Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mammapalstalta päivää, osa 46

Kuinka moni punnitsee lastensa likaiset vaipat?
Päivitys: Olemme saaneet ennätysmäärän palautetta tämän julkaisun mauttomuudesta, joten sen sisältö on piilotettu. Feissarimokat ei vastusta rintaruokintaa. Iloinen vauva

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 200 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Lunalovegood 24.1.2017 0:31
      Tulos: +446 (528 ääntä)
      Mulle ei nyt jotenkin aukee tää yövaippahomma ollenkaa

      Lainaa

    2. Tulos: +651 (737 ääntä)
      mulle ei aukee mikään näistä hommista ollenkaan..

      Lainaa

    3. Tulos: +201 (251 ääntä)
      täytyy jonkun äidin valaista näissä, etenkään keskimmäistä en ymmärrä ollenkaan

      Lainaa

    4. Tulos: -726 (1612 ääntä)
      Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.

      Lainaa

    5. Tulos: +285 (877 ääntä)
      maria on kärsinyt vajaa 5 kuukautta mutta voisin väittää että mies on kärsinyt marian seurassa vielä kauemmin.

      Lainaa

    6. Tulos: +288 (632 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Joudunko vankilaan? :D

      Lainaa

    7. Tulos: -385 (1035 ääntä)
      Nämä nyt kyllä osoitti aika huonoa makua. Voisiko nämä vaikka poistaa kokonaan?

      Lainaa

    8. Tulos: +199 (457 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Mutta kun ne on levitelty jo. Ei kai niitä täältä tarvitse poistaa, jos eivät riko täkäläisiä sääntöjä? Nyt vähän skarppausta siihen ryhmään, jonka juttuja ei levitellä. :D

      Lainaa

    9. Tulos: +722 (928 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Jos ei kestä että jotain leviää niin ei kannata jakaa ollenkaan. Internetissä ei säännöt tuollaiset säännöt päde vaikka kuinka yrität.

      Lainaa

    10. KaroliinaCZ 24.1.2017 1:22
      Tulos: -167 (291 ääntä)
      Lunalovegood: Mulle ei nyt jotenkin aukee tää yövaippahomma ollenkaa
      Toi vaipan paino ei aue mullekaan, mutta muuten luulisin, että jutun pointina on, että jo 3kk:n jälkeen äiti ihmettelee, että vauva nukkuu huonosti ja vieläkö pitää muka imettää. Ei tainnut tajuta, että tulee väsyttämään vielä useammankin vuoden aikana.

      Lainaa

    11. Tulos: -517 (809 ääntä)
      Tää on niin tätä, kun ei ole muita oikeita vaihtoehtoja ruokkia lastaan kun imetys! Kuulun ryhmään mistä nämä otettu ja kyllä sitä lukiessa vaan ajattelee että isot on teilläkin ongelmat. Ymmärrän että imettää kuukauden-pari jos maitoa kerran tulee mutta en mitään avunpyyntöjä ja sitä että mammat rivissä hokee vaan että ihokontaktia ja pesimistä :O kun se tuttelikin on olemassa...

      Lainaa

    12. Tulos: -30 (330 ääntä)
      Lunalovegood: Mulle ei nyt jotenkin aukee tää yövaippahomma ollenkaa
      siis joo. PUNNITSEEKO JOKU KUSIVAIPPOJA?!?! :O :O apua..

      Lainaa

    13. Tulos: +522 (768 ääntä)
      Voiko joku kertoa mulle mitä hauskaa on siinä, että äiti on huolissaan vauvansa kasvusta? Aika yleinen huoli, että saako lapsi tarpeeksi ruokaa jota mitataan sillä, että tuleeko pissaa ja kakkaa..

      Lainaa

    14. Tulos: +279 (331 ääntä)
      Jenni: Voiko joku kertoa mulle mitä hauskaa on siinä, että äiti on huolissaan vauvansa kasvusta? Aika yleinen huoli, että saako lapsi tarpeeksi ruokaa jota mitataan sillä, että tuleeko pissaa ja kakkaa..
      Tai tietysti muillakin tavoilla , kuten painon mittaamisella. Mutta jos äidillä herää huoli siitä, että vauva ei saa ravintoa on eka asia mitä mietitään juurikin se pissan määrä..

      Lainaa

    15. Tulos: +329 (637 ääntä)
      Vaippa painaa tyhjänä 20 g, eli tuon mamman lapsonen on pissinyt yön aikana melkein 2 dl. :D Luulisi jo itselläkin raksuttavan, että aika paljon se on. Mutta siis, pienen vauvan äidit elävät usein käsittämättömässä kuplassa, josta on maalaisjärki kaukana. Se lattialta nuolaistu makkaran pala on maailmanloppu, koska vauvahan ei missään tapauksessa saa syödä mitään muuta ravintoa kuin rintamaitoa. Vaikka siis lapsi kävisi päivittäin nuolemassa rattaiden renkaista koirankakkojen jämät, on silti se ihan normaali ruoka suurempi mörkö kuin koirankakat. Ja erityisesti imetys on asia, joka on elämääkin tärkeämpää, ja vain itse piru antaisi lapselleen korviketta edes pisaran. Kunnon mamma antaa lapsensa mieluummin kuolla nälkään kuin antaa korviketta. Siinäkin tilanteessa korvikkeen käyttö on vain mamman omaa laiskuutta -- vaikka rinnat olisi poistettu rintasyövän takia, kunnon mamma silti superpumppauksella ja nonstop-imetyksellä saa maidon herumaan vaikka korvalehdistään, ja kaikki muu on vain laiskuutta.

      Lainaa

    16. Tulos: +65 (893 ääntä)
      Siis nauretaanko täällä imettäville äideille? Eka nyt menee vähän överiksi mutta ei tarpeeksi ollakseen hauska. Toivottavasti tajuatte, että äitiys voi olla väsyttävää, ja tällaiset tukiryhmät monelle henkireikä. Tukiryhmän ideaan kuuluu, ettei jutuille naureskella ja niitä levitellä ulkopuolelle, vaan samassa elämäntilanteessa olevat tukevat ja tarvittaessa ojentavat toisiaan.. Eli jooh feissarimokat oli täs nyt se joka mokas.

      Lainaa

    17. Tulos: +227 (443 ääntä)
      Mitä niin hauskaa esim keskimmäisessä on, että se on pitänyt täällä julkaista, kun äiti ollut huolissaan, että saako vauva tarpeeksi ruokaa?

      Lainaa

    18. Idiotismi_ei_ole_rikos... 24.1.2017 1:41
      Tulos: +9 (467 ääntä)
      ...mutta saa joskus yhtä pahaa jälkeä aikaan. Sääli niitä ihmisiä, jotka tällaisesta joutuvat riemunsa repimään. Ko. näytönkaappaus on ryhmästä, jonka säännöt kieltävät ryhmän keskustelujen jakamisen ryhmän ulkopuolelle. Vahinko on jo tapahtunut, mutta jos ylläpidolla on yhtään järkeä päässä, niin tämä idiotismin osoitus poistuu varsin pian.

      Lainaa

    19. Tulos: -55 (101 ääntä)
      Lunalovegood: Mulle ei nyt jotenkin aukee tää yövaippahomma ollenkaa
      Liian vähän paskaa vaipassa, kai?

      Lainaa

    20. Tulos: +388 (654 ääntä)
      Mutu: Siis nauretaanko täällä imettäville äideille?
      Imetyskö tekee äidistä pyhän, eikä hänelle saa nauraa vaikka hän tekisi mitä tahansa typerää? Palaahan jo maanpinnalle. Fanaattisuus asiassa kuin asiassa muuttaa ihmisen kuin ihmisen naurettavaksi, ja ihan samoin myös fanaattinen imetysuskovainen on aika huvittava tapaus. Terveen järjen käyttö on sallittua. Niin - ja tälläkin hetkellä minulla on yksivuotias vauveli tissillä, joten kokemusta on.

      Lainaa

    21. Tulos: +121 (535 ääntä)
      On kyllä oikeasti vähän tylsä juttu, kun pitää Imetyksen tuki ry:n juttuja jakaa tänne. Ei nää ihmiset täällä ymmärrä imetys- tai vauvajuttuja. Suurin osa ainakaan. Saati sitä miten tärkeä asia se imetys joillekin on. No, toivottavasti löydätte näistä jotain hauskaa sitten. Terveisin Feissarimokien vakkarilukija ja Imetyksen tuki ry:n jäsen

      Lainaa

    22. Turun murre 24.1.2017 2:19
      Tulos: +143 (165 ääntä)
      Lunalovegood: Mulle ei nyt jotenkin aukee tää yövaippahomma ollenkaa
      Ilmeisesti Tarja yritti tehdä sairaaloissakin käytetyn "syöttöpunnituksen". Pulloruokitun vauvan saama maitomäärä on helppo nähdä pullon kyljessä olevasta mitta-asteikosta tai punnitsemalla pullo ennen ja jälkeen syötön. Rintalapsen syöttöpunnitus toteutetaan, niin, että vauva punnitaan ennen syöttöä ja uudestaan syötön jälkeen samoissa vaatteissa ja vaihtamatta vaippaa välillä. Näiden punnitusten erotus kertoo paljonko vauva on saanut maitoa sisäänsä. Ja syy miksei vaippaa saa välillä vaihtaa, on tietenkin se, että virtsa painaa saman, oli se sitten rakossa tai vaipassa. Tarjan antamilla tiedoilla ei pysty vauvan saamaa maitomäärää kuin korkeintaan arvailemaan.

      Lainaa

    23. Tulos: -111 (333 ääntä)
      Kyllä, täällä nauretaan imettäville äideille. Kommentteja lukiessa kävi selväksi että nimimerkit "Einäin" "voiluoja" "N" ja muut mokista vauhkoavat ovat yksi ja sama henkilö. Ja ei, feissarimokat ei ole mokannut eikä teidän tissivikaisten tukiryhmän säännöt kiinnosta ketään. Jos sinä kommenteissa melskaava olet mokassa numero 1 niin tulee pakollinen mielleyhtymä näihin "syön kinkkua ja nuolen jauhelihaa" vegaaneihin. Jo olet mokassa numero 2 niin löytyy takuulla luotettavampiakin tapoja testata onko se oma sinappikone terve. Jos olet mokassa numero 3 niin soittele. Numeron saa isomunaisten sympatiaryhmästä.

      Lainaa

    24. Tulos: +48 (476 ääntä)
      Ei ole hauskaa kun levitellään suljetun ryhmän asioita.. Äidiksi tulo on muutenkin herkkää aikaa ja näistä ryhmistä voi saada paljon tukea ja apua ja uskaltaa kysellä "tyhmiäkin". Sääli jos joku väsyneen äidin pahasta olosta repii hupia.

      Lainaa

    25. Tulos: +35 (319 ääntä)
      N: Ei ole hauskaa kun levitellään suljetun ryhmän asioita.. Äidiksi tulo on muutenkin herkkää aikaa ja näistä ryhmistä voi saada paljon tukea ja apua ja uskaltaa kysellä “tyhmiäkin”. Sääli jos joku väsyneen äidin pahasta olosta repii hupia.
      Sen sijaan et täällä itkette mitä on tapahtunut niin jospa vaikka valitsisitte paremmin ihmiset jotka päästätte ryhmään ettei tällaista tapahtuisi. Muuta maailmaa ei ne ryhmän säännöt kiinnosta ja tuolla valituksella vaan varmistatte että sieltä leviää tulevaisuudessa lisää asioita kun tällaisen reaktion aiheuttaa.

      Lainaa

    26. jukkapalmu 24.1.2017 4:53
      Tulos: +47 (71 ääntä)
      Lunalovegood: Mulle ei nyt jotenkin aukee tää yövaippahomma ollenkaa
      Se punnitsee sen että paljonko vauva kusee yöllä ja päättelee siitä että paljonko se saa illalla maitoa.

      Lainaa

    27. Tulos: -63 (409 ääntä)
      Poistakaa tää.

      Lainaa

    28. Nöfnöfnöfnöf huiii! 24.1.2017 5:16
      Tulos: -50 (140 ääntä)
      Yhy yhy! Nyt kyllä!

      Lainaa

    29. Tulos: -90 (316 ääntä)
      Poliisi: Joudunko vankilaan?
      Mieti vähän, haloo. Tsemppaa nyt ja mieti, että oliko järkeä lähettää tänne nämä suljetusta ryhmästä? mieti hetki. Ja oo jatkossa kivempi.

      Lainaa

    30. Tulos: +293 (397 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Täällähän on suurin osa jutuista ryhmistä joissa ulkopuolelle jako kielletty. Miksi imetys tuki olisi sen pyhempi kuin muutkaan ryhmät?

      Lainaa

    31. Tulos: -28 (294 ääntä)
      Ja nyt odotellaan sitten vain laktivistien ja imetysnatsien hyökkäystä, kohta on sellanen somemyllytys menossa ja lehdet laulaa hoosiannaa enemmän kuin Teri Niitin lentokoneimetyskuvan jälkeen :'D Koska prkl suljettu ryhmä ja imetys

      Lainaa

    32. Tulos: -234 (340 ääntä)
      Siis mitä helvettiä? Nukkuuko Tarja vauvansa kanssa niin, että vauva imee koko yön rinnoista maitoa? Hei sanokaa nyt joku että oon tajunnu väärin! Ei toi voi olla normaalia, eihän?

      Lainaa

    33. Tulos: +306 (370 ääntä)
      Jokeri: Siis mitä helvettiä? Nukkuuko Tarja vauvansa kanssa niin, että vauva imee koko yön rinnoista maitoa? Hei sanokaa nyt joku että oon tajunnu väärin! Ei toi voi olla normaalia, eihän?
      No ei nyt ehkä ihan koko yötä, koska vauvakin nukkuu välillä. Mutta kyllä, imeväisen kanssa on hyvin kätevää nukkua niin, että lapsi voi syödä samalla. Tajusit oikein ja se on ihan normaalia monelle muullekin nisäkkäälle.

      Lainaa

    34. Tulos: -86 (254 ääntä)
      Jamppa: Mutta kun ne on levitelty jo. Ei kai niitä täältä tarvitse poistaa, jos eivät riko täkäläisiä sääntöjä? Nyt vähän skarppausta siihen ryhmään, jonka juttuja ei levitellä.
      Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja

      Lainaa

    35. Jäätelö 24.1.2017 6:32
      Tulos: +65 (187 ääntä)
      Mutta Maria, jäätelöhän oli toisen nisäkkään rintamaitoa. Vaikka se onkin vasikalle tarkoitettu, silti vauvasi on rintaruokinnalla. Kuten jäätelöä syövä miehesikin.

      Lainaa

    36. Tulos: +179 (229 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Taidat olla ihan väärällä sivustolla... Feissarimokissahan on juuri kyse henkilökohtaisille keskusteluille nauramisesta. Jos julkaiset jonkin viestin ihmisten luettavaksi, niin se on julkista vaikka ryhmä olisi kuinka "suljettu"

      Lainaa

    37. Tulos: +84 (300 ääntä)
      Mudilli: Ja nyt odotellaan sitten vain laktivistien ja imetysnatsien hyökkäystä, kohta on sellanen somemyllytys menossa ja lehdet laulaa hoosiannaa enemmän kuin Teri Niitin lentokoneimetyskuvan jälkeen :’D Koska prkl suljettu ryhmä ja imetys
      Taitaa pointti viuhua ohi aika railakkaasti. Kyse on ihmisistä, jotka epätoivon puuskissaan, hormoniryöpyissään, ehkä yön pimeinä tunteina pyytävät apua, ja sille naureskellaan julkisesti. Se, onko nyt kyseessä imetys, sairaus, tai vaikka hamsterin kuolema, on sivuseikka.

      Lainaa

    38. pirrepöö 24.1.2017 7:23
      Tulos: -22 (192 ääntä)
      Piian ja Marian jutut ovat ihan hauskoja. Mutta Tarjan juttu ei. En ymmärrä, mitä hauskaa siinä on että naureskellaan toisen aidolle huolelle hänen maailman arvokkaimmasta asiasta. Imetetyn lapsen saamia maito määriä ei tiedetä muutakuin syöttöpunnituksella. Jos kasvu on hidasta, tottakai äiti siitä huolestuu, välillä tosi kovin, ja sillon kysytään enemmän tietäviltä(imetyksen tukiäidiltä)! Tämä on jo ala-arvoista!! En usko että olisi samalla tavalla "hauskaa" jos joku äiti huolissaan kyselisi riittääkö parivuotiaalle lapselle puolen desin ruoka-annos kun paino ei nouse/tai jopa laskee. Ja ennenkuin joku tarttuu nyt tähänkin, niin, valitettavasti imetystietämys on osassa neuvoloita jostain 70-luvulta. Feissarimokat ehtii vielä pelastaa naamansa poistamalla tämän.

      Lainaa

    39. Tulos: -36 (78 ääntä)
      Mutta onneksi nämä ovat vasta takasivulla, niin ei näitä kukaan näe.

      Lainaa

    40. Tulos: -111 (231 ääntä)
      Minna: No ei nyt ehkä ihan koko yötä, koska vauvakin nukkuu välillä. Mutta kyllä, imeväisen kanssa on hyvin kätevää nukkua niin, että lapsi voi syödä samalla. Tajusit oikein ja se on ihan normaalia monelle muullekin nisäkkäälle.
      Eikö tässä ole yleensä myös riski siihen, että äiti vahingossa tukehduttaa lapsensa vahingoittaa lastaan unissaan. Mitä olen itse ymmärtänyt olisi nimenomaan suositeltavaa, että pieni vauva nukkuisi erikseen omassa sängyssä ettei tälläistä pääsisi tapahtumaan?

      Lainaa

    41. Tulos: +137 (193 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Huonoa makua kyllä, mutta ainakin itselle on opetettu jo pienestä pitäen, että nettiin ei kannata laittaa asioita mitä ei välttämättä seuraavana aamuna tai viikon päästä halua siellä nähdä. Olen aika varma, että jos Facebook ryhmään laittaa ( oli suljettu tai ei ) asiat ovat jo "julkisesti esillä" ja muut voivat naureskella sinulle. Olivat ryhmän jäseniä tai ei.

      Lainaa

    42. Tulos: -29 (235 ääntä)
      Ja imetysnatsit hyökkää paikalle jeesustelemaan yhyy suljettu ryhmä :D

      Lainaa

    43. Tulos: -79 (237 ääntä)
      Buu feissarimokille tämän jakamisesta. Tervetuloa vaan joskus vauva-arkeen. Toivottavasti teitä naureskelijoita kohdellaan silloin ystävällisemmin.

