Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 285

Miksi ananasrenkaat ovat renkaita?
Sekalaisia, osa 285

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 48 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +434 (452 ääntä)
      Hunaja on vesiliukoista.

      Lainaa

    2. Tulos: +897 (951 ääntä)
      Tilhillä on kyllä logiikka. Jos kyse olisi virallisesta kokeesta vastaus pitäisi hyväksyä koska kysymys mahdollisti kaksi loogisesti perusteltavissa olevaa vastausta.

      Lainaa

    3. Joku ukko varmaan 27.4.2017 2:18
      Tulos: +322 (388 ääntä)
      Atin: Tilhillä on kyllä logiikka. Jos kyse olisi virallisesta kokeesta vastaus pitäisi hyväksyä koska kysymys mahdollisti kaksi loogisesti perusteltavissa olevaa vastausta.
      En kyllä usko koska palli ei liene kirjakielinen sana kuin tarkoittaen juuri huonekalua. Saatan toki olla väärässäkin, mistäs minä kaikenmaailman pallit tunnen :'D

      Lainaa

    4. Tulos: +596 (620 ääntä)
      Näen sieluni silmin Kristiinan kirjoittamassa tuota päivitystä signaaleja blokkaavassa kellarissa foliohattu päässään

      Lainaa

    5. King Arthur 27.4.2017 2:41
      Tulos: +532 (544 ääntä)
      Kaunakohan Kimmo odotteli naisia imeskelemään? Oikeesti, missä maailmassa nää jätkät elää?

      Lainaa

    6. Myrkkymuratti 27.4.2017 2:56
      Tulos: +231 (259 ääntä)
      Tässä Kristiinalle ehdotus: lääkkeet.

      Lainaa

    7. Tulos: +40 (58 ääntä)
      Ananasrengas-keskustelusta tuli mieleen random IRC-quote -postaus.

      Lainaa

    8. Tulos: +143 (169 ääntä)
      Jos jotakuta muutakin kuin Hevoista ihmetyttää tuo ananasrengasjuttu: Ananas kuoritaan niin, että kanta ja kuoret leikataan pois siten että jäljelle jäävästä osasta tulee sylinterin muotoinen. Puiseva ydinosa kairataan pois, ja jäljelle jää ontto lieriö jonka voi sitten siivuttaa renkaiksi. Hedelmälihaa menee jonkin verran hukkaan tällä menetelmällä, mutta muut metodit olisivat liian työläitä; ananaksen kuoressa on sisäänpäin meneviä piikkimäisiä ulokkeita joiden poistaminen muuten kuin leikkaamalla uloimman hedelmälihakerroksen kanssa pois olisi vaivalloista.

      Lainaa

    9. Tulos: +112 (172 ääntä)
      Jos käy saunomassa hunajalla voideltuna sulaa hunaja melko nopeasti ja valuu viemäriin, ei siis jää saunaan lauteisiin minkäänlaista sotkua ja ei myöskään tartulakanoihin kuten kirjoittaja väittää. Testattu on, on hyväksi esim kuivalle iholle.

      Lainaa

    10. Tulos: +185 (187 ääntä)
      King Arthur: Kaunakohan Kimmo odotteli naisia imeskelemään? Oikeesti, missä maailmassa nää jätkät elää?
      Olikohan Kimmolla edes mitään naisia lähimaillakaan? Tuskin.

      Lainaa

    11. Tulos: +60 (96 ääntä)
      Puoli yhdeksän eikä kukaan ole vieläkään valittanut hevoisesta.

      Lainaa

    12. Tulos: +245 (247 ääntä)
      Mistäs ne neidot ois yhtäkkiä sinne Kimmon luo eksyny? Haistanu rappukäytävään hunajan?

      Lainaa

    13. Tulos: +29 (49 ääntä)
      Kristiina: Have you tried turning it off and on again?

      Lainaa

    14. Ihtiriekko 27.4.2017 9:18
      Tulos: +29 (45 ääntä)
      Tsal: Puoli yhdeksän eikä kukaan ole vieläkään valittanut hevoisesta.
      Mitä ihmettä? Kristiinalle: Anna olla, ei ketään sun jutut kiinnostais muutenkaan.

