Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Parempi ihminen äänessä, osa 2

Oletko hyväntekijä? Ruokitko lintuja? Saatat silti olla huono.
Parempi ihminen äänessä, osa 2

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 54 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +826 (846 ääntä)
      Janina on Hyvä ihminen™

      Lainaa

    2. Tulos: +690 (720 ääntä)
      Sikäli jos kaikki jostain syystä _eivät_ vielä ole tietoisia, että kesäkissaa ei saa ottaa tai ostaa paperitonta "vahinkorotupentua" virolaisen takakontista, niin mainittakoon tähän samaan, että linnuille ei pidä syöttää pullaa/höttöleipää (ravinneköyhää, natriumpitoista ja voi aiheuttaa kasvuhäiriöitä) tai esim. raakaa riisiä/pastaa (turpoaa mahassa). Siemenet, jyvät, hedelmät, ihra ja pähkinät on jees.

      Lainaa

    3. Sami Kuupas 26.4.2018 1:17
      Tulos: +373 (393 ääntä)
      Heittäisin ensimmäisen kiven! o/ En sillä, että kuvittelen itse olevani täydellinen ihminen - joo, olen kaukana siitä - vaan siksi, että Janina kuvittelee olevansa luomakunnan ylimmillä arvoasteikoilla, vaikka vaikuttaa oikeasti kuuluvan jonnekin kellarikerroksiin. Sivistymätöntä, epäeettistä kuonaa hän edustaa, ajattelemalla, että ihmisen kuuluu kaikessa mennä muiden edelle.

      Lainaa

    4. Tulos: +402 (410 ääntä)
      Mitäköhän pahaa linnut on tehny Janinalle?

      Lainaa

    5. Tulos: +260 (262 ääntä)
      Kaikenlaisesta sitä voikin ihminen hermostua.

      Lainaa

    6. Tulos: +213 (217 ääntä)
      Taidanpa alkaa ruokkimaan lintuja. Ja ketuille vois heittää metsään vaikkapa joulukinkkuja :)

      Lainaa

    7. Tulos: +148 (152 ääntä)
      Hessu: Mitäköhän pahaa linnut on tehny Janinalle?
      Jos se on kattonu Hitchcockin Linnut.

      Lainaa

    8. dazedconfused 26.4.2018 5:24
      Tulos: +275 (275 ääntä)
      Hessu: Mitäköhän pahaa linnut on tehny Janinalle?
      Syöneet sen talipallot.

      Lainaa

    9. Tulos: +300 (304 ääntä)
      Ruokin koko talven pihan lintuja niille tarkoitetuilla ruoilla ja se tuli maksamaan noin 10 euroa. Toki sillä rahalla olisi saanut myös ihmiselle ruokaa, mutta luonnon ystävänä valitsin näin. Jokainen päättäköön itse, mihin hyvään rahansa laittaa.

      Lainaa

    10. Määpää 26.4.2018 7:02
      Tulos: +239 (247 ääntä)
      Kuinkahan monta kertaa olen eläinsusojelutyössä saanut kuulla, että menisit auttamaan ihmisiä sen sijaan. No en, en ole yhdyskuntapalvelussa vaan vapaaehtoistyössä ja kodittomia ihmisiä en mene auttamaan minkään sijaan. Voin olla tekemättä mitäänkin. No mä autan muutamaa ihmistäkin, mutta en minkään sijaan. Lintuja en voi kerrostalossa ruokkia, valitettavasti. Mutta kuvitellaan että ruokkisin. Jos vaikka lintujen ruokkimisen sijaan jättäisin pari pizzaa ostamatta ja laittaisin ne rahat hyväntekeväisyyteen ihmisille ja jatkaisin lintujen ruokintaa, eikö se olisi ihan sama asia? Todennäköistä on, että näillä joiden mielestä yhden hyväntekeväisyyden tai sitten sen lintujen ruokinnan sijaan pitäisi tehdä jotain toista, on kuitenkin ostoskassissaan usein jotain turhaa. Voi sen rahan hyväntekeväisyyteen ottaa muustakin kuin 10-20 euron lintujen ruokinnasta. Sellaisesta turhasta ostamisesta esimerkiksi, mikä saastuttaa luontoa ja vie niiltä linnuilta niiden luontaiset ruuat. Älkää kysykö esimerkkejä, tämä oli vain teoreettinen pohdinta.

