Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Erilainen mainos, osa 2

Nestlén identiteettikriisi.
Erilainen mainos, osa 2

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 43 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. keksi-ikäinen ukko 11.2.2016 1:02
      Tulos: +1116 (1132 ääntä)
      Nescafe ei itse tiedä?

      Lainaa

    2. Tulos: +977 (1001 ääntä)
      En välttämättä itse paljon kyselisi ihmisiltä palautetta eettisestä toiminnasta sen jälkeen kun olen käyttänyt orja- ja lapsityövoimaa, mutta se olenkin vain minä =D

      Lainaa

    3. Tulos: -546 (656 ääntä)
      Eikö se jo selvinnyt ettei Nestlé mitään vauvoja Afrikassa tappanut vaan kaikki oli viherpiipertäjien keksimää? Noilta saa hyvää jäätelöä ja kahvia, en valita pienistä.

      Lainaa

    4. Tulos: +400 (412 ääntä)
      Enpä tiiä noista... mutta sen luin jostain että Suomessa vesijohtovesi on parhaimmillaan puhtaampaa kuin mm. Nestlen pullottama kiskurihintainen vesi.

      Lainaa

    5. Tulos: +134 (158 ääntä)
      Miarez_93: En välttämättä itse paljon kyselisi ihmisiltä palautetta eettisestä toiminnasta sen jälkeen kun olen käyttänyt orja- ja lapsityövoimaa, mutta se olenkin vain minä =D
      Näinpä.

      Lainaa

    6. Tulos: +512 (518 ääntä)
      Nescafe kyselee siellä onko heillä vielä huono maine :D

      Lainaa

    7. Tulos: +160 (270 ääntä)
      :D Melkosta kuluttajapalautetta tämäkin. Mistä sitä voi tietää miten heitä kohdellaan, harva varmaan siellä viljellyksillä on vieraillu tai on viljelijän fb kaveri.

      Lainaa

    8. S. aivartelija 11.2.2016 7:03
      Tulos: -32 (110 ääntä)
      Miks vasta viimeisen? Mä käyn parin kk:n läpi koko varaston läpi ja teen kauppalistan, oli kyse kahviotarvikkeista tai toimistotarvikkeista sekä kysyn vielä varalta muilta, puuttuuko heidän mielestään jotain - kaikkea kun en itse tarvitse. Jos laskujeni mukaan joku noista tavaroista on loppumasta sen kahden kuukauden aikana, se laitetaan listaan. Ei meillä odoteta, että otetaan viimeinen, eikä kukaan ehti kaupassa juosta hakemassa yksittäisiä tuotteita. Edellisessä paikassa tosin nämä kaikki toimitti toimistotarvikeliike, kyllä, kahvitarvikkeet myös, nykyisessä käy pomo ostamassa.

      Lainaa

    9. Tulos: +46 (60 ääntä)
      hyi tätä jenkkibulvaaniyhtiötä.

      Lainaa

    10. Tulos: +99 (133 ääntä)
      S. aivartelija: Miks vasta viimeisen? Mä käyn parin kk:n läpi koko varaston läpi ja teen kauppalistan, oli kyse kahviotarvikkeista tai toimistotarvikkeista sekä kysyn vielä varalta muilta, puuttuuko heidän mielestään jotain – kaikkea kun en itse tarvitse. Jos laskujeni mukaan joku noista tavaroista on loppumasta sen kahden kuukauden aikana, se laitetaan listaan. Ei meillä odoteta, että otetaan viimeinen, eikä kukaan ehti kaupassa juosta hakemassa yksittäisiä tuotteita. Edellisessä paikassa tosin nämä kaikki toimitti toimistotarvikeliike, kyllä, kahvitarvikkeet myös, nykyisessä käy pomo ostamassa.
      Silläkin uhalla että olen nyt Captain Obvious: eiköhän tuossa ollut kyse siitä, että yksityisen ihmisen henkilökohtainen statuspäivitys livahti vahingossa yrityksen FB-sivulle.