      Lainaa

    15. Kenen asia 27.4.2017 9:50
      Tulos: +180 (202 ääntä)
      Pakko väliin myös mainita, ettei fb sen enempää kuin lehdetkään riko 'sananvapautta'. Sananvapaus tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä ettei voi joutua mielipiteestä vankilaan. Mikään laki ei pakota yksityistä toimijaa toimimaan välikätenä sellaisten mielipiteisen levitykselle, joita eivät halua levittää. Jos sanot "hallitus on huono" ja joudut vankilaan, on sananvapauttasi loukattu. Jos komennat naapurisi levittämään flaiereita puolestasi eikä hän suostu, ei tämä liity sananvapauteen mitenkään. Samoin et voi pakottaa lehteä julkaisemaan houruavia kommenntejasi jollei lehti niitä kommentteja sivuilleen halua. Sananvapaus vaikuttaa käsitteenä vain yksityisen ja julkisen toimijan välillä.

      Lainaa

    16. Tulos: -23 (43 ääntä)
      "Ehdotuksia, kiitos!" - No mitäpä jos vetäisit vaikka itsesi vessanpöntöstä alas?

      Lainaa

    17. Tulos: +133 (133 ääntä)
      Siis eikö Kimmo pessyt itseään saunan jälkeen ennen kuin meni nukkumaan..? Yök.

      Lainaa

    18. Tulos: +53 (57 ääntä)
      Ja minä hölmö kun luulin, että Facebook on yksityinen firma

      Lainaa

    19. Saku Nauriskäki 27.4.2017 14:10
      Tulos: -35 (67 ääntä)
      Vuohi: Jos jotakuta muutakin kuin Hevoista ihmetyttää tuo ananasrengasjuttu:
      Juu, ihan hirveästi olen ihmetellyt, en sitten millään olisi osannut tuota itse päätellä tai vaikka katsoa jostain internetistä. Kyllä nyt elämänlaatu parani olennaisesti.

      Lainaa

    20. Tulos: +93 (95 ääntä)
      Kenen asia: Pakko väliin myös mainita, ettei fb sen enempää kuin lehdetkään riko ‘sananvapautta’. Sananvapaus tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä ettei voi joutua mielipiteestä vankilaan.
      Itseasiassa voit. Sananvapaus tarkoittaa sitä, että voit luoda oman blogin, kertoa siellä asioita ilman ettei kukaan tule hiljentämään sua. Sananvapaus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voit mennä mihin tahansa ja postata sinne mitä tahansa. Vaan kyseisen sivuston ehtoja pitää noudattaa. Ja siittä päästään kohtaan "julkaisu-vapaus". Joka tarkoittaa käytännössä sitä, että lehti, lehden kommenttikentät ja niin edelleen voivat päättää ihan itse mitä ja mistä kanavallaan saa puhua ja poistaa sivuston vastaiset tekstit pois näkyvistä. Mutta kuten sanoin ensiksi, Vankilaan voit joutua mielipiteittesi takia. Mikäli sananvapautta käytetään loukkaamaan jotakin toista oikeushyvää, kuten oikeutta kunniaan tai yksityisyyteen taikka yhteiskuntarauhaa, rikoslainsäädännössä on punnittu kumpi on tärkeämpi oikeushyvä. Sellaisia rangaistaviksi säädettyjä tekoja, joissa tekijä käyttää väärin sananvapauttaan, nimitetään sananvapausrikoksiksi. Esimerkiksi sananvapautta ei saa käyttää rikkoakseen seuraavia lakeja: - kunnianloukkaus (RL 24:9) - yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen (RL 24:8) - kiihottaminen kansanryhmää vastaan (Rikoslaki 11:10) - julkinen kehottaminen rikokseen (RL 17:1) - uskonrauhan rikkominen, 1. tekotapa (ns. "jumalanpilkkapykälä") (RL 17:10) - väkivaltakuvauksen levittäminen (RL 17:17) - sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen (RL 17:18) - sukupuolisiveellisyyttä loukkaava markkinointi (RL 17:20) - markkinointirikos (RL 30:1) - virkasalaisuuden rikkominen (RL 40:5) - yrityssalaisuuden rikkominen (RL 30:5)

      Lainaa

    21. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Memerento: Ananasrengas-keskustelusta tuli mieleen random IRC-quote -postaus.
      Taitaa olla demi.fistä

