Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kasvot kohti Mekkaa

"Joskus minusta tuntuu, että nuo rukoilee ---"
Taustatietoja: Keskustelijat ovat ammattikouluikäisiä. Mekka

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 32 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +185 (221 ääntä)
      Repesin!

      Lainaa

    2. Tulos: +354 (372 ääntä)
      Mikä yleissivistys?

      Lainaa

    3. Jukkaplamu 3.9.2011 8:20
      Tulos: +97 (249 ääntä)
      Juu kyllä siinä saa olla kompassi tai vähintään kartta mukana, että osaa hoplopissa pyllistää oikeaan suuntaan. Mites uimahallissa ollessaan? Meneekö altaan pohjaan hukkumaan kohti mekkaa kun aika käy?

      Lainaa

    4. Tulos: +177 (331 ääntä)
      noi keskustelijat vois vähän kuunnella uskonnontunneilla. vois antaa vähän suvaitsevuutta myös toisille, kenen uskonto on hieman erilainen... En mäkään pilkkaa ihmisiä ketkä käy klo 10 sunnuntaikirkossa tai ketä ei syö esim. sianlihaa uskontonsa vuoksi.

      Lainaa

    5. Tulos: +269 (299 ääntä)
      Lähin Mekka turussa...?? Että näin. Oliskohan ihan moskeija eikä Mekka. Lähin Mekka taitaa olla vielläkin Saudi-Arabiassa.

      Lainaa

    6. Tulos: +110 (120 ääntä)
      Kenkä-Mekka.

      Lainaa

    7. Tulos: -184 (330 ääntä)
      Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.

      Lainaa

    8. Tulos: +142 (186 ääntä)
      inna: noi keskustelijat vois vähän kuunnella uskonnontunneilla. vois antaa vähän suvaitsevuutta myös toisille, kenen uskonto on hieman erilainen… En mäkään pilkkaa ihmisiä ketkä käy klo 10 sunnuntaikirkossa tai ketä ei syö esim. sianlihaa uskontonsa vuoksi.
      No eipä tässä tapauksessa kukaan varmaan tuota uskontoa pilkkaa, vaan tuota tapaa harjoittaa sitä. Lasten leikkipaikka ei taida olla se ihanteellisin paikka harjoittaa uskontoaan. Ja siihen vielä se, että uutisen mukaan nuo eivät myöskään olleet kovinkaan tyytyväisiä, kun henkilökunta pyysi heitä siirtymään muualle rukoilemaan. Suvaitsevaisuus on vähän jännä juttu, sen kun pitäisi olla molemminpuolista.

      Lainaa

    9. Tulos: +83 (115 ääntä)
      Swast: Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.
      Aijaaaa, todisteet?:D ja se on ihan yleissivistystä tuntea muitakin uskontoja kuin omansa.

      Lainaa

    10. Tulos: +90 (100 ääntä)
      Oon mäkin kerran ollu kirjastossa kun yks muslimimies ois halunnu just siinä sarjakuvien vieressä alkaa rukoilemaan - katto mua niin vihasesti ja halveksien että huh huh. Mut jatkoin vaan niitten sarjakuvien selaamista koska en mä sen tiellä ollu... siinä se kumarteli ja mumisi jotain. Mua ei todellakaan haittaa mitä kuka tekee mutta MISSÄ voi olla ongelmakysymys.

      Lainaa

    11. Tulos: +74 (84 ääntä)
      Swast: Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.
      Paitsi että kyllä yläasteen uskonnontunneilla käydään läpi muitakin uskontoja, jos ei tiedä niin eiköhän se osoita lähinnä sen ettei siellä ole kuunneltu.

      Lainaa

    12. Tulos: +42 (58 ääntä)
      Anonyymi: Paitsi että kyllä yläasteen uskonnontunneilla käydään läpi muitakin uskontoja, jos ei tiedä niin eiköhän se osoita lähinnä sen ettei siellä ole kuunneltu.
      Juuri näin! On tainnu Swastilla jäädä koulut käymättä.. Voi voi...

