Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Miehet vs. naiset ratissa

"Tänään on ajotaitoisten naisten päivä."
ajotaito

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 45 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Mr. Mallorca 2.4.2011 1:47
      Tulos: -141 (187 ääntä)
      Molemmat yhtä idiootteja.. "Ei mitään faktaa ole, EI MITÄÄN TILASTOJA PRKL NE TILASTOT PITÄÄ OLLA!!" - joten ei voi olla totta.

      Lainaa

    2. Ms Robinson 2.4.2011 8:21
      Tulos: +116 (156 ääntä)
      Hassuja nuo teinit.

      Lainaa

    3. Tulos: +328 (356 ääntä)
      Täytyy myöntää, että ehkä mitäänsanomattomin keskustelu tästä aiheesta, mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Toinen pitäytyy tilastoihin, joissa ei ole lainkaan lähteitä ja toinen omaan kokemukseen ja kumpikaan ei edes tiedä asioista mitään.. Mm. että miehet ajavat enemmän kolareita, mutta ajokilometreihin suhtautettuna niitä ajavat enemmän naiset. Toisaalta miesten aiheuttamat kolarit aiheuttavat enemmän kuluja vakuutusyhtiöille, koska perinteinen miehen aiheuttama kolari on jotain, missä auto menee lunastuskuntoon ja yleensä toisen ajoneuvon kanssa. Taas perinteinen naisen aiheuttama kolari tapahtuu parkkipaikalla alhaisessa nopeudessa (ja todennäköisesti jopa niin, ettei osapuolena ole toista ajoneuvoa lainkaan). Kumpi sitten ajaa autolla paremmin? Ei kumpikaan tietenkään. Miehet ja naiset eivät aja ryhmänä mitään autoa vaan autoja ajavat yksilöt. Näitä yksilöitä on molemmissa ryhmissä sekä miehiä, että naisia. Ja mikä tekee asiasta vähän mielenkiintoisemman on se, etti ihmisen muisti toimii todella erikoisella tavalla. Se tavallaan muistaa asioita muiden asioiden kustannuksella. Kun joku miettii oikein tarkkaa kaikki huonosti ajavia naiskuskeja, niin siinä samalla unohtuu muistaa mukaan kaikki naiskuskit, jotka eivät ajaneet lainkaan huonosti. Ja samalla kun naiskuskit ajavat keskimäärin varovaisemmin se yksi naiskuski, jonka perässä on ajanut minuuttikaupalla jää paremmin mieleen kuin se yksi mieskuski, joka ohittaa vaarallisesti ylinopeudella vain muutaman sekunnin ajan.

      Lainaa

    4. Tulos: +35 (79 ääntä)
      Raiskatkaahan sitä kieltä ihan perusteellisesti...

      Lainaa

    5. Tulos: +89 (95 ääntä)
      pisti lievästi sanottuna ärsyttämään

      Lainaa

    6. Tulos: +244 (264 ääntä)
      Hauskaa ylipäätään on se, että tilannetta arvioi 16-vuotias poika, jolla ei edes ole ajokorttia. Pelottavaa taas on se "jos miehet tekevät virheen tiellä, he tekevät sen yleensä hienosti". Tämä ihannointi kaiketi on syynä siihen, miksi nimenomaan nuoret, vasta kortin saaneet miehet joutuvat niin usein kolareihin. Otetaan turhia riskejä ja halutaan näyttää.

      Lainaa

    7. Tulos: +75 (109 ääntä)
      Pää räjähtää noista kieli oppi virheistä.

      Lainaa

    8. Tulos: +40 (62 ääntä)
      TQ: Kuin myös, pää huutaa syntax erroria virheiden määrän vuoksi. Ja toivon, että toi 'kieli oppi virheistä' oli vain sarkastinen heitto. :D

      Lainaa

    9. Tulos: -44 (60 ääntä)
      btw, missä vaiheessa toi 16-vuotias puhu autolla ajamisesta? Kyllä niitä alle 18v naiskuskejaki löytyy.

