Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uusivuosi kissaryhmässä

Olen ilmoittanut kaikille naapureille, että meillä on kissa.
Uusivuosi kissaryhmässä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 76 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Pullamössöpipari 4.1.2018 3:16
      Tulos: +944 (966 ääntä)
      Mitä helvettiä täällä tapahtuu

      Lainaa

    2. Tulos: +556 (558 ääntä)
      on se hyvä kun mielipidettä kysytään ja kun semmonen annetaan, nii ollaa tekee ilmotusta ku vastaus ei miellytä

      Lainaa

    3. Tulos: +788 (794 ääntä)
      Luulin aluksi että Oona haukkuu Melin ulkonäköä.

      Lainaa

    4. Tulos: +300 (316 ääntä)
      Kaikesta päätellen rento uusi vuosi ollut tässä kissäryhmässä. (NOT)

      Lainaa

    5. Tulos: +348 (388 ääntä)
      Meijän entinen bokseri vietiin (tässä tapauksessa päästettiin) aina uutenavuotena ulos katselemaan. Vaikka oli rodulleen tyypillinen ylisähäkkä joka suuntaan kaikkea yhtaikaa touhuava urpo, niin ei sitä heilauttanut ilotulitteet niin tippaakaan. Ei edes juuri kiinnostanut. Siinä se vaan leikki omien lumipallojen kanssa ja kaivoi kuoppia kinokseen kun raketit räiskyi 20 metrin päässä. Välillä katseli pää kallellaan, että mikäs siellä nyt taivaalla paukahti ja tuollakin välähti... Ja sitten taas vei lumikökki huomion seuraavaksikin vartiksi. Ei sekään ehkä siitä paukkeesta itsessään nauttinut, mutta siitä se nautti kun sai huomiota osakseen ja oli paljon ihmisiä ympärillä (ja aina joku piilottamassa sitä kökkiä sinne kinokseen). Niin että ihan on yksilökohtaista (ja varmaan totuttamiskohtaistakin) koirien ja kissojen sietokyky. Omistaja tietää joskus jopa parhaiten?

      Lainaa

    6. KaroliinaCZ 4.1.2018 4:27
      Tulos: +252 (264 ääntä)
      Tuon kissaryhmän kannattaisi muuttua kultakalaryhmäksi, kun keskittymiskykyä riittää juuri yhteen komenttiin.

      Lainaa

    7. qwertyadhd 4.1.2018 5:06
      Tulos: +280 (298 ääntä)
      Meillä sisällä asuva metsästyskoira ei välittänyt kahdeksaan ensimmäiseen vuoteensa raketeista - tottunut pamahduksiin jo "ammatinkin" puolesta, kunnes yhdeksäntenä uutena vuotena se säikähti ykskaks siä aivan normaalia raketin ääntä. Sen jälkeen sitä ei uutena vuotena enää saanut ulos, käytössä oli mm. dap-haihdutin ja eläinlääkärin määräämä iso annos rauhoittavaa. Paukkuarkaa siitä ei tullut eli metsästys vielä onnistui, mutta allensa kusi joka uusi vuosi ja piiloitui kämpän pimeimpään ja kauimpaan nurkkaan. Eli vaikka eläin ei pelkäisi, se ei tarkoita etteikö se voisi alkaa pelätä ja lähteä livohkaan. Sen osoittaa jo sekin, että tälläkin kylällä on viitisen koiraa karussa. "Jostain syystä säikähti" lähes jokaisen ilmoituksen kohdalla.

      Lainaa

    8. Tulos: +481 (503 ääntä)
      Mä ilmotin kaikille lähialueen asukkaille tänä vuonna, että mulla on mies ja jos ne antaa sille kaljaa, teen miestensuojeluilmoituksen. Mitä mieltä?

      Lainaa

    9. Tulos: +194 (218 ääntä)
      Miksi ihmiset luulee että poliisilla kiinnostaa ottaa "ilmoitusta" vastaan siitä että joku meni ja ampui raketin? Tai perhana hurjempi tyyppi vielä laittoi kommentin MINUN feisbuukkiin, MINUN internetissä. Välillä tuntuu että Suomessa on liikaa oikeuksia. Jokaisellahan on oikeus tehdä rikosilmoitus mistä tahansa asiasta ja kenestä tahansa. Eri asia on toki että tehdäänkö sen jälkeen mitään mutta poliisilla on velvollisuus ottaa ilmoitus vastaan ja tehdä jopa jonkinasteinen esitutkinta.

      Lainaa

    10. Tulos: +113 (121 ääntä)
      Poliiseille ainakin jotain piristystä ja naurunaihetta työpäivälle jos saavat ilmoituksen tollasesta.

      Lainaa

    11. Tulos: +59 (105 ääntä)
      Sinin sukunimi on Mielensäpahoittaja? Ainahan se eläin voi säikähtää, mutta jos se on paukkeeseen suurimmilta osin tottunut niin onko sitä pakko stressata että karkaako vai ei? Harmi se on jos karkaa, mutta omistaja tuntee elukkansa parhaiten. Itse varmaan pitäisin sisällä ihan varmuuden vuoksi jos jotain isompia eläimiä olis. Tai sitten ainakin tiukasti hihnan päässä jos ulos menisin, pakko se on sinäkin päivänä koira varmaan kusella käyttää. Ja mitähän Riikka luulee sitten kissojen tekevän? Vaikka ne on kesyyntyneetkin osaksi niin ne on edelleen petoeläimiä ja siten hyviä hiiri/rottavahteja.

