Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 126

Taidetta ei voi mitata rahassa.
Kirpputorin löytöjä, osa 126

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 39 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +525 (549 ääntä)
      Kaikki ei vaa ymmärrä taidetta

      Lainaa

    2. Tulos: +571 (583 ääntä)
      Nyt on kyllä Nina pistänyt parastaan! Tarjoon 500€.

      Lainaa

    3. Tulos: +808 (812 ääntä)
      En hirveästi tiedä kaupanteosta, mutta kehottaisin Sannaa hyväksymään tarjouksen.

      Lainaa

    4. Kylmä Pieru 22.9.2015 1:07
      Tulos: +342 (350 ääntä)
      Jeminalla joko luetun ymmärtäminen kusee tai hänellä on ylimääräistä.

      Lainaa

    5. Tulos: -38 (158 ääntä)
      Onhan tuo kyllä aika hieno taulu, mutten kyllä itse siitä noin paljoa maksaisi

      Lainaa

    6. Tulos: +320 (322 ääntä)
      Jemina on hyvä tinkaamaan... Tosin ehkä noilla taidoilla kannattaa pysyä kaukana esim. Turkista, jos nyt ei välttämättä halua äkkiä eroon rahoistaan.

      Lainaa

    7. Satunnainen randomi 22.9.2015 1:54
      Tulos: +68 (238 ääntä)
      Taiteen hinnan määrittävät myyjä ja ostaja. Eikä tuo öljytaulu ole hullumpi.

      Lainaa

    8. Tulos: -11 (91 ääntä)
      Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan joka maksaa, vai miten se meni

      Lainaa

    9. miumaumamma 22.9.2015 2:09
      Tulos: +198 (276 ääntä)
      Minusta tuo Ninan taulu on itseasiassa aika kiva, vaikkei se tietysti muuta sitä tosiasiaa, että hinnassa on ylimääräinen nolla perässä.

      Lainaa

    10. Tulos: +140 (160 ääntä)
      Ann: Kaikki ei vaa ymmärrä taidetta
      Kaikki ei vaan ymmärrä rahan arvoa.

      Lainaa

    11. Satunnainen randomi 22.9.2015 3:20
      Tulos: +156 (158 ääntä)
      Ann: Kaikki ei vaa ymmärrä taidetta
      En mäkään ymmärrä taidetta, mutta huomaan asiat joista pidän.

      Lainaa

    12. Tulos: +60 (70 ääntä)
      Köyhät taiteilijat ry.

      Lainaa

    13. Tulos: +103 (123 ääntä)
      Taide on kyllä semmoinen osa-alue jossa korkea hinta ei noin vain ole minusta moka. Jos ei ole kiire saada sitä muutamