Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

White trash vauhdissa, osa 4

Tätä laadun määrää...
White trash vauhdissa, osa 4

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 56 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +944 (998 ääntä)
      Jos kerta sossusta saa enemmän rahaa, nii miks muka Saija tarvii rahaa lainata? Ite en oo ainakaa joutunu lainaamaa kertaakaa sen jälkeen ku töihin menin ja harvoin ennen sitäkin.

      Lainaa

    2. Tulos: +560 (604 ääntä)
      autsis.. Näin osittain invalidisoituneena voin sanoa, että on se mahtavaa huomata miten Suomen valtio "hyysää" yhteiskunnan pohjasakkaa. :)

      Lainaa

    3. Tulos: +371 (375 ääntä)
      Muuten hyvä jammo mut ei sairaslomalla lykkäystä saa kun voit tosiaan siellä vankilassakin sairastaa. Iha hyvä yritys, sen myönnän :-)

      Lainaa

    4. Tulos: +367 (399 ääntä)
      r.r.: autsis.. Näin osittain invalidisoituneena voin sanoa, että on se mahtavaa huomata miten Suomen valtio “hyysää” yhteiskunnan pohjasakkaa.
      Näin alaraajahalvaantuneena täytyy yhtyä yllämainittuun. (Ei siinä mielessä pervot!)

      Lainaa

    5. Tulos: +207 (213 ääntä)
      Ihmiskunnan hienous kulminoituu taas näissä mokissa... ;_;

      Lainaa

    6. Ministeri Nieminen 1.4.2014 7:54
      Tulos: +232 (248 ääntä)
      : Jos kerta sossusta saa enemmän rahaa, nii miks muka Saija tarvii rahaa lainata? Ite en oo ainakaa joutunu lainaamaa kertaakaa sen jälkeen ku töihin menin ja harvoin ennen sitäkin.
      Kyllä valitettavasti jopa hyvää palkkaa nostava saattaa olla raha-asioissa ihan pihalla. Liksapäivänä ollaan maailman kunkkuja ja aika pian sen jälkeen ollaankin kerjäläisiä seuraavaan liksapäivään saakka. Suruiilista mutta totta, tällaisia tapauksia on. Ei ne suurot tulot vaan ne pienet menot....

      Lainaa

    7. Puolikiero_savolainen 1.4.2014 8:35
      Tulos: +33 (193 ääntä)
      Noniin, "elämäm koululaiset", minulla on teille jokaiselle vastaus. Saija, onko se kiva elää kädestä suuhun ja KERJÄTÄ Facebookissa? Etkö tajua, että pikku-kylällä olet romanikerjäläisen maineessa. Kyllä minua ainakin hävettäisi. Mene nyt vaan sinne töihin, vaikka ulosottomies viekin osan rahoistasi. Velat on kuitattu kuitenkin nopeasti ja sitten jää enemmän käteen. Entäs sitten, kun Kokoomus ja kumppanit leikkaa teikäläisten sossumasseja lisää? Ei tule olemaan kivaa sen jälkeen, lupaan sen. Marika. If is to be, it is up to you. Asenteesi on nyt erikoinen, mutta kun saat sen oman lapsen syliisi, niin muistat sen tunteen ikuisesti. Oma lapsi on parasta elämässä. Hemmo. ":DDDD XDXDXD jee,elämämnkoululainen pääsee linnaan vähän siistiä :DXD!" Sinun kohdaltasi taitaa peli ollakin jo menetetty. Evoluutio löysi sinullekin paikkansa.

      Lainaa

    8. ota varmuudeksi kaksi pilleriä... 1.4.2014 8:45
      Tulos: +289 (343 ääntä)
      Tiesin kyllä, etteivät kaikki ihmiset aina ihan kamalasti mieti ennenkuin lisääntyvät mutta "kiinnostais nähä minkä näkönen siit tulis"... Aika rautaisat perustelut uuden ihmisen synnyttämiselle. Ja nyt ei edes puhuta teiniäidistä. Marika-kiltti, ota se pilleri!

      Lainaa

    9. Hörhöjä kaikkialla 1.4.2014 9:17
      Tulos: +128 (166 ääntä)
      Ehkä kannattaa vaan päätyä siihen pilleriin..

      Lainaa

    10. Hörhöjä kaikkialla 1.4.2014 9:18
      Tulos: +10 (164 ääntä)
      r.r.: autsis.. Näin osittain invalidisoituneena voin sanoa, että on se mahtavaa huomata miten Suomen valtio “hyysää” yhteiskunnan pohjasakkaa.
      Toivottavasti luokittelet pohjasakaksi myös ne mamut jotka eivät jaksa edes opiskella suomenkieltä, saati sitten duunia hakea.

