Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 10

15 neliön yksiö ja alennettu vuokra.
Johan on asuntomarkkina! Osa 10

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 87 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -218 (594 ääntä)
      Virpiä vituttaa kun Kasperilla on isompi kämppä ku Virpillä :(

      Lainaa

    2. Tulos: +840 (1004 ääntä)
      En kyllä ymmärrä vihaa minikoteja kohtaan, nuorelle sinkulle riittää oikein hyvin kodiksi tila jossa mahtuu nukkumaan ja kokkaamaan. Itseäni ainankin ahdistaisi asua yksin jossain ylisuuressa kämpässä :D

      Lainaa

    3. Tulos: +758 (764 ääntä)
      Huimat 10 e...

      Lainaa

    4. Tötteröö 5.4.2018 0:52
      Tulos: +178 (202 ääntä)
      Luulin ensin Maijan muuttuneen Lauriksi

      Lainaa

    5. Tulos: +202 (218 ääntä)
      Yök molempiin.

      Lainaa

    6. merilahna 5.4.2018 1:31
      Tulos: +692 (754 ääntä)
      En ymmärrä Virpin reaktiota Kasperin kommenttiin, mut en kyllä tajuat tota Kasperin alotustakaan :'D Mitä se siltä on pois, että joku asuu pienessä kämpässä?

      Lainaa

    7. Tulos: +141 (495 ääntä)
      Kartanoissa asuvat maalaiset ovat kuin vegaaneja; eivät voi olla leuhottamasta omalla valinnallaan aivaan kuin se olisi se yksi ja ainoa oikea.

      Lainaa

    8. Tulos: +573 (581 ääntä)
      En halua tietää, mitä kämppää etsivälle olisi käynyt, jos hän olisi yksin mennyt sitä katsomaan. Vähintäänkin epäilyttävää.

      Lainaa

    9. Tulos: +425 (427 ääntä)
      Mun luona kävi kerran yks mies kattomassa kämppää, josta olin muuttamassa pois. Jälkeenpäin se lähetti viestin, että etsittäisiinkö yhdessä jostain asunto. Hyvin sinnikäs kaveri. Piti blokata kun jatkoi senkin jälkeen kun sanoin, että mulla on jo uus kämppä mun poikaystävän kanssa. Surrealistinen kokemus.

      Lainaa

    10. Tulos: +277 (351 ääntä)
      dakari: Kartanoissa asuvat maalaiset ovat kuin vegaaneja; eivät voi olla leuhottamasta omalla valinnallaan aivaan kuin se olisi se yksi ja ainoa oikea.
      just. aina kun jossain kahvipöytäkeskustelussa tulee asunnot (ja pinta-alat) puheeksi niin jos erehtyy itse mainitsemaan että on oikein tyytyväinen siihen omaan 31m2 yksiöön parvekkeella betonikuutiossa niin erehtymättä sieltä joku heittää että hänellä on 450m2, kolme vessaa per makuuhuone, lämmitetty katettu terassi baaritiskillä ja michelin-ravintolan keittiö joka kerroksessa.

      Lainaa

    11. Tulos: +457 (473 ääntä)
      Kasperi on samaa sarjaa ku ne sankarit jotka kommentoi FB-kierrätysryhmässä 5 eurolla myytävään Philipsin imuriin et ”mä kyl mieluummin imuroin mun 350e Dysonin robotti-imurilla”. Käsi ylös jos kiinnostaa, itseäni ei kiinnosta.

      Lainaa

    12. King Arthur 5.4.2018 6:28
      Tulos: -35 (95 ääntä)
      dakari: Kartanoissa asuvat maalaiset ovat kuin vegaaneja; eivät voi olla leuhottamasta omalla valinnallaan aivaan kuin se olisi se yksi ja ainoa oikea.
      Missä me ollaan? Kuka minä olen? Mitä tämä tarkoittaa??

      Lainaa

    13. Tulos: +320 (352 ääntä)
      Virpillähän oli hauska kommentti viitaten liian pieneen itsemurhayksiöön.

      Lainaa

    14. Ensio Sidonnainen 5.4.2018 8:52
      Tulos: +408 (456 ääntä)
      "En ymmärrä Virpin reaktiota Kasperin kommenttiin." Minusta se oli mainio! Suorastaan nerokas! Kasperi kun itse teki jostain syystä aloituksen siitä kuinka asunnossa päädytään murhaan. Ja koska hänestä "ahdistavassa" yksiössähän ei mahdu asumaan kuin yksi henkilö, niin itsemurhaan. Sen sijaan Kasperin isossa asunnossa mahtuu asumaan kokonainen perhe. Siellä päädytään siis surmaamaan koko perhe! Eli kommentti oli kuitti Kasperin murhasta puhumiseen.

      Lainaa

    15. Tulos: +113 (115 ääntä)
      Mari: Huimat 10 e…
      Mutta mistä? Mies voi olla kuin sukellusvene-Madsen.

      Lainaa

    16. Tulos: +146 (148 ääntä)
      Mari: Huimat 10 e…
      No mut hei, 120 € vuodessa! Netflix- tai Viaplay-tilin verran säästöä.

      Lainaa

    17. Tulos: +137 (201 ääntä)
      dakari: Kartanoissa asuvat maalaiset ovat kuin vegaaneja; eivät voi olla leuhottamasta omalla valinnallaan aivaan kuin se olisi se yksi ja ainoa oikea.
      Tuo mainittu 180m² ei riitä millään kartanoksi. Täällä maaseudulla talojen keittiöt ovat suurempia kuin hesalaisten kaupunginosat.

      Lainaa

    18. Tulos: -1 (153 ääntä)
      Niin: En kyllä ymmärrä vihaa minikoteja kohtaan, nuorelle sinkulle riittää oikein hyvin kodiksi tila jossa mahtuu nukkumaan ja kokkaamaan. Itseäni ainankin ahdistaisi asua yksin jossain ylisuuressa kämpässä
      No ei kyllä riitä. Itsekin olen nuori ja sinkku, enkä ikimaailmassa ahtautuisi tuollaiseen sillipurkkiin. Täytyy olla tilaa liikkua edes VÄHÄN enemmän, kuin vain keittiökulman ja sängyn väliä..... itselläni normi yksiö 35 neliöö ja se on ihan just passeli yhdelle aikuiselle, tilaa ei ole liikaa, mutta ei seinät kuitenkaan kaadu päälle.

      Lainaa

    19. Tulos: -47 (207 ääntä)
      Nämä 15 neliön luukut ja niiden puolustelijat ovat hiukan huvittavia. Tuossahan on taustalla vihreä ideologia kaupunkirakenteen tiivistämisestä ja ympäristörasituksen varjolla yritetään saada ihmiset mahdollisimman tiiviisti asumaan kylki kyljessä. Valtaosa suomalaisista ei tuollaista halua, mutta eihän sitä heiltä kysytä koska ideology tietää aina paremmin mitä ihmisten pitää saada. Vuokrapyynnöthän noista kenkälaatikoista ovat törkeitä.

      Lainaa

    20. Tulos: +234 (280 ääntä)
      Mua lisäksi ärsyttää tuon tyyliset "mulla on lapsia ja puoliso ja siksi olen taatusti onnellisempi kuin henkilö, joka asuu eläimen kanssa". Kun on se "oikea" perhe, niin ei voi ajatella, että joku on helevetin paljon onnellisempi omassa elämässään niizen 16 kissan kuin rääkyvien tenavien kanssa.