      Lainaa

    13. Tulos: -48 (68 ääntä)
      Swast: Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.
      tiedetään kuule iha liikaa teijjän epäuskovaisten uskonnosta. bite me

      Lainaa

    14. Tulos: -24 (74 ääntä)
      Ammattikoulu, that explains a lot...

      Lainaa

    15. Tulos: +35 (53 ääntä)
      : Ammattikoulu, that explains a lot…
      AmmattikouluIKÄISIÄ, ei välttämättä ammattikoulussa. Mekan sijainnin tietäminen kuuluu perussivistykseen, on sen verran tunnettu kaupunki. Tottakai muslimitkin varmasti tietää missä on Vatikaanivaltio.

      Lainaa

    16. Tulos: +32 (44 ääntä)
      Eiköhän kuuluis kaikkien tietää myös toisten uskonnoista, miten muuten voi päättää mihin uskoa?

      Lainaa

    17. Tulos: +35 (59 ääntä)
      trits: Eiköhän kuuluis kaikkien tietää myös toisten uskonnoista, miten muuten voi päättää mihin uskoa?
      Muslimit eivät päätä uskoa Islamiin. Heidän kulttuurinsa hoitaa sen päätöksen puolesta. Muslimimaissa ja muslimeille ylipäätään se uskonnon "vaihtaminen" ei ole ihan yksinkertaista jo pelkästään sosiaalisista syistä.

      Lainaa

    18. Tulos: -3 (11 ääntä)
      facepalm.....

      Lainaa

    19. Tulos: +10 (34 ääntä)
      kengät on kyllä mulle naisena tärkeitä. ;) .....ja jostain syystä silti onnistun tietään, että kenkä-mekka ei ole ainoa Mekka...

      Lainaa

    20. Tulos: +18 (24 ääntä)
      Mikä on ammattikouluikä? Onko lukioikä eri asia kuin ammattikouluikä? Entä yliopistoikä? Tai ammattikorkeakouluikä?

      Lainaa

    21. Tulos: +17 (25 ääntä)
      eiköhä se pointti tässä ollu just se, ku ihmisparat ei tiijä ees, et mitä kohti ne rukoilee ja sotkee sen kenkäkauppaan, ei se et ne pilkkais millää lailla uskontoo, pointti on just toi niitte yleissivistys veikkaisin... :D ei oo ihmisiä turhalla yleissivistyksellä siunattu

      Lainaa

    22. Tulos: +14 (16 ääntä)
      "Keskustelijat ovat ammattikouluikäisiä" :DDDDD

      Lainaa

    23. Tulos: -4 (8 ääntä)
      no diudiu: eiköhä se pointti tässä ollu just se, ku ihmisparat ei tiijä ees, et mitä kohti ne rukoilee ja sotkee sen kenkäkauppaan, ei se et ne pilkkais millää lailla uskontoo, pointti on just toi niitte yleissivistys veikkaisin… ei oo ihmisiä turhalla yleissivistyksellä siunattu
      No shit Sherlock? Kommenteissa keskustellaan yleensä muustakin kuin ko. kuvan pointista.

      Lainaa

    24. Tulos: +6 (10 ääntä)
      nää kommentit täällä on kyllä mielenkiintosempii usein ku itse mokat :DD oivoivoi

      Lainaa

    25. Tulos: -18 (34 ääntä)
      Swast: Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.
      ^- oon samaa mielt & jep nyt tulee kauhee "oot nii rasisti!!!" miks aina suomalaisii sanotaa rasisteiks jos niit ei kiinnosta vähääkää ählyjen uskonto yms, mut jos ählyi ei kiinnosta meijän uskonto yms nii se on heti OK. haloo, me ollaan suomessa?!