      Lainaa

    44. Tissiposki 24.1.2017 7:37
      Tulos: -36 (226 ääntä)
      Tissi se on, joka teidät ja teidän lapsetkin tulee ruokkimaan - jos siis hyvä tuuri käy. Ehkä sitä kannattaisi vähän kunnioittaa, tai taas yhä useampi tarttuu korvikkeeseen ja jää lapset ilman sitä omaa superfoodia. Eihän sitä monet täällä vielä tajua, mutta odottakaahan vaan kun osuu omalle kohdalle...

      Lainaa

    45. Tissiposki 24.1.2017 7:39
      Tulos: +139 (223 ääntä)
      Teekuppi: Eikö tässä ole yleensä myös riski siihen, että äiti vahingossa tukehduttaa lapsensa vahingoittaa lastaan unissaan. Mitä olen itse ymmärtänyt olisi nimenomaan suositeltavaa, että pieni vauva nukkuisi erikseen omassa sängyssä ettei tälläistä pääsisi tapahtumaan?
      Väärin! Perhepeti ja imetys nimenomaan vähentää mm kätkytkuolemia :)

      Lainaa

    46. Tulos: +146 (180 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Siis vain määrättyjä asioita saa kommentoida, nauraa tai yleensä levittää eteenpäin? Pitäisi poistaa koska yhden ryhmän juttuja? Jos kirjoitan omia henkilökohtaisia juttujani interwebin syövereihin, tajuan riskin sille että joku ne julkaisee. Oikeasti tämän julkaissut tekee teille jäsenille palveluksen, opitte ehkä kerrasta. Kaikelle saa nauraa, mikään ei ole kiellettyä; jos osallistuu johonkin tuollaiseen ryhmään, niin kannattaa tajuta ettei mikään pysy salassa netissä. Eikä kyse ole nyt siitä että imetätte, vaan periaatteesta

      Lainaa

    47. Tulos: -91 (193 ääntä)
      Nyt on kyllä tullut todella paha arviointivirhe ylläpidolla kun on ton kuvan tänne laittanut. Kyllä, hän on jakanut sen itse faceen mutta mun mielestä se ei oo riittävä syy että se pitäis laittaa tänne kaikkien naureskeltavaks.

      Lainaa

    48. Tulos: +116 (128 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Aina kun jaat nettiin jotain, se saatetaan jakaa eteenpäin. Ennenkin on jaettu "suljetuista" ryhmistä ja tullaan jatkossakin jatkamaan joko tänne tai jonnekkin muualle. Joten, jokaisen kannattaa miettiä onko se mitä julkaisee (etenkin facebookissa)sellaista minkä kanssa pystyy elämään, vaikka oma mummo sen näkisi.

      Lainaa

    49. paskamyrsky 24.1.2017 8:04
      Tulos: -33 (161 ääntä)
      Nyt on sohastu sellaseen muurahaispesään, nimittäin imettävät äidit, että kyseisten juttujen lähettäjät tulevat tasan tarkkaan saamaan sanktiota. Ja kyllä, olen mukana heinätalikon kanssa :D

      Lainaa

    50. Tulos: +121 (161 ääntä)
      Teekuppi: Eikö tässä ole yleensä myös riski siihen, että äiti vahingossa tukehduttaa lapsensa vahingoittaa lastaan unissaan. Mitä olen itse ymmärtänyt olisi nimenomaan suositeltavaa, että pieni vauva nukkuisi erikseen omassa sängyssä ettei tälläistä pääsisi tapahtumaan?
      Lapsen tukehduttaminen ei ole nykytiedon valossa mahdollista, ellei äiti ole sairaana/päissään/aineissa. Imetyshormonit keventävät äidin unta sen verran. Viime kesänä OYS:ssa kuopustani ei edes puettu synnytyksen jälkeen, vaan se sai köllötellä vaan paitani sisällä niin kauan kuin mua huvitti. Jaksoin pukea sen ehkä toisena päivänä

      Lainaa

    51. Tulos: +96 (148 ääntä)
      voiluoja: siis joo. PUNNITSEEKO JOKU KUSIVAIPPOJA?!?! apua..
      Todellakin punnitsee. Vaipan paino kertoo lapsen riittävästä ravinnonsaannista imeväisenä ja on käytössä ihan terveydenhuollon ammattilaisilla.

      Lainaa

    52. Tulos: +44 (52 ääntä)
      Turun murre: Ilmeisesti Tarja yritti tehdä sairaaloissakin käytetyn “syöttöpunnituksen”. Pulloruokitun vauvan saama maitomäärä on helppo nähdä pullon kyljessä olevasta mitta-asteikosta tai punnitsemalla pullo ennen ja jälkeen syötön. Rintalapsen syöttöpunnitus toteutetaan, niin, että vauva punnitaan ennen syöttöä ja uudestaan syötön jälkeen samoissa vaatteissa ja vaihtamatta vaippaa välillä. Näiden punnitusten erotus kertoo paljonko vauva on saanut maitoa sisäänsä. Ja syy miksei vaippaa saa välillä vaihtaa, on tietenkin se, että virtsa painaa saman, oli se sitten rakossa tai vaipassa. Tarjan antamilla tiedoilla ei pysty vauvan saamaa maitomäärää kuin korkeintaan arvailemaan.
      Syöttöpunnitus ja vaipan punnitseminen on kaksi eri asiaa. Keskolassa pieniltä vauvoilta punnitaan kaikki vaipat rutiinisti, että tiedetään pissan määrä. Samaa tehtiin joskus kun vauvani oli infektio-osastolla eikä meinannut jaksaa syödä. Kotioloissa voi olla helpompi punnita vaippa kuin tehdä syöttöpunnitus, jos on vaikka kirjevaaka muttei henkilövaakaa.

      Lainaa

    53. Tulos: +74 (166 ääntä)
      Jaah. Tässä imettäessäni kymmenkuista vauvaani ajattelin viihtyä hetken feissarimokien parissa. Ja ihan hyvin viihdyinkin, mutta sain samalla muistutuksen siitä, että omia asioita ei kannata nettiin kirjoitella. Mikä on vähän sääli, koska juuri tuosta ryhmästä olen saanut ison avun imetyksen onnistumiselle, kun lähipiiristä eikä neuvolasta ei ole saanut juuri mitään apua. Eka ja kolmas on toki omasta mielestäni ihan hauskoja, mutta keskimmäiset naureskelu on kurjaa :( Siinä äiti yrittää vain ottaa selvää koulutetuilta imetystukiäideiltä kysymällä, että saako vauva riittävästi ruokaa ja onko käytös normaalia.

      Lainaa

    54. Tulos: +79 (217 ääntä)
      En ymmärrä juttujen lähettäjän huumorintajua. Ei nää nyt hirveen hauskoja ollu, ei ainakaan sen arvoisia että näitä kannattais ruveta luottamuksellisesta tukiryhmästä jakamaan. Onhan juttujen levittäminen ulkopuolelle monessa muussakin ryhmässä "kielletty", mut mä en ainakaan ota kieltoa niin vakavasti tyyliin jossain Vauva16-ryhmässä. Tää sen sijaan oli vähän yhtä älykästä kuin juoruilla jotain AA-ryhmässä kerrottua pitkin kyliä.

      Lainaa

    55. Gugugägä 24.1.2017 8:28
      Tulos: +87 (153 ääntä)
      Meille syntyy lapsi kohtapuolin ja vaikka nyt naurattikin niin kieltämättä pelottaa jo ennakkoon, että kuitenkin vajoan niin syvälle mammalandiaan, että vauvan jäätelön nuolaiseminen on imetyksen, eli maailman loppu. Olen vaan erinäisissä äitiryhmissä pyöriessäni huomannut, että ihan puolihullujahan sitä on jo suurin osa raskaana olevista, saati sitten tuoreista äideistä. :D

      Lainaa

    56. Tulos: +14 (124 ääntä)
      voiluoja: Tää on niin tätä, kun ei ole muita oikeita vaihtoehtoja ruokkia lastaan kun imetys! Kuulun ryhmään mistä nämä otettu ja kyllä sitä lukiessa vaan ajattelee että isot on teilläkin ongelmat. Ymmärrän että imettää kuukauden-pari jos maitoa kerran tulee mutta en mitään avunpyyntöjä ja sitä että mammat rivissä hokee vaan että ihokontaktia ja pesimistä kun se tuttelikin on olemassa…
      Ota asioista selvää ennen ku tuut urputtaan.

      Lainaa

    57. Tulos: +8 (188 ääntä)
      Todella säälittävää etsiä naurun aihetta toisten oikeista ongelmista, vertaistuen piiristä. Voi miettiä omalle kohdalle, miltä tuntuu, jos itse etsii apua esim. fyysisiin tai psyykkisiin ongelmiin ja joutuu pilkan kohteeksi. Näille naurajilla ei ilmeisesti itsellään ole ollut koskaan ongelmaa, johon on tarvinnut kysyä muilta apua. Hävetkää!

      Lainaa

    58. Oona Bedretdin 24.1.2017 8:37
      Tulos: +100 (178 ääntä)
      voiluoja: Tää on niin tätä, kun ei ole muita oikeita vaihtoehtoja ruokkia lastaan kun imetys! Kuulun ryhmään mistä nämä otettu ja kyllä sitä lukiessa vaan ajattelee että isot on teilläkin ongelmat. Ymmärrän että imettää kuukauden-pari jos maitoa kerran tulee mutta en mitään avunpyyntöjä ja sitä että mammat rivissä hokee vaan että ihokontaktia ja pesimistä kun se tuttelikin on olemassa…
      Voi ihminen, miksi kuulut ryhmään joka on tehty avun pyytämistä, antamista ja saantia varten imetyksen saralla sitten, jos avunpyyntöjä et ymmärrä...? Imetyksellä ja rintamaidolla on aika paljon hyötyjä verrattuna vastikeeseen ja imetys on tärkeää äidille sekä lapselle. Jos et näitä hyötyjä tiedä niin mene ja sivistä itseäsi kiitos. Kuukauden pari?? Voi hyvää päivää en edes kommentoi tohon mitään.

      Lainaa

    59. Tulos: +80 (114 ääntä)
      Teekuppi: Eikö tässä ole yleensä myös riski siihen, että äiti vahingossa tukehduttaa lapsensa vahingoittaa lastaan unissaan. Mitä olen itse ymmärtänyt olisi nimenomaan suositeltavaa, että pieni vauva nukkuisi erikseen omassa sängyssä ettei tälläistä pääsisi tapahtumaan?
      Pari vastausta on jo tullutkin, mutta perustelen niitä hieman. Äidin vieressä nukkuminen auttaa tutkitusti vauvaa säätelemään omaa hengitysrytmiään. Joskus käy niin, että vauva sikeässä unessa unohtaa hengittää. Äidin hengitys tukee vauvan hengitystä, ja lisäksi äiti havahtuu vaistomaisesti vauvan hengityskatkoihin. Jos siis on selvin päin ja uni on ns. luonnollista unta. Vauvan kuuluukin syödä öisin. Vauvan mahalaukku on pieni, ja äidinmaito sulaa tehokkaasti (n. 2-3 tunnissa). Näin ollen lapselle tulee oikeasti nälkä yön aikana. Lisäksi vauvan unisykli on hyvin erilainen kuin ison ihmisen. Vähän isomman vauvan kokonainen yö on viisi tuntia. Heräily siis kuuluu asiaan, ja perhepedissä nukkuminen helpottaa monessa perheessä katkounien aiheuttamaa, joskus tuhoisaa väsymystä, kun äidin ei tartte edes herätä kunnolla: tissi suuhun ja uni saa taas tulla.

      Lainaa

    60. Karma is sweetest revenge. 24.1.2017 8:48
      Tulos: -74 (138 ääntä)
      Ei todellakaan näin. Vaikka esim kuvan perusteella ei voida henkilöä tunnistaa, kuva on kaapattu kuitenkin suljetusta fb ryhmästä, jossa on kiellettyä jakaa ryhmän julkaisuja sen ulkopuolelle. Voisiko tän nyt poistaa.

      Lainaa

    61. Kasvakaa aikuisiksi! 24.1.2017 8:48
      Tulos: -14 (180 ääntä)
      Ihan oikeesti! Kuka jaksaa nauraa tämmösille jutuille?! Ja kuka idiootti jakaa suljetun ryhmän juttuja tänne?? Toivottavasti tulit onnelliseksi tempusta ja sait hienoa sisältöä tyhjään elämääsi!

      Lainaa

    62. Tulos: +73 (93 ääntä)
      Teekuppi: Eikö tässä ole yleensä myös riski siihen, että äiti vahingossa tukehduttaa lapsensa vahingoittaa lastaan unissaan. Mitä olen itse ymmärtänyt olisi nimenomaan suositeltavaa, että pieni vauva nukkuisi erikseen omassa sängyssä ettei tälläistä pääsisi tapahtumaan?
      perhepeti on yleinen käsite jossa vauva nukkuu vanhempien kanssa samassa sängyssä. jotkut äidit nukkuvat luontaisesti hyvin kun vauva on vierellä ja toiset eivät osaa rentoutua juuri mainitsemasi syyn takia. Kummallakaan tavalla lapsi ei saa mitään traumoja. Pinnasängystä nostaessa äiti tekee vaan ns. turhaa työtä

      Lainaa

    63. Tulos: -101 (145 ääntä)
      Herkullisen kokoiset tissit, maistuis mullekin ;)

      Lainaa

    64. Oona Bedretdin 24.1.2017 9:08
      Tulos: +59 (131 ääntä)
      Gugugägä: Meille syntyy lapsi kohtapuolin ja vaikka nyt naurattikin niin kieltämättä pelottaa jo ennakkoon, että kuitenkin vajoan niin syvälle mammalandiaan, että vauvan jäätelön nuolaiseminen on imetyksen, eli maailman loppu. Olen vaan erinäisissä äitiryhmissä pyöriessäni huomannut, että ihan puolihullujahan sitä on jo suurin osa raskaana olevista, saati sitten tuoreista äideistä.
      Odotahan vaan vauva syntyy: se unenpuute, jatkuvasti itkevä vauva, et pääse mihinkään, nännit sattuu ja aivan rikki, lapsi ei ookkaan kasvanu tarpeeks viime neuvolakäynnistä. Pienetkin asiat rupee tuntumaan aika suurilta kaiken keskellä.

      Lainaa

    65. Sano ei jeesukselle 24.1.2017 9:09
      Tulos: +90 (170 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      No kuka käskee julkasemaan niitä omia henkilökohtasia asioita INTERNETISSÄ?? Tää itkeminen imetysryhmästä on jo ihan kohtuutonta. On joo ilkeetä nauraa muiden hölmöilyille, mutta miks ainoastaan imettäville äideille nauraminen herättää tällasen haloon? Eikö kukaan muu voi olla herkkä tai pahottaa mieltään kun täällä nauretaan? Ja ihan oikeesti aikuiset ihmiset, kaikkea ei tarvii postata nettiin, varsinkaan jos aikoo sitten itkeä, että ilkeät ihmiset netissä nauraa.

      Lainaa

    66. Tulos: -68 (216 ääntä)
      Yksi parkunaama imetyshullu pommittaa ketjua eri nimimerkeillä poistovaatimuksin. Koita jo uskoa, ei poistu. Imetysfanaatikot ovat naurettavia. Siksi heille nauretaan.

      Lainaa

    67. Tulos: -50 (166 ääntä)
      Riikka: Todellakin punnitsee. Vaipan paino kertoo lapsen riittävästä ravinnonsaannista imeväisenä ja on käytössä ihan terveydenhuollon ammattilaisilla.
      En punninnut enkä imettänyt koskaan, ja kaksi terveeksi kasvanutta lasta on tuloksena. Vähemmälläkin natseilulla pärjää.

      Lainaa

    68. aösldkfjöaoewijfaöoi 24.1.2017 9:17
      Tulos: +75 (117 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Oi, eikö äitiys luonutkaan sun ympärille maagista todellisuusta irrallaan olevaa safe spacea? Feissarimokat sentään osoittaa sen verran inhimillisyyttä, että henkilöiden sukunimet on piilotettu. Tämänkin jutun on muuten tänne lähettänyt joku, joka siihen ryhmään kuuluu: eli jonkun ryhmään kuuluvan mielestä nämä henkilöt on mokanneet Facessa. Ja ei näille kaikille naureskella ilkeästi: itse ainakin tunsin suurta empatiaa Piialle, on nimittäin itsekin tullut unenpöpperössä vedettyä rintsikat nurinperin päälle.

      Lainaa

    69. kiikiiconfused 24.1.2017 9:22
      Tulos: +86 (102 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Sama sääntö on myös wish/aliexpress/ebay -ryhmässä ja muistaakseni kanit-ryhmässä ja silti niidenkin julkaisuja on täällä

      Lainaa

    70. Tulos: +61 (111 ääntä)
      Hienoa että pärjäsit eikä ollut ongelmia kasvussa. Mutta kun neuvolatäti näyttää laskevaa painokäyrää ja lapsi itkee yötä päivää niin voi siinä olla että siinä tilanteessa jollekin tulee neuvoton olo.
      goufli: En punninnut enkä imettänyt koskaan, ja kaksi terveeksi kasvanutta lasta on tuloksena. Vähemmälläkin natseilulla pärjää.

      Lainaa

    71. Ent. imettäjä 24.1.2017 9:28
      Tulos: +38 (214 ääntä)
      Mielestäni Feissarimokat on osoittanut huonoa makua julkaistessaan Imetyksen Tuki ry:n imetystukiryhmän keskusteluja julkisesti. Kyseessä on nimenomaan imetyksen tukemiseen tarkoitettu ryhmä, jossa toimii yhdistyksen imetystukiäitejä sekä mm. terveydenhoitajia auttamassa imettäjiä. Toki netissä kaikki on vapaata riistaa, mutta olisi hyvä huomioida, ettei Imetyksen tuki -ryhmä ole mikään tavallinen "mammapalsta", vaan siellä jaetaan vauvojen ja imettäjien terveyteen liittyviä asioita ja ohjataan ihmisiä tarvittaessa neuvolaan tai terveydenhuollon piiriin. Esimerkiksi huoli vauvan yöllisestä maidonsaannista ei ole mikään naurun asia, ja vaipan punnitseminen on ihan normaali - joskaan ei yleinen - tapa koettaa mitata vauvan maidonsaantia. Itse asiassa Feissarimokat vaikeuttavat näiden juttujen julkaisemisella imetyksen tukemista ja ryhmän toimintaa, sillä pelko omien henkilökohtaisten asioiden päätymisestä naurunalaiseksi ja koko internetin nähtäväksi estää varmasti osaa imettäjistä tekemästä tukipyyntöä ryhmässä jatkossa.

