarina et kohta itken... ;(((((( ...itken niitten ihmisten takia jotka on niin typeriä että jakaa/tekee näitä....

      Lainaa

    62. Tulos: -17 (29 ääntä)
      Ihuna tarina <3

      Lainaa

    63. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Nyt en tiedä pitäisikö itkeä kielioppivirheiden määrälle, logiikan puuttumiselle.. vai pitäisikö nauraa poikien arvoituksille? Monikohan on tuonkin tarinan jakanut?

      Lainaa

    64. Tulos: -11 (21 ääntä)
      asddasdas: “Ärsyttämään”
      Vähän menee nyt toi päteminen liian pitkälle. Foorumiteksteissä ja muussa hieman epävirallisemmassa tekstissä voi ottaa hieman rennommin ja mukautua enemmän siihen omaan puhetyyliinsä ja käyttää sanoja sitä kautta. Toisinsanoen aina ei tosiaan tarvi sillä kirjakielellä kirjoittaa.

      Lainaa

    65. Tulos: +33 (35 ääntä)
      Tege: Vähän menee nyt toi päteminen liian pitkälle. Foorumiteksteissä ja muussa hieman epävirallisemmassa tekstissä voi ottaa hieman rennommin ja mukautua enemmän siihen omaan puhetyyliinsä ja käyttää sanoja sitä kautta. Toisinsanoen aina ei tosiaan tarvi sillä kirjakielellä kirjoittaa.
      Olet oikeassa, ja sen lisäksi alkuperäinen kirjoittaja käytti itse asiassa oikeaa verbimuotoa. Kirjakielisesti se on nimenomaan "alkaa tehdä", ei "alkaa tekemään". Puhekielessä ja foorumikirjoittelussa toki molemmat käyvät aivan yhtä mainiosti.

      Lainaa

    66. Tulos: +20 (22 ääntä)
      No heh, kun olin lukiossa, niin mun lukiokaveri lähetteli mulle aina sählöpostiin tollasia vammasia, "jos et lähetä tätä kymmenelle, kuolet auto-onnettomuudessa"-juttuja. Että ei oo ainoo ton ikänen, joka noita lähettelee. Sit se veti vielä kamalat herneet nenään ku pyysin ettei se lähettelis niitä mulle. Ja muuten vaikutti kyllä ihan normaalilta tyypiltä.

      Lainaa

    67. Tulos: -17 (21 ääntä)
      ääh, älkää ottaki noita asberger ym. juttuja tosissanne :) ei oo maan päällä asiaa mistä ei ole jo vitsiä väännetty. Pitää olla vähän itseironiaa ja huumoria. Ei tietenkään ole kiva kun omasta sairaudesta vitsaillaan mutta ei maailmaa saa ottaa liian vakavasti.

      Lainaa

    68. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Paha Setä: Minutkin on poimittu valkoisen pakettiauton kyytiin! Siinä autossa tosin oli myös jotain sinisiä kuvioita ja miehiäkin oli kaksi. Onnekseni pääsin pakenemaan, kun signeerasin miesten kirjoittaman kertomuksen ja lupasin lähettää heille puolen tuhatta euroa parin viikon sisällä.
      Repesin!

      Lainaa

    69. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Izevel: Olet oikeassa, ja sen lisäksi alkuperäinen kirjoittaja käytti itse asiassa oikeaa verbimuotoa. Kirjakielisesti se on nimenomaan “alkaa tehdä”, ei “alkaa tekemään”. Puhekielessä ja foorumikirjoittelussa toki molemmat käyvät aivan yhtä mainiosti.
      Sillä erotuksella toki, että foorumikirjoittelussa tarvitaan aina joku erityisesti kertomaan se.

      Lainaa

    70. Tulos: -2 (8 ääntä)
      angst: ?? Miks sun piti se ilmottaaa, kyllä se tiedettiin jo? Häh
      Ja niin edelleen- ilmaisua käytetään yleensä sen jälkeen,kun on lueteltu asioita. Tietääkseni yhden sanan jälkeen tätä ilmaisua ei olisi suotavaa käyttää. Vaikka, melko turha pilkunnussiminen tämä nyt nimimerkiltä "jöö" olikin niin kieliopillisesta virheestä hänkuitenkin

      Lainaa

    71. Tulos: 0 (4 ääntä)
      *hän kuitenkin avautui. Perkeleen kosketusnäyttö kun aikasessa lähetti

      Lainaa

    72. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Joku tainnut nukkua silloin, kun kielioppia ollaan menty läpi

      Lainaa

    73. Tulos: +37 (37 ääntä)
      Rouva: Johtunee siitä että tytöillä Asperger on piilevä. Tytöt siis VAIN kantavat sitä, eivät sairasta.
      Kerrohan tuo toki kaikille niille tytöille ympäri maailmaa, joille on diagnosoitu asperger.