      Lainaa

    22. Toimistovosu 27.4.2017 16:28
      Tulos: +48 (54 ääntä)
      Kimmo keksi aukottoman teorian saada naista! Samaan aikaan Kimmon asunnon ulkopuolella joku nainen lenkitti koiraansa, naapurin rouva laittoi iltapalaa ja naispuoleinen työkaveri katseli telkkarista TI:a, eikä kukaan kipaissut Kimmon luo. Minäkin haistoin hunajaisen Kimmon suunnitelmat satojen kilometrien päähän, mutta en sännännyt nuolemaan. Kimmo, kun sä vaan oot niin ennalta arvattava, ettei kukaan jaksa tollasesta innostua. Ens kerralla vähän jotain haasteellisempaa, jookos? Oikeesti Kimmo! Mitä jos alkaisit vaikka käydä työväenopistossa jollain kurssilla ja ryhtyisit juttusille siellä jonkun naisen kanssa. Sillä tavalla se saattas lähtee pikkuhiljaa etenemään.

      Lainaa

    23. Tulos: +18 (34 ääntä)
      Kristiinalla meni pieleen heti toisen lauseen alussa, kohdassa "ajattelin". @Kristiina: Älä ajattele. Enää koskaan. Mitään. Ok?

      Lainaa

    24. Tulos: -35 (49 ääntä)
      Olisiko kuitenkin tekaistu tuo äikänkoejuttu? Kuinka moni ekaluokkalainen tietää, mitä palli tarkoittaa? Tietysti koe voi olla haastava, mutta voi myös miettiä, miksi tehtävän laatija valitsi juuri nuo sanat. En tarkoita kuitenkaan sitä, että koulussa pitäisi viimeiseen asti vältellä kaikkia mahdollisesti kaksimieleisesti tulkittavia sanoja.

      Lainaa

    25. Tulos: +93 (97 ääntä)
      Sananvapaus pähkinänkuoressa: Sinulla on oikeus sanoa mitä huvittaa, mutta kenelläkään ei ole velvollisuutta julkaista sitä. Olet myös vastuussa sanoistasi.

      Lainaa

    26. Tulos: +71 (71 ääntä)
      Muistan kanssa ala-asteella kokeneeni vääryyttä... ennen matematiikan koetta opettaja painottaa, että älkää sitten käyttäkö rahalaskuissa markkoja vaan euroja koska paperi on vanha. No kokeessa oli tehtävä [ 1,- + 2,- = ?] joten pieni iina katsoi, että mitäs nyt kun ei ole niitä peloteltuja markkoja tehtävässä... vastasin 3,- ... miinuspisteitä koska "iina, minä nimenomaan painotin että älkää käyttäkö markkoja vaan euroja" ja kyse ei ollut siitä, että luku olisi pitänyt markoista muuntaa euroiksi.. vaan ilmeisesti ,- merkintä oli hälle markka.... :(

      Lainaa

    27. näätiäinen 27.4.2017 20:06
      Tulos: -17 (17 ääntä)
      Siis toi tokahan on Tukiaisen kirjoittama?

      Lainaa

    28. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Vuohi: Jos jotakuta muutakin kuin Hevoista ihmetyttää tuo ananasrengasjuttu: Ananas kuoritaan niin, että kanta ja kuoret leikataan pois siten että jäljelle jäävästä osasta tulee sylinterin muotoinen. Puiseva ydinosa kairataan pois, ja jäljelle jää ontto lieriö jonka voi sitten siivuttaa renkaiksi. Hedelmälihaa menee jonkin verran hukkaan tällä menetelmällä, mutta muut metodit olisivat liian työläitä; ananaksen kuoressa on sisäänpäin meneviä piikkimäisiä ulokkeita joiden poistaminen muuten kuin leikkaamalla uloimman hedelmälihakerroksen kanssa pois olisi vaivalloista.
      Mua ihmetyttää nimenomaan tuo Hevoisen ihmetys. Miten pitko liittyy mihinkään? Selvennätkö, kiitos!

      Lainaa

    29. Tulos: -21 (31 ääntä)
      iina: Muistan kanssa ala-asteella kokeneeni vääryyttä… ennen matematiikan koetta opettaja painottaa, että älkää sitten käyttäkö rahalaskuissa markkoja vaan euroja koska paperi on vanha. No kokeessa oli tehtävä [ 1,- + 2,- = ?] joten pieni iina katsoi, että mitäs nyt kun ei ole niitä peloteltuja markkoja tehtävässä… vastasin 3,- … miinuspisteitä koska “iina, minä nimenomaan painotin että älkää käyttäkö markkoja vaan euroja” ja kyse ei ollut siitä, että luku olisi pitänyt markoista muuntaa euroiksi.. vaan ilmeisesti ,- merkintä oli hälle markka….
      Jos ,- merkkasi markkaa, ja piti vastata euroissa, niin sittenhän kyseessä on nimenomaan muunnostehtävä markoista euroiksi :D