      Lainaa

    12. Minäääää 4.1.2018 7:28
      Tulos: +115 (141 ääntä)
      Tikru: Ja mitähän Riikka luulee sitten kissojen tekevän? Vaikka ne on kesyyntyneetkin osaksi niin ne on edelleen petoeläimiä ja siten hyviä hiiri/rottavahteja.
      Periaatteessahan kissaa on yritetty mahdollisimman vähän ihmisen toimesta kesyttäää, nekun on vain sen verran viisaita, että älysi itse hakeutua ihmisten pariin. Ja juurikin navettojen/muiden elukkakeskittymien lähelle, siellä on hiiriä, eikä ihminen suutu siitä kun syöpäläiset kuolee.

      Lainaa

    13. Tulos: +45 (87 ääntä)
      bob: Meijän entinen bokseri vietiin (tässä tapauksessa päästettiin) aina uutenavuotena ulos katselemaan. Vaikka oli rodulleen tyypillinen ylisähäkkä joka suuntaan kaikkea yhtaikaa touhuava urpo, niin ei sitä heilauttanut ilotulitteet niin tippaakaan. Ei edes juuri kiinnostanut. Siinä se vaan leikki omien lumipallojen kanssa ja kaivoi kuoppia kinokseen kun raketit räiskyi 20 metrin päässä. Välillä katseli pää kallellaan, että mikäs siellä nyt taivaalla paukahti ja tuollakin välähti… Ja sitten taas vei lumikökki huomion seuraavaksikin vartiksi. Ei sekään ehkä siitä paukkeesta itsessään nauttinut, mutta siitä se nautti kun sai huomiota osakseen ja oli paljon ihmisiä ympärillä (ja aina joku piilottamassa sitä kökkiä sinne kinokseen). Niin että ihan on yksilökohtaista (ja varmaan totuttamiskohtaistakin) koirien ja kissojen sietokyky. Omistaja tietää joskus jopa parhaiten?
      Mikä on kökki?

      Lainaa

    14. möömöö 4.1.2018 7:57
      Tulos: +97 (101 ääntä)
      qwertyadhd: Meillä sisällä asuva metsästyskoira ei välittänyt kahdeksaan ensimmäiseen vuoteensa raketeista – tottunut pamahduksiin jo “ammatinkin” puolesta, kunnes yhdeksäntenä uutena vuotena se säikähti ykskaks siä aivan normaalia raketin ääntä. Sen jälkeen sitä ei uutena vuotena enää saanut ulos, käytössä oli mm. dap-haihdutin ja eläinlääkärin määräämä iso annos rauhoittavaa. Paukkuarkaa siitä ei tullut eli metsästys vielä onnistui, mutta allensa kusi joka uusi vuosi ja piiloitui kämpän pimeimpään ja kauimpaan nurkkaan. Eli vaikka eläin ei pelkäisi, se ei tarkoita etteikö se voisi alkaa pelätä ja lähteä livohkaan. Sen osoittaa jo sekin, että tälläkin kylällä on viitisen koiraa karussa. “Jostain syystä säikähti” lähes jokaisen ilmoituksen kohdalla.
      Koirien kuulo muuttuu vanhemmiten. Kuuloluiden väleissä tapahtuu muutoksia (ei toki varmaan kaikilla). Oma koirani on aikanaan työskennellyt Keski-Euroopassa kovassa hälinässä. Tottunut väkijoukkoihin, paukkeeseen, raketteihin ja ampumiseen. Niin vain kymmenennen ikävuoden lähestyessä alkoi selvästi hermostua ukkosella ja uutena vuonna. Nyt jo reilusti yli 10-vuotias. Ei mitenkään ihmeellisesti pelkää, säiky tai panikoi, mutta läähättää ja kokee raketit selvästi epämieluisina.

      Lainaa

    15. Tulos: +183 (253 ääntä)
      Kissa on miljoona kertaa onnellisempi kun saa pyydyståå hiiriä navetassa kun olla aina sisällä missä ei ole mitään tekemistä.

      Lainaa

    16. Tulos: +54 (70 ääntä)
      bob: Niin että ihan on yksilökohtaista (ja varmaan totuttamiskohtaistakin) koirien ja kissojen sietokyky. Omistaja tietää joskus jopa parhaiten?
      Meillä oli kotona kissoja, lehmiä ja hevosia, enkä huomannut, että yksikään elukka olisi pelännyt raketteja uutena vuotena. Varmaan juuri siksi, että olivat niin tottuneita meluun kun jatkuvasti ympärillä pörisi traktorit ja muut maatalouskoneet.

      Lainaa

    17. Tulos: +103 (135 ääntä)
      Meidän koira nukkuu pihalla välittämättä tuon taivaallista ukkosista tai raketeista. Kyllä tuo sisälle pääsis jos haluais, mutta sikeessä unessa nukkui. Usein ihmiset aiheuttaa ite hössötyksellään sen että eläimet alkaa pelkäämään. Juoksepa repimään koiraa hädissäs sisälle kun tämä pentuna kuulee ensimmäisen ukkosenjyrinän, niin taatusti osaa pelätä lopun ikäänsä kaikkia kovia ääniä.

      Lainaa

    18. yli opisto hörhö 4.1.2018 9:45
      Tulos: +49 (71 ääntä)
      Ei läheskään kaikki kissat pelkää ilotulituksia. Sanoisin omien kokemuksien mukaan että suurempi osa koirista kuin kissoista pelkää. Ehkä jos kissan hommaisin niin katsoisin sen ensimmäisen uudenvuoden ajan että säikkyykö se ja sitten seuraavana vuonna sitten saattaisin pyytää naapureita josko ne mahdollisesti voisi ampua kaikkein kovimmat jossain vähän kauempana, mikäli kissa siitä hermostuu. Se että et tiedä mitä kissa tai vaikka koirakin siitä tuumaa ja ensimmäisenä lähdet uhkailemaan naapureita eläinrääkkäysilmoituksilla on aika naurettavaa. Varsinkin kun voihan niitä ilmoituksia tehdä mutta ei siitä seuraa mitään kun ei se ampuminen laitonta ole. Ellei olla ihan kaupungin keskustassa.

