Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Olisit rukoillut

Kuuluisa salaatinlehti sai uskovaisetkin liikkeelle.
Olisit rukoillut

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 114 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Muumi (kopio) 8.3.2016 0:23
      Tulos: -1324 (1498 ääntä)
      Ateistithan ovat ihan oikeasti tyhmempiä kuin uskovat joten kyllä Sinikan jutussa on järkeä.

      Lainaa

    2. Tulos: +2036 (2072 ääntä)
      Haluisinpa tietää mitä niin pirun syntistä olin tehnyt 7-vuotiaana, kun diabeteksen sain. Rukoilin silloin joka ilta- ja aamurukouksen, ruokarukouksetkin pidettiin ja kirkossa käytiin. Pitää varmaan lakata pistämästä insuliinia, kun Herramme Jeesus Kristus pelastaa 18 vuotta kuolleena olleen haimani.

      Lainaa

    3. Luomuteurastaja 8.3.2016 0:34
      Tulos: +904 (1202 ääntä)
      Jotenkin toivon että toi Sinikka saa syövän.

      Lainaa

    4. NeitiNormaali 8.3.2016 0:35
      Tulos: +579 (601 ääntä)
      Tämä on sairasta...

      Lainaa

    5. Tulos: +696 (872 ääntä)
      Oikeasti olisi hyvä jos ihmiset lopettaisivat näiden taikauskojen tukemisen ja maksamisen ja eroaisivat kirkosta. Niin kauan kuin ei uskovaiset ovat jäseniä, nämä mielipuolet kuvittelevat edustavansa enemmistöä.

      Lainaa

    6. Tulos: +450 (464 ääntä)
      Jumalauta. Hyvä lähtä argumentoimaan jotaki aloittaen lauseen sanoilla: "Minä uskon, että..."

      Lainaa

    7. Tulos: +392 (398 ääntä)
      Ei ole uskon asia

      Lainaa

    8. Tulos: +176 (206 ääntä)
      "Ihminen joka ilman lääkkeitä kuolee..." Siis rukous ei ookkaan se lääke? Eikö jumalan pitäny ihan tuosta vaan parantaa, ilman rokotteita ja lääkkeitä? Meni tuon lauseen tarkotus ihan ohi.

      Lainaa

    9. Tulos: +201 (229 ääntä)
      Uskontokortti heitetty. Aistin suurta kommenttivyöryä.

      Lainaa

    10. JesseSiunaa 8.3.2016 0:48
      Tulos: +393 (407 ääntä)
      Voi niitä kaikkia syntisiä lapsia ympäri maata. Uskositte Jesseen ni kaikki ois OK!!!

      Lainaa

    11. Tulos: +46 (70 ääntä)
      Just.

      Lainaa

    12. Porriainen 8.3.2016 0:56
      Tulos: +306 (324 ääntä)
      Kyllä, kuka tahansa rukoilee Jumalaa ja Jeesusta siinävaiheessa kun sairastaa vihurirokkoa vanhempien viisauden vuoksi joskus 30 vuotiaana. Kuumetta 40 astetta ja aivot kiehuu pääkopassa nii vähemmästäkin sekoaa.

      Lainaa

    13. Tulos: +272 (284 ääntä)
      Fiona itse VOISI lopettaa VALITTAMISEN ja KYSYÄ jos JEESUS parantaisi hänet.

      Lainaa

    14. Tulos: -50 (374 ääntä)
      Meni kyl Sinikalla vähän yli. Kyllä uskovaisista suurin osa on ihan fiksua väkeä mut aina joukkoon sopii muutama Sinikka. Yhtä rasittava kuin nekin, jotka saarnaa siitä, ettei Jumalaa ole.

      Lainaa

    15. Tulos: +370 (380 ääntä)
      Kiitos Sinikka tiedosta! Kaakkois-Aasian reissu halpeni kertaheitolla kun Jeesus korvaa japanin aivokuumerokotteen.

      Lainaa

    16. Tulos: +180 (228 ääntä)
      Jeesus ei auta ketään, kuten ei Kekkosen kaljun palvominenkaan. Mexikossa saatta joku Jesus tullakkin jeesaamaan.

      Lainaa

    17. Fundislogiikkaa 8.3.2016 1:15
      Tulos: +72 (108 ääntä)
      mmhm.: “Ihminen joka ilman lääkkeitä kuolee…” Siis rukous ei ookkaan se lääke? Eikö jumalan pitäny ihan tuosta vaan parantaa, ilman rokotteita ja lääkkeitä? Meni tuon lauseen tarkotus ihan ohi.
      Niin siis ne ihmiset ei oo ollut tosiuskovaisia (vaan kuten Sinikka sanoi, heikkouskoisia ja pohjimmiltaan pahoja), joten niitä surkimuksia jumala ei viitsi parantaa.

      Lainaa

    18. Tulos: +283 (295 ääntä)
      Sinikka on pohjimmiltaan paha

      Lainaa

    19. Diginaali 8.3.2016 1:34
      Tulos: +197 (229 ääntä)
      Muumi (kopio): Ateistithan ovat ihan oikeasti tyhmempiä kuin uskovat joten kyllä Sinikan jutussa on järkeä.
      Lähteet ja perustelut, kiitos.

      Lainaa

    20. Tulos: +152 (214 ääntä)
      Mulla on myös kohta 19 vuotta kuolleena ollut haima kuin myös tuo keliakia, jonka pitäis olla Fionan mukaan parantunut, koska mä kyllä uskon Jeesukseen. EIPÄ ole parantunut, mutta kyllä EDELLEEN uskon enkä VALITA. Rokotteetkin olen ottanut kaikki kiltisti, enkä uskaltanut leikkiä hengelläni, vaikka tosiaan JEESUKSEEN uskonkin. Jos tollainen Brondan kaltainen ravintola sattuis omalle kohdalle niin etsiytyisin toiseen ravintolaan hyvin äkkiä, mutta vähin äänin. Ei oo ollut tarvetta huudella pitkin iltapäivälehtiä ravintoloiden huonoista gluteenittomista vaihtoehdoista, kun on niitä parempiakin ruokapaikkoja.

      Lainaa

    21. Tulos: +378 (390 ääntä)
      Sinikka vois käydä vaikka Meilahden syöpäosastolla vähän kohottamassa syntisten mieltä.

      Lainaa

    22. Tulos: +251 (307 ääntä)
      Sanattomaksi vetää.. Ja nämä hullut vielä kuvittelevat olevansa parempia ja moraalisempia kuin muut koska uskovat vielä aikuisenakin mielikuvitusolentoihin.

      Lainaa

    23. Tulos: +20 (122 ääntä)
      Toivottavasti Jeesus reinkarnoituu karvaisena kadunmiehenä, pieksee Fionasta paskat pihalle ja opettaa tälle miten kirjoitetaan, niin kuin kaikki muutkin sytiset syöpäläiset kirjoittavat. Ja Sinikalle toivomme lepraa. Hail Satan, Archangelo!

      Lainaa

    24. Tulos: +373 (381 ääntä)
      En tiedä, mitä uskonnollista näkemystä Fiona ja Sinikka edustavat, mutta Jeesuksen opetuksen mukaista se ei ole. Jeesus erikseen opettaa, ettei sokeana syntyneen miehen sokeuden syynä ole hänen omat tai hänen vanhempiensa synnit (Joh. 9). Olen kristitty ja hyödynnän kyllä lääketieteen keksintöjä. Järjenkäyttö ei ole epäuskon merkki.

      Lainaa

    25. Tulos: +160 (164 ääntä)
      Sinikka raukka ei ole viel ymmärtänyt, etteivät faktat ole mielipide/uskon riippuvaisia. Toivon myös, etten ikinä tapaa livenä yhtä idioottia henkilöä lausumassa ääneen elämänkoulun opetuksia. Saattaisin menettää malttini lähipiirin "syntien" takia.

      Lainaa

    26. Diibadaaba 8.3.2016 4:27
      Tulos: +224 (230 ääntä)
      Kukas se juuri lauloikaan että 'til it happens to you. Voihan sitä toki olla väärässäkin, kyllähän me kaikki tiedetään miten syntisiä saatananpalvojia ovat esimerkiksi leukemiaa sairastavat pikkulapset.

      Lainaa

    27. Tulos: +108 (166 ääntä)
      Tällaista paskaa lukiessa sitä toivoisi että uskonnolliset höpötykset otettaisiin pois mm. koulusta ettei sitä pakkosyötetä joka paikkaan ja tehdä tällaisia ihmisiä.

