Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 225

Toimiva skootteri vain 60 euroa?
Kirpputorin löytöjä, osa 225

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 40 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Mustalaisnaamio 29.8.2017 1:19
      Tulos: +244 (388 ääntä)
      Perseaukisille kaikki on kallista. Muille saman hintaista.

      Lainaa

    2. Tulos: -46 (258 ääntä)
      Ite seurasin tuota alempaa keskustelua. Itellä sellanen käsitys, että aloittaja on jollain tapaa kehitysvammainen tms. Joten vaikka sanailu olikin paikoin hauskaa, niin silti säälitti aloittaja.

      Lainaa

    3. Tulos: +389 (401 ääntä)
      Kas kun ei ilmaseksi pyytäny. Ja kotiin kuljetettuna tietysti.

      Lainaa

    4. Tulos: -278 (330 ääntä)
      Onks toi anssi joku Eu-vastainen suomijuntti vai miks sen pelissä on markat?

      Lainaa

    5. Tulos: +267 (287 ääntä)
      Huoh: Onks toi anssi joku Eu-vastainen suomijuntti vai miks sen pelissä on markat?
      Varmasti. Ja haluaa mamut ulos kun ne vie kaikki meidän naiset!!

      Lainaa

    6. Tulos: +356 (386 ääntä)
      Huoh: Onks toi anssi joku Eu-vastainen suomijuntti vai miks sen pelissä on markat?
      Mahdollisesti. Tai sitten kyseessä on vaan ihan markka ajalla valmistettu peli.

      Lainaa

    7. Tulos: -65 (145 ääntä)
      Missä menee tyhmyyden ja kehitysvammaisuuden raja?

      Lainaa

    8. Omituinen höpöttäjä 29.8.2017 6:21
      Tulos: +20 (64 ääntä)
      sekaani: Missä menee tyhmyyden ja kehitysvammaisuuden raja?
      Nykyisin ei enää rajaa vedetä selvästi. Tänne ei muistaakseni saa laittaa linklöetä eikä edes tuota sanaa oikein kirjoitettuna ilman joutumista tarkastukseen, mutta kun pistät hakuun älykkyyosamäärä rajat, löytyy aika nopeasti tiedot. 80 oli ennen vanhaan raja.

      Lainaa

    9. Tulos: +38 (128 ääntä)
      sekaani: Missä menee tyhmyyden ja kehitysvammaisuuden raja?
      Tavallinen tyhmyys on tyhmyyttä, joka ei aseta huomattavia rajoitteita yksilön millekään elämänalueelle. Kehitysvammaisuus on syvempiasteista tyhmyyttä, joka rajoittaa yksilön elämää yhdellä tai useammalla elämänalueella. ("Rajoite" tarkoittaa tässä asiayhteydessä sitä, että yksilö on kykenemätön tai alentuneesti kykenevä tekemään jotain, mitä muut yksilöt yleisestiottaen kykenevät tekemään.) Toisinsanoen kaikki kehitysvammaisuus on tyhmyyttä, mutta kaikki tyhmyys ei ole kehitysvammaisuutta. Eikä kumpikaan ole mikään häpeä eikä synti, vaikka monet niin yrittävätkin väittää.

      Lainaa

    10. Nimimerkko 29.8.2017 8:06
      Tulos: -42 (60 ääntä)
      60€ on aika vähän skobasta,mutta jokuvuos sitten ostin ehjän ja kilvellisen piaggion kympin kalliimmalla. Ettei nyt NIIN ihmeellinen mun mielestl.

      Lainaa

    11. Kilokalori 29.8.2017 8:30
      Tulos: -11 (15 ääntä)
      sekaani: Missä menee tyhmyyden ja kehitysvammaisuuden raja?

      Lainaa

    12. Kilokalori 29.8.2017 8:34
      Tulos: -23 (121 ääntä)
      sekaani: Missä menee tyhmyyden ja kehitysvammaisuuden raja?
      Siinä sinun kohdallasi. Tyhmyys ja kehitysvammaisuus eivät mitenkään liity toisiinsa - paitsi teidän tyhmien ihmisten ennakkoluuloissa.

      Lainaa

    13. Tulos: +186 (188 ääntä)
      Vaikka hinta olisi kohdillaan niin kukahan antaisi ajella viikon ennenkuin myy :D

      Lainaa

    14. Turnipsitonttu 29.8.2017 9:41
      Tulos: -13 (89 ääntä)
      sekaani: Missä menee tyhmyyden ja kehitysvammaisuuden raja?
      Kehitysvammaisuus ei ole yksilön oma vika, tyhmyys on oma valinta.

      Lainaa

    15. Tulos: +45 (65 ääntä)
      Huoh: Onks toi anssi joku Eu-vastainen suomijuntti vai miks sen pelissä on markat?
      Ei varmasti ole helppoa EU-uskovaisellakaan juntilla.