      Lainaa

    21. Kirjautuminen epäonnistui 5.4.2018 10:48
      Tulos: +90 (126 ääntä)
      Aleskeli: Tuo mainittu 180m² ei riitä millään kartanoksi. Täällä maaseudulla talojen keittiöt ovat suurempia kuin hesalaisten kaupunginosat.
      En yleensä tykkää kehuskelusta, enkä edes vitsillä kehuskelusta, mutta tuo oli niin hyvin sanottu että pistin plussaa :D

      Lainaa

    22. Mulle sopisi 5.4.2018 10:57
      Tulos: +148 (150 ääntä)
      Rähmis: Nämä 15 neliön luukut ja niiden puolustelijat ovat hiukan huvittavia. Tuossahan on taustalla vihreä ideologia kaupunkirakenteen tiivistämisestä ja ympäristörasituksen varjolla yritetään saada ihmiset mahdollisimman tiiviisti asumaan kylki kyljessä. Valtaosa suomalaisista ei tuollaista halua, mutta eihän sitä heiltä kysytä koska ideology tietää aina paremmin mitä ihmisten pitää saada. Vuokrapyynnöthän noista kenkälaatikoista ovat törkeitä.
      Jos vuokra on alhainen niin 15 neliötä riittää mainiosti sen parin vuoden ajan kun opiskelee. Tai siis riittää niille ketkä haluavat säästää rahaa. Kaverilla oli Kalliossa 15 neliötä, sänky oli parvisänky 'olohuoneen' yläpuolella niin että asuntoon mahtui sohvakin. Mun mielestä ihan mainio ratkaisu. Pienemmässä asunnossa on vähemmän siivottavaa, enkä ainakaan minä hengaa yksin kotona paljoakaan. Mutta siinä olet oikeassa että valitettavasti noista miniasunnoista pyydetään aikamoista kiskurivuokraa yleensä, ja se ei ole ok.

      Lainaa

    23. Tulos: +125 (153 ääntä)
      Minusta näiden pikkuasuntojen haukkuminen on aika koomista, koska yhtäaikaa on kuitenkin asuntopula Helsingissä. Ei kaikki tahdo asua omakotitalossa lumia luoden, joten yhtälailla kaikki ei välttämättä tahdo hommata isoa taloa.

      Lainaa

    24. Tulos: +87 (113 ääntä)
      Mulle riittää 32 neliötä hyvin. Ei tarvi käyttää aikaa siivoamiseen. Nuorempana, kun opiskelin, asuin 20:n neliön kämpässä kämppiksen kanssa. Näiden huutelijoiden mielestä olen varmaan idiootti, kun en haluaisi 180:n neliön asuntoa. En edes 60:n. Niin joo ja mulla on vielä kissakin enkä halua ikinä lapsia. Double fail.

      Lainaa

    25. yli opisto hörhö 5.4.2018 11:17
      Tulos: +67 (87 ääntä)
      Ei kait siinä jos tykkää asua pienesti. Itseäni lähinnä ahdistaa jos kämppään sopii vain sänky, vaikka yksin asunkin. Kerran olen käynyt sellasessa ns. "itsemurhayksiössä" missä oli pikkuruinen komero hellalla ja jääkaapilla ja sinne mahtui yksi pieni sänky ja vanha pikkuinen putkitv pienelle pöydälle eikä oikeastaan mitään muuta. Itse vietän suurimman osan vapaa-ajasta kotona joten olisihan se aika ahdistavaa sellasessa kököttää, mutta jos on menevämpää sorttia ja tyyliin vain syö ja nukkuu kotona niin kyllähän tuollainenkin menee ihan hyvin. Ei ole mitään aikeita muuttaa kenenkään kanssa yhteen, mutta se vaan valitettavasti tarkoittaa sitä että kaksiota on melkein mahdotonta saada koska "pariskunnat tai perheet" on etusijalla. Mikä tietysti on ymmärrettävää koska varmaan aika harva pariskunta viihtyisi yksiössä kovin pitkään, mutta samalla vähän ikävää koska voi se tila käydä ahtaaksi yhdellekin ihmiselle.

      Lainaa

    26. Tulos: +107 (115 ääntä)
      Rähmis: Nämä 15 neliön luukut ja niiden puolustelijat ovat hiukan huvittavia. Tuossahan on taustalla vihreä ideologia kaupunkirakenteen tiivistämisestä ja ympäristörasituksen varjolla yritetään saada ihmiset mahdollisimman tiiviisti asumaan kylki kyljessä. Valtaosa suomalaisista ei tuollaista halua, mutta eihän sitä heiltä kysytä koska ideology tietää aina paremmin mitä ihmisten pitää saada. Vuokrapyynnöthän noista kenkälaatikoista ovat törkeitä.
      Sillehän on aivan sama, onko taustalla ideologia tai uskonto, jos se 15 neliötä on jollekin riittävä tila asua. Itse asun perheeni kanssa pienehkössä asunnossa ja se riittää meille oikein hyvin. Sen sijaan sukulaisille ja osalle tutuista asia on valtava ongelma ja he jaksavat kerta toisensa jälkeen puhua, kuinka olisi hienoa, jos me pääsisimme asumaan väljemmin. Ei kiitos, me emme halua asua väljemmin emmekä maksaa enemmän lämmityksestä ja tilasta, jota emme tarvitse. Miksi sen pitää olla niin iso ongelma, jos jollekin riittää vähempi tila? Eikö se ole kaikille vain hyvä, jos jokainen asuu niin vähillä neliöillä kuin kokee itselleen riittäväksi?

      Lainaa

    27. Tulos: +11 (27 ääntä)
      Minä olen vuodesta 2012 lähtien asunut kahta eri koulutusta opiskellessani kaksi kertaa yksiössä itsekseni ja kaksi kertaa kaksiossa/kolmiossa kämppiksen kanssa. Asunnot ovat olleet kooltaan 21.5, 29, 46 ja 64 neliömetriä. Tällä hetkellä asun tuossa 29 neliön yksiössä ja tuntuu että puolet neliöistä menee hukkaan kun vietän vapaa-aikani lähinnä istuen eri harrastuksia tai opiskelujuttuja tehden. Lemmikkiä ei ole, enkä kyllä haluakaan.

      Lainaa

    28. EsaVeskinen 5.4.2018 13:26
      Tulos: +116 (120 ääntä)
      Meneepä asuminen näköjään monella tunteisiin. Mitä väliä, missä ja miten asuu? Kunhan ei olla Suomen ilmasto-olosuhteissa asunnottomia. Toimiva netti on tietysti kaikille merkityksellinen, voi käydä feissarimokissa.

      Lainaa

    29. Tulos: +17 (43 ääntä)
      Njäh: Minusta näiden pikkuasuntojen haukkuminen on aika koomista, koska yhtäaikaa on kuitenkin asuntopula Helsingissä. Ei kaikki tahdo asua omakotitalossa lumia luoden, joten yhtälailla kaikki ei välttämättä tahdo hommata isoa taloa.
      Tyhmähän pitää olla että maksaa neliöistä ja lämmityksestä joita ei tarvitse, kun rahalle on muutakin käyttöä. Asuin opiskelijana oikein mielelläni "kenkälaatikossa" (vielä kissan kanssa, apua!) -inhosin asua vanhempien luona kun puolet ajasta sai ravata portaita kaikenlaisten hyllyjen ja sortteerattujen sisustuselementtien seassa hakemassa *tarpeellista* tavaraa x, joka "kopissani" olisi ollut heti näkyvillä. Sitten siihen päälle lumenluonnit, ruohonleikkuut ja ison omakotitalon ikkunoiden pesut jotka lapsi toki kätevästi hoitaa, ja joo ei, ei todellakaan koskaan enää. Miehen (ja edelleen kissan) kanssa viihdyn mukavasti kaksiossa, ja onneksi vanhempani viimeinkin tulivat järkiinsä, myivät sen megahöskän ja ostivat asunnon. Lumenluontilomat alkoivat riittää.

