Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 39

Tupakoinnista kiinni jäävät joutuvat Yhdysvaltain laivaston kuulusteluun.
Rakkaat naapurit, osa 39

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 50 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +765 (791 ääntä)
      Tässä se nähdään, kun Amerikan meiningit vaikuttaa meihin kaikkiin! Sieltä määräsi Trump jo laivaston vahtimaan meidän suomalaisten parveketupakointia!

      Lainaa

    2. Tulos: +626 (638 ääntä)
      Kyllä jos vielä kerran joudun heräämään siihen että yläkerrasta huudetaan kahdelta yöllä "SHORTILTA PUSKEE" tai "NYT KOVAA BEE MÄ VALOTAN" saattaa olla että syyllistyn jonkinasteiseen vihanpuuskaan ja rynnin naapurin ovesta läpi huutaen "NYT ON MUN VUORO PUSKEE". Pelaamista vastaan ei siis ole mitään, pelaan itsekin jonkin verran. Mutta jatkuva yöllinen häiriköinti syö miestä, kun ihan huutamalla pitää yöllä huutaa. Noh, vuokranantaja korjannee ongelman kun tarpeeksi kauan valittaa.

      Lainaa

    3. Tulos: +595 (661 ääntä)
      Ei herrajumala tuo ekan kirjoittanut vaikuttaa niin lapselliselta tyypiltä että mulla nousee verenpaine jo pelkästään mokaa lukiessa. Tuollaisten kanssa kun välillä joutuu toimimaan ja jotenkin pitäisi olla kirkumatta...

      Lainaa

    4. Tulos: +39 (245 ääntä)
      Kävin pyytämässä ettei yläkerran naapuri (17v lukiolaispoika, joka juhli joka vkl niin että talo raikui) kävelisi tömistellen ja hakaten kantapäillään. Vastaus oli "en mä voi muuttaa kävelytyyliäni"

      Lainaa

    5. Tulos: -144 (252 ääntä)
      Halojata: Ei herrajumala tuo ekan kirjoittanut vaikuttaa niin lapselliselta tyypiltä että mulla nousee verenpaine jo pelkästään mokaa lukiessa. Tuollaisten kanssa kun välillä joutuu toimimaan ja jotenkin pitäisi olla kirkumatta…
      Kirkuminenko on aikuismaista?

      Lainaa

    6. meluhaitta 1.12.2016 3:44
      Tulos: -160 (216 ääntä)
      Ajattelin että häiriöäänillä tarkoitetaan *öhöm*in harrastamista. Ehkä johtuu siitä, että naapurin nuori pari tuottaa häpeilemättömästi *öhöm*-melua jo kolmatta kertaa tämän vuorokauden aikana ;_;

      Lainaa

    7. Tulos: +293 (307 ääntä)
      Mun seinänaapuri riitelee poikkiksensa kaa joka toinen pv, mielummi sitä ähkintää kuuntelis ku muijaa joka kirkuu ku sisävesihinaaja ja jätkää joka paiskoo ulko-ovee kahen minuutin välein ku se ramppaa tiuskimassa muijallee ja menee sit takas ulos mutisee :D tätä välillä 5h putkee <3

      Lainaa

    8. Paljon melua pelleistä 1.12.2016 6:20
      Tulos: -62 (224 ääntä)
      Kootti666: Kävin pyytämässä ettei yläkerran naapuri (17v lukiolaispoika, joka juhli joka vkl niin että talo raikui) kävelisi tömistellen ja hakaten kantapäillään. Vastaus oli “en mä voi muuttaa kävelytyyliäni”
      Itsekin melkosena kantakävelijänä ymmärrän tätä lukiolaispoikaa.. Jos sitä omaa askellustaan alkaa muuttaa, saattaa se saada aikaan muita ongelmia normaalin askeleen vaatiman biomekaniikan häiriintyessä. Villasukilla vois koittaa vaimentaa tömistelyä..

      Lainaa

    9. Tulos: +428 (446 ääntä)
      "Poika ystäväni kaverit pelaa massa" Silmiin sattuu....

      Lainaa

    10. Vastarannan kiiski 1.12.2016 7:14
      Tulos: +157 (189 ääntä)
      On meluisa taloyhtiö, jos kahdestakymmenestäkolmesta asunnosta kuuluu meteliä.