      Lainaa

    11. Tulos: +84 (90 ääntä)
      Mistä sossusta toi käy rahaa hakemassa, jos saa enemmän rahaa ku töistä?:o Tai mitä töitä se on katellu?:D Varmaa lukenu työsopimuksista väärin "Tuntipalkka->kuukausipalkka" :D

      Lainaa

    12. Ihme touhua 1.4.2014 9:52
      Tulos: +98 (148 ääntä)
      Kovasti itse olemme puolisoni kanssa lasta toivoneet ja yrittäneet ja nyt viimein odotamme esikoistamme. Itse olen 28 ja puolisoni 32 ja useampi vuosi siinä yrittämisessä meni, päälle 2 kipeää keskenmenoa. Sitten on tuollaiset, jotka pamahtavat raskaaksi tuosta vain ja suurella todennäköisyydellä vieläpä kenelle tahansa ja kehtaavat vielä arpoa somessa abortoidako vai ei. Ei se myöskään ole mielestäni syy saattaa tähän maailmaan yhtään ylimääräistä suuta ruokittavaksi vain saadakseen tietää minkä näköinen lapsesta tulee.. Kyseisellä naisella kun taitaa olla jo muitakin suita ruokittavana. Ja näitä löytyy..

      Lainaa

    13. Tulos: +168 (202 ääntä)
      Kiitos Saija. Juuri sinunlaistesi paskiaisten takia maksan itseni kipeäksi jotta voin rahoittaa teidän lusmuilun. Ja mitä Marikaan tulee niin kiva et pidät lastensaantia itsestäänselvyytenä ja suhtaudut siihen kuin auton ostoon

      Lainaa

    14. Tulos: +58 (70 ääntä)
      Aina kun lukee noita Saijankaltaisten pummien kirjoittamia juttuja, alkaa väkisinkin miettiä, että onko siinä nyt laitaa käydä töissä... Mutta kyllä sen masennuksen tunteen aina pelastaa se ajatus, että kyllä minusta jotain hyötyä on. Kyllä sitä ihmisen perimmäinen halu on tehdä jotain hyödyllistä. Joten hopshops Saija vaan töihin! Voit siellä kokea aivan uusia tunteita, mm: -ylpeyttä, ettei tarvitse lainata rahaa ja pystyy pärjäämään yksinkin -onnellisuutta, siis ihan todellista sellaista, koska olethan suorittanut työpäivän toisensa jälkeen aivan itse.

      Lainaa

    15. Gör Ingen 1.4.2014 10:46
      Tulos: +13 (63 ääntä)
      Luulisi noiden sossuelättien heräävän työeläkeotettaan silmäillessä... Hallitus voisi leikata nuorten vastikeettomista tuista.

      Lainaa

    16. Tulos: +135 (149 ääntä)
      Siis niin v-mäinen lause tuo "mene töihin"..... Mä oon yrittäny "mennä" = hakea sinne viimeset puol vuotta, eikä millään onnistu, vaikka on korkeakoulu-tutkinnot ja kaikki. Eli ei sinne nykymaailmassa ihan niin vain mennä....

      Lainaa

    17. Tulos: +22 (56 ääntä)
      Täytyy nyt sanoo marikan puolesta että kyseisellä mammalla taitaa olla jo pari mukeloa, ja vaikka onkin postaus oudosti ja vähän vinosti kirjoitettu, taisi tässä silti olla kyseessä ihan vaan pohdinta siitä, pitääkö vauvan vai ei. Ja todellakin joidenkin meistä pitäisi miettiä kaksi kertaa ennenkuin niitä muksuja tänne tuottaa. Marikan tapauksessa kaksi lasta on kasvatettu johonkin ikään, ja nyt pohdinnassa ilmeisesti, että kasvattaisiko sitä kolmannen....

      Lainaa

    18. Tulos: +31 (59 ääntä)
      Olenkohan mä sitten jotenkin liian tunnollinen kun mursin jalkani, mutta sain sovittua työnantajan kanssa sen miten voin hoitaa työni edes joten kuten...??? Kun ei muuta vikaa tosiaan ole kun tuo jalka. Ja tällaisia sankareita verorahoillani elätän..

      Lainaa

    19. Tulos: -74 (86 ääntä)
      blah: Kiitos Saija. Juuri sinunlaistesi paskiaisten takia maksan itseni kipeäksi jotta voin rahoittaa teidän lusmuilun. Ja mitä Marikaan tulee niin kiva et pidät lastensaantia itsestäänselvyytenä ja suhtaudut siihen kuin auton ostoon
      Onko sulla lapset sossun asiakkaana vai mitä tämä tarkoittaa?

      Lainaa

    20. Tulos: +74 (82 ääntä)
      aaaaaa: Onko sulla lapset sossun asiakkaana vai mitä tämä tarkoittaa?
      Mitä tämä sinun kommenttisi tarkoittaa?

      Lainaa

    21. Tulos: +47 (107 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Oma lapsi on parasta elämässä.
      Höpöhöpö. Mä oon niin kyllästynyt tollaiseen shittiin.