      Lainaa

    10. Tulos: -7 (43 ääntä)
      Lisäksi.. Minun mielestäni on ihan oikein, että alle 18-vuotiaalta löytyy mielipide liikenteestä, kun kerran alle 18-vuotias pääsee liikenteeseen mukaan. Mopollakin ajellaan tosi paljon (ainakin siis tossa iässä) ja valitettavasti autoilijat eivät aina anna mopoilijoille heille kuuluvia oikeuksia. Tämän mm. Tekniikan maailma -lehti huomasi, kun tekivät joku pari vuotta sitten vertailua mopoista. Tällä ei tietenkään ole mitään tekemistä itse nais/mies -keskustelun kanssa vaan enemmänkin syytä siihen, että miksi mopoilija voisi ajatella, että autoilijat eivät osaa oikeasti ajaa.

      Lainaa

    11. Tulos: +10 (36 ääntä)
      @J-P: itsekin heittelet tilastotietoja etkä mainitse lähdettä.

      Lainaa

    12. Tulos: +37 (39 ääntä)
      Itse löysin jutun pointin Sofian kahdesta viimeisestä kommentista. Ei kaverille auennut, kun sanoi "sivistyneemmin"(nättien yhdys sana virheiden kanssa tosin), mutta johan selkeni kun muutti kommenttinsa "puhekieleksi". :D

      Lainaa

    13. Tulos: +27 (33 ääntä)
      Huhhu, siinä oli tyhmä jätkä =D

      Lainaa

    14. Tulos: +15 (23 ääntä)
      @N: Olet oikeassa. Ei kannata uskoa mitään mitä kirjoitan, jos ei lähdettä ole ilmoitettu.

      Lainaa

    15. Tulos: +31 (35 ääntä)
      Haiskahtaa sovinistilta...

      Lainaa

    16. rosenttiina 3.4.2011 0:09
      Tulos: +22 (46 ääntä)
      Olen ollut 20 vuotta ratissa, olen nainen ja ajopelinä toimii lada. Vain kerran olen ollut liikenteelle vaaraksi kun ajoin 50 km/h alueella 60 km/h nopeutta mutta kolareja ei ole syntynyt, että siinä teille huono naiskuski.

      Lainaa

    17. Tulos: +10 (16 ääntä)
      @joo'o Sarkasmitutkasi toimii. :)

      Lainaa

    18. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Liikaa yhdyssanavirheitä, ei pysty...

      Lainaa

    19. Tulos: -62 (74 ääntä)
      Ärsyttävä lehmä toi Sofia sori nyt vaan, just puhuu tollasista olemattomista tilastoista.. niin täyttä paskaa tollasista tilastoista puhuminen, ku jos siltä kysyy et voisit linkata näitä sun tilastoitas, niin sanoo tietenkin '' no en nyt muista mistä sellasen löytää...''. Kuulostaa kai sitten niin fiksulta sanoa, että '' tilastoiden mukaan...''. Ja PUOLLUEELLISEN? ei voi olla totta, miten hienosti kirjotettu.

      Lainaa

    20. Tulos: -38 (44 ääntä)
      kyl maar se niin on et miehet niitä kolareita enemmä kruisii ja naiset ei sovi rattiin:) kiitos oli hauska ottaa osaa keskusteluun:)

      Lainaa

    21. Tulos: +14 (28 ääntä)
      Jos ajamiseen tarvitaan miehen sukupuolielintä, niin sitten varmasti miehet ovat parempia kuskeja. :-)

      Lainaa

    22. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Luettavaa kaikille: http://www.liikenneturva.fi/www/fi/uutispoyta/arkisto/2009.php?we_objectID=5543

      Lainaa

    23. Tulos: -31 (41 ääntä)
      Miehille tapahtuu enemmän onnettomuuksia, mutta vain siksi koska miehet tekevät uhkarohkeita juttuja ja kovilla nopeuksilla, eli ei se "normaalinopeuksissa ja normaaliajotyylissä" ole yleensä miehillä taidoista kiinni. Naisille taas tapahtuu kolareita ihan käsittämättömissäkin tilanteissa, hitaassa vauhdissa, nainen ei välitä onko kesä vai talvi ohitettaessa. Tänä talvena on monta tapausta iltalehdessä ollut kun nainen on ryhtynyt ohittamaan ja kas, auto onkin alkanut heittelehtimään ja kolaroinut vastaantulevan kanssa.

