Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 83

Suurenna näkymä

41 kommenttia

 1. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

 2. Ulla kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +569 (749 ääntä)

  Todellakin, muualle kersoinensa. Evvk

    Lainaa

 3. UrPO kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +224 (310 ääntä)

  Nyt on kyllä Miika keksinyt omiaan.

    Lainaa

 4. Petkele kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +818 (876 ääntä)

  Ei taida edes Palokassa hammashuolto kuulua kaupankassalle?
  Postista kannattaa kysellä eri palveluita.

    Lainaa

 5. doggo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +89 (107 ääntä)

  on tää kajjjaani hurja paikka.

    Lainaa

 6. Dea kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +381 (391 ääntä)

  Harmi, ettei ne 3500 kommenttia mahtuneet Lidl-palautteeseen tänne sivulle.

    Lainaa

 7. Juup kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +132 (150 ääntä)

  Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

    Lainaa

 8. Jk kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +591 (619 ääntä)

  Veikkaan että kys. lapsi saa esitellä hammastaan ihan riittämiin esimerkiksi sukulaisille ja muille tutuille. Lähinnä ärsyttää kun pitää laittaa someraivot tulille näin pienestä jutusta. Uskoisin, että kassa ei vain huomannut. Joku kiireinen päivä Lidlin kassalla menee varmasti aika putkinäöllä läpi. Ikävää kai, mutta tuskin lapsi pahoitti mieltään yhtä paljon kuin äiti.

  Mutta joo, näin se vaan on että asiakaspalvelija ei yksinkertaisesti saa tehdä virheitä, kuuluu olla itse aurinko ja hoitaa toki kaikki sadat rutiinit siinä sivussa :D

    Lainaa

 9. gg kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +573 (601 ääntä)

  Lapsi ei enää varmasti edes muista koko tapahtumaa. Lähinnä kyseessä on vain äidin paha mieli, kun ymmärtää, ettei kaikkien muiden maailma pyöri hänen kullannuppunsa ympärillä.

    Lainaa

 10. Vain maksava asiakas huomioidaan? kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -331 (595 ääntä)

  Ei Lidlin kassan tapauksessa olennaista ole lapsen hammas, vaan se että lapsikin on ihminen ja lapsilla on lasten jutut. Jos asiakas yrittää kertoa kassalle jotain itselle tärkeää asiaa, niin mihin tahansa hyvään käytökseen ja myös asiakaspalveluun kuuluu se että asiaan vastataan, kiinnosti aihe itseä tai ei. Lidlin kassa oli töissä edustamassa yritystään, ei henk koht mielipidettään vapaa-ajalla.

    Lainaa

 11. Mirin kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +386 (470 ääntä)

  Vain maksava asiakas huomioidaan?: kassa

  Itselle hampaan heiluttelu aiheuttaisi lähinnä oksennusreaktion, olen kovin pahoillani että itsekään kyseisessä tilanteessa en pystyisi iloisesti ihastelemaan hampaan heilumista. Oman kakaran hampaiden heilumiset, kuolaava turpa, räkäinen naama jne on varmasti ihastuttavia ja kiinnostavia asioita vanhemmalle, sitä se harvemmin on kenellekään muulle.

    Lainaa

 12. Satu kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -81 (97 ääntä)

  Petkele:
  Ei taida edes Palokassa hammashuolto kuulua kaupankassalle?
  Postista kannattaa kysellä eri palveluita.

  Näin 2000-luvulla niitä eri palveluita voi katsella ihan netistä, jos ei jaksa postiin asti jalkautua.

    Lainaa

 13. Kala kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +375 (387 ääntä)

  gg:
  Lapsi ei enää varmasti edes muista koko tapahtumaa. Lähinnä kyseessä on vain äidin paha mieli, kun ymmärtää, ettei kaikkien muiden maailma pyöri hänen kullannuppunsa ympärillä.

  Tämä taitaa tässä tapauksessa olla aivan totta. Minulla ainakin pisti silmään, miten Janita halusi erikseen mainita kyseessä olevan “innokas neiti kohta 6 vee”. Edes tuntemattomille ei siis riitä tieto siitä, että lapsi on 5-vuotias, vaan tulee myös mainita, että syntymäpäivät on tiedossa ihan kohta.