      Lainaa

    19. Arkkienkeli 4.1.2018 10:02
      Tulos: +45 (55 ääntä)
      Minäääää: Periaatteessahan kissaa on yritetty mahdollisimman vähän ihmisen toimesta kesyttäää, nekun on vain sen verran viisaita, että älysi itse hakeutua ihmisten pariin. Ja juurikin navettojen/muiden elukkakeskittymien lähelle, siellä on hiiriä, eikä ihminen suutu siitä kun syöpäläiset kuolee.
      Ei ihan noin. Kotikissa on ihan ihmisen aikaansaannosta ja polveutuu suurempaan villikissaan, joiden luurankoja on löydetty mm. ihmisten haudoista lähi-idän alueella. Muinaisilla egyptiläisillä oli iso osa risteytyksessä ja kesyttämisessä noin 6-7th vuotta sitten. Kissoja pidettiin tuonpuoleisen ja maallisen maailman välillä liikkuvana olentona ja siksipä joka faaraon piti saada oma kissa.

      Lainaa

    20. Tulos: +17 (39 ääntä)
      No en nyt usko että ainakaan suurin osa raketinpelkäämistapauksista on omistajien aiheuttamia... Ovat liskäksi koirilla hyvin yleisiä. Itse ei osattu varautua reaktioon ollenkaan kun oli meidän toisen koiran ensimmäinen uusi vuosi. Säikähti rakettia lenkillä ja karkasi hihnoineen. Tuli pitkä yö mutta onneksi lopulta saatiin tieto että se oli löydetty ja otettu talteen. Sen jälkeen ollaan oltu viettämässä uutta vuotta mökillä että vältyttäisiin enimmiltä raketeilta ja koiralla olisi vähän helpompaa. Alkoi se kaamea tärinä ja piiloilu sitten sielläkin ensimmäisistä paukkeista, vaikka yritettiin olla kuin ei mitään kummallista olisi meneillään. Hankittiin myöhemmin taas uusi koira, joka ei mökillä paukkeista häiriintynyt.. kunnes edellisen poismentyä vietettiin pitkästä aikaa taas uusi vuosi kaupungissa, ja sitten meni kunnolla paniikkiin tämäkin koira. Täällä nyt on puhuttu eläinten vanhenemisesta, en tiedä josko sekin olisi vaikuttanut asiaan. Mutta olihan meininki täällä melkoinen taistelutanner mökkiin verrattuna...

      Lainaa

    21. Tulos: +53 (85 ääntä)
      Pirkko: Mä ilmotin kaikille lähialueen asukkaille tänä vuonna, että mulla on mies ja jos ne antaa sille kaljaa, teen miestensuojeluilmoituksen. Mitä mieltä?
      Eiku tuohan on nimenomaan väärin, on miestenrääkkäystä olla antamatta miehille kaljaa. Kaljan juominen on rodulle tyypillistä käytöstä ja aivan normaalia, miehelle saattaa tulla sosiaalisia vaikeuksia, yliaktiivisuutta jne. jos sen ei anna juoda kaljaa säännöllisesti.

      Lainaa

    22. Tulos: +45 (73 ääntä)
      Ei kyllä haittaisi itseä yhtään vaikka sitä rakettien käyttöä rajoitettaisiin enemmänkin. Onhan niitäkin maita missä ne on kielletty kokonaan. Voisi olla juuri enemmän näitä yhteisiä räjäyttelytilaisuuksia, joko niin että vain tiettyihin paikkoihin saisi mennä tiettyyn aikaan (ehkä tiiviimmin kuin sen nykyisen kahdeksan tunnin sisällä, mitä sitäkin rikotaan) räjäyttelemään, tai että koko homman järjestäminen olisi kaupunkien vastuulla. Järjestetäänhän niitä nytkin, mutta niihin voisi panostaa sillä lailla, että ne olisivat joka kerta kaikkialla sen verran komeat, ettei paremmasta väliä. Kaikki saisivat tulla tiettyyn aikaan ihastelemaan komeaa esitystä, vältyttäisiin monilta onnettomuuksilta, saastuttamiselta, roskaamiselta ja rahanmenolta (kollektiivisesti ainakin), JA lisäksi niin monilla eläimillä olisi helpommat oltavat.

      Lainaa

    23. Tulos: +65 (71 ääntä)
      Ani: Meillä oli kotona kissoja, lehmiä ja hevosia, enkä huomannut, että yksikään elukka olisi pelännyt raketteja uutena vuotena. Varmaan juuri siksi, että olivat niin tottuneita meluun kun jatkuvasti ympärillä pörisi traktorit ja muut maatalouskoneet.
      Mulla on eläimiä ja... lehmät ei välitä paukkeesta, kissoista 2/3 pelkää. Tänä vuonna ei onneksi ollut pahemmin rakettiporukoita naapureissa. Koirat ei välitä myöskään, liekö ujeltavat pommit pahempia kuin paukkuvat? Metästyskoiria toki. Mikäs navettakissan on ollessa? Lämmin paikka, saa toteuttaa luontaista käyttäytymistä pyytämällä, kiipeilemällä, kulkemalla ja (ainakin suurin osa minun näkemistä) isäntäväellä on vielä lisäruokintaa kissoille, et pysyvät kesyinä. Ja yhä suuremmissa määrin kissat on leikattuja. Mutta hieno ketju. Oonan piti keksiä jotain takaisin ja sitten joku idiootti, jonka mielestä Lahdesta pohjoiseen on jänkää. Loppuyhteenveto: kaikki olivat idiotteeja

      Lainaa

    24. pihlajankarja 4.1.2018 11:05
      Tulos: +35 (55 ääntä)
      Käy kyllä sääliksi villieläimiä, jotka joutuu paukkeesta kärsimään :(

      Lainaa

    25. Kirjautuminen epäonnistui 4.1.2018 11:41
      Tulos: +78 (94 ääntä)
      Miksi aina, kun joku katsoo asiakseen sanoa "totuuden", se totuus on jotain negatiivista? Mikseivät nämä suorapuheisuudellaan ylpeilevät ihmiset koskaan yhtä lailla koe velvollisuudekseen sanoa suoraan, että joku on hyvä ja onnistunut? Ja mikä se "totuus" tässä tapauksessa oli? "Profiilikuvassasi on luonnottoman näköinen lättänaama. En henkilökohtaisesti pidä lättänaamoista. En kylläkään tiedä, aiheuttaako se kissoille hengitysongelmia." No olipas objektiivinen tieteellinen yksiselitteinen totuus, johon ei kellään voi olla vastaansanomista.

      Lainaa

    26. Tulos: +66 (74 ääntä)
      Harvinainen juttu, kun tavallisesti voi asettua jonkun ihmisen puolelle keskustelussa, mutta tässä kaikki oli väärässä.

      Lainaa

    27. Tulos: +33 (39 ääntä)
      Eipä kaikki eläimet tosiaan reagoi samalla tavoin rakettien paukkeeseen. Meillä on kolme kissaa, jotka usein ilotulitteiden paukkuessa käyttäytyvät aivan samalla tavoin kuin muutenkin. Välillä saattavat käydä katselemassa ikkunasta kiinnostuneina, että mitäs ulkona oikein tapahtuu. Toki eri eläimet käyttäytyvät eri tavoin, mutta kyllä omistaja usein tuntee lemmikkinsä parhaiten. Ja kaupungissa rakettien pauke voi olla tuhatkertainen verrattuna syrjäseutuihin.

      Lainaa

    28. Tulos: +15 (25 ääntä)
      Pullamössöpipari: Mitä helvettiä täällä tapahtuu
      Ne puhuu kissaa. Niinkuin se yks sekopäinen akka siinä Cordon Ramseyn kuppilat kuntoon jaksossa, kun yritti auttaa sitä Amy's Baking Company nimistä puljua. =D

      Lainaa

    29. Jukkapalmu 4.1.2018 12:14
      Tulos: -27 (47 ääntä)
      No ei enää pauku ei kun laki alensi sitä ruudin määrää noissa jo vuosia sitten. Nykyään ne on niin tuhnuja että hävettäis laittaa rahojansa sellaseen.

      Lainaa

    30. Tulos: -41 (67 ääntä)
      Jos oisin Sinin lähialueen naapuri, niin menisin mahdollisimman lähelle hänen osoitettaan räjäyttämään pommini. Eipä hän voisi mitään sille.

      Lainaa

    31. ålänning 4.1.2018 12:35
      Tulos: +28 (32 ääntä)
      "Sydän" vatsassa :'D

      Lainaa

    32. Vierailija 4.1.2018 12:54
      Tulos: +32 (52 ääntä)
      Mä kieltäisin kyllä paukkupakkaset koska ainakaan meidän kissa aikoinaan ei mennyt kovalla pakkasella ulos vaan pidätteli tarpeitaan ja sitten kun oli ihan viimenen pakko, kävi portaiden pielessä tarpeillaan ja heti takas sisälle. Raketeista ei välittänyt tuon taivaallista.

      Lainaa

    33. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Pirkko: Mä ilmotin kaikille lähialueen asukkaille tänä vuonna, että mulla on mies ja jos ne antaa sille kaljaa, teen miestensuojeluilmoituksen. Mitä mieltä?
      "Anna hyvä koti suojelumiehelle."

      Lainaa

    34. Tulos: -17 (35 ääntä)
      Tai sitten lemmikki oikeasti tulee omistajaansa? Entinen koirani rakasti raketteja ja niiden pauketta niinkuin minäkin, halusi viettää jokaisen uudenvuoden ulkona, osallistuen valoshowhun. Äitini koira ei ole kummemmin kiinnostunu raketeista, ja ne ovat sille vähän hälläväliä juttu, niinkuin äidillenikin. Siskoni koira pelkää kaikkia paukkeita ja välähdyksiä, saa hirveän hepulin niinkin olemattomasta napsahduksesta kuin ilmakiväärin laukaus, siskoni on herkkäkuuloinen, eikä pidä paukkeesta yhtään...

      Lainaa

    35. Tulos: -6 (20 ääntä)
      pihlajankarja: Käy kyllä sääliksi villieläimiä, jotka joutuu paukkeesta kärsimään
      Nääh, villieläimet ovat tottuneet jo kovempaan menoon kuin uusivuosi, ne viettävät ulkosalla kaiken maailman myrskyt ja ukkoset, ja pääsevät karkuun syrjemmälle ihmisistä halutessaan.. Kotieläimillä taasen suurin osa vuodesta on paljon turvatumpaa, sisätiloissa pahimmilla keleillä, kokoajan joku huolehtimassa. Uusivuosi tekee vain sellaisen poikkeuksen, että kotieläimet ovat lukittuna tiettyyn paikkaan, oli se kuinka lähellä pauketta tahansa, he eivät pääse vetäytymään syrjemmälle, ellei omistaja vie niitä. Ja juurikin turvatusta elämästä johtuen pikkusen kovempi meno voi eläimestä tuntua maailmanlopulta. Sama juttu kuin meillä ihmisillä, turvattua elämää elävällä voi mennä pasmat sekaisin jo siitä, että kynsinauha repsottaa, samalla kuin toisella ei ole edes kattoa pään päällä, mutta on silti onnellinen kun onnistui löytämään lähes ehjän takin, jonka joku on unohtanut puiston penkille.

      Lainaa

    36. Tulos: +55 (59 ääntä)
      "Haloo, onko poliisi? Haluaisin tehdä ilmoituksen eläimiä rääkkäävästä mielipiteestä."

      Lainaa

    37. Tulos: +7 (59 ääntä)
      Jorkku: Kissa on miljoona kertaa onnellisempi kun saa pyydyståå hiiriä navetassa kun olla aina sisällä missä ei ole mitään tekemistä.
      Kyllä niille voi sisälläkin tekemistä järjestää, ja turvallisempaa niiden on olla sisällä kuin ulkona valvomatta, missä voivat jäädä auton alle kitumaan tai joutua kissavihaajien hakkaamaksi.

      Lainaa

    38. Tulos: +14 (52 ääntä)
      huoh: Kyllä niille voi sisälläkin tekemistä järjestää, ja turvallisempaa niiden on olla sisällä kuin ulkona valvomatta, missä voivat jäädä auton alle kitumaan tai joutua kissavihaajien hakkaamaksi.
      Arvasin että täällä joku alkaa mankua tät samaa valitusta,entäs jos tallit ei nyt satu olemaan siinä moottoritien vieressä vaan syrjemmässä missä navetat nyt aika paljon sattuu olemaan,kissa nyt vaan voi helvetin paljon paremmin kun sillä on kunnon aktiiviteettiä,HUOH !

      Lainaa

    39. Keijukeijo 4.1.2018 16:46
      Tulos: 0 (22 ääntä)
      Piupali: Mikä on kökki?
      tunnetaan myös nimellä lumikökkö.

      Lainaa

    40. Tulos: +71 (71 ääntä)
      Muistan niitä tapauksia missä meidän talonyhtiössä jollain perheellä oli lapsia ja olivat oveen laittaneet lapun että: "Talon lähialueella ei paukuttelua klo 20.00 jälkeen! Meillä pieniä lapsia ja halutaan saada ne nukkumaan ajoissa!" Siitä tuli vähän sellainen 'Jaa-ha' olo..

      Lainaa

    41. Tulos: +10 (46 ääntä)
      On niillä lättänaamaisilla kissoillakin hengitysvaikeuksia ja niillä on älyttömän vaikea syödä ja juoda olemattomalla kuonolla. Kissojen tulisi pysyä sisällä sillä ne ylisaalistavat pieneläimiä siihen pisteeseen että ne katoavat koko alueilta, ja kissoihin saattavaa tarttua ja ne tartuttaa tauteja. Navettakissa tosin saattaa olla ihan tyytyväinen siellä navetassa jos siellä sen verran paljon vilisee hiiriä ja rottia että se ei muuta metsästäkkään, mutta siinä on silti tautiriski.

      Lainaa

    42. Tulos: +12 (24 ääntä)
      Pullamössöpipari: Mitä helvettiä täällä tapahtuu
      Mielenvikaisten kokoontumisajot

      Lainaa

    43. Tulos: -26 (36 ääntä)
      Vierailija: Mä kieltäisin kyllä paukkupakkaset koska ainakaan meidän kissa aikoinaan ei mennyt kovalla pakkasella ulos vaan pidätteli tarpeitaan ja sitten kun oli ihan viimenen pakko, kävi portaiden pielessä tarpeillaan ja heti takas sisälle. Raketeista ei välittänyt tuon taivaallista.
      Käytkö itsekin ulkona tarpeillasi?

      Lainaa

    44. Tulos: +37 (47 ääntä)
      Profiili: Jos oisin Sinin lähialueen naapuri, niin menisin mahdollisimman lähelle hänen osoitettaan räjäyttämään pommini. Eipä hän voisi mitään sille.
      No et ole yhtään terveempi.

      Lainaa

    45. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Mä en ees tiedä kenen puolella täs pitäis olla.

      Lainaa

    46. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Litton: Mä en ees tiedä kenen puolella täs pitäis olla.
      Tohon viimeseen mokaan siis viittasin :'D

      Lainaa

    47. Vierailija 4.1.2018 18:09
      Tulos: +37 (43 ääntä)
      Ups: Käytkö itsekin ulkona tarpeillasi?
      Tarvittaessa kyllä. Lapsena maalla ei ollu ku ulkovessa vuoteen -84 saakka ja mökillä ei edelleenkään ole sisävessaa. Nykyään kissalla on sisävessa. Mun lapsuudessa ei ollut kellään. Et huomannut sarkasmia ekassa kommentissani?

      Lainaa

    48. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Mulla on kaks 6v sisäkissaa jotka ei välitä raketeista yhtään. Niitä ei vaan oo koskaan kiinnostanut. "Kas, valo välkähti." Siinä kaikki. :D hämmennyin ekana uutena vuotena.

      Lainaa

    49. Tulos: +3 (33 ääntä)
      Iarany: On niillä lättänaamaisilla kissoillakin hengitysvaikeuksia ja niillä on älyttömän vaikea syödä ja juoda olemattomalla kuonolla. Kissojen tulisi pysyä sisällä sillä ne ylisaalistavat pieneläimiä siihen pisteeseen että ne katoavat koko alueilta, ja kissoihin saattavaa tarttua ja ne tartuttaa tauteja. Navettakissa tosin saattaa olla ihan tyytyväinen siellä navetassa jos siellä sen verran paljon vilisee hiiriä ja rottia että se ei muuta metsästäkkään, mutta siinä on silti tautiriski.
      Onneksi niistä vilistävissä rotissa ja hiirissä ei ole ollenkaan tautiriskiä. Riski realisoituu vain, jos paikalla on kissa. Niin kävi mustassa surmassakin.

      Lainaa

    50. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Nyt on kyllä iso osa mokan keskustelustakin aivan samalla tasolla kuin itse mokassakin.

      Lainaa

    51. Tulos: +25 (25 ääntä)
      Raketteja ampuvat kissat ovat vaarallisia! Onneksi eivät ammu naapureita. Sitä mieltä.

      Lainaa

    52. Partamuumi 5.1.2018 14:33
      Tulos: +19 (31 ääntä)
      Jorkku: Arvasin että täällä joku alkaa mankua tät samaa valitusta,entäs jos tallit ei nyt satu olemaan siinä moottoritien vieressä vaan syrjemmässä missä navetat nyt aika paljon sattuu olemaan,kissa nyt vaan voi helvetin paljon paremmin kun sillä on kunnon aktiiviteettiä,HUOH !
      Luulen, että huoh viittasi väitteeseen ettei kissalla olisi sisällä mitään tekemistä. Kissalle voi nimittäin järjestää myös sisätiloissa mielenkiintoista tekemistä ja onnellisen elinympäristön. Se että ulkona kissa kohtaa paljon vaaroja on fakta, ei mankumista. Tämä ei liity sinuun, mutta noin yleisesti haluaisin vielä muistuttaa ihmisiä, että jos kuitenkin annatte kissanne liikkua vapaana ulkosalla, leikkauttakaa ne. Muutoin olette osa kasvavaa kissojen ylipopulaatio-ongelmaa.

      Lainaa

    53. Arvuuttaja 5.1.2018 17:52
      Tulos: -1 (5 ääntä)
      En ole sanaan ennen törmännyt, mutta olisin arvellut, että "kökki" viittaa puuhailuun. Jostain päin Pohjanmaata oleva tuttava aina puhuu kökästä ja kökkäämisestä silloin kun muut puhuvat talkoista ja yhteisestä puuhailusta. Voi se toki lumikökköäkin tarkoittaa.
      Keijukeijo: tunnetaan myös nimellä lumikökkö.

      Lainaa

    54. Tulos: +7 (23 ääntä)
      Tulin ottamaan kantaa tähän ainaiseen sisäkissa vs. ulkokissa-kiistaan: Itse en näe niin suurta ongelmaa navettakissoissa kunhan ne pääsevät sisälle halutessaan eikä eletä missään moottoritien vieressä, vaikka onhan maallakin petoeläimiä ja kissa saattaa tuhota todella monia linnunpesiä. Mielestäni kuitenkin paras tapa on ulkoiluttaa kissaa usein valjaissa ja järjestää sille tekemistä myös sisällä. Taajama-alueella ulkokissan pitäminen on aika itsekästä, sillä kissa voi jäädä kitumaan auton alle jäätyään ja olisihan se ihmisestäkin kauheaa ajaa kissan päälle vahingossa. Tietenkin ärsyyntyvät naapurit ja lintuparat ovat sitten oma tarinansa myös.

      Lainaa

    55. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Ss: on se hyvä kun mielipidettä kysytään ja kun semmonen annetaan, nii ollaa tekee ilmotusta ku vastaus ei miellytä
      Tietenkään kukaan ei tykkää vääristä mielipiteistä.

      Lainaa

    56. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Piupali: Mikä on kökki?
      Jaa, jännää suomen kielen verbaalihassuttelua. Mulle ei tullut mieleenkään, että kökki olisi jotenkin murretta tai edes paikallinen sana. Meilläpäin toi kökki on niin normaali sana, että en edes oikein osaa synonyymiä sille keksiä. Varmaan muun maan kökkö on sitten lähimpänä vaikka meillä se kökkö taas tarkoittaa hyvinkin eri asiaa. Niin, siis kökkihän on meillä sellainen kova lumiköntti (no tulihan se synoonyymi), jota tässä tapauksessa siis se koira tykkäs etsiä sieltä pehmeämmän lumen seasta vaikka tuntikausia. Yleensä siihen asti kunnes se murustui niin pieneksi että ikään kuin puff katosi. Ja taas oli bokserin pää kallellaan että mitäpä ihmettä.

      Lainaa

    57. Hellraisin', Valdemar drinkin', cat hatin' son of a bitch 5.1.2018 23:22
      Tulos: -34 (40 ääntä)
      Olen aina pitänyt kissanomistajia jokseenkin vajaaälyisinä. Sen vielä ymmärtäisi, jos kissoja kasvatettaisiin kreoliperinnettä kunnioittaen ravinnoksi. Mutta kilin vitut, Hullun kissaleidin mielestä koko maailma pyörii hänen persereikä pitkällä kyyristelevän, susiruman ja saastaisen kirppusäkin ympärillä.

      Lainaa

    58. Tulos: +2 (34 ääntä)
      huoh: Kyllä niille voi sisälläkin tekemistä järjestää, ja turvallisempaa niiden on olla sisällä kuin ulkona valvomatta, missä voivat jäädä auton alle kitumaan tai joutua kissavihaajien hakkaamaksi.
      Millä perusteella turvallinen elämä on kissalle, tai ylipäänsä kenellekkään parempi vaihtoehto kuin tapahtumarikas, täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita? (no joo, ehkä saaliseläimet viihtyvät paremmin turvatuissa oloissa..) Kissat ovat petoja, joiden paras elinpaikka ihmisten käsissä on navetta tai talli, missä pääsevät toteuttamaan itseään ja luontaista olomuotoaan saalistamalla tuhoeläimiä. Sinä voit ihmisenä, eli sekasyöjänä päättää, haluatko olla saalis vai saalistaja, kissa on täysin lihansyöjä, eli geeneiltään jokainen niistä on automaattisesti saalistaja, ja elävät parempaa elämää vaarojen keskellä, kuin tylsistyen sisätiloissa. Niinkuin minä, ja kaikki muutkin extreme-lajien harrastajat tiedämme, ettei elämästä voi nauttia täysinrinnoin, jos elää jatkuvasti varuillaan "mitä jos?" ajatuksen saattelemana.

      Lainaa

    59. Partamuumi 6.1.2018 0:33
      Tulos: +4 (20 ääntä)
      Thunder: Millä perusteella turvallinen elämä on kissalle, tai ylipäänsä kenellekkään parempi vaihtoehto kuin tapahtumarikas, täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita? (no joo, ehkä saaliseläimet viihtyvät paremmin turvatuissa oloissa..) Kissat ovat petoja, joiden paras elinpaikka ihmisten käsissä on navetta tai talli, missä pääsevät toteuttamaan itseään ja luontaista olomuotoaan saalistamalla tuhoeläimiä. Sinä voit ihmisenä, eli sekasyöjänä päättää, haluatko olla saalis vai saalistaja, kissa on täysin lihansyöjä, eli geeneiltään jokainen niistä on automaattisesti saalistaja, ja elävät parempaa elämää vaarojen keskellä, kuin tylsistyen sisätiloissa. Niinkuin minä, ja kaikki muutkin extreme-lajien harrastajat tiedämme, ettei elämästä voi nauttia täysinrinnoin, jos elää jatkuvasti varuillaan “mitä jos?” ajatuksen saattelemana.
      Sisätiloissa tylsistynyt kissa on laiskan omistajan merkki.

      Lainaa

    60. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Oma edesmennyt koira ei ollut moksiskaan rakeitesta ennen kuin jotkut vatipäät ampui meitä kohti roomalaisilla kynttilöillä. Ei se sisällä reagoinut, eikä ulkonakaan paniikkia vetänyt, onneksi, mutta sen jälkeen ilotulitteet oli sille hyvinkin epämieluisia. Olisinpa saanut kiinni, niin se roomalainen olis ollu takalistossa pystyssä, ampuva pää sisään päin käännettynä.

      Lainaa

    61. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Molemmat ovat ns. väärässä. Kissan paikka ei ole ulkona oman onnensa nojassa eikä sairaaksijalostettuna.

      Lainaa

    62. Kissaihminen 7.1.2018 16:24
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Luulin ensin että meinasi lättänaamalla Meliä. Onneksi ei sentään :D

      Lainaa

    63. Tulos: -3 (15 ääntä)
      Nykyajan kissa ton sen verran jalostetutja ja kotiutettuja että niissä ei ole oikeastaan mitään luonnollista. Ne ei metsästä vaan ruuakseen vaan myös ilokseen minkä takia pienet saaliseläimet kuolevat kokonaan alueilta, ja silloin alueen luonnolliset petoeläimet ei saa ruokaa. Lisäksi ne ulostavat sinne tänne ihmisten pihoille sillä niillä ei ole tarvetta välttää ihmisiä.

      Lainaa

    64. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Thunder: Millä perusteella turvallinen elämä on kissalle, tai ylipäänsä kenellekkään parempi vaihtoehto kuin tapahtumarikas, täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita? (no joo, ehkä saaliseläimet viihtyvät paremmin turvatuissa oloissa..) Kissat ovat petoja, joiden paras elinpaikka ihmisten käsissä on navetta tai talli, missä pääsevät toteuttamaan itseään ja luontaista olomuotoaan saalistamalla tuhoeläimiä. Sinä voit ihmisenä, eli sekasyöjänä päättää, haluatko olla saalis vai saalistaja, kissa on täysin lihansyöjä, eli geeneiltään jokainen niistä on automaattisesti saalistaja, ja elävät parempaa elämää vaarojen keskellä, kuin tylsistyen sisätiloissa. Niinkuin minä, ja kaikki muutkin extreme-lajien harrastajat tiedämme, ettei elämästä voi nauttia täysinrinnoin, jos elää jatkuvasti varuillaan “mitä jos?” ajatuksen saattelemana.
      Katukissa elää vuoden, pari, ja kuolee usein aika karmealla tavalla. Olen nähnyt yhden jonka auto oli murskannut, se oli jäljistä päätellen yrittänyt vielä ryömiä pois mutta jäätynyt katuun kiinni omasta verisestä turkistaan. Kotikissa elää hyvinkin parikymmentä vuotta terveenä ja kuolee rauhallisesti nukutettuna. Ei se tietenkään tarkoita että kissaa pitäisi pitää istumassa kirjahyllyn koristeena. Eläintarvikeliikkeistä saa valjaita ja erilaisia ulkoverkkoja/ häkkejä, ja jollei viitsi vaivautua aktivoimaan kissaa *turvallisesti* niin sitten, kultakalojakin on saatavilla.

      Lainaa

    65. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Olen ilmoittanut kaikille lähialueen ihmisille, että minulla on kissaryhmä. Liittymisiä otetaan vastaan. Ei siin mikään facebook-ryhmä vaan kissaryhmâ. Kokoonnutaan öisin kissa-asuissa naukumaan talojen katoille ja hiirijahtiin. Pari vielä vapaana.

      Lainaa

    66. Tulos: -7 (15 ääntä)
      Joo: Katukissa elää vuoden, pari, ja kuolee usein aika karmealla tavalla. Olen nähnyt yhden jonka auto oli murskannut, se oli jäljistä päätellen yrittänyt vielä ryömiä pois mutta jäätynyt katuun kiinni omasta verisestä turkistaan. Kotikissa elää hyvinkin parikymmentä vuotta terveenä ja kuolee rauhallisesti nukutettuna. Ei se tietenkään tarkoita että kissaa pitäisi pitää istumassa kirjahyllyn koristeena. Eläintarvikeliikkeistä saa valjaita ja erilaisia ulkoverkkoja/ häkkejä, ja jollei viitsi vaivautua aktivoimaan kissaa *turvallisesti* niin sitten, kultakalojakin on saatavilla.
      Kumma juttu kun meidän ja naapureiden kissat ovat eläneet jo monta vuotta,eikä yhdellekkään ole käynyt mitenkään...

      Lainaa

    67. Tulos: +1 (11 ääntä)
      pihlajankarja: Käy kyllä sääliksi villieläimiä, jotka joutuu paukkeesta kärsimään
      Käy sääliksi kaupunkilaisia, jotka betonikuutioissaan pahoittavat mielensä kaikesta

      Lainaa

    68. Tulos: +4 (16 ääntä)
      Kissan ihannelämä on kylläkin juuri sitä navettakissana oloa kunhan rokotukset ja madotukset hoidetaan.

      Lainaa

    69. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Iarany: Nykyajan kissa ton sen verran jalostetutja ja kotiutettuja että niissä ei ole oikeastaan mitään luonnollista. Ne ei metsästä vaan ruuakseen vaan myös ilokseen minkä takia pienet saaliseläimet kuolevat kokonaan alueilta, ja silloin alueen luonnolliset petoeläimet ei saa ruokaa. Lisäksi ne ulostavat sinne tänne ihmisten pihoille sillä niillä ei ole tarvetta välttää ihmisiä.
      Älä nyt viitsi jauhaa asioista joista et mitään tiedä! Ai kotikissossassa ei ole mitään luonnollista? Ne eivät edes ulkonäöllisesti pahemmin eroa esi-isästään eli afrikan villikissasta. Ulostavat ihmisten pihoille? Missä olet nähnyt kissan ulostetta? Koirien ulosteita on kadut täynnä, miksi et niistä valita??

      Lainaa

    70. Tulos: +3 (17 ääntä)
      Hellraisin’, Valdemar drinkin’, cat hatin’ son of a bitch: Olen aina pitänyt kissanomistajia jokseenkin vajaaälyisinä. Sen vielä ymmärtäisi, jos kissoja kasvatettaisiin kreoliperinnettä kunnioittaen ravinnoksi. Mutta kilin vitut, Hullun kissaleidin mielestä koko maailma pyörii hänen persereikä pitkällä kyyristelevän, susiruman ja saastaisen kirppusäkin ympärillä.
      Ihan kiva, mutta tutkimusten mukaan ovat paljon älykkäämpiä kuin koiranomistajat ja sellainenhan sinulta löytyy kuten muiltakin kissojen vihaajilta :) Ottaako päähän?

      Lainaa

    71. Tulos: +9 (13 ääntä)
      hyth: Älä nyt viitsi jauhaa asioista joista et mitään tiedä! Ai kotikissossassa ei ole mitään luonnollista? Ne eivät edes ulkonäöllisesti pahemmin eroa esi-isästään eli afrikan villikissasta. Ulostavat ihmisten pihoille? Missä olet nähnyt kissan ulostetta? Koirien ulosteita on kadut täynnä, miksi et niistä valita??
      Se että en mainitse koirien ulosteesta ei meinaa että se ei olisi ongelma. Tässä tilanteessa se on omistajan piittaamattomuus siitö ettei nouki koiriensa ulosteita. Olen monesti kuullut kun kissat menevät lasten hiekkalaatikolle jöötejä vääntämään. Onhan esimerkiksi Siperian Husky myös suden näköinen mutta eipä sekään hirveän luonnollinen olento ole. Onhan monet kissat selvästi lähempänä omia esi-isiään kun koirat, mutta ne ei todellakaan ole sama asia kun nämä villikissat. Kuten aijemmin mainittu, kotikissat tappavat enemmän huvikseen kun nälkäänsä sillä ne saa kotona jo ruokaa, eikö ne tarvitse metsän antimia. Kotikissat ulkona tartuttavat tauteja, ja saattavat päätyä auton alle tai jopa ammutuksi (tapahtui oman isomummuni kissoille). Kaikki nämä vältettöisiin jos kuunneltaisiin jopa elöinsuojeluliiton suositusta, eli pidetään se kissa sisällä ja annaetaan sille tarpeeksi virikkeitä ja vietetään sen kanssa aikaa että se ei tylsisty.

      Lainaa

    72. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Meillä oli joskus saksanpaimenkoira joka jahtasi raketteja, jos sitä ei pidetty kiinni. Ei sitä pal pelottanut. Meillä ei myöskään ole muut koirat, kissat, hevoset koskaan sen suuremmin järkyttynyt. Hevosilla vähän pyörii korvat ja ovat tietty tarkkaavaisina, mutta kukaan ei paniikissa.

      Lainaa

    73. Omistajuusjaälykkyyseiolerinnastettavissa 13.1.2018 15:37
      Tulos: +4 (14 ääntä)
      hyth: Ihan kiva, mutta tutkimusten mukaan ovat paljon älykkäämpiä kuin koiranomistajat ja sellainenhan sinulta löytyy kuten muiltakin kissojen vihaajilta Ottaako päähän?
      Niin kauan, kun eläimen kuin eläimen omistaja pitää itseään älykkäänä Ö-luokan "tutkimuksiin" nojautuen, kertoo vaan älykkyyden puutteesta.

      Lainaa

    74. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Meidän kissa ei myöskään ole moksiskaan rakettien paukuttelusta. Pelkää imuria enemmän kuin ulkona tapahtuvaa pauketta.

      Lainaa

    75. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Hellraisin’, Valdemar drinkin’, cat hatin’ son of a bitch: Olen aina pitänyt kissanomistajia jokseenkin vajaaälyisinä. Sen vielä ymmärtäisi, jos kissoja kasvatettaisiin kreoliperinnettä kunnioittaen ravinnoksi. Mutta kilin vⅰtut, Hullun kissaleidin mielestä koko maailma pyörii hänen persereikä pitkällä kyyristelevän, susiruman ja saastaisen kirppusäkin ympärillä.
      Muinaisessa Egyptissä kissa ja koira olivat kummatkin pyhiä eläimiä, joita ei missään tapauksessa syöty. Että läpi kiinni nyt, trolli. Palaa sinne siltasi alle.

      Lainaa

    76. Kimurantti näätä 27.10.2021 15:49
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Meidän koira rakastaa ukkosta, ainakun kuulee ukkosen jyrinän tahtoo ulos ja istuu vesisateessa katsellen taivasta.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kissat, kissaihmiset, uusi vuosi, uusivuosi, kuva, ilotulitus, raketit, eläinrääkkäys, navettakissa