Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kielisirkus

"Lapset näki aamul sircus autot"
sirkus Lähettänyt: kielipoliisi

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 41 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. SunMutsis 1.9.2011 6:05
      Tulos: -353 (675 ääntä)
      Turhaa pätemistä

      Lainaa

    2. Tulos: +102 (314 ääntä)
      Hitto mikä sirkus.

      Lainaa

    3. Tulos: +700 (792 ääntä)
      Aahhahaa! :D Just hyvä! Mua ainakin ärsyttää huolimaton teksti yli kaiken.

      Lainaa

    4. Tulos: -257 (413 ääntä)
      Ärsyttäähän se, mutta eniten ärsyttää kyllä tommoset kytät mitkä pitää kokoajan siitä kommentoida. Ihminen on kehitysvammanen jos ei opi kerrasta. Ja jos ei opi kerrasta, niin ei se opi toisellakaan kerralla joten turha, sitä on tuota pätemistä jatkaa.

      Lainaa

    5. Tulos: +304 (336 ääntä)
      Hauskaa että muija huomauttelee PILKUN nussimisesta. Siis ihan vaan siksi kun itse viljelee sitä pilkkua vähän joka väliin. Ja kyllä, tiedän mitä pilkun nussiminen tarkoittaa. Oikeesti kyllä säälittää kun aikuset ihmiset ei osaa ton vertaa kirjoittaa. Että todellakin sietää saada kuittailua asiasta. Eri sitten jos on joku lukihäiriö.

      Lainaa

    6. Tulos: +151 (173 ääntä)
      Eihä toi ny vakavissaa tota pilkkua viilaa. Mut toisaalta aikuisen pitäis osata kirjoittaa oikein. Iha hyvä juttu mun mielest =)

      Lainaa

    7. Tulos: +119 (147 ääntä)
      Joo ihanaa :D mua ärsyttää ihan eniten ku ihmiset puhuu expressosta kun ne tarkottaa espressoa. Ja vielä ärsyttävämpää on ku sen korjaa, niin vastaus on sitte "no se on ihan sama", kun se ei välttämättä oo :D

      Lainaa

    8. Tulos: +152 (184 ääntä)
      Ja mikähän tuota äippää noin muuten vaivaa, jos kerran lapsille pitää antaa periksi joka hiton asiassa kuten tuosta voisi päätellä? Lapsi haluaa sirkukseen, liput on kalliit ja pitäs asuntoonkin säästää, mut kun Pirkko-Petteri haluu, pakko vaan mennä ettei Pirkko-Petteri pettyisi!

      Lainaa

    9. Tulos: -134 (186 ääntä)
      Ärsyttävä jätkä. Se nainen saa kirjottaa sen vaikka siikus jos siltä tuntuu. Ite ainki kirjotan esim veispuukki näin. Ja kyllä, tiiän miten se oikeesti kirjotetaan.

      Lainaa

    10. Tulos: -82 (126 ääntä)
      Kyllä huomaa, että statuksen kirjoittajaa ei voisi vähempää kiinnostaa jotkut kielipoliisit/-komissaarit. Oikea asenne, ainekin näin Facebookissa. :D

      Lainaa

    11. Ehdollista 1.9.2011 12:50
      Tulos: -84 (124 ääntä)
      Hitto toi jäppinen tekee ittestään tyhmän turhalla pätemisellä. Niinhän se menee että lapsi on terve ku se leikkii ja tyhmä kun ei osaa lopettaa.

      Lainaa

    12. Tulos: -18 (70 ääntä)
      "se o sircusfinlandia.fi, eikä sirkus.. Meil se kyl o yhtä sirkusta välillä.. :-)" ...jos se kerran on sirCus (mitä se ei ole, kuten tiedätte), miksi niillä on sirKusta? Mutta joo, ehkä vähän yli meni jo toi päteminen. Ja sitten vielä ilmeisesti pätijä itse lähettänyt tämän.. Oivoi.

      Lainaa

    13. Tulos: +39 (47 ääntä)
      Kielipoliisista päivää.

      Lainaa

    14. Tulos: +77 (91 ääntä)
      Tykkäsin! :D On se nyt kumma kun ei osata enää helppojakaan sanoja kirjoittaa. Pisteet miehelle ei-ilkeästä pätemisestä. Ja teille, joiden mielestä kirjoitusasu on ihan sama: http://enitenvituttaakaikki.blogspot.com/2007/09/pasija-o-et-lukia-ymmtr111.html

      Lainaa

    15. Tulos: +23 (25 ääntä)
      Se tarkoitti, että ovat asunnonsäästäjiä, kun ovat niin vähän kotona..Ei lattiat kulu..

      Lainaa

    16. Tulos: +66 (80 ääntä)
      Melkonen puupää kyllä :D Ja vielä toi pilkutuskin: "Voi hitsin, hitsi!". Millä ihmeen logiikalla se on sen pilkun tohon väliin laittanu? Sääli, kun ihmiset ei nykyään osaa/viitsi kirjottaa edes suurin piirtein suomen sääntöjen mukaan.