      Lainaa

    22. Studentin t-jakauma 1.4.2014 12:42
      Tulos: +112 (122 ääntä)
      Gör Ingen: Luulisi noiden sossuelättien heräävän työeläkeotettaan silmäillessä… Hallitus voisi leikata nuorten vastikeettomista tuista.
      Olipas aivopieru. Se vastikkeeton raha mitä eniten nuorille maksetaan on opintotuen opintoraha- ja asumislisäosuus. Toimeentulotukea haetaan joka kuukausi, joten se ei ole automaattimaksu vaan tilannekohtainen ja harkinnanvarainen. Opintotuki on jo nyt sen verran pieni, että tukien leikkaaminen johtaisi: 1) Monien opiskelijoiden valmistumisen viivästymiseen, koska opiskelun sijaan on käytävä töissä mahdollistaakseen toimeentulon. => johtaa pidennettyihin opintotukien maksuun opiskeluaikojen venyessä => isommat rahamenetykset valtiolle. 2) Toimeentulotukiasiakkaiden lisääntymiseen sossussa opiskelijoiden osalta. => Enemmän rahamenetyksiä valtiolle. 3) Joidenkin yksilöiden osalta, joilla myös vaativat opinnot, stressin lisääntymiseen siinä mittakaavassa, että he joutuvat hakemaan apua mielenterveyspalveluista ja tarvitsevat mahdollisesti tukitoimenpiteitä. Pahoinvointi lisääntyy => Lisää menetyksiä valtiolle. 4) Niiden opiskelijoiden, jotka eivät käy töissä, työelämään siirtymisen viivästymistä ja siten veronmaksajiksi siirtyminen viivästyy myös. => Taas lisää menetyksiä valtiolle kun tukirahoilla eläjiä ei saada nopeammin työelämään maksamaan veroina takaisin saamiaan tukia. 5) Opiskelumenestyksen huonontumiseen, jos opiskelijat alkavat vähäisten rahojen vuoksi opiskelemaan "juosten kusten" eli kiirehtimään opintojen etenemistä liikaa. Tämä johtaa siihen, että etenkin sellaisisa työtehtävissä, joissa vaaditaan hyvää teoreettisen tiedon omaksumista, valmistuu huonompia ammattilaisia. Kaikissa ammateissa kun ei vaan niin mene kuten monissa amistöissä, että työtä oppii parhaiten työtä tekemällä. Varsinkin lääketieteen opiskelijoiden tulee hallita valtavat määrät teoreettista tietoa. Työmarkkinnoilla on jo nyt liikaa epäpätevää porukkaa. Koulutuksia tulisi uudistaa siten, että pystyttäisiin varmentamaan valmistuvien opiskelijoiden ammattitaito paremmin. Ja sitten tulee joku taas rääkymään "Kun ennen vanhaan opiskeltiin ja hiihdettiin kouluun käpylehmillä, ei silloin valitettu koskaan.....". Ennen oli ennen ja nyt on nyt. Opiskeltavat ammatit ovat lisääntyneet ja uusien tutkimusten kartuttaman tiedon vuoksi opinnot ovat myös haasteellisempia hyvin monella alueella. On aivan eri asia puhua opiskelusta nykypäivänä kuin 50 vuotta sitten, koska silloin oli eri haasteet kuin nyt. Tieto lisää tuskaa, kuitu lisää paskaa. Toisaalta kehityksen myötä moni asia on parantunut mainittakoon terveydenhuolto yhtenä esimerkkinä, vaikkakin senkin osalta kehitettävää riittää vielä paljon.

      Lainaa

    23. Tulos: +18 (36 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Noniin, “elämäm koululaiset”, minulla on teille jokaiselle vastaus. Saija, onko se kiva elää kädestä suuhun ja KERJÄTÄ Facebookissa? Etkö tajua, että pikku-kylällä olet romanikerjäläisen maineessa. Kyllä minua ainakin hävettäisi. Mene nyt vaan sinne töihin, vaikka ulosottomies viekin osan rahoistasi. Velat on kuitattu kuitenkin nopeasti ja sitten jää enemmän käteen. Entäs sitten, kun Kokoomus ja kumppanit leikkaa teikäläisten sossumasseja lisää? Ei tule olemaan kivaa sen jälkeen, lupaan sen. Marika. If is to be, it is up to you. Asenteesi on nyt erikoinen, mutta kun saat sen oman lapsen syliisi, niin muistat sen tunteen ikuisesti. Oma lapsi on parasta elämässä. Hemmo. “:DDDD XDXDXD jee,elämämnkoululainen pääsee linnaan vähän siistiä XD!” Sinun kohdaltasi taitaa peli ollakin jo menetetty. Evoluutio löysi sinullekin paikkansa.
      "If is to be" xD

      Lainaa

    24. Tulos: -2 (70 ääntä)
      Marika varmaan synnyttää lapsen ja toteaa "jaa tän näkönen nyt tuli, eipä oo kummonen" ja sitten kuristaa sen ja vie roskikseen muun kotitalousjätteen seassa. Ikään kuin jälkiabortti. Ehkä sillä on tapana aina iskeä baarista joku mies miettien: "Minkähän näköinen kakara tuon kanssa tulisi?" ja kokeilee käytännössä.