      Lainaa

    11. Tulos: -60 (98 ääntä)
      Sprikles: Sikäli jos kaikki jostain syystä _eivät_ vielä ole tietoisia, että kesäkissaa ei saa ottaa tai ostaa paperitonta “vahinkorotupentua” virolaisen takakontista, niin mainittakoon tähän samaan, että linnuille ei pidä syöttää pullaa/höttöleipää (ravinneköyhää, natriumpitoista ja voi aiheuttaa kasvuhäiriöitä) tai esim. raakaa riisiä/pastaa (turpoaa mahassa). Siemenet, jyvät, hedelmät, ihra ja pähkinät on jees.
      Muuten allekirjoitan mitä sanoit, mutta tuo raa'an riisin/pastan turpoaminen on urbaanilegenda.

      Lainaa

    12. Tulos: +35 (37 ääntä)
      https://yle.fi/uutiset/3-6810336

      Lainaa

    13. Tulos: +158 (158 ääntä)
      Sprikles: Sikäli jos kaikki jostain syystä _eivät_ vielä ole tietoisia, että kesäkissaa ei saa ottaa tai ostaa paperitonta “vahinkorotupentua” virolaisen takakontista, niin mainittakoon tähän samaan, että linnuille ei pidä syöttää pullaa/höttöleipää (ravinneköyhää, natriumpitoista ja voi aiheuttaa kasvuhäiriöitä) tai esim. raakaa riisiä/pastaa (turpoaa mahassa). Siemenet, jyvät, hedelmät, ihra ja pähkinät on jees.
      Etkö sä nyt oppinut mitään?! Siemenet, jyvät, hedelmät, ihra ja pähkinät pitää antaa ihmisille! Hyi sinä, huono ihminen!

      Lainaa

    14. Tulos: +62 (104 ääntä)
      Kiristääpä pään vannetta pahasti tollaset ihmiset. Itse en ruoki lintuja, koska a) asun kerrostalossa ja b) maan tasalla asuva naapuri ruokkii, minkä takia ne pirut hakkas ikkunasta hyönteisverkon rei'ille. Ja ei ole aikomustakaan antaa rahaa millekään unicefille tai spr tai muullekaan vastaavalle, joka ikinen vuosi kerätään miljoonittain rahaa, vaan ei se oikeen missään näy, joten omat kolikkoni kilahtavat useimmiten oman paikkakunnan eläinsuojelulle tai saimaannorpan auttamiseen.

      Lainaa

    15. Tulos: +136 (136 ääntä)
      Väärin autettu

      Lainaa

    16. Tulos: +108 (112 ääntä)
      Selvä juttu: Janina auttaa nälkää näkeviä ihmisiä talipalloilla.

      Lainaa

    17. Muumimukilapsi 26.4.2018 9:22
      Tulos: +19 (53 ääntä)
      Call-out -kulttuuri on vahvana Janinassa. Nuo eivät koskaan tajua tekevänsä asialleen enemmän hallaa kuin hyvää.

      Lainaa

    18. Arkkienkeli 26.4.2018 9:44
      Tulos: +116 (116 ääntä)
      Diipadaa: Kiristääpä pään vannetta pahasti tollaset ihmiset. Itse en ruoki lintuja, koska a) asun kerrostalossa ja b) maan tasalla asuva naapuri ruokkii, minkä takia ne pirut hakkas ikkunasta hyönteisverkon rei’ille. Ja ei ole aikomustakaan antaa rahaa millekään unicefille tai spr tai muullekaan vastaavalle, joka ikinen vuosi kerätään miljoonittain rahaa, vaan ei se oikeen missään näy, joten omat kolikkoni kilahtavat useimmiten oman paikkakunnan eläinsuojelulle tai saimaannorpan auttamiseen.
      Itse asiassa naapurisi ruokinnalla ei ole mitään vaikutusta siihen, että linnut nokkivat hyönteisverkot reikäisiksi. Itse huomasin saman laitettuani mökkiini verkot. Iltahämärissä ja viileinä kesäpäivinä hyönteiset hakeutuvat verkkoihin suojaan ikkunoista huokuvan lämpösäteilyn perässä. Linnut tulevat sitten nokkimaan hyönteisiä verkoista makupalojen toivossa.