  Eikä sitä tiedä, miksi myyjä ei ole lasta huomioinut. 6-vuotiaat tuppaavat olemaan aika matalia kavereita, eli jos lapsi on sanonut vain “kato, hei kato” ja vilkutellut purukalustoaan kassapöydän takana myyjän näkymättömissä, niin myyjä on voinut vain sivuuttaa asian mielessään kuvitellen, että katsomiskehotukset on suunnattu äidille.

    Lainaa

 14. Kala kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +136 (242 ääntä)

  Ja pakko lisätä ihan näin merkityksettömänä mielipiteenilmaisuna: Miksemme voisi jo pistää toimeen sitä lakialoitetta, jossa kielletään ihmisiä haukkumasta lapsiaan “neideiksi”, “pikkuneideiksi”, “pikkumiehiksi” ja “pikku herroiksi”? Tämä lässytys on pääsyyllinen henkisen hyvinvointini järkkymiseen ja zenini saastumiseen.

    Lainaa

 15. niiimpä kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +42 (60 ääntä)

  Osaispa itsekkin keksiä yhtä hyvää legendaa kuin Miikka.

    Lainaa

 16. Tiiviste kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +230 (278 ääntä)

  Musta tuntuu ettei olisi pahitteeksi opettaa lapselle sosiaalisia normeja, joihin kuuluu muun muassa se, ettei kodin ulkopuolella heilutella hampaita kaikille vastaantulijoille.

    Lainaa

 17. Kapu kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +134 (148 ääntä)

  UrPO:
  Nyt on kyllä Miika keksinyt omiaan.

  En ymmärrä, miksi niin usein hiemankin lennokkaampia kertomuksia syytetään heti valheeksi.
  Lapset nyt päästelevät suustaan kaikenlaista. Ihan vain yhtenä esimerkkinä: itse olen ollut todistamassa, kun sukulaistyttö kesken muiden juttujen, yhtäkkiä hyvin demoninen ilme kasvoillaan sanoi “Kaikki kuolee. Si-nä olet kohta kuollut.” Seuraavassa hetkessä, ihan omana iloisena itsenään, pyysi saada omenaa tjms.

    Lainaa

 18. M kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +145 (159 ääntä)

  Mirin: Itselle hampaan heiluttelu aiheuttaisi lähinnä oksennusreaktion, olen kovin pahoillani että itsekään kyseisessä tilanteessa en pystyisi iloisesti ihastelemaan hampaan heilumista. Oman kakaran hampaiden heilumiset, kuolaava turpa, räkäinen naama jne on varmasti ihastuttavia ja kiinnostavia asioita vanhemmalle, sitä se harvemmin on kenellekään muulle.

  ↑tämä. Sama juttu, jos joku rupeaisi esittelemään jotain pahan näköistä haavaa tai sisäänkasvanutta kynttä jne, en vaan pystyisi katsomaan. En tiedä miks mutta heiluvat/irtoavat hampaat aiheuttaa mulle ihan kamalan inhottavan ja epämiellyttävän olon, eikä siinä kohtaa oo tosiaan kyse siitä että vain olisi ilkeyttään kiinnittämättä huomiota.

    Lainaa

 19. Moniq kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +21 (31 ääntä)

  Kajaani mainittu. Raatihuoneentorilla nähdään!

    Lainaa

 20. Pöö kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +53 (165 ääntä)

  Ei kai se pahaa tekisi vilauttaa hymyä heiluvasta hampaastaan ylpeälle lapselle. Ei ole olemassa mitään “normeja”, joiden mukaan lapsi ei saisi ottaa kontaktia vieraaseen ihmiseen hänelle sopivalla tavalla. Lapsilla on tarve esitellä omia saavutuksiaan, ja hampaan heiluminen on yksi sellainen.