      Lainaa

    11. Tulos: +105 (109 ääntä)
      Poop: Mun seinänaapuri riitelee poikkiksensa kaa joka toinen pv, mielummi sitä ähkintää kuuntelis ku muijaa joka kirkuu ku sisävesihinaaja ja jätkää joka paiskoo ulko-ovee kahen minuutin välein ku se ramppaa tiuskimassa muijallee ja menee sit takas ulos mutisee tätä välillä 5h putkee
      Meil samat.... On kyllä aivoja rassaavaa. Voisivat muuttaa omakotitaloon ja tapella siellä -.-

      Lainaa

    12. Mother of Vile Excrement 1.12.2016 7:35
      Tulos: +102 (206 ääntä)
      Paljon melua pelleistä: Itsekin melkosena kantakävelijänä ymmärrän tätä lukiolaispoikaa.. Jos sitä omaa askellustaan alkaa muuttaa, saattaa se saada aikaan muita ongelmia normaalin askeleen vaatiman biomekaniikan häiriintyessä. Villasukilla vois koittaa vaimentaa tömistelyä..
      Osta tossut, jos et osaa kävellä kuin ihmiset.

      Lainaa

    13. Tulos: +382 (404 ääntä)
      meluhaitta: Ajattelin että häiriöäänillä tarkoitetaan *öhöm*in harrastamista. Ehkä johtuu siitä, että naapurin nuori pari tuottaa häpeilemättömästi *öhöm*-melua jo kolmatta kertaa tämän vuorokauden aikana ;_;
      Voit sanoa ihan suoraan vaan "seksi".

      Lainaa

    14. Tulos: +90 (162 ääntä)
      Paljon melua pelleistä: Itsekin melkosena kantakävelijänä ymmärrän tätä lukiolaispoikaa.. Jos sitä omaa askellustaan alkaa muuttaa, saattaa se saada aikaan muita ongelmia normaalin askeleen vaatiman biomekaniikan häiriintyessä. Villasukilla vois koittaa vaimentaa tömistelyä..
      Voi kävellä hitaammin, jolloin töminää ei kuulu vaikka ei askeltamistaan muuttaisikaan mitenkään. Toinen tapa on asettaa enemmän painoa päkiälle aivan kuten juostessa tapahtuu. Askeleiden hidastaminen tai juoksemisen lailla astuminen (ei täysin, sinnepäin) tuskin muuttaa kenenkään biomekaniikkaa tai mitään muutakaan. Asioita voi muuttaa jos haluaa. Jos ei asia vain kiinnosta niin se on toinen juttu se.

      Lainaa

    15. Tulos: +145 (185 ääntä)
      On se kumma kun teinit ei ymmärrä että joidenkin pitäisi saada nukkua kun aamulla olisi noustava töihin,,,

      Lainaa

    16. Tulos: +219 (237 ääntä)
      Tuohon viimeiseen liittyen veikkaisin, että lehmät eivät osaa lukea järjestyssääntöjä eivätkä siksi tiedä olla hiljaa öisin. Tai sitten niiden lypsy on unohdettu ja mölisevät maitotuskissaan.

      Lainaa

    17. Tulos: +131 (153 ääntä)
      kyybeli: Kirkuminenko on aikuismaista?
      Ei, siksihän hän sanoi, että pitää olla kirkumatta vaikka mieli tekis. Se lukemisen ymmärtäminen...

      Lainaa

    18. Tulos: -33 (121 ääntä)
      Ei liity mokaan mutta tapahtui kun luin päivän juttuja. Jonotin 15min terveyskeskuksen maksulliseen puhelinpalveluun ja kun pääsin läpi, siellä pistettiin luuri korvaan. Haistakaa vittu kaikki jotka on tk:ssa töissä.