      Lainaa

    19. Kirjautuminen epäonnistui 26.4.2018 10:00
      Tulos: +136 (136 ääntä)
      Luulenpa, että Janinakin on ostanut sellaista, mitä ei välttämättä hengissä säilymiseen tarvittaisi. Ja paljon. Nekin rahat olisi voitu käyttää hyväntekeväisyyteen. Onko Janinan kahvimaito tärkeämpää kuin ruoka-apu? Saatikka karkkipussi? Entäpä hyvänen aika meikit ja korut???

      Lainaa

    20. yli opisto hörhö 26.4.2018 11:42
      Tulos: +61 (107 ääntä)
      Muakin ärsyttää ihmiset jotka tunkevat rahaa ihmisten hyväntekeväisyyteen. Väkiluku lähenee 8mrd joten ollaan jo nyt ylikansoitettu maapallo, mutta ei kun jossain päin maailmaa ihmiset kuolee nälkään (pääosin juurikin sen ylikansoittumisen takia) joten pitää vaan kerätä lisää rahaa että voidaan tehdä lisää ihmisiä jotka nekin on kuolemassa nälkään. Sitten jos lahjoitatkin rahaa luonnonsuojeluun niin onhan se ehkä vähän turhaa koska muutaman sadan vuoden päästä täällä ei juurikaan luontoa enää ole, mutta ainakin yritit tehdä asialle jotain sen sijaan että vain pahennat tilannetta. Joo, no, rantrantrant.. Taidan olla vähän ihmisvihaaja.

      Lainaa

    21. Tulos: +126 (128 ääntä)
      yli opisto hörhö: Muakin ärsyttää ihmiset jotka tunkevat rahaa ihmisten hyväntekeväisyyteen. Väkiluku lähenee 8mrd joten ollaan jo nyt ylikansoitettu maapallo, mutta ei kun jossain päin maailmaa ihmiset kuolee nälkään (pääosin juurikin sen ylikansoittumisen takia) joten pitää vaan kerätä lisää rahaa että voidaan tehdä lisää ihmisiä jotka nekin on kuolemassa nälkään. Sitten jos lahjoitatkin rahaa luonnonsuojeluun niin onhan se ehkä vähän turhaa koska muutaman sadan vuoden päästä täällä ei juurikaan luontoa enää ole, mutta ainakin yritit tehdä asialle jotain sen sijaan että vain pahennat tilannetta. Joo, no, rantrantrant.. Taidan olla vähän ihmisvihaaja.
      Lahjoita rahaa tyttöjen koulutukseen. Tytöt pääsevät kouluun ja ansaitsemaan elantonsa, eivätkä joudu 13-vuotiaina naimisiin ja lapsentekokoneiksi. Koulutettu nainen harvemmin hankkii muutamaa enempää, koska ei tarvitse. Katsoitpa asiaa miltä kannalta tahansa kaikki voittavat -ihmisystävällinen, tytöllä on parempi elämä, ihmisvihamielinen, ihmisiä tulee vähemmän. (Ja olen varma että nämä "väärin sammutettu" ja muut paremmat porukat eivät koskaan ole tehneet kenenkään hyväksi yhtään mitään. Omassa kaupungissani eläinsuojelun ja ihmisoikeusjärjestön kokouksia yritetään olla järjestämättä samaan aikaan koska jäsenissä on niin paljon porukkaa jotka kuuluvat molempiin).

      Lainaa

    22. Gage Roundwell 26.4.2018 12:48
      Tulos: +11 (25 ääntä)
      Simo: Janina on Hyvä ihminen™
      JANINA ANTAA ENEMMÄN!!! SE ON PARAS!! EI HYVÄ!!!

      Lainaa

    23. Tulos: +90 (96 ääntä)
      Joo: Lahjoita rahaa tyttöjen koulutukseen. Tytöt pääsevät kouluun ja ansaitsemaan elantonsa, eivätkä joudu 13-vuotiaina naimisiin ja lapsentekokoneiksi. Koulutettu nainen harvemmin hankkii muutamaa enempää, koska ei tarvitse. Katsoitpa asiaa miltä kannalta tahansa kaikki voittavat -ihmisystävällinen, tytöllä on parempi elämä, ihmisvihamielinen, ihmisiä tulee vähemmän. (Ja olen varma että nämä “väärin sammutettu” ja muut paremmat porukat eivät koskaan ole tehneet kenenkään hyväksi yhtään mitään. Omassa kaupungissani eläinsuojelun ja ihmisoikeusjärjestön kokouksia yritetään olla järjestämättä samaan aikaan koska jäsenissä on niin paljon porukkaa jotka kuuluvat molempiin).
      Olin juuri tulossa sanomaan samaa, että tyttöjen koulutukseen ja ehkäisyvalistukseen lahjoittaminen on paras tapa pienentää kehitysmaiden väestönkasvua yksittäisenä länsimaalaisena.