      Lainaa

    74. Rappion Apostoli 23.8.2012 11:00
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Joka pojallahan onkin tosta vaan käytettävissä laitteet, joilla voi jäljittää puhelimen "singaalin". Oikeasti teleoperaattorit saavat antaa GSM:n sijaintitietoja vain viranomaisille hyvästä syystä. Tarinan juoni/logiikka on vielä surkeampi kuin kieliasu. Kirjoittajan ÄO lienee miinuksen puolella.

      Lainaa

    75. Tulos: +22 (26 ääntä)
      "Autoa ohjannut mies nousi ylös"? Makasko se jossain maassa odottaen sitä tyttöä vai? dafuq

      Lainaa

    76. Tulos: +33 (33 ääntä)
      Toivottavasti poliisille on ilmoitettu tuosta lopussa olevasta tappouhkauksesta.

      Lainaa

    77. Tulos: +23 (23 ääntä)
      mimmii: ääh, älkää ottaki noita asberger ym. juttuja tosissanne :)
      Se on muuten Asperger. Siis Aspergerin syndrooma.

      Lainaa

    78. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Oikeastihan tyttö meni vanhaan vajaan angstaamaan ja itse viilteli käsivartensa.

      Lainaa

    79. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Jäämme odottamaan jatko-osaa.

      Lainaa

    80. Tulos: -3 (3 ääntä)
      ABCDEFG: Osuit viimeisessä lauseessasi näiden kiertoviestien itämisen syyhyn; kato kun kukaan ei halua kuolla eikä halua että rakkaat kuolee eikä että sejase murhaa sun hiiret yöllä…
      JK: Se on muuten Asperger. Siis Aspergerin syndrooma.
      Jep. Älkää muuten sekoittako Aspergeria autismiin, NE OVAT TÄYSIN ERI ASIA, (
      mimmii: ääh, älkää ottaki noita asberger ym. juttuja tosissanne ei oo maan päällä asiaa mistä ei ole jo vitsiä väännetty. Pitää olla vähän itseironiaa ja huumoria. Ei tietenkään ole kiva kun omasta sairaudesta vitsaillaan mutta ei maailmaa saa ottaa liian vakavasti.
      leenu: Haluaisin tietää, miten sinä suhtaudut esim. liikuntavammaisiin. Sanotko vaikka pyörätuolipotilaalle, että “kyllä minä näytän mielelläni, miten kävellään, öhhöhöhhöh” ? Ei ehkä kaikista osuvin vertaus, mutta juuri tällaisen kuvan kommenttisi sinusta antaa. Itse sanot, että kaikki aspergerit eivät ole samanlaisia, mutta itse kuitenkin yleistät ja selvästi pidät heitä kaikkia vähemmän älykkäinä kuin itseäsi. Way to go. Yrittäkää nyt helvetti tajuta, että ihminen, jolla on Aspergerin syndrooma, ei voi mitään sille, että aivot toimivat vähän eri tavalla (siitä koko syndroomassa on nimittäin kyse) kuin ns. “normaaleilla” ihmisillä (joihin joku Pertti Pee kai sitten kuuluu…). Se ei ole vain joku kätevä tekosyy saada päteä ja ärsyttää muita, vaan ihan oikea neurologinen häiriö. Kaikki asperger-henkilöt eivät edes ole “pätijöitä”. He yleensä reagoivat joihinkin asioihin tai tilanteisiin eri tavalla kuin muut, mutta jokaisella syndrooma ilmenee eri tavoin ja eri asteisena. Nettikirjoittelun perusteella syndroomaa ei todellakaan voi tunnistaa, sillä tosikkoja ja pätijöitä löytyy myös “tavallisista” ihmisistä. Älykkyys on myös aivan eri asia, ja siihen kyseinen syndrooma ei vaikuta.
      leenu: Haluaisin tietää, miten sinä suhtaudut esim. liikuntavammaisiin. Sanotko vaikka pyörätuolipotilaalle, että “kyllä minä näytän mielelläni, miten kävellään, öhhöhöhhöh” ? Ei ehkä kaikista osuvin vertaus, mutta juuri tällaisen kuvan kommenttisi sinusta antaa. Itse sanot, että kaikki aspergerit eivät ole samanlaisia, mutta itse kuitenkin yleistät ja selvästi pidät heitä kaikkia vähemmän älykkäinä kuin itseäsi. Way to go. Yrittäkää nyt helvetti tajuta, että ihminen, jolla on Aspergerin syndrooma, ei voi mitään sille, että aivot toimivat vähän eri tavalla (siitä koko syndroomassa on nimittäin kyse) kuin ns. “normaaleilla” ihmisillä (joihin joku Pertti Pee kai sitten kuuluu…). Se ei ole vain joku kätevä tekosyy saada päteä ja ärsyttää muita, vaan ihan oikea neurologinen häiriö. Kaikki asperger-henkilöt eivät edes ole “pätijöitä”. He yleensä reagoivat joihinkin asioihin tai tilanteisiin eri tavalla kuin muut, mutta jokaisella syndrooma ilmenee eri tavoin ja eri asteisena. Nettikirjoittelun perusteella syndroomaa ei todellakaan voi tunnistaa, sillä tosikkoja ja pätijöitä löytyy myös “tavallisista” ihmisistä. Älykkyys on myös aivan eri asia, ja siihen kyseinen syndrooma ei vaikuta.
      Ja myöskin on tutkittu, että Aspergerin oireyhtymää kärsivän ihmisen älykkyysosamäärä on yleensä keskiverto tai korkeampi kuin keskiverto, ELI Asperger-ihmiset eivät ole tyhmiä. (Sitä väittävät ihmiset voivat siis unohtaa tuon argumentin ja keksiä toisen sen tilalle tai olla keksimättä mitään) Palatakseni pääasiaan, tarinassa oli aika monta aukkoa, jotka hankaloittivat viestin perille menemistä. Plussana kiertokirjeloppu, joka viittaa menneeseen aikaan. Hyvä aikomus tarinalla, se vain epäonnistui kaikessa mitä yritti.