      Lainaa

    72. Tulos: +12 (76 ääntä)
      Vauvattomalle ihmiselle ehkä tuo ensimmäinen kuulosti oudoimmalta, mutta jos on koskaan kuullut terveydenhuollon määritelmän täysimetyksestä niin eipä se enää kovin hullulta kuulostakaan. Lähinnä ihmetyttää onko juttujen jakaja oikeasti pienen lapsen vanhempi, vai liittynyt ryhmään odottelemaan jotain hassunhauskoja päivityksiä feissarimokiin?
      Hmm: Huonoa makua kyllä, mutta ainakin itselle on opetettu jo pienestä pitäen, että nettiin ei kannata laittaa asioita mitä ei välttämättä seuraavana aamuna tai viikon päästä halua siellä nähdä. Olen aika varma, että jos Facebook ryhmään laittaa ( oli suljettu tai ei ) asiat ovat jo “julkisesti esillä” ja muut voivat naureskella sinulle. Olivat ryhmän jäseniä tai ei.

      Lainaa

    73. Tulos: -38 (92 ääntä)
      Poliisi: Joudunko vankilaan?
      Et, mutta sakkoja ja rikosrekisteri voi rapsahtaa, jos asianosaiset tekevät rikosilmoituksen :D

      Lainaa

    74. Tulos: -12 (160 ääntä)
      Poliisi: Joudunko vankilaan?
      Hah hah... et joudu vankilaan, mutta osoittaa todella huonoa makua, että ryhmästä, joka on tarkoitettu vertaistueksi herkässäkin asiassa ja missä oikeasti pyydetään apua tärkeissä jutuissa, niin joku viitsii levitellä niitä juttuja huumorimielessä. Jonkun imetys voi oikeasti olla riippuvainen siitä, että uskaltaa kysyä ryhmässä neuvoa ja saada sitä. Ja sitten joku pässi naureskelee niille ongelmille :( Tuo jäätelöjutttu ei ollut hauska. Toisille voi olla erittäin tärkeää se 6 kk täysimetys, johon ei tosiaan kuulu mitään ylimääräistä d-vitamiinia lukuunottamatta. Ja varsinkaan jäätelö ei ole se, millä kiinteät aloitellaan. Ja kyllä, joskus vaippojakin voi joutua punnitsemaan, jos on epäilys että vauva ei saa tarpeeksi maitoa. Yksi imetyksen turvamerkeistä on tietty määrä märkiä vaippoja vuorokaudessa. Ja on eri asia onko vaipassa pieni liru vai oikeasti kunnolla märkä vaippa. On oikeasti iso ongelma, jos vauva ei jostain syystä saa tarpeeksi maitoa mahaansa. Ei tule pissaa, ei painoa. Silloin voi olla ihan hengestä kyse. Etenkin jos kyseessä on ensimmäinen lapsi, voi olla, että ihan kaikesta ollaan huolissaan. On typerää, että sille sitten naureskellaan.

      Lainaa

    75. Tulos: +76 (92 ääntä)
      Tissiposki: Väärin! Perhepeti ja imetys nimenomaan vähentää mm kätkytkuolemia
      Hyvä tietää, aina oppii uutta ja korjaantuu vanhat käsitykset!

      Lainaa

    76. Tulos: -1 (137 ääntä)
      Minusta näistä ei voinut mokaksi kutsua muuta kuin ensimmäistä. Ja siinäkin voi olla imetyshormoneilla ja väsymyksellä osansa. Huomaa, ettei mokan lähettäjällä tai tänne hyväksyjällä ole lapsia. Aika lapsellista ja elämän tosiasioista vieraantunutta toimintaa.

      Lainaa

    77. Itkupotkuraivari 24.1.2017 9:53
      Tulos: +17 (169 ääntä)
      Ei naurata mikään muu tässä, kuin nämä mielensäpahoittajien kommentit, kuinka "suljettu ryhmä ja ei saa levittää".

      Lainaa

    78. Vierailija 24.1.2017 9:53
      Tulos: +22 (82 ääntä)
      Nirppu: Hienoa että pärjäsit eikä ollut ongelmia kasvussa. Mutta kun neuvolatäti näyttää laskevaa painokäyrää ja lapsi itkee yötä päivää niin voi siinä olla että siinä tilanteessa jollekin tulee neuvoton olo.
      No sitten tutkitaan missä vika ja jos se on siinä ettei lapsi saa tarpeeksi ravintoa niin siihen haetaan apua. Jos imetys ei tuota tarpeeksi, siihen voi pyytää neuvoja ja loppuviimeksi on olemassa korvikkeet. Miksi nykyään tehdään niin luonnollisesta asiasta kuin lapsen ruokinta niin infernaalinen maailmanlopun ongelma?

      Lainaa

    79. Tulos: +48 (124 ääntä)
      Nimesi: Imetyskö tekee äidistä pyhän, eikä hänelle saa nauraa vaikka hän tekisi mitä tahansa typerää? Palaahan jo maanpinnalle. Fanaattisuus asiassa kuin asiassa muuttaa ihmisen kuin ihmisen naurettavaksi, ja ihan samoin myös fanaattinen imetysuskovainen on aika huvittava tapaus. Terveen järjen käyttö on sallittua. Niin – ja tälläkin hetkellä minulla on yksivuotias vauveli tissillä, joten kokemusta on.
      Niin samaa mieltä. Monesti ryhmää selatessa joutunut kokemaan suunnatonta myötähäpeää ja ihmettelemään sitä fanaattisuutta.

      Lainaa

    80. Tulos: +14 (142 ääntä)
      goufli: Yksi parkunaama imetyshullu pommittaa ketjua eri nimimerkeillä poistovaatimuksin. Koita jo uskoa, ei poistu. Imetysfanaatikot ovat naurettavia. Siksi heille nauretaan.
      Kyllä meitä vaan on useampi, pahoitteluni. Kuka on imetysfanaatikko/natsi? Oletko sinä korvikefanaatikko/natsi kun siitä niin kovasti paasaat ja väheksyt imetystä? Miksi imetyksestä ei saa puhua ja tuoda ilmi sen etuja ilman, että leimataan fanaatikoksi? Äidinmaitoa on tutkittu ja kyllä se vaan on korvikkeeseen verrattuna ylivoimaista vaikka korvikkeellakin kasvaa terveitä ihmisiä. Imetän jo taaperoa, enkä ole ikinä sanonut, että korvike on huonoa. Jokainen tekee oman valintansa miten ruokkii omaa lastaan. Aina imetys ei onnistu mutta suurin osa niistäkin ongelmista olisi oikeasti ratkaistavissa ja imetys saisi jatkua. Miksi se, että imetän, tekee korvikkeella ruokkineen mielestä minusta huonomman ihmisen? Miksi minua on oikeus haukkua? Onko näissäkään kommenteissa ollut yhtään haukkumista korvikemutseja kohtaan? Mutta sitä enemmän imettäjiä kohtaan. Imetys on luonnollista, korvike ei. Korvike on hyvää, mutta ei parasta.

      Lainaa

    81. Tulos: +44 (74 ääntä)
      goufli: En punninnut enkä imettänyt koskaan, ja kaksi terveeksi kasvanutta lasta on tuloksena. Vähemmälläkin natseilulla pärjää.
      Eli sinun lapsesi kasvussa ei ollut häikkää, onnittelut! Meillä oli vaikka sai myös korviketta. Onneksi syy löytyi!

      Lainaa

    82. Kalvo-sinappi 24.1.2017 10:10
      Tulos: +17 (123 ääntä)
      Yks typerys todennäköisesti pilas kaikilta muilta jäseniltä tuon ryhmän. Tuskinpa uskaltavat enää avautua mistään. Jollei mätä omena sitten satu löytymään.

      Lainaa

    83. Tulos: +53 (99 ääntä)
      Miksi neuvojen kysyminen ja kannustavien kommenttien saaminen muilta äideiltä on paha asia? Mikä imetyksessä on niin vaarallista että se pitäisi hoitaa yksin, hiljaa ja salaa?
      Vierailija: No sitten tutkitaan missä vika ja jos se on siinä ettei lapsi saa tarpeeksi ravintoa niin siihen haetaan apua. Jos imetys ei tuota tarpeeksi, siihen voi pyytää neuvoja ja loppuviimeksi on olemassa korvikkeet. Miksi nykyään tehdään niin luonnollisesta asiasta kuin lapsen ruokinta niin infernaalinen maailmanlopun ongelma?

      Lainaa

    84. Tulos: -39 (185 ääntä)
      hei, Poistakaa nämä täältä, olkaa hyvä. Lähettäjä ei ole ilmeisesti tiennyt ryhmän tiukasta kiellosta. Imetyksen tuki ry:n palstan jutut eivät kuulu tänne (eikä muuallekaan ryhmän ulkopuolelle). Kiitos.

      Lainaa

    85. Tulos: +16 (52 ääntä)
      Nirppu: Miksi neuvojen kysyminen ja kannustavien kommenttien saaminen muilta äideiltä on paha asia? Mikä imetyksessä on niin vaarallista että se pitäisi hoitaa yksin, hiljaa ja salaa?
      En väittänyt kumpaakaan kysymääsi asiaa. Apua kannattaa hakea jos sitä tuntee tarvitsevansa. Ihmettelen sitä miksi asiasta tehdään suuren maailmanluokan ongelma?

      Lainaa

    86. Tulos: +7 (59 ääntä)
      Missä niitä maailmanluokan ongelmia sitten on? Näissä "mokissa" kun minun mielestä oli ihan normaalia sisäpiirikeskustelua ja lapsensa riittävästä ravinnonsaannista huolestuneen ihmisen avunpyyntö.
      Vierailija: En väittänyt kumpaakaan kysymääsi asiaa. Apua kannattaa hakea jos sitä tuntee tarvitsevansa. Ihmettelen sitä miksi asiasta tehdään suuren maailmanluokan ongelma?

      Lainaa

    87. Tulos: -9 (57 ääntä)
      Wiu: Mitä niin hauskaa esim keskimmäisessä on, että se on pitänyt täällä julkaista, kun äiti ollut huolissaan, että saako vauva tarpeeksi ruokaa?
      Se kuulostaa hauskalle, jos on ihan pihalla asioista. "Miksei siltä vauvalta vain kysy et saako se tarpeeks ruokaa, lol?!"

      Lainaa

    88. Tulos: +52 (134 ääntä)
      Jonkun Facebook-ryhmän itse keksimät sisäiset säännöt eivät ole mikään virallinen laki eivätkä sido ulkopuolisia tahoja yhtään mihinkään. Jos ryhmän säännöt kieltävät ulkopuolisen levityksen mutta sitä on kuitenkin jo tapahtunut, niin se on ihan voi nyyh ja kyynel. Ryhmän oma ylläpito voi rangaista lähettäjää miten haluaa mutta me täällä Feissarimokissa emme ole velvoitettuja yhtään mihinkään. En sitä paitsi tätä ennen edes tiennyt että joku voi pukea rintaliivit väärin päin päälleen.

      Lainaa

    89. Ent. imettäjä 24.1.2017 10:43
      Tulos: +25 (67 ääntä)
      Vierailija: No sitten tutkitaan missä vika ja jos se on siinä ettei lapsi saa tarpeeksi ravintoa niin siihen haetaan apua. Jos imetys ei tuota tarpeeksi, siihen voi pyytää neuvoja ja loppuviimeksi on olemassa korvikkeet. Miksi nykyään tehdään niin luonnollisesta asiasta kuin lapsen ruokinta niin infernaalinen maailmanlopun ongelma?
      No juuri sitä avun hakemista ja asian selvittämistä tuo tänne Feissarimokiin postattu tukipyyntö oli.

      Lainaa

    90. Tulos: +50 (116 ääntä)
      Jutut oli hauskoja mutta sanoisin, että kommentit olivat vielä viihdyttävämpiä! En ainakaan itse ikinä jakaisi omia henkilökohtaisia asioitani mihinkään, jos en ole aivan varma, etteivät ne sieltä leviä. Hyville ystäville kyllä mutta yhtään mihinkään facebook-ryhmään, jossa on täysin tuntemattomia ihmisiä niin en :D älkää ihmeessä poistako näitä! Oletusarvona kaikki jutut netissä leviää.

      Lainaa

    91. Tulos: -49 (113 ääntä)
      Voi miksi tuollaisille typeryksille suodaan lapsia....

      Lainaa

    92. Tulos: -1 (67 ääntä)
      Joo kyllä näiden lähettäjä/lähettäjät ovat ihan väärässä ryhmässä.

      Lainaa

    93. Tulos: -80 (120 ääntä)
      Jfkdk: Minusta näistä ei voinut mokaksi kutsua muuta kuin ensimmäistä. Ja siinäkin voi olla imetyshormoneilla ja väsymyksellä osansa. Huomaa, ettei mokan lähettäjällä tai tänne hyväksyjällä ole lapsia. Aika lapsellista ja elämän tosiasioista vieraantunutta toimintaa.
      Kyllä kuule toisille on väliä, että lapsi 6kk täysimetetään (saa olla tavoitteita) ja toisilla on vahvemmat ne äidinvaistot. Ja jos vauva ottaa korviketta tai vaikka jäätelöä, ei ole enää täysimetetty. Siinä ihmisessä, joka näitä tänne on suljetusta ryhmästä tänne levittänyt ei kyllä paljon äidillisyyttä ole...

      Lainaa

    94. Tulos: -14 (66 ääntä)
      Siistijä: Voi miksi tuollaisille typeryksille suodaan lapsia….
      Oon pahoillani jos teillä ei oo onnistunut...

      Lainaa

    95. Hupsistasaatana 24.1.2017 10:56
      Tulos: +75 (119 ääntä)
      Feissarimokissahan ei koskaan ikinä oo mitään mistään suljetuista ryhmistä... Tervetuloa todellisuuteen, kerran netissä, aina netissä ja jollei ole valmis siihen, että jutusta tulee julkista, sitä ei kannata kirjoittaa yhtään. Ja ns anonyymejähän nämä mokat ovat. Imetyksen Tuki ry:n FB-ryhmä nyt kyllä tällä kommenttiosioshowllaan varmisti, että jatkossakin on hupia täällä, olisitte vaan antanut olla, ois kiinnostus es-jonneilla loppunut heti luettuaan...

      Lainaa

    96. Tulos: +97 (119 ääntä)
      Ei tämä ole varmastikaan ensimmäinen kerta, kun Feissarimokiin on jaettu mokia ryhmistä, joiden säännöt sen kieltävät. Tai kun jaetaan mokia, joissa mokaaja on stressaantunut, väsynyt ja suhtautuu erittäin intohimoisesti omaan asiaansa. Sen sijaan tämä on ensimmäinen kerta, kun siitä on noussut hirveä haloo. Johtunee varmasti siitä, että Feissarimokissa käy paljon nuoria naisia, joiden on helpompi samaistua imettäjiin, kuin esimerkiksi psyykkisesti sairaisiin ja masentuneisiin. Enkä halua väheksyä imettämisen ja nuoren vauvan aiheuttamaa stressiä ja huolta lapsesta. Lapsi ja lapsen kehitys on varmasti vanhemmille se maailman tärkein asia. Se ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, etteikö ylireagoinneille voisi ja pitäisikin nauraa. Se on sitten eri asia, että olivatko nämä mokat hauskoja.

      Lainaa

    97. Tulos: -66 (138 ääntä)
      Vain henkisesti epästabiili ihminen nauttii toisten ihmisten nöyryytyksestä. Toivottavasti näiden juttujen jakaja tajuaa hakeutua avun piiriin, että saa oman pahan olonsa hallintaan ja voi keskittyä elämään omaa, toivottavasti onnellista elämää jatkossa, eikä keskity hakemaan nautintoa toisten some-nöyryyttämisestä. Se on meinaan yksi raukkamaisimmista kiusaamisen muodoista tuo netissä huutelu/kuvien välitys anona, kun sen voi tehdä omasta kotoisesta piilosta. Toivottavasti näytät erilaista mallia elämässä omille lapsillesi edes livenä, etteivät he näe ikävää mallia toisten kohtelusta sinulta. Keskusteluapua löytyy muuten ihan terveyskeskuksen kautta, seurakunnista sekä mielenterveysseuralta. Parempaa vointia sinulle, älä pura pahaa oloasi muihin ja lopeta yksityisten kuvien/juttujen postaaminen ja välitys.

      Lainaa

    98. Tulos: -5 (93 ääntä)
      voiluoja: Tää on niin tätä, kun ei ole muita oikeita vaihtoehtoja ruokkia lastaan kun imetys! Kuulun ryhmään mistä nämä otettu ja kyllä sitä lukiessa vaan ajattelee että isot on teilläkin ongelmat. Ymmärrän että imettää kuukauden-pari jos maitoa kerran tulee mutta en mitään avunpyyntöjä ja sitä että mammat rivissä hokee vaan että ihokontaktia ja pesimistä kun se tuttelikin on olemassa…
      Sääli sun lapsiasi, toivottavasti edes muussa pyrit tarjoamaan heille parastasi.

      Lainaa

    99. Tulos: +18 (78 ääntä)
      Siistijä: Voi miksi tuollaisille typeryksille suodaan lapsia….
      Siis ketä pidät typeryksinä? Naisia, jotka pyytävät apua? Juuri tuollaisilla kommenteilla saadaan aikaan ilmapiiri, jossa ei uskalleta kysyä apua. Vaan pärjätään yksin kotona vaikka ei oikeasti enää edes pärjätä. Uloskaan ei uskalleta lähteä, koska eihän vauvan kanssa voi liikkua ihmisten ilmoilla koska ollaan vain häiriöksi. Täytyy myös onnitella sinua, koska ilmeisesti olet yksi harvoista täydellisistä vanhemmista, joiden lapset kasvaa tasaisesti nolla käyrällä ilman ongelmia ja sinulta löytyy itsevarmuutta ja tietoa toimia tilanteessa kuin tilanteessa. Tai sitten sinulla ei ole lapsia. Onnea vaan kun ensimmäinen tulee maailmaan ja huomaat, ettet oikeasti tiedä mistään mitään. Ja kun ensimmäinen huolenaihe tulee, niin ymmmärrät kuinka hukassa oletkaan. Jos tarkoitit kommentoijia, jotka kommentoivat natseiksi, hysteerikoiksi yms, niin olet oikeassa. Ihmetellään, miksi kiusaaminen lasten kesken lisääntyy kun, ilmeisesti, aikuisetkin käyttäytyvät tällä tavalla. Haukkuen, laukoen epäasiallisia kommentteja sekä vähätellen.