      Lainaa

    24. Tulos: -10 (60 ääntä)
      No kyllähän sen kaikki tietää, että ensin pitää laittaa kaikki ongelmat ja autettavat tärkeysjärjestykseen, ja sitten lähdetään auttamaan niitä tärkeysjärjestyksessä. Ihmiset on tärkeämpiä kuin eläimet, joten ihmisiä pitää auttaa ensin. Paitsi jos ne on afrikkalaisia, koska koko afrikka pitäisi räjäyttää. tai jos ne on maahanmuuttajia, niiden pitäisi mennä takaisin sinne mistä tulivat, ja niitä pitäisi auttaa siellä. Paitsi että suomalaiset lapset ja vanhuksen on tärkeämpiä, ei niitä avustus rahoja mihinkään ulkomaille voi syytää.

      Lainaa

    25. Tulos: +85 (87 ääntä)
      Mäkin oon tällänen kyrpä että kasvatan basilikaa ja paprikoita himassa enkä istuta yhtään hedelmäpuuta Ugandaan. Vittu mikä sika.

      Lainaa

    26. Kukamitähäh 26.4.2018 15:20
      Tulos: +24 (26 ääntä)
      Janina vois mieluummin kesk
      tiril: No kyllähän sen kaikki tietää, että ensin pitää laittaa kaikki ongelmat ja autettavat tärkeysjärjestykseen, ja sitten lähdetään auttamaan niitä tärkeysjärjestyksessä. Ihmiset on tärkeämpiä kuin eläimet, joten ihmisiä pitää auttaa ensin. Paitsi jos ne on afrikkalaisia, koska koko afrikka pitäisi räjäyttää. tai jos ne on maahanmuuttajia, niiden pitäisi mennä takaisin sinne mistä tulivat, ja niitä pitäisi auttaa siellä. Paitsi että suomalaiset lapset ja vanhuksen on tärkeämpiä, ei niitä avustus rahoja mihinkään ulkomaille voi syytää.
      Janina vois laittaa moittimislistansa tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi ihmiset, jotka eivät auta ketään vaikka voisivat, haukkua heidät kaikki ensin läpi ja sitten vasta siirtyä "väärin auttajiin".

      Lainaa

    27. Myrskyluodon Maija 26.4.2018 15:39
      Tulos: +28 (32 ääntä)
      Ajattelin ensin postauksen olevan ironinen ja osoitus siitä, miten jotkut ihmiset aina valittaa, että kaikki hyväntekeväisyys pitäis suunnata kotimaahan vanhuksille ja työttömille. Tällasia ihmisiä on tosi paljon, että mihinkään muualle ei voi rahaa lahjoittaa. Ilmeisesti Janina oli kuitenkin tosissaan ja kuuluu näihin ihmisiin.

      Lainaa

    28. Tulos: +62 (68 ääntä)
      Vähän sama kun jonkun lehden yleisöpalstalla oli, että jos ihmisillä ei olis koiria, ni Afrikassa ei olis nälänhätää tjs. Mulla on kolme koiraa ja ihmettelen, että jos ei olisi niin miten mun rahat ny afrikkaan joutuis??

      Lainaa

    29. Tulos: +31 (41 ääntä)
      Kaikki pitäisi aina olla lahjoittamassa kodittomille ja vähävaraisille ja luulen että ne jotka siitä kovaäänisimmin huutelee ei oo itse koskaan sinne kyllä mitään lahjoittanut. Monesti tuppaavat itse olemaan meinaan niitä huonotuloisia työttömiä. Eli toisin sanoen haluavat sun lahjoittavan niille itselleen.

      Lainaa

    30. Tulos: +20 (50 ääntä)
      Mieluummin ruokin vaikka niitä lintuja, joiden herkkuapajapuut ja pesäpaikat on tuhottu ihmisasutuksen tieltä, kuin niitä huono-osaisia ihmisiä, jotka ovat omien valintojensa kautta joutuneet siihen tilanteeseen missä ovat (eivät tietenkään läheskään kaikki!). Hyvä tietenkin, että jotkut ajattelevat heitäkin, tiedä vaikka joskus löydän itseni samaisesta kondiksesta, mutta jos pitää alkaa riehua siitä, että muut "auttavat väärin", niin Janina on hyvä ja näyttäköön esimerkkiä jättämällä kaikki hengissä pysymisen kannalta epäoleelliset asiat ostamatta ja lahjoittakoon säästetyt rahat köyhille.