  Pointti on siis ihan kohdillaan, mutta ei juttu niin iso ole, että sitä pitäisi Lidlin seinälle laittaa. Itse en antaisi edes asiakaspalautetta. Kuten joku sanoikin, lapsi ei tapahtumaa enää muista, vaikka äiti traumatisoituikin.

    Lainaa

 21. Hihi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +81 (115 ääntä)

  Säikyttäviä asioita? Halloweenin alla? Leluliikkeessä?! Jo on aikoihin eletty!

  Kielletään ihmisten säikyttäminen.

    Lainaa

 22. Kassaneiti kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +258 (284 ääntä)

  Itse olen niitä asiakaspalvelijoita, jotka eivät pidä lapsista. Poikkeuksia totta kai on, mutta pääsääntöisesti voin sanoa, etten ole millään tasolla lapsirakas ihminen.

  En kiinnitä huomiota asiakaspalvelutilanteessa lapseen, joka hakemalla hakee huomiota. Samalla tavalla en kiinnitä huomiota toiseen aikuiseen asiakkaaseen, joka hakee huomiota, kun palvelen toista asiakasta. En halua ruokkia tuota huomionhakua antamalla huomiotani.

  Jos lapsi on kiltisti vierellä ja tarjoaa vanhemman puolesta vastiketta (en itse käsittele rahaa, mutta esimerkiksi avaimia, valtakirjoja jne.) niin otan sen vastaan, hymyilen ja kiitän. Saatan jopa myös kysyä, onko lapsi itse vaikka valtakirjan koristellut, kun joskus niissä on tarroja.

  Vastaan myös, jos lapsi asiallisesti kysyy minulta jotakin. En vastaa, jos lapsi huutaa tai rääkyy tai yrittää puhua vanhempansa yli. Kohtelen sitä lasta ihan samalla tavalla kuin aikuisia asiakkaita. Ja vain yhden ainoan kerran olen saanut ärtyneen palautteen eräältä nuorelta äidiltä, jolla ilmeisesti meni tunteisiin, kun en huomioinut huutavaa muksua, joka yritti kiivetä tiskin yli katsomaan, mitä kivaa tiskin takana on. Minun olisi kuulemma kuulunut näyttää lapselle, mitä tiskin takana on.

    Lainaa

 23. yli opisto hörhö kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +99 (129 ääntä)

  Vain maksava asiakas huomioidaan?:
  Ei Lidlin kassan tapauksessa olennaista ole lapsen hammas, vaan se että lapsikin on ihminen ja lapsilla on lasten jutut. Jos asiakas yrittää kertoa kassalle jotain itselle tärkeää asiaa, niin mihin tahansa hyvään käytökseen ja myös asiakaspalveluun kuuluu se että asiaan vastataan, kiinnosti aihe itseä tai ei. Lidlin kassa oli töissä edustamassa yritystään, ei henk koht mielipidettään vapaa-ajalla.

  Eli sinä tulet kaupan kassalle kertomaan kyseiselle kauppaliikkeelle omat kuulumisesi, et sille kassahenkilölle?

  Tälleen btw, maailma ei pyöri sinun ympärilläsi ja asiakas EI ole aina oikeassa. Jos kaipaat juttukaveria niin niihin on omat palvelunsa, ei ehkä ole kaikkein paras paikka mennä kaupan työntekijöille selittelemään omia kuulumisiaan, kun niillä ehkä voisi olla niitä töitäkin tehtävänään. Tiedäthän, niitä juttuja mistä ne saa palkkansa. Ei ne siitä asiakkaiden kanssa seurustelemisesta saa rahaa, missään kaupanalan työssä. Palvelutilanteen asiakaspalvelu on eri asia kuin se että joku Irmeli-Aapeli tulee selittelemään omaa elämäänsä. Varmasti sinuakin kiinnostaa ihan vⅰtusti jos joku random tyyppi tulee kadulla vastaan ja alkaa selittämään miten hänen kumminkaimansa on nyt siellä ja tuolla sairaalassa ja saanut lapsia ja ties mitä.

    Lainaa

 24. Pineintheass kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +24 (24 ääntä)

  Dea:
  Harmi, ettei ne 3500 kommenttia mahtuneet Lidl-palautteeseen tänne sivulle.