      Lainaa

    28. Tulos: +108 (164 ääntä)
      MoniQ: Tällaista paskaa lukiessa sitä toivoisi että uskonnolliset höpötykset otettaisiin pois mm. koulusta ettei sitä pakkosyötetä joka paikkaan ja tehdä tällaisia ihmisiä.
      No ei kai se suvivirsi ja joosefin esittäminen joulujuhlassa kylpytakkiin sonnustautuneena nyt kenestäkään tuollaista sekopäätä tee?

      Lainaa

    29. Korkeastikouluttautuva 8.3.2016 7:15
      Tulos: +85 (119 ääntä)
      Täälaista lukiessani toivon, että ihmiset hyötyisivät vielä laadukkaasta koulutuksestamme ja ymmärtäisivät, että mokien kaltaista ei todellakaan opeteta koulussa, eikä sen puoleen evankelisluterilaisen kirkon piirissä. Jos ihmiset olisivat siellä koulun uskonnon tunneilla kuunnelleet, olisi käynyt ilmi, että koulu uskonnon tavoitteena on luoda käsitys kristinuskosta ja muista uskoista, jotta lainauksen kaltaisia yleistyksiä ja tuomitsemisia ei pääse syntymään.
      MoniQ: Tällaista paskaa lukiessa sitä toivoisi että uskonnolliset höpötykset otettaisiin pois mm. koulusta ettei sitä pakkosyötetä joka paikkaan ja tehdä tällaisia ihmisiä.

      Lainaa

    30. Tulos: -71 (93 ääntä)
      Diginaali: Lähteet ja perustelut, kiitos.
      Vuoden 98 internet soitti ja pyys suuttumuksen takas.

      Lainaa

    31. Tulos: +51 (69 ääntä)
      Mun puolesta Jeesus voi ihan huoletta lopettaa valittamisen ja mennä syömään ilman ruokarajoitteita. Sinikalle ja Fionalle joku ikävä suolistosairaus tai vaikka parikin, kiitos.

      Lainaa

    32. Tulos: +122 (128 ääntä)
      Harmi, että aina joka asiassa on niitä joilla se menee ihan yli ja koko porukasta saa hullun maineen. Suurin osa kovemmistakin uskovaisista on ihan länsimaisen lääketieteen kannalla. Sinikan ajatus menee jo tasolle - miksi söisin kun Jumala ravitsee minut. ..

      Lainaa

    33. Tulos: +60 (72 ääntä)
      Diibadaaba: Kukas se juuri lauloikaan että ’til it happens to you. Voihan sitä toki olla väärässäkin, kyllähän me kaikki tiedetään miten syntisiä saatananpalvojia ovat esimerkiksi leukemiaa sairastavat pikkulapset.
      No näinhän ne uskovaiset täällä meilläpäin ajattelevat - että lapsi on syntinen jo syntyissään.

      Lainaa

    34. Mother of Vile Excrement 8.3.2016 8:09
      Tulos: +18 (22 ääntä)
      Save us, Jebus!

      Lainaa

    35. Tulos: +52 (94 ääntä)
      Pistää melkein vihaks tällee aamusta. En tiedä toista niin vastenmielistä, keskusteluun kykenemätöntä, argumentoinnin peruskäsitteitä ymmärtämätöntä ja järjenvastaista ihmisryhmää kun uskovaiset... No ehkä puhelinmyyjät työtehtävissään. Paitsi että puhelinmyyjät ei huuda keskellä steissiä mielikuvituskavereistaan ja siitä kuinka homous on väärin. Tai seuraa viattomia ihmisiä kaupassa lapsilaumansa kanssa huutaen siitä kuinka joudut helvettiin (Syy: mustat vaatteet? Sipsihyllyn tutkailu? Uskovainen luulee näkevänsä demonit sisälläsi?) ja kuinka sun tarvis hyväksyä jeesus elämääsi. Seuraavan kerran huutaa pippurisumute, en tosiaan jaksa enää yhtäkään kengänkannoissa roikkuvaa hörhöä, kun niitä saa kestää melkein kerran viikossa eikä niille mene päähän kun käskee jättää rauhaan. Poliisikin lähinnä nauraa kun sanoo uskontopellen seuranneen koko kauppareissun ajan puolen metrin päässä raamattu kourassa.

      Lainaa

    36. Tulos: +51 (95 ääntä)
      Muumi (kopio): Ateistithan ovat ihan oikeasti tyhmempiä kuin uskovat joten kyllä Sinikan jutussa on järkeä.
      Ai koska ei uskota vanhaan paskaan? Koska kyseenalaistetaan maailman suurin kusetus. Koska ei pelätä turhaan? Koska uskallamme elää normaalia elämää? Koska meillä on oma moraali, mikä ei ole peräisin satukirjasta?

      Lainaa

    37. Tulos: +2 (32 ääntä)
      lel: Toivottavasti Jeesus reinkarnoituu karvaisena kadunmiehenä, pieksee Fionasta paskat pihalle ja opettaa tälle miten kirjoitetaan, niin kuin kaikki muutkin sytiset syöpäläiset kirjoittavat. Ja Sinikalle toivomme lepraa. Hail Satan, Archangelo!
      Täällä minä jo olen!

      Lainaa

    38. Tulos: +152 (160 ääntä)
      .... -.- Sanattomaksi vetää. Itse en ole uskovainen, mutta on tullut useammankin kerran mietittyä, että eivätkö tällaiset aivokääpiöt ole koskaan ajatelleet että ne rokotteet ja lääkkeet voisivat olla vastaus rukouksiin? Ihmiset rukoilevat parannuskeinoa tautiin X, ja kas, siihen kehitetään rokote. Sitten niitä rokotteita ei huolita koska "Jumala pelastaaaah!!11one"

      Lainaa

    39. Tulos: +71 (73 ääntä)
      Tää on amerikkalaista menestysteologiaa.

      Lainaa

    40. Tulos: +45 (51 ääntä)
      Ihmiset ihmiset, ENSINNÄKIN...

      Lainaa

    41. Tulos: +37 (39 ääntä)
      Ems: Jos tollainen Brondan kaltainen ravintola sattuis omalle kohdalle niin etsiytyisin toiseen ravintolaan hyvin äkkiä, mutta vähin äänin. Ei oo ollut tarvetta huudella pitkin iltapäivälehtiä ravintoloiden huonoista gluteenittomista vaihtoehdoista, kun on niitä parempiakin ruokapaikkoja.
      Vaikka harvemmin nyt fine dining-ravintoloissa syönkin, niin osaanpa ottaa huomioon nyt tämänkin ansiosta sen, että myös erikoisruokavalioisille (kuten minä - vaikka keliakiaa ei olekaan) on oltava se vaihtoehto ja jos se on salaattia, niin olisivat edes täyttäneet sen.

      Lainaa

    42. Historioitsija 8.3.2016 9:19
      Tulos: +100 (106 ääntä)
      Hmm. Eiköhän tuota rukouksen parantavaa voimaa ole kokeiltu tarpeeksi Mustan surman kohdalla eikä toiminut.

      Lainaa

    43. Tulos: +50 (62 ääntä)
      Näin asiaa rokotuksista, odotin Ireneä ja petyin. Minäkin uskon siihen, että oma asenne ja henkinen olo vaikuttaa siihen, miten ihminen sairastuu ja paranee fyysisesti, mutta ei positiivinen asennoituminen minustakaan ole mikään taikalääke, jolla kaiken ikävän saa välittömästi kaikkoamaan. Ja jos nyt uskonnolliselta kannalta lähdetään tätä asiaa tarkastelemaan, niin Jumala on kiva jätkä, mutta Hän on silti asettanut niin, että me kaikki kuolemme. Jotkut kuolevat vanhuuteen, jotkut tapaturmaisesti, jotkut sairauksiin, ihan vain ettei tämä meno täällä kävisi tylsäksi ja yksitoikkoiseksi. Omaa elinaikaansa voi pyrkiä pitkittämään kunnollisella ennaltaehkäisyllä, eli esim. terveellisillä elintavoilla, järkevillä turvatoimilla ja rokotuksilla. Joillekin se toimii ja joillekin ei, niin se vain on. Tässä kuolevaisten maailmassa sairautta ei voi välttää sen varmemmin kuin rattijuoppoa, murhamiestä, yllättävästi katkeavaa turvakaidetta tai päähän kopsahtavaa meteoriittiakaan. Se voi osua omalle kohdalle vaikka mitä tekisi, ja siitä joko selviää hengissä tai sitten ei. Kaikki eivät voi selvitä hengissä, ja jokainen kuolee lopulta johonkin. Uskonnolliselta kannalta argumentoiden, tämä on Jumalan tahto. Rokotteissa vain on se hyvä puoli, että vaikka niillä ei sairastumista voikaan ehkäistä 100% varmuudella, niin niillä voi kuitenkin sulkea pois tiettyihin sairauksiin sairastumisen mahdollisuuden. Kannattaa ottaa rokotteet, koska vaikka sitten lopulta kuolisikin melanoomaan, niin ainakaan ei tule sairastuneeksi polioon.