      Lainaa

    25. Tulos: +16 (36 ääntä)
      ilq: Marika varmaan synnyttää lapsen ja toteaa “jaa tän näkönen nyt tuli, eipä oo kummonen” ja sitten kuristaa sen ja vie roskikseen muun kotitalousjätteen seassa. Ikään kuin jälkiabortti. Ehkä sillä on tapana aina iskeä baarista joku mies miettien: “Minkähän näköinen kakara tuon kanssa tulisi?” ja kokeilee käytännössä.
      en tajuu miten lasten ulkonäkö vaikuttaa mihinkään. mulle on ihan sama miltä mun lapset näyttäs,kuhan ne on vaan terveitä. ja minusta lapset on aina ihana asia. joskus täällä feissareissa ol se moka,missä joku haukku toisten lapsia,et miks rumat ihmiset tekee lapsia,ku tulee rumia lapsia. tosi tökeröö kaytöstä sellanen.

      Lainaa

    26. Tulos: +69 (71 ääntä)
      Leinokki: Aina kun lukee noita Saijankaltaisten pummien kirjoittamia juttuja, alkaa väkisinkin miettiä, että onko siinä nyt laitaa käydä töissä… Mutta kyllä sen masennuksen tunteen aina pelastaa se ajatus, että kyllä minusta jotain hyötyä on. Kyllä sitä ihmisen perimmäinen halu on tehdä jotain hyödyllistä.
      No kiitos ainakin täältä veronmaksajille, yrityksestä huolimatta en ole töitä saanut taas melkein vuoteen ja se ahdistaa. On täällä työttömyysturvalla (en siis kylläkään sossun asiakas) sellaisiakin, jotka ihan tosissaan yrittää, mutta kun töitä ei vaan saa...

      Lainaa

    27. Tulos: +57 (69 ääntä)
      Studentin t-jakauma: Olipas aivopieru. Se vastikkeeton raha mitä eniten nuorille maksetaan on opintotuen opintoraha- ja asumislisäosuus. Toimeentulotukea haetaan joka kuukausi, joten se ei ole automaattimaksu vaan tilannekohtainen ja harkinnanvarainen.Opintotuki on jo nyt sen verran pieni, että tukien leikkaaminen johtaisi: 1) Monien opiskelijoiden valmistumisen viivästymiseen, koska opiskelun sijaan on käytävä töissä mahdollistaakseen toimeentulon.=> johtaa pidennettyihin opintotukien maksuun opiskeluaikojen venyessä => isommat rahamenetykset valtiolle. 2) Toimeentulotukiasiakkaiden lisääntymiseen sossussa opiskelijoiden osalta. => Enemmän rahamenetyksiä valtiolle. 3) Joidenkin yksilöiden osalta, joilla myös vaativat opinnot, stressin lisääntymiseen siinä mittakaavassa, että he joutuvat hakemaan apua mielenterveyspalveluista ja tarvitsevat mahdollisesti tukitoimenpiteitä. Pahoinvointi lisääntyy => Lisää menetyksiä valtiolle. 4) Niiden opiskelijoiden, jotka eivät käy töissä, työelämään siirtymisen viivästymistä ja siten veronmaksajiksi siirtyminen viivästyy myös. => Taas lisää menetyksiä valtiolle kun tukirahoilla eläjiä ei saada nopeammin työelämään maksamaan veroina takaisin saamiaan tukia. 5) Opiskelumenestyksen huonontumiseen, jos opiskelijat alkavat vähäisten rahojen vuoksi opiskelemaan “juosten kusten” eli kiirehtimään opintojen etenemistä liikaa. Tämä johtaa siihen, että etenkin sellaisisa työtehtävissä, joissa vaaditaan hyvää teoreettisen tiedon omaksumista, valmistuu huonompia ammattilaisia. Kaikissa ammateissa kun ei vaan niin mene kuten monissa amistöissä, että työtä oppii parhaiten työtä tekemällä. Varsinkin lääketieteen opiskelijoiden tulee hallita valtavat määrät teoreettista tietoa. Työmarkkinnoilla on jo nyt liikaa epäpätevää porukkaa. Koulutuksia tulisi uudistaa siten, että pystyttäisiin varmentamaan valmistuvien opiskelijoiden ammattitaito paremmin. Ja sitten tulee joku taas rääkymään “Kun ennen vanhaan opiskeltiin ja hiihdettiin kouluun käpylehmillä, ei silloin valitettu koskaan…..”. Ennen oli ennen ja nyt on nyt. Opiskeltavat ammatit ovat lisääntyneet ja uusien tutkimusten kartuttaman tiedon vuoksi opinnot ovat myös haasteellisempia hyvin monella alueella. On aivan eri asia puhua opiskelusta nykypäivänä kuin 50 vuotta sitten, koska silloin oli eri haasteet kuin nyt. Tieto lisää tuskaa, kuitu lisää paskaa. Toisaalta kehityksen myötä moni asia on parantunut mainittakoon terveydenhuolto yhtenä esimerkkinä, vaikkakin senkin osalta kehitettävää riittää vielä paljon.
      Niin, kiitos että oot olemassa, kiitos että jaksat argumentoida intohimolla, ja kiitos että nostat tänkin keskustelun älykkyysosamäärän keskivarvoa huomattavasti. Oot ihana. Tuu kommentoimaan useemminkin. Ota keksi.

      Lainaa

    28. Tulos: +50 (58 ääntä)
      Nää feissarimokat on sikäli muuttunu jännästi, että nykyään näistä kommenteista saa rajumman syövän, kun ite mokista. Ihan eniten hämmentää tämä ihmisten kykemättömyys käsitellä asioita objektiivisesti eri perspektiiveistä.