      Lainaa

    11. Tulos: -132 (186 ääntä)
      Hyvää huomenta kaikille. Harvoin sitä herää leveä hymy kasvoilla ja naurunpyrskähdykseen. On ilo nähdä tuon kyseisen naisen moka täällä, tosin kahvilan nimissä kirjoitettuna. Oikeestaan se tekee tästä vieläkin paremman. Paljastaa kaikille millainen ihminen (?) hän on. Viestin on ilmeisesti pitänyt mennä kyseisen Cafén työntekijöille, mutta mennytkin asiakkaille. Hienosti.

      Lainaa

    12. Oriveteläinen 11.2.2016 7:55
      Tulos: +97 (121 ääntä)
      Ei taida toi Herkkuhetken tiukka pomo osata oikeen veispuukkia käyttää, ku komento työntekijöille menny ihan vikapaikkaan ;) hauska mainos kyllä, mainostahan se on huonoki mainos ;)

      Lainaa

    13. Tulos: +174 (190 ääntä)
      Quuen A: Nescafe kyselee siellä onko heillä vielä huono maine
      Ja sai selville että kyllä on =). Jo äiti opetti että Nestlèltä ei osteta yhtään mitään.

      Lainaa

    14. Tulos: -21 (73 ääntä)
      Kelo: Eikö se jo selvinnyt ettei Nestlé mitään vauvoja Afrikassa tappanut vaan kaikki oli viherpiipertäjien keksimää? Noilta saa hyvää jäätelöä ja kahvia, en valita pienistä.
      ja bisnes on bisnestä. ei kukaan bisnestä ilmaseks tee

      Lainaa

    15. Tulos: +115 (129 ääntä)
      Miarez_93: En välttämättä itse paljon kyselisi ihmisiltä palautetta eettisestä toiminnasta sen jälkeen kun olen käyttänyt orja- ja lapsityövoimaa, mutta se olenkin vain minä =D
      Yleisenä huomiona, mm. Fazerin sinisessä on ihan yhtä paljon lapsityövoimaa taustalla kuin Nestlen vastaavissa tuotteissa. Suklaan raaka-aineet tulee samoilta kaakaotukkureilta ja farmeilta.

      Lainaa

    16. Puolikiero_savolainen 11.2.2016 9:07
      Tulos: +211 (225 ääntä)
      Kelo: Eikö se jo selvinnyt ettei Nestlé mitään vauvoja Afrikassa tappanut vaan kaikki oli viherpiipertäjien keksimää? Noilta saa hyvää jäätelöä ja kahvia, en valita pienistä.
      No ei selvinnyt. Mm. ranskalainen tunnettu dokumentaristi (<- kait tuollainen sana on olemassa) teki kattavan raportin Nestlen touhuista mm. Afrikassa. Kylä kylältä ostavat pohjavedet ja kaivot pois itselleen, ja oikeasti ne kylät ovat köyhiä, sitten kun asukkaat miettivät mistä saada vettä täällä ikuisen auringon maassa, niin kas, Nestle tarjoaa raikasta pullovettään kaikille! Nestle jos mikä on roistoyhtiö ja suosittelen välttämään kaikkia heidän tuotteita. Ja ihan p*skaa kahvia se on!

      Lainaa

    17. Tulos: +81 (103 ääntä)
      realisti: Yleisenä huomiona, mm. Fazerin sinisessä on ihan yhtä paljon lapsityövoimaa taustalla kuin Nestlen vastaavissa tuotteissa. Suklaan raaka-aineet tulee samoilta kaakaotukkureilta ja farmeilta.
      Niinpä, onneksi reilun kaupan suklaata saa nykyään vaikka huoltarilta tai Lidlistä.

      Lainaa

    18. Ajatelkaa ees homeita 11.2.2016 9:21
      Tulos: -7 (37 ääntä)
      Noloo: Hyvää huomenta kaikille. Harvoin sitä herää leveä hymy kasvoilla ja naurunpyrskähdykseen. On ilo nähdä tuon kyseisen naisen moka täällä, tosin kahvilan nimissä kirjoitettuna. Oikeestaan se tekee tästä vieläkin paremman. Paljastaa kaikille millainen ihminen (?) hän on.
      Viestin on ilmeisesti pitänyt mennä kyseisen Cafén työntekijöille, mutta mennytkin asiakkaille. Hienosti.