      Lainaa

    30. Tulos: +31 (43 ääntä)
      kurki: Olisiko kuitenkin tekaistu tuo äikänkoejuttu? Kuinka moni ekaluokkalainen tietää, mitä palli tarkoittaa? Tietysti koe voi olla haastava, mutta voi myös miettiä, miksi tehtävän laatija valitsi juuri nuo sanat. En tarkoita kuitenkaan sitä, että koulussa pitäisi viimeiseen asti vältellä kaikkia mahdollisesti kaksimieleisesti tulkittavia sanoja.
      Kaikki ekaluokkalaiset joilla on vanhempia isoveljiä.

      Lainaa

    31. Tulos: +3 (55 ääntä)
      No helvetti, nimeet lapseks tilheks, niin ei siltä nyt ihan mahdottomia voi odottaa.

      Lainaa

    32. Tulos: +46 (52 ääntä)
      Kenen asia: Pakko väliin myös mainita, ettei fb sen enempää kuin lehdetkään riko ‘sananvapautta’. Sananvapaus tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä ettei voi joutua mielipiteestä vankilaan. --- Jos sanot “hallitus on huono” ja joudut vankilaan, on sananvapauttasi loukattu.
      Sori nyt vain, mutta sananvapaus ei todellakaan tarkoita sitä, että voit sanoa mitä sylki suuhun etkä ole siitä vastuussa. Sananvapaus kieltää ennakkosensuurin, mutta jos vaikka uhkaat tappaa naapurisi kirveellä, jollei tämä levitä flyereita puolestasi, on kyseessä laiton uhkaus, joka on rikos, josta seuraa rangaistus. Sananvapautta loukataan, kun esim. Suomen pääministeri alkaa sanella, minkälaisia uutisia journalistit saavat kirjoittaa ja mitä aiheita he saavat/eivät saa käsitellä. Sananvapaus siis kieltää ennakkosensuurin, muttei missään nimessä poista vastuuta sanojalta. Löytyyhän rikoslaista esim. tuo laiton uhkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan, vaikka siitä esim. eräs eduskuntaryhmä koittaakin luikerrella "kännissä ja läpällä" -tekosyyhyn nojaten.

      Lainaa

    33. Tulos: +29 (31 ääntä)
      Anssi: Mua ihmetyttää nimenomaan tuo Hevoisen ihmetys. Miten pitko liittyy mihinkään? Selvennätkö, kiitos!
      Veikkaisin että hän tavoitteli sanaa "lieriö" sillä pitkolla.

      Lainaa

    34. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Atin: Tilhillä on kyllä logiikka. Jos kyse olisi virallisesta kokeesta vastaus pitäisi hyväksyä koska kysymys mahdollisti kaksi loogisesti perusteltavissa olevaa vastausta.
      säikähin ensin kun luin sinun kirjottavan "pureskeltavissa olevaa vastausta"

      Lainaa

    35. Voihan Kristiinat 28.4.2017 4:26
      Tulos: +28 (36 ääntä)
      Melkein käy sääliksi Kristiinan kaltaisia ihmisiä, jotka eivät ole ihan pihalla enää nykypäiväisistä asioista. Kun ymmärrys ei riitä niin syynä ovat usein "hallitus" "eliitti" "maahanmuuttajat" jne. Näitä houruajia on valitettavasti varsinkin iltapäivälehdistön kommenttiosiot täynnä nakertamassa uskoa ihmiskunnan älykkyyteen.

      Lainaa

    36. Tulos: -43 (49 ääntä)
      tyyppi: Jos käy saunomassa hunajalla voideltuna sulaa hunaja melko nopeasti ja valuu viemäriin, ei siis jää saunaan lauteisiin minkäänlaista sotkua ja ei myöskään tartulakanoihin kuten kirjoittaja väittää. Testattu on, on hyväksi esim kuivalle iholle.
      Sokeri hyväksi iholle? Nyt olet kuule saanut hieman vääränlaista tietoa.