      Lainaa

    24. Tulos: +1 (19 ääntä)
      Toi Julietin juttu oli järkkyy luettavaa aseenteensa takii. Miettikääs saisko Suomes julkasta mitään vastaavaa jossa sukupuoliroolit ois toisinpäin ja naisia painostettais ottamaan mallii miehist. Kivasti vähän tuplastandardeja levitellään. Lääkkeet!

      Lainaa

    25. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Tulipa päänsärky... Opetelkaa nyt ne yhdys_sanat..............

      Lainaa

    26. AHAHHAHAHAH 11.4.2011 20:30
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      ei täs ollu mitää hauskaa.........

      Lainaa

    27. Tulos: -6 (12 ääntä)
      hohhoijaa, ettei ois taas vähän loppuunkulutettu aihe .. huvittaa toisaalta tuon tytön touhu, kun käyttää tarkoituksella sellaista ''kieltä'' ettei nuorempi kaveri ymmärrä sanaakaan.

      Lainaa

    28. Tulos: -4 (8 ääntä)
      rosenttiina: Poikkeus vahvistaa säännön.

      Lainaa

    29. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Hitto, mä ajan aina joko liian hiljaa tai liian kovaa tai holtittomasti sekä kolaroin parkkipaikoilla ym tilanteissa. Jotkut tulee isäänsä, toiset äitiinsä, mie raukka kumpaseenki. :P Olenkohan joku xxy -ihminen? :*D

      Lainaa

    30. Nainen vai mies 21.4.2011 10:41
      Tulos: -16 (26 ääntä)
      Ja eiköhän jo jonkun naisen pitänyt tulla tänne mainostamaan, että "kyllä MINÄ osaan ajaa". Olen huomannut, että ne naiset yleensä ovat vähän heikompia kuskeja, jotka siitä numeron nostavat. Ne hyvät kuskit pitävät päänsä kiinni ja keskittyvät siihen ajamiseen. Kun ei tarvitse kilpailla miesten kanssa.. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa... Tämä erityisesti nimimerkille rosenttiina.

      Lainaa

    31. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Ihmistä, joka ei osaa yhdyssanoja ei vaan voi ottaa vakavasti :D

      Lainaa

    32. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Molemmat pitäisi oikeudessa tuomita äidinkielen pakko-opiskeluun vähintään vuodeksi.

      Lainaa

    33. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Parasta feissarimokissa on mokien kommenttien lukeminen :D

      Lainaa

    34. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Hajosin tolle "En tajunnu sanaakaan"-kommentille :D kertoo loistavasti kirjoittajasta itsestään,,,

      Lainaa

    35. Tulos: +11 (13 ääntä)
      ja totuushan oli se, että naiset ajavat rauhallisemmin kuin miehet, ja miehet aiheuttavat niitä onnettomuuksia enemmän... että siinä loppu kaikelle tälle tyhjänpäiväiselle naispuolisten autokuskien pilkkaukselle.

      Lainaa

    36. Tulos: -2 (2 ääntä)
      ei pysty tollasta lukemaan ja muutenkin alkaa nää feissarimokien jankutukset joissa 2 ihmistä "väittelee" yrittäen parhaansa mukaan näyttää viisaammalta kuin mitä on -.- bullshit ja muuten pisti silmään kun alettiin puhua sivutankista xd

      Lainaa

    37. Tulos: -5 (7 ääntä)
      Sofia yritti vaikuttaa viisaalta, mutta noi yhdyssanavirheet kyllä pilas koko jutun. Väittely tosin oli muutenki ihan tyhjänpäivästä.

      Lainaa

    38. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Tosta Julietin linkistä sen verran, että siinähän ei ole mukana kuin kuoleemaan johtaneet onnettomuudet. Ainakin itselleni on helppo uskoa, että niissä miehet ovat yliedustettuna. Jos tilastoitaisiin kaikki kolarit, niin tilasto varmasti näyttäisi muuta.