      Lainaa

    44. Tulos: -20 (36 ääntä)
      Itse aiheesta ei ole enää mitään lisättävää muiden kommenttien. Mutta olenko ainoa jonka mielestä toi rokotekuvassa näkyvä läikikäs paidanhiha näyttää poimuttuneelta läskiltä, johon on tehty varsin merkillinen tatuointi? Katoin ensin et hyi helvetti, sitten vasta tajusin että se on paita. Ei varmaan muuten olis tullu mieleen, mutta tunnen ihmisen joka on tatuoinu ihoonsa pelkkiä randomeita pisteitä. Tai sitten en vain nukkunut tarpeeksi viime yönä.

      Lainaa

    45. Tulos: 0 (4 ääntä)
      *muiden kommenttien JÄLKEEN

      Lainaa

    46. Tulos: +56 (60 ääntä)
      Eikös Paavi Johannes Paavali II kärsiny Parkinsonista? Jos joku uskoo Jumalaan niin luulis kyseisen henkilön niin tekevän, ja silti sairastuu tuollaiseen tautiin. Vähän ontuu Sinikan logiikka tässä asiassa :)

      Lainaa

    47. Tulos: -7 (53 ääntä)
      Kristityt.. Päästäskö niistä jo eroon?

      Lainaa

    48. Tulos: +53 (69 ääntä)
      Sinikan tapaisilta ihmisiltä pitäisi lailla kieltää kaikkien lääkkeiden antaminen. Jos jumala kerran hoitaa niin mitäs sitä turhaan heille niitä antamaan. Ai sairastuit syöpään? No menepä rukoilemaan! Turhaan sinä sitä hoitoa pyydät kun jumala auttaa. Annettaisiin luonnonvalinnan hoitaa vähän yhteiskuntaa.

      Lainaa

    49. Tulos: +23 (23 ääntä)
      En muuten suosittele muutenkaan kenellekään Ravintola Brondaa, täysin onneton ja ala-arvoinen ravintola. Ruoan laatu ja hinta eivät kohtaa millään tasolla. Farangissa sentään sai hyvää ruokaa.

      Lainaa

    50. Tulos: -41 (77 ääntä)
      Z: Oikeasti olisi hyvä jos ihmiset lopettaisivat näiden taikauskojen tukemisen ja maksamisen ja eroaisivat kirkosta. Niin kauan kuin ei uskovaiset ovat jäseniä, nämä mielipuolet kuvittelevat edustavansa enemmistöä.
      Älä huoli! Islam tulee! Islam raiskaa niin kodissa kuin puutarhassakin! Ja näitä hihhuleita vastaan ette tee mitään sanoilla! On mahtava tulevaisuus tiedossa. Kuka olisi nuorena uskonut että tulee elämänsä aikana kokemaan vielä modernit ristiretket!

      Lainaa

    51. Tulos: +67 (69 ääntä)
      Ikävämpi juttu Sinikan kannalta. Hänen maailmankuvansa mukaisesti kaikki ihmiset ovat kai sitten pohjimmiltaan pahoja, koska loppupeleissä kukaan ei ole vielä onnistunut jäämään henkiin tällä pallolla. Ja harva kuolee pelkkään vanhuuteen. Yleensä homman viimeistelee joku tauti. Kuinkahan kauan menee, ennen kuin Sinikka sen huomaa?

      Lainaa

    52. Tulos: +36 (44 ääntä)
      Z: Oikeasti olisi hyvä jos ihmiset lopettaisivat näiden taikauskojen tukemisen ja maksamisen ja eroaisivat kirkosta. Niin kauan kuin ei uskovaiset ovat jäseniä, nämä mielipuolet kuvittelevat edustavansa enemmistöä.
      Nämä kyllä kuulostaa ihmisiltä, jotka ei ev.lut. kirkkoon kuulu, koska evlutit ei todellakaan opeta näin, ja sen takia nämä sekopäät pitää myös kirkkoa syntisenä yhteisönä.

      Lainaa

    53. Tulos: -25 (27 ääntä)
      Muumi (kopio): Ateistithan ovat ihan oikeasti tyhmempiä kuin uskovat joten kyllä Sinikan jutussa on järkeä.
      Just a tutntuu et jengi eri ymmärtää sun sarkasmia.

      Lainaa

    54. Tulos: -19 (25 ääntä)
      Muumi (kopio): Ateistithan ovat ihan oikeasti tyhmempiä kuin uskovat joten kyllä Sinikan jutussa on järkeä.
      Siis ilman autocorrectia: Must tuntuu et jengi ei ymmärrä sun sarkasmia.

      Lainaa

    55. Tulos: +15 (49 ääntä)
      Uskovaisilta voitaisiin evätä valtionverovaroilla kustannettu sairaalahoito, jos kerran jesse pelastelee kaikista taudeista kun katuu tekosiaan. Näin valtio säästäisi melkoisen summan rahaa, eikä meidän ateistien tarvitsisi jonotella terveyskeskuksissa :)

      Lainaa

    56. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Halusin kommentteja vihreestä leivästä, sain paasausta uskonnosta. 2/5

      Lainaa

    57. Tulos: -70 (90 ääntä)
      Hieman aiheen ohi, mutta: Suorastaan v#tuttaa nämä kaiken maailman ruokavammaiset jotka nykyään ovat kädet pyörien ja kuola lentäen joka paikassa selittämässä kuinka _he_ ovat niiii-iin ruokavammaisia, eivätkä _he_ voi syödä sitä tätä eikä tuota, ja samaan hengenvetoon tinkaavat semi-agressiivisesti että miten _heidän_ tarvitsemansa erikoisruokavalio on täällä huomioitu? Sillä - ellei vielä tullut selväksi - _he_ ovat ruokavammaisia ja _heillä_ on erikoistarpeita. Ja _he_ tarvitsevat huomiota, juuri nyt ja tässä ja heti!

      Lainaa

    58. Tulos: +92 (94 ääntä)
      KP: Hieman aiheen ohi, mutta: Suorastaan v#tuttaa nämä kaiken maailman ruokavammaiset jotka nykyään ovat kädet pyörien ja kuola lentäen joka paikassa selittämässä kuinka _he_ ovat niiii-iin ruokavammaisia, eivätkä _he_ voi syödä sitä tätä eikä tuota, ja samaan hengenvetoon tinkaavat semi-agressiivisesti että miten _heidän_ tarvitsemansa erikoisruokavalio on täällä huomioitu? Sillä – ellei vielä tullut selväksi – _he_ ovat ruokavammaisia ja _heillä_ on erikoistarpeita. Ja _he_ tarvitsevat huomiota, juuri nyt ja tässä ja heti!
      No kuule siksi esim. keliaakikot pitävät ruokarajoituksistaan meteliä, koska keliakia on parantumaton hoitamattomana tappava sairaus, ja ainoa hoito on välttää gluteenia. Ihan kokonaan. Välillä ei voi "joustaa" ja syödä tavallista leipää, jos muutakaan ei ole, koska vähäinenkin määrä tuhoaa suolinukan ja sen palautuminen kestää kuukausia. Ja palautumista odotellessa kärsii vatsavaivoista ja ravinto ei imeydy kunnolla. Keliakia on melko yleinen, mutta silti sitä ei oikein oteta huomioon. Se rajoittaa elämää, kun ei voi mennä ulos syömään, ellei etukäteen varmista, että ravintolasta saa myös gluteenitonta ruokaa. Ja kyllä se ravintolassa (tai vaikka työpaikan ruokalassa) ärsyttää, jos gluteeniton ruoka on huonoa. Vastaavia ongelmia on muista suolistosairauksista ja allergioista kärsivillä. Ei se ole mitään oman egon korostamista tai turhaa vouhotusta, että haluaa saada ruokaa, jota pystyy syömään.