      Lainaa

    37. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Miksi mulle tuli ekana mielikuva että toi Kimmo istuu jossain mökkisaunassa, jäisen järven rannalla missä ei ole mitään naisia lähimaillakaan tähän aikaan vuodesta? XD

      Lainaa

    38. Tulos: +37 (47 ääntä)
      Nykyään kun huomaa jonkun käyttävän sanaa valtamedia niin osaa melkein arvata mitä sieltä tulee.:D

      Lainaa

    39. Tulos: +1 (19 ääntä)
      elääkö tilhet noin vanhoiksi? :O

      Lainaa

    40. Tulos: +34 (36 ääntä)
      trägäm: elääkö tilhet noin vanhoiksi?
      Euroopan tilhet voivat elää jopa 13-vuotiaiksi, Tilhit sitäkin vanhemmiksi.

      Lainaa

    41. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Angst: Mistäs ne neidot ois yhtäkkiä sinne Kimmon luo eksyny? Haistanu rappukäytävään hunajan?
      Minulla se ainakin toimi. Piti vaan jättää taloyhtiön saunan ovi raolleen ja odotella.

      Lainaa

    42. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Ananas renkaat on renkaita, koska ananaksen keskiosa on "puumainen" ja kovempi kuin muu hedelmäliha, syömismuokavuuden takaamiseksi se poistetaan.

      Lainaa

    43. Tulos: -10 (12 ääntä)
      Tsal: Puoli yhdeksän eikä kukaan ole vieläkään valittanut hevoisesta.
      Kuka ihmeen Hevoinen? :D

      Lainaa

    44. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Seppo: Siis eikö Kimmo pessyt itseään saunan jälkeen ennen kuin meni nukkumaan..? Yök.
      No katokku me raavaat miehet käyvää vaa saunasa kalijojen kanssa, ei siinä mittää ämmien suihkuja tarvi päällepäin. Hajuki on harvinaisen miehekäs jälestäpäin.

      Lainaa

    45. Suomalainen 2.5.2017 9:02
      Tulos: +8 (16 ääntä)
      Ei pikkulinnun voi olettaakaan tietävän huonekalujen nimiä.

      Lainaa

    46. Minä12345 2.5.2017 9:19
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Toimistovosu: Kimmo keksi aukottoman teorian saada naista! Samaan aikaan Kimmon asunnon ulkopuolella joku nainen lenkitti koiraansa, naapurin rouva laittoi iltapalaa ja naispuoleinen työkaveri katseli telkkarista TI:a, eikä kukaan kipaissut Kimmon luo. Minäkin haistoin hunajaisen Kimmon suunnitelmat satojen kilometrien päähän, mutta en sännännyt nuolemaan. Kimmo, kun sä vaan oot niin ennalta arvattava, ettei kukaan jaksa tollasesta innostua. Ens kerralla vähän jotain haasteellisempaa, jookos? Oikeesti Kimmo! Mitä jos alkaisit vaikka käydä työväenopistossa jollain kurssilla ja ryhtyisit juttusille siellä jonkun naisen kanssa. Sillä tavalla se saattas lähtee pikkuhiljaa etenemään.
      Tässä on nyt avainterminä tuo "pikku kekkulissa". Se taitaa olla sellainen tila, jossa kaikenlaiset järjettömätkin ideat tuntuvat loogisilta ja järkeviltä.

      Lainaa

    47. Tulos: +20 (20 ääntä)
      iina: Muistan kanssa ala-asteella kokeneeni vääryyttä… ennen matematiikan koetta opettaja painottaa, että älkää sitten käyttäkö rahalaskuissa markkoja vaan euroja koska paperi on vanha. No kokeessa oli tehtävä [ 1,- + 2,- = ?] joten pieni iina katsoi, että mitäs nyt kun ei ole niitä peloteltuja markkoja tehtävässä… vastasin 3,- … miinuspisteitä koska “iina, minä nimenomaan painotin että älkää käyttäkö markkoja vaan euroja” ja kyse ei ollut siitä, että luku olisi pitänyt markoista muuntaa euroiksi.. vaan ilmeisesti ,- merkintä oli hälle markka….
      Minäkin luulin lapsena pitkään että ,- tarkoittaa markkaa ihan samoin kuin $ tarkoittaa dollaria tai £ tarkoittaa puntaa. Mutta että aikuinen ihminen, opettajaksi valmistunut, vielä luulee niin...

      Lainaa

    48. Tulos: -6 (12 ääntä)
      Tilhi?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ananas, palli, huonekalu, sauna, hunaja, salaliitto, sensuuri, sensuroitu