      Lainaa

    100. Tulos: -5 (85 ääntä)
      Hupsistasaatana: Feissarimokissahan ei koskaan ikinä oo mitään mistään suljetuista ryhmistä… Tervetuloa todellisuuteen, kerran netissä, aina netissä ja jollei ole valmis siihen, että jutusta tulee julkista, sitä ei kannata kirjoittaa yhtään. Ja ns anonyymejähän nämä mokat ovat. Imetyksen Tuki ry:n FB-ryhmä nyt kyllä tällä kommenttiosioshowllaan varmisti, että jatkossakin on hupia täällä, olisitte vaan antanut olla, ois kiinnostus es-jonneilla loppunut heti luettuaan…
      Selkeästi näitä kommentteja luetaan, niin ehkä es-jonnetkin oppii ymmärtämään, että imetys on luonnollinen normi ja tavoiteltava asia. Kommenteissahan on vaan kerrottu faktoja imetyksestä. Se ei ole showta, fanaattisuutta eikä natsismia. Enemmänkin nuo muut kommentit naurattaa epäasiallisuudellaan.

      Lainaa

    101. Tulos: +55 (67 ääntä)
      Äiti selostaa yövaippahomman: Jotkut lapset, kuten omani vaativat jatkuvaa tarkkailua ja keino siihen on tuo vaipan punnitseminen. Nämä lapset, kuten omani menevät miinuskäyrällä ja on syytä tarkkailla miksi. Jos se selittyy sillö,että lapsi ei saa tarpeeksi maitoa (pissaa ei tule tarpeeksi) on ongelmanratkaisu helppia ja tarjotaan lapselle lisämaitoa. Joskus syy voi olla esimerkiksi refluksi, johon tarvitaan erilaisia toimenpiteitä kasvun turvaamiseksi.

      Lainaa

    102. Tulos: +42 (58 ääntä)
      Vierailija: No sitten tutkitaan missä vika ja jos se on siinä ettei lapsi saa tarpeeksi ravintoa niin siihen haetaan apua. Jos imetys ei tuota tarpeeksi, siihen voi pyytää neuvoja ja loppuviimeksi on olemassa korvikkeet. Miksi nykyään tehdään niin luonnollisesta asiasta kuin lapsen ruokinta niin infernaalinen maailmanlopun ongelma?
      No eikös tämä vaipan punnitseminen juuri liity siihen tutkimiseen? Vai meinasit, että sairaala on se ensimmäinen osoite?

      Lainaa

    103. Tulos: +47 (123 ääntä)
      Maria: Kyllä kuule toisille on väliä, että lapsi 6kk täysimetetään (saa olla tavoitteita) ja toisilla on vahvemmat ne äidinvaistot. Ja jos vauva ottaa korviketta tai vaikka jäätelöä, ei ole enää täysimetetty. Siinä ihmisessä, joka näitä tänne on suljetusta ryhmästä tänne levittänyt ei kyllä paljon äidillisyyttä ole…
      Mitä tekemistä äidinvaiston vahvuudella on imettämisen pituuden ja totaalisuuden kanssa? Imettämisessä ei ole olennaista, että lapsi saa vain ja ainoastaan rintamaitoa. Jos lapselle maistuu äidinmaidon lisäksi jokin muu, niin hyvähän se vain on. Pelkästään maitoruokaan pyrkiminen ei ole sellainen itseisarvo, että siihen kannattaa pyrkiä. Saati sitten mittaa äidinvaistonsa vahvuutta sillä. Puhumattakaan siitä, että pelkkä jäätelön lipaisu nyt sitten on pilannut aivan ihan kaikki. Toivottavasti Marian mies koulii tuollaiset lapsellisuudet vaimostaan pois. Muuten Mariasta pääsee kehittymään nykyistäkin rasittavampi tapaus.

      Lainaa

    104. Tulos: -4 (112 ääntä)
      Onhan tämä nyt vähän mautonta. Joku lähettänyt avunpyyntönsä tai läpikuultavat tissikuvansa suljettuun ryhmään jossa on olettanut olevan vain samankaltaisia ihmisiä- äitejä vertaistukea vailla, ja nyt tissikuvat ja avunpyynnöt on kaikkien nähtävillä ja naureskeltavissa.

      Lainaa

    105. Tulos: +31 (75 ääntä)
      Tota.. ko. ryhmän jäsenet ei ilmeisesti tiedä että MONI kuuluu ryhmään vaan siksi, että voivat pyöritellä päätään näille hulluille. Vähänväliä on esim äityleissä tai vauva2016-ryhmässä juttua että "apua, luin imetyksen tuki- ryhmästä että XXX" ja siinä sitten yhdessä nauretaan ja ryhmään liittyy uusia naureskelijoita. :(

      Lainaa

    106. Tulos: +55 (103 ääntä)
      Anom: hei, Poistakaa nämä täältä, olkaa hyvä. Lähettäjä ei ole ilmeisesti tiennyt ryhmän tiukasta kiellosta. Imetyksen tuki ry:n palstan jutut eivät kuulu tänne (eikä muuallekaan ryhmän ulkopuolelle). Kiitos.
      Hei, Ryhmän tiukat kiellot eivät päde ryhmän ulkopuolella. Yst. terv. Kikki Hiiri

      Lainaa

    107. Luotan karmaan 24.1.2017 11:21
      Tulos: -64 (98 ääntä)
      Jonakin päivänä nämäkin (luten monet muut täällä feissarimokissa) jutut levittäneet saavat huomata, että karma kulkee. Ei pidä ihmetellä, miksi elämässä tulee vastoinkäymisiä, kulkineet hajoaa, julkinen liikenne takkuaa, työpaikkaa ei löydy, verottajalta tulee vain mätkyjä ja kumppani kärähtää vieraissa käynnistä (jos nyt edes on kumppania). Sitä niittää mitä kylvää, ja jos kohtelee muita kuin sontaa, niin ei itsekään sen parempaa tule pitkällä tähtäimellä saamaan. :) Kokeilisitte joskus oikeaa hyvän mielen levittämistä tahallisen häpäisemisen ja "myötähäpeän" sijasta...

      Lainaa

    108. Tulos: +45 (99 ääntä)
      Einäin: Kyllä meitä vaan on useampi, pahoitteluni. Kuka on imetysfanaatikko/natsi? Oletko sinä korvikefanaatikko/natsi kun siitä niin kovasti paasaat ja väheksyt imetystä? Miksi imetyksestä ei saa puhua ja tuoda ilmi sen etuja ilman, että leimataan fanaatikoksi? Äidinmaitoa on tutkittu ja kyllä se vaan on korvikkeeseen verrattuna ylivoimaista vaikka korvikkeellakin kasvaa terveitä ihmisiä. Imetän jo taaperoa, enkä ole ikinä sanonut, että korvike on huonoa. Jokainen tekee oman valintansa miten ruokkii omaa lastaan. Aina imetys ei onnistu mutta suurin osa niistäkin ongelmista olisi oikeasti ratkaistavissa ja imetys saisi jatkua. Miksi se, että imetän, tekee korvikkeella ruokkineen mielestä minusta huonomman ihmisen? Miksi minua on oikeus haukkua? Onko näissäkään kommenteissa ollut yhtään haukkumista korvikemutseja kohtaan? Mutta sitä enemmän imettäjiä kohtaan. Imetys on luonnollista, korvike ei. Korvike on hyvää, mutta ei parasta.
      No sinussa ainakin on pahoja fanaatikon piirteitä. Mistäkö näen sen? Tuosta kysymysten vyörytyksestä, jolle ei kommentoimasi viesti ei anna aihetta. Eihän siinä sanota muuta kuin, että imetysfanaatikot ovat naurettavia. Kuten tuo Maria, joka kuvittelee että yhdestä lipaisusta on vaivalla vaalittu puhdasoppisuus iäisesti mennyttä. Ihan kuin se puhdasoppisuus olisi jotain tavoittelemisen arvoista. Sinä sen sijaan fanaatikon lailla luet lyheen viestiin pitkät pätkät omia arvoasetelmiasi ja liipaisin löysällä riennät purkamaan kaikki angstisi vastaukseesi. Kuka niin käyttäytyy muuta kuin vahvasti imetystaisteluiden juoksuhaudoissa majaileva fanaatikko? Missä sinä näet kommentoimassasi viestissä mitään imetyksen väheksyntää? Ei siinä väheksytä muuta kuin puhdasoppista fanatismia? Mistä päättelet, että kommentoimasi kirjoittaja kieltää tuomasta esiin imetyksen etuja? Missä ylipäätään näet Marian viestissä mainintaa imetyksen eduista? Eihän hän keskity muuta kuin piehtaroimaan itsesäälissä kun puhdasoppisuus ryvettyi vauvan lipaisuun. Miksi kummasta katsot tarpeelliseksi kysyä kommentoimaltasi kirjoittajalta, että miksi imetys muka tekisi sinusta huonomman ihmisen? Onko hän jotain sellaista sanonut pitäessään imetysfanaatikkoja naurettavina? Ainoa syy sinun tuollaista on kysyä, on että tunnistat fanaatikon itsessäsi. Sinun purkauksesi osoittaa miksi taisteluhaudoissa majaileville nauretaan. Täysin ylimitoitettua tivaamista ja perustuu vain omiin mielikuviisi siitä mitä sinusta mielestäsi ajatellaan. Tule pois sieltä imetyssotien taistelukentältä ja relaa vähän kuten me muutkin. Sinun olisi kovasti helpompi olla. Imetys ei aina muuten ole parasta, vaan rintamaidolla voi lapseensa siirtää tautejakin, esim. HIV:n.

      Lainaa

    109. Tulos: +41 (55 ääntä)
      Nyt ihan rauhassa, eiköhän nää mammat osaa itsekkin nauraa näille jutuille hetken päästä.Ja on, on kyllä hyvinkin normaalia, että kolmekuinen vauva heräilee ja valvottaa. Ihan vaan by the way, sille voi olla jo jopa tulossa hampaitakin. Itsellä kolme imetettyä lasta,neljäs tulossa.Ensimmäisen kanssa olin niin hermoheikko, että otin sen omalle minuutin vessakäynnillekkin mukaan kun pelkäsin että kaksi kissaa menee sen päälle babysitterissä ja se tukehtuu..(kissojahan ei siis se nukkuva vauva voinu vähempää kiinnostaa.) Kyllä se nyt jo hymyilyttää:)

      Lainaa

    110. Tulos: +9 (69 ääntä)
      En ymmärrä mitä hauskaa näissä on? Toi eka on noista ainoo mikä on vähän "huvittava" mut ei silti mun mielestä tarpeeks hauska tänne. Ja varsinnin tota tokaa en tajua-mikä siinä on se hauska juttu? Käsittääkseni on ihan neuvoloidenkin suosittelemaa että voi kotona punnita pissavaippoja ja muutenkin kiinnittää huomiota paljonko vauva pissaa jos äiti on epävarma saako vauva rinnasta tarpeeksi maitoa

      Lainaa

    111. Tulos: +82 (108 ääntä)
      Jfkdk: Eipä kuule ole imetys todellakaan mitään natseilua, vaan lapsesta välittämistä.
      Opettele ymmärtämään mistä tässä puhutaan. Hillitön itsesääli ja pettymys siitä, että vauvalta meni puhdasoppinen täysimetys nyt ihan rikkipoikki, koska lipaisi jäätelöä on natseilua. Se ei ole edes lapsesta välittämistä, koska lapsi ei jäätelön lipaisusta muutu miksikään, vaan juroa oman fanaattisuutensa nostamista ihannearvoksi.

      Lainaa

    112. Tulos: -60 (80 ääntä)
      Tampester: Mitä tekemistä äidinvaiston vahvuudella on imettämisen pituuden ja totaalisuuden kanssa? Imettämisessä ei ole olennaista, että lapsi saa vain ja ainoastaan rintamaitoa. Jos lapselle maistuu äidinmaidon lisäksi jokin muu, niin hyvähän se vain on. Pelkästään maitoruokaan pyrkiminen ei ole sellainen itseisarvo, että siihen kannattaa pyrkiä. Saati sitten mittaa äidinvaistonsa vahvuutta sillä. Puhumattakaan siitä, että pelkkä jäätelön lipaisu nyt sitten on pilannut aivan ihan kaikki. Toivottavasti Marian mies koulii tuollaiset lapsellisuudet vaimostaan pois. Muuten Mariasta pääsee kehittymään nykyistäkin rasittavampi tapaus.
      Tuolla äidillisyyden puutteella tarkoitin, että kuka voi toisten äitien huolta vauvan ravinnosta pilkata niin että suljetusta ryhmästä laittaa jotain tänne..? Ei ole varmaan koskaan itse siis tuntenut lapsestaan huolta mistään (=jotain silloin kyllä jostain puuttuu...) Toivottavasti sulla ei ole lapsia, etkä saakaan ja jos niin onnettomasti käy että saat niin kasvat vähän ymmärrykseltäsi, jos sun ÄO siihen taipuu.

      Lainaa

    113. Tulos: -60 (98 ääntä)
      Kaulin: Opettele ymmärtämään mistä tässä puhutaan. Hillitön itsesääli ja pettymys siitä, että vauvalta meni puhdasoppinen täysimetys nyt ihan rikkipoikki, koska lipaisi jäätelöä on natseilua. Se ei ole edes lapsesta välittämistä, koska lapsi ei jäätelön lipaisusta muutu miksikään, vaan juroa oman fanaattisuutensa nostamista ihannearvoksi.
      Harmittaako sua itseäsi, että toisilla voi olla jotain tavoitteita näissä imetysasioissa? Toisilla on ihanteena pitkä täysimetys vauvan oikeanlaisen ravinnon turvaamiseksi.

      Lainaa

    114. Tulos: +58 (102 ääntä)
      Näistä olisi ehkä ekan voinut tänne laittaa, koska täysimetys puoleen vuoteen on about samanlaista kulttihörhöilyn tasoa kuin joku rokotusvastaisuus tai kemikaalitutkan höpöjutut. Toki sitten eri juttu jos esim. terveyssyistä ei muu sapuska kelpaa, mutta ei oikein vaikuta että mamma olisi sen takia näreissään. Rintsikkakuvakin on aika perushuttua, laitat jotain nettiin niin sehän leviää koko maailmalle. Tosin jos ryhmä on suljettu ja lähtökohta on että you do not talk about the ryhmä, niin onhan se vähän arveluttavaa sitten pistää samantien tänne. Mutta tuo ns. moka #2: jos oikeasti joku uusi äiti on huolissaan siitä että saako lapsi riittävästi ravintoa, niin en kyllä tajua miten tunneköyhä täytyy ihmisen olla että siitä saa jotain naurunaihetta itselleen.

      Lainaa

    115. Tulos: +62 (92 ääntä)
      Maria: Tuolla äidillisyyden puutteella tarkoitin, että kuka voi toisten äitien huolta vauvan ravinnosta pilkata niin että suljetusta ryhmästä laittaa jotain tänne..? Ei ole varmaan koskaan itse siis tuntenut lapsestaan huolta mistään (=jotain silloin kyllä jostain puuttuu…) Toivottavasti sulla ei ole lapsia, etkä saakaan ja jos niin onnettomasti käy että saat niin kasvat vähän ymmärrykseltäsi, jos sun ÄO siihen taipuu.
      Äidillisyys ja äidinvaisto eivät ole sama asia. Yritä nyt vaan korjailla hölmöjä kirjoituksiasi jälkikäteen, kun itsekin huomaat mitä tyhmyyksiä tuli sanottua. Imetyksen puhdasoppisuus ja kesto eivät ole yhtikäs mikään äidinvaiston mittari. Äidinvaisto voi olla ihan täysin kunnossa pulloruokkijallakin ja imettäjä voi olla täysi psykopaatti kivikissaäiti. Noilla ei ole mitään järkevää korrelaatiota. Ainostaan puhdasoppinen täysimettäjä korostaa itseään ja kuvittelee olevansa muita parempi, kun ei anna lapsen edes lipaista mitään muuta kuin oman äiteen turpeaa nänniä. Ei tuo korjausyritksesi paljoa auttanut. Ei se imettäminen ole edes äidillisyyden mittari. Nainen voi olla äidillinen jopa ilman ainoatakaan omaa lasta. Mitä enemmän selität sen syvemmälle tyhmyyksien suohon vajoat. Minulla on kaksi tervettä ihan normaalisti kasvavaa lasta. Kumpikin ovat luokkansa priimuksia, toinen heistä ylivoimaisesti. Kumpikin ovat empaattisia ja tuntevia ihmisiä. Kumpikin nukkuivat jo parikuukautisesta täysiä tai lähes täysiä öitä. Kumpaakaan ei käytännön pakosta koskaan imetetty. Kumpikin ovat kasvaneet sellaisiksi kuin ovat ihan vaan tällä minun nykyiselläkin ymmärrykselläni ilman mitään fanaattisia oppeja.

      Lainaa

    116. Tulos: +70 (102 ääntä)
      Maria: Harmittaako sua itseäsi, että toisilla voi olla jotain tavoitteita näissä imetysasioissa? Toisilla on ihanteena pitkä täysimetys vauvan oikeanlaisen ravinnon turvaamiseksi.
      Harmittaako minua, että jollakin toisella on täysin tarpeeton täysimetyksen tavoite? Ei harmita. Naurattaako minua, kun joku toinen fanatikoi pettyneenä, että tarpeeton tavoite meni aivan pilalle pienestä lipaisusta? Naurattaa. Vauvan oikeanlainen ravinnon saanti ei vaadi TÄYSimetystä. Syödä voi muutakin ja viisikuukautiselle lapselle usein aletaankin totuttaa jo rintamaidon lisäksi muuta. Yhä edelleen se lapsi sitä rintamaitoakin saa, joten miten hänen ravinnonsaantinsa siitä vääräksi muuttuisi? Toisten typerille tavoitteille on ihan oikein nauraa. Maria on kuuden kuukauden täyshölmö, kun kiukuttelee lipaistusta jäätelöstä.