      Lainaa

    59. Tulos: +32 (36 ääntä)
      Uskova ei saa pilkata ketään sairauksista ja sairaudet ei johdu synnistä.

      Lainaa

    60. Tulos: +37 (41 ääntä)
      ZZTop: Eikös Paavi Johannes Paavali II kärsiny Parkinsonista? Jos joku uskoo Jumalaan niin luulis kyseisen henkilön niin tekevän, ja silti sairastuu tuollaiseen tautiin. Vähän ontuu Sinikan logiikka tässä asiassa
      Joo, paavihan on käsittääkseni Jeesuksen sijainen maan päällä. Mutta voin luvata, että Sinikan mielestä katolinen kirkko on Saatanasta ja paavi on demoninen ;) Oon katsokaas lapset eroa uskovaisilla ja uskovaisilla... Jota tämän jutun kommenttien perusteella moni kiihkoilija ei ole tajunnut, kun suu vaahdossa niputetaan kaikki uskovaiset yhteen ja kehdataan väittää että kaikki uskikset ajattelis Fionan tai Sinikan tavoin. Kun todellisuudessa he ovat pikkiriikkinen vähemmistö.

      Lainaa

    61. insinörtti 8.3.2016 14:48
      Tulos: +31 (35 ääntä)
      Sitten kun Sinikka saa jonkun parannettavissa olevan mutta muuten kohtalokkaan taudin niin lääkärit vois todeta reseptissään että "isä meidän - rukous aamulla, päivällä ja illalla".

      Lainaa

    62. ÄO 146, ateisti 8.3.2016 14:54
      Tulos: +1 (31 ääntä)
      Muumi (kopio): Ateistithan ovat ihan oikeasti tyhmempiä kuin uskovat joten kyllä Sinikan jutussa on järkeä.
      Väitteesi ampuu sinua omaan nilkkaan. https://www.psychologytoday.com/blog/mr-personality/201312/why-are-religious-people-generally-less-intelligent Lisäksi on osoitettu, että kaikenlainen ääriajattelu ja uskonnollisuus vähenee kun aivokuoren laiskaa kohtaa stimuloidaan sähkömagneettisesti: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3093098/Tweaking-brain-magnets-makes-religious-Magnetic-pulses-increases-non-spiritual-reasoning-study-claims.html

      Lainaa

    63. Tulos: 0 (20 ääntä)
      Luomuteurastaja: Jotenkin toivon että toi Sinikka saa syövän.
      Niin minäkin. Voisin jopa rukoilla, että saisi.

      Lainaa

    64. Tulos: +27 (37 ääntä)
      Siinävaiheessa ku tajuat että jos itte Jumalan asemassa saisit aikaan enemmän hyvää ja apua muille ku nykyinen Jumala, siitä tiedät että A.)joko koko Jumalaa ei ole B.)jos on niin ei se kyllä oo mikää universumin sympaattisin heppu

      Lainaa

    65. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Jaa rukous parantaa keliakiasta? No perhana kun en sitä aiemmin tajunnut! Sen olen kyllä käsittänyt, että jotkut himouskovaiset kieltäytyvät lääkityksistä, mutta jos uskovainen keliaakikko mättää gluteenia naamaan ja rukoilee pelastusta, niin... No, meitä on joka junaan.

      Lainaa

    66. jukkapalmu 8.3.2016 16:24
      Tulos: -26 (34 ääntä)
      Stella: Vaikka harvemmin nyt fine dining-ravintoloissa syönkin, niin osaanpa ottaa huomioon nyt tämänkin ansiosta sen, että myös erikoisruokavalioisille (kuten minä – vaikka keliakiaa ei olekaan) on oltava se vaihtoehto ja jos se on salaattia, niin olisivat edes täyttäneet sen.
      Mikä helvetti on oletuksena että pitää olla jokaiselle vaihtoehto? Ja onhan tuo vaihtoehto. Jos ei voi syödä leipää niin sitten syö jotain muuta. Niin se on aina mennyt. Jos on kalalle allerginen niin sitten syö joatin muuta.

      Lainaa

    67. Tulos: +30 (36 ääntä)
      Voi Sinikka... Miksi sun kaltaisten fundamentalistien pitää pilata meidän muidenkin uskovien maine? Olen sanaton...

      Lainaa

    68. Tulos: -22 (28 ääntä)
      Rukoilen, että Sinikka ja kaikki hänen ystävänsä ja perheenjäsenensä saavat syövän. Mielellään tuskallisen ja parantumattoman. Haima olis hyvä.

      Lainaa

    69. uskovan mielipide 8.3.2016 18:50
      Tulos: -33 (51 ääntä)
      Minusta on todella ikävää, että täällä vähän väliä pilkataan uskovaisia. Suurin osa täällä feissarimokissa tapahtuneista mokista tms. on todennäköisesti ollut ateistien tai agnostikkojen tekemiä (päättely perustuu siihen, että suurin osa suomalaisista ei ole uskovaisia). Silti uskovaiset ei yleensä ole täällä sanomassa, että siinäs näitte, nämä ateistit yms on tyhmiä, pahoja tai vastaavaa. Mistä tämäkin sitten johtuu? Ehkä siitä, että useimmiten ei tiedetä kyseisten henkilöiden uskonnollista suuntautumista, jos sitä ei kerrota. Itse kuitenkin oletan, että suurin osa ei ole uskovia, aivan kuten yleensäkin ihmisistä ei ole. Ja feissarimokiin päätyneissä on aika kahelia sakkia! Eikä silti kukaan yleistä ateisteja kaheleiksi... No, ehkä syynä on se, että silloin kun uskovainen on kaheli, hän tuo uskovaisuuttaan enemmän esiin. Se ei tarkoita kuitenkaan, että uskovaiset olisivat yleisesti kaheleita, aivan kuin ei tarkoita ei-uskovienkaan kohdalla. Tai sitten nämä mietelmäni ovat kaukaa haettuja... En tiedä, mutta mielestäni tätäkin näkökulmaa olisi syytä pohtia. No kuitenkin, kuten toisetkin uskovat ovat täällä jo aiemmin todenneet: Sinikan mielipide ei edusta raamattua eikä yleisesti uskovaisten mielipiteitä! Fionan jutussa taas on perää, mutta vain vähän ja sekin vain teoreettisella tasolla. Käytännössä tuo asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Joka tapauksessa minä tai kukaan tuntemistani uskovista ei ajattele noin yksioikoisesti uskovan elämästä.

      Lainaa

    70. Tulos: +38 (46 ääntä)
      V: Haluisinpa tietää mitä niin pirun syntistä olin tehnyt 7-vuotiaana, kun diabeteksen sain. Rukoilin silloin joka ilta- ja aamurukouksen, ruokarukouksetkin pidettiin ja kirkossa käytiin. Pitää varmaan lakata pistämästä insuliinia, kun Herramme Jeesus Kristus pelastaa 18 vuotta kuolleena olleen haimani.
      Minuakin kiinnostaisi tietää, mitä tuli tehtyä, että ansaitsin 5-vuotiaana leukemian. :D Muistan vieläkin, kun uskovainen setäni tuli sairaalaan mua katsomaan ja höpisemään jeesussettiä ja perhetuttujen isä oli samaan aikaan käymässä ja hän suuttui todella, että kuule, jos se jumala olisi olemassa tai edes hyvä sälli, niin tämäkään sairaala ei olisi täynnä pieniä lapsia.

      Lainaa

    71. kiikiiconfused 8.3.2016 18:57
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Seurakunnan isosena toimin vuosina 2009-2014 ja nyt mulla on astma ja koko pienen ikäni oon ollu allerginen niin monelle asialle.

      Lainaa

    72. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Z: Oikeasti olisi hyvä jos ihmiset lopettaisivat näiden taikauskojen tukemisen ja maksamisen ja eroaisivat kirkosta. Niin kauan kuin ei uskovaiset ovat jäseniä, nämä mielipuolet kuvittelevat edustavansa enemmistöä.
      Meidän ei-ikuisesti-terveenä-pysyvien onneksi ainakaan luterilainen kirkko ei opeta mitään tollasta. Liekö Paavalikin oikein kunnon harhaoppinen Sinikan mielestä, kun Paavalilla oli se joku sanonnaksikin asti päässyt "piikki lihassa" tmv. kasvain?