      Lainaa

    17. Tulos: -69 (99 ääntä)
      Mitä sitte jos ei osaa kirjoittaa? Vähentääkö se elämänlaatua, vai vainko kiristää ulkopuolisten hermoja? Tarinan naisella elämä jo siinä kuosissa, että lapsia on, eli elämää on eletty, oli kirjoitustaito millä tolalla tahansa. Sinisen ukon tässä pitäis hävetä kun noinkin pitkälle jaksaa jatkaa.

      Lainaa

    18. Tulos: +34 (48 ääntä)
      Kirjoittaisi mieluummin vaikka kokonaan ilman pilkkuja kun ei niitä kerran osaa käyttää. Todella ärsyttävää lukea tuollaista "Heh,heh!! <3 Huh,huh!! <3 " sotkua.

      Lainaa

    19. Tulos: -55 (75 ääntä)
      mitä väliä sillä edes on, vaikka se sanoo sircus?

      Lainaa

    20. Tulos: -29 (65 ääntä)
      Mutta joo meni toi päteminenki kyllä överiksi ja pahasti :P

      Lainaa

    21. Tulos: +10 (22 ääntä)
      Voi tää oli mahtava :D

      Lainaa

    22. Tulos: -19 (31 ääntä)
      ir_M: On vähä eri asia kirjottaa koko "tarina" hoonolla soomella, ku et YKS sana on kirjotettu miten tykkää.. huoh.. Kyllä itteeniki vituttaa sellaset jotka nussii sitä pilkkuu.

      Lainaa

    23. naamapalmu 1.9.2011 20:38
      Tulos: +74 (86 ääntä)
      Ymmärrän jos aikuinen ihminen kirjoittaa yksinkertaisia sanoja väärin, mutta en ymmärrä ettei tuosta vihjailusta huolimatta tajua saatana tarkistaa, että mistä on kyse. Voi helvetti eikö ihmisillä ole enää mitään itsekritiikkiä. :/

      Lainaa

    24. puhekieli+peruskielioppi 1.9.2011 22:32
      Tulos: +67 (77 ääntä)
      Ei sitä tarvitse haukkua pätemiseksi, että korjaa asian. Varsinkin silloin, kun on kyse jatkuvista tai suurista kirjoitusvirheistä. Siinä saa mennä itseensä, jos tarvitsee haukkua pätijäksi tai muuten pahoittaa mielensä oikeinkirjoittamisen huomauttamisesta. Tehtiinhän se tässä tapauksessa vielä hyvässä mielessä ja huumorilla :) Liialliset pilkut, järkyttävät yhdyssanavirheet ja räikeästi väärin kirjoitetut sanat häiritsevät oikeasti lukemista. Jokaisen tulee hallita peruskielioppi. Eri asia on puhekieli ja sanojen leikillinen vääntäminen :) Puhekielen ja peruskieliopin voi kuitenkin yhdistää facebookissakin kirjoitellessa ;)

      Lainaa

    25. Kimi Jonne Ill 2.9.2011 2:33
      Tulos: -28 (38 ääntä)
      Molemmat vaikuttavat yhtä tyhmiltä ihmisiltä.

      Lainaa

    26. Tulos: +42 (50 ääntä)
      Ensin ajattelin, että Sininen oli pilkunviilaaja, mutta violetti paljastui melko hitaaksi. Olisi sanonut "anteeksi, Sirkus", mutta alkoi inttämään Sircuksesta. Se kuitenkin on sirkus Suomessa. Violetti nolasi itsensä.

      Lainaa

    27. Satunnainen lukija 2.9.2011 4:09
      Tulos: +23 (35 ääntä)
      tiedän kyllä, on paljon dysfaasikoita jotka, ei tiedä mihin,kuuluu, pilkku, mihin piste mihin iso kirjain tai, koska yhdys sana, kirjoitetaan yhteen, koska kaksi erisanaa, erikseen koska vaihdetaan kappale hyvin raskas on, lukea kun ei minkään laista hahmoa, ole mikä osa lausetta koskee, mitä asiaa vaikkakin onhan se lukijasta, paljon kiinni, ei sillä etteikö, joku terapia, voisi auttaa HUH. Pirun raskasta kirjoittaa noin, mutta meneehän se kun on tuttavan kirjoituksia tavannut läpi ja tarvinnut vielä pariin virallisempaan juttuun kirjoittaa puhtaaksi ja koettaa hieman jäsennellä. Terapiasta on kyllä omaan rajaansa asti apua, jos henkilö itse sitä haluaa.

