Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Neulontavimma, osa 2

Anteeksi jo etukäteen. Tämä oli mittatilaustyö.
Neulontavimma, osa 2

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 40 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -211 (383 ääntä)
      Voi Tanjaa.. eihän hyötysuhde välttämättä liity energiaan mitenkään. En noista kutomisista tiedä, mutta kuulostaa ihan loogiselta, että tyylillä X hyötysuhde on isompi kuin tyylillä Z. Eli siis kulutettua lankaa/valmis tuote.

      Lainaa

    2. purppurakruunu 8.2.2018 0:23
      Tulos: +623 (631 ääntä)
      Mielenkiintonen lahja antaa sukulaiselle.

      Lainaa

    3. Tulos: +377 (401 ääntä)
      Pentti: Voi Tanjaa.. eihän hyötysuhde välttämättä liity energiaan mitenkään. En noista kutomisista tiedä, mutta kuulostaa ihan loogiselta, että tyylillä X hyötysuhde on isompi kuin tyylillä Z. Eli siis kulutettua lankaa/valmis tuote.
      90% hyötysuhde tarkottaisi sitä että 10% lankaa katoaisi. Eli siten että se ei ole neuleessa ollenkaan. Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee paksumpi. Jos menee vähemmän, ohuempi. Ei se ole sen kummempaa. Onhan niitä puikkojakin eri paksuisia ja varmaan juuri se paksuus vaikuttaa menekkiin.

      Lainaa

    4. TheDeerHunter 8.2.2018 0:41
      Tulos: +256 (308 ääntä)
      Aivan loistava lahja ! Häiriintynyttä mutta härskin omaperäistä :D Vaadin saada tietää nerokkaiden aivojen kätkijän tämän kuningasidean takana !

      Lainaa

    5. Tulos: -122 (198 ääntä)
      Wtf: 90% hyötysuhde tarkottaisi sitä että 10% lankaa katoaisi. Eli siten että se ei ole neuleessa ollenkaan. Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee paksumpi. Jos menee vähemmän, ohuempi. Ei se ole sen kummempaa. Onhan niitä puikkojakin eri paksuisia ja varmaan juuri se paksuus vaikuttaa menekkiin.
      Kudo sukat tyylillä X, sulla menee siihen sukkaan sanotaan vaikka metri lankaa. Kudo sukat tyylillä Z menee 1,1 metriä, jolloin tyylissä Z on n. 9% pienempi hyötysuhde. ps. Ei se välttämättä näy paksuudessa.

      Lainaa

    6. Tulos: +74 (96 ääntä)
      No kyllä ne 4mm neliskanttiset ja 4mm pyöreät puikot vie ihan saman verran lankaa. Tai toisaalta, jos neliskanttiset silmukat tekee tiiviimpää neuletta niin lankaa menee enemmän... Joo niin sen täytyy olla. ;)

      Lainaa

    7. King Arthur 8.2.2018 1:15
      Tulos: +191 (205 ääntä)
      Olen ahkera neuloja enkä usko ollenkaan tuohon langanmenekin muuttumiseen. Mutta haluan noiden housujen ohjeet.

      Lainaa

    8. King Arthur 8.2.2018 1:17
      Tulos: +343 (363 ääntä)
      Niin ja toi tissihattu on parhaimmillaan vauvan päässä rintaruokinnan aikana. Loukkaantujat loukkaantuu. :D

      Lainaa

    9. Tulos: +256 (262 ääntä)
      Olipa ihanan positiiviset mokat. Lisää näitä jotka ei saa vihaamaan maailmaa ja sen ihmisiä, kiitos : D

      Lainaa

    10. Tulos: -280 (298 ääntä)
      Ei tarvii tuollaisia asiattomia neuleita tehdä. Ei ole kovin kiva.:(

      Lainaa

    11. Tulos: +133 (147 ääntä)
      Pentti: Kudo sukat tyylillä X, sulla menee siihen sukkaan sanotaan vaikka metri lankaa. Kudo sukat tyylillä Z menee 1,1 metriä, jolloin tyylissä Z on n. 9% pienempi hyötysuhde. ps. Ei se välttämättä näy paksuudessa.
      Ja sataprosenttinen hyötysuhde on siis silloin kun ei mene lankaa ollenkaan. Perusjuttuja ihmiset. Voi hyvää päivää.