      Lainaa

    73. uskovan mielipide 8.3.2016 18:59
      Tulos: -33 (51 ääntä)
      Lisään vielä sen verran, että suurin ero uskovan ja ei-uskovan välillä näkyy melko selvästi näissä kommenteissa. Kukaan uskova ei toivoisi toiselle syöpää, suolistosairautta tai mitään pahaa, vaikka kyseessä olisi kuinka mieleltään sairas, kaheli, idiootti tai paha ihminen. Jos on oikeasti Jeesukseen uskova ihminen, niin haluaa hyvää kaikille ihmisille, vaikka nämä olisivat miten pahoja tahansa. Että siinä teille myös pohtimisen aihetta... Ja tiedän, kyllä, että monet Sinikan tapaisten "uskovien" mielipiteet ja puheet voivat ei-uskovien korvaan kuulostaa hyvin pahoilta ja tuomitsevilta. Itse kuitenkin näen ne enemmänkin sellaisten uskovien puheina, jotka eivät ole joko ihan perillä raamatusta, ovat hieman yksinkertaisia tai sitten eivät ole aidosti edes uskossa. Eli tarkoitusperät eivät heillä aina ole pohjimmiltaan yleensä pahat, keinot vain ovat huonot. Siinäkin tapauksessa tahdon heillekin hyvää ja toivon, että Jumala antaisi heille enemmän ymmärrystä asioista. Se vain on harmillinen asia, että näiden ihmisten puheet usein yleistetään koskemaan muitakin uskovia.

      Lainaa

    74. Tulos: -2 (10 ääntä)
      Aiai kun pääsis tekeen syntiä näin naistenpäivän kunniaksi.

      Lainaa

    75. Tulos: +51 (51 ääntä)
      uskovan mielipide: Lisään vielä sen verran, että suurin ero uskovan ja ei-uskovan välillä näkyy melko selvästi näissä kommenteissa. Kukaan uskova ei toivoisi toiselle syöpää, suolistosairautta tai mitään pahaa, vaikka kyseessä olisi kuinka mieleltään sairas, kaheli, idiootti tai paha ihminen. Jos on oikeasti Jeesukseen uskova ihminen, niin haluaa hyvää kaikille ihmisille, vaikka nämä olisivat miten pahoja tahansa. Että siinä teille myös pohtimisen aihetta… Ja tiedän, kyllä, että monet Sinikan tapaisten “uskovien” mielipiteet ja puheet voivat ei-uskovien korvaan kuulostaa hyvin pahoilta ja tuomitsevilta. Itse kuitenkin näen ne enemmänkin sellaisten uskovien puheina, jotka eivät ole joko ihan perillä raamatusta, ovat hieman yksinkertaisia tai sitten eivät ole aidosti edes uskossa. Eli tarkoitusperät eivät heillä aina ole pohjimmiltaan yleensä pahat, keinot vain ovat huonot. Siinäkin tapauksessa tahdon heillekin hyvää ja toivon, että Jumala antaisi heille enemmän ymmärrystä asioista. Se vain on harmillinen asia, että näiden ihmisten puheet usein yleistetään koskemaan muitakin uskovia.
      Myös ei-uskova voi haluta hyvää kaikille ihmisille. Ei hyvän tekeminen ole uskovien yksinoikeus, ja myös uskovat voivat olla pahoja.

      Lainaa

    76. Kirkkoemä Augustinus 8.3.2016 21:34
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      uskovan mielipide: Minusta on todella ikävää, että täällä vähän väliä pilkataan uskovaisia. Suurin osa täällä feissarimokissa tapahtuneista mokista tms. on todennäköisesti ollut ateistien tai agnostikkojen tekemiä (päättely perustuu siihen, että suurin osa suomalaisista ei ole uskovaisia). Silti uskovaiset ei yleensä ole täällä sanomassa, että siinäs näitte, nämä ateistit yms on tyhmiä, pahoja tai vastaavaa. Mistä tämäkin sitten johtuu? Ehkä siitä, että useimmiten ei tiedetä kyseisten henkilöiden uskonnollista suuntautumista, jos sitä ei kerrota. Itse kuitenkin oletan, että suurin osa ei ole uskovia, aivan kuten yleensäkin ihmisistä ei ole. Ja feissarimokiin päätyneissä on aika kahelia sakkia! Eikä silti kukaan yleistä ateisteja kaheleiksi… No, ehkä syynä on se, että silloin kun uskovainen on kaheli, hän tuo uskovaisuuttaan enemmän esiin. Se ei tarkoita kuitenkaan, että uskovaiset olisivat yleisesti kaheleita, aivan kuin ei tarkoita ei-uskovienkaan kohdalla. Tai sitten nämä mietelmäni ovat kaukaa haettuja… En tiedä, mutta mielestäni tätäkin näkökulmaa olisi syytä pohtia. No kuitenkin, kuten toisetkin uskovat ovat täällä jo aiemmin todenneet: Sinikan mielipide ei edusta raamattua eikä yleisesti uskovaisten mielipiteitä! Fionan jutussa taas on perää, mutta vain vähän ja sekin vain teoreettisella tasolla. Käytännössä tuo asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Joka tapauksessa minä tai kukaan tuntemistani uskovista ei ajattele noin yksioikoisesti uskovan elämästä.
      Taisit pohdinnoissasi vastata itse kysymykseesi: jos uskonto ei liity mokaan mitenkään, ei aihepiiri varmaan tule muutenkaan esille. Ja jos uskonto liittyy mokaan, kyse tapaa olla jostain äärisortin uskovaisuudesta yhdistyneenä sosiaaliseen lahjattomuuteen - kuten tässä. Jos ateismi ja agnostismi liittyy jotenkin mokailuun, niin varmaan se silloin tulee esille. Uskovaiset hihhulit vaan tuntuvat johtavan tätä maailmankatsomuksellisesti määrittyvää hörhöilytilaistoa sosiaalisessa mediassa. Totta on, että Sinikan tai Fionan mielipide (jotka ovat molemmat käsittämättömän typeriä sekä naurettavia ja ansaitsevat pelkkää pilkkaa ja halveksintaa) eivät onneksi edusta luterilaisten light-tapauskovaisten - jotka muodostavat suurimman osan suomalaisista kristityistä - näkemyksiä. Samoin on totta, että ne eivät edusta Raamattua, sillä ne eivät ole kyllin verenhimoisia ollakseen raamatullisia. 5. Mooseksen kirja on esimerkiksi kivan verinen ohjeistuksissaan. Onneksi tapauskovaiset eivät seuraa Raamattuaan.

      Lainaa

    77. Tulos: +28 (34 ääntä)
      Karppaajien yms vouhotus on turhaa ja typerää, keliaakikolle oikeasti aiheellista ja he yleensä ilmaisevat asiansa ilman isompia sirkuksia ja meteliä, monesti keliaakikkokaverini on soittanut etukäteen ravintolaan ja tiedustellut gluteenittomat vaihtoehdot. :)
      kiki: No kuule siksi esim. keliaakikot pitävät ruokarajoituksistaan meteliä, koska keliakia on parantumaton hoitamattomana tappava sairaus, ja ainoa hoito on välttää gluteenia. Ihan kokonaan. Välillä ei voi “joustaa” ja syödä tavallista leipää, jos muutakaan ei ole, koska vähäinenkin määrä tuhoaa suolinukan ja sen palautuminen kestää kuukausia. Ja palautumista odotellessa kärsii vatsavaivoista ja ravinto ei imeydy kunnolla. Keliakia on melko yleinen, mutta silti sitä ei oikein oteta huomioon. Se rajoittaa elämää, kun ei voi mennä ulos syömään, ellei etukäteen varmista, että ravintolasta saa myös gluteenitonta ruokaa. Ja kyllä se ravintolassa (tai vaikka työpaikan ruokalassa) ärsyttää, jos gluteeniton ruoka on huonoa. Vastaavia ongelmia on muista suolistosairauksista ja allergioista kärsivillä. Ei se ole mitään oman egon korostamista tai turhaa vouhotusta, että haluaa saada ruokaa, jota pystyy syömään.

      Lainaa

    78. Tulos: +51 (53 ääntä)
      Entä jos rokotteet ovat Jumalan lähettämä pelastus ihmisille? Tulee mieleen se vanha vitsi uskovaisesta naisesta, jonka asuinkaupunkiin tuli tulva. Naapuri, veneilijä ja lopulta helikopterikin yrittivät viedä naisen turvaan, mutta hän jäi taloonsa vedoten siihen, että Jumala pelastaa hänet. Hukuttuaan ja päästyään Taivaaseen nainen kysyy Jumalalta miksei tämä pelastanut häntä. Jumala vastaa: "Minä lähetin kolme kertaa avun sinua pelastamaan, mutta et ottanut sitä vastaan."

      Lainaa

    79. Tulos: +32 (38 ääntä)
      No huh huh. Läheiseni kohtuun kuollut lapsi oli varmasti sitten pohjimmiltaan itse antikristus, kun kuoli jo ennen syntymäänsä. Ei helvetti näitä ihmisiä, sanattomaksi vetää. Jumalan rauhaa in my ass!

