Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 57

Suurenna näkymä

26 kommenttia

 1. GJN kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +984 (1028 ääntä)

  Hanna, jos logiikkasi on tuota tasoa niin et kuulu ylläpitäjäksi.

    Lainaa

 2. Ihtiriekko kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +221 (283 ääntä)

  Hanna selviäisi paljon helpommalla jos tekisi erikseen ryhmän vaihtokaupoille. Ei tarvitsisi lisäillä sääntöjä joissa ei ole mitään järkeä.

    Lainaa

 3. spamminorsu kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +401 (431 ääntä)

  Mitä vⅰttua ovat nämä kirpputorit nyt oikeasti?

  Miten voi olla jollain niin tylsä elämä että jaksaa nysvätä sääntöjä _Facebook-kirpputorille_

    Lainaa

 4. Nikoooh kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +262 (284 ääntä)

  Hauskintahan tässä on se että toi itse mokan tehnyt ei pahoittanut mieltään tuosta.

    Lainaa

 5. Jamppa kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +529 (541 ääntä)

  Kiitti Hanna! Tuohan se selvensikin asian kertaheitolla.

  Mutta mitä jos haluaisi vaihtaa pöydän nojatuoliin? Kahvipaketin teepakkaukseen? Polkupyörän potkukelkkaan? Kissan koiraan? Sadan euron setelin kahteen viiskymppiseen? Jnejne…

  Tai ihan vaan vaihtaa ylläpitäjän?

    Lainaa

 6. tyyppi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -66 (134 ääntä)

  Johanna osui niiiiiin asian ytimeen tossa ekassa.

  “Huvikseenko sitten?”

  Kiitos tämän aikaisen aamuni piristyksestä, vähä niinku bäk tu tö realititity…

    Lainaa

 7. tyyppi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -2 (44 ääntä)

  Jos joskus suunnittelen paikkakunnan vaihdosta ni se tulee olemaan kotkan ja haminan seutuvilla, haluan joutua tekemisiin tuon seudun roskislava ryhmän ja ennenkaikkea sen YP:n kanssa. Vai onko se täs tapauksessa s”saada olla tekemisissä” kun itse haluan, no luulen kuitenkin että oikeampi, todenmukaisempi on joutua.Jos elämä tuntuu liian helpolta niin aina voidaan keksiä SÄÄÄÄÄÄÄNTÖJÄ.

    Lainaa

 8. mandi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +116 (128 ääntä)

  tyyppi:
  Johanna osui niiiiiin asian ytimeen tossa ekassa.

  “Huvikseenko sitten?”

  Kiitos tämän aikaisen aamuni piristyksestä, vähä niinku bäk tu tö realititity…

  Ei edes. Johannan mielestä “huvikseen” ja “tahallaan” ovat ilmeiseti toistensa vastakohtia…

    Lainaa

 9. were kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +50 (60 ääntä)

  Toivottavasti Hanna saa nyt taas nukuttua yönsä rauhassa kun tämä asia tuli korjattua

    Lainaa

 10. Kuha sanoo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +28 (126 ääntä)

  Hannalla on pointti. On turhauttavaa käydä ostamassa kaupasta kahvipaketti/kissanruokapurkki sen sijaan että veisi sen 3 euroa suoraan lahjoittajalle. Hanna yrittää estää nämä.

  Jos sen sijaan molemmilla osapuolilla on jotain turhaa, jota toinen tarvitsee, niin mikä etteivät voisi vaihtaa. On kuitenkin melkoinen sattuma, jos niin käy. Jos joku tarvitsee vauvanvaatteita, ei hänellä todennäköisesti ole vaatteita sille isommalle lapselle – eikä välttämättä kissanruokaakaan jäänyt nurkkiin.

  Siksi perussäännön pitäisi olla, että annetaan turhat tavarat ilmaiseksi. Korvaus tulee sitten siitä, kun saa itse joltakulta muulta jotakin.