      Lainaa

    19. Tulos: +130 (140 ääntä)
      Nestlen persreiät havittelee Suomen pohjavesiä. NÄPIT IRTI!

      Lainaa

    20. Tulos: -135 (157 ääntä)
      Tai onko kukaan kysynyt näiltä maanviljelijöiltä asiasta mitään?Ovat kumminkin saaneet töitä jota ilman Nestleä ei ehkä olisi ollenkaan vaan eläisivät vielä kurjemmassa köyhyydessä.Joskus ottaa oikein päähän nää maailmanpelastajat ja moraalinvartijat kun tuntuu ettei ole mitään realistista käsitystä maailman menosta.

      Lainaa

    21. totuudensana 11.2.2016 11:07
      Tulos: -41 (61 ääntä)
      Aika elämäm_koulu_pomo tuolla Herkkuhetkessä, näkee kirjoitustyylistäkin

      Lainaa

    22. Tulos: +253 (261 ääntä)
      Kelo: Eikö se jo selvinnyt ettei Nestlé mitään vauvoja Afrikassa tappanut vaan kaikki oli viherpiipertäjien keksimää? Noilta saa hyvää jäätelöä ja kahvia, en valita pienistä.
      Kai tiedät, että se "vauvojen tappaminen" oli siis sitä, että Nestlé markkinoi äidinmaidonkorviketta parempana kuin äitien omaa rintamaitoa ja näin hyväksikäytti paikallisen köyhän väestön kouluttamattomuutta? Ne vauvat kuolevat koska äidinmaidonkorvike tulee pulverina, joka on sekoitettava veteen, joten vauva jolle ei ole vielä kehittynyt immuunipuolustusta (varsinkaan kun ei saa siihen apua äidinmaidosta) sairastuu likaisesta vedestä ja kuolee ripuliin tms. aikuiselle lähinnä rasittavaan mutta pikkulapselle hengenvaaralliseen vaivaan. En tiedä mistä keksit "viherpiipertäjät" tähänkin, kun eikös viherpiipertäminen tarkoita ympäristöaktivismia, ja tässä on kyse ihmisten hyväksikäytöstä ja asettamisesta vaaraan taloudellisen hyödyn vuoksi.

      Lainaa

    23. Tulos: -12 (22 ääntä)
      Voi ei Herkkuhetki päätyny feissarimokiin

      Lainaa

    24. Tulos: -29 (45 ääntä)
      Oriveteläinen: Ei taida toi Herkkuhetken tiukka pomo osata oikeen veispuukkia käyttää, ku komento työntekijöille menny ihan vikapaikkaan hauska mainos kyllä, mainostahan se on huonoki mainos
      et voi olla orivesiläinen nimimerkkis perusteella

      Lainaa

    25. Tulos: +81 (83 ääntä)
      Onneksi en ole koskaan vienyt viimeistä kahvipakettia Herkkuhetkestä niin paskamyrsy ei kohdistu minuun. Tarkemmin kun ajattelee niin en ole koskaan edes käynyt kyseisessä paikassa, mutta yritän muistaa, jos tulee käytyä.

      Lainaa

    26. Arkkienkeli 11.2.2016 15:17
      Tulos: +43 (51 ääntä)
      Seuraavan kerran kun menen Cafe Herkkuhetkeen, niin tuskin voin olla hymyilemättä kun ajatuksiin vilahtaa pytyllä istuva kahvilan työntekijä, jolla roikkuu oman onnensa nojalla. Eikä ole vessapaperia.

      Lainaa

    27. Tulos: +131 (141 ääntä)
      Täällä aika moni haluaa boikotoida Nestlé:n tuotteita. Omasta mielestäni erittäin järkevää, esim. pikaselaus wikipediassa kertoo kuinka kyseinen jättiyhtiö on tietoisesti toiminnallaan tappanut yli miljoona lasta kehitysmaissa. Se mikä on vaikeaa tässä boikotissa, on se että kyseinen firma on niin perkeleen iso, että tuotteita löytyy vauvanruoasta muotovaahtoon. Esim. After Eight, Perrier, L'Oreal ja lastenruoista Suomessa Piltti ja Bona.