      Lainaa

    80. S. aivartelija 9.3.2016 6:36
      Tulos: +20 (20 ääntä)
      Mä tiedän useammankin syöpään kuolleen uskovaisen. Eivät rukoilleet kai tarpeeksi? Tuohon ravintola-asiaan. Joissakin ravintoloissa ei ole ongelma eikä mikään jättää pyydettyjä ruoka-annoksia pois. Joissakin taas laitetaan kysymättä joku korvaava tilalle. Ongelma ratkaistu, meillä kun on lähipiirin moniallerginen mukana, käydään niissä ravintoloissa, missä annoksia saa helposti muutettua sen kummemmin numeroa tekemättä. Niissä, missä se on ongelma, ei käydä.

      Lainaa

    81. Tulos: -37 (43 ääntä)
      Hyvän ystäväni Jeesus paransi keliakiasta. Muutenkin luen lähes päivittäin sosiaalisesta mediasta miten joku on parantunut Jeesuksen nimessä. Joten itselleni nämä parantumisuutiset eivät edes ylitä aina uutiskynnystä. Normaaleja juttuja :) About 1,5 vuotta sitten parani selkä rukoilun jälkeen, joka oli vaivannut kunnolla.

      Lainaa

    82. kettukettunen 9.3.2016 9:26
      Tulos: +28 (32 ääntä)
      Uskovaisten syntien anteeksi saaminen vain uskomalla on lähtökohtaisesti aika vastuuton ja moraaliton ajatus. Sillä tavallaan oikeutetaan ne synnit. Uskova ei ole itse vastuussa teoistaan ja uskomalla jumalaan/jeesukseen hyvittää pahat tekonsa. Mieluummin olen uskomatta ja yritän olla hyvä ihminen. Ja mitä tulee Sinikkaan ja Fionaan niin idiotismi on vahva heissä.

      Lainaa

    83. Kommunismi=syöpä 9.3.2016 10:17
      Tulos: -31 (33 ääntä)
      Diginaali: Lähteet ja perustelut, kiitos.
      Stalin ja Lenin olivat ateisteja, pahempia ihmisiä ei taida historiasta löytyä. Jopa Hitler ja kumppanit kalpenevat noiden rinnalla. Ja itse en ole ateisti, en tosin uskovainenkaan.

      Lainaa

    84. Kommunismi=syöpä 9.3.2016 10:18
      Tulos: -9 (27 ääntä)
      GJN: Uskontokortti heitetty. Aistin suurta kommenttivyöryä.
      Mutta jos kyseessä olisi islam niin hiljaa oltaisiin.

      Lainaa

    85. Tulos: +27 (33 ääntä)
      urso: Sinikka vois käydä vaikka Meilahden syöpäosastolla vähän kohottamassa syntisten mieltä.
      no samankaltaista mietin itsekkin. äiti tais olla uskovainen, koskaan ei päihteitä käyttänyt eikä tehnyt elämänsä aikana mitään muuta kun hyvää ja parempaa äitiä ei ois voinu toivoa. tossahan tuo sitte monia vuosia kitu rintasyövän kanssa joka levis joka paikkaan, kunnes sitten kupsahti. en tiiä, kaipa se oli sitten salaa syntinen. mutta tämmöset jutut saa kyllä vihaamaan joitain uskovaisia entistä enemmän. vitun taliaivot.

      Lainaa

    86. Tulos: +37 (37 ääntä)
      KP: Hieman aiheen ohi, mutta: Suorastaan v#tuttaa nämä kaiken maailman ruokavammaiset jotka nykyään ovat kädet pyörien ja kuola lentäen joka paikassa selittämässä kuinka _he_ ovat niiii-iin ruokavammaisia, eivätkä _he_ voi syödä sitä tätä eikä tuota, ja samaan hengenvetoon tinkaavat semi-agressiivisesti että miten _heidän_ tarvitsemansa erikoisruokavalio on täällä huomioitu? Sillä – ellei vielä tullut selväksi – _he_ ovat ruokavammaisia ja _heillä_ on erikoistarpeita. Ja _he_ tarvitsevat huomiota, juuri nyt ja tässä ja heti!
      Pidän sen verran meteliä, kuin tarvitsee. Kerran en pitänyt selvästikään tarpeeksi ja sain anafylaktisen reaktion, koska minua palvellut henkilö ei ottanut tarpeeksi hyvin selvää asiasta. Onneksi oli ensiapu mukana, ilman sitä olisi henki lähtenyt. En tahdo kuolla ravintolan työntekijän välinpitämättömyyteen. Olen hengenvaarallisesti allerginen ja sanon sen. Silloin täytyy ottaa selvää, mikä ruoka-annos ei sisällä tätä kyseistä ruoka-ainetta, jotta voin syödä ilman pelkoa reaktiosta. Olen myös keliaakikko ja en mielelläni pilaa suolistoani gluteenilla. Olen itsekin ravintola-alalla ja todella mielelläni autan allergikkoja löytämään sopivan annoksen. Allergioille kun ei vain mahda mitään. Ja valitettavasti löytyy myös minun kaltaisiani ihmisiä, joille syöminen on tehty ihan hiton vaikeaksi. Toisaalta se vähän hymyilyttää, että jotakuta voi vituttaa toisen sairaus noin paljon. Toivottavasti kukaan läheisesi ei kärsi allergioista! :)

      Lainaa

    87. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Mä oon sit varmaan puhdas pulmunen kun sairastan niin harvoin. En kyllä usko jeesukseenkaan, että joku tässä ei nyt täsmää.

      Lainaa

    88. muukalainen 9.3.2016 15:07
      Tulos: +17 (21 ääntä)
      entäs vastasyntyneet jotka kuolee vaikka kätkytkuolemaan? onko nekin pahoja ja ansaitsi sen? uskovaisten höpinät rupee ärsyttää, ku niitä tulee joka tuutista. uskokoot vaikka yksisarviseen, mutta ei sitä tarvii tuputtaa >:(

      Lainaa

    89. Tulos: +22 (22 ääntä)
      KP: Hieman aiheen ohi, mutta: Suorastaan v#tuttaa nämä kaiken maailman ruokavammaiset jotka nykyään ovat kädet pyörien ja kuola lentäen joka paikassa selittämässä kuinka _he_ ovat niiii-iin ruokavammaisia, eivätkä _he_ voi syödä sitä tätä eikä tuota, ja samaan hengenvetoon tinkaavat semi-agressiivisesti että miten _heidän_ tarvitsemansa erikoisruokavalio on täällä huomioitu? Sillä – ellei vielä tullut selväksi – _he_ ovat ruokavammaisia ja _heillä_ on erikoistarpeita. Ja _he_ tarvitsevat huomiota, juuri nyt ja tässä ja heti!
      Jos ravintola ei huomioi erityisruokavalioita, ravintolan asiakaspalvelu ei ole kovin hyvällä tasolla. Kyllä nykypäivänä jokaisen ravintolan kannattaisi huomioida allergiat ja muuta erityisruokavaliot, se on osa laadukasta asiakaspalvelua ja asiakkaan huomioimista. Ei ole varmaan mikään hirveä vaiva pitää esim. pakastimessa erityisruokavalioihin sopivia tuotteita, joita sitten sulattelee tarpeen mukaan. Ei ravintolan tietenkään ole mikään pakko tarjota esim. gluteenitonta ruokaa, mutta silloin se ei ole kyllä hyvä ravintola.

      Lainaa

    90. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Eiköhän tota Jeesukseen uskomista kokeiltu jo keskiajalla ihan tarpeeks. Rutto vei senkin porukan.

      Lainaa

    91. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Arvasin että tuo Fiona on nimenomaan Fiona Beck. Kuka muistaa kristillisen "freestyle räpin" Suomen Talent- ohjelmassa vuosia taaksepäin? Sama muija. Youtubesta löytyy myös kasa kyseisen mimmin vlogeja. Ei tarvi montaa sekuntia niitä katsoa, kun tekee mieli lyödä pää pöydästä läpi. :)

      Lainaa

    92. Vinkkimies 9.3.2016 19:07
      Tulos: +1 (9 ääntä)
      V: Haluisinpa tietää mitä niin pirun syntistä olin tehnyt 7-vuotiaana, kun diabeteksen sain. Rukoilin silloin joka ilta- ja aamurukouksen, ruokarukouksetkin pidettiin ja kirkossa käytiin. Pitää varmaan lakata pistämästä insuliinia, kun Herramme Jeesus Kristus pelastaa 18 vuotta kuolleena olleen haimani.
      Ehkä ongelma onkin juuri jatkuvassa rukoilussa. En usko Jumalan pitävän hihhuleista sen enempää kuin minäkään. Jumalan ei tarvitse pönkittää itsetuntoaan minkään sopulilauman avulla.