      Lainaa

    12. Tulos: +108 (112 ääntä)
      Jospa se langan "hyötysuhde" on enemmän kiinni siitä puikkojen paksuudesta, kuin muodosta

      Lainaa

    13. Tulos: -50 (162 ääntä)
      Tissihatussa ei ole muuta vikaa kuin se että se on virkattu, ei neulottu, joten se ei sovi otsikkoon "Neulontavimma".

      Lainaa

    14. Tulos: +200 (202 ääntä)
      En itse neulo tai muista siitä muutenkaan oikein mitään kouluajoilta, mutta maalaisjärjellä ajatellen olisi ihan loogista, että neliskanttisilla puikoilla "menee enemmän lankaa" kuin saman paksuisilla pyöreillä puikoilla. Mihinkään se lanka ei tosin häviä, ja vaikuttaa lopputulokseen samalla tavalla kuin käyttäisi hieman paksumpia pyöreitä puikkoja. Perustuen siihen että jos otetaan esimerkiksi 4mm puikot, niin neliskanttisen piiriksi tulee 16mm (4mm x 4) kun taas pyöreän kehäksi eli piiriksi tulee 12,6mm (4mm x pii). Joten 4mm neliskanttisilla puikoilla neulominen vastaisi samaa kuin neuloisi 5mm paksuilla pyöreillä puikoilla (5mm x pii = 15,7mm).

      Lainaa

    15. Tulos: +51 (73 ääntä)
      EnNeulo: Ja sataprosenttinen hyötysuhde on siis silloin kun ei mene lankaa ollenkaan. Perusjuttuja ihmiset. Voi hyvää päivää.
      Ei vaan 100%:n hyötysuhde olisi se, että lankaa ei mene hukkaan. Raaka-aine siis hyödynnetään täysin. Eihän moottoreissakaan hyötysuhde tarkoita sitä, että oletetulla 100%:n hyötysuhteella polttoainetta ei kulu ollenkaan. Vai meninkö lankaan?

      Lainaa

    16. Tulos: +81 (91 ääntä)
      wtff: Ei vaan 100%:n hyötysuhde olisi se, että lankaa ei mene hukkaan. Raaka-aine siis hyödynnetään täysin. Eihän moottoreissakaan hyötysuhde tarkoita sitä, että oletetulla 100%:n hyötysuhteella polttoainetta ei kulu ollenkaan. Vai meninkö lankaan?
      Ei sitä lankaa hukkaan mene, neuloi minkälaisilla puikoilla vaan. 100% langasta päätyy sukkaan. Neliskanttisilla puikoilla tulee vähän väljempää silmukkaa kuin samankokoisilla pyöreillä, eli samankokoisessa sukassa on vähemmän silmukoita (mutta sama määrä lankaa).

      Lainaa

    17. Lömpötin 8.2.2018 7:01
      Tulos: +56 (76 ääntä)
      Huoh: Ei tarvii tuollaisia asiattomia neuleita tehdä. Ei ole kovin kiva.:(
      Kun yrität epätoivoisen napiskan lailla trollailla omaksi huvitukseksesi niin: 1) älä ole niin ilmiselvä 2) vaihda nimimerkkiä Nimimerkki Huoh on kolmeen muuhun tämän aamun mokaan kommentoinut samalla tavalla trolliviritteisesti. Juu, ei mene läpi että joku niin kukkahattu lukee Feissarimokia.

