Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Talvilämmin Opel

Tiinan auto on täynnä saksalaista lämpöä.
Talvilämmin Opel

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 40 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. JokuJännä 25.9.2014 0:36
      Tulos: +261 (329 ääntä)
      Helvetin ooppeli :D

      Lainaa

    2. Tulos: -48 (184 ääntä)
      Mitä kettua mä just luin?

      Lainaa

    3. Opel ~ wir leben autos tai jotai sinneppäi 25.9.2014 1:10
      Tulos: +2 (268 ääntä)
      Ooppelitki on autoja! On niilläkin tunteet ei saa kiusata :( tulee vaan paha mieli ooppeleille :/

      Lainaa

    4. some_metalhead 25.9.2014 1:31
      Tulos: +189 (269 ääntä)
      Ei näin tyhmiä ihmisiä VOI olla olemassa?! Vai voiko muka?

      Lainaa

    5. Tulos: +310 (360 ääntä)
      "Niin ku saab" voi apua :'D

      Lainaa

    6. Tulos: +448 (512 ääntä)
      Eiks Tiinalla ollu ihan hyvä pointti? Eli että onko osassa Saksaakin kunnon talvi vai miksi muuten opelit olisivat tarpeeksi lämpimiä talvikäyttöön. Onha se ny iha yleisesti tunnettu fakta, että vaikkapa Volvo selviää hangessa paremmin kuin joku Fiiatti, että mitä kauemmas pohjoisnavalta mennään, sitä huonommin osataan tehdä autoja jotka ei hyydy jo pikkupakkasella. Tiinahan nimenomaan tajuaa, että kukaan ei tee autoja erityisesti Suomen pienille markkinoille mut jos siellä missä tehdas on, on joku käsitys oikeasta talvesta, auton lämpimyyski saattaa kiinnostaa. Tuo Mika on vaa selvästi pihalla. Olin nuorempana töissä Etelä-Saksassa Boschin tehtaalla ja he testasivat autoihin tulevia pikkumoottoreita "ääriolosuhteissa" Etelä-Suomessa. Tehtaan leveysasteilla kun ehkä kerran talven aikana mentiin hiukan miinuksen puolelle ja lunta ei tosiaankaan näkynyt. Ei ollut tarkoituskaan, että moottorit kestäisivät Suomen talvea mutta jos kestivät testit Etelä-Suomessa, kestivät Pohjois-Saksan talven.

      Lainaa

    7. Tulos: +121 (135 ääntä)
      No siis sen verran tossa on totuutta takana, että Suomeen alunperin tuoduissa autoissa on usein talvioloihin suunniteltu termostaatti vesipumpun ja lämmityslaitteen kennon kanssa parina. Ja tietysti lämmityssarja, defa/calix. Vastaavasti kuumiin maihin viedyissä autoissa usein on ylimääräisiä lämmönsuojapeltejä ym. moottoritilassa. Kyllähän Volvoja ja Saabeja on pidetty perinteisesti lämpöisinä talviautoina joissa huurteenpoisto ja penkinlämmittimet toimii erityisen hyvin, mutta ei ne nykyisin mitenkään hurjasti edukseen erottuvia ole. Kyllä saksalaisissakin autoissa saa takapuolen hikoilemaan ja toisaalta mikään polttoainekäyttöisistä lisälämmittimistä ei toimi niin kehnosti kuin Ardic.

      Lainaa

    8. Tulos: -45 (67 ääntä)
      Ei oo muuten ainakaa keski-Saksas talvee. Asun nimittäin siäl.

      Lainaa

    9. Tulos: +13 (43 ääntä)
      Siis eikö siinä ollu puhaltimen säätöjä vai mikä tässä nyt meni multa ohi? Kai se moottori ny lämpenee ihan samalla tavalla siellä Saksassakin, mutta ei sitä kuumaa ilmaa kaikkea ole sisälle pakko puhaltaa Suomessakaan.