      Lainaa

    30. Tulos: +107 (115 ääntä)
      Kasperi on hieno mies! Itse myös käytän jokaisen mahdollisuuden kehuakseni kuinka minulla on paremmin asiat. Jos naapurilla on kaksi koiraa, minulla on niitä kolme. Työkaverin kodissa 120 neliötä? Ei tunnu missään, minulla on niitä 130. Sisko lähdössä Thaimaaseen lomalle? Hahaa. Mä meen sinne kaksi kertaa samassa ajassa. Kaikista kivointa tämä leveily on toki netissä koska kukaan ei pääse varmistamaan onko mikään sanomani totta. Laittakaa vain mitä hyvänsä kommenttia niin minulla aina vähintään tuplasti sama kuin teillä.

      Lainaa

    31. Tulos: +35 (39 ääntä)
      Kirjautuminen epäonnistui: En yleensä tykkää kehuskelusta, enkä edes vitsillä kehuskelusta, mutta tuo oli niin hyvin sanottu että pistin plussaa
      Tuli hyvä mieli. Kiits

      Lainaa

    32. Tulos: -46 (80 ääntä)
      Juuso: Sillehän on aivan sama, onko taustalla ideologia tai uskonto, jos se 15 neliötä on jollekin riittävä tila asua. Itse asun perheeni kanssa pienehkössä asunnossa ja se riittää meille oikein hyvin. Sen sijaan sukulaisille ja osalle tutuista asia on valtava ongelma ja he jaksavat kerta toisensa jälkeen puhua, kuinka olisi hienoa, jos me pääsisimme asumaan väljemmin. Ei kiitos, me emme halua asua väljemmin emmekä maksaa enemmän lämmityksestä ja tilasta, jota emme tarvitse. Miksi sen pitää olla niin iso ongelma, jos jollekin riittää vähempi tila? Eikö se ole kaikille vain hyvä, jos jokainen asuu niin vähillä neliöillä kuin kokee itselleen riittäväksi?
      Ihan kiva Juuso sinulle ja pesueellesi, jos viihdytte ja mahdutte pieneen tilaan kompaktisti ja toisiinne törmäillen. Jos yhtään sisäistit mitä kirjoitin, niin se ei kuitenkaan ollut se pointti kirjoittamassani lainkaan. Hauskaa kylläkin, ilmennät juuri sitä asennetta, josta kirjoitin. Jos tuo ideologia ja sen seuraukset sopivat sinulle, niin se on sinun asiasi. Pointti oli, että sitä tuputetaan kaikille kaupunkirakenteen tiivistämisen muodossa. Pian ei enää ole tarjolla puistomaisia kaupunkeja missä elää, vaan vaihtoehtoina on vain vihreiden ideoimat tiiviit betonihelvetit tai maaseutu. Jotkut meistä nimittäin haluavat mieluummin Tapiolan kuin Jätkäsaaren.

      Lainaa

    33. Tulos: -46 (64 ääntä)
      EsaVeskinen: Meneepä asuminen näköjään monella tunteisiin. Mitä väliä, missä ja miten asuu? Kunhan ei olla Suomen ilmasto-olosuhteissa asunnottomia. Toimiva netti on tietysti kaikille merkityksellinen, voi käydä feissarimokissa.
      Asumisen ratkaisut päätetään kaavoituksella. Entä jos kaupunkeihin ei enää kaavoiteta omakotitaloalueita, koska ideologia vaatii tiivistä kaupunkirakennetta? Milläs sitten asut omakotitaloalueella, kun sellaisia ei ole. Sellaista väliä sillä on.

      Lainaa

    34. Tulos: -47 (65 ääntä)
      Joo: Tyhmähän pitää olla että maksaa neliöistä ja lämmityksestä joita ei tarvitse, kun rahalle on muutakin käyttöä. Asuin opiskelijana oikein mielelläni “kenkälaatikossa” (vielä kissan kanssa, apua!) -inhosin asua vanhempien luona kun puolet ajasta sai ravata portaita kaikenlaisten hyllyjen ja sortteerattujen sisustuselementtien seassa hakemassa *tarpeellista* tavaraa x, joka “kopissani” olisi ollut heti näkyvillä. Sitten siihen päälle lumenluonnit, ruohonleikkuut ja ison omakotitalon ikkunoiden pesut jotka lapsi toki kätevästi hoitaa, ja joo ei, ei todellakaan koskaan enää. Miehen (ja edelleen kissan) kanssa viihdyn mukavasti kaksiossa, ja onneksi vanhempani viimeinkin tulivat järkiinsä, myivät sen megahöskän ja ostivat asunnon. Lumenluontilomat alkoivat riittää.
      Se on tyhmää vain, jos siihen ei ole varaa. Jos varaa on, ei tyhmyys tule kuvioon lainkaan vaan se on arvovalintakysymys. Ei rahan käyttämisen tyhmyyden mittari ole mikään utilitarismi kuten sinä yrität esittää, vaan ihmiset kuluttavat rahaansa ihan huvinkin pohjalta.

      Lainaa

    35. Tulos: +54 (58 ääntä)
      Nauroin Virpin kommentille. Kasperin toka kommentti oli nolo.

      Lainaa

    36. Tulos: +50 (66 ääntä)
      Rähmis: Asumisen ratkaisut päätetään kaavoituksella. Entä jos kaupunkeihin ei enää kaavoiteta omakotitaloalueita, koska ideologia vaatii tiivistä kaupunkirakennetta? Milläs sitten asut omakotitaloalueella, kun sellaisia ei ole. Sellaista väliä sillä on.
      Kun kerran tunnut tietävän noin hurjasti kaavoituksesta, tietänet myös, että punavihreä Helsinki on pyrkinyt kaavoituksella nimenomaan nostamaan asuntojen neliömäärää. Koppiasunnot syntyvät vain siksi, että developpareiden annetaan tehdä niin. Tästä päästäänkin siihen mainostamaasi vihreään ideologiaan. Miniasunnoissa rakennuttajan ideologia on ennen kaikkea setelinvihreä. Ekologisuus on korkeintaan kuorrute. Mutta bisnes on bisnestä ja mikäs siinä, jos oletetaan, että asiakas on aina oikeassa. Eihän ketään noihin koppiasuntoihin edelleenkään pakoteta, Suomi on täynnä muita asumisvaihtoehtoja.

      Lainaa

    37. Tulos: -12 (44 ääntä)
      Rähmis: zekk
      Espoolainen kuppari se siellä taas huutelee. On se ihanaa kun tuo Helsingin kyljessä loisiva kaupungin nimeä kantava maantienpätkä kaavoittaa omat peltonsa täyteen omakotitaloja, laskee veroprosenttiaan ja sen sossut neuvoo juoppoja muuttamaan Helsinkiin. Upeaa, että saatte siten veronmaksajat Espooseen ja pummit Helsinkiin. Täysin käsittämätöntä, että kyseisen loiskaupunki saa jatkaa elosteluaan Helsingin kustannuksella. Espoon voisi siirtää jonnekin Oulun viereen ja katsoa kuinka kauan sen olemassaolo kestää. Kiitä ja kumarra Helsingin suuntaan äläkä urputa. Sinun kaupunkiasi ei olisi ilman Helsinkiä olemassa tai se olisi Iisalmen kaltainen kahden huoltiksen tuloilla elävä. Helsinki, Espoo ja Vantaa pitäisi yhdistää.