      Lainaa

    18. Neuleholisti 8.2.2018 7:31
      Tulos: +41 (69 ääntä)
      Lanka tosiaan ei mihinkään häviä. Tiiviimpää neulosta neliskanttisilla kuitenkin tulee, koska puikon ympärysmitta on pyöreätä pienempi ja lankaa kuluu samankokoiseen neulokseen enemmän. Tällä on neulomisessa merkitystä, koska tiiviimpi neulos kestää paremmin kulutusta. Neliskanttisten puikkojen koko viittaa kahden vastakkaisen kulman väliseen matkaan eli, jos koko on 4mm, niin neliön sivun pituudesta tulee pythagoraan lauseella 4^2=x^2+x^2=2x^2, joten x=2.83 mm. Ja piiri eli ympärysmitta on p=4x=11,31mm. Pyöreässä puikossa piiri on p=pii*d=3.14*4=12.57 mm.

      Lainaa

    19. Kielinatsi 8.2.2018 9:40
      Tulos: -37 (91 ääntä)
      Milloin te viimein ymmärrätte neulomisen ja kutomisen olevan eri asioita?

      Lainaa

    20. Tulos: +32 (36 ääntä)
      Matias: En itse neulo tai muista siitä muutenkaan oikein mitään kouluajoilta, mutta maalaisjärjellä ajatellen olisi ihan loogista, että neliskanttisilla puikoilla “menee enemmän lankaa” kuin saman paksuisilla pyöreillä puikoilla. Mihinkään se lanka ei tosin häviä, ja vaikuttaa lopputulokseen samalla tavalla kuin käyttäisi hieman paksumpia pyöreitä puikkoja. Perustuen siihen että jos otetaan esimerkiksi 4mm puikot, niin neliskanttisen piiriksi tulee 16mm (4mm x 4) kun taas pyöreän kehäksi eli piiriksi tulee 12,6mm (4mm x pii). Joten 4mm neliskanttisilla puikoilla neulominen vastaisi samaa kuin neuloisi 5mm paksuilla pyöreillä puikoilla (5mm x pii = 15,7mm).
      Näinhän se menee, mutta neliskanttisilla neuloessa ohjeistetaankin käyttämään aina vähän pienempää kokoa juuri tästä syystä. Kaikille ohje ei mokan perusteella ole mennyt perille.

      Lainaa

    21. Tulos: +92 (104 ääntä)
      Kielinatsi: Milloin te viimein ymmärrätte neulomisen ja kutomisen olevan eri asioita?
      Riippuu murrealueesta, yleiskielellä ne toki ovat eri asioita.

      Lainaa

    22. Tulos: +37 (45 ääntä)
      Wtf: 90% hyötysuhde tarkottaisi sitä että 10% lankaa katoaisi. Eli siten että se ei ole neuleessa ollenkaan. Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee paksumpi. Jos menee vähemmän, ohuempi. Ei se ole sen kummempaa. Onhan niitä puikkojakin eri paksuisia ja varmaan juuri se paksuus vaikuttaa menekkiin.
      Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee isompi ja/tai väljempi. Jos vähemmän, pienempi ja/tai tiivimpi. Paksuuteen ja ohuuteen vaikuttaa langan paksuus, ei niinkään puikkojen paksuus. Puikkojen paksuus kyllä vaikuttaa menekkiin, mutta ei loppujen lopuksi valtavasti: isommalla puikolla silmukasta tulee isompi, eli siihen menee enemmän lankaa, mutta kerroksen korkeus on suurempi. Pienellä puikolla tulee pienempi silmukka, mutta myös kerroksen korkeus on pienempi, eli samaan senttimäärään tarvitaan pienemmällä puikolla enemmän kerroksia (ja leveydessä silmukoita) kuin isommalla. Pienissä töissä tämä ei välttämättä näy langanmenekissä, mutta esimerkiksi paidassa se voi näkyä isomman puikon etuna: lankaa kuluu vähemmän kuin pienemmällä puikolla, koska kerroksia tarvitsee vähemmän. Nyt toki puhutaan lähellä toisiaan olevien puikkokokojen erosta neulepinnalla, ei esim. 2 mm ja 5 mm puikkojen erosta :D T. Harrastaja ja lankakaupan täti

      Lainaa

    23. Tulos: -8 (8 ääntä)
      Inka, mitä ihmettä sä selität?

      Lainaa

    24. Tulos: +39 (45 ääntä)
      purppurakruunu: Mielenkiintonen lahja antaa sukulaiselle.
      Meillä serkusporukka (40-30v) antaa toisilleen vastaavia lahjoja edelleen (: Jäänyt sieltä teini-iältä vähän kuin inside-vitsiksi. Ihan hauskoja noita on saada. T. Sinkku, joka oli aina toivonut juomapulloksi isoa kikulia. Herättää katseita kuntosalilla.