      Lainaa

    117. Tulos: +57 (73 ääntä)
      Luotan karmaan: Jonakin päivänä nämäkin (luten monet muut täällä feissarimokissa) jutut levittäneet saavat huomata, että karma kulkee. Ei pidä ihmetellä, miksi elämässä tulee vastoinkäymisiä, kulkineet hajoaa, julkinen liikenne takkuaa, työpaikkaa ei löydy, verottajalta tulee vain mätkyjä ja kumppani kärähtää vieraissa käynnistä (jos nyt edes on kumppania). Sitä niittää mitä kylvää, ja jos kohtelee muita kuin sontaa, niin ei itsekään sen parempaa tule pitkällä tähtäimellä saamaan. Kokeilisitte joskus oikeaa hyvän mielen levittämistä tahallisen häpäisemisen ja “myötähäpeän” sijasta…
      Tuo selittääkin miksi Suomessa on niin paljon ihmisiä työttöminä ja miksi niin monella on syöpää tai masennusta. Jokainen heistä on saanut vastoinkäymisensä taakakseen, koska on kylvänyt pahaa karmaa. Turha työttömiä ja sairaita on tukea, kun itse vaan niittävät mitä kylvävät. Muut ymmärtävät mitä tarkoitan. Sinulle vielä erikseen selitän, että olet typerys.

      Lainaa

    118. Tulos: +26 (38 ääntä)
      Ei ihme, jos vauva nukkuu huonosti kun vaippa ihan täynnä tavaraa. Kyllä sen vaipan saa yölläkin vaihtaa.

      Lainaa

    119. Sniidelsnuu 24.1.2017 11:55
      Tulos: +47 (77 ääntä)
      Kiitos feissarimokat tästä. Mokat hauskoja, ja niistä herännyt keskustelu tällaiselle nuorelle naiselle opettavasta! Please älkää poistako.

      Lainaa

    120. Tulos: +12 (30 ääntä)
      Teekuppi: Eikö tässä ole yleensä myös riski siihen, että äiti vahingossa tukehduttaa lapsensa vahingoittaa lastaan unissaan. Mitä olen itse ymmärtänyt olisi nimenomaan suositeltavaa, että pieni vauva nukkuisi erikseen omassa sängyssä ettei tälläistä pääsisi tapahtumaan?
      Meillä ollaan nukuttu melkein 8kk samassa sängyssä koko perhe ja tossa tuo vielä jokeltelee että kyllä perhepeti on ihan jees...

      Lainaa

    121. Tulos: -25 (103 ääntä)
      Kaulin: Harmittaako minua, että jollakin toisella on täysin tarpeeton täysimetyksen tavoite? Ei harmita. Naurattaako minua, kun joku toinen fanatikoi pettyneenä, että tarpeeton tavoite meni aivan pilalle pienestä lipaisusta? Naurattaa. Vauvan oikeanlainen ravinnon saanti ei vaadi TÄYSimetystä. Syödä voi muutakin ja viisikuukautiselle lapselle usein aletaankin totuttaa jo rintamaidon lisäksi muuta. Yhä edelleen se lapsi sitä rintamaitoakin saa, joten miten hänen ravinnonsaantinsa siitä vääräksi muuttuisi? Toisten typerille tavoitteille on ihan oikein nauraa. Maria on kuuden kuukauden täyshölmö, kun kiukuttelee lipaistusta jäätelöstä.
      Tavoite lienee Marialla kyllä ollut myös se, että vauva ei saa ennen aikojaan maitoproteiinia. Maitotuotteita ei suositella ennen vuoden ikää, joten ei oo yhtään turhaa "kiukutella" siitä, jos vauva on saanut parikuisena jotain, mikä ei kertakaikkiaan hänelle sovi. Jäätelö ei ole se millä kiinteät aloitetaan. Lisäksi Mariaa lienee harmittanut se, että puoliso vähät välittää hänen toiveistaan - ja se on ainakin minun mielestäni ihan relevantti harmituksen aihe. Oli sitten 6kk täysimetystavoitteesta mitä mieltä hyvänsä. Ai niin joo, ja se on muuten WHO:n suositus.

      Lainaa

    122. Tulos: +1 (83 ääntä)
      On aika ala-arvoista nauraa toisten aidolle huolelle ja hädälle. Äitien kouhkauksissa on paljon naurettavaa, mutta tämä menee mielestäni liiallisuuksiin. Itse pienen lapsen äitinä tiedän, että pää ei vain toimi vauvan ensimmäisen 6 elinkuukauden aikana ja imetyksen tuki on ollut se foorumi jossa saa rauhassa kouhkata omia väsymys- ja hormonihuurujuttujaan ilman pelkoa tuomitsemisesta ja nauramisesta. Ei ole mitään lakia joka kieltäisi näiden juttujen jakamisen, mutta sillon kun ihminen ei ole oma itsensä ja heikkona hetkenä turvautuu muihin ja pyytää apua, ehkä naurettavankuuloiseenkin ongelmaan, kannattaisi se toisille nauraminen unohtaa, eikä todellakaan lähteä jakamaan pilkkaamistaan koko kansan luettavaksi.

      Lainaa

    123. Paha mieli, hyvä mieli 24.1.2017 12:04
      Tulos: -13 (49 ääntä)
      Nyt tekee kyllä pahaa olla lajia homo sapiens. Kaikesta saadaan riita aikaiseksi.. Tuntuu pahalta niin imettävien kuin korvikkeella vauvojaan syöttävien puolesta. Imetys on hyvä juttu, mutta ei ole aina laiskuutta tai syntiä ruokkia lastaan korvikkeella. Itse olen täysimettänyt molemmat lapseni puolivuotiaiksi. Se on helppoa, hygieenistä ja ihanaa. En silti tuomitse äitejä, jotka mahdollisesti olosuhteiden pakosta joutuvat tarjoutumaan korvikemaitoon. FM team osoittaa mielestäni huonoa makua julkaistessaan tämän, mutta pakko myöntää, että nykyään tuntuu ihan terve maalaisjärki puuttuvan aika monelta.. Ihan elämän kaikissa osa-alueissa, myös vauva-arjessa. On ok olla huolissaan vauvansa kasvusta yms., mutta apua ja neuvoja saa varmasti myös omasta neuvolasta. Normaalisti "huonosti" kasvavaa vauvaa seurataan parin viikon välein neuvolakäynneillä. Jos on epävarma oman maitonsa riittävyydestä, niin sitä korvikettakin voisi lisäksi antaa tai pumpata maitoa ja antaa pullosta. Näistä jutuista ei mielestäni tarvitse ketään syyllistää, vaan rohkaista puoleen ja toiseen. Imettäminen on toki herkkä asia, en kiellä ja ehkäpä näidenkin "mokien" julkaisemisessa olisi voinut käyttää hieman parempaa arviointikykyä.

      Lainaa

    124. Tulos: +35 (67 ääntä)
      Ei voi kun ihmetellä niitä jotka luulevat facebookissa asioiden pysyvän salassa jos "näin on sovittu" :D Veikkaan että kyseessä jotain seniori-ikäisiä jotka eivät oiken käsitä mitä internet tarkoittaa, tai sitten näitä 2000-luvulla syntyneitä joille netti on yhtä kuin koko maailma.

      Lainaa

    125. Tulos: -16 (58 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Mietin ainakin tuota rintaliivikuvaa. Ei ole varmaan tarkoitettu, että muualle laitettaisiin jakoon :/

      Lainaa

    126. Tulos: -20 (98 ääntä)
      Tää ei ollut yhtään hauska. Vähän sama, kuin joku kuvaisi suljettua AA-istuntoa ja laittaisi muiden nähtäväksi. Tuolla ryhmässä ei pitäisi olla kuin imettäviä äitejä, jotka kaipaavat tukea ja apua hommaan. Ei imetys ole mikään pyhä asia, mutta sitäkin herkempi. Ei tosiaan oo mikään normi FB-ryhmä.

      Lainaa

    127. Tulos: -16 (46 ääntä)
      Wiu: Mitä niin hauskaa esim keskimmäisessä on, että se on pitänyt täällä julkaista, kun äiti ollut huolissaan, että saako vauva tarpeeksi ruokaa?
      Tai viimeisessä. Viimeinen on toki hauska kuva ja kertoo siitä, mitä kaikke apuoliunessa saa tehtyä, mutta onko se ollut pakko jakaa tänne?

      Lainaa

    128. Tulos: +45 (81 ääntä)
      Kyllä nyt on suuri määrä mielensäpahoittajia eksynyt fm:n.

      Lainaa

    129. Tyhmästäpäästäkärsiikokokroppa 24.1.2017 13:31
      Tulos: +46 (70 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Mitä nettiin laitat, se sinne ikuisesti jää! Jokainen on vastuussa siitä mitä postailee. Jos ei halua että jutut ja kuvat leviää, täytyy pitää ne omana tietonaan, eikä jakaa yhtään missään ryhmissä. Edelleenkään netissä ei ole sellaista paikkaa missä voit jakaa tuntemattomille materiaalia turvallisesti, ilman että joku voi ottaa screenshotteja ja näyttää muille. Turha syytellä niitä jotka levittää näitä, ihan omaa syytänne. Itse valitsitte julkaista juttuja. Miettikää nyt aikuiset ihmiset aivoillanne :D

      Lainaa

    130. Tulos: +35 (41 ääntä)
      Jäätelö: Mutta Maria, jäätelöhän oli toisen nisäkkään rintamaitoa. Vaikka se onkin vasikalle tarkoitettu, silti vauvasi on rintaruokinnalla. Kuten jäätelöä syövä miehesikin.
      Tsot tsot, on myös vegejäätelöä ;)

      Lainaa

    131. Tulos: +37 (53 ääntä)
      voiluoja: Tää on niin tätä, kun ei ole muita oikeita vaihtoehtoja ruokkia lastaan kun imetys! Kuulun ryhmään mistä nämä otettu ja kyllä sitä lukiessa vaan ajattelee että isot on teilläkin ongelmat. Ymmärrän että imettää kuukauden-pari jos maitoa kerran tulee mutta en mitään avunpyyntöjä ja sitä että mammat rivissä hokee vaan että ihokontaktia ja pesimistä kun se tuttelikin on olemassa…
      Annettujen peukkujen perusteella arvelisin, että koko imetysryhmä on käynnyt täällä ilmaisemassa mielipiteensä.

      Lainaa

    132. Tulos: +56 (84 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Koita tajuta, että jos jaat netissä jotain otat sen riskin, että jutut leviää. On kyllä pikkusen naiivia aikuisen ihmisen laittaa nettiin kaikista henkilökohtaisimpia asioitaan ja luulla, että ne pysyy vaan yhdessä ryhmässä koska se on "suljettu". On se kumma, että jotkut naiset puskee aivonsa samaa reittiä ulos sen tenavansa kanssa... T. 1kk ikäisen vauvan väsynyt äiti.

      Lainaa

    133. Tulos: +45 (55 ääntä)
      pooter: Mietin ainakin tuota rintaliivikuvaa. Ei ole varmaan tarkoitettu, että muualle laitettaisiin jakoon
      Itekään en usko että oli tarkoitettu ja harmi henkilön puolesta (joka tosin ei ole tunnistettavissa), mutta toisaalta kannattaako laittaa nettiin kuvia joita ei halua leviteltävän? Ne nyt vaan lähtee aina leviämään, halusitte tai ette.

      Lainaa

    134. Tulos: +42 (80 ääntä)
      skörä: En ymmärrä juttujen lähettäjän huumorintajua. Ei nää nyt hirveen hauskoja ollu, ei ainakaan sen arvoisia että näitä kannattais ruveta luottamuksellisesta tukiryhmästä jakamaan. Onhan juttujen levittäminen ulkopuolelle monessa muussakin ryhmässä “kielletty”, mut mä en ainakaan ota kieltoa niin vakavasti tyyliin jossain Vauva16-ryhmässä. Tää sen sijaan oli vähän yhtä älykästä kuin juoruilla jotain AA-ryhmässä kerrottua pitkin kyliä.
      Onko imetys mielestäsi alkoholiongelmaan verrattava sairaus?

      Lainaa

    135. Tulos: +46 (60 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Aatteletsä et feissarimokat tulee hakkeroimaan juttuja teiän salasista fb-ryhmistä? Eiköhä ne jäsenet lähettele noita juttuja ihan omasta tahdostaan. Dummkopft..

      Lainaa

    136. Tulos: -16 (48 ääntä)
      Minna: No ei nyt ehkä ihan koko yötä, koska vauvakin nukkuu välillä. Mutta kyllä, imeväisen kanssa on hyvin kätevää nukkua niin, että lapsi voi syödä samalla. Tajusit oikein ja se on ihan normaalia monelle muullekin nisäkkäälle.
      Tällä varmistetaan, että vauva nukkuu huonosti.

      Lainaa

    137. Tulos: +59 (67 ääntä)
      Mymmeli: Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Feissarimokat ei käy omin päin napsimassa Facebookista mitään. Ei se edes ole mahdollista. Kyllä se on ollut ihan joku teidän oman salaisen ryhmänne jäsen joka ne jutut on tänne lähettänyt. Feissarimokien ylläpito mahdollisesti tietää kuka se oli, mahdollisesti ei. Me satunnaiset kommentoijat emme tiedä.

      Lainaa

    138. Tulos: +33 (77 ääntä)
      Voi jeesuksen mielensäpahoittajapellet menkää helvettiin. Imetykseb tuki ryhmästä kuvia tulee äityleihin, mufasaan, roskaradio puskalavalla-ryhmiin ja aika helvetin moneen muuhunkin. Teidän pöllöilylle nauretaan. Kyllä. Eläkää sen kanssa.

      Lainaa

    139. Tulos: +33 (41 ääntä)
      -:-: No eikös tämä vaipan punnitseminen juuri liity siihen tutkimiseen? Vai meinasit, että sairaala on se ensimmäinen osoite?
      No enpä meinannut. Vastustan imetyshysteriaa mistä tuo eka moka on vielä laimea esimerkki. Kannatan imetystä, niin pitkälle kannattaa yrittää kuin keinot ja voimavarat riittää. Ja tuo vaippajuttu on ihan hyvä keino tarkistaa onko saanut tarpeeksi maitoa. Ei se edes kuuluisi tänne mokiin mutta ymmärtämätön on ollut asialla.

      Lainaa

    140. Tulos: -20 (56 ääntä)
      Tyhmästäpäästäkärsiikokokroppa: Mitä nettiin laitat, se sinne ikuisesti jää! Jokainen on vastuussa siitä mitä postailee. Jos ei halua että jutut ja kuvat leviää, täytyy pitää ne omana tietonaan, eikä jakaa yhtään missään ryhmissä. Edelleenkään netissä ei ole sellaista paikkaa missä voit jakaa tuntemattomille materiaalia turvallisesti, ilman että joku voi ottaa screenshotteja ja näyttää muille. Turha syytellä niitä jotka levittää näitä, ihan omaa syytänne. Itse valitsitte julkaista juttuja. Miettikää nyt aikuiset ihmiset aivoillanne
      Juu ei fillariakaan kannata jättää steissille lukitsematta, mutta onko se peruste ylistää pyörävarkaita?

      Lainaa

    141. Tulos: +40 (64 ääntä)
      Tampester: Äidillisyys ja äidinvaisto eivät ole sama asia. Yritä nyt vaan korjailla hölmöjä kirjoituksiasi jälkikäteen, kun itsekin huomaat mitä tyhmyyksiä tuli sanottua. Imetyksen puhdasoppisuus ja kesto eivät ole yhtikäs mikään äidinvaiston mittari. Äidinvaisto voi olla ihan täysin kunnossa pulloruokkijallakin ja imettäjä voi olla täysi psykopaatti kivikissaäiti. Noilla ei ole mitään järkevää korrelaatiota. Ainostaan puhdasoppinen täysimettäjä korostaa itseään ja kuvittelee olevansa muita parempi, kun ei anna lapsen edes lipaista mitään muuta kuin oman äiteen turpeaa nänniä. Ei tuo korjausyritksesi paljoa auttanut. Ei se imettäminen ole edes äidillisyyden mittari. Nainen voi olla äidillinen jopa ilman ainoatakaan omaa lasta. Mitä enemmän selität sen syvemmälle tyhmyyksien suohon vajoat. Minulla on kaksi tervettä ihan normaalisti kasvavaa lasta. Kumpikin ovat luokkansa priimuksia, toinen heistä ylivoimaisesti. Kumpikin ovat empaattisia ja tuntevia ihmisiä. Kumpikin nukkuivat jo parikuukautisesta täysiä tai lähes täysiä öitä. Kumpaakaan ei käytännön pakosta koskaan imetetty. Kumpikin ovat kasvaneet sellaisiksi kuin ovat ihan vaan tällä minun nykyiselläkin ymmärrykselläni ilman mitään fanaattisia oppeja.
      Saamistasi miinuksista päätellen täällä on käynyt koko suljettu ryhmä osoittamassa mieltään.. Mikään ei kelpaa jos he ovat päättäneet, että olet heitä vastaan. Sinä osoitat kuitenkin vain käytännön järkeä ja normaalia ajattelua. Jatka samaan malliin. Kolmen lapsen äitinä edelleen ihmettelen miten luonnollisesta asiasta saadaan niin jäätävät riidat aikaiseksi. Sama se on veganismin ja muutaman muun asian kanssa.. koitetaan kestää.

      Lainaa

    142. Tulos: +52 (58 ääntä)
      Sano ei jeesukselle: No kuka käskee julkasemaan niitä omia henkilökohtasia asioita INTERNETISSÄ?? Tää itkeminen imetysryhmästä on jo ihan kohtuutonta. On joo ilkeetä nauraa muiden hölmöilyille, mutta miks ainoastaan imettäville äideille nauraminen herättää tällasen haloon? Eikö kukaan muu voi olla herkkä tai pahottaa mieltään kun täällä nauretaan? Ja ihan oikeesti aikuiset ihmiset, kaikkea ei tarvii postata nettiin, varsinkaan jos aikoo sitten itkeä, että ilkeät ihmiset netissä nauraa.
      joo kukaan ei varsinaisesti pakottanu ottamaan kuvaa esim väärin puetuista liiveistä. jutun oisi voinu kertoa jos siltä tuntu, mut ei mulle ainakaan ois tullu mieleen laittaa siitä kuvaa. imettävänä tai ilman. olen pukenut joskus alushousuni pimeässä väärinpäin. en ottanut kuvaa. korjasin asian.

      Lainaa

    143. Tulos: +45 (63 ääntä)
      Varmaan hullut noitavainot ja syyttelyt nyt menossa siellä ihme imetysryhmässä.

      Lainaa

    144. Tulos: +39 (59 ääntä)
      nfgn: Varmaan hullut noitavainot ja syyttelyt nyt menossa siellä ihme imetysryhmässä.
      "Kuka meni jakamaan ryhmämme juttuja Facebookiin? Kuka se oli? Syyllinen astukoon esiin tai tämä ei jää tähän! Poliisia on jo informoitu tapauksesta."