    Lainaa

 11. Voi pahus kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +59 (63 ääntä)

  Meilläpäin roskalavalla kaikki on säännöissä ilmaista, kaikenlainen vaihtokauppa kielletty. Liekö aiheuttaa lisäongelmia tuo vaihtorumba, “vaihdetaan lipastoon”; eka av rumalla lipastolla voittaa pakostakin?

    Lainaa

 12. Antero kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +50 (70 ääntä)

  Kuha sanoo:
  Hannalla on pointti. On turhauttavaa käydä ostamassa kaupasta kahvipaketti/kissanruokapurkki sen sijaan että veisi sen 3 euroa suoraan lahjoittajalle. Hanna yrittää estää nämä.

  Itse kipaisen mieluummin sen kissanruokapurkin lähikaupasta kuin alan nostamaan automaatista 20e ja rikkomaan sen parin euron ostoksen takia. Harvemmin on käteistä enää mukana kun kaikkialla käy kortti.

    Lainaa

 13. yodo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +10 (28 ääntä)

  Keijo haluaa tulla kierrätetyksi naiselta toiselle?

    Lainaa

 14. foo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +48 (48 ääntä)

  “Meille myös kevätkin Keijonsa toi…”

    Lainaa

 15. Juuhelikkäs kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +10 (18 ääntä)

  Kuha sanoo:
  Hannalla on pointti. On turhauttavaa käydä ostamassa kaupasta kahvipaketti/kissanruokapurkki sen sijaan että veisi sen 3 euroa suoraan lahjoittajalle. Hanna yrittää estää nämä.

  Jos sen sijaan molemmilla osapuolilla on jotain turhaa, jota toinen tarvitsee, niin mikä etteivät voisi vaihtaa. On kuitenkin melkoinen sattuma, jos niin käy. Jos joku tarvitsee vauvanvaatteita, ei hänellä todennäköisesti ole vaatteita sille isommalle lapselle – eikä välttämättä kissanruokaakaan jäänyt nurkkiin.

  Siksi perussäännön pitäisi olla, että annetaan turhat tavarat ilmaiseksi. Korvaus tulee sitten siitä, kun saa itse joltakulta muulta jotakin.

  Eikö asiaa kuitenkin voisi jättää ihan vaan kauppaa käyvien

    Lainaa

 16. Juuhelikkäs kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +46 (56 ääntä)

  Kuha sanoo:
  Hannalla on pointti. On turhauttavaa käydä ostamassa kaupasta kahvipaketti/kissanruokapurkki sen sijaan että veisi sen 3 euroa suoraan lahjoittajalle. Hanna yrittää estää nämä.

  Uusi yritys. Ylempänä oleva kommenttini lähti vahingossa liian aikaisin (hemmetin nakkisormet).

  Eikö korvausta voisi kuitenkin jättää ihan vaan kauppaa käyvien väliseksi asiaksi? Eihän kukaan sitä pöytää pakota ottamaan (lähes) ilmaiseksi. Ja sitten jos kukaan ei jaksa käydä hakemassa sitä kahvipakettia niin eikö se ole myyjän oma ongelma? Miksi ryhmän sääntöjen pitäisi puuttua moiseen?

  Ja ainakin omasta mielestäni se kahvipaketin hakemisen aiheuttama vaiva on kuitenkin aika pieni, ellei satu nyt jossain ihan metsän keskellä asumaan. Turhat ja ylimääräiset säännöt ja niistä nipottaminen vain vaikeuttavat tälläisten ryhmien toimintaa.

    Lainaa

 17. Sannni kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +28 (36 ääntä)

  Kuha sanoo:
  Hannalla on pointti. On turhauttavaa käydä ostamassa kaupasta kahvipaketti/kissanruokapurkki sen sijaan että veisi sen 3 euroa suoraan lahjoittajalle. Hanna yrittää estää nämä.

  Jos sen sijaan molemmilla osapuolilla on jotain turhaa, jota toinen tarvitsee, niin mikä etteivät voisi vaihtaa. On kuitenkin melkoinen sattuma, jos niin käy. Jos joku tarvitsee vauvanvaatteita, ei hänellä todennäköisesti ole vaatteita sille isommalle lapselle – eikä välttämättä kissanruokaakaan jäänyt nurkkiin.