      Lainaa

    10. Ministeri Nieminen 25.9.2014 7:24
      Tulos: +79 (109 ääntä)
      myrjala: Ei oo muuten ainakaa keski-Saksas talvee. Asun nimittäin siäl.
      Kyllä sielläkin on talvi. Ei välttämättä kauhean luminen, mutta kyllä Saksankin vuodessa on 12 kuukautta.

      Lainaa

    11. Tulos: -44 (52 ääntä)
      :D Suomeen tarkoitettuja autoja? In my dreems.

      Lainaa

    12. Tulos: -12 (60 ääntä)
      Tiina sekoittaa nyt Saabin ja Ladan.

      Lainaa

    13. Tulos: -33 (81 ääntä)
      Saksa on paska maa.

      Lainaa

    14. Tulos: -27 (57 ääntä)
      Onnettoman Pojan Ensimmäinen Lelu, tai Oho, Pojat, Eipäs Lähdetäkään. niin ja sitten se autoinssin vakio-ohje; "kaiva kännykkä ja soita taksi, työnnä suohon jo se helvetin ooppeli"

      Lainaa

    15. Tulos: +20 (32 ääntä)
      Talvi: “Niin ku saab” voi apua :’D
      no tehtiinhän niitä Uudessakaupungissa pitkän aikaa, sitten tehtiin välissä Porscheja, ja nyt tehdään A -mersuja.

      Lainaa

    16. Tulos: +57 (71 ääntä)
      "Suomen talvi -10 astetta" Hahah...

      Lainaa

    17. Hörhöjä kaikkialla 25.9.2014 10:20
      Tulos: +18 (42 ääntä)
      Ihme miten mun japsi kuitenkin kestää Suomen talvet vuodesta toiseen ;)

      Lainaa

    18. Tulos: +28 (46 ääntä)
      Auto voi lämmetä liikaakin. Velipojan Opel Kadettista kärähti kuskin istuinlämmitin. Uusiin villakangashousuihin ainakin tuli reikä. Muistaakohan Tiina mm. Keski-Euroopan mäkiviikkoa. Kyllä siellä vuorilla kunnon talvi on ja viime talvena muuten tuli snögeä kunnolla myös Israelissa, Marokossa ja Etelä-Espanjassa. Appelsiinit paleltuivat. Myös Italiassa ja Kreikassa oli lunta enemmän kuin Etelä-Suomessa, jossa oli talvea vähän malliksi kahden viikon ajan tammi-helmikuun vaihteessa, kun meillä kävi kiinalainen opiskelija katsomassa, miten Pohjoisnavalla eletään.

      Lainaa

    19. töttöröö 25.9.2014 10:28
      Tulos: +8 (40 ääntä)
      Suomessa sokeet valmistaa harjoja.. saksassa ooppeleita.

      Lainaa

    20. Tulos: +21 (29 ääntä)
      Suomea varten ei tehdä erikseen autoja, mutta varustetasoja muokataan ehkä vähän. Alpeilla on todella kunnon talvet, siellä on neliveto käytännössä joka autossa. Ja lumiketjut pakko olla mukana. Suomessa on vain kylmä, ei rinteitä eikä usein paljon lunta. Alpeilla on pakkasta, joskus tuulee kunnolla, lunta voi tulla puoli metriä kerralla ja jyrkät rinteet tuo omat juttunsa. Bensa vehkeet on yleensä parempia lämpenemään, niissä on enemmän hukkalämpöä ohjattavaksi matkustajille.

      Lainaa

    21. Tulos: +47 (51 ääntä)
      Tähän on nyt pakko kommentoida, että joitain saku autoja kyllä muokataan pohjoismaiden olosuhteisiin. Saksalainen lankomieheni esim. valitteli, että Saksassa penkinlämmitintä tarjotaan usein Saksassa lisävarusteena uuteen autoon, kun Suomessa se kuuluu vakiovarusteisiin.