      Lainaa

    19. En mä ainakaan 1.12.2016 11:22
      Tulos: +26 (180 ääntä)
      wtff: Voi kävellä hitaammin, jolloin töminää ei kuulu vaikka ei askeltamistaan muuttaisikaan mitenkään. Toinen tapa on asettaa enemmän painoa päkiälle aivan kuten juostessa tapahtuu. Askeleiden hidastaminen tai juoksemisen lailla astuminen (ei täysin, sinnepäin) tuskin muuttaa kenenkään biomekaniikkaa tai mitään muutakaan. Asioita voi muuttaa jos haluaa. Jos ei asia vain kiinnosta niin se on toinen juttu se.
      Että kotona pitäisi hipsutella, kun naapuri häiriintyy pienestä töminästä päiväsaikaan? Sen naapurin pitäisi muuttaa vaikka rivi- tai omakotitaloon, jos ei kestä normaaleja elämisen ääniä, joihin kävely todellakin kuuluu. Kukaan ihminen ei kävele normaalisti päkiöillä. Kyllä se kantapää aina enemmän tai vähemmän kolahtaa.

      Lainaa

    20. Tulos: +141 (171 ääntä)
      Jorkku: On se kumma kun teinit ei ymmärrä että joidenkin pitäisi saada nukkua kun aamulla olisi noustava töihin,,,
      On se kumma kun jotkut eivät ymmärrä että seinät voivat olla paperia. Naapurin pariskunnalla oli tapana jutella yöt läpeensä -siis jutella, ei naida eikä tapella -ja olisin voinut tietää keskustelun aiheen jos olisi kiinnostanut (ei kiinnostanut, laitoin korvatulpat). Kyllä kai omassa kodissaan saa sentään puhua kuiskailematta ja vaikka kompastua pyykkitelineeseen käydessään yöllä vessassa. Olen itsekin osallistunut täysin käsittämättömän naapurin häätöön (bileitä kuutena yönä viikossa) mutta jolle kestä sitä että ihmiset *kävelevät* tai *puhuvat* niin kerrostalo ei ole hyvä paikka asua.

      Lainaa

    21. Tulos: +82 (104 ääntä)
      En mä ainakaan: Että kotona pitäisi hipsutella, kun naapuri häiriintyy pienestä töminästä päiväsaikaan? Sen naapurin pitäisi muuttaa vaikka rivi- tai omakotitaloon, jos ei kestä normaaleja elämisen ääniä, joihin kävely todellakin kuuluu. Kukaan ihminen ei kävele normaalisti päkiöillä. Kyllä se kantapää aina enemmän tai vähemmän kolahtaa.
      Ei päivisin vaan yöt illasta aamuun kunnon ravia ja jytinää. Ja kävin sanomassa siitä yhden ainoan kerran kun olin menossa aamuviiteen töihin

      Lainaa

    22. Tulos: +74 (114 ääntä)
      Kootti666: Kävin pyytämässä ettei yläkerran naapuri (17v lukiolaispoika, joka juhli joka vkl niin että talo raikui) kävelisi tömistellen ja hakaten kantapäillään. Vastaus oli “en mä voi muuttaa kävelytyyliäni”
      Asun tuollaisen naapurina, ei välitä tippaakaan vaikka monesti sanottu. Kuka vaan pystyy kävelemään kopistelematta kantapäitään jos vain haluaa.

      Lainaa

    23. Tulos: -6 (70 ääntä)
      Jorkku: On se kumma kun teinit ei ymmärrä että joidenkin pitäisi saada nukkua kun aamulla olisi noustava töihin,,,
      Sama koskee muualta muuttaneita jotka eivät käy töissä, aloittavat elämisen usein siinä klo 21 aikoihin ja jatkavat aamuun asti. Onneksi ei tarvitse enää asua vuokralla! En tietysti tarkoita tässä kaikkia, ystävälliset aasialaiset eivät ole koskaan olleet häiriöksi errostalossa.

      Lainaa

    24. kiikiiconfused 1.12.2016 12:46
      Tulos: +58 (68 ääntä)
      Edellisessä kämpässä asuessa mulla oli parvisänky ja olin siis alle metrin päässä katosta. Yläkerran asunnosta kuului musiikki aika kovalla siinä 23 aikaan, joten menin sanomaan. Musiikki hiljeni ja yritin mennä takaisin nukkumaan, mutta sitten alkoi lemmiskelyäänet kuulua, joten oli pakko siirtyä sängyn alapuolella olevalle sohvalle nukkumaan, kun en kehdannut mennä pyytämään heitä laittamaan musiikit takaisin xD Samaisessa kämpässä piti alemman kerroksen naapuria pyytää myös pistämään musiikkia hiljemmalle, jos pystyin laulamaan mukana pelatessani koneella kuulokkeet päässä. Ja samassa kerroksessa asui lapsiperhe, jonka ipanoilla oli jokin ongelma, minkä vuoksi oli pakko kirkua päivät pitkät.