  Tuskin tarvitseekaan, aihe ruodittu ajat sitten vauva.fi-sivustolla. Kalevauvan seur. levyä odotellessa…

    Lainaa

 25. Jösses kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +34 (58 ääntä)

  Vain maksava asiakas huomioidaan?:
  Ei Lidlin kassan tapauksessa olennaista ole lapsen hammas, vaan se että lapsikin on ihminen ja lapsilla on lasten jutut. Jos asiakas yrittää kertoa kassalle jotain itselle tärkeää asiaa, niin mihin tahansa hyvään käytökseen ja myös asiakaspalveluun kuuluu se että asiaan vastataan, kiinnosti aihe itseä tai ei. Lidlin kassa oli töissä edustamassa yritystään, ei henk koht mielipidettään vapaa-ajalla.

  Janita, is that you?

    Lainaa

 26. Petkele kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -6 (62 ääntä)

  Hihi:
  Säikyttäviä asioita? Halloweenin alla? Leluliikkeessä?! Jo on aikoihin eletty!

  Kielletään ihmisten säikyttäminen.

  Mikä ihme halloween?
  Ai niin, se keksitty vappu.

    Lainaa

 27. ymmärtäjä kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +26 (76 ääntä)

  Halloween on kyllä tehopyhin juhla ikinä. Teemana kuolema ja tuonpuolienen ja sitä koitetaan naittaa lapsille.

  myykää mulle semmonen pelottava naamiaiskoriste mutta älkää liian pelottava ettei meidän maijaliisäa 5v pelästy :D
  tai tulkaa halloweenjuhliin, pukeutukaa pelottavasti (mut älkää liian ettei lapset säiky!!!)

    Lainaa

 28. Ruma Elsa kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +19 (65 ääntä)

  ymmärtäjä:
  Halloween on kyllä tehopyhin juhla ikinä. Teemana kuolema ja tuonpuolienen ja sitä koitetaan naittaa lapsille.

  myykää mulle semmonen pelottava naamiaiskoriste mutta älkää liian pelottava ettei meidän maijaliisäa 5v pelästy
  tai tulkaa halloweenjuhliin, pukeutukaa pelottavasti (mut älkää liian ettei lapset säiky!!!)

  Amerikka on lainannut Meksikolta juhlan ja rekvisiitan näiden 2.11. vietetettävästä
  Dia de los Muertos eli Kuolleiden päivästä.
  Muuten Meksiko ei kelpaakaan lännelle: sen asukkaat eivät ole tervetulleita mihinkään, eikä Meksikoa kunnioiteta tasavertaisena maana. Halloween-pirskeet ja ideat sieltä kyllä kelpasi napata länsimaihin.

    Lainaa

 29. Juttuseuraa? kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +49 (53 ääntä)

  Joissain kaupoissa on olemassa “hidas kassa”, jossa saa jutella vaikka hampaiden lähdöstä oli sitten lapsi, vanhus tai jotain siltä väliltä…

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000820756.html

    Lainaa

 30. ihanvaanmummo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +19 (47 ääntä)

  Mielestäni aina silloin, kun asiakkaan puolelta alkaa tulla kassapuolelle jotain sellaista että “huomioikaa minut tai lapseni tai koirani äärimmäisellä, kaupantekoon kuulumattomalla asialla” juttu on selvä: kassahenkilöstölle ei kuulu oikeesti tällaiset asiat. Jos kassa on äärimmäisen lapsi/koira/ihmisrakas, hän saattaa sen osoittaa. Tarvitse ei.Mutta tähän Annukan juttuun: olen tavallaan samaa mieltä. Jos haluan mennä kauppaan lapseni kanssa, ilman että (näin käsitin ainakin) jostain sinkoaa luurankokäsi ilman ennakkovaroitusta, ei hyvä. Kaikki jotka haluavat viettää Halloweenia, be my guest, in your home. Laita sinne omaan kotiisi Halloween/Reaper/SugarSkulls/ -juttuja niin paljon kuin haluat. Kauppaan ei kuulu päälle hyökkäävät luurankokädet, mutta kaikkia rekvisiittaan kuuluvia asioita voi myydä ja mainostaa.