      Lainaa

    38. Tulos: +43 (47 ääntä)
      Itse opiskelemaan päästyäni muutin 17 neliön asuntoon ja hyvin olen täällä pärjännyt. Muut sen sijaan jaksavat aina ihmetellä, että miten mahdun olemaan täällä, mutta kun en paljoo tavaraa tai huonekaluja omista niin hyvin tänne mahtuu. Ja olen tosiaan aika kotihiiri.

      Lainaa

    39. Vesa-Matti Lordi 5.4.2018 16:51
      Tulos: -29 (53 ääntä)
      Merppa: Virpillähän oli hauska kommentti viitaten liian pieneen itsemurhayksiöön.
      Ei, vaan pienellä itsemurhayksiöllä tarkoitetaan niin pientä yksiötä, että itsemurha alkaa kiehtoa ajatuksena.

      Lainaa

    40. Tulos: +45 (49 ääntä)
      Wempula: just. aina kun jossain kahvipöytäkeskustelussa tulee asunnot (ja pinta-alat) puheeksi niin jos erehtyy itse mainitsemaan että on oikein tyytyväinen siihen omaan 31m2 yksiöön parvekkeella betonikuutiossa niin erehtymättä sieltä joku heittää että hänellä on 450m2, kolme vessaa per makuuhuone, lämmitetty katettu terassi baaritiskillä ja michelin-ravintolan keittiö joka kerroksessa.
      Minun eka yksiöni oli alle 25m2 ja ilman parveketta :'D Itse rakastin tuota pientä minikotiani, mutta muille se oli kova ongelma, tiedä vaan mitä he olisivat niistä lisäneliöistä kodissani hyötyneet :D

      Lainaa

    41. Tulos: +60 (66 ääntä)
      Vakkari: Mua lisäksi ärsyttää tuon tyyliset “mulla on lapsia ja puoliso ja siksi olen taatusti onnellisempi kuin henkilö, joka asuu eläimen kanssa”. Kun on se “oikea” perhe, niin ei voi ajatella, että joku on helevetin paljon onnellisempi omassa elämässään niizen 16 kissan kuin rääkyvien tenavien kanssa.
      Tämä. Itse en vielä tiedä, haluanko lapsia. Mutta jopa mua kohtaan ihmiset osaa olla yllättävän vihamielisiä, kun kantani ei ole vahva "totta kai lapset, ei muuta vaihtoehtoa". Eivätkä edes tunnu huomaavan sitä itse. Välistä tuntuu että olen isänmaan vihollinen tai jotain.

      Lainaa

    42. Tulos: +31 (33 ääntä)
      "180neliön talossani" Haha, onpa pieni.

      Lainaa

    43. pinkki puudeli 5.4.2018 19:44
      Tulos: -48 (76 ääntä)
      komppaan: Tämä. Itse en vielä tiedä, haluanko lapsia. Mutta mua kohtaan ihmiset osaa olla yllättävän vihamielisiä, kun kantani ei ole “totta kai lapset, ei muuta vaihtoehtoa”. Eivätkä edes tunnu huomaavan sitä itse. Välistä tuntuu että olen isänmaan vihollinen tai jotain.
      Pyh. Lapsettomat vain kuvittelevat, että lapsellisilla olisi aikaa mietiskellä heidän asioitaan. Ainoat asiat mitkä minua ärsyttää lapsettomissa on: 1) Neuvominen lastenhoidossa. 2) Kertominen, miksi juuri he eivät ikinä halua lasta, vaikka kukaan ei ole sitä heiltä kysynyt.

      Lainaa

    44. Tulos: -2 (22 ääntä)
      pinkki puudeli: Ainoat asiat mitkä minua ärsyttää lapsettomissa on: 1) Neuvominen lastenhoidossa. 2) Kertominen, miksi juuri he eivät ikinä halua lasta, vaikka kukaan ei ole sitä heiltä kysynyt.
      Kohdasta 2 olen niin samaa mieltä, ja olen itse lapseton! En vain ymmärrä miksi jotkut tekevät siitä niin ison numeron ja kuvittelevat muita kiinnostavan. Itse olen vain päättänyt, että lapset eivät yksinkertaisesti sovi elämäntyyliini. Minulla ei ole varsinaisesti mitään niitä vastaan, mutta toisaalta ei intoakaan niitä hankkia. Siispä jätän ne tällä erää välistä, ehkä seuraavassa elämässä sitten...

      Lainaa

    45. Tulos: +29 (31 ääntä)
      zekko: Kasperi on hieno mies! Itse myös käytän jokaisen mahdollisuuden kehuakseni kuinka minulla on paremmin asiat. Jos naapurilla on kaksi koiraa, minulla on niitä kolme. Työkaverin kodissa 120 neliötä? Ei tunnu missään, minulla on niitä 130. Sisko lähdössä Thaimaaseen lomalle? Hahaa. Mä meen sinne kaksi kertaa samassa ajassa. Kaikista kivointa tämä leveily on toki netissä koska kukaan ei pääse varmistamaan onko mikään sanomani totta. Laittakaa vain mitä hyvänsä kommenttia niin minulla aina vähintään tuplasti sama kuin teillä.
      Thaimaaseen? Lol

      Lainaa

    46. Tulos: +18 (38 ääntä)
      Ei kyseessä ole edes lisäkustannukset. Kun kyllästyin itse asumaan itsemurhakolmiossa betonikuutiossa ja muutin puolen tunnin matkan päähän maaseudulle niin 250+150 neliötä puolen hehtaarin tontilla maksaa poskettomista lämmityskuluista huolimatta lainanlyhennyksineen kaikkineen vähemmän kuin pieni 80 neliön koppi kokonaiskuluineen laitakaupungilla. Ja työmatkaankaan ei juuri enempää kulu kun liikennevaloissa jumittamisen sijaan päästelee toista sataa menemään puolityhjää valtatietä. Toki talonmiestä on tullut ikävä joka kerta kun saa kämppää remppailla mutta ei ole kerrostaloon hinku takaisin kyllä tullut missään vaiheessa. Eikä ole nyt mitään "mullapas on isompi talo" brassailua vaan ei vaan ole mitään ideaa maksaa kaupunkiasumisen kustannuksia kun samalla ja vähän pienemmälläkin rahalla saa tolkuttomasti tilaa elää ja harrastaa.

      Lainaa

    47. Tulos: +12 (24 ääntä)
      Helsingin keskustassa saa maksaa noista minikopeista saman, mitä maalla kaksiosta/kolmiosta. Eikä tarvitse edes kauaksi mennä.

      Lainaa

    48. Tulos: +7 (23 ääntä)
      Iso Hoo: Ei kyseessä ole edes lisäkustannukset. Kun kyllästyin itse asumaan itsemurhakolmiossa betonikuutiossa ja muutin puolen tunnin matkan päähän maaseudulle niin 250+150 neliötä puolen hehtaarin tontilla maksaa poskettomista lämmityskuluista huolimatta lainanlyhennyksineen kaikkineen vähemmän kuin pieni 80 neliön koppi kokonaiskuluineen laitakaupungilla. Ja työmatkaankaan ei juuri enempää kulu kun liikennevaloissa jumittamisen sijaan päästelee toista sataa menemään puolityhjää valtatietä. Toki talonmiestä on tullut ikävä joka kerta kun saa kämppää remppailla mutta ei ole kerrostaloon hinku takaisin kyllä tullut missään vaiheessa. Eikä ole nyt mitään “mullapas on isompi talo” brassailua vaan ei vaan ole mitään ideaa maksaa kaupunkiasumisen kustannuksia kun samalla ja vähän pienemmälläkin rahalla saa tolkuttomasti tilaa elää ja harrastaa.
      Mulla on 500 + 250 neliöö ja asun Helsingin keskustassa. Meen helikopterilla töihin vaikka työmatka olis kävellen vaan 5 min. Ei tartte haisevia urpoja katella.