      Lainaa

    25. Villapöksy. 8.2.2018 13:06
      Tulos: +35 (39 ääntä)
      Tilaisin itselleni vastaavat pöksyt ilman ruotsinlippuja heti. Nyt bisnestä kehiin martat ;)

      Lainaa

    26. Tulos: +43 (53 ääntä)
      Kielinatsi: Milloin te viimein ymmärrätte neulomisen ja kutomisen olevan eri asioita?
      Katos kun tuokin on paikkakuntakohtaista ja kielipoliisina tietäisit ilman muuta että eri murteissa käytetään erilaisia termejä. Minä olen kutonut koko elämäni sukkia. Enkä aio luopua murresanasta koskaan! ;)

      Lainaa

    27. King Arthur 8.2.2018 15:51
      Tulos: -3 (49 ääntä)
      Onko niin että vain täällä varsinaisen suomen kielen alueella ymmärretään mitkä on kuteet ja miten ketä -sanaa kuuluu alunperin käyttää? T. Se ketä kutoo paljon :D

      Lainaa

    28. turbomummu 8.2.2018 16:10
      Tulos: +66 (68 ääntä)
      Huvittavaa, että harrastelijat eivät ole koskaan kuulleet puikkojen hyötysuhteesta. Kyllä kuka tahansa vähänkin ammattilainen neuloo niin raivokkaasti, että ainakin kymmenen prosenttia langasta haihtuu savuna ilmaan. Lankaa kuluu toki hiukan enemmän, mutta nettotuotanto on silti suurempi kuin hitailla näpertelijöillä.

      Lainaa

    29. Tulos: +4 (22 ääntä)
      En oo koskaan kuullu neliskanttisista neulepuikoista. Mutta rupesin miettimään... Eikös lankaa mene sen verran, mitä puikoissa on ympärysmittaa? Eli jos on neliskanttiset 4mm, joka sivu on 4mm, eli ympärysmitta on 4x4mm = 16mm Jos on pyöreet, joiden läpimitta on 4mm, niin ympäryshän laskettiin 4mm kertaa π, se ois ~12.56mm En tiiä, oiskohan se mahollisesti kiinni tästä...? PS: just heräsin, ehkä selitän täyttä hevonp@skaa

      Lainaa

    30. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Vieras: Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee isompi ja/tai väljempi. Jos vähemmän, pienempi ja/tai tiivimpi. Paksuuteen ja ohuuteen vaikuttaa langan paksuus, ei niinkään puikkojen paksuus. Puikkojen paksuus kyllä vaikuttaa menekkiin, mutta ei loppujen lopuksi valtavasti: isommalla puikolla silmukasta tulee isompi, eli siihen menee enemmän lankaa, mutta kerroksen korkeus on suurempi. Pienellä puikolla tulee pienempi silmukka, mutta myös kerroksen korkeus on pienempi, eli samaan senttimäärään tarvitaan pienemmällä puikolla enemmän kerroksia (ja leveydessä silmukoita) kuin isommalla. Pienissä töissä tämä ei välttämättä näy langanmenekissä, mutta esimerkiksi paidassa se voi näkyä isomman puikon etuna: lankaa kuluu vähemmän kuin pienemmällä puikolla, koska kerroksia tarvitsee vähemmän. Nyt toki puhutaan lähellä toisiaan olevien puikkokokojen erosta neulepinnalla, ei esim. 2 mm ja 5 mm puikkojen erosta T. Harrastaja ja lankakaupan täti
      Isommilla silmukoilla saadaan suurempi pinta-ala tehtyä vähemmällä langalla, koska valmiista tuotteesta suurempi osa on silmukoiden välissä olevia reikiä. Pienemmällä silmukkakoolla silmukoita joudutaan tekemään enemmän ja reijät on pienempiä, joten lankaa menee enemmän. Voit verrata 2 kangasta jossa toisessa isoja välejä lankojen välissä = tarvitaan lyhyempi pätkä lankaa kuin kankaassa jossa kaikki välitkin on täytetty langalla.