      Lainaa

    29. Tulos: +33 (39 ääntä)
      mä pari vuotta sitten irtisanouduin tosi paskamaisesta duunista ja haaveilin eleleväni sossun rahoilla ym. 5kk jaksoin. ei se hääviä ole todellakaan. ja oikeasti mua hävetti sanoa että olen työtön. löysin onneksi uuden, tosi kivan työn suht. helposti. tuolloin työttömyysaikana laskeskelin tosi tarkkaan menoja ja kuluja ja kaikenmaailman tukia ja totuus on, että työtä tekemällä tienaa aina paremmin kuin tuilla eläessä. ja itse työskentelen pienipalkkaisella alalla. jos on PALJON lapsia, sitten voi olla tilanne eri, mutta eikös niihin lapsiinkin uppoa rahaa? eli, ärsyttää minuakin tämä white trash porukka.

      Lainaa

    30. Tulos: +21 (31 ääntä)
      hhenna91: en tajuu miten lasten ulkonäkö vaikuttaa mihinkään. mulle on ihan sama miltä mun lapset näyttäs,kuhan ne on vaanterveitä. ja minusta lapset on aina ihana asia. joskus täällä feissareissa ol se moka,missä joku haukku toisten lapsia,et miks rumat ihmiset tekee lapsia,ku tulee rumia lapsia.tosi tökeröö kaytöstä sellanen.
      Niin se vähän olikin pointtini että leikitteleekö Marika lapsen hengellä, että tekiskö abortin vaiko ei ja ainoa syy sen pitämiseen olisi että näkisi miltä se näyttää. Tuollaisen ihmisen ei pitäisi hankkiutua raskaaksi ollenkaan.

      Lainaa

    31. Tulos: +9 (19 ääntä)
      ilq: Niin se vähän olikin pointtini että leikitteleekö Marika lapsen hengellä, että tekiskö abortin vaiko ei ja ainoa syy sen pitämiseen olisi että näkisi miltä se näyttää. Tuollaisen ihmisen ei pitäisi hankkiutua raskaaksi ollenkaan.
      jep. ei niitä lapsia sen takia tehhä,et näkis minkä näkönen tulee.

      Lainaa

    32. Tulos: +7 (35 ääntä)
      Milloin feissarimokissa alkaa black trash vauhdissa osat?

      Lainaa

    33. Tulos: +40 (44 ääntä)
      Tuollainen "sossun tuilla elää paremmin" kuulostaa kyllä todella raivostuttavalta. Silti, tunnen yhden joka lesoilee juurikin niin (sukulainen joten olen tuntenut aika kauan) ja hän on todellisuudessa niin omituinen, ja en nyt sanoisi että suorastaan mielisairas mutta ei ainakaan edes etäistä sukua normaalille, että hän ei missään tapauksessa saisi koskaan mistään töitä (olen itse IT-alalla ja meillä on töissä aika erikoistakin väkeä, joten en kevyesti väitä ketään lohduttoman omituiseksi). Luulen että kyseessä on jonkinlainen "pihlajanmarjat on happamia" -reaktio -eihän sitä ihminen kestäisi jos todella haluaisi normaalia elämää jos sitä ei kuitenkaan saa. Parempi teeskennellä itselleenkin että on nykytilanteeseen tyytyväinen. En usko että kukaan voi oikeasti haluta olla työtön; itsekin pidemmän työttömyyskauden kerran kokeneena voin sanoa ettei *mikään* ole niin masentavaa ja itsekunniotusta syövää kuin tuntea olevansa hyödytön ja muille taakaksi. Ei niin että välttämättä pitää luuhata toimistossa yhdeksästä viiteen; luovaa työtä tehdään usein pätkin ja spurtein, vapaaehtoistyö ja kodinhoitokin on arvokasta. Mutta miten kestäisi olla tekemättä mitään?

      Lainaa

    34. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Sannni: Tuollainen “sossun tuilla elää paremmin” kuulostaa kyllä todella raivostuttavalta. Silti, tunnen yhden joka lesoilee juurikin niin (sukulainen joten olen tuntenut aika kauan) ja hän on todellisuudessa niin omituinen, ja en nyt sanoisi että suorastaan mielisairas mutta ei ainakaan edes etäistä sukua normaalille, että hän ei missään tapauksessa saisi koskaan mistään töitä (olen itse IT-alalla ja meillä on töissä aika erikoistakin väkeä, joten en kevyesti väitä ketään lohduttoman omituiseksi). Luulen että kyseessä on jonkinlainen “pihlajanmarjat on happamia” -reaktio -eihän sitä ihminen kestäisi jos todella haluaisi normaalia elämää jos sitä ei kuitenkaan saa. Parempi teeskennellä itselleenkin että on nykytilanteeseen tyytyväinen. En usko että kukaan voi oikeasti haluta olla työtön; itsekin pidemmän työttömyyskauden kerran kokeneena voin sanoa ettei *mikään* ole niin masentavaa ja itsekunniotusta syövää kuin tuntea olevansa hyödytön ja muille taakaksi. Ei niin että välttämättä pitää luuhata toimistossa yhdeksästä viiteen; luovaa työtä tehdään usein pätkin ja spurtein, vapaaehtoistyö ja kodinhoitokin on arvokasta. Mutta miten kestäisi olla tekemättä mitään?
      kyllä ite ootan,et pääsisin töihin,mut vasta opiskelen,ku en vielä oo ammattia saanu. ei oo löytyny oikeeta alaa vielä. nyt sit pitää yrittää käydä tää koulu loppuun,et sen ammatin saan. mielummin olisin töissä tuolla alalla millä opiskelen,ku olisin koulussa. ite tykkään tehhä töitä mielummin,ku opiskella. nautin kyllä vapaa-ajasta,mut jos sitä on liikaa niin ei se oo hyväksi.