      Lainaa

    31. Tulos: +11 (15 ääntä)
      En nyt tällä biologian osaamisella ala tehdä mitään kattavaa analyysiä aiheesta tai hypoteesia, mitä seurauksia lintujen ruokinnan lopettamisella voisi olla, mutta varmasti niilläkin on oma paikkansa ekosysteemissä, mikä taas voi vaikuttaa esimerkiksi muiden (tuholais)eläinten oloihin ja lisääntymiseen, mikä taas voi näkyä maanviljelyssä ja ihmisravinnoksi päätyvien kasvien ja tuotteiden määrässä. Tässä esimerkki susien vaikutuksista Yellowstonen ekosysteemiin: http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/susien-paluu-muutti-kaiken-yellowstonessa/234313/ Ko. artikkelissa ei asiaa mainita, mutta muistaakseni Yellowstonen tapauksessa kasvillisuuden muutosten vuoksi lopulta jokien uomatkin muuttivat muotoaan hyvinkin radikaalisti. Ja monet muut muutokset koko ekosysteemissä vain ihmisen vietyä joku susilauma alueelle, jossa susia ei sillä hetkellä ollut.

      Lainaa

    32. Vihreä humanoidi 27.4.2018 3:46
      Tulos: +6 (30 ääntä)
      Nälkiintyneelläkin kehitysmaalaisella ruokkii yllättävän monta korppikotkaa.

      Lainaa

    33. Tulos: +41 (47 ääntä)
      No valitettavasti ne linnut ja luonto yleensäkin ovat tärkeämpiä kuin ihmiset, mikäli haluamme maapallon säilyvän asuttavana vielä pitkäänkin.

      Lainaa

    34. Tulos: +36 (36 ääntä)
      Tässä on kyllä saatu mielensä pahoittaminen ihan uudelle levelille. Miten voi mennä lintujen talipallot noin tunteisiin?

      Lainaa

    35. Kommentoija 27.4.2018 6:47
      Tulos: +51 (59 ääntä)
      Ymmärrän hyvin miksi joku ruokkii lintuja. Kuka jaksaa katsella ikkunasta pihalla syömässä olevia köyhiä?

      Lainaa

    36. TapsaRautaMela(nkolia) :^) 27.4.2018 8:57
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Anna mun kaik keståå

      Lainaa

    37. Tulos: +12 (22 ääntä)
      Minä annan mieluummin eläimille, tietää ainakin mihin ne rahat menevät!

      Lainaa

    38. Tulos: -1 (25 ääntä)
      Monet isot hyväntekeväisyys (hah) lafkat ottavat 80% mukamas keräyskuluihin ja loput menee siihen hyväntekeväisyyteen. Urot vielä maksavat.

      Lainaa

    39. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Urpot siis.

      Lainaa

    40. Tulos: -35 (43 ääntä)
      Täti: Olin juuri tulossa sanomaan samaa, että tyttöjen koulutukseen ja ehkäisyvalistukseen lahjoittaminen on paras tapa pienentää kehitysmaiden väestönkasvua yksittäisenä länsimaalaisena.
      Ja sinä todella luulet, että se kotrsujen tuputtaminen auttaa vai? Ei ole auttanut kymmeniin vuosiin eikä tule auttamaankaan. Joidenkin tyhmyydestä kärsii koko maapallo.

      Lainaa

    41. Tulos: +5 (17 ääntä)
      Sprikles: Sikäli jos kaikki jostain syystä _eivät_ vielä ole tietoisia, että kesäkissaa ei saa ottaa tai ostaa paperitonta “vahinkorotupentua” virolaisen takakontista, niin mainittakoon tähän samaan, että linnuille ei pidä syöttää pullaa/höttöleipää (ravinneköyhää, natriumpitoista ja voi aiheuttaa kasvuhäiriöitä) tai esim. raakaa riisiä/pastaa (turpoaa mahassa). Siemenet, jyvät, hedelmät, ihra ja pähkinät on jees.
      Niin, samaa sontaa ei meidän ihmistenkään tulisi syödä.

      Lainaa

    42. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Se ikuinen, jos auttaa jotain on se muualta pois eikä voi auttaa mitään muuta.