      Lainaa

    16. Tulos: +72 (146 ääntä)
      Miten joku hyvätasoinen Aspergerin syndroomainen on tyhmä? Tai joku, jolla on vaikka cp-vamma? Ei ees läpällä voi oikein sanoa, et kaikki kehitysvammaisuus on tyhmyyttä. Rimanalitus sulta, Kala hyvä :(

      Lainaa

    17. Tulos: +35 (113 ääntä)
      Oikeesti, älkää viitsikö rinnastaa kehitysvammaisuutta tyhmyyteen. Ne ei tosiaankaan liity toisiinsa. :(

      Lainaa

    18. Tulos: +111 (121 ääntä)
      sekaani: Missä menee tyhmyyden ja kehitysvammaisuuden raja?
      Kysymys on mieletön. Tyhmyys on kognitiivista kankeutta. Kehitysvammaisuus on osoitettavissa oleva häiriö normaalissa kehityksessä.

      Lainaa

    19. Tulos: +50 (66 ääntä)
      Turnipsitonttu: Kehitysvammaisuus ei ole yksilön oma vika, tyhmyys on oma valinta.
      On se älykkyyskin periytyvää, eikä sille ihan hirveästi voi mitään tehdä.

      Lainaa

    20. Tulos: +44 (50 ääntä)
      Huoh: Onks toi anssi joku Eu-vastainen suomijuntti vai miks sen pelissä on markat?
      Voi hyvää päivää teidän lasten kanssa taas!

      Lainaa

    21. Tulos: +81 (95 ääntä)
      Voi pahus: Miten joku hyvätasoinen Aspergerin syndroomainen on tyhmä? Tai joku, jolla on vaikka cp-vamma? Ei ees läpällä voi oikein sanoa, et kaikki kehitysvammaisuus on tyhmyyttä. Rimanalitus sulta, Kala hyvä
      Cp-vamma ei ole kehitysvamma. Eikä Aspergerin syndrooma. Mutta joo kalahti korvaan minullakin tuo tyhmyyden ja kehitysvammaisuuden rinnastaminen.

      Lainaa

    22. Tulos: +61 (89 ääntä)
      Voi pahus: Miten joku hyvätasoinen Aspergerin syndroomainen on tyhmä? Tai joku, jolla on vaikka cp-vamma? Ei ees läpällä voi oikein sanoa, et kaikki kehitysvammaisuus on tyhmyyttä. Rimanalitus sulta, Kala hyvä :(
      Enhän minä nyt noin sanonut. Kehitysvammaisuus tarkoittaa alentunutta älykkyyttä, eli siis tyhmyyttä. Se ei ole "läppä" vaan totinen totuus ja nykyhetkellä todeksi tunnustettu fakta. Katso ja hämmästy: "Kehitysvamma merkitsee yksilönkehityksellisiä eli lapsuudesta asti ilmeneviä vaikeuksia käsityskyvyssä." - Wikipedia. Autismi on aivan eri asia kuin kehitysvammaisuus, vaikka yhdellä yksilöllä voikin molemmat olla yhtä aikaa, ja kehitysvamma ei tarkoita fyysistä vammaa kuten CP:tä. On minulla itsellänikin sekä liikuntaelinvamma/-sairaus että varsin syvänlaatuinen Aspergerin oireyhtymä, joista molemmat rajoittavat elämääni huomattavasti, mutta koska älyllinen suorituskykyni ei ole alentunut, ei minulla minkään määritelmän mukaan voisi kehitysvammaa diagnosoida. Kehitysvammaisuus on virallisen määritelmänsä mukaan arkielämää vaikeuttavaa tyhmyyttä, vaikkakin sanaa "tyhmä" tykätään välttää, sillä se mielletään niin usein haukkumasanaksi. Mutta kutsuu sitä sitten tyhmyydeksi, älylliseksi viivästyneisyydeksi, henkiseksi vammaksi, älyllisen suorituskyvyn alenemaksi, kehitysvaikeudeksi tai miksi tahansa, on kyse kuitenkin samasta asiasta - siitä, että henkilöllä on yhdellä tai useammalla älykkyyden osa-alueella huomattava suorituskyvyn puute muihin ihmisiin verrattuna. Sitä on tyhmyys. Jokainen on tyhmä jollakin tavalla ja jokainen on fiksu jollakin tavalla. Itse olen sosiaalisesti erittäin tyhmä. Joku on musikaalisesti tyhmä. Joku on matemaattisesti tyhmä. Jos jonkun sanotaan olevan yleisestiottaen tyhmä, tarkoittaa se yleensä sitä, että hänellä on keskivertoa alhaisempi kyky oppia uutta, tai yhdistellä eri yhteyksissä opittuja tietoja toisiinsa, tai kenties ajatella loogisesti. Sitten kun ihmisellä on älyllisen suorituskyvyn aleneman lisäksi vaikeuksia suoriutua yhdestä tai useammasta arkielämän osa-alueesta ikätason mukaisella tavalla, aletaan puhua kehitysvammaisuudesta.

      Lainaa

    23. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Turnipsitonttu: Kehitysvammaisuus ei ole yksilön oma vika, tyhmyys on oma valinta.
      Tämän perusteella tyhmäksi voisi kutsua sinuakin, jopa ihan aiheesta. Kehityshäiriöt tulee suoraan geneettisistä poikkeavuuksista, ihmisen luonne ja mielenkiinnot muovautuu perimän ja kasvuympäristön mukaan. Harva ympäristöönsä voi lapsena vaikuttaa, perimään ei kukaan.

      Lainaa

    24. Tulos: +39 (43 ääntä)
      Mari: Ite seurasin tuota alempaa keskustelua. Itellä sellanen käsitys, että aloittaja on jollain tapaa kehitysvammainen tms. Joten vaikka sanailu olikin paikoin hauskaa, niin silti säälitti aloittaja.
      Ei se kehitysvammaisuus tuosta ainakaan näy. Mun mielestä tässä on nyt niin että hän tietää tarvitsevansa skootteria vain viikoksi, ehkäpä on saannut viikoksi töitä paikasta jonne ei bussi kulje. Siksi tarvitsee viikon koeajon skootterille, jonka jälkeen sanoo vain "ei vastannut odotuksia, palautan".

      Lainaa

    25. Tulos: +34 (34 ääntä)
      Kala: Enhän minä nyt noin sanonut. Kehitysvammaisuus tarkoittaa alentunutta älykkyyttä, eli siis tyhmyyttä. Se ei ole “läppä” vaan totinen totuus ja nykyhetkellä todeksi tunnustettu fakta. Katso ja hämmästy: “Kehitysvamma merkitsee yksilönkehityksellisiä eli lapsuudesta asti ilmeneviä vaikeuksia käsityskyvyssä.” – Wikipedia. Autismi on aivan eri asia kuin kehitysvammaisuus, vaikka yhdellä yksilöllä voikin molemmat olla yhtä aikaa, ja kehitysvamma ei tarkoita fyysistä vammaa kuten CP:tä. On minulla itsellänikin sekä liikuntaelinvamma/-sairaus että varsin syvänlaatuinen Aspergerin oireyhtymä, joista molemmat rajoittavat elämääni huomattavasti, mutta koska älyllinen suorituskykyni ei ole alentunut, ei minulla minkään määritelmän mukaan voisi kehitysvammaa diagnosoida. Kehitysvammaisuus on virallisen määritelmänsä mukaan arkielämää vaikeuttavaa tyhmyyttä, vaikkakin sanaa “tyhmä” tykätään välttää, sillä se mielletään niin usein haukkumasanaksi. Mutta kutsuu sitä sitten tyhmyydeksi, älylliseksi viivästyneisyydeksi, henkiseksi vammaksi, älyllisen suorituskyvyn alenemaksi, kehitysvaikeudeksi tai miksi tahansa, on kyse kuitenkin samasta asiasta – siitä, että henkilöllä on yhdellä tai useammalla älykkyyden osa-alueella huomattava suorituskyvyn puute muihin ihmisiin verrattuna. Sitä on tyhmyys. Jokainen on tyhmä jollakin tavalla ja jokainen on fiksu jollakin tavalla. Itse olen sosiaalisesti erittäin tyhmä. Joku on musikaalisesti tyhmä. Joku on matemaattisesti tyhmä. Jos jonkun sanotaan olevan yleisestiottaen tyhmä, tarkoittaa se yleensä sitä, että hänellä on keskivertoa alhaisempi kyky oppia uutta, tai yhdistellä eri yhteyksissä opittuja tietoja toisiinsa, tai kenties ajatella loogisesti. Sitten kun ihmisellä on älyllisen suorituskyvyn aleneman lisäksi vaikeuksia suoriutua yhdestä tai useammasta arkielämän osa-alueesta ikätason mukaisella tavalla, aletaan puhua kehitysvammaisuudesta.
      Minä muuten joudun tunnustamaan, että luulin että on olemassa myös fyysisiä kehitysvammoja, siis että voi olla kehitysvammainen ilman, että on aivotoiminnassa mitään vikaa. Eli että on vaikka syntynyt sellaiseksi, ettei pysty liikkumaan kunnolla tai tuottamaan puhetta, vaikka järki juoksisi siinä missä muillakin. Olisin voinut vaikka vannoa, että kehitysvammoilla on aina tarkoitettu sekä älyllisiä että fyysisiä syntymästä asti olleita vammoja. (Tässähän alkaa jo uskoa Mandela-efektiin!) Mikähän sana se sitten on kuvaamaan älyllisiä vammoja, jotka on tullut jo syntymässä, vai oliko sille edes mitään omaa sanaansa? Pelkkä "vammaisuushan" viittaa myös myöhemmin tulleisiin vammoihin. Nyt vähän nolottaa, mutta onneksi asia selvisi edes liian myöhään.

      Lainaa

    26. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Kosdfgh: Minä muuten joudun tunnustamaan, että luulin että on olemassa myös fyysisiä kehitysvammoja, siis että voi olla kehitysvammainen ilman, että on aivotoiminnassa mitään vikaa. Eli että on vaikka syntynyt sellaiseksi, ettei pysty liikkumaan kunnolla tai tuottamaan puhetta, vaikka järki juoksisi siinä missä muillakin. Olisin voinut vaikka vannoa, että kehitysvammoilla on aina tarkoitettu sekä älyllisiä että fyysisiä syntymästä asti olleita vammoja. (Tässähän alkaa jo uskoa Mandela-efektiin!) Mikähän sana se sitten on kuvaamaan älyllisiä vammoja, jotka on tullut jo syntymässä, vai oliko sille edes mitään omaa sanaansa? Pelkkä “vammaisuushan” viittaa myös myöhemmin tulleisiin vammoihin. Nyt vähän nolottaa, mutta onneksi asia selvisi edes liian myöhään.
      Siis ei pitänyt lukea "Mikähän sana se sitten on kuvaamaan älyllisiä vammoja", vaan "Mikähän sana se sitten on kuvaamaan ei älyllisiä vammoja".

      Lainaa

    27. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Kosdfgh: Siis ei pitänyt lukea “Mikähän sana se sitten on kuvaamaan älyllisiä vammoja”, vaan “Mikähän sana se sitten on kuvaamaan ei älyllisiä vammoja”.
      Invalidi tai liikuntavammainen/rajoitteinen ainakin..

      Lainaa

    28. Neiti Knatterton 29.8.2017 23:00
      Tulos: -24 (48 ääntä)
      Kala: Enhän minä nyt noin sanonut. Kehitysvammaisuus tarkoittaa alentunutta älykkyyttä, eli siis tyhmyyttä. Se ei ole “läppä” vaan totinen totuus ja nykyhetkellä todeksi tunnustettu fakta. Katso ja hämmästy: “Kehitysvamma merkitsee yksilönkehityksellisiä eli lapsuudesta asti ilmeneviä vaikeuksia käsityskyvyssä.” – Wikipedia. Autismi on aivan eri asia kuin kehitysvammaisuus, vaikka yhdellä yksilöllä voikin molemmat olla yhtä aikaa, ja kehitysvamma ei tarkoita fyysistä vammaa kuten CP:tä. On minulla itsellänikin sekä liikuntaelinvamma/-sairaus että varsin syvänlaatuinen Aspergerin oireyhtymä, joista molemmat rajoittavat elämääni huomattavasti, mutta koska älyllinen suorituskykyni ei ole alentunut, ei minulla minkään määritelmän mukaan voisi kehitysvammaa diagnosoida. Kehitysvammaisuus on virallisen määritelmänsä mukaan arkielämää vaikeuttavaa tyhmyyttä, vaikkakin sanaa “tyhmä” tykätään välttää, sillä se mielletään niin usein haukkumasanaksi. Mutta kutsuu sitä sitten tyhmyydeksi, älylliseksi viivästyneisyydeksi, henkiseksi vammaksi, älyllisen suorituskyvyn alenemaksi, kehitysvaikeudeksi tai miksi tahansa, on kyse kuitenkin samasta asiasta – siitä, että henkilöllä on yhdellä tai useammalla älykkyyden osa-alueella huomattava suorituskyvyn puute muihin ihmisiin verrattuna. Sitä on tyhmyys. Jokainen on tyhmä jollakin tavalla ja jokainen on fiksu jollakin tavalla. Itse olen sosiaalisesti erittäin tyhmä. Joku on musikaalisesti tyhmä. Joku on matemaattisesti tyhmä. Jos jonkun sanotaan olevan yleisestiottaen tyhmä, tarkoittaa se yleensä sitä, että hänellä on keskivertoa alhaisempi kyky oppia uutta, tai yhdistellä eri yhteyksissä opittuja tietoja toisiinsa, tai kenties ajatella loogisesti. Sitten kun ihmisellä on älyllisen suorituskyvyn aleneman lisäksi vaikeuksia suoriutua yhdestä tai useammasta arkielämän osa-alueesta ikätason mukaisella tavalla, aletaan puhua kehitysvammaisuudesta.
      Kehitysvammaisuus ei tarkoita alentunutta älykkyyttä. Ystäväni syntyi erittäin pienenä keskosena, hän jäi henkiin, mutta on loppuikänsä neliraajahalvaantunut ja kärsii spastisuudesta. Nykyään hän kulkee sähköisellä pyörätuolilla, opiskelee yliopistossa hyvällä menestyksellä, mutta ei ole saanut vakituista työpaikkaa. Hän kuuluu Suomen cp-vamma-liittoon. Kehitysvamma syntyy usein syntymätraumassa, erityisesti pieninä keskosina syntyville. Usein liikuntakyvyttömyys johtuj pelkkien alaraajojen halvaantumisesta, joskus vain toisen puolen raajat ovat halvaantuneet, joskus kaikki 4 raajaa. Jos syntymätraumaan liittyy hapenpuute, kehitysvamma ulottuu myös aivoihin. Loukkaavaa rinnastaa kehitysvammaiset tyhmiin. Muka "kehitysvammaisuus tarkoittaa alentunutta älykkyyttä", mitä potaskaa!