      Lainaa

    28. plääääh 2.9.2011 5:28
      Tulos: -15 (41 ääntä)
      Minuakin yleensä ärsyttää kun ihmiset eivät osaa kirjoittaa oikein, mutta jostain syystä tässä nimenomaisessa tapauksessa alkoi ärsyttää enemmän tuo kielipoliisi. En osaa sanoa miksi. Tuli tunne että tuona naisena olisin aivan kiusallanikin kirjoittanut sanan väärin edelleen vaikka olisin mokan jo huomannutkin.

      Lainaa

    29. Tulos: -24 (46 ääntä)
      Haha. Jos mulle olis toi "kielikomissaari" tullu pätemää, ni ihan tahalleni olisin vaa jatkanu tuota väärinkirjoittelua, hänen kiusakseen, hehheh :)

      Lainaa

    30. Tulos: +37 (47 ääntä)
      Tottakai kukin saa kirjoittaa niin väärin kuin haluaa, ihan samalla tavalla kuin ihmiset saavat ihan vapaasti pukeutua ryysyihin ja olla pesemättä itseään. Mutta jos tutut pitävät tällaisten käytöksen perusteella tyhmänä, tai uusi työpaikka menee muille potentiaalisen esimiehen löytäessä tällaista netistä, ei voi kuin syyttää itseään. Sottainen kirjallinen ulosanti antaa myös henkilöstä itsestään sottaisen kuvan.

      Lainaa

    31. Tulos: -23 (31 ääntä)
      Kielipoliisi voisi itse ensin opetella oikeinkirjoitusta ja tulla vasta sitten sanomaan.

      Lainaa

    32. Tulos: +8 (16 ääntä)
      voi ettöä ku vituttaa ku ei meinaa millää uskoo ku sanotaan.... ja se vituttaa viel enemmän kun ei vastata mitään ku huomataan kun toinen osapuoli onkin oikeassa!

      Lainaa

    33. Tulos: -11 (13 ääntä)
      Ehdollista, ei ehdonalaista.

      Lainaa

    34. Tulos: +21 (29 ääntä)
      Tulee ihan sellainen vaikutelma, ettei toi nainen tajua, että sirkus ja tämä sircus ovat samoja asioita. Hänelle sircus on se paikka, jossa on eläimiä, klovneja jne, ja sirkus tarkoittaa jotain ihme rasavilliä kauhuperhettä (?).

      Lainaa

    35. Tulos: -2 (4 ääntä)
      PLINGGG: Nii mieki !! :D

      Lainaa

    36. Tulos: +24 (34 ääntä)
      Nainen vaikuttaa todella yksinkertaiselta tapaukselta, jota sietääkin näpäyttää. Jos ei tuon vertaa osata kirjoittaa yli kolmekymppisenä, niin ei varmaan kannata lapsiakaan "auttaa" kotitehtävissä. Kirjoitin jo ekaluokkalaisena huomattavasti paremmin.

      Lainaa

    37. Absolutisti 7.9.2011 0:59
      Tulos: 0 (10 ääntä)
      Toisien kohdalla ei auta rautalanka vaan pitää alkaa vääntää ratakiskosta. Voimia.

      Lainaa

    38. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Ei juma mikä MOKA !! Ei poliisit vankeja ehdonalaiseen päästä. Ja Inari tarkistaa termit kans. Se on ehdonalainen vapaus tai ehdollinen vankeus. Nii !

      Lainaa

    39. Tulos: +3 (15 ääntä)
      Musta toi oli hauskaa pätemistä, ei ollut ärsyttävä.. toi joka ei osaa kirjoittaa tosin on ärsyttävä

      Lainaa

    40. Tulos: -9 (17 ääntä)
      Sais kyl häädön mun kaverit listalta jos alkais tollai aukoon mun mokilleni ;)

      Lainaa

    41. Pesunkestävä alligaattori 24.12.2020 14:51
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      SunMutsis: Turhaa pätemistä
      Eihän toi oo mitään pätemistä.. Kyl aikuisen ihmisen pitäis tarkistaa vaikka googlesta miten joku kirjoitetaan ennen kuin alkaa väkisin väittämään ja vastaan vääntämään, että väärä kirjoitusasu on oikea.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sirkus finlandia, sirkus, sircus, kielipoliisi