      Lainaa

    39. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Mainio toi Sofia ku yksinkertaisti viestinsä ku Ilja ei ymmärtänyt, muuten aika tylsä.

      Lainaa

    40. Tulos: -19 (19 ääntä)
      no tokihan miehet tekee enemmän kolareita ku melki kaikki kuskit on miehiä :-DDDD. Naisten logiikka taas kusee.

      Lainaa

    41. Tulos: -20 (24 ääntä)
      Heh, kun nyt tälläisenkin löysin niin pakko sanoa: Kun mies tekee virheen on ympärillä naiskuskeja --> eivät osaa väistää ja syntyy kolari Kun nainen tekee virheen on ympärillä osaavia mieskuskeja--> miehet (lue: paremmat kuskit) väistävät hallitusti eikä tule kolaria Tässä yksi monista syistä miksi miehet johtavat kolaritilastoja. :)

      Lainaa

    42. Mr. Perfect 8.11.2012 20:20
      Tulos: -16 (16 ääntä)
      ernesto: Haiskahtaa sovinistilta…
      Haiskahtaa feministiltä...

      Lainaa

    43. Mickey Mouse 25.7.2013 11:25
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Nainen vai mies: Ja eiköhän jo jonkun naisen pitänyt tulla tänne mainostamaan, että “kyllä MINÄ osaan ajaa”. Olen huomannut, että ne naiset yleensä ovat vähän heikompia kuskeja, jotka siitä numeron nostavat. Ne hyvät kuskit pitävät päänsä kiinni ja keskittyvät siihen ajamiseen. Kun ei tarvitse kilpailla miesten kanssa.. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa… Tämä erityisesti nimimerkille rosenttiina.
      Voi olla joissakin tapauksissa, mutta mun äidillä sekä isällä asiat on päinvastoin. Äiti on hiljainen, mutta todella hurja ja parempi kuski, toisin kuin isä, oikastaan tuosta vastaantulevan kaistalta. Noh, ei ole sentään vaaratapauksia kai hirveästi syntynyt. Toisin kuin keittiössä isän ollessa huippukokki äiti polttaa letutkin pohjaan ja tekee niistä ällöttävää jauhomössöä.

      Lainaa

    44. Reiner Braun's boyfriend 13.3.2014 21:07
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Itellä on kyllä huonoja kokemuksia niin nais- kuin mieskuskeistakin. Oma isäni ajaa aina ylinopeutta ja kehtaa viälä murmuttaa siitä kun muut ajavat liian hittaasti ja hän tekkee välillä ihmeellisiä ohituksia. Ja kahdesti olen meinannut jäähä naiskuskin alle suojatietä ylittäessäni, koska kumpikaan näistä naisista ei nähtävästi ole tiennyt, että jos toinen autoilija antaa tietä niin silloin pitäisi itsekin pysähtyä, eikä syyhkäistä tuhatta ja sataa kävelijän nenän eestä.

      Lainaa

    45. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Sofia luottaa liikaa siihen, että Ilja osaisi käyttää googlea. Googlettamalla löytyy satoja linkkejä tutkimustuloksiin siitä, kuinka miehet ajavat enemmän kolareita kuin naiset, esim. tämä ensimmäisenä: http://www.kaleva.fi/teemat/moottori/miehet-ovat-liikenteen-suurin-riskiryhma/162746/ Noiden viimeisten kommenttien jälkeen taisi Sofiallekin selvitä miten vajaasta tapauksesta Iljan kohdalla onkaan kyse. Myös nais- ja mieskuskien lukumäärään suhteutettuna miehet ajavat enemmän kolareita ja ovat riski sekä itselleen että muille. Sairaalat ja kuntoutuslaitokset ovat täynnä puuta päin tms. ajaneita miehiä. Naiskuskien dissaaminen pohjaa typeriin stereotypioihin, joilla harvemmin on mitään faktapohjaa. Tilastot todellakin ovat Sofian puolella, vaikkei hän niitä jaksanutkaan googlettaa Iljalle valmiiksi. Sofian ainut virhe on yhdyssanavirheet.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ajotaito, ajokortti, autot, kuski, kytkin, tilastot, onnettomuus