      Lainaa

    93. Tulos: -17 (29 ääntä)
      Rehellisestihän suurin osa rokotteista on täyttä paskaa, millä lääkefirmat käärii mukavat rahat. Muutama pitkän linjan rokote on sellainen, minkä olen itsekin ottanut, mutta kaikki muut jätän väliin suosiolla. Vajaa 8 vuotta nyt menty sairastumatta, joten homma toimii! Suosittelen jättämään ainakin ne influenssarokotteet väliin, niin elimistökin oppii rakentamaan omaa vastustuskykyään. Toki ymmärrän, että moni on eri mieltä kanssani, mutta niin vain teitä arvon laumaihmiset on helppo manipuloida. Kannattaa joskus pysähtyä ja miettiä myös itse.

      Lainaa

    94. Tulos: +23 (25 ääntä)
      jukkapalmu: Mikä helvetti on oletuksena että pitää olla jokaiselle vaihtoehto? Ja onhan tuo vaihtoehto. Jos ei voi syödä leipää niin sitten syö jotain muuta. Niin se on aina mennyt. Jos on kalalle allerginen niin sitten syö joatin muuta.
      Ongelma on siinä että esimerkiksi sitä gluteenia on lähes joka ruuassa. Pastaa, marinadia, maustesekoituksia, kastikkeita ja paneerauksia. Jos kalalle on allerginen, on erittäin helppoa olla menemättä kalaravintolaan. Keliaakikkona tämä valinta on vähän vaikeampi kun gluteenia esiintyy lähes joka paikassa. Ei tietenkään ravintolan tarvitse tarjota kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Jokaisella yrityksellä on oikeus tarjota tasan sitä ruokaa mitä haluaa, mutta sitten kun jätetään huomioimatta erikoisruokavaliot niin siinä samalla asiakaskunta karsiintuu. Ja kukas ne ravintoloitsijoiden palkat maksaakaan? Ryhmissä mennään tasan sen ruokavammaisimman mukaan, jotta kaikki saavat syötyä. Mutta jos ravintolalla on vara olla palvelematta isojakin porukoita, niin siitä vaan. Ne maksavat asiakkaat menevät sitten muualle.

      Lainaa

    95. Tulos: +26 (30 ääntä)
      KP: Hieman aiheen ohi, mutta: Suorastaan v#tuttaa nämä kaiken maailman ruokavammaiset jotka nykyään ovat kädet pyörien ja kuola lentäen joka paikassa selittämässä kuinka _he_ ovat niiii-iin ruokavammaisia, eivätkä _he_ voi syödä sitä tätä eikä tuota, ja samaan hengenvetoon tinkaavat semi-agressiivisesti että miten _heidän_ tarvitsemansa erikoisruokavalio on täällä huomioitu? Sillä – ellei vielä tullut selväksi – _he_ ovat ruokavammaisia ja _heillä_ on erikoistarpeita. Ja _he_ tarvitsevat huomiota, juuri nyt ja tässä ja heti!
      Pyydän syvästi anteeksi jos olen loukannut sinua pyrkimykselläni pysyä terveenä, ravittuna ja olla sairastumatta suolistosyöpään. Jos minun "mitä gluteenittomia vaihtoehtoja teillä on?" kysymykseni häiritsee sinua siellä viereisessä pöydässä niin suunnattomasti että tänne asti pitää tulla pilkkaamaan "ruokavammaisia", niin ei sinulla hyvin mene. Mikä ihme sinua asiassa niin paljon vituttaa? Etkö voisi olla onnellinen ettet sinä ole sairastunut parantumattomaan sairauteen, jonka ainoa hoitokeino on elinikäinen ja helvetin tarkka ruokavalio? Ilkutko samaan tapaan diabeetikkoja, jotka "pitävät hirveää meteliä" sairaudestaan piikittämällä insuliinia itseensä? Vituttaako sinua myös syöpää sairastavat jotka riutuneilla ja hiuksettmilla olemuksillaan pitävät sairaudestaan "niin hirveää meteliä"? Vai onko keliakia ainostaan niin kamala sairaus, että jopa sinä joudut siitä kärsimään? Pyydän että valaiset minua! Ei se minustakaan kiva ole olla kokoajan kyselemässä ruuan ainesosista ja varmistamassa että pystynhän syömään tätä annosta. Tähän tautiin vaan ei ole lääkehoitoa olemassa. Usko pois, ottaisin paljon mielummin lääkehoidon jonka avulla en häiritsisi teitä terveitä ihmisiä "pitämällä hirveää meteliä ruokavammastani". Mutta sitä mahdollisuutta minulla ei vielä ole.

      Lainaa

    96. Tulos: 0 (18 ääntä)
      Vanha viisaus pätee edelleen "Ei eläinkokeille,käyttäkää kristittyjä" :D

      Lainaa

    97. Tulos: +16 (18 ääntä)
      KP: Hieman aiheen ohi, mutta: Suorastaan v#tuttaa nämä kaiken maailman ruokavammaiset jotka nykyään ovat kädet pyörien ja kuola lentäen joka paikassa selittämässä kuinka _he_ ovat niiii-iin ruokavammaisia, eivätkä _he_ voi syödä sitä tätä eikä tuota, ja samaan hengenvetoon tinkaavat semi-agressiivisesti että miten _heidän_ tarvitsemansa erikoisruokavalio on täällä huomioitu? Sillä – ellei vielä tullut selväksi – _he_ ovat ruokavammaisia ja _heillä_ on erikoistarpeita. Ja _he_ tarvitsevat huomiota, juuri nyt ja tässä ja heti!
      No anteeksi, että haluan syödä samankaltaista ruokaa kuin muutkin ja vieläpä niin, etten kärsi siitä seuraavaa puolta vuotta. Nimim. Keliakia since 1997 ja teininä haavoittumattomuuden illuusiossa vedin satunnaisesti salaa keksipatukoita ja pikkudonitseja, koska en ajatellut sen olevan niin paha, "jos vaan vähän otan" ja seurauksena kärsin pahasta anemiasta, suuhaavaumista ja todella kivuliaista mahaoireista. Oikeesti, mä inhoon tätä kliseetä, mutta tää on sellanen asia, joka saa mut sanomaan, että on jo 2016 ja että miten tää asia on niin vaikea joidenkin ihmisten ymmärtää. Kai pitäis saada jotain faktatietoja tiskiin ihmisistä, jotka ovat kuolleet hoitamattomaan keliakiaan, niin ehkä sillon menis perille. Ja sillonkin vain ehkä.

      Lainaa

    98. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Kommunismi=syöpä: Stalin ja Lenin olivat ateisteja, pahempia ihmisiä ei taida historiasta löytyä. Jopa Hitler ja kumppanit kalpenevat noiden rinnalla. Ja itse en ole ateisti, en tosin uskovainenkaan.
      Molemmilla oli myös viikset, onneksi itselläni ei ole. Vaarallista väkeä nuo viiksi-vallut.

      Lainaa

    99. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Koitetaas heittää vasta-argumentti Sinikan kielellä. Jumalaan uskovia ihmisiä on ollut entisaikaan enemmän, ihan niin kuin noita sairastapauksiakin. Jumala todellakin parantaa, mutta ei kaikkia, sillä eihän siitä mitään tulis jos kaikki vaan eläis. Onneksi kaikkivoipa Jumala on antanut ihmiselle taidon kehittää rokotteita, joita terveydenhoitohenkilöstö voi sitten antaa lapsille joiden vanhemmilla on mielenkiintoa suojella jälkikasvuaan. Kiitos kaikkivaltiaalle Jumalalle, joka on antanut meille mahdollisuuden jatkaa elämäämme maan päällä niin halutessamme!

      Lainaa

    100. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Fiona Beck tuo idiootti

      Lainaa

    101. Tulos: +7 (11 ääntä)
      kettukettunen: Uskovaisten syntien anteeksi saaminen vain uskomalla on lähtökohtaisesti aika vastuuton ja moraaliton ajatus. Sillä tavallaan oikeutetaan ne synnit. Uskova ei ole itse vastuussa teoistaan ja uskomalla jumalaan/jeesukseen hyvittää pahat tekonsa. Mieluummin olen uskomatta ja yritän olla hyvä ihminen. Ja mitä tulee Sinikkaan ja Fionaan niin idiotismi on vahva heissä.
      Ei ole Raamatun mukainen opetus tuo. Kyllä siellä sanotaan että jos tekee vielä tahallaan vääriä tekoja (raamatun mukaan syntiä) kun on saanut anteeksi niin eipä se anteeksianto ole voimassa. Ja maallisten lakien mukaan myös kuuluu kärsiä rangaistus jos on tehnyt jotain lakia rikkovaa. Ja molemmat mokien naiset edustavat jotain ääri-idiotismia väärin tulkittua raamattua ja mitä lie vielä. Jopa uskovaisena toivon että löytävät sanansa edestään vielä.