      Lainaa

    145. Tulos: +20 (30 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Fight Club????

      Lainaa

    146. Muumi (kopio) 24.1.2017 15:48
      Tulos: +19 (53 ääntä)
      Johan kukkahatut sai taas herneen nenään.

      Lainaa

    147. Tulos: +77 (83 ääntä)
      pooter: Mietin ainakin tuota rintaliivikuvaa. Ei ole varmaan tarkoitettu, että muualle laitettaisiin jakoon
      Ei ole tarkoitettu jakoon mutta voi laittaa kuitenkin reilun 25 tuhannen itselleen tuntemattoman silmäparin pällisteltäväksi Facebookiin :D Ja logiikka oli?

      Lainaa

    148. Tulos: +73 (95 ääntä)
      A: Tavoite lienee Marialla kyllä ollut myös se, että vauva ei saa ennen aikojaan maitoproteiinia. Maitotuotteita ei suositella ennen vuoden ikää, joten ei oo yhtään turhaa “kiukutella” siitä, jos vauva on saanut parikuisena jotain, mikä ei kertakaikkiaan hänelle sovi. Jäätelö ei ole se millä kiinteät aloitetaan. Lisäksi Mariaa lienee harmittanut se, että puoliso vähät välittää hänen toiveistaan – ja se on ainakin minun mielestäni ihan relevantti harmituksen aihe. Oli sitten 6kk täysimetystavoitteesta mitä mieltä hyvänsä. Ai niin joo, ja se on muuten WHO:n suositus.
      Ja sinustako jäätelön lipaiseminen tarkoittaa kiinteiden aloittamista? Vähän nyt suhteellisuudentajua kehiin siellä päässä ruutua. Ei tarvitse noin kiivailla jonkun imetyksen takia. Marian puoliso saa käyttää omaakin tahtoaan ja järkeään. Marian kannattaisi siihen pikkuhiljaa tottua. Ei se vauva ole mikään Marian päätösvallassa oleva egonpönkitysväline, jolla Maria toimeenpanee hyvää äitiyttään. Vauva ei kärsinyt lipauksesta ei niin yhtään mitään tai minkäänlaista vahinkoa.

      Lainaa

    149. Tulos: +55 (59 ääntä)
      M.O: Et, mutta sakkoja ja rikosrekisteri voi rapsahtaa, jos asianosaiset tekevät rikosilmoituksen
      Jaa mikäköhän rikos on tapahtunut josta oikein sakkoa ja rikosrekisteri napsahtaisi :'D

      Lainaa

    150. Tulos: +42 (54 ääntä)
      Kun näitä kommentteja lukee, herää lähinnä kysymys kestääkö oma mielenterveys jälkikasvun tuloa. Uskon kuitenkin oman naisen olevan sen verta tasapainoinen ettei ala skitsoamaan samalla tapaa kuin kommentoijat ylempänä.

      Lainaa

    151. Tulos: +50 (64 ääntä)
      Bunkka: Ja sinustako jäätelön lipaiseminen tarkoittaa kiinteiden aloittamista? Vähän nyt suhteellisuudentajua kehiin siellä päässä ruutua. Ei tarvitse noin kiivailla jonkun imetyksen takia. Marian puoliso saa käyttää omaakin tahtoaan ja järkeään. Marian kannattaisi siihen pikkuhiljaa tottua. Ei se vauva ole mikään Marian päätösvallassa oleva egonpönkitysväline, jolla Maria toimeenpanee hyvää äitiyttään. Vauva ei kärsinyt lipauksesta ei niin yhtään mitään tai minkäänlaista vahinkoa.
      Marian juttu nyt oli niin älytön että on vaikea uskoa hänen olleen tosissaan. Että ihan asettanut tavoitteekseen 6 kk pelkkää imetystä ja kaikki menee pilalle kun lapsi kerran vähän nuolaisee jäätelöpurkin kantta?

      Lainaa

    152. Tulos: +29 (35 ääntä)
      152 kommenttia kun moka on ehtinyt olla netissä alle yhden päivän. Tämän täytyy olla jo jonkinlainen ennätys.

      Lainaa

    153. Tulos: +21 (39 ääntä)
      Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin..

      Lainaa

    154. Tulos: +63 (85 ääntä)
      Mä en ymmärrä miksi tästä tuli näin kauhea poru. Täällä on ennenkin ollut vastaavanlaisia tissikuvia mokissa, miten tämä kuva eroaa niistä? Tai miten mikään noista mokista eroaa mistään muista täällä olevista mokista? Ei mitenkään. Täällä on lukemattomia mokia muista suljetuista ryhmistä joiden säännöt kieltää ulkopuolelle jakamisen, niistä ei silti ole tullut näin kauheaa myllytystä ja uhkailtu ties millä naurattavilla rikosilmoituksilla saatikka että niitä olisi piiloteltu, ei kovin montaa tapausta löydy mitkä olisi täältä piilotettu. Joten, mikä ihmeen pyhä kultti imetys ja imetyksen tuki ryhmä on että he ovat muiden yläpuolella ja heistä ei saa heittää samaa huumoria kuin kaikista muista? Ja nyt ei edes puhuta mistään pienestä ja intiimissä ryhmästä vaan melkein 26 tuhannesta toisilleen tuntemattoman ihmisen ryhmästä. Jos nämä tilapäivitykset olisi kopioitu jostain toisesta suljetusta ryhmästä jonka säännöt kieltää jakamisen, olisiko kukaan alkanut valittamaan?

      Lainaa

    155. Imetysonmuutakinkuinravintoa 24.1.2017 17:09
      Tulos: -60 (100 ääntä)
      goufli: Yksi parkunaama imetyshullu pommittaa ketjua eri nimimerkeillä poistovaatimuksin. Koita jo uskoa, ei poistu. Imetysfanaatikot ovat naurettavia. Siksi heille nauretaan.
      Ymmärrän, että hyvinkin luonnollinen asia naurattaa, koska se ei koske sinua. Sen jälkeen, kun koet suuren hormonimyrskyn kaikkine vastoinkäymisineen niin se nauru loppuu hyvin pian. Siinä kohtaa, kun sun lapsi makaa leikkauksessa melkein vastasyntyneenä ja imetys on vaakalaudalla, niin se kieltämättä menee sinne tunteisiin, jos sitä omaa halua ei tueta ja muut arvostelevat. Sä haluat sun lapsellesi parasta, sä haluat antaa sitä turvaa ja rakkautta sekä hänelle parasta ravintoa mitä voi saada, jotta se toipuisi mahdollisimman pian isosta leikkauksesta, jos se siitä edes selviää. Jos se on imetysfanaatikon puhetta, olkoot. Ja joskus sellaisina epätoivon hetkinä joutuu kääntymään imetystukihenkilöiden puoleen, kuinka toimia jne, ja silloin ei todellakaan mieti kuinka fanaattinen on ja leviääkö jutut muualle. Joten sä voit ystävällisesti sulkea vain silmät ja antaa apua tarvitsevien olla, koska joillekin se tyhmäkin kysymys tai hyvinkin henkilökohtainen kysymys kuukauden sairaalajakson jälkeen voi olla se ainut henkireikä sinulle miten sä selviät yhtään mistään. Esim mitä tehdä, kun lapsi on teholla ja haluat apua pumppaukseen, jotta maidontuotanto pysyy yllä jne jne. Joillakin voi olla kotona vaikeaa ja ainut tuki imetykseen tulee ko. ryhmän kautta joten kaikki turhat trollit voi painua mäkeen. Todella sairasta repiä huvia muiden pahasta olosta. Jotkut on hassuja mokia, mutta mun mielestä vauvan riittävä ravinnonsaanti (tuttua itsellekin ennenaikaisen vauvan takia) ei ole koskaan naurunalainen asia. Huoli on aito ja silloin mikään kysymys ei ole tyhmä. Ulkopuolisen korvissa voi siltä kuulostaa, mutta kuten sanottu jos asia ei sinua koske niin anna olla. Tällä hetkellä moni on raskaana ja juuri synnyttäneitä suurien hormonimäärien ja ehkäpä epävarmuuden keskellä, ja silloin todellakin voi flipata ja kovaa, jos kokee että imetys on tärkeä asia. Näin vuoden vanhaa imettäneenä asia ei enää rassaa, mutta hyvinkin alle puolivuotiaan rintamaidon saannin merkitys oli suuri, koska se oli hänen pääasiallinen ravinto. Silloin se ei todellakaan ole naurunalainen asia. Tästä on tehty joku sairas nettipila, kun joku kertoo imetyksen hyödyistä ja muusta niin heti leimataan imetysfanaatikoksi. Perehtyisit asiaan niin tietäisit mistä puhuisit, mutta turha länkytys ei ole mistään kotoisin. Imetys on vain kyseisen äidin ja lapsen välinen asia ja ulkopuolisten ei siihen parane puuttua tai saa kuulla siitä kymmenen muun äidin lisäksi, koska äidit tulevat toisiaan. He tietävät miltä heikkoina hetkinä tuntuu ja silloin muiden urputus on tarkoitus pysäyttää heti. Mä olen sitä mieltä että feissarimokii ei tämmöiset kuulu, hyvin ala-arvoista toimintaa jakaneelta. Näinkö paljon jonkun yksityisyyttä arvostetaan, kun kaikki pitää jakaa kaikkien nähtäville. Suoraan sanottuna todella paskaa nettikäyttäytymistä,vaikka osa tiedostaa ettei kaikki pysy välttämättä niiden keskustelujen sisäisinä. Silti,miksi, oi miksi, pitää olla se ääliö ja jakaa muiden juttuja eteenpäin. Tietysti, jos omalla elämällä ei ole sisältöä ja pakko yrittää täyttää se muiden asioilla. Säälittävää. PS. Se et lapsi on terve korvikemuksu, on outo vertaus ettei tarvii imettää. Ku sen pointtina ei ole se. Miksi joku ihan muuten vain ei halua lapselle sitä PARASTA, jos se olisi mahdollista? Korvike on sanansa mukaisesti sille priimalle korvike. Omalle lapselleen haluaa parhaan alun, joten jos joku niin haluaa niin se ei ole sulta pois ja sen ei pitäisi sua häiritä. Osa menee yli imetyksen kanssa, mut mitä sitten? Kenen persettä se raapii, jos se ei koske sua. Ihmiset haluaa syitä lytätä imetyksen ja sen kaikki hyödyt. Ei voi ku sanoa et MIKSI? Lisättäköön, että imetyspettymys on suuri asia ja sitä kokevat suosittelen hakemaan apua eikä purkaa sitä pahaa oloa näillä nettipalstoilla. Ja mä toivon et yhä useampi etenkin nuori äiti saisi kokea imetyksen ihanuuden ja kaiken hyödyn. Suosittelen perehtymään asiaan. Ja jos jostain syystä imetys ei onnistunut, ei se mitään, se ei ole mikään itsestäänselvyys todellakaan. Voimia!

      Lainaa

    156. Tulos: +55 (69 ääntä)
      Aika uskomatonta että ihmisille vieläkin kaiken sen valistuksen jälkeen tulee yllätyksenä että se mitä nettiin laitat, pysyy siellä ikuisesti. Se pätee ihan kaikkeen. Eihän nämä nyt ihan hirveän hauskoja olleet välttämättä, mutta silti aika turhaa alkaa ristiinnaulitsemaan FM-tiimisä tästä kollaasista. Herätkäähän nyt pikkuhiljaa 2000-luvulle.

      Lainaa

    157. Tulos: +43 (81 ääntä)
      Imetysfanaatikot saivat hetkeksi uuden kohteen kiihkofanatismilleen, ja yrittävät lynkata feissarimokat samalla tavalla kuin he lynkkaavat jokaisen, joka ei ole imetysfanaatikko. Aidon imetysfanaatikon tunnistaa juuri siitä, että tuo jäätelökannen lipaisu on maailmanloppu, ja jos et ole samaa mieltä, he lynkkaavat sinutkin. Imetysfanaatikot ovat ajattelemattomilla kommenteillaan aiheuttaneet todella paljon vahinkoa imetykselle, koska he eivät suostu hyväksymään sitä, ettei joiltakin äideiltä maitoa tule, vaikka äiti tekisi mitä ja vaikka kaikki olisi tehty täsmälleen oikein.

      Lainaa

    158. Tulos: +62 (84 ääntä)
      Imetysonmuutakinkuinravintoa: Ymmärrän, että hyvinkin luonnollinen asia naurattaa, koska se ei koske sinua. Sen jälkeen, kun koet suuren hormonimyrskyn kaikkine vastoinkäymisineen niin se nauru loppuu hyvin pian. Siinä kohtaa, kun sun lapsi makaa leikkauksessa melkein vastasyntyneenä ja imetys on vaakalaudalla, niin se kieltämättä menee sinne tunteisiin, jos sitä omaa halua ei tueta ja muut arvostelevat. Sä haluat sun lapsellesi parasta, sä haluat antaa sitä turvaa ja rakkautta sekä hänelle parasta ravintoa mitä voi saada, jotta se toipuisi mahdollisimman pian isosta leikkauksesta, jos se siitä edes selviää. Jos se on imetysfanaatikon puhetta, olkoot. Ja joskus sellaisina epätoivon hetkinä joutuu kääntymään imetystukihenkilöiden puoleen, kuinka toimia jne, ja silloin ei todellakaan mieti kuinka fanaattinen on ja leviääkö jutut muualle. Joten sä voit ystävällisesti sulkea vain silmät ja antaa apua tarvitsevien olla, koska joillekin se tyhmäkin kysymys tai hyvinkin henkilökohtainen kysymys kuukauden sairaalajakson jälkeen voi olla se ainut henkireikä sinulle miten sä selviät yhtään mistään. Esim mitä tehdä, kun lapsi on teholla ja haluat apua pumppaukseen, jotta maidontuotanto pysyy yllä jne jne. Joillakin voi olla kotona vaikeaa ja ainut tuki imetykseen tulee ko. ryhmän kautta joten kaikki turhat trollit voi painua mäkeen. Todella sairasta repiä huvia muiden pahasta olosta. Jotkut on hassuja mokia, mutta mun mielestä vauvan riittävä ravinnonsaanti (tuttua itsellekin ennenaikaisen vauvan takia) ei ole koskaan naurunalainen asia. Huoli on aito ja silloin mikään kysymys ei ole tyhmä. Ulkopuolisen korvissa voi siltä kuulostaa, mutta kuten sanottu jos asia ei sinua koske niin anna olla. Tällä hetkellä moni on raskaana ja juuri synnyttäneitä suurien hormonimäärien ja ehkäpä epävarmuuden keskellä, ja silloin todellakin voi flipata ja kovaa, jos kokee että imetys on tärkeä asia. Näin vuoden vanhaa imettäneenä asia ei enää rassaa, mutta hyvinkin alle puolivuotiaan rintamaidon saannin merkitys oli suuri, koska se oli hänen pääasiallinen ravinto. Silloin se ei todellakaan ole naurunalainen asia. Tästä on tehty joku sairas nettipila, kun joku kertoo imetyksen hyödyistä ja muusta niin heti leimataan imetysfanaatikoksi. Perehtyisit asiaan niin tietäisit mistä puhuisit, mutta turha länkytys ei ole mistään kotoisin. Imetys on vain kyseisen äidin ja lapsen välinen asia ja ulkopuolisten ei siihen parane puuttua tai saa kuulla siitä kymmenen muun äidin lisäksi, koska äidit tulevat toisiaan. He tietävät miltä heikkoina hetkinä tuntuu ja silloin muiden urputus on tarkoitus pysäyttää heti. Mä olen sitä mieltä että feissarimokii ei tämmöiset kuulu, hyvin ala-arvoista toimintaa jakaneelta. Näinkö paljon jonkun yksityisyyttä arvostetaan, kun kaikki pitää jakaa kaikkien nähtäville. Suoraan sanottuna todella paskaa nettikäyttäytymistä,vaikka osa tiedostaa ettei kaikki pysy välttämättä niiden keskustelujen sisäisinä. Silti,miksi, oi miksi, pitää olla se ääliö ja jakaa muiden juttuja eteenpäin. Tietysti, jos omalla elämällä ei ole sisältöä ja pakko yrittää täyttää se muiden asioilla. Säälittävää. PS. Se et lapsi on terve korvikemuksu, on outo vertaus ettei tarvii imettää. Ku sen pointtina ei ole se. Miksi joku ihan muuten vain ei halualapselle sitä PARASTA, jos se olisi mahdollista? Korvike on sanansa mukaisesti sille priimalle korvike. Omalle lapselleen haluaa parhaan alun, joten jos joku niin haluaa niin se ei ole sulta pois ja sen ei pitäisi sua häiritä. Osa menee yli imetyksen kanssa, mut mitä sitten? Kenen persettä se raapii, jos se ei koske sua. Ihmiset haluaa syitä lytätä imetyksen ja sen kaikki hyödyt. Ei voi ku sanoa et MIKSI? Lisättäköön, että imetyspettymys on suuri asia ja sitä kokevat suosittelen hakemaan apua eikä purkaa sitä pahaa oloa näillä nettipalstoilla. Ja mä toivon et yhä useampi etenkin nuori äiti saisi kokea imetyksen ihanuuden ja kaiken hyödyn. Suosittelen perehtymään asiaan. Ja jos jostain syystä imetys ei onnistunut, ei se mitään, se ei ole mikään itsestäänselvyys todellakaan. Voimia!
      Pitkän pitkä viesti ja suurimmaksi osaksi ohitse aiheen. Ketjussa on naurettu Mariaa, joka itsesäälissä rypien voihkii kuinka täysimetys meni ihan täysin kokonaan pilalle, kun vauva lipaisi jäätelöä. Mitä sinä teet? Joriset kaikenlaista tunteisiin vetoavaa leikatuista ja teholla olevisga vauvoista, mikä ei liity asiaan mitenkään. Mitä sinä sillä yrität? Syyllistää Marian vauhkoudelle nauravia vai? No ei onnistu, näkeehän sen kuka vaan ettei kirjoituksesi liity asiaan mitenkään. Sinun kaltaisesi vierestä jaanaavat ovat mahdottoman rasittavia, koska te ette osaa keskustella aiheesta vaan vedätte kaiken itseänne ahdistavan mukaan. Kunhan vaan jotenkin liittyy johonkin vauvaan, vaikkapa teho-osasto, heitetään sekin mukaan keskusteluun. Todella paskaa keskustelukäyttäytymistä sinulta. Sen jälkeen ihan vaan omien olkiukkojesi voimalla vedät keskusteluun pointteja, joita kukaan ei ole esittänyt jotta voit vaahdota niistäkin. Kukaan ei ole väittänyt, että ei tarvitse imettää koska on korvikkeitakin. Ei kukaan. Itse olet sen tulkinnan tehnyt. Sinä käyt jotain muualla käymääsi sotaa ja heittelet vanhasta muistista tänne siinä käyttämiäsi argumentteja. Sekin kertoo, että olet fanaatikko, kun et edes pysähdy sekuntiakaan miettimään mistä täällä on ollut puhe. Täällä on vain sanottu, että korvikkeellakin voi ravita sinun täysimetetyn lapsesi joka suhteessa ohittavan lapsen. Sinun parhaasikaan ei välttämättä riitä hyvään tulokseen. Ylipäätään se mikä on parasta on suhteellista. HIV-positiivisen äidin maito ei todellakaan ole sitä parasta lapselle. Minua ei häiritse, että joku haluaa "parhaan mahdollisen alun" lapselle, mutta sille nauran nyt ja jatkossakin jos joku vähälahja kuvittelee, että se paras mahdollinen meni rikkipilalle kun vauva lipaisi jäätelöä kannesta. Sellainen ihminen on fanaatikko ja fanaatikko ei ole se paras mahdollinen äiti lapselle. Ei vaikka täysimettäisi tuplaten kuusi kuukautta. Maria angstailee pikkujutusta, mutta ei näe että hänen joustamattomuuden puutteensa tulee olemaan lapselleen paljon suurempi ongelma kuin jäätelön lipaisu liian aikaisin. Parempi lipsua täysimetyksestä ja suhtautua pikkuasioihin joustavan normalisti kuin romahtaa itsesäälin syövereihin pienestä lipaisusta. Ymmärrän kyllä, että tuollaiselle palstalle mistä tämäkin postaus oli lähetetty, kerääntyy samanhenkisiä ihmisiä antamaan itselleen vertaistukea. Sellaisella palstalla vaatisi suurta rohkeutta joltakin kertoa Marian kaltaiselle tyhjästä vauhkoontuneelle, että kerää itsesi nainen ja lakkaa vauhkoamasta. Ironistä kyllä, täällä Feissarimokissa se on onnistunut paljon imetyspalstaa paremmin.