      Lainaa

    29. Tulos: +5 (5 ääntä)
      haluan tykätä kristan kommentista

      Lainaa

    30. Tulos: +37 (49 ääntä)
      Neiti Knatterton: Loukkaavaa rinnastaa kehitysvammaiset tyhmiin. Muka “kehitysvammaisuus tarkoittaa alentunutta älykkyyttä”, mitä potaskaa!
      Jos tiedät, että olen väärässä, niin sinun kannattaisi käydä informoimassa asiasta Wikipediaa, Kehitysvammaliittoa, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:tä sekä Rinnekoti-säätiötä, sillä heidän julkaisemistaan lähteistä minä olen tämän aihepiirin tietämykseni kerännyt. fi.wikipedia.org/wiki/Kehitysvamma www.kehitysvammaliitto.fi/kehitysvammaisuus/ www.kvtl.fi/fi/kehitysvamma- www.kvtietopankki.fi/kehitysvammaisuus Ja katso nyt vielä vaikka tämäkin, jossa kerrotaan CP-vamman olevan etuliitteetön vamma ja aivovaurio, mutta ei kehitysvamma: fi.wikipedia.org/wiki/CP-vamma Muuten, viestistäsi saa sen kuvan, että sinusta tyhmyys on paha asia, että olisi jopa loukkaavaa kutsua kehitysvammaista tyhmäksi. Miksi? Mitä pahaa tyhmät ihmiset ovat sinulle tehneet? Tyhmyys on ominaisuus siinä, missä mikä tahansa muukin, eikä tyhmille tarvitsisi olla aina niin ilkeä. Fiksuus tai tyhmyys ei kerro mitään siitä, miten hieno tai huono joku on ihmisenä.

      Lainaa

    31. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Minullakin on todettu alustavasti Asperger, ja add, nyt vasta kolmekymppisenä, nyt huomenna kuulen asiasta lisää hoitopalaverissa. Olin siinä uskossa, että autismi lukeutuu kehitysvammoihin, kuten myös cp-vamma, ja siltä pohjalta kommentoin. Myös lähisukulainen, joka on puhunut alikehittyneestä raajastaan kehitysvammana, on tuonut mielikuvaa. Mielenkiinnon kohteisiin ei asia-alueena kuulu, joten en ole perehtynyt asiaan luonnollisestikaan enempää, mutta alan myös nyt hämmentyä tuosta Mandelaefektiheitosta, jos meitä on näin monia, jotka tässä luulossa näin virheellisesti olemme eläneet. MDD::Ddd

      Lainaa

    32. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Nimimerkko: 60€ on aika vähän skobasta,mutta jokuvuos sitten ostin ehjän ja kilvellisen piaggion kympin kalliimmalla. Ettei nyt NIIN ihmeellinen mun mielestl.
      Poju tarvii vaan mopoa viikoksi. Siinä kaikki

      Lainaa

    33. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Kosdfgh: Tässähän alkaa jo uskoa Mandela-efektiin!
      Minä uskon, että tässä ei ole kyse mandela-efektistä, vaan että tämä on vain täydellinen käytännön esimerkki siitä, miten verbaalinen tyhmyys vaikuttaa yhteiskunnassa kommunikaatioon ja tiedon välittymiseen. Monet verbaalisesti tyhmät ihmiset eivät yksinkertaisesti huomaa sitä, että "vammainen" ja "kehitysvammainen" ovat kaksi eri sanaa, eikä heille tule mieleenkään, että siihen saattaisi olla jokin syy, miksi nämä molemmat sanat pyörivät käytössä sen sijaan, että käytettäisiin vain yhtä sanaa. He sitten käyttävät sanoja "vammainen" ja "kehitysvammainen" ikäänkuin ne olisivat synonyymejä, minkä seurauksena he tulevat opettaneeksi toisille, että ne tarkoittaisivat samaa asiaa. Väärä tieto leviää. (Sitten kun joku osaa käyttää termiä "kehitysvammainen" oikein ja erehtyy selittämään sen todellisen merkityksen esimerkiksi suositun viihdesivuston kommenttiosiossa, niin väärän tiedon nielaisseet henkilöt tulevat joukolla paheksumaan "ilkeää haukkumista", eikä kenellekään tule edelleenkään mieleen käydä itse tarkistamassa, miten asia oikeasti on.) Muita vammoja kutsutaan yksinkertaisesti vammoiksi. Kehitysvammakin on vamma, se etuliite siinä vain viittaa henkilön älyyn. Kun silmät eivät toimi kunnolla, niin sitten ollaan näkövammaisia. Kun korvat eivät toimi kunnolla, ollaan kuulovammaisia. Kun jalat eivät toimi kunnolla, ollaan liikuntavammaisia. Kun aivot eivät toimi kunnolla, on kyse kehitysvammasta.