      Lainaa

    49. Tulos: -74 (90 ääntä)
      Ei kiitos: Kohdasta 2 olen niin samaa mieltä, ja olen itse lapseton! En vain ymmärrä miksi jotkut tekevät siitä niin ison numeron ja kuvittelevat muita kiinnostavan. Itse olen vain päättänyt, että lapset eivät yksinkertaisesti sovi elämäntyyliini. Minulla ei ole varsinaisesti mitään niitä vastaan, mutta toisaalta ei intoakaan niitä hankkia. Siispä jätän ne tällä erää välistä, ehkä seuraavassa elämässä sitten…
      Lapsien tekemistä ei kadu kukaan (ehkä n. 0.01% jotka ovat jollain lailla psykoja) kun taas lapsettomuutta hyvin moni. Otat ison riskin päätökselläsi, mutta toki se on tyystin oma valintasi eikä tietenkään ole mitään järkeä ruveta tekemään lapsia ellei niitä halua.

      Lainaa

    50. Tulos: +61 (65 ääntä)
      pinkki puudeli: Ainoat asiat mitkä minua ärsyttää lapsettomissa on: 1) Neuvominen lastenhoidossa. 2) Kertominen, miksi juuri he eivät ikinä halua lasta, vaikka kukaan ei ole sitä heiltä kysynyt.
      Kakku: Lapsien tekemistä ei kadu kukaan (ehkä n. 0.01% jotka ovat jollain lailla psykoja) kun taas lapsettomuutta hyvin moni. Otat ison riskin päätökselläsi, mutta toki se on tyystin oma valintasi eikä tietenkään ole mitään järkeä ruveta tekemään lapsia ellei niitä halua.
      Huonoja vanhempia on paljon, paljon enemmän kuin 0,01%. En tiedä kuinka moni heistä katuu lapsen hankkimista, mutta ei sillä ole edes väliä, kun lapset on onnettomia joka tapauksessa. Mieluummin he jättää hankkimatta lapsia joita ei kiinnosta, koska jos lapsi ei houkuta alunperinkään, ei tuskin ole kovin hyvä ja rakastava vanhempi. Se, että pelkää myöhemmin katuvansa ei ole mikään syy hankkia lasta. Se ois pelkkää itsekkyyttä antaa lapselle koti jossa hänestä ei välttämättä välitetä sillä perusteella et "no mä nyt ehkä saatan katua". Sitä paitsi lapsentekonesteensä voi säilöä myöhempää varten.

      Lainaa

    51. Tulos: +31 (35 ääntä)
      Rähmis: Asumisen ratkaisut päätetään kaavoituksella. Entä jos kaupunkeihin ei enää kaavoiteta omakotitaloalueita, koska ideologia vaatii tiivistä kaupunkirakennetta? Milläs sitten asut omakotitaloalueella, kun sellaisia ei ole. Sellaista väliä sillä on.
      Koko Suomi tännä lähiötä ja omakotitaloaluetta. Olisko se sit niin paha, jos niihin pieniin keskuksiin, mitä meillä on, kaavotettaisiin kaupunkia?

      Lainaa

    52. Tulos: +48 (58 ääntä)
      Kakku: Lapsien tekemistä ei kadu kukaan (ehkä n. 0.01% jotka ovat jollain lailla psykoja) kun taas lapsettomuutta hyvin moni. Otat ison riskin päätökselläsi, mutta toki se on tyystin oma valintasi eikä tietenkään ole mitään järkeä ruveta tekemään lapsia ellei niitä halua.
      Ainakaan kukaan ei puhu siitä katumisesta ääneen. Mieluummin kadun sitä lapsettomuutta myöhemmin kuin hankin ne nyt varmuuden vuoksi, koska "jos nyt sitten kuitenkin". Helvetin ikäväähän se olisi, jos ne lapset joutuisi kärsimään siitä, että ovat syntyneet ihmiselle, joka ei niitä oikeastaan halua tai ei ole jollain tasolla valmis niistä huolehtimaan. (Ja ei, en tarkoita, että vahinkolasta nyt ruvettaisiin tahallaan laiminlyömään.)

      Lainaa

    53. Tulos: -12 (40 ääntä)
      Hyvä tietää, että on ihan ok kertoa asuvansa vaikka 30 neliön asunnossa, mutta siitä ei saa mainita, jos asunnossa on yli 200 neliötä. Olisi kiva, jos saisi tietää, että missä neliömäärässä menee sosiaalisen hyväksynnän raja. Eihän se ole leuhkimista, jos omasta kodistaan kertoo.

      Lainaa

    54. Tulos: -30 (38 ääntä)
      Miu: Koko Suomi tännä lähiötä ja omakotitaloaluetta. Olisko se sit niin paha, jos niihin pieniin keskuksiin, mitä meillä on, kaavotettaisiin kaupunkia?
      Tuomitä kysyt on sitä vihreiden ideologiaa. Sitä ei suurin osa suomalaisista jaa. Vihreiden tiivis kaupunki ei ole suomalaisen asumisihanne. Suomalaiset eivät halua kaupungeistaan jätkäsaaria.

      Lainaa

    55. Tulos: -25 (39 ääntä)
      Possu: Kun kerran tunnut tietävän noin hurjasti kaavoituksesta, tietänet myös, että punavihreä Helsinki on pyrkinyt kaavoituksella nimenomaan nostamaan asuntojen neliömäärää. Koppiasunnot syntyvät vain siksi, että developpareiden annetaan tehdä niin. Tästä päästäänkin siihen mainostamaasi vihreään ideologiaan. Miniasunnoissa rakennuttajan ideologia on ennen kaikkea setelinvihreä. Ekologisuus on korkeintaan kuorrute. Mutta bisnes on bisnestä ja mikäs siinä, jos oletetaan, että asiakas on aina oikeassa. Eihän ketään noihin koppiasuntoihin edelleenkään pakoteta, Suomi on täynnä muita asumisvaihtoehtoja.
      Jos olisit jaksanut lukea ennen kuin kommentoit, niin olisit huomannut että vaikka pidän 15 neliön kenkälaatikkoasuntoja lähinnä ihmisarvon vastaisena kiusantekona, ei se ollut mitenkään kommenttini kärki. Jos joku haluaa asua sellaisessa, asukoot puolestani. Se mitä varsinaisesti kommentoin on tuo idioottimainen ideologinen pyrkimys rakentaa kaupungeistamme sellaisia kuin mitä enemmistö ei halua. Ei suomalainen halua asua tiiviissä kaupungissa, emmekä nauti siitä että joka paikassa on tuhottomasti ihmisiä. Joku kosmopoliittia esittävä voi väittää toisin, mutta suurin osa meistä on samoilla linjoilla kuin mina. Vihreät paremmin tietävät eivät sitä vain halua millään tunnustaa.

      Lainaa

    56. Tulos: +34 (50 ääntä)
      pinkki puudeli: Ainoat asiat mitkä minua ärsyttää lapsettomissa on: 1) Neuvominen lastenhoidossa. 2) Kertominen, miksi juuri he eivät ikinä halua lasta, vaikka kukaan ei ole sitä heiltä kysynyt.
      Ei kiitos: Kohdasta 2 olen niin samaa mieltä, ja olen itse lapseton! En vain ymmärrä miksi jotkut tekevät siitä niin ison numeron ja kuvittelevat muita kiinnostavan. Itse olen vain päättänyt, että lapset eivät yksinkertaisesti sovi elämäntyyliini. Minulla ei ole varsinaisesti mitään niitä vastaan, mutta toisaalta ei intoakaan niitä hankkia. Siispä jätän ne tällä erää välistä, ehkä seuraavassa elämässä sitten…
      Tätä ironian määrää...