      Lainaa

    35. Eero Tikka 1.4.2014 17:50
      Tulos: -7 (15 ääntä)
      r.r.: autsis.. Näin osittain invalidisoituneena voin sanoa, että on se mahtavaa huomata miten Suomen valtio “hyysää” yhteiskunnan pohjasakkaa. Nimenomaan! Evoluution olisi tarkoitus tehdä tehtävänsä ja karsia tällaiset yksilöt pois, mutta nyky-yhteiskunnassa luonnonvalinta ei toimi, ja tätä myötä myöskään kehitystä ei koskaan tapahdu. Ihmiskunta menee kovaa vauhtia alaspäin.

      Lainaa

    36. Tulos: +26 (30 ääntä)
      Studentin t-jakauma: Olipas aivopieru. Se vastikkeeton raha mitä eniten nuorille maksetaan on opintotuen opintoraha- ja asumislisäosuus. Toimeentulotukea haetaan joka kuukausi, joten se ei ole automaattimaksu vaan tilannekohtainen ja harkinnanvarainen.
      Ööh, mitä? Opintoraha ja opintotuen asumislisä ei ole vastikkeetonta nähnytkään, jos opinnot eivät etene, tuet on maksettava korkojen kera takaisin eikä menetettyjä tukikuukausia hyvitetä. Toimeentulotukeen taas vaaditaan vain että pystyy todistamaan ettei saa perustoimeentuloon tarvittavia tuloja mistään muualta, tietyissä tapauksissa kyse on siis vain näiden tositteiden päivittämisestä. Ja aika harva saa harkinnanvaraista toimeentulotukea, useimmiten kyse on siitä, ettei ole oikeutettu mihinkään muuhun tukimuotoon.

      Lainaa

    37. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Kipsu__: Siis niin v-mäinen lause tuo “mene töihin”….. Mä oon yrittäny “mennä” = hakea sinne viimeset puol vuotta, eikä millään onnistu, vaikka on korkeakoulu-tutkinnot ja kaikki. Eli ei sinne nykymaailmassa ihan niin vain mennä….
      tuolla varmaan tarkotettiin, että ees ETTIS niitä töitä. mutta ei, ku sossusta saa paremmin. Itekki tiiän että töitä ei vaan sormia napsauttamalla tuu, mutta ei varmasti sillon ku ei ees eti.

      Lainaa

    38. Tulos: -14 (14 ääntä)
      : Jos kerta sossusta saa enemmän rahaa, nii miks muka Saija tarvii rahaa lainata? Ite en oo ainakaa joutunu lainaamaa kertaakaa sen jälkeen ku töihin menin ja harvoin ennen sitäkin.
      Minä olen kyllä lainaillut rahaa yhtenään sen jälkeen kun sain vakituisen työn. Milloin työttömälle velipojalle, milloin entisille juoppokavereille.

      Lainaa

    39. Tulos: -2 (16 ääntä)
      ANALyysi: Näin alaraajahalvaantuneena täytyy yhtyä yllämainittuun. (Ei siinä mielessä pervot!)
      Hyvä, että mainitsit. Minä kun olisin heti luullut sinun tarkoittavan sitä siinä mielessä.

      Lainaa

    40. Tulos: -1 (3 ääntä)
      saija, tämä tulevaisuuden pelastja t : htiler

      Lainaa

    41. Tulos: +6 (10 ääntä)
      : Jos kerta sossusta saa enemmän rahaa, nii miks muka Saija tarvii rahaa lainata? Ite en oo ainakaa joutunu lainaamaa kertaakaa sen jälkeen ku töihin menin ja harvoin ennen sitäkin.
      Se tarvitsee kympin löpöön päästäkseen sossuun.

      Lainaa

    42. Tulos: +6 (10 ääntä)
      No sitten Saija ostaa löpöä niillä sossusta saaduilla rahoilla, what's teh problem?

      Lainaa

    43. Tulos: 0 (8 ääntä)
      *huoh* Kiva tietää minne verorahat menee.... -__- Mie puolestaan ottasin minkä tahansa työpaikan vastaan että pääsisin pois harvinaisen _paskasta_ koulutuspaikasta. Ei oo herkkuu istua semmosella alalla joka ei kiinnosta pätkääkään ja otit koulutuspaikan vastaan vain opintotuen takia... sitä mie en vieläkään ymmärrä että minkä aivopierun takia ees sinne hain.