      Lainaa

    28. Tulos: -22 (62 ääntä)
      Sannni: Niinpä, onneksi reilun kaupan suklaata saa nykyään vaikka huoltarilta tai Lidlistä.
      Mutta se on pahaa ja kallista.

      Lainaa

    29. Tulos: +88 (96 ääntä)
      tomtom: Täällä aika moni haluaa boikotoida Nestlé:n tuotteita. Omasta mielestäni erittäin järkevää, esim. pikaselaus wikipediassa kertoo kuinka kyseinen jättiyhtiö on tietoisesti toiminnallaan tappanut yli miljoona lasta kehitysmaissa. Se mikä on vaikeaa tässä boikotissa, on se että kyseinen firma on niin perkeleen iso, että tuotteita löytyy vauvanruoasta muotovaahtoon. Esim. After Eight, Perrier, L’Oreal ja lastenruoista Suomessa Piltti ja Bona.
      Muistaakseni lastenruoista kaikki merkit paitsi ruotsalainen Hipp. Myös Valion jäätelö on Nestlén omistama. En juuri nyt muista onko muitakin Valion tuotteita. Myös melkein kaikki esim kaakaojuomajauheet ja murot on Nestlén. Ja jos L'Oréal on niin on myös esim maybelline ja body shop koska L'Oréal omistaa ne.

      Lainaa

    30. Tulos: +88 (88 ääntä)
      Vastaus Nescafeelle: Mistä vitusta minä tiedän! Teidänhän se pitäisi tietää!?

      Lainaa

    31. Tulos: -73 (83 ääntä)
      Miarez_93: En välttämättä itse paljon kyselisi ihmisiltä palautetta eettisestä toiminnasta sen jälkeen kun olen käyttänyt orja- ja lapsityövoimaa, mutta se olenkin vain minä =D
      Missäs kohtaa Nescafe on käyttänyt niin pahasti orja- lapsityövoimaa. Ei kuitenkaan kannata yhdistää koko Nestleä samaan sarjaan. Nestlellä kun on myös nimensä pelissä sellaisissakin tuotteissa jossa ko. firma ei tee yhtään sen arvelluttavampaa toimintaa kuin mikään muukaan luotettava firma.

      Lainaa

    32. Tulos: +27 (29 ääntä)
      S. aivartelija: Miks vasta viimeisen? Mä käyn parin kk:n läpi koko varaston läpi ja teen kauppalistan, oli kyse kahviotarvikkeista tai toimistotarvikkeista sekä kysyn vielä varalta muilta, puuttuuko heidän mielestään jotain – kaikkea kun en itse tarvitse. Jos laskujeni mukaan joku noista tavaroista on loppumasta sen kahden kuukauden aikana, se laitetaan listaan. Ei meillä odoteta, että otetaan viimeinen, eikä kukaan ehti kaupassa juosta hakemassa yksittäisiä tuotteita. Edellisessä paikassa tosin nämä kaikki toimitti toimistotarvikeliike, kyllä, kahvitarvikkeet myös, nykyisessä käy pomo ostamassa.
      Pienemmissä kahviloissa ja ravintoloissakin tukussa todellakin käydään useammin kuin parin kk. välein. Vähintään kerran viikossa. Pienet kahvilat siis hoitavat itse tukkuostoksensa yleisesti.