      Lainaa

    57. Tulos: -39 (55 ääntä)
      plööt: Huonoja vanhempia on paljon, paljon enemmän kuin 0,01%. En tiedä kuinka moni heistä katuu lapsen hankkimista, mutta ei sillä ole edes väliä, kun lapset on onnettomia joka tapauksessa. Mieluummin he jättää hankkimatta lapsia joita ei kiinnosta, koska jos lapsi ei houkuta alunperinkään, ei tuskin ole kovin hyvä ja rakastava vanhempi. Se, että pelkää myöhemmin katuvansa ei ole mikään syy hankkia lasta. Se ois pelkkää itsekkyyttä antaa lapselle koti jossa hänestä ei välttämättä välitetä sillä perusteella et “no mä nyt ehkä saatan katua”. Sitä paitsi lapsentekonesteensä voi säilöä myöhempää varten.
      Luetun ymmärtäminen? En minä missään vaiheessa sanonut, että 0,01% vanhemmista on huonoja. Huonoja vanhempia ja sellaisia joiden ei missään tapauksessa pitäisi lapsia tehdä on huomattavasti enemmän. Tietenkin jos tiedät olevasi huono isä tai äiti niin älä tee lapsia. Vanhemmuus on kuitenkin aika helppoa. Tässä ohje jolla pärjäät sen suhteen melkein täysin. >Älä käytä liikaa päihteitä, älä pahoinpitele lastasi henkisesti tai fyysisesti ja rakasta häntä.< Noi kun pidät niin hyvä tulee. En kuitenkaan puhunut aikaisemmin mitään hyvästä vanhemmuudesta, vaikka niin luulitkin. Puhuin omien päätöstensä katumisesta. Lapsen tekeminen on vain yksinkertaisesti sellainen päätös jota ei pääsääntöisesti kaduta. "Se, että pelkää myöhemmin katuvansa ei ole mikään syy hankkia lasta." Eikö? Omituinen ajatus. "Minä nyt tietenkin käytän tässä heroiinia muutaman vuoden ajan. Se, että myöhemmin saatan tätä päätöstä katua ei ole mikään syy olla käyttämättä heroiinia nyt." Jokaisessa päätöksessä tulisi pitää mielessä sen seuraukset. Eikö vain? Kuten aikaisemminkin totesin, en kannata lapsien tekemistä jos ei niitä halua. Kerron vain, että lapsettomuus on todennäköisemmin valinta jota katuu kuin lapsien tekeminen.

      Lainaa

    58. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Onko kukaan tutustunut noihin 15 neliön koppeihin? Niissä on aivan tajuton huonekorkeus, tavallisen kokoinen tupa-keittiö ja makuutilat pavella. Tilaa on todella paljon suhteessa vuokrattavaan pinta-alaan.

      Lainaa

    59. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Mari: Huimat 10 e…
      Sehän tekee 60 vuoden vuokrissa 7200€, ei ihan mitätön summa

      Lainaa

    60. Tulos: +45 (49 ääntä)
      Kakku: Lapsien tekemistä ei kadu kukaan (ehkä n. 0.01% jotka ovat jollain lailla psykoja) kun taas lapsettomuutta hyvin moni. Otat ison riskin päätökselläsi, mutta toki se on tyystin oma valintasi eikä tietenkään ole mitään järkeä ruveta tekemään lapsia ellei niitä halua.
      Ja mihinkäs hienoon, varmasti tieteelliseen lähteeseen pohjaat tämän 0,01 % -lukeman? :D Kuulostaa vahvasti hatusta vedetyltä tai Ilta-Sanomien lööpiltä, tai sitten sinulla on ehkä kaverina 10 000 vanhempaa joista yksi on avautunut katumuksestaan? En tiedä miksi, mutta on aina jotenkin hulvatonta kun joku yrittää päteä selvästi keksityillä prosenttiluvuilla.

      Lainaa

    61. Tulos: +17 (27 ääntä)
      Rähmis: Jos olisit jaksanut lukea ennen kuin kommentoit, niin olisit huomannut että vaikka pidän 15 neliön kenkälaatikkoasuntoja lähinnä ihmisarvon vastaisena kiusantekona, ei se ollut mitenkään kommenttini kärki. Jos joku haluaa asua sellaisessa, asukoot puolestani. Se mitä varsinaisesti kommentoin on tuo idioottimainen ideologinen pyrkimys rakentaa kaupungeistamme sellaisia kuin mitä enemmistö ei halua. Ei suomalainen halua asua tiiviissä kaupungissa, emmekä nauti siitä että joka paikassa on tuhottomasti ihmisiä. Joku kosmopoliittia esittävä voi väittää toisin, mutta suurin osa meistä on samoilla linjoilla kuin mina. Vihreät paremmin tietävät eivät sitä vain halua millään tunnustaa.
      No äläpäs puhu meidän kaikkien suomalaisten puolesta kuitenkaan. Se että sinä olet jotain mieltä ei tarkoita että edes suurin osa samaan ryhmään kuuluvista olisi samoilla linjoilla kanssasi. Itse olen suomalainen enkä voi sietää nukkumalähiöitä.

      Lainaa

    62. TapsaRautaMela(nkolia) :^) 8.4.2018 12:04
      Tulos: -11 (13 ääntä)
      Virpillä on isot booooollssonit ;)

      Lainaa

    63. Tulos: -5 (9 ääntä)
      Näin kissan näkökulmasta, tuollainen "itsemurhayksiö" olisi aika unelma.

      Lainaa

    64. Tulos: +7 (17 ääntä)
      Niin: En kyllä ymmärrä vihaa minikoteja kohtaan, nuorelle sinkulle riittää oikein hyvin kodiksi tila jossa mahtuu nukkumaan ja kokkaamaan. Itseäni ainankin ahdistaisi asua yksin jossain ylisuuressa kämpässä
      Vuokralla muutama KK ehkä menisi, mutta kuka hullu sellaisen kopin hankkii omaksi? Ei voi edes lemmikkejä pitää, ei kiitos.

      Lainaa

    65. Tulos: -15 (27 ääntä)
      Rähmis: Nämä 15 neliön luukut ja niiden puolustelijat ovat hiukan huvittavia. Tuossahan on taustalla vihreä ideologia kaupunkirakenteen tiivistämisestä ja ympäristörasituksen varjolla yritetään saada ihmiset mahdollisimman tiiviisti asumaan kylki kyljessä. Valtaosa suomalaisista ei tuollaista halua, mutta eihän sitä heiltä kysytä koska ideology tietää aina paremmin mitä ihmisten pitää saada. Vuokrapyynnöthän noista kenkälaatikoista ovat törkeitä.
      Ja sitten kun se vihreä menee mökille niin ei voi edes huussia käyttää. Se on katsos sitä vihreää ekologiaa..tämä on omin silmin tullut todistettua, vegaani meni asioilleen huoltoasemalle. Kyllä muilla oli hauskaa!

      Lainaa

    66. Tulos: +18 (26 ääntä)
      Kakku: Lapsien tekemistä ei kadu kukaan (ehkä n. 0.01% jotka ovat jollain lailla psykoja) kun taas lapsettomuutta hyvin moni. Otat ison riskin päätökselläsi, mutta toki se on tyystin oma valintasi eikä tietenkään ole mitään järkeä ruveta tekemään lapsia ellei niitä halua.
      Ai ei kadu vai? Voisit yllättyä kuinka moni katuu, kaikista kun ei tule fiksuja aikuisia. Ihanaa olla lapseton!