      Lainaa

    44. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Vituttaa kyllä tuollaiset Saijat ihan kunnolla. Itse kuulun autismin kirjoon ja olen melkein koko elämän taistellut että saisin kuntoutettua ja sopeutettua itseni yhteiskuntaan että voisin mennä töihin ja elättää itse itseni. Tunnen myös monia joille se on täysin mahdotonta esimerkiksi juurikin sairauden takia ja tuollainen on suorastaan loukkaavaa heitä kohtaan. Sossutuki vaan pois tuollaisilta turhilta pummeilta.

      Lainaa

    45. Tulos: -7 (7 ääntä)
      mikä helvetti on löpö

      Lainaa

    46. Tulos: +6 (6 ääntä)
      jayp: mikä helvetti on löpö
      Polttoainetta

      Lainaa

    47. Tulos: -7 (11 ääntä)
      blah: Mitä tämä sinun kommenttisi tarkoittaa?
      Tarkoittaa sitä, mitä siinä lukee. Vai etkö osaa lukea? Mietin että onkohan edellisen kommentoijan lapset sossun asiakkaana, vai minkälaisia ne Saijan kaltaiset paskiaiset on. Miksi kommentoija joutuu maksamaan itsensä kipeäksi rahoittaakseen Saijan kaltaisten paskiaisten lusmuilun? AI NIIN vai tarkoittiko kommentoija että hän maksaa itsensä kipeäksi veroilla? Koska kaikkien veronmaksajien rahat menee sossupummeille? Niitä verorahojahan ei mihinkään muuhun käytetä. Niinkö?

      Lainaa

    48. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Jaa-a, kyllä minäkin väitän ettei paljon työnhaku taloudellisessa mielessä innostanut. Valtion tuet on ihan oikeasti sen verran isot että minimipalkka ei kamalasti houkuttele kun vaakakupin toisessa päässä on oma aika ja vapaus. Tässä yhteiskunnassa on suuria ongelmia..

      Lainaa

    49. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Pakko myöntää että itse harkitsen myös töiden jättämistä ja työttömäksi ryhtymistä. Tienaan täl hetkellä 900€ kuussa käteen vakituisesta duunista niin en järkeä hommassa

      Lainaa

    50. Studentin t-jakauma 8.4.2014 9:25
      Tulos: 0 (4 ääntä)
      ikatta: Ööh, mitä? Opintoraha ja opintotuen asumislisä ei ole vastikkeetonta nähnytkään, jos opinnot eivät etene, tuet on maksettava korkojen kera takaisin eikä menetettyjä tukikuukausia hyvitetä. Toimeentulotukeen taas vaaditaan vain että pystyy todistamaan ettei saa perustoimeentuloon tarvittavia tuloja mistään muualta, tietyissä tapauksissa kyse on siis vain näiden tositteiden päivittämisestä. Ja aika harva saa harkinnanvaraista toimeentulotukea, useimmiten kyse on siitä, ettei ole oikeutettu mihinkään muuhun tukimuotoon.
      Minä puhuinkin rahallisesta vastikkeettomuudesta, koska kaikille tukirahoille on tietyt edellytykset niiden myöntämiselle ja maksun jatkamiselle (kuten se opintotuessa, että täytyy olla näyttöä aina opintojen etenemisestä), joten sillä tavoin kaikki tuet ovat periaatteessa vastikkeellisia ja kaikesta voi joutua maksamaan takaisin. Jos siis elää tukien maksun edellytysten mukaisesti, ei joudu maksamaan mitään takaisin (lukuunottamatta opintolainaa josta ei ole nyt ollut puhekaan). Toimeentulotuenkin maksamisen edellytys on se, ettei tosiaan ole riittävästi tuloja kattamaan toimeentuloa. Jos käy ilmi, että tilille on siirretty edellisen tukihakemuksen jälkeen iso summa rahaa niin voi joutua maksamaan takaisin. Eli käytännösä sen vastike on se, ettet saa muualta rahaa. Saadut käteisvarat on asia erikseen kun ne ei näy tietenkään tiliotteissa. Opiskelijoita ensisijaisesti tietysti ohjataan hakemaan töitä, mutta sillä se toimeentulotuki on harkinnanvarainen eli jos käsittelijä katsoo, että tuen maksaminen edistää opiskelijan tilannetta syystä tai toisesta niin sitten maksetaan. Mutta tämä on paikkakunnasta ja käsittelijästä riippuvaista. Työmarkkinatuenkin maksun edellytys on, että olet 24/7 työmarkkinoiden käytettävissä eli aina valmis työllistymään tilaisuuden tullen etkä voi poistua maasta ilman, että rahojen maksu katkeaa + muut velvoitteet ja työkkärin kanssa sovitut jutut. Niistä menee 20% veroa ellei ilmoita pienempää veroprosenttia kuten myös opintorahastakin Kela pidättää 10% jos on muita tuloja tuen lisäksi. Alle 170 euron opintotuesta ei peritä veroa, mutta lopullisessa verotuksessa kaikki tulot lasketaan yhteen eli veroa voi mennä jos on tullut esim. kesätyötuloja.