      Lainaa

    33. Tulos: +144 (148 ääntä)
      Hei te kaikki, jotka ihmettelette tuota Nestleä koskevaa kritiikkiä. Nestlen boikotointihan ei ole lähtenyt liikkelle lapsityövoiman käytöstä, vaan äidinmaidonkorvikkeiden myymisestä kehitysmaihin todella kyseenalaisin keinoin (esim. 70-luvulla Nestle käytti valesairaanhoitajia suostuttelemaan kouluttamattomia äitejä käyttämään äidinmaidonkorviketta imetyksen sijaan ja miljoonat vauvat kuolivat sen seurauksena). Täällä yksi uutinen aiheesta: http://uusi.voima.fi/artikkeli/2013/rakkaudesta-pulloruokintaan/ ”Lääkäreiden korruptiota ei valvota. Monikansalliset yhtiöt tarjoavat lääkäreille etuja, joita köyhässä maassa on vaikea vastustaa: 400–600 dollaria kuussa ansaitsevalle lääkärille tarjotaan koulutuksia, tukea opintoihin, matkoja Cancuniin ja Aruballe – ja raskaana olevat naiset lähtevät kontrolleista koteihinsa äidinmaitokorvikesuositus kourassa.” Eli homma jatkuu edelleen. Ja Nestlen uudempi aluevaltaus on tämä juomavesi. Kuivuudesta kärsivillä alueilla Nestle käyttää pohjavesivaroja ja myy pullotettua vettä kovaan hintaan alueen asukkaille. Näin mm. Kaliforniassa: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nestle-pullottaa-ja-myy-rutikuivan-kalifornia-pohjavesivarantoja-ihmiset-kaarmeissaan/5107240 Nestlen pääjohtajahan on suoraan sanonut, että hänestä oikeus veteen ei ole mikään ihmisoikeus, ja että vesi tulisi yksityistää liikemiesten käyttöön. Mietipä siinä sitten, haluatko tukea tällaisten ihmisten liiketoimintaa. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/nestlen-johtaja-vaatii-veden-yksityistamista/5V2s8RR5

      Lainaa

    34. Tulos: +42 (44 ääntä)
      Puupoju: Enpä tiiä noista… mutta sen luin jostain että Suomessa vesijohtovesi on parhaimmillaan puhtaampaa kuin mm. Nestlen pullottama kiskurihintainen vesi.
      No se nyt on päivän selvä asia, Nestlé myy laadutonta vettä kiskurihinnalla

      Lainaa

    35. Tulos: +38 (44 ääntä)
      Puupoju: Enpä tiiä noista… mutta sen luin jostain että Suomessa vesijohtovesi on parhaimmillaan puhtaampaa kuin mm. Nestlen pullottama kiskurihintainen vesi.
      Jep: No se nyt on päivän selvä asia, Nestlé myy laadutonta vettä kiskurihinnalla
      Kyllä se Suomen vesijohtovesi on puhtaampaa kuin mikään pullovesi. Niissä kun tuo vesi tuppaa olemaan ainakin muutaman päivän seissyttä.

      Lainaa

    36. Tulos: +52 (54 ääntä)
      Puupoju: Enpä tiiä noista… mutta sen luin jostain että Suomessa vesijohtovesi on parhaimmillaan puhtaampaa kuin mm. Nestlen pullottama kiskurihintainen vesi.
      Suomessa vesijohtovesi ON puhtaampaa kuin mikään pullotettu vesi.

      Lainaa

    37. Tulos: +14 (16 ääntä)
      Toi nescafen juttu on poistunu niiden fb-sivulta :D mieleen tulee se x-meal juttu...

      Lainaa

    38. Tulos: +32 (36 ääntä)
      tomtom: Täällä aika moni haluaa boikotoida Nestlé:n tuotteita. Omasta mielestäni erittäin järkevää, esim. pikaselaus wikipediassa kertoo kuinka kyseinen jättiyhtiö on tietoisesti toiminnallaan tappanut yli miljoona lasta kehitysmaissa. Se mikä on vaikeaa tässä boikotissa, on se että kyseinen firma on niin perkeleen iso, että tuotteita löytyy vauvanruoasta muotovaahtoon. Esim. After Eight, Perrier, L’Oreal ja lastenruoista Suomessa Piltti ja Bona.
      Ei se edes ole vaikeaa, jos oikeasti haluaa olla tukematta noita. Kyllä nuo oppii muistamaan. Googlella etsii kuvan hakusanoilla "illusion of choice" ja siitä opettelee. Omasta taloudestani ei ole vuosiin löytynyt Nestlén tuotteita. Eikä löydy enää juuri mitään muitakaan valtavien riistoyhtiöiden tuotteita. Gilletten partahöylät ja Colgaten hammasharjat ovat ainoita. En ole vielä löytänyt pienemmiltä firmoilta tarpeeksi hyviä korvaajia. Kaupassa käyminenkin on vain helpottunut, kun vaihtoehdot ovat vähentyneet.