      Lainaa

    31. Tulos: +46 (50 ääntä)
      "Googletin ruotsalaisten miesten keskimitan", voi hyvä luoja :'D Nauroin ääneen.

      Lainaa

    32. Tulos: +29 (31 ääntä)
      turbomummu: Huvittavaa, että harrastelijat eivät ole koskaan kuulleet puikkojen hyötysuhteesta. Kyllä kuka tahansa vähänkin ammattilainen neuloo niin raivokkaasti, että ainakin kymmenen prosenttia langasta haihtuu savuna ilmaan. Lankaa kuluu toki hiukan enemmän, mutta nettotuotanto on silti suurempi kuin hitailla näpertelijöillä.
      Ihan pienen hetken vedin jo henkeä tuskastuneena, mutta kääntyikin erinomaiseksi kirjoitukseksi.

      Lainaa

    33. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Pentti: Voi Tanjaa.. eihän hyötysuhde välttämättä liity energiaan mitenkään. En noista kutomisista tiedä, mutta kuulostaa ihan loogiselta, että tyylillä X hyötysuhde on isompi kuin tyylillä Z. Eli siis kulutettua lankaa/valmis tuote.
      Mihin lankaa katoasi? Muuttuuko lämmöksi?

      Lainaa

    34. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Noista kalsareista ja sukista olisi lanseerattavaksi tuotteeksi. Yritystä pystyyn ja sarjatuotantoon vain. :D

      Lainaa

    35. Kokokylänsukka 11.2.2018 5:10
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Tiesiköhän kutoa ruotsalaiselle kulmikkailla puikoilla että sai hyötysuhteen talteen?

      Lainaa

    36. Eeva Fransman 11.2.2018 16:29
      Tulos: +67 (67 ääntä)
      Tunnustaudun housujen + sukkien tekijäksi ;) Kiitos kommenteista! Ohjetta en ole näille vielä ehtinyt kirjoittamaan puhtaaksi, mutta jos joku haluaa tilailla samanlaiset tai samankaltaiset (vaikka eri kuvioilla) valmiina, voi asiaa kysellä allekirjoittaneelta laittamalla vaikka facebookissa yv :) -Eeva Fransman

      Lainaa

    37. Prinsessa Victoria 13.2.2018 12:02
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      Tissihatusta puuttuu selitys: sellaisia tehdään vauvoille, ja asetellaan vauvan päähän kun aiotaan imettää julkisesti. Ihmiset menevät erittäin hämilleen, kun nopealla vilkaisulla näyttää siltä kuin nainen istuisi jättikokoinen tissi esillä.

      Lainaa

    38. Tulos: -5 (5 ääntä)
      Mä nyt oletin että ne 4mm neliskanttiset puikot on tehty niin että vastaavat 4mm pyöreitä puikkoja, eikä 5mm puikkoja. Se nymero kun tarkoittaa nimenomaan sitä ympärysmittaa.

      Lainaa

    39. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Huoh: Ei tarvii tuollaisia asiattomia neuleita tehdä. Ei ole kovin kiva.:(
      älä ny heti suutu, se on tosiasia et ihmisel on anatomia, eikä toi ees oo mitenkään härski toi neule

      Lainaa

    40. Kuha sanoo 14.9.2023 7:14
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Vieras: Näinhän se menee, mutta neliskanttisilla neuloessa ohjeistetaankin käyttämään aina vähän pienempää kokoa juuri tästä syystä. Kaikille ohje ei mokan perusteella ole mennyt perille.
      Ei, vaan kulmikkailla puikoilla neuvotaan käyttämään puoli numeroa suurempaa kokoa kuin tavallisesti :D https://www.lankamaailma.fi/Sukkapuikot-Cubics-15cm-KnitPr/ekauppa/pQSPC15/

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, neuloa, bokserit, hattu, puikot, lahja