    Lainaa

 31. Mitävittuanyttaas kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -27 (77 ääntä)

  Haista vⅰttu, Janita, ja heiluvahampainen äpäräs kanssa.

    Lainaa

 32. kodfghj kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -14 (72 ääntä)

  Vain maksava asiakas huomioidaan?:
  Ei Lidlin kassan tapauksessa olennaista ole lapsen hammas, vaan se että lapsikin on ihminen ja lapsilla on lasten jutut. Jos asiakas yrittää kertoa kassalle jotain itselle tärkeää asiaa, niin mihin tahansa hyvään käytökseen ja myös asiakaspalveluun kuuluu se että asiaan vastataan, kiinnosti aihe itseä tai ei. Lidlin kassa oli töissä edustamassa yritystään, ei henk koht mielipidettään vapaa-ajalla.

  Tätä mieltä olen minäkin.

  Mulle tuli uutena tämän jutun myötä, miten ihmisten mielipiteet tällaisesta jakautuu. Siis suurin osa näyttäisi olevan sitä mieltä, että kun lapsi tulee iloisena sanomaan sinulle jotain, on okei olla kuin ei huomaisikaan. Etenkin jos olet asiakaspalvelijana. Tosin en tiedä ovatko ihmisten mielipiteet tästä niin jyrkkiä siksi, että he haluavat ottaa selvän erimielisyyden Janitan kanssa, koska hänen reaktionsa oli liioiteltu, vai ovatko ihmiset oikeasti sitä mieltä, että kassan käytöksessä ei ollut missään tapauksessa mitään vikaa.

  Joku pieni hymy ei kai oikeasti ole vaiva eikä mikään. Onko se asiakaspalvelijalle kuuluvan kohteliaisuuden raja siinä, että voi sanoa asiakkaalle päivää, ojentaa kuitin ja vaihtorahat sanoen ole hyvä, mutta sen yli “ei oo kuule mun tehtävä”?

  Ehkä mun mielipide on sitten jotenkin vääristynyt, koska itselläni on surkea itsetunto ja kun mietin tuota tilannetta lapsen kannalta, kuvittelen mielessäni kuinka sille tulee paha mieli, kun hänen ilonsa kylmästi jätetään huomiotta. Ehkä tuota lasta ei oikeasti kiinnosta yhtään ja varmaan muussa elämässä hänen tunteisiinsa vastataan paljon paremmin, niin että tunne-elämä ja itsetunto pääsee kehittymään. Ainakin tuo äiti varmasti ottaa lapsen tunteet arjessa huomioon, koska muuten hän ei olisi tuosta kassatilanteesta yhtään harmistunutkaan. Eli joo, tuskin sillä lapsella mitään hätää on…

    Lainaa

 33. Hairysteed kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +3 (13 ääntä)

  “enääN”

    Lainaa

 34. BernieBro kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +13 (23 ääntä)

  Minun lapset, muiden kakarat. Ketään ei kiinnosta sun kakarat.

    Lainaa

 35. hammaspeikko kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -42 (50 ääntä)

  Oiskohan se lapsi kannattanut viedä hamaslääkäriin mielummin ku karkkikauppaan, jos se hammas heiluu? Kyllä ihmiset on sitten idiooteja.

    Lainaa

 36. Miimu kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +71 (79 ääntä)

  Mielestäni tuossa Lidlin kassalla ei tapahtunut mitään valittamisen arvoista ja samanlaista raivoa tulee jatkuvasti, vaikka huomioimatta / hymyilemättä jättänyt ei olisi mikään asiakaspalvelija. Naapureiden lapset kiljuvat jatkuvasti huomiota milloin mistäkin ja vanhemmat valittavat, kun en reagoi siihen mitenkään. Kuulemma nimenomaan minun pitäisi ehtiä ja jaksaa huomioida, koska minulla ei ole omia lapsia ja työtön ei voi olla väsynyt. Maanantaina kävin kahvilassa ja siellä joku lapsi meni esittelemään kakkupalaansa viereisen pöydän miehelle. Miestä ei kiinnostanut (teki töitä läppärillä) ja lapsen äiti tuli siihen vihaisena sättimään tätä miestä.