      Lainaa

    39. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Bni: Muistaakseni lastenruoista kaikki merkit paitsi ruotsalainen Hipp. Myös Valion jäätelö on Nestlén omistama. En juuri nyt muista onko muitakin Valion tuotteita. Myös melkein kaikki esim kaakaojuomajauheet ja murot on Nestlén. Ja jos L’Oréal on niin on myös esim maybelline ja body shop koska L’Oréal omistaa ne.
      Kaikki Valion tuotteet omistaa Valio. Valiojäätelö myytiin Nestlélle uonna 2014, eikä sen nimi ole enää Valiojäätelö. Nykyään se on Pingviini. Muksu (entinen Tutteli) kuuluu Nutricialle, joka on osa Danonea, yök. Piltti ja Bona tosiaan kuuluu Nestlélle. Hipp ja Ella's Kitchen eivät kuulu jättiyhtiöille. Luomuliikkeistä voi löytyä Holle-merkkistä biodynaamista lastenruokaa. Valion lastenruoat ovat kotimaisia ja Pirkalla on Virossa valmistettua luomulaatuista lastenruokaa. Sitten on vielä ruotsalainen Semper. Kyllä kaupoissa on muissakin tuotteissa paljon kaikkea Nestlélle ja muille jättiyhtiöille kuulumatonta. Kotimaisiakin tuotteita ihan hirmuisesti. Pitää vain katsoa nenäänsä pidemmälle ja tutustua myös niihin tuotteisiin, joita ei telkkari- ja lehtimainoksissa näy. Loppuviimein voi sitten miettiä, että onko vaikka joku limonadi oikeasti niin tärkeä juttu, että ei voi olla ostamatta.

      Lainaa

    40. Apinakapina 6.3.2016 0:57
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Meillä kävi "vesitarkastaja" kerran. Mittaili hanavettä pikku kemistisetillään ja totesi veden täysin kelpaamattomaksi, niin juotavaksi kuin ruuanlaittoon. Sitten suositteli ostamaan veden kaupasta. Heitti noin lonkalta pari merkkiä ja lähti menemään. Marketissa lähempi tarkastelu osoitti molemmat merkit nestlén tuotteiksi.. Tämä espanjassa, ja vesijohtovesi on erittäin hyvää. Kaupungintalolta tiedustelu jopa vähän loukkasi virkailijaa. Ei todella ollut mikään asiallinen tarkastaja.

      Lainaa

    41. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Oon tietämättäni tukenu tätä. Oon vaan boikotoinu kaikkea nissä lukee nestle, mut en oo tajunnu yhtää, et niin moni muuli kuuluu siihen, vaikkei luekkaan nestle

      Lainaa

    42. Ottava järvisieni 22.6.2022 8:56
      Tulos: +1 (3 ääntä)
      masa: Tai onko kukaan kysynyt näiltä maanviljelijöiltä asiasta mitään?Ovat kumminkin saaneet töitä jota ilman Nestleä ei ehkä olisi ollenkaan vaan eläisivät vielä kurjemmassa köyhyydessä.Joskus ottaa oikein päähän nää maailmanpelastajat ja moraalinvartijat kun tuntuu ettei ole mitään realistista käsitystä maailman menosta.
      Sullahan tässä ei ole realistista käsitystä maailmanmenosta 😂 Naiivisti uskot tuollaista paskaa.

      Lainaa

    43. Tulos: -1 (1 ääni)
      Puolikiero_savolainen: No ei selvinnyt. Mm. ranskalainen tunnettu dokumentaristi ( [...]
      Mitäs hölmöt myyvät vetensä pois? Saavat syyttää vain itseään.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Nestle, Nescafé, kuva, kahvila, kauppalista