      Lainaa

    22. kiikiiconfused 25.9.2014 12:09
      Tulos: +47 (51 ääntä)
      Hörhöjä kaikkialla: Ihme miten mun japsi kuitenkin kestää Suomen talvet vuodesta toiseen
      Japanissa ainaki pohjoisosissa on luminen talvi

      Lainaa

    23. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Tuli vaan mieleen, että onko tuo "mietein" jonkun alueen murresana, vaikkapa länsirannikon? Kun minä sanoisin (ja hyvin moni tuttavani) että "mietin" (imperfekti siis), mutta toisinaan olen jonkun kuullut - ja nyt siis näin tämän kirjoitettavan - sanovan just tuolleen "minä mietein" - onks tiatoo?

      Lainaa

    24. Tulos: -4 (16 ääntä)
      Kyllähän autoja valmistetaan tiettyjen maiden ilmastoille. Esimerkiksi Opelilla oli ennen tehdas Suomessa en tiedä onko enää, mutta jokatapauksessa tehtiin Suomen talvet kestäviksi. Tosin niin taidetaan tehdä ihan kaikista uusistakin autoista, poislukien jotkin amerikkalaiset autot käsittääkseni. Eivät lämpeä tarpeeksi talvella tai eivät pidä sitä lämpöä tarpeeksi hyvin.

      Lainaa

    25. Tulos: -47 (57 ääntä)
      Naiset ja autot eivät sovi yhteen. Ikinä. Missään.

      Lainaa

    26. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Tuli vaan mieleen, että onko tuo “mietein” jonkun alueen murresana, vaikkapa länsirannikon? Kun minä sanoisin (ja hyvin moni tuttavani) että “mietin” (imperfekti siis), mutta toisinaan olen jonkun kuullut – ja nyt siis näin tämän kirjoitettavan – sanovan just tuolleen “minä mietein” – onks tiatoo?
      Näin äkkiseltään Porin seutu tulee mieleen, mahdollisesti Raumalta saakka (en ole varma Raumasta) eli käytännössä Satakunta. Itse oon vähän etelämpää eli Turusta jossa tämä olisi "miettisin".

      Lainaa

    27. Tulos: -17 (25 ääntä)
      Mitähän ajatuskukkanen tuollakin on käynyt aivoissa? Mitä kohtaa hän ei ymmärrä auton lämpeämisessä? No sitä nyt ei selkeästikään, että miksi Saksassa tehdään autoja jotka toimivat kovemmin talviolosuhteissa hyvin vaikkei Saksassa niin paha talvi olekaan kuin meillä täällä. No mikä siinä ajatuksessa on niin vaikea? Jos nyt lähdetään ihan vaikka rahasta liikkeelle, sen liikkuvuutta luulisi tämäkin eukko tajuavan jotenkin. Yksinkertaisesti, muualla, myös lämpimämmissä maissa autonvalmistajat tietävät, että potentiaalisia ostajia on MYÖS maissa joissa ilmasto ei ole niin mukava kuin heillä. Eivätkä hekään ihan tyhmiä ole, ymmärtävät myös sen, että jos myyvät tänne autoja jotka eivät skulaa talvella, niin ei niitä kovin paljoa tänne osteta -> muokataan siis auton ominaisuuksia niin, että ne ovat käyttövarmoja ja mukavia ajaa myös talvella. Sama juttu toisinpäin, lämpimiin maihin kannattaa myydä semmoisia malleja jotka ovat siellä mukavia käyttää. Ja sitten vähän vielä tekniikastakin. Moottorit tuppaavat tuottamaan lämpöä, sitä voidaan hyödyntää monella tavalla tai sen vaikutuksia voidaan koittaa minimoida tilanteen mukaan. Tämä asia toimii ihan samoin Suomessa kuin Saksassakin. Se ei ole niinkään mikään "hei tehdäänpä auto jonka moottori tuottaa lämpöä", vaan se on enemmänkin välttämätön paha. Sitäpaitsi Saksassa ja oikeastaan missä päin tahansa maailmaa voi joskus olla kylmä ja mitä enemmän on pääsääntöisesti lämmintä, sitä herkemmin ihmiset siellä palelevat. E