      Lainaa

    67. Tulos: -1 (11 ääntä)
      urtre: Ai ei kadu vai? Voisit yllättyä kuinka moni katuu, kaikista kun ei tule fiksuja aikuisia. Ihanaa olla lapseton!
      Minusta olisi kiinnostavaa yllättyä. Kerro siis kuinka moni.

      Lainaa

    68. Tulos: -6 (18 ääntä)
      ….: No äläpäs puhu meidän kaikkien suomalaisten puolesta kuitenkaan. Se että sinä olet jotain mieltä ei tarkoita että edes suurin osa samaan ryhmään kuuluvista olisi samoilla linjoilla kanssasi. Itse olen suomalainen enkä voi sietää nukkumalähiöitä.
      Suomalaisten asumistoiveista on olemassa ihan tutkittua tietoa, joten tiedän kyllä miten enemmistö ajattelee. Se ei istu mitenkään hyvin vihreiden kaupunkirakenteen tiivistämisideologiaan.

      Lainaa

    69. Tulos: -29 (39 ääntä)
      urtre: Ai ei kadu vai? Voisit yllättyä kuinka moni katuu, kaikista kun ei tule fiksuja aikuisia. Ihanaa olla lapseton!
      Tyypillistä lapsettoman puhetta :) Ei mitään käsitystä asiasta, mutta löpisee vain. Ajatellaan, että lapsi on suunnilleen joku kanin tasoinen lemmikki. Jotain on pahasti vialla ihmisessä joka omia lapsiaan katsellessaan miettii, että voi v''tu kun tuo tuli tehtyä. :) Jos sinulla olisi lapsia, ymmärtäisit kuinka typerä tuo ajatus on. Aina toki se yksittäinen narsisti löytyy joka näin ajattelee, mutta niitä on juurikin tuo mainitsemani 0,01%:a (perustuu tarkkaan tieteelliseen dataan, jonka kerran näin netissä). Biologia pitää huolen siitä, että lapseen kiintyy ja hänen hyvinvointiinsa investoi sillä tasolla, että muu saa väistyä. Nuorena sitä voi toki kuvitella, että ura, baareissa juokseminen tai virkkuukerho on niin tärkeitä ettei halua pilata niitä tekemällä lapsia. Vanhetessa sitä huomaa valitettavasti ettei niillä "omilla jutuilla" ole oikeastaan yhtään mitään merkitystä jos ei ole lapsia kenen kanssa niitä jakaa ja Katumus iskee lujaa. No kuitenkin, tuskin sitä lapsettomuutta kaikki katuvat ja ihan oikeasti toivon, että sinä kuulut tähän vähemmistöön. En minä halua kenellekään pahaa mieltä ja siksi tässä varoittelen. Ihmiset tekevät lapsensa nykyisin aika vanhana ja päätös lapsettomuudesta on liian usein tehty niin myöhään, että mielen muuttuessa ei voi enää mitään. Tietyllä tapaa ihmiskunnan näkökulmasta usein juuri lapsettomuuteen päätyvän henkilön kannattaisi tehdä lapsia. Ystäväpiirissäni moni päätöksen tehneistä olisi todella hyvä vanhempi. Osittain paradoksaalisesti, päätös lapsettomuudesta osoittaa sellaista harkintakykyä joka korreloi hyvän vanhemmuuden kanssa (joskaan se ei ole mielestäni loppuun asti kestävää ajattelua), ja usein näiden jotka päätyvät lapsettomuuteen "pitäisi" nimenomaan tehdä lapsia. Lapsia kun tuntuu eniten pukkaavan sellaiset ihmiset jotka eivät osaa harkita mitään.

      Lainaa

    70. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Kakku: Lapsien tekemistä ei kadu kukaan (ehkä n. 0.01% jotka ovat jollain lailla psykoja) kun taas lapsettomuutta hyvin moni.
      Öhöm... http://www.bbc.com/news/education-43555736

      Lainaa

    71. Tulos: -29 (29 ääntä)
      Just luin: Öhöm… http://www.bbc.com/news/education-43555736
      Onhan noita. En minä sitä missään vaiheessa kieltänyt. Jotain on heissä pahasti vialla, kuten totesin.

      Lainaa

    72. Tulos: +14 (14 ääntä)
      zekko: Kasperi on hieno mies! Itse myös käytän jokaisen mahdollisuuden kehuakseni kuinka minulla on paremmin asiat. Jos naapurilla on kaksi koiraa, minulla on niitä kolme. Työkaverin kodissa 120 neliötä? Ei tunnu missään, minulla on niitä 130. Sisko lähdössä Thaimaaseen lomalle? Hahaa. Mä meen sinne kaksi kertaa samassa ajassa. Kaikista kivointa tämä leveily on toki netissä koska kukaan ei pääse varmistamaan onko mikään sanomani totta. Laittakaa vain mitä hyvänsä kommenttia niin minulla aina vähintään tuplasti sama kuin teillä.
      kuppa

      Lainaa

    73. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Johtuu varmaan Kasperin "Itsemurhayksiö"-kommentista...ainakin minusta ihan ok vastaus ällöttävään elitistikeimailuun...
      merilahna: En ymmärrä Virpin reaktiota Kasperin kommenttiin, mut en kyllä tajuat tota Kasperin alotustakaan :’D Mitä se siltä on pois, että joku asuu pienessä kämpässä?

      Lainaa

    74. Sitten Niin 9.4.2018 21:50
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Hihi: No mut hei, 120 € vuodessa! Netflix- tai Viaplay-tilin verran säästöä.
      Ja mikä parasta, ei tarvitse edes hommailla mitään!

      Lainaa

    75. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Kakku: Onhan noita. En minä sitä missään vaiheessa kieltänyt. Jotain on heissä pahasti vialla, kuten totesin.
      Oletko oikeasti ihan tosissasi? Vanhemmuus on asia, jota oikeasti saa katua, sillä silloin sitä katuva on todellakin sen lisäksi, että tajunnut vastuunsa, on tajunnut myös haukanneensa liian suuren palan. Lisäksi biologia ei toimi ihan niin suoraviivaisesti, että äidit ja isät tuntisivat automaattisesti vahvaa kiintymystä lapsiinsa, itseasiassa useassa lajissa tapahtuu jopa sitä, että liian stressaantunut emo saattaa jopa tappaa poikasensa. Siinä olen kyllä samaa mieltä, että eniten lapsia vaikuttaisi tulevan niitä harkitsematta tekeville, mutta en nyt alkaisi mollaamaan lapsentekoa katuvia äitejä viallisiksi, sillä pelot, stressi ja negatiiviset tunteet ovat luonnollisia, eikä niiden olemassa olon negatiivinen käsittely tai maton alle lakaiseminen ainakaan auta lapsen asemaa yhtään.