      Lainaa

    34. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Vierailija: Invalidi tai liikuntavammainen/rajoitteinen ainakin..
      Kiitos. Tarkoitin kuitenkin niitä, jotka on kehittynyt jo syntymässä (tai ennen sitä, jos tarkkoja ollaan?), en vain tuohon korjaukseen laittanut virkkeen loppua uudestaan. Tyhmä minä. Koko virkkeen olisi siis pitänyt kuulua: "Mikähän sana se sitten on kuvaamaan ei älyllisiä vammoja, jotka on tullut jo syntymässä, vai oliko sille edes mitään omaa sanaansa?"

      Lainaa

    35. Neiti Knatterton 31.8.2017 19:02
      Tulos: -8 (22 ääntä)
      Kala: Jos tiedät, että olen väärässä, niin sinun kannattaisi käydä informoimassa asiasta Wikipediaa, Kehitysvammaliittoa, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:tä sekä Rinnekoti-säätiötä, sillä heidän julkaisemistaan lähteistä minä olen tämän aihepiirin tietämykseni kerännyt. fi.wikipedia.org/wiki/Kehitysvamma http://www.kehitysvammaliitto.fi/kehitysvammaisuus/ http://www.kvtl.fi/fi/kehitysvamma- http://www.kvtietopankki.fi/kehitysvammaisuus Ja katso nyt vielä vaikka tämäkin, jossa kerrotaan CP-vamman olevan etuliitteetön vamma ja aivovaurio, mutta ei kehitysvamma: fi.wikipedia.org/wiki/CP-vamma Muuten, viestistäsi saa sen kuvan, että sinusta tyhmyys on paha asia, että olisi jopa loukkaavaa kutsua kehitysvammaista tyhmäksi. Miksi? Mitä pahaa tyhmät ihmiset ovat sinulle tehneet? Tyhmyys on ominaisuus siinä, missä mikä tahansa muukin, eikä tyhmille tarvitsisi olla aina niin ilkeä. Fiksuus tai tyhmyys ei kerro mitään siitä, miten hieno tai huono joku on ihmisenä.
      Olin väärässä. Kyllä kehitysvammaisuus on aina älyllinen vamma. Cp-vamma taas on sellainen, johon ei useinkaan liity lainkaan aivotoiminnan häiriötä,vaan cp-vammainen on yleensä normaaliälyinen tai huomattavan älykäs. Kysyt miksi minua loukkaa se, että vammaista nimitellään tyhmäksi, koska tyhmyys on sinusta “vain ominaisuus”. No kuules; minua henkilökohtaisesti ei loukkaa se, että vammaista kuiskitaan tyhmäksi. minua ei loukkaa myöskään se, että lyhytkasvuista tai kuuroa, tai kuurosokeaa huudellaan idiootiksi tai tyhmäksi. En ole itse cp-vammainen, en lyhytkasvuinen,enkä kuurosokea. Olen kuitenkin ollut työssä palvelutalossa, jossa asuu ed. mainittuja vammaisia, sekä ystävystynyt läheisesti kahden pyörätuolissa kulkevan cp-vammaisen sekä yhden sokean kanssa. Heitä loukkaa kauheasti se, kun vieraat ihmiset nimittelet heitä tyhmäksi tai aivovammaiseksi. Olen ollut yliopistossa vammaisen avustajana ja pikakirjoittajana, hän on todistettavasti erittäin terävä-älyinen. Vammaiset ystäväni eivät ota “hienona” kohteliaisuutena tyhmäksi nimittelyä, vaikka se sinusta onkin ihan positiivinen määritelmä vammaisesta. Minä ymmärrän vammaisia tässä asiassa oikein hyvin.

      Lainaa

    36. Saku Nauriskäki 31.8.2017 21:00
      Tulos: -23 (31 ääntä)
      Kala: Itse olen sosiaalisesti erittäin tyhmä.
      Juu, se on meillä kyllä ihan tiedossa, todistit sen taas kerran.