      Lainaa

    81. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Tähän mokaan tuli ihan mielenkiintoinen uusi vivahde (siis silleen pelottavalla tavalla) nyt Kotkan lapsikaappausjutun jälkeen...

      Lainaa

    82. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Luna: Jep. Älkää muuten sekoittako Aspergeria autismiin, NE OVAT TÄYSIN ERI ASIA, (
      Aspergerin syndrooma tosin kuuluu ns. autismin kirjoon, eli periaatteessa sen voi ajatella olevan autismin yksi muoto, vaikka varsinainen autistinen oireyhtymä on taas eri asia.

      Lainaa

    83. Tulos: 0 (2 ääntä)
      En itse osaisi huonompaa kirjoittaa. Tuskin edes yhtä huonoa.

      Lainaa

    84. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Pfs: Kerrohan tuo toki kaikille niille tytöille ympäri maailmaa, joille on diagnosoitu asperger.
      Rouva puhuu palturia. Tytöt sairastavat Aspergeria melkein yhtä paljon kuin pojat, mutta heidän ongelmaansa ei huomata, ei diagnosoida eikä niin ollen myöskään hoideta riittävästi. Tytöt kykenevät sosiaalisesti taitavina tarkkailijoina ja matkijoina peittämään oireensa; on täysin mahdollista sairastaa Aspergeria aikuiseksi saakka ilman, että tilaa diagnosoidaan. Tytöillä ja naisilla sairaus myös esiintyy huomattavasti monimuotoisempana kuin pojilla, joiden sosiaalinen kömpelyys huutaa taivaaseen asti. Mainio esimerkki Asperger-naisesta on amerikkalainen biologi, eläintieteilijä Temple Grandin.

      Lainaa

    85. Tulos: +7 (9 ääntä)
      tämä on kuin useimmat videot youtubessa, niille nauraa vain, ja vain siksi koska ne on niin paskoja. Suuret joukot :DDD

      Lainaa

    86. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Tissit: Tämä kirjaston kone on niin paska että fm kehottaa siirtymään fm versioon kännyköille.
      se voi johtua selaimestakin, yhdes full hd:n reson omaavan näytön ja IE 8:n kanssa tulee toi kehotus kans

      Lainaa

    87. Tulos: +6 (8 ääntä)
      rölli: Eniten mua surettaa tässä jutussa se, että tytön vanhemmat ei ihmettele miksi tyttö ei oo saapunut kouluun, vai onko tässä tapahtunut joku virkavirhe opettajan puolelta, eikä hän oo ilmoittanut asiasta kotiin? Ja jos olisin ton tarinan kirjoittajan opettaja, olisin erittäin huolissani jos tämä kirjoittaja ei saapuisi kouluun äidin kielen tunnille.
      äidin kieli on mukava asia :)

      Lainaa

    88. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Nyt on pakko myöntää että "suuret Joukot" saivat minut repeämään niin huolella että kaaduin lattialle ulvomaan vedet silmissä. Lieneekö syynä väsymys vai...?

      Lainaa

    89. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Jos joku ei ole jo tajunnut niin täähän on jostain kopioitu faceen ja varmaan joku ulkomaalainen google kääntäjällä käännellyt tätä kuin mikäkin ekspertti... Nuorempanahan juurikin näitä juttuja tuli sähköpostissa jaeskeltua kaikille kylän muille jannuille, ja ihan yhtä huono'laatuisia' olivat nekin.

      Lainaa

    90. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Jahas: Onneksi saatiin arvoitus ratkaistua, mutta mihin se autosta ylösnoussut mies katosi?
      se hakkas viilteli ranteet auki (ehkä raiskas) ja pakeni maasta. loogista?

      Lainaa

    91. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Tää kiertoviesti kiertää säännöllisin väliajoin Facessa.

      Lainaa

    92. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Gekko: “mies joka oli ohjannut autoa nousi ylös” Jeesus on saapunut luoksemme!
      Tästähän tulee mieleen se " Jeesus, opettelisit nyt ajamaan tuota! " paketti_auto_vitsi.

      Lainaa

    93. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Luin just tän koko viestiketjun

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tarina, kiertoviesti, kidnappaus, siepata