      Lainaa

    25. Tulos: +139 (145 ääntä)
      Jorkku: On se kumma kun teinit ei ymmärrä että joidenkin pitäisi saada nukkua kun aamulla olisi noustava töihin,,,
      No, itsehän kävin yhden talven yötöissä ja ainakin kuukauden ajan oli yläkerrassa remppa, joka alkuun aloitettiin seitsemältä aamulla, juuri kun oli saanut nukahdettua... remppaäänet tuli läpi korvatulpistakin. Vähän yli viikon jälkeen kävin silmäpussit roikkuen kysymässä voisivatko aloittaa työt myöhemmin. Onneksi olivatkin harvoja kivoja naapureita täällä ja kompromissiaikataulu saatiin sovittua. Mutta jos jollain on eri vuorokausirytmi kuin sinulla, ei se välttämättä tarkoita laiskaa tai työtöntä tai oikeasti mitään muutakaan, kuin että on erilainen vuorokausirytmi.

      Lainaa

    26. Toimistovosu 1.12.2016 13:19
      Tulos: +8 (18 ääntä)
      Epäilen vahvasti, että ylimmän lapun on saattanut kirjoittaa Jamin vaimo.

      Lainaa

    27. Tulos: +86 (96 ääntä)
      Jorkku: On se kumma kun teinit ei ymmärrä että joidenkin pitäisi saada nukkua kun aamulla olisi noustava töihin,,,
      Eikä pelkästään teinit. Yläkerran keski-ikäinen nainen kävelee sisällä laminaattilattialla korkokengät jalassa ja alottavat miehensä kanssa aina kovaäänisen keskustelun 23 aikaan, joka jatkuu parhaillaan yhteen. Kerran kävi imuroimaan yhdeltä yöllä (arkena)! En haluais olla inhottava nillittäjä, mut nyt alkaa riittää jo liian lyhyet yöunet, kun itse joudun heräämään kuudelta töihin ja vielä puolen yön aikaan kuuntelen yläkerran kovaäänistä ja erittäin kantavaa polpotusta. Ihan kuin olisi teini, joka on muuttanut ensimmäistä kertaa pois kotoa kerrostaloon, mutta ei, aikunen ihminen!

      Lainaa

    28. Tulos: +41 (51 ääntä)
      Nää on kyllä hauskoja :D :D meillä on Etelä-Euroopassa ollut ainoastaan YHDEN kerran valituslappu lapputaululla, ja se johtui siitä kun autotallin hälytys oli soinut 12 tuntia yhtäsoittoon aamukolmesta eteenpäin.

      Lainaa

    29. Tulos: +66 (68 ääntä)
      Äidinkielen opetus kunniaan. Eka moka on malliesimerkki paskasta suomesta.

      Lainaa

    30. Tulos: +22 (66 ääntä)
      Mother of Vile Excrement: Osta tossut, jos et osaa kävellä kuin ihmiset.
      ihminen nyt sattuu olemaan kanta-astuja.

      Lainaa

    31. Tulos: +25 (57 ääntä)
      meluhaitta: Ajattelin että häiriöäänillä tarkoitetaan *öhöm*in harrastamista. Ehkä johtuu siitä, että naapurin nuori pari tuottaa häpeilemättömästi *öhöm*-melua jo kolmatta kertaa tämän vuorokauden aikana ;_;
      Vieläkö nykyaikana on niin päällepäin siveää porukkaa, ettei voi sanoa edes netissä anonyymisti sanaa "seksi"?!! Please, drop the act. It just makes you look worse.