  Siksi perussäännön pitäisi olla, että annetaan turhat tavarat ilmaiseksi. Korvaus tulee sitten siitä, kun saa itse joltakulta muulta jotakin.

  No enpä tiedä, on olemassa perustavaroita joita monella on nurkissa ja joilla ei voi oikein tehdä mitään. Aika moni tuo esim. viinipulloja ja kynttilöitä lahjaksi, tai tosiaan niitä kahvipaketteja, ja mitäs niillä jos ei juo viiniä tai kahvia tai polta kynttilöitä? Itse en syö suklaata, joten avaamattomia levyjä ja rasioita kertyy nurkkiin. Olen laittanut mainoksia tyyliin “vaihdetaan esine x bissepurkkiin, viinipulloon, kynttilään tai mihin tahansa mille keksin käyttöä, kysy”, lähinnä siksi että ketuttaa että ihan hyvää tavaraa turhaan heitetään roskiin.

    Lainaa

 18. kilokalori kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +30 (38 ääntä)

  Entäpä… jos molemmat antavat tavaransa ilmaiseksi – toinen vie sovⅰttuun paikkaan ilmaiseksi annettavan sohvansa, ja toinen tekee samaan syssyyn ilmoituksen, jossa antaa ilmaiseksi kahvipaketin, joka olisikin muuten menossa roskiin. Ilmiselvä vastikkeellinen vaihtokauppa!

  Hanna, miten me estettäisiin tällainen? Voitaisiinko laittaa sääntö, että jos ryhmässä antaa jotain ilmaiseksi, ei saa esim. kahteen viikkoon ottaa vastaan mitään ilmaista? Asiaa voisi helpottaa, jos jokainen vaihtaisi transaktion jälkeen profiilikuvakseen joko “antaja” tai “ottaja” – tekstillä varustetun omakuvan. Näin kaikki voisivat vahtia, ettei antaja olekaan seuraavaksi ottamassa ilmaista kahvipakettia.

  Hanna, tämä vastikkeeton utopia toteutuu vain, jos sinä menet ja muokkaat niitä sääntöjä. Muokkaisitko, jooko?

    Lainaa

 19. tumis kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +13 (21 ääntä)

  Kysymys tuossa viimeisessähän oli siitä, että roskalavaryhmissä on tarkoitus antaa tavaraa ilmaiseksi, mikä ei toteudu, jos niistä halutaan maksuna kahvipaketti, rahaa tai jotain muuta. Yksinkertaisempi ratkaisu kyllä olisi kieltää kaikenlainen vaihtokauppa. Jos haluaa vaihtaa pöytänsä pienempään, niin käyttää sitten toista ryhmää, tai antaa pöytänsä ilmaiseksi pois ja etsii toisen ilmaisen tilalle. Jos sattuu löytymään samalta henkilöltä, niin helpottanee logistiikkaa, mutta tästä ei kannata ruveta ryhmässä vääntämään.

    Lainaa

 20. Tillil kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +26 (26 ääntä)

  Aika monessa lahjoitetaan/annetaan/vaihdetaan-ryhmässä “annetaan” jotain esimerkiksi 2 x 15euron S-marketin lahjakorttia vastaan. Jos haluat roskalavalle laittamastasi tavarasta jotain vastiketta (lahjakortteja, kahvia tai kissanruokaa), niin mikset myy sitä jollain Facebookin kirppiksellä, niitä riittää kyllä ja voit laittaa reilusti hinnan, eikä ostajan tarvi ihmetellä että mitäköhän se tulee maksamaan kun “lahjoittaja” haluaa ” mustille vaatteille tarkoitetun omon ja geisha-suklaarasian”

    Lainaa

 21. Kilokalori kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -2 (10 ääntä)

  tumis:
  Kysymys tuossa viimeisessähän oli siitä, että roskalavaryhmissä on tarkoitus antaa tavaraa ilmaiseksi, mikä ei toteudu, jos niistä halutaan maksuna kahvipaketti, rahaa tai jotain muuta. Yksinkertaisempi ratkaisu kyllä olisi kieltää kaikenlainen vaihtokauppa. Jos haluaa vaihtaa pöytänsä pienempään, niin käyttää sitten toista ryhmää, tai antaa pöytänsä ilmaiseksi pois ja etsii toisen ilmaisen tilalle. Jos sattuu löytymään samalta henkilöltä, niin helpottanee logistiikkaa, mutta tästä ei kannata ruveta ryhmässä vääntämään.