      Lainaa

    37. Tulos: +21 (29 ääntä)
      Neiti Knatterton: Vammaiset ystäväni eivät ota “hienona” kohteliaisuutena tyhmäksi nimittelyä, vaikka se sinusta onkin ihan positiivinen määritelmä vammaisesta.
      Ei se ole positiivinen määritelmä siinä missä negatiivinenkaan. Se on vain määritelmä. "Tyhmä" on yksi sana, joka tarkoittaa älyllistä alenemaa. Kaikki eivät siitä tietenkään pidä, koska mikään sana ei ole kaikkien rakastama, mutta jos me lähdemme sille linjalle, että bännätään kaikki "pahat" sanat, niin sitten ei kukaan saa enää sanoa yhtään mitään, kun kaikki loukkaa jotakuta. Minusta olisi kaikin puolin järkevämpää keskittyä mieluummin kitkemään sanojen takana seisova ilkeily ja negatiiviset asenteet, koska jos kiellämme vain yksittäiset sanat, niin ilkeilijöiden ei tarvitse tehdä muuta kuin ilmaista ilkeilynsä kiertoilmauksin. Tämän sanabännäyksen vuoksi on nykyään vaikea käyttää esimerkiksi sellaisia sanoja kuin "vammainen", "mykkä" ja "psykopaatti". Jotkut käyttävät noita sanoja ikään kuin haukkumina, ja sen takia niitä ei nyt sitten joidenkin mielestä saisi käyttää edes niiden oikeissa merkityksissä, pelkkinä neutraaleina substantiiveina, joiden tarkoitus on vain kuvata jonkun henkilön tilaa. Sitten pitää keksiä kaiken maailman kiertoilmaisuja, kuten "rajoitteen omaava henkilö", "puheentuoton vaikeuden omaava henkilö" ja "henkilö, jonka sisäistä maailmaa vallitsee epätavanomainen luonneominaisuus". Olemme jo hyvässä vauhdissa täyttämässä arkikieltämme näiden esimerkkien kaltaisilla krumeluureilla ja se vaikeuttaa kaikkien elämää. Tietoa on vaikea välittää eteenpäin, jos kaikkialla takerrutaan vain yksittäisiin sanavalintoihin ja epämääräisistä kiertoilmaisuista ei joskus tahdo saada mitään tolkkua. Täytyyhän tässä tietysti pitää jonkinlaista tilannetajua yllä. Ei kenellekään mennä kadulla sanomaan, että "hei, säpä näytät tyhmältä", niin kuin ei mennä myöskään huomauttelemaan ihmisten hiusten väristä tai kävelytyylistä. Tai jos joku yksittäinen tuttava toivoo, että häntä ei kutsuttaisi tyhmäksi, niin sitten tämän kaverin toivetta tietysti kunnioitetaan samalla tavalla kuin Kristiinan toivetta tulisi kunnioittaa silloin, kun hän pyytää toisia olemaan kutsumatta häntä Krissuksi. Mutta kun puhutaan yleisellä tasolla suuresta ihmisryhmästä, niin minusta on ihan turha jatkaa perinnettä yksittäisten sanojen demonisoinnista siksi, ettei kukaan vain loukkaantuisi. Yleisölle puhutaan yleisesti ymmärrettävästi. Yksilölle puhutaan yksilön omien toiveiden mukaan.

      Lainaa

    38. Tulos: +17 (27 ääntä)
      Hämmentyneenä luin tätä keskustelua, koska itselleni on aina ollut päivänselvää, mitä eroa on kehitysvammalla ja muilla vammoilla (ehkä koska lähisukulaiseni on kehitysvammainen). Kiitos Kalalle, joka aina kommentoi asiallisesti ja rauhallisesti. <3