      Lainaa

    102. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Muumi (kopio): Ateistithan ovat ihan oikeasti tyhmempiä kuin uskovat joten kyllä Sinikan jutussa on järkeä.
      Mun uskovainen ystävä kuoli tässä taannoin syöpään...

      Lainaa

    103. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Jumalan siunausta vaan... Sillä se syöpä lähtee

      Lainaa

    104. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Hyvä Sinikka, kyllä se rangaistus sieltä tulee, älä käytä niitä lääkkeitä ja rokotteita jos jeesus sinua niin käskee sillä se on herran tahto! Mutta älä myöskään tuomitse jottei sinua tuomittaisi vai miten se meni?

      Lainaa

    105. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Vierailija: Ei ole Raamatun mukainen opetus tuo. Kyllä siellä sanotaan että jos tekee vielä tahallaan vääriä tekoja (raamatun mukaan syntiä) kun on saanut anteeksi niin eipä se anteeksianto ole voimassa. Ja maallisten lakien mukaan myös kuuluu kärsiä rangaistus jos on tehnyt jotain lakia rikkovaa. Ja molemmat mokien naiset edustavat jotain ääri-idiotismia väärin tulkittua raamattua ja mitä lie vielä. Jopa uskovaisena toivon että löytävät sanansa edestään vielä.
      Kyllä tämä meidän kotoinen luterilaisuutemme perustuu näkemykseen, jossa ihminen pelastuu yksin uskosta. Eli tie paratiisiin on auki, kunhan uskoo, vaikka olisi tehnyt mitä. Ja vaikka kuinka hyvin olisit elänyt, niin jos et usko, pysyvät ne paratiisin portit kiinni.

      Lainaa

    106. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Mitä sairauksista paranemiseen rukouksen voimalla tulee. Aina kun kuulen esim. syövästä parantuneen kiittävän jumalaa parantumisestaan, ensimmäisenä mietin, että se kirurgi voikin sitten laittaa sen kasvaimen takaisin.

      Lainaa

    107. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Sargee: Kyllä tämä meidän kotoinen luterilaisuutemme perustuu näkemykseen, jossa ihminen pelastuu yksin uskosta. Eli tie paratiisiin on auki, kunhan uskoo, vaikka olisi tehnyt mitä. Ja vaikka kuinka hyvin olisit elänyt, niin jos et usko, pysyvät ne paratiisin portit kiinni.
      Niin kyllä taivaaseen pääsee vain uskomalla Jeesukseen. Synnit pitää pyytää anteeksi ja lakata niitä tekemästä. Jeesus sanoi aika monesti ihmisille että mene äläkä enää syntiä tee. Onhan se kyllä ihan täysin totta että moni ratsastaa sillä anteeksiannosta ja oikeuttaa tekemänsä vääryydet. Niin kuitenkaan ei saa tehdä Raamatun mukaan.. Se vaan tuppaa näiltä oikeuttajilta unohtumaan.. Ja kun noita uskontosuuntia on Suomessakin jokunen.. Huoh. Aina löytyy mätäpaiseita joka yhteisöstä..

      Lainaa

    108. Tulos: +1 (7 ääntä)
      nii ja samointein voidaan uskoa muumeihinkin kun raamattuun,melkein samanmoisia satukirjoja molemmat sillä erolla että muumien kirjoittaja on tiedossa...

      Lainaa

    109. Tulos: 0 (2 ääntä)
      "Herran siunausta kaikille!" paitsi "heikkouskoisille" sairastuneille. Mä kun kuvittelin, että Jeesus opetti myötätuntoa yms, mutta kai nuo tuollaiset hartaat kristityt tietävät paremmin...

      Lainaa

    110. Tulos: +2 (2 ääntä)
      nanoponi: Meidän ei-ikuisesti-terveenä-pysyvien onneksi ainakaan luterilainen kirkko ei opeta mitään tollasta. Liekö Paavalikin oikein kunnon harhaoppinen Sinikan mielestä, kun Paavalilla oli se joku sanonnaksikin asti päässyt “piikki lihassa” tmv. kasvain?
      Jostain juuri luin ettei sillä välttämättä tarkoitettu sairautta, vaan esim. jotain houkutusta jota vastaan hän joutui jatkuvasti taistelemaan. Se oli vain teoria, mutta mielenkiintoinen.

      Lainaa

    111. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Ems: Mulla on myös kohta 19 vuotta kuolleena ollut haima kuin myös tuo keliakia, jonka pitäis olla Fionan mukaan parantunut, koska mä kyllä uskon Jeesukseen. EIPÄ ole parantunut, mutta kyllä EDELLEEN uskon enkä VALITA. Rokotteetkin olen ottanut kaikki kiltisti, enkä uskaltanut leikkiä hengelläni, vaikka tosiaan JEESUKSEEN uskonkin. Jos tollainen Brondan kaltainen ravintola sattuis omalle kohdalle niin etsiytyisin toiseen ravintolaan hyvin äkkiä, mutta vähin äänin. Ei oo ollut tarvetta huudella pitkin iltapäivälehtiä ravintoloiden huonoista gluteenittomista vaihtoehdoista, kun on niitä parempiakin ruokapaikkoja.
      Ite kyllä antaisin palautetta ravintolalle. Enkä suosittelisi ainakaan asiakaspalvelun perusteella ravintolaa kenellekkään.

      Lainaa

    112. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Antero: …. -.- Sanattomaksi vetää. Itse en ole uskovainen, mutta on tullut useammankin kerran mietittyä, että eivätkö tällaiset aivokääpiöt ole koskaan ajatelleet että ne rokotteet ja lääkkeet voisivat olla vastaus rukouksiin? Ihmiset rukoilevat parannuskeinoa tautiin X, ja kas, siihen kehitetään rokote. Sitten niitä rokotteita ei huolita koska “Jumala pelastaaaah!!11one”
      Täähän on niin kuin se vanha vitsi mummosta, joka rukoili hirmumyrskyn aikana että Jumala pelastaisi hänet. Häntä vastaan tulee moottorivene ja pelastushelikopteri, mutta hän ei nouse kyytiin, koska odottaa että hänet tyyliin temmataan taivaaseen. Lopulta mummo hukkuu. Taivaassa hän kysyy Jumalalta miksi hän ei auttanut. Jumala vastaa, että minä lähetin ne veneen ja kopterin. Tuosta lääkekielteisyydestä tulee mieleen se jenkkiläinen lahko, mihin kuului esim. James Hetfieldin vanhemmat. Jamesin äitihän sairastui syöpään, mutta ei halunnut ottaa vastaan hoitoja jotka olisivat voineet pelastaa hänen henkensä. James kirjoitti tästä kappaleen The God That Failed, mikä on ehkä Metallican tuotannon riipaisevin.

      Lainaa

    113. pinkki puudeli 10.2.2019 2:07
      Tulos: +1 (1 ääni)
      nolis: Pistää melkein vihaks tällee aamusta. En tiedä toista niin vastenmielistä, keskusteluun kykenemätöntä, argumentoinnin peruskäsitteitä ymmärtämätöntä ja järjenvastaista ihmisryhmää kun uskovaiset… No ehkä puhelinmyyjät työtehtävissään. Paitsi että puhelinmyyjät ei huuda keskellä steissiä mielikuvituskavereistaan ja [...]
      Ei se mikään manaajapappi ollu, joka seuras sua kaupassa? :O ...ne tunnistaa tästä loitsusta: "Non Draco Sit Mihi Dux; Crux Sacra Sit Mihi Lux. Vade Retro, Satana! Numquam Suade Mihi Vana; Sunt Mala Quae Libas. Ipse Venena Bibas." https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/31/manaamisen-pikakurssi-aloittelijalle

      Lainaa

    114. heimosenkeimo 29.8.2021 2:22
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Muumi (kopio): Ateistithan ovat ihan oikeasti tyhmempiä kuin uskovat joten kyllä Sinikan jutussa on järkeä.
      sait 1265 miinusta. että sikäli.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: rokotus, rokote, kuva, salaatti, salaatinlehti, ravintola, keliakia, gluteeni, Bronda