      Lainaa

    51. Tulos: -1 (5 ääntä)
      aaaaaa: Tarkoittaa sitä, mitä siinä lukee. Vai etkö osaa lukea? Mietin että onkohan edellisen kommentoijan lapset sossun asiakkaana, vai minkälaisia ne Saijan kaltaiset paskiaiset on. Miksi kommentoija joutuu maksamaan itsensä kipeäksi rahoittaakseen Saijan kaltaisten paskiaisten lusmuilun? AI NIIN vai tarkoittiko kommentoija että hän maksaa itsensä kipeäksi veroilla? Koska kaikkien veronmaksajien rahat menee sossupummeille? Niitä verorahojahan ei mihinkään muuhun käytetä. Niinkö?
      Sinähän olet kyllä varsinainen valopää. Provosoidut kun sanon jotain luuseriksi jos hän ei halua tehdä töitä. Osuiko arkaan paikkaan vai mitä siellä iniset? Ja mitähän ne lapset liittyy sossuun? Onko lapseni sossun asiakas jos saan lapsilisää? Herää jo urpo! Itse aloitin työt kun olin 16, koska halusin saada hieman omaa rahaa ja kyllä, tiedän että verorahoja käytetään moneen muuhun hyödylliseen, mutta edelleen kyse oli Saijasta ja kuinka itseäni vituttaa hänenlaisensa luuserit, joten istupa vaikka miekkaan. T. Kommentoija

      Lainaa

    52. Tulos: +12 (16 ääntä)
      En kyllä ymmärrä miksi tota aborttipohdintaa pidetään mokana. Onhan se vähän kömpelösti kirjoitettu, joo, mutta abortti on kuitenkin sen tason päätös että ihan fiksua ottaa lisää miettimisaikaa jos alkaakin epäilyttää. Yksi tuttunikin pyörsi viimeisellä hetkellä tunnepohjalta abortin joka vaikutti "fiksulta päätökseltä", ja on nyt onnellinen äiti. Tässä asiassa kannattaa mielestäni oikeasti kuunnella niitä omia tuntemuksia, ja on tavallaan ihan hyvä että Marika noin avoimesti tuo esille sitä ettei se päätös ole aina ihan yksiselitteisen selkeä, vaan vaikea asia jota pohtii pitkään ja monelta kantilta. Ihan järkevästihän tossa on toimittu, ensin ajateltu että en jaksa enkä pysty ja huono elämäntilanne joten abortti on järkevin ratkaisu, mutta sitten kuunneltu omaa sydäntä ja otettu lisää harkinta-aikaa. Vaikeassa tilanteessa juuri noinhan sitä kannattaa toimia, reagoida tilanteeseen, harkita huolella ja kuunnella itseään sen sijaan että sokeasti noudattaisi jotain muiden sanelemaa toimintamallia. Enkä usko että "miltä se sit näyttäis" on varsinainen syy, vaan samalla kömpelöllä linjalla ilmaistu "millainen ihminen se sit olis".

      Lainaa

    53. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Qwerty: nnn
      No keräilisit itsesi sitten. Tuet on tarkoitettu niille jotka muuten eivät pärjää. Itsekin ansaitsen vähän reilut 800 kuussa (harjoittelu unelmauraani varten, siksi ihmeellisen paska palkka), ja teen töitä koska a/ näyttää CV'ssä paremmalta b/ mieskin tekee, ja en usko että suhde siitä paljon paranisi jos makaisin ja haisisin kun toinen elättää meitä c/ aikuinen, pystyvä ihminen tekee töitä ja elättää muita jotta heikommista voidaan huolehtia. Kasvata omatunto, kuulostat oikeistopoliitikolta: "Jos muilta saa varastaa niin sitten pitää".

      Lainaa

    54. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Musta on ollut tosi kiva lukee teidän kommentteja kuinka olen paskiainen ynnä muuta mutta mä opiskelin silloin ja asuin omillani, rahat hyvin hyvin vähissä mutta jos olisin tehnyt töitä opiskelun ohessa en olisi saanut yhtä paljon rahaa kun sossusta sain sekä mulla oli myös sairaudellisia ongelmia.. Olen hyvin pahoillani että käytin teidän verorahoja mutta tällä hetkellä asia on toisin.. Olen kuntouttavassa työtoiminnassa ja mulla menee paljon paremmin, ei vielä kumminkaan ihan täydellisesti. Parantamista vielä on.. Työnhaku on ollut koko ajan ja olen myös erikseen pistänyt työhakemuksia, mutta harvemmin töihin otetaan ihmistä jolla ei vielä ole ammattia suoritettuna. Mutta vielä kerran kiitos kaikille rakentavista kommenteista luin niitä hymyissä suin. (:

      Lainaa

    55. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Juuri tällaisten Saijojen takia perustulo on huono idea.

      Lainaa

    56. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Marika: 27 vuotta ei kyllä ole mikään vanha. Ja toisekseen vaikka hienoa onkin, että harkitset elämän tappamisen välttämistä, niin syysi on aika mielenkiintoinen. Jos päätätä pitää niin pidä edes huoli siitä...

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: white trash, vankila, sossu, abortti

  • Uusimmat

  • Kategoriat