      Lainaa

    76. Tulos: -29 (31 ääntä)
      Jeps: Oletko oikeasti ihan tosissasi? Vanhemmuus on asia, jota oikeasti saa katua, sillä silloin sitä katuva on todellakin sen lisäksi, että tajunnut vastuunsa, on tajunnut myös haukanneensa liian suuren palan. Lisäksi biologia ei toimi ihan niin suoraviivaisesti, että äidit ja isät tuntisivat automaattisesti vahvaa kiintymystä lapsiinsa, itseasiassa useassa lajissa tapahtuu jopa sitä, että liian stressaantunut emo saattaa jopa tappaa poikasensa. Siinä olen kyllä samaa mieltä, että eniten lapsia vaikuttaisi tulevan niitä harkitsematta tekeville, mutta en nyt alkaisi mollaamaan lapsentekoa katuvia äitejä viallisiksi, sillä pelot, stressi ja negatiiviset tunteet ovat luonnollisia, eikä niiden olemassa olon negatiivinen käsittely tai maton alle lakaiseminen ainakaan auta lapsen asemaa yhtään.
      Olen. Synnytyksen jälkeinen masennus on suhteellisen tavallista mutta paha häiriö sekin ja menee kategoriaan ”jotain on pahasti vialla”. Erityisen pahasti jotain on vialla kun äiti tappaa lapsensa. Ihan tätä en kuitenkaan tarkoittanut vaan enemmän ajattelin asiaa pidemmällä tähtäimellä. Jos vielä, heitetään nyt hatusta, vaikka kolmen tai viiden vuoden kuluttua syntymästä kadut lapsien tekoa niin sinussa on jotain pahasti vialla. Suosittelen hoitoa ja tuomitsen. Mitä ihmettä siinä katuu? Jotain menetettyjä ryyppyvuosia tai ohitettua myyntipäällikön paikkaa? Jos tällaiset asiat ovat sinulle lapsia tärkeämpiä niin toiston uhalla totean: sinussa on jotain pahasti vialla.

      Lainaa

    77. Kiltti tyttö 11.4.2018 21:08
      Tulos: +27 (29 ääntä)
      Kakku on tyypillinen yksisilmäinen vanhempi, joka ei kestä ajatusta siitä, että joku toinen on valinnut vapauden; että jollakulla on elämässä sisältöä ja merkitystä ilman lapsiakin. Onhan se oma elämä aika tyhjää, jos vasta lapsi tuo sille syyn. Eivät vanhemmat yleensä tietenkään myönnä - edes itselleen - katuvansa lapsia. Kognitiivinen dissonanssi olisi murskaavaa, joten psyyke tekee kaikkensa, jotta lapsista olisi "onnellinen". Pienten lasten vanhemmathan ovat tutkitusti kaikista onnettomimpia ihmisiä.

      Lainaa

    78. Vapaaehtoinen lapsettomuus=heroiinin käyttö? 12.4.2018 16:22
      Tulos: +21 (23 ääntä)
      Kakku: "Se, että pelkää myöhemmin katuvansa ei ole mikään syy hankkia lasta." Eikö? Omituinen ajatus. "Minä nyt tietenkin käytän tässä heroiinia muutaman vuoden ajan. Se, että myöhemmin saatan tätä päätöstä katua ei ole mikään syy olla käyttämättä heroiinia nyt." Jokaisessa päätöksessä tulisi pitää mielessä sen seuraukset. Eikö vain?
      Nyt ensinnäkin vertauksesi ontuu ja ennemminkin ampuu itseäsi nilkkaan. Jos vetää heroiinia ja katuu sitä myöhemmin, on todennäköisesti aiheuttanut itselleen jonkinlaisia terveysongelmia tms, jotka muistuttavat asiasta päivittäin. Vähintääkin tulee flash backeja niiltä ajoilta, joita sitten katuu. Tämä on verrattavissa lapsen saamiseen, jos huomaakin myöhemmin, että se ei ollutkaan itselle sopiva ratkaisu. Ts. tehtyä ei saa tekemättömäksi, mennyttä ei voi muuttaa. Jos jättää heroiinin vetämättä, sitä tuskin katuu myöhemmin, koska mikään ei muistuta siitä, miten paljon paremmin asiat muka olisi, jos olisikin vetänyt sitä aikoinaan.

      Lainaa

    79. Tulos: -10 (10 ääntä)
      Mihis tuossa ekassa kaatu tuo homma? Onhan tuo jo 120€ vuodessa. Voihan se mies tulla siihen oven taakse kuuntelee.

      Lainaa

    80. pinkki puudeli 18.4.2018 14:59
      Tulos: -15 (17 ääntä)
      Kiltti tyttö: Eivät vanhemmat myönnä katuvansa lapsia. Kognitiivinen dissonanssi olisi murskaavaa, joten psyyke tekee kaikkensa, jotta lapsista olisi “onnellinen”. Pienten lasten vanhemmathan ovat tutkitusti kaikista onnettomimpia ihmisiä.
      Kovasti Kiltti Tyttö-nimimerkki kuitenkin näkee vaivaa vahtiessaan lapsiperheitä ja tankatessaan tutkimuksia lasten vanhemmista, kun kerran taatusti on itse paljon onnellisempi kuin he, ja lisäksi vapaa ihminen. Taitaa olla happamia pihlajanmarjat...

      Lainaa

    81. Tulos: +8 (8 ääntä)
      dakari: Kartanoissa asuvat maalaiset ovat kuin vegaaneja; eivät voi olla leuhottamasta omalla valinnallaan aivaan kuin se olisi se yksi ja ainoa oikea.
      Mistä ihmeestä tiedät? Joka kerta kun kartanossa asuva tai vegaani jättää kertomatta elitavoistaan, jää koko asia sulta tietämättä.

      Lainaa

    82. Tulos: -5 (11 ääntä)
      dakari: Kartanoissa asuvat maalaiset ovat kuin vegaaneja; eivät voi olla leuhottamasta omalla valinnallaan aivaan kuin se olisi se yksi ja ainoa oikea.
      Tämä on muuten ihan totta, minun on ihan pakko vittuilla jokaiselle kaupungissa ahtaasti asuvalle. En mahda sille mitään, kaupunkiasuminen on minun näkökulmastani sama kuin joku hakkaisi itseään päähän tiiliskivellä. Pakkohan siihen nyt on kommentoida, että hei, sun ei tarvii tehdä tota.

      Lainaa

    83. Tulos: +6 (6 ääntä)
      180 neliötä? Oma lapsuudenkoti siinä 70-80 neliötä ja tuntuu vielä aikuisenakin isolta. Kyllä täällä on kolme ihmistä mahtunut asumaan aivan normaalisti... ei siihen mitään 180:n neliön hirmua tarvita. Ellei tyyppi ole joku lahkolainen jolla on 10+ lasta.

      Lainaa

    84. Tulos: -6 (10 ääntä)
      Kirjautuminen epäonnistui: En yleensä tykkää kehuskelusta, enkä edes vitsillä kehuskelusta, mutta tuo oli niin hyvin sanottu että pistin plussaa
      ainut vaan ettei kukaan Helsingissä asuva käytä sanaa Hesa se on Helsinki. + Melkein kaikki siellä asuvat ovat nykyisin maalta. Näin se on

      Lainaa

    85. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Aleskeli: Tuo mainittu 180m² ei riitä millään kartanoksi. Täällä maaseudulla talojen keittiöt ovat suurempia kuin hesalaisten kaupunginosat.
      Mitä sitten.

      Lainaa

    86. Virheetön sohvaperuna 7.8.2020 10:50
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Keke: ainut vaan ettei kukaan Helsingissä asuva käytä sanaa Hesa se on Helsinki. + Melkein kaikki siellä asuvat ovat nykyisin maalta. Näin se on
      Miten saitkaan noin monta virhettä noin lyhyeen kommenttiin?

      Lainaa

    87. Sirkka Pellava 7.8.2020 12:50
      Tulos: +1 (1 ääni)
      https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/3b31fcd1-07df-4c47-858b-858173e643f6

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: asunto, itsemurha, yksiö, etuovi, viesti, vuokra, näyttö, alennus, poikaystävä, yksin