      Lainaa

    39. Tulos: +30 (34 ääntä)
      Haluan tulla vielä lisäämään sen, mikä minua tässä kaikkein eniten painaa. Varsinkin sinä, neiti Knatterton, vaikutat siltä, että haluat säästää toisten ihmisten tunteita ja huolehtia siitä, ettei ketään haukuttaisi, ettei kukaan vain kävelisi ympäriinsä loukkaamassa toisia ja kylvämässä pahaa mieltä. Se on tosi hieno juttu ja sitä minäkin haluan. On tärkeää, että ketään ei kiusata kehitysvamman vuoksi, mutta minusta tässä kiusaamisen ehkäisyssä on räikeä epäkohta, nimittäin se, että kehitysvammaisten ihmisten koskemattomuutta pyritään usein suojaamaan tyhmien ihmisten koskemattomuuden kustannuksella. Älykkyysosamäärä on sellainen asia, johon voimme vaikuttaa hyvin rajallisesti. Kehitysvammainen henkilö, jonka älykkyysosamäärä on vaikka 58, ei mahda itselleen mitään, mutta ei mahda sekään kehitysvammaton henkilö, jonka älykkyysosamäärä on 87. Eikä siihen kykene ÄO 190:n nerokaan. Tälläkin sivustolla näkee sitä, että ensin nauretaan porukalla tyhmälle, kunnes joku paremmin tietävä tulee informoimaan meitä, että kyseessä onkin kehitysvammainen henkilö, ja sitten kaikki alkavat yhdessä katua naureskeluaan ja sanoa, että eipäs tämä julkaisu nyt ollutkaan ihan hyvän maun mukainen. Minusta on outoa ja inhottavaa, että kehitysvammattomille tyhmille saa nauraa ja heitä saa pilkata, mutta kehitysvammaisuus katsotaan ainoaksi hyväksyttäväksi syyksi olla älyltään sellainen kuin luonnostaan on. Tiedän itsekin joskus aikaisemmin syyllistyneeni tähän samaan ajattelumalliin ja olen sanonut tosi inhottavia asioita julkaisuissa esiintyneistä henkilöistä, mutta olen kasvanut ja viisastunut ja huomannut tällaisen ajattelutavan olevan oikeasti tosi suvaitsematon. Jos sanotaan, että on täysin hyväksyttävää olla keskivertofiksu tai erityisen fiksu, ja on täysin hyväksyttävää olla kehitysvammainen, mutta että vammattomat, tyhmemmänpuoleiset ovat naurettavia ja vähemmän merkittäviä ihmisiä, niin sehän on sama asia kuin sanoisi, että on hyväksyttävää olla iholtaan vaalea tai tumma tai keltainen, mutta kahden erivärisen vanhemman lapset ovat naurettavia ja vähemmän merkittäviä. Tällä sivustolla näkee usein henkilöitä, jotka eivät ymmärrä, miten jokin asia toimii, ja jotka vänkäävät ja huutavat ja raivoavat niille, jotka yrittävät selittää asiaa heille. Kommenteissa lukee seuraavanlaisia asioita: "Miten näin tyhmiä ihmisiä voi olla olemassa", "Toivottavasti tuo ei lisäänny ja siirrä tyhmyyttään eteenpäin", "Eipä tuotakaan ole järjellä pilattu". Mutta kun asiaa miettii pitemmälle, niin vänkäävä, huutava ja raivoava nerokin on rasittavaa seuraa. Sanotaan, että tyhmyys ja ylimielisyys ovat raivostuttava yhdistelmä, mutta niin ovat myös älykkyys ja ylimielisyys, normaaliälyisyys ja ylimielisyys sekä kyllä, myös kehitysvammaisuus ja ylimielisyys. Eikö tästä pitäisi vetää se johtopäätös, että se, mikä tekee ihmisestä hankalan tai epämiellyttävän, ei ole hänen älynsä, vaan hänen muut luonteenpiirteensä? Voisin hyväksyä sen, että "tyhmä" leimataan yksinomaan haukkumasanaksi, jolla ei koskaan saa viitata kehitysvammaiseen, mutta en voi hyväksyä sitä, että sitten tuota haukkumasanaa saa käyttää rajattomasti vammattomista tyhmistä. Se vahvistaa kuvaa siitä, että tyhmät ihmiset olisivat jollain tavalla huonompia kuin muut. Kun niin ei ole. Mutta kehitysvammaisilla on älykkyydestään oikea diagnoosi ja jokainen inhimillisesti käyttäytyvä ihminen tajuaa olla kiusaamatta heitä heidän diagnoosinsa vuoksi. Vammattomille tyhmille ei ole mitään hienoa sanaa eikä diagnoosia, jolla he voisivat selittää omat älylliset haasteensa. He ovat "vain tyhmiä", ja vaikka ilmaisisimmekin sen kiertoilmauksella, kuten "hitaasti oppiva", niin kyllä he kuitenkin tajuavat, että pohjimmillaan sillä viitataan heidän älyynsä. Sen takia minä haluaisin estää sanaa "tyhmä" leimautumasta pahaksi sanaksi ja haluaisin edistää sitä, että se voitaisiin oppia näkemään pääasiallisesti neutraalina ilmaisuna. Koska "tyhmä" nyt vain sattuu olemaan kaikkein yleisin sana, jolla tarkoitetaan vähempiälyisyyttä. Olen kyllästynyt siihen, että vähäisempi älykkyys saadaan niin usein kuulostamaan huonolta ja ei-toivottavalta ominaisuudelta, koska joillakin ihmisillä nyt vain on tuo ominaisuus, eikä se haittaa mitään, ja kaiken lisäksi sille ei myöskään mahda mitään. Lyhyestisanoen tarkoitan sitä, että ketään ei saisi kiusata eikä väheksyä älykkyyden tai muun kiinteän ominaisuuden perusteella. Ei kehitysvammaisia eikä muitakaan. Eikä yhden ihmsiryhmän kiusaamista saa rajoittaa sellaisella keinolla, joka johtaa toisen ihmisryhmän kiusaamisen lisääntymiseen.

      Lainaa

    40. Anssi Tenhunen 6.9.2017 11:45
      Tulos: +20 (20 ääntä)
      Huoh: Onks toi anssi joku Eu-vastainen suomijuntti vai miks sen pelissä on markat?
      Moi, olen kyseisen Monopoly-pelin myynti-ilmoituksen tehnyt viher-vassari. Muutettiin avovaimon kanssa yhteen, meillä oli kummallakin monopoli, niin myin omani pois kun ei tarvita kahta. Kyseessä on vain vanha peli, siksi siinä on markat; minulla ei ole mitään EU:ta vastaan. Ja kyllä, sain sen myytyä :)

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Monopoly, peli, lautapeli, skootteri, hinta, kuva, koeajo, koeajaa