      Lainaa

    28. pellepeloton 25.9.2014 17:25
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      utale: Tuli vaan mieleen, että onko tuo “mietein” jonkun alueen murresana, vaikkapa länsirannikon? Kun minä sanoisin (ja hyvin moni tuttavani) että “mietin” (imperfekti siis), mutta toisinaan olen jonkun kuullut – ja nyt siis näin tämän kirjoitettavan – sanovan just tuolleen “minä mietein” – onks tiatoo?
      Ite oon ainakin Porista ja mun opiskelijakaverit aina nauraa mulle kun sanon "mietein", "keksein" jne. Eli ainaki siellä niin puhutaan, mutta voi olla että muuallakin :)

      Lainaa

    29. Tulos: +14 (22 ääntä)
      Saab <3

      Lainaa

    30. Tulos: +5 (11 ääntä)
      utale: Tuli vaan mieleen, että onko tuo “mietein” jonkun alueen murresana, vaikkapa länsirannikon? Kun minä sanoisin (ja hyvin moni tuttavani) että “mietin” (imperfekti siis), mutta toisinaan olen jonkun kuullut – ja nyt siis näin tämän kirjoitettavan – sanovan just tuolleen “minä mietein” – onks tiatoo?
      Täällä Kokkolan seudulla ainakin puhutaan, että "mietein, leikein, keksein" jne.. Vahva epäilys, että nämä kyseiset sankarit on myös täältä päin :D

      Lainaa

    31. Tulos: -10 (20 ääntä)
      No olipa hauskaa! Hahahaah... uhhuhuuhuu.... ihhihiihii... mulle tuli ihan itestäni miäleen Naurava kulkuri... ahhahhaahaa... enään en jaksa. :* muiskis teille ihqupööt <3

      Lainaa

    32. Tulos: -15 (19 ääntä)
      Ma olla soomalaane

      Lainaa

    33. Tulos: +23 (41 ääntä)
      Purp: Eiks Tiinalla ollu ihan hyvä pointti? Eli että onko osassa Saksaakin kunnon talvi vai miksi muuten opelit olisivat tarpeeksi lämpimiä talvikäyttöön. Onha se ny iha yleisesti tunnettu fakta, että vaikkapa Volvo selviää hangessa paremmin kuin joku Fiiatti, että mitä kauemmas pohjoisnavalta mennään, sitä huonommin osataan tehdä autoja jotka ei hyydy jo pikkupakkasella. Tiinahan nimenomaan tajuaa, että kukaan ei tee autoja erityisesti Suomen pienille markkinoille mut jos siellä missä tehdas on, on joku käsitys oikeasta talvesta, auton lämpimyyski saattaa kiinnostaa. Tuo Mika on vaa selvästi pihalla. Olin nuorempana töissä Etelä-Saksassa Boschin tehtaalla ja he testasivat autoihin tulevia pikkumoottoreita “ääriolosuhteissa” Etelä-Suomessa. Tehtaan leveysasteilla kun ehkä kerran talven aikana mentiin hiukan miinuksen puolelle ja lunta ei tosiaankaan näkynyt. Ei ollut tarkoituskaan, että moottorit kestäisivät Suomen talvea mutta jos kestivät testit Etelä-Suomessa, kestivät Pohjois-Saksan talven.
      Agreed. Mokailija ei ole tässä nyt Tiina, vaan muka-hauska Mika, joka on tämän luultavasti tänne lähettänytkin. Moi Mika, parempi onni ja tietämys ens kerralla. :)