      Lainaa

    26. Hessuilija 29.6.2012 0:55
      Tulos: +28 (36 ääntä)
      ://: ^- oon samaa mielt & jep nyt tulee kauhee “oot nii rasisti!!!” miks aina suomalaisii sanotaa rasisteiks jos niit ei kiinnosta vähääkää ählyjen uskonto yms, mut jos ählyi ei kiinnosta meijän uskonto yms nii se on heti OK. haloo, me ollaan suomessa?!
      Haloo, sanooko se yleissivistys vieläkään mitään? En sanoisi sinua rasistiksi siitä syystä, ettei sinua kiinnosta tietää mitään islamista, vaan pikemminkin sen vuoksi, että käytät muslimeista pilkkaavaa nimeä.

      Lainaa

    27. Tulos: -4 (20 ääntä)
      hei ihan oikeesti mä oon 14 ja mäki tiiän et mekka on se muslimeitten joku pyhä kaupunki tai joku vastaava uskontoon liittyvä kaupunki, ja se niitten "kirkko" on moskeija eikä mekka niinku jani väitti.

      Lainaa

    28. Tulos: +2 (22 ääntä)
      Tuota kannattaa varmaan lukea kirja jos toinenkin ihan vaan vinkkinä. Maailmassa toiseksi eniten islamin uskoisia Kristin uskon jälkeen ja ellet meinaa kasvaa tynnyrissä niin tulet aika paljon tapaamaan muslimeita eläessäs. Ja ihan näin btw ne uskoo samaan Jumalaan ku kristitytkin ja ainoana Erona on että he eivät usko Jeesuksen olevan Jumalan poika vaan yksi profeetoista ja heidän pyhä kirjansa Koraanin kertoo samoista tapahtumista pääsääntöisesti kuten Raamattukin mutta Erona se että heidän kirjansa on pysynyt muuttumattomana 1600 vuotta siitä asti kun Mohammed sai Jumalan sanan. Näin ainakin uskon mukaan.

      Lainaa

    29. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Herby: Lähin Mekka turussa…?? Että näin. Oliskohan ihan moskeija eikä Mekka. Lähin Mekka taitaa olla vielläkin Saudi-Arabiassa.
      Kuten tuossa jo kävi ilmi, niin Mekka on myös kenkäkauppa...

      Lainaa

    30. Tulos: +9 (21 ääntä)
      Nina, J, Jukkapalmu: Islamissa rukoukset suoritetaan viidesti päivässä (jos on tunnollinen uskovainen) ja siellä, missä kulloinkin satutaan olemaan. Toki ei-islamilaisessa maassa kohtelias muslimi katsoo vähän menonsa sen mukaan, ettei ainakaan missään ruokakaupassa tai bussissa joudu vetämään rukousmattoa esiin. Mutta jos noin sattuu käymään, niin he eivät koe sille mitään voivansa - rukoukset on rukoiltava säädettyinä aikoina. Molemminpuolista huomioonottoa toki toivoessa... Niin kauan, kuin ei ole kenenkään tiellä, niin ei mua ainakaan häiritse ihmeemmin. Jukkapalmulle vielä erikseen, ei ne siellä altaan pohjassa tietenkään ala, vaan nousevat vedestä ja menevät johonkin sopivampaan tilaan rukoilemaan. Vaistoanko kommentistasi kenties toiveen, että hukkuisivatkin sinne altaaseen, kun kello lyö rukoushetken?

      Lainaa

    31. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Ai se olikin Jukkaplamu, automaattinen korjaus näemmä aivoissa. Jatkakaa!

      Lainaa

    32. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Jukkaplamu: Juu kyllä siinä saa olla kompassi tai vähintään kartta mukana, että osaa hoplopissa pyllistää oikeaan suuntaan. Mites uimahallissa ollessaan? Meneekö altaan pohjaan hukkumaan kohti mekkaa kun aika käy?
      Riippuu varmaan et mis on lähin mekka..

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: mekka, rukoilla, leikkipuisto, Turku, kenkäkauppa