      Lainaa

    159. Tulos: +32 (66 ääntä)
      Mudilli: Mä en ymmärrä miksi tästä tuli näin kauhea poru. Täällä on ennenkin ollut vastaavanlaisia tissikuvia mokissa, miten tämä kuva eroaa niistä? Tai miten mikään noista mokista eroaa mistään muista täällä olevista mokista? Ei mitenkään. Täällä on lukemattomia mokia muista suljetuista ryhmistä joiden säännöt kieltää ulkopuolelle jakamisen, niistä ei silti ole tullut näin kauheaa myllytystä ja uhkailtu ties millä naurattavilla rikosilmoituksilla saatikka että niitä olisi piiloteltu, ei kovin montaa tapausta löydy mitkä olisi täältä piilotettu. Joten, mikä ihmeen pyhä kultti imetys ja imetyksen tuki ryhmä on että he ovat muiden yläpuolella ja heistä ei saa heittää samaa huumoria kuin kaikista muista? Ja nyt ei edes puhuta mistään pienestä ja intiimissä ryhmästä vaan melkein 26 tuhannesta toisilleen tuntemattoman ihmisen ryhmästä. Jos nämä tilapäivitykset olisi kopioitu jostain toisesta suljetusta ryhmästä jonka säännöt kieltää jakamisen, olisiko kukaan alkanut valittamaan?
      Tästä tuli tällainen haloo, koska imetysfanaatikot löysivät välittömästi tiensä palstalle ja aloittivat myllytyksen postauksen poistamiseksi. Eivät he kestä sitä, että heidän jyrkkyydelleen naureskellaan.

      Lainaa

    160. Tulos: +44 (58 ääntä)
      Einäin: Nämä on otettu ryhmästä, jonka säännöissä lukee, ettei ulkopuolelle levitellä juttuja. Voisiko nämä vaan oikeesti poistaa täältä.
      Kuule, tosi monessa ryhmässä lukee niin, mutta silti täällä näitä vain on. Elä sen kanssa!

      Lainaa

    161. Tulos: +27 (39 ääntä)
      Nytkö netti räjähti? Ihan arkisia asioita vauvaa hoitaessa (paitsi ehkä jäätelön lipaisu, mies katuu kun tunnusti), ja takaperin puetut imetysliivit tiivistää missä väsymystilassa vauvojen äidit jaksavat puurtaa eteenpäin.

      Lainaa

    162. Tulos: +39 (45 ääntä)
      Imetys, tuo suuria tunteita herättävä äitiyden mittari! Itselläni kun imetys ei onnistunut oli pettynys suuri. Mulle suositeltiin tuota ryhmää ja en todellakaan kokenut sopivaksi mennä facebookin ryhmään jakamaan niin henkilökohtaiseen asiaan liittyviä asioita. Tässä yksi syy.

      Lainaa

    163. Tulos: +34 (54 ääntä)
      Tätä ei saa missään nimessä poistaa. "Mokat" eivät ole mitään timanttisia, mutta mitään loukkaavaa tässä ei ole. Neuvolajärjestelmä Suomessa on maailman parhaita ja oikeaa tietoa on saatavilla runsaasti virallisista lähteistä. Uusien äitien pöhköt kysymykset, muka suljetuissa ryhmissä kuuluvat feissarimokiin. Vastaukset tyhmiinkin kysymyksiin saa terveydenhuollon ammattilaisilta, joille jokaisella tuoreella äidillä on varmasti ollu useita käyntejä ennen mokan tekstin tuottoa ja sen jälkeen.

      Lainaa

    164. pullokirahvi 24.1.2017 19:38
      Tulos: -42 (56 ääntä)
      Mudilli: Mä en ymmärrä miksi tästä tuli näin kauhea poru. Täällä on ennenkin ollut vastaavanlaisia tissikuvia mokissa, miten tämä kuva eroaa niistä? Tai miten mikään noista mokista eroaa mistään muista täällä olevista mokista? Ei mitenkään. Täällä on lukemattomia mokia muista suljetuista ryhmistä joiden säännöt kieltää ulkopuolelle jakamisen, niistä ei silti ole tullut näin kauheaa myllytystä ja uhkailtu ties millä naurattavilla rikosilmoituksilla saatikka että niitä olisi piiloteltu, ei kovin montaa tapausta löydy mitkä olisi täältä piilotettu. Joten, mikä ihmeen pyhä kultti imetys ja imetyksen tuki ryhmä on että he ovat muiden yläpuolella ja heistä ei saa heittää samaa huumoria kuin kaikista muista? Ja nyt ei edes puhuta mistään pienestä ja intiimissä ryhmästä vaan melkein 26 tuhannesta toisilleen tuntemattoman ihmisen ryhmästä. Jos nämä tilapäivitykset olisi kopioitu jostain toisesta suljetusta ryhmästä jonka säännöt kieltää jakamisen, olisiko kukaan alkanut valittamaan?
      Kokeilepas. Jos vaikka jakaisi päivityksiä syöpäsairaiden tai erityislasten ryhmästä. Koska muille nauraminen on vaan niin kivaa, etenkin kun sen voi tehdä tälleen anonyymisti.

      Lainaa

    165. Tulos: -21 (49 ääntä)
      skörä: En ymmärrä juttujen lähettäjän huumorintajua. Ei nää nyt hirveen hauskoja ollu, ei ainakaan sen arvoisia että näitä kannattais ruveta luottamuksellisesta tukiryhmästä jakamaan. Onhan juttujen levittäminen ulkopuolelle monessa muussakin ryhmässä “kielletty”, mut mä en ainakaan ota kieltoa niin vakavasti tyyliin jossain Vauva16-ryhmässä. Tää sen sijaan oli vähän yhtä älykästä kuin juoruilla jotain AA-ryhmässä kerrottua pitkin kyliä.
      Nimenomaan näin!!!

      Lainaa

    166. Tulos: +17 (25 ääntä)
      Lunalovegood: Mulle ei nyt jotenkin aukee tää yövaippahomma ollenkaa
      Mulla kävi mielessä, että pitäskö yön aikana vaihta se vaippa, jos ei mukula saa nukuttua.. Mua ainakin ketuttais yrittää nukkua kuset tai/ja paskat housuis

      Lainaa

    167. Tulos: -19 (51 ääntä)
      Maria: Harmittaako sua itseäsi, että toisilla voi olla jotain tavoitteita näissä imetysasioissa? Toisilla on ihanteena pitkä täysimetys vauvan oikeanlaisen ravinnon turvaamiseksi.
      Itsekään en ihan ymmärrä, keneltä se on pois, jos täysimetys on tärkeää. Mut toisaalta, enpä mäkään näistä mitään tajunnut ennen sitä omaa lasta.

      Lainaa

    168. Tulos: +40 (78 ääntä)
      Jestas... Imetystyypit, te pelotatte minua. Muuttuuko synnytettyään automaattisesti sellaiseksi, joka ei osaa nauraa itselleen? Mistä saan varmuuden, ettei näin tarvitse olla - onko tässä pakko ruveta itse synnyttämään vain todistaakseen, ettei maailma ole noin masentava paikka? :D

      Lainaa

    169. Tulos: -23 (47 ääntä)
      Aimo Kanki: Näistä olisi ehkä ekan voinut tänne laittaa, koska täysimetys puoleen vuoteen on about samanlaista kulttihörhöilyn tasoa kuin joku rokotusvastaisuus tai kemikaalitutkan höpöjutut.
      Toivon etteivät ihmiset tosissaan ajattele näin. Tai ole näin pihalla. 6kk täysimetys on virallinen suositus, niin Suomessa kuin koko maailmassa. Itselle se oli tärkeää, koska halusin olla varma, että lapseni suolisto on valmis kiinteille. 6kk täysimetys myöskin turvaa paremmin imetyksen jatkumisen. Itselläni yksi iso syy oli täysimetyksen helppous. Ei ole mitään syytä antaa vauvalle ruokaa ennen 7kk ikää jos ei halua. Se pärjää sillä tissimaidolla ihan hyvin, anteeksi, yleensä TOSI hyvin. Lapsi on nyt 11kk ja haikeudella muistelen tuota aikaa, ensimmäistä puolta vuotta, kun lapselle ei tarvinnut erikseen kantaa/valmistaa/lämmittää ruokaa, vaan ruoka kulki kätevästi tisseissä ja oli aina tuoretta. Että oon joo ihan hirveä hippi! Mainitsen vielä, että lapseni oli rokotettu täysin rokotusohjelman mukaisesti, ja pidän itse rokotusvastaisia idiootteina. En myöskään lue kemikaali- tai safkatutkaa yms koska nekin on täyttä puppua. Sen sijaan virallisiin lapsiperheiden suosituksiin uskon, onhan ne tehty eri tutkimustulosten pohjalta monen asiantuntijan toimesta.

      Lainaa

    170. Jalopuutoukka 24.1.2017 20:20
      Tulos: +16 (26 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Jokaisen oma Facebook-tili?? Siellä on puolen maailman henkilökohtaiset asiat julkisesti esillä ja niille nauretaan. Se paskatehdas muuten syö sen mitä irti saa joten, jos paino nousee päivä päivältä, niin kyllä se saa tarpeeksi ruokaa huolimatta siitä paljonko kusinen vaippa painaa.

      Lainaa

    171. Tulos: +44 (56 ääntä)
      Kyöpeli: Jestas… Imetystyypit, te pelotatte minua. Muuttuuko synnytettyään automaattisesti sellaiseksi, joka ei osaa nauraa itselleen? Mistä saan varmuuden, ettei näin tarvitse olla – onko tässä pakko ruveta itse synnyttämään vain todistaakseen, ettei maailma ole noin masentava paikka?
      Tosi monella vanhemmilla tuntuu kyl siltä että kyky nauraa itselleen häviää noin kymmeneksi vuodeksi sen jälkeen kun on saanut lapsen

      Lainaa

    172. Tulos: +44 (60 ääntä)
      Tissiposki: Tissi se on, joka teidät ja teidän lapsetkin tulee ruokkimaan – jos siis hyvä tuuri käy. Ehkä sitä kannattaisi vähän kunnioittaa, tai taas yhä useampi tarttuu korvikkeeseen ja jää lapset ilman sitä omaa superfoodia. Eihän sitä monet täällä vielä tajua, mutta odottakaahan vaan kun osuu omalle kohdalle…
      Tiiätkö - kaikki äidit ei välttämättä tuota tarpeeksi maitoa lapselleen joten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin korvike lisäksi. Turha sitä korvikkeenkäyttökään on demonisoida. Enkä nyt ymmärrä mielenpahoitusta, ihan mokasta menee. Ehkä oppii taas joku miettimään hetken, ennenkuin intternettiin postaa.

      Lainaa

    173. Tulos: -31 (59 ääntä)
      Mitäköhän tästä pitäs olla mieltä... Ei jotenki vain sovi tänne.. Ja muutenki miksi pitää jakaa juttuja ryhmästä, jonka tarkoitus on auttaa??? 8O

      Lainaa

    174. Asiattomuudentuntija 24.1.2017 21:05
      Tulos: +39 (53 ääntä)
      Tämä ei ollut asiatonta. Suurin hauskuus tässä tapauksessa on kylläkin nämä kommentien huolestuneet kansalaiset. Aistittavissa suurta peppukipeyttä. Ja se, rakkaat kanssalukijat, tuottaa suurta mielihyvää tässä feissarimokien myötähäpeän täyteisessä huumorissa! Ps. Tissiruokinta rocks!

      Lainaa

    175. Luotan karmaan 24.1.2017 21:23
      Tulos: -29 (45 ääntä)
      Kaulin: Tuo selittääkin miksi Suomessa on niin paljon ihmisiä työttöminä ja miksi niin monella on syöpää tai masennusta. Jokainen heistä on saanut vastoinkäymisensä taakakseen, koska on kylvänyt pahaa karmaa. Turha työttömiä ja sairaita on tukea, kun itse vaan niittävät mitä kylvävät. Muut ymmärtävät mitä tarkoitan. Sinulle vielä erikseen selitän, että olet typerys.
      Juuri noinhan minä kirjoitin. Hienoa sisälukutaitoa. Jos olet mu*kku muita kohtaan, olet todennäköisemmin onneton ja kohtaat elämässäsi lamauttavia vastoinkäymisiä eikä mikään taho tunnu auttavan. Jos taas kohtelet muita arvokkaasti, olet todennäköisemmin onnellinen ja vastoinkäymisetkin vain hetkellisiä takaiskuja, joista selviää sinua arvostavien ihmisten tuella. Jokaiselle tulee myötä- ja vastamäkiä elämässä karmasta riippumatta, me ollaan täällä kasvamassa eikä vaan soljumassa eteenpäin. Pahan karman kylväminen on asenne, joka maksaa itse itsensä takaisin kantajalleen. Se, mitä/miten puhuu toisesta ja miten kohtelee toisia, kertoo enemmän ihmisestä itsestään kuin niistä muista. Toisessa ihmisessä närästää yleensä ne piirteet, joita inhoaa itsessään. Nää on herkkiä ja hankalia asioita, vaikka jo pikkulapsena kaikki lienee oppinu, että "se joka sanoo on ite". Piis änd lööv. Kohdellaan toisiamme kuin haluaisimme itseämme kohdeltavan ja rakastetaan toisia eniten, kun he sen vähiten ansaitsevat. <3

      Lainaa

    176. Tulos: +16 (32 ääntä)
      Lunalovegood: Mulle ei nyt jotenkin aukee tää yövaippahomma ollenkaa
      Ei kellekään, joka ei ole imettämisen vuoksi valvonut viikkoja tai kuukausia. Hei, jos vaippaan on pissitty 200 g, vauva ei ole kuolemassa nälkään. Imetysvalvominen voi laukaista psykoosin mutta lievimmilläänkin se vie kyvyn keskittyä.

      Lainaa

    177. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Onneksi olen ottanut tavakseni lukea mokat aamupuuron kyljessä. Ei tarvinut "tyytyä" pelkkään kommenttien paskamyräköintiin.

      Lainaa

    178. Tulos: +21 (41 ääntä)
      En ymmärrä miten olen selvinnyt hengissä ilman allergioita ja mitään perussairauksia ja ikää on jo yli 40 ja äiti imetti tasan kuukauden.. on se käsittämätöntä..

      Lainaa

    179. Tulos: +46 (58 ääntä)
      Aiemmin ei ollut olemassa sellaista henkilökohtaista hätää, ettei sille täällä naurettaisi. Sama olitko yksinäinen, arka, konkreettisessa sairaalapäivystyksessä, masentunut, itsetuhoinen vai mikä, niin pikkuinen mokasi oli kaikkien naurettavissa. Vaan ei enää. Äidit.

      Lainaa

    180. Tulos: +46 (62 ääntä)
      En nyt ihan ymmärtänyt että mitä niin mautonta tässä oli että piti piilottaa. :D Taitaa olla tunteita herättävä juttu tämä imetys.

      Lainaa

    181. nyt välähti 24.1.2017 22:23
      Tulos: +20 (46 ääntä)
      Imetyksen tuki RY-ryhmään aion ehdottomasti liittyä ja jatkossakin naureskella ja julkaista näitä juttuja ympäri internettiä, kiitos näiden fanaattisten sekopäiden täällä feissarimokissa.

      Lainaa

    182. nyt välähti 24.1.2017 22:28
      Tulos: +35 (41 ääntä)
      Luotan karmaan: Juuri noinhan minä kirjoitin. Hienoa sisälukutaitoa. Jos olet mu*kku muita kohtaan, olet todennäköisemmin onneton ja kohtaat elämässäsi lamauttavia vastoinkäymisiä eikä mikään taho tunnu auttavan. Jos taas kohtelet muita arvokkaasti, olet todennäköisemmin onnellinen ja vastoinkäymisetkin vain hetkellisiä takaiskuja, joista selviää sinua arvostavien ihmisten tuella. Jokaiselle tulee myötä- ja vastamäkiä elämässä karmasta riippumatta, me ollaan täällä kasvamassa eikä vaan soljumassa eteenpäin. Pahan karman kylväminen on asenne, joka maksaa itse itsensä takaisin kantajalleen. Se, mitä/miten puhuu toisesta ja miten kohtelee toisia, kertoo enemmän ihmisestä itsestään kuin niistä muista. Toisessa ihmisessä närästää yleensä ne piirteet, joita inhoaa itsessään. Nää on herkkiä ja hankalia asioita, vaikka jo pikkulapsena kaikki lienee oppinu, että “se joka sanoo on ite”. Piis änd lööv. Kohdellaan toisiamme kuin haluaisimme itseämme kohdeltavan ja rakastetaan toisia eniten, kun he sen vähiten ansaitsevat.
      Toimiiko se karma pelkästään imetysnatsien kohdalla vai ihan kaikkialla? Feissarimokathan käsittääkseni on täynnä ihmisten toilailuille naureskelua, se on tämän sivuston idea. Ja jos nuo sinun karman määritelmät pitävät paikkansa niin eikös jokainen näistä mokassa esiintyneistä ole ansainneet aikaisemmalla käytöksellään ja välinpitämättömyydellään ja etc tämän kohtelun että heille nyt naureskellaan? Se on se karma katos, jos ne olisi hyviä ihmisiä niin niille tapahtuisi hyviä asioita.