      Lainaa

    34. Tulos: -13 (33 ääntä)
      Oikein veikkasi nimimerkki Prezki, Kokkolasta ollaan! Tää Tiina on mun hyvä ystävä ollut aikoinaan ja lähetin tämän keskustelun feissarimokille jo n. 1,5 vuotta sitten. Saatiin kyllä hyvät naurut Janin ja Mikan kanssa tästä kun nyt julkaistiin! Tiina ei todellakaan ole tyhmä, mutta luonteeltaan sellainen että ei mieti sanomisiaan kuin sekunnin murto-osan, jolloin näitä hyviä juttuja pääsee tulemaan. :) mm kerran soitti mulle (jo täysi-ikäisenä) että hänellä on kasa vanhoja lehtiä, että mihin viedä nämä. Mä kysyin et eikö sulla oo sellasta laatikkoo roskakatoksessa, niin tää kysy takas et onko se tuo missä lukee paperinkeräys.. :) hölmö, mut hirveen hurmaava tapaus. :D

      Lainaa

    35. Tulos: +9 (23 ääntä)
      Kyllä Saksan talvi jää useinkin autoon asumaan. Mun vanhasta ei meinannut lähteä millään, piti bratwustilla ja oluella houkutella.

      Lainaa

    36. Tulos: -2 (18 ääntä)
      Joo olihan Tiina autoasiassa ihan oikeilla jäljilä, mutta ei se nyt kovin viisasta kuvaa anna, jos kyselee Facebookissa onko Saksassa talvea.

      Lainaa

    37. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Mulla on ollu kaksi pööppeliä ja toimii hyvin sekä lämpeää talvella ;) Tuo toinen on edelleen mulla. Jo seitsemän vuotta uskollisesti palvellut <3

      Lainaa

    38. markkinaspede 27.9.2014 18:58
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Kyllä sielläkin on talvi. Ei välttämättä kauhean luminen, mutta kyllä Saksankin vuodessa on 12 kuukautta.
      ei sitä vaan voi talveksi sanoa jos ei pakkasta ole eikä luntakaan näy :)

      Lainaa

    39. ihme äijä 29.9.2014 11:24
      Tulos: +8 (16 ääntä)
      Tuo Mika on joku feissarimokamehuilija. Ei tajunnu Tiinan pointtia ja heti tänne laittanu.

      Lainaa

    40. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Purp: Eiks Tiinalla ollu ihan hyvä pointti? Eli että onko osassa Saksaakin kunnon talvi vai miksi muuten opelit olisivat tarpeeksi lämpimiä talvikäyttöön. Onha se ny iha yleisesti tunnettu fakta, että vaikkapa Volvo selviää hangessa paremmin kuin joku Fiiatti, että mitä kauemmas pohjoisnavalta mennään, sitä huonommin osataan tehdä autoja jotka ei hyydy jo pikkupakkasella. Tiinahan nimenomaan tajuaa, että kukaan ei tee autoja erityisesti Suomen pienille markkinoille mut jos siellä missä tehdas on, on joku käsitys oikeasta talvesta, auton lämpimyyski saattaa kiinnostaa. Tuo Mika on vaa selvästi pihalla. Olin nuorempana töissä Etelä-Saksassa Boschin tehtaalla ja he testasivat autoihin tulevia pikkumoottoreita “ääriolosuhteissa” Etelä-Suomessa. Tehtaan leveysasteilla kun ehkä kerran talven aikana mentiin hiukan miinuksen puolelle ja lunta ei tosiaankaan näkynyt. Ei ollut tarkoituskaan, että moottorit kestäisivät Suomen talvea mutta jos kestivät testit Etelä-Suomessa, kestivät Pohjois-Saksan talven.
      Eiköhän ne nimenomaan ota huomioon alueet, joissa on paljon myyntiä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Opel, auto, lämmitys, saksa, lämmin, talvi

  • Uusimmat

  • Kategoriat