      Lainaa

    32. Tulos: +30 (80 ääntä)
      Paljon melua pelleistä: Itsekin melkosena kantakävelijänä ymmärrän tätä lukiolaispoikaa.. Jos sitä omaa askellustaan alkaa muuttaa, saattaa se saada aikaan muita ongelmia normaalin askeleen vaatiman biomekaniikan häiriintyessä. Villasukilla vois koittaa vaimentaa tömistelyä..
      Näillä kantapäillä käveliöillä ei taida olla mitään hajua millaista meteliä he tuottavat. minun alakerran naapuri rupeaa aina klo 22-24 ravaamaan ympäri kämppää ja askeleet kuulostaa moukaroinnilta välillä. Sen kuulee vaikka on korvatulpat ja musiikki taustalla. Kyllä kerrostalossa pitäisi naapureita huomioida sen verran että pyrkii pitämään metelöinnin pienimmillään hiljaisuuden aikoihin. Ei kantapäillä käveliöillä nyt jalat katkea jos opettelevat kävelemään hiljempaa.

      Lainaa

    33. Tulos: +26 (46 ääntä)
      :D Kantapäilläkävelijät. Suurimmassa osassa Eurooppaa pidetään kengät jalassa kotona, myös kerrostaloasunnoissa. Mitäs siitä sanoisitte?

      Lainaa

    34. King Arthur 2.12.2016 3:06
      Tulos: +36 (46 ääntä)
      Tiedän yhden eteläamerikkalaisen naisen joka on suomalaisen miehen kanssa naimisissa. Sanoi että piti ihan opetella olemaan tarpeeksi hiljaa, etenkin puhuessa. Ihmetteli alkuun että miten niin kotona ei saa "olla" (hänen sanansa), mutta otti periaatteella maassa maan tavalla. Hieman empatia osui hänen puolelleen, olen itse viettänyt pitkiä aikoja latinalaisessa kulttuurissa. Ei kauheesti haittaa siellä äänet. :D Itse olen ns. aistiyliherkkä eli ottaa tajuttomasti kaaliin tahallinen metelöinti, mutta vain koska olen tottunut Suomessa hiljaisuuteen. Ekassa kämpässäni naapurin kämppiskaksikko oli ikäisiäni ja myös ekassa omassa kämpässään. En valehtele kun sanon että koko vuoden ajan heillä oli bileet joka ilta, ovi auki rappikseen ja musa niin kovalla etten voinut omassa kämpässä käydä keskustelua huutamatta. En tiedä valittivatko muut naapurit, jäi sellainen kuva että tytöt olivat vanhempien omistamassa keskustan asunnossa eivätkä vuokralla pienemmässä yksiössä kuten minä. Samassa talossa asui yläkerrassa pariskunta joka tappeli niin että kuulosti siltä kuin isoja kaappeja olisi kaadettu. Noh, keskustan kämppä oli silloin oma valinta, vuoden sitä älämölöä kestin. Nyt nykyisessä kodissa ei haittaa yhtään se kun naapurissa joku vähän vienosti pieraisee.

      Lainaa

    35. Tulos: +47 (53 ääntä)
      Toj Karin: Vieläkö nykyaikana on niin päällepäin siveää porukkaa, ettei voi sanoa edes netissä anonyymisti sanaa “seksi”?!! Please, drop the act. It just makes you look worse.
      Vähän täs aitoutta peräänkuulutan jostain syystä englanniksi.

      Lainaa

    36. Tulos: -1 (29 ääntä)
      fdee: Asun tuollaisen naapurina, ei välitä tippaakaan vaikka monesti sanottu. Kuka vaan pystyy kävelemään kopistelematta kantapäitään jos vain haluaa.
      Itsellä nyt sattuu olemaan kaveri joka ei voi toisin toimia polviensa vuoksi.

      Lainaa

    37. Tulos: -9 (57 ääntä)
      Mother of Vile Excrement: Osta tossut, jos et osaa kävellä kuin ihmiset.
      No ei sille voi mitään! Oon yrittäny oppia kävelemään kevyemmin mut ei vaan onnistu. Enkä voi koko aikaa hiipiäkkään omassa kämpässä. On varmasti ahterista kuunnella tömistelyä, mutta ei kukaan voi pakottaa toista oppia kävelemään erilaisesti, edes minä itse. Paitsi ehkä fysioterapeutti.