      Lainaa

    43. Tulos: +50 (52 ääntä)
      Lintujen talviruokinnasta on itselleni melko suora hyöty pikkurahalla. Tykkäävät jäädä pihapiiriin perheitä perustamaan ja syömään itikoita. Syöpä osa jopa hirvikärpäsen munia. Lintujen ruokinta on sijoitus tulevaisuuden mukavuuteen, ainakin täällä böndellä. Jos antaisin koko talven linturuokarahat Janinalle, saisi hän sikspäkin olutta. Tuskin sillä rauhoittuisi.

      Lainaa

    44. Fakta homma 28.4.2018 11:02
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Kommentoija: Ymmärrän hyvin miksi joku ruokkii lintuja. Kuka jaksaa katsella ikkunasta pihalla syömässä olevia köyhiä?
      :D

      Lainaa

    45. Tulos: +30 (30 ääntä)
      Mä en tajua miten jotkut voi ostaa vaatteita tai älypuhelimia koska nekin rahat vois antaa köyhille ruokaan!

      Lainaa

    46. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Voisin lyödä vetoa että Janina ei ole ikinä lahjottanut yhtään mitään mihinkään

      Lainaa

    47. Tulos: +27 (29 ääntä)
      …..: Voisin lyödä vetoa että Janina ei ole ikinä lahjottanut yhtään mitään mihinkään
      Mä uskon, että on antanut punaisen ristin keräykseen euron ja ajattelee olevansa suuri hyväntekijä. Se on totta, että usein ne eläinsuojelutyötä ja ihmisiä auttavat henkilöt ovat samoja. Ne, jotka eivät tee mitään, räksyttävät kuinka ihmisiä pitäisi auttaa eläinten sijaan. Yleensä nämä tarkoittavat itseään, mutta ovat kuitenkin terveitä laiskoja ihmisiä, jotka voisivat autttaa itseään ihan itse, jos viitsisivät.

      Lainaa

    48. Tulos: +17 (27 ääntä)
      Ihmisten eteen olen tehnyt vain hoitotyötä, ja verta käynyt luovuttamassa. Mutta rahaa en niille tunge! Globaalisesti ajateltuna en ihmisiä suostu auttamaan. Me olemme maailman pahin loinen, meitä on liikaa! Luontoa ja eläimiä auttamalla pystymme saavuttamaan paljon merkittävämpiä asioita, kuin köyhiä ruokkimalla. Ihminen elää luonnosta, vaikka onkin unohtanut olevansa osa sitä. Se, että tuolla on paljon populaa kuolemassa nälkään, ei ole meidän vika, jotka emme ole sinne ruokaa kiikuttamassa. Se on heidän vika, että sikiävät, vaikkei ruokaa ole edes itselle. Minä autan eläimiä, jotka kärsivät typerien, ajattelemattomien ihmisten käsissä, minä keskitän rahallisen avun maailman merten hyvinvointiin, sekä kunnostukseen. Sillä meret ovat se selkäranka, mikä pitää maapallon asuinkelpoisena. Minua ei todellakaan huoleta muutama nälkiintynyt orpo lähi-idässä tai afrikassa. Minua huolettaa ne lukemattomat eläin/hyönteis/kasvilajit, jotka ovat kadonneet tai katoamassa maanpäältä ihmisten ahneuden ja itsekkyyden tähden. Miksi ihmeessä meidän pitäisi millään tavalla auttaa maailman pahinta tuholaista, ja sotaisaa lajia, joka elää vain omien periaatteidensa saattelemana, ja on valmis, ja kaikenlisäksi kykeneväinen hävittämään lähes kaiken ympäriltään, pinnallisista, ja suppekatseisista syistä? Me olemme ainoa laji, joka ansaitsisi massatuhon, ja lukumäärän nopean vähenemisen. Vasta sen jälkeen voisimme puhua valoisammasta tulevaisuudesta, tällä ihmismäärällä on vain ongelmia luvassa tulevaisuudessa, nälänhätä, ja sen myötä sodat, tulevat leviämään maailmanlaajuisiksi, mikäli ihmisten määrää ei saada jyrkkään laskuun.

      Lainaa

    49. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Kyllä mun ihrapalloa voi käydä ihmisetkin jyrsimässä.