  Lapsille voisi mielummin opettaa, ettei toisia ole sopivaa mennä häiritsemään ja jatkuva huomion kerjääminen ei ole hyvä tapa.

    Lainaa

 37. Thunder kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +28 (32 ääntä)

  Ruma Elsa: Amerikka on lainannut Meksikolta juhlan ja rekvisiitan näiden 2.11. vietetettävästä
  Dia de los Muertos eli Kuolleiden päivästä.
  Muuten Meksiko ei kelpaakaan lännelle: sen asukkaat eivät ole tervetulleita mihinkään, eikä Meksikoa kunnioiteta tasavertaisena maana. Halloween-pirskeet ja ideat sieltä kyllä kelpasi napata länsimaihin.

  tsekkaas vähän tarkemmin noita tietoja! halloweenin kaltaista juhlapyhää juhlitaan lähes kaikissa kulttuureissa ympäri maan! on se niin sääli et suomalaiset on kristinuskon myötä unohtanut täysin meidän oman vastaavan sadonkorjuu/kuolonjuhlan, nimeltä kekri! itse puhun siitä halloweenina, ihan vain sen takia, että se on pirusti tutumpi nykypäivänä. muuten puhuisin paljon mielummin kekristä, mutta silloin saa aina alkaa selittelee kyseistä käsitettä, mitä en jaksa joka ikinen vuos toistella uudelleen.. -.-’

    Lainaa

 38. Thunder kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +28 (40 ääntä)

  ja tosiaan tohon kakara -juttuun… opettakaa niille kersoille olla häiritsemättä tuntemattomia! on se niin vaikeeta tämän päivän vanhemmille ymmärtää, että sen kersan kasvatus on ihan vanhempien itsensä harteilla, eikä naapurin timon! tai lidlin kassan! ja mitä lelukauppaan tulee… lapsien kuuluu kokea negatiivisiakin tuntemuksia, muunmuassa säikähdyksiä. ne kuuluu elämään! halloweenina on joo pelottavaa rekvisiittaa esillä, joten opettakaa niille että se on vain sitä rekvisiittaa, älkääkä moittiko kauppaa tuotteiden esittelystä!

    Lainaa

 39. Vierailija kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +54 (60 ääntä)

  Miimu:
  Maanantaina kävin kahvilassa ja siellä joku lapsi meni esittelemään kakkupalaansa viereisen pöydän miehelle. Miestä ei kiinnostanut (teki töitä läppärillä) ja lapsen äiti tuli siihen vihaisena sättimään tätä miestä.

  Lapsille voisi mielummin opettaa, ettei toisia ole sopivaa mennä häiritsemään ja jatkuva huomion kerjääminen ei ole hyvä tapa.

  Mikä tätä nykyäitiyttä vaivaa? Outoa alkaa sättiä miestä joka ei huomioi lasta. Minä sanon aina omille lapsille että ei saa häiritä toisia. Ei tulis mieleenkään moittia sitä jota ei kiinnosta. Lapsille kyllä pystyy selittämään että vieraita aikuisia ei aina kiinnosta, mutta äitiä kiinnostaa.

    Lainaa

 40. Sekaani kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +5 (11 ääntä)

  kodfghj: Tätä mieltä olen minäkin.

  Mulle tuli uutena tämän jutun myötä, miten ihmisten mielipiteet tällaisesta jakautuu. Siis suurin osa näyttäisi olevan sitä mieltä, että kun lapsi tulee iloisena sanomaan sinulle jotain, on okei olla kuin ei huomaisikaan. Etenkin jos olet asiakaspalvelijana. Tosin en tiedä ovatko ihmisten mielipiteet tästä niin jyrkkiä siksi, että he haluavat ottaa selvän erimielisyyden Janitan kanssa, koska hänen reaktionsa oli liioiteltu, vai ovatko ihmiset oikeasti sitä mieltä, että kassan käytöksessä ei ollut missään tapauksessa mitään vikaa.