      Lainaa

    38. Tulos: -16 (56 ääntä)
      were: Näillä kantapäillä käveliöillä ei taida olla mitään hajua millaista meteliä he tuottavat. minun alakerran naapuri rupeaa aina klo 22-24 ravaamaan ympäri kämppää ja askeleet kuulostaa moukaroinnilta välillä. Sen kuulee vaikka on korvatulpat ja musiikki taustalla. Kyllä kerrostalossa pitäisi naapureita huomioida sen verran että pyrkii pitämään metelöinnin pienimmillään hiljaisuuden aikoihin. Ei kantapäillä käveliöillä nyt jalat katkea jos opettelevat kävelemään hiljempaa.
      Kuule ei sitä noin vain opetella kävelemään hiljempaa. Ei me sitä tahallaan tehdä!

      Lainaa

    39. Tulos: +18 (22 ääntä)
      ihme kermaperse toi eka lapun kirjoittaja

      Lainaa

    40. Tulos: +37 (39 ääntä)
      hiphei: Tuohon viimeiseen liittyen veikkaisin, että lehmät eivät osaa lukea järjestyssääntöjä eivätkä siksi tiedä olla hiljaa öisin. Tai sitten niiden lypsy on unohdettu ja mölisevät maitotuskissaan.
      kenenkään lehmäparan ei pitäisi asua kerrostalossa :(

      Lainaa

    41. Tulos: -39 (47 ääntä)
      Omalla parvekkeellani minä kuulkaa huudan vaikka että Tättärää kyrvät! klo 03 yöllä. Johon asianmukaisesti joku saattaa vastata että haist ite, tai jopa että "mitä sä meuhkaat?" Pääasiassa kuitenkin kaikki nukkuu eikä kukaan reagoi mitenkään.

      Lainaa

    42. TapioRautaWaara 5.12.2016 17:42
      Tulos: -11 (17 ääntä)
      Tralalaa kun laulattaa. Kerrostalossa kajahtaa!

      Lainaa

    43. Ankeriaspyre 5.12.2016 18:12
      Tulos: -28 (36 ääntä)
      Onneksi on varaa asua rivarissa niin ei tarvitse kuunnella köyhien ulinaa.

      Lainaa

    44. Tulos: -11 (21 ääntä)
      Ensimmäinen oli jollain tavalla hellyyttävä

      Lainaa

    45. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Asun rivarissa ja naapurista kuuluu meteli.. Myös yksi lapsistani on luontainen kantatömistäjä. Pienellä neuvonnalla kävelemään tömistelemättä. Oli kauhea meteli kun aamukuudelta tömisti kerroksesta toiseen.. Nyt sitä porrastöminää kuuluu enää "vain" molemmista naapureista..
      Ankeriaspyre: Onneksi on varaa asua rivarissa niin ei tarvitse kuunnella köyhien ulinaa.

      Lainaa

    46. Tulos: +3 (15 ääntä)
      Ensimmäisestä tuli mieleen, että voisiko kirjoittajalla olla esimerkiksi lievä kehitysvamma?

      Lainaa

    47. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Pitää varoa ettei jenkit parkkeeraa Lentotuki alusta Itämerelle ja ala iskuja tekee jos kieltoa ei noudata :D

      Lainaa

    48. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Jos yli-innostuu vain sopivasti, ei liikaa?

      Lainaa

    49. Voi ei se on taas se 15.6.2020 11:43
      Tulos: -3 (3 ääntä)
      kyybeli: Kirkuminenko on aikuismaista?
      Ei ole.

      Lainaa

    50. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Paljon melua pelleistä: Itsekin melkosena kantakävelijänä ymmärrän tätä lukiolaispoikaa.. Jos sitä omaa askellustaan alkaa muuttaa, saattaa se saada aikaan muita ongelmia normaalin askeleen vaatiman biomekaniikan häiriintyessä. Villasukilla vois koittaa vaimentaa tömistelyä..
      Jokasen kantapäätömistelijän yläkertaan pitäs sijottaa norsulauma niin josko rupeis ääliömpikin sota-kärsäeläin tajuamaan.  Ihme tekosyitä ruvetaan jostakin askelten biomekaniikoista hakemaan, mitenkä vaikeeta voi olla osata kävellä kämpässään sillain ettei koko lattia tärise...

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sinetti, merkki, laivasto, tupakointi, naapurit, lappu, viesti, kuva, häädetty, häätö, melu, meteli