  …koska ryhmän jäsenten kesälomallahan alkaa sataa rakeita, esikoiset saavat näppylöitä keholleen, ja maapallo hiljentää pyörintänopeuttaan, mikäli joku tekee facebook-ryhmässä muuta, kuin sen SÄÄNTÖIHIN on kirjattu. Vaikkapa haluaisi VAIHTAA pöytänsä vain antamisen sijasta! EI KÄY!

  On tärkeää, että esim. Joensuun ja Orimattilan kokoisille pikkukaupungeille on mahdollisimman monta eri FB-kirppariryhmää, jotta jäsenet osaavat sitten toimia oikein: myydään ja ostetaan, vaihdetaan, roskalava, ja tietty lasten kirppis, ehkä ylipainoiset voisivat tehdä yhden, ja sitten vielä pari ryhmää eri urheiluseuroille. Näin mahdollistetaan, että mahdollisimman harva näkee yhtään mitään myytävää.

  Sääntö-Suomi100!

    Lainaa

 22. Jarkko kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +10 (10 ääntä)

  Entä jos vaihdankin pöydän 10v vanhaan kahvipakettiin, joka on niin pilalla, ettei sitä voi juoda. Onks se sitten tarpeeks hinnaton?

    Lainaa

 23. TapsaRautaMela(nkolia) :^) kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +4 (6 ääntä)

  Nettikirpparille vai hakaneulalla silmään????

  Hakaneulalla silmään.

    Lainaa

 24. Tinka kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +6 (6 ääntä)

  Mulla oikeasti tais nyrjähtää aivoissa jokin tuon alimman luettuani.

    Lainaa

 25. MissK kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +6 (10 ääntä)

  Kahvipaketti on maksanut rahaa, mutta se olohuoneen pöytä ilmeisesti ei?
  Entä jos haluaa vaihtaa kahvipaketin toisenlaiseen kahvipakettiin?

    Lainaa

 26. Jytky kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +2 (2 ääntä)

  Usein näkee noissa roskalavaryhmissä että joku kyselee jotain tarvitsemaansa asiaa, vaikka nyt jotain tietynlaista tai -kokoista pöytää, ja joku toinen kertoo että hänellä olisi kuvaukseen sopiva jonka voisi myydä (ei siis antaa ihan ilmaiseksi). Seuraavaksi tulee joku oman elämänsä Aina Inkeri Ankeinen möyhäämään siihen että “TÄMÄ ON ROSKALAVA!!! ROSKALAVALLA KAIKKI ON ILMAISTA!!! TÄÄLLÄ EI MYYDÄ MITÄÄN!!!”

  Tässä kohtaa tekisi mieli aina päästä läpsimään ko. henkilöä pari kertaa poskille… Antaisi ihmisten hoitaa omat asiansa, jos joku löytää sen mitä tarvitsee ja on valmis maksamaan siitä jotain, niin se lienee ihan tämän henkilön ja sen toisen osapuolen välinen asia. Muutenkin menee joskus niin perhanan vaikeaksi tarpeettoman omaisuuden antaminenkin, kun siihen tulee nää kaikki av-yv-hv-tyypit ja hakemisen sopimiseen menee viikko ja sitten se sovⅰttu perutaan ensin kaksi kertaa ja seuraavalle ei voi muka antaa, koska tää ensimmäinen kyllä ottaa mutta kun koira on kipee ja auto on rikki ja itselläkin on hilsettä ja kakkahätä.

    Lainaa

 27. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

Kommentoi

Avatar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Avainsanat: , , , , , , , , ,