      Lainaa

    183. Tyhmästäpäästäkärsiikokokroppa 24.1.2017 22:40
      Tulos: +23 (33 ääntä)
      Urpo: Juu ei fillariakaan kannata jättää steissille lukitsematta, mutta onko se peruste ylistää pyörävarkaita?
      Nimimerkkisi kuvastaa kyllä sinua täydellisesti, Urpo! Kukaan ei tässä ylistänyt "pyörävarkaita", eli tässä asiayhteydessä materiaalin jälleenlevittäjiä. Edelleen se on ihmisen oma valinta jakaa netissä juttuja. Siinä on AINA riskinsä että ne leviää. Fiksu pitää pyöränsä steissillä lukossa, ja jättää myöhemmin mahdollisesti kaduttavat postaukset julkaisematta ;).

      Lainaa

    184. Tulos: +16 (38 ääntä)
      No, suositusten mukaan 4kk iästä lähtien kannattaa lapselle alkaa antaa maisteluannoksia imetyksen lisäksi (jälkeen), sillä jos täysimetys jatkuu yli 6kkk se lisää allergioiden ja astman riskiä

      Lainaa

    185. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Kofi Annan: Aiemmin ei ollut olemassa sellaista henkilökohtaista hätää, ettei sille täällä naurettaisi. Sama olitko yksinäinen, arka, konkreettisessa sairaalapäivystyksessä, masentunut, itsetuhoinen vai mikä, niin pikkuinen mokasi oli kaikkien naurettavissa. Vaan ei enää. Äidit.
      No, kun täältä mokista lukee Äitylit-ryhmän parhaimmistoa, niin en kyllä enää hämmästy mistään. En yhtään mistään. :D

      Lainaa

    186. Tulos: +29 (39 ääntä)
      Oikeasti ihmetyttää joidenkin äityleiden touhu. Joo ymmärrän, että uudelle äidille kaikki on uutta, pelottavaa ja pitää opetella, mutta mihin se maalaisjärki oikein katoaa!? Tuo vaipanpunnaus... Ymmärrän kyllä mitä haetaan, mutta jos lapsi on silminnähden hyvässä kunnossa, ei laihdu, eikä mielellään kamalasti lihokkaan (Kasvaminen ja lihominen michelinvauvaksi kaksi eri asiaa.) niin onko se noin jumalattoman tarkkaa? Muistan, kun äiti imetti siskoa eikä kyllä koskaan harrastanut vastaavaa punnitsemista. Ainut paikka missä punnittiin oli varmaan neuvola. Miten ihmeessä me ihmiset on selvitty tähän päivään asti ja vieläpä lisääntymään määrällisesti, kun ei ole joka välissä vauvana punnittu ja kun jossain maailmalla vauvoilla on vielä vähemmän ja huonompaa ravintoa saatavilla kuin meillä täällä?

      Lainaa

    187. nyt välähti 24.1.2017 23:57
      Tulos: +29 (29 ääntä)
      Urpo: Juu ei fillariakaan kannata jättää steissille lukitsematta, mutta onko se peruste ylistää pyörävarkaita?
      Logiikkasi on ei toimi ei niin vähääkään. Jos jättää pyörän steissille lukitsematta niin se on ihan hyvä peruste morkata sitä idioottia joka jättää pyörän steissille lukitsematta ja kehoittaa jatkossa maalaisjärjen käyttöön.

      Lainaa

    188. Tulos: -20 (38 ääntä)
      Kukaan muu kuin vauvaansa kantanut, hänet tavalla tai toisella synnyttänyt ja häntä imettävä ei voi täysin ymmärtää mitä toisen samassa tilanteessa olevan äidin tunteet ovat. Itsellä ainaki tunne kuin tunne sai laajat mittasuhteet raskauden ja imetyksen aikana. En ole imetyksen suhteen mikään fanaatikko, mutta kyllä minä mieleni pahoitin näiden tässä mokassa olevien naisten puolesta. Ja mikä myötähäpeä tulee teidän naureskelijoiden kommenteista :( Tuossa ryhmässä tehdään äärimmäisen tärkeää työtä, äidit toisilleen vertaistukena sekä kultaakin kalliimmat koulutetut tukiäidit vapaaehtoistyönä oman elämänsä ohella. Jopa isiä jotka haluavat tukea puolisoaan imetyksessä, joka muuten ei oo homma helpoimmasta päästä. Kaikissa ryhmissä on julkaisuja jotka ei itseä syystä tai toisesta kiinnosta, eikö ne voi piilottaa tai vain ohittaa? Keskittyä niihin julkaisuihin jotka kiinnostaa? Itse olen Imetyksen tuen ryhmästä saanut arvokkaita neuvoja joita ilman en olisi pärjännyt. En siis myöskään näe tässä yhtää mitää hauskaa, enkä ymmärrä minkälainen idiootti a) kehtaa jakaa tälläistä eteenpäin ja vielä ylpeillä sillä b) kiihkoilee imetystä vastaan ymmärtämättä sen monia puolia c) nauraa vierestä tälle kaikelle.

      Lainaa

    189. Virgin Mary 25.1.2017 0:29
      Tulos: +45 (53 ääntä)
      Mikä tabu tää imettäminen on kun piti mokakin piilottaa?

      Lainaa

    190. Tulos: -21 (31 ääntä)
      Virgin Mary: Mikä tabu tää imettäminen on kun piti mokakin piilottaa?
      No kun suljettu ryhmä ja kielto jakaa sisältöä julkisesti ja silleen.

      Lainaa

    191. Tulos: +46 (64 ääntä)
      Whata: Mitäköhän tästä pitäs olla mieltä… Ei jotenki vain sovi tänne.. Ja muutenki miksi pitää jakaa juttuja ryhmästä, jonka tarkoitus on auttaa???
      Luepas sitä ryhmää vähän tarkemmin, ja huomaat, että oikeasti ryhmä on sitä varten, että imetysfanaatikot voivat kehua toistensa fanaattisuutta kilpaa. Niille joilla on ongelmia imetyksen kanssa, luvataan, että kun riittävästi kilvoittelet, sinäkin pelastut ja sinustakin tulee fanaattinen täysimettäjä. Alkuun sen toki uskoo ja siitä innostuu, mutta kun ryhmän ohjeet eivät sinuun autakaan, hylkäävät fanaatikot sinut täysin -- et fanaatikkojen mielestä selvästi yritä riittävästi, ja itse nyt varmasti olet imetyksen (ja samalla taivaspaikkasi) pilannut kehtaamalla antaa lapsellesi korviketta nälkäänsä. Ja myöskin ryhmässä kerrotaan, että olet tyhmä ja herkkäuskoinen, jos menet noudattamaan julkisen terveydenhuollon ammattilaisten neuvoja, koska he ovat itse pirun kätyreitä väittämällä, että lapsen henkiinjääminen on tärkeämpää kuin pyhä täysimetys. Ja tämän vuoksi hyvin harva uskaltaa kysyä Imetyksen tuki ry:ltä mitään, jos imetyksessä aidosti on ongelmia. Imetysfanaatikot aiheuttavat käytöksellään suurimman ahdistuksen tuoreille äideille. Moni tarvitsee apua imetykseen, mutta kukaan ei tarvitse muiden vaihtojen demonisointia, jota imetysfanaatikot niin mielellään harrastavat.

      Lainaa

    192. Tulos: +2 (20 ääntä)
      Jfkdk: Minusta näistä ei voinut mokaksi kutsua muuta kuin ensimmäistä. Ja siinäkin voi olla imetyshormoneilla ja väsymyksellä osansa. Huomaa, ettei mokan lähettäjällä tai tänne hyväksyjällä ole lapsia. Aika lapsellista ja elämän tosiasioista vieraantunutta toimintaa.
      Muuten kanssasi samaa mieltä mut toi lapsettomuus... Mä olen vakaasti sitä mieltä etten koskaan halua lasta, enkä edes pidä kovista äänistä puhumattakaan väsymyksestä. Sen lisäksi uskoisin olevani surkea äiti. Mutta: En silti ole empatiakyvytön idiootti. Kuten ei varmaan muutkaan lapsettomat. Ja tuota...mun logiikalla jossain imetyksen tukiryhmässä on sellaisia ihmisiä joilla on lapsi tai useampi. Ja sitte yleisesti: Joo, on oma moka et postaa faceen. Rintakuva ei kauheasti aiheuttanut reaktiota, naisena olen nähnyt rintoja koko ikäni. Mutta nähtyäni kommentit, alkoi vähän säällittämään. Näinhän se on ettei kannata kuvia jakaa jos sisältö on henkilökohtaista. Siltikin ihmetyttää ihmisten reaktiot. "Tissit näkyy!" Ööh...ja sitte? Nuo kaksi muuta meni minulta vähän ohi aluksi, kuten menee kaikki muutkin asiat joihin en ole juuri perehtynyt. Silti ne ei aiheuttaneet mitään tarvetta nauramiselle. Asiallisesti kysyvät tukea ja neuvomista kun eivät itse ole ihan varmoja? Entä jos tälläisen levittelyn ja julkaisujen jälkeen nämä väsyneet äidit eivät uskalla kysyä neuvoa tai tukea mistään? Mitä seuraavaksi? Mites olis joku mielenterveyspotilaiden tukiryhmä? Josko siitä saisi "huumoria" revittyä? Tai hei, syöpäpotilaiden ja heidän omaisten tukiryhmä, eiks kuullosta ratkiriemukkaalta? Nyt valoja päälle.

      Lainaa

    193. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Hmm: Huonoa makua kyllä, mutta ainakin itselle on opetettu jo pienestä pitäen, että nettiin ei kannata laittaa asioita mitä ei välttämättä seuraavana aamuna tai viikon päästä halua siellä nähdä. Olen aika varma, että jos Facebook ryhmään laittaa ( oli suljettu tai ei ) asiat ovat jo “julkisesti esillä” ja muut voivat naureskella sinulle. Olivat ryhmän jäseniä tai ei.
      Näin juuri. Sama koskee kuvia - oli sitten selfietä, alastonkuvia tai vaikka teiniajan ryyppykuvia. Joku AINA voi ottaa kuvat talteen. Mahdollisesti päätyy meemiksi tai vaikka iltalehteen jutun aiheeksi. Ymmärtäähän ihmiset, että netti on kuin näyteikkuna. Toisinaan luulet olevasi piilossa, vaikka todellisuudessa kuka vain voi vetäistä verhon näyteikkunan edestä ja olet täysin näkyvissä. Ennen feissarimokissa fb-kaverit postasi paljon yksityisiä keskusteluja ihmisten profiileista. Nyt ryhmät ovat niitä aktiivisempia. Luotatko random ryhmän ihmisiin, jos ei edes fb-kavereihin ole voinut luottaa ;) Mikäli oikeasti halutaan ryhmä, joka ei vuoda niin ihmismäärän täytyy olla PIENI. Parikytä henkeä on hyvä. Ei voi olettaa satojen (tai tuhansien) ihmisten ryhmässä kaikkien osoittavan myötätuntoa ja olla nauramatta julkaistuille jutuille. AINA joku nauraa jossakin. Oli aihe mikä hyvänsä.

      Lainaa

    194. Tulos: -38 (46 ääntä)
      Mitäs tämä piilottaminen nyt meinaa? Julkaisu on edelleen nähtävissä. Yrittäkäänyt ylläpito tehdä asialla oikeasti jotain eikä tällaista hätäratkaisua.

      Lainaa

    195. Entinen imettäjä 25.1.2017 7:25
      Tulos: +38 (40 ääntä)
      Ensimmäinen moka: jos tavoitteesi ja elämän tarkoituksesi on ollut kuuden kuukauden ehdoton täysimetys, niin kyllä, olet epäonnistunut ja nähnyt vaivaa turhaan. Jos tavoitteesi on ollut ruokkia lapsesi parhaalla mahdollisella tavalla, niin jatka vain, olet toiminut juuri oikein ja jokaisesta imetyskerrastasi on ollut lapsellesi hyötyä. Jäätelön lipaisusta ei ole ollut haittaa. Itse pidän itseäni onnostuneena täysimettäjänä, vaikka annoinkin lapselleni porkkanan käteen imeskeltäväksi jo viiden kuukauden iässä. Toinen moka: vähän hysteeristä tuo vaippojen punnitseminen on, mutta aika normaalia tuoreiden äitien hommaa. Onhan se vaikea uskoa maidon tuloon, kun sitä ei näe ja monilla on vaikeuksia ymmärtää sitä tosiasiaa, että jos vauva kasvaa ja on suunnilleen tyytyväinen, niin se saa tarpeeksi ruokaa. Suosittelisin lämpimästi tuttia öisin. Se auttaisi äitiä nukkumaan, kun ei tarvitsisi olla koko ajan imettämässä ja vauvakin nukkuisi paremmin, kun ei heräilisi imemistarpeensa takia. Lisäksi vauvan mahdolliset vatsavaivat saattaisivat helpottua, kun hän ei enää joutuisi syömään määrättömästi maitoa, vaikka tarve on vain imemiseen. Mutta tiedän, monet vastustavat tuttia ja tekevät omasta ja vauvansa elämästä vaikeampaa. Toisaalta siitäkin selviää. Joka tapauksessa tätä en pidä varsinaisesti mokana, ihan tyypillistä tuoreen äidin hermoilua. Minun vauvani eivät muuten pissineet yöllä lainkaan ja vaippa oli aamulla ihan kuiva. Silti ovat edelleen hengissä ja terveitä ja normaalisti kasvaneita. Kolmas moka: tuo kuva on laitettu nettiin huvittavana tapahtumana, joka voisi käydä kenelle tahansa ja johon henkilö on suhtautunut huumorilla ja jolle muidenkin kuuluu nauraa. Täysin feissarimoka-ainesta, eikä millään pahalla, vaan ihan hyvällä. On hieno ominaisuus osata nauraa itselleen ja antaa muidenkin nauraa sille. En usko kuvan lähettäneen harmistuneen sen esittämisestä täällä ja olen pettynyt, jos hän on. Se osoittaa, ettei hän olekaan niin huumorintajuinen ja hauska tyyppi kuin kuvittelen. Itse olen imettänyt viisi lasta. Kaikkia täysimettänyt kuusi kuukautta (joskin ovat nuolleet porkkanaa ja ehkä jotain muutakin) ja jokaista olen imettänyt muun ruuan ohella 2-3 vuotta. Olen saanut niin paljon paskaa niskaan imetyksen takia, joten voin kertoa, että mitä ikinä teetkin, se on aina jonkun mielestä väärin. Yleensä lapset selviävät traumoitta kaikesta.

      Lainaa

    196. Tulos: +34 (40 ääntä)
      Mymmeli: Haluaisitko omia henkilökohtaisten asioittesi olevan julkisesti esillä ja muiden nauravan sinulle? Huonoa makua, kun pitää suljetusta ryhmästä ottaa juttuja
      Tulee fiilis, että miksi opetan ala-aste ikäisiä nettikäyttäytymiseen kun aikuisetkaan eivät sitä näemmä sitä hallitse... itse ne henkilökohtaiset asiasi sinne nettiin olet laittanut. So dont cry over spilled (breast)milk..

      Lainaa

    197. Tulos: +24 (26 ääntä)
      foo: No kun suljettu ryhmä ja kielto jakaa sisältöä julkisesti ja silleen.
      Mokissa on aika paljon myös muista suljetuista ryhmistä mokia, joissa sama sääntö... eilen julkaistusta suljettujen ryhmien mokista vain imetyksen tuki oli se jossa vedettiin paljokasvit neniin ja paskamyrskyiltiin palstalla..

      Lainaa

    198. Tulos: +29 (33 ääntä)
      Paljon kauhistellaan että kehdataankin nauraa äideille mutta luulisin että jos he vain osaisivat vähän nauraa välillä itselleenkin, voisivat he sitten ottaa paljon rennommin.

      Lainaa

    199. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Luotan karmaan: Juuri noinhan minä kirjoitin. Hienoa sisälukutaitoa.
      Niinhän sinä kirjoitit ja olit helvetin väärässä. Viestin täydeltä pökelsit palstalle pop-psykologista naistenlehti horoskooppitason analyysiä. Toivottavasti sinulla ei ole äänioikeutta tässä maassa. Elämässä ei ole mitään karman lakia. Jos siihen uskot, niin uskot että Trump on nyt saanut palkinnon, koska on kohdellut elämänsä mittaan muita kunnioittavasti. Hillarya karma taas potkaisi kaikista pahoista teoistaan. Jos oikeasti uskoisit karman lakiin, et tekisi ivallista heittoa sisälukutaidosta minuun viitaten. Sehän olisi sinulle huonoa karmaa...

      Lainaa

    200. Loce and peace! 25.1.2017 10:26
      Tulos: -10 (32 ääntä)
      Tuore äiti on hormonimyllerryksen ja todennäköisen univajeen takia usein sen verran pyörällä päästään, että ihan vaan vaikka kauniin värinen servetti voi saada itkun pintaan. Saatika, että vauvan kasvussa tai kehityksessä olis vikaa tai että juttuja levitellään naureskelupalstoilla. Kyllä. Tuore äiti voi ottaa itseensä ihan mistä tahansa. Luonto kehitteli homman silleen, että äiti on herkkä ja vastaa vauvan tarpeisiin. Modernina aikana toi herkkyys on tosin hyvin syvältä. Ja kyllä. Se aiheuttaa lieveilmiönä ammattisyyllistymista valinnoista, oli kyse sitten korvike, perhepeti, hoitoon laittaminen... Mitäs jos ruvettais hyväsydämisiksi ja autettais räkättämisen sijaan? Ne imetysfanaatikot haluaa selvittää, että mitä on tehty ja mitä vois vielä tehdä. Kertovat sen, minkä osaavat. Eivät ole ylijumalia, joilla on superkeinoja saada vauvat syömään rintaa. Kun vinkit loppuvat, ne loppuvat. Sitten joko livekontakti tai korvike tai molemmat. Kunhan vauva saa ruokaa. Se on tärkeintä. Love and peace!

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, rintaliivit, imetysliivit, rintsikat, imetys, imettää, vaippa, vaipat