      Lainaa

    50. Kouluttaja 2.5.2018 10:08
      Tulos: +14 (14 ääntä)
      wsssd: Monet isot hyväntekeväisyys (hah) lafkat ottavat 80% mukamas keräyskuluihin ja loput menee siihen hyväntekeväisyyteen. Urot vielä maksavat.
      Itse asiassa prosentit ovat yleensä toisin päin. Unicefilla menee 20% keräys- ja hallintokuluihin, loput sitten sinne itse kohteeseen. Muistaakseni Fidalla meni pienin prosentti noihin muihin kuluihin, taisi olla 13%? Joka tapauksessa noi tiedot on ihan julkisia ja löytyy kyllä hiukan etsimällä.

      Lainaa

    51. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Suorastaan v*tuottaa ihmiset, jotka ei tiedä mikä rooli linnuilla on luonnonkierrossa. Ei Janina osaisi olla yhtä tärkeä vaikka yrittäisi.

      Lainaa

    52. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Kina: Vähän sama kun jonkun lehden yleisöpalstalla oli, että jos ihmisillä ei olis koiria, ni Afrikassa ei olis nälänhätää tjs. Mulla on kolme koiraa ja ihmettelen, että jos ei olisi niin miten mun rahat ny afrikkaan joutuis??
      sinulla olisi tietysti kolme afrikkalaista suuta ruokittavana. DAA

      Lainaa

    53. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Janinan logiikka: kaikki linnut saavat kuolla nälkään kunhan ihmiset selviytyvät. Tuollaisella asenteella ihmiset kuolevat sukupuuttoon. Jos ei ole lintuja, ei ole myöskään tiettyjen kasvilajien pölyttäjiä tms., nämä kasvit kuolevat sukupuuttoon, sitten seuraavat kasvinsyöjät, sitten pedot ja lopulta ihminen.

      Lainaa

    54. Tautiluokitus 19.5.2018 12:01
      Tulos: -11 (19 ääntä)
      Thunder: Ihmisten eteen olen tehnyt vain hoitotyötä, ja verta käynyt luovuttamassa. Mutta rahaa en niille tunge! Globaalisesti ajateltuna en ihmisiä suostu auttamaan. Me olemme maailman pahin loinen, meitä on liikaa! Luontoa ja eläimiä auttamalla pystymme saavuttamaan paljon merkittävämpiä asioita, kuin köyhiä ruokkimalla. Ihminen elää luonnosta, vaikka onkin unohtanut olevansa osa sitä. Se, että tuolla on paljon populaa kuolemassa nälkään, ei ole meidän vika, jotka emme ole sinne ruokaa kiikuttamassa. Se on heidän vika, että sikiävät, vaikkei ruokaa ole edes itselle. Minä autan eläimiä, jotka kärsivät typerien, ajattelemattomien ihmisten käsissä, minä keskitän rahallisen avun maailman merten hyvinvointiin, sekä kunnostukseen. Sillä meret ovat se selkäranka, mikä pitää maapallon asuinkelpoisena. Minua ei todellakaan huoleta muutama nälkiintynyt orpo lähi-idässä tai afrikassa. Minua huolettaa ne lukemattomat eläin/hyönteis/kasvilajit, jotka ovat kadonneet tai katoamassa maanpäältä ihmisten ahneuden ja itsekkyyden tähden. Miksi ihmeessä meidän pitäisi millään tavalla auttaa maailman pahinta tuholaista, ja sotaisaa lajia, joka elää vain omien periaatteidensa saattelemana, ja on valmis, ja kaikenlisäksi kykeneväinen hävittämään lähes kaiken ympäriltään, pinnallisista, ja suppekatseisista syistä? Me olemme ainoa laji, joka ansaitsisi massatuhon, ja lukumäärän nopean vähenemisen. Vasta sen jälkeen voisimme puhua valoisammasta tulevaisuudesta, tällä ihmismäärällä on vain ongelmia luvassa tulevaisuudessa, nälänhätä, ja sen myötä sodat, tulevat leviämään maailmanlaajuisiksi, mikäli ihmisten määrää ei saada jyrkkään laskuun.
      Pitkä sepostus, jonka uskottavuudelta putoaa pohja jo ihan sen takia ettet lopeta itseäsi, mikä olisi loogista jos todella uskot siihen mitä kirjoitat. Ai niin, ne ovatkin ne muut ihmiset, jotka ovat liikaa, et sinä...

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: hyväntekeväisyys, linnut, ruokinta, ruoka, ruoka-apu, raha, pulla, tali, lintu