  Joku pieni hymy ei kai oikeasti ole vaiva eikä mikään. Onko se asiakaspalvelijalle kuuluvan kohteliaisuuden raja siinä, että voi sanoa asiakkaalle päivää, ojentaa kuitin ja vaihtorahat sanoen ole hyvä, mutta sen yli “ei oo kuule mun tehtävä”?

  Ehkä mun mielipide on sitten jotenkin vääristynyt, koska itselläni on surkea itsetunto ja kun mietin tuota tilannetta lapsen kannalta, kuvittelen mielessäni kuinka sille tulee paha mieli, kun hänen ilonsa kylmästi jätetään huomiotta. Ehkä tuota lasta ei oikeasti kiinnosta yhtään ja varmaan muussa elämässä hänen tunteisiinsa vastataan paljon paremmin, niin että tunne-elämä ja itsetunto pääsee kehittymään. Ainakin tuo äiti varmasti ottaa lapsen tunteet arjessa huomioon, koska muuten hän ei olisi tuosta kassatilanteesta yhtään harmistunutkaan. Eli joo, tuskin sillä lapsella mitään hätää on…

  Jos Lidlin johtoporras ei olisi niin pihi vaan palkkaisi riittävästi väkeä kassoille, niin ehkä myyjät ei olisi niin stressaantuneita ja kiireisiä ettei siinä kerkeä pysähtyä kuuntelemaan mitä sillä asiakkaan lapsella on asiaa, kun jono pitenee hetki hetkeltä ja takana odottelevat asiakkaat jo murahtelevat malttamattomina.. Jos haluaa inhimillisempää kohtelua niin kannattaa asioida jossain kyläkaupassa, mutta silloin pitää valmistautua myös maksamaan tuotteista melkein viisinkertaista hintaa.

    Lainaa

 41. Pasi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +6 (6 ääntä)

  Vain maksava asiakas huomioidaan?:
  Ei Lidlin kassan tapauksessa olennaista ole lapsen hammas, vaan se että lapsikin on ihminen ja lapsilla on lasten jutut. Jos asiakas yrittää kertoa kassalle jotain itselle tärkeää asiaa, niin mihin tahansa hyvään käytökseen ja myös asiakaspalveluun kuuluu se että asiaan vastataan, kiinnosti aihe itseä tai ei. Lidlin kassa oli töissä edustamassa yritystään, ei henk koht mielipidettään vapaa-ajalla.

  Muistetaan nyt kuitenkin, että kassakin on ihminen ja saattaa vaikkapa hämmentyä lapsen äkillisestä, erikoisesta kommentista. Monet kassatyöntekijät ovat nuoria, heillä ei ole omia lapsia ja he eivät välttämättä ole tottuneet lapsiin. Kassatyöntekijä saattoi myös sillä hetkellä ajatella 10 metriseksi venynyttä jonoa ja miettiä, pitäisikö hänen kutsua apuvoimia voidakseen palvella jonottavia asiakkaita paremmin.

  Näitä mahdollisuuksia on syytä harkita ennen kuin olettaa, että kassatyöntekijä silkkaa ilkeyttään ei reagoinut äidin toivomalla tavalla.

    Lainaa

 42. Jepa kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +2 (2 ääntä)

  Kai kaikki on tietoisia Lidlin toimintatavoista?

  Kaupassa ja kassoilla vietetty aika pyritään minimoimaan ja tehostamaan. Ainakin ennen Lidlin kassoilla laskettiin kassanopeutta. Tavoitteena oli, ettei jonoja syntyisi. Lidlissä myös hedelmät punnitaan kassoilla toisin kuin muissa suomalaisissa elintarvikekaupoissa.

  Jos haluaa kaipaa enemmän palvelua eikä nopeutta, kannattaa valita joku toinen kauppa kuin Lidl. Ei sillä, että sielläkään paskaa palvelua saisi.

    Lainaa

 43. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

Kommentoi

Avatar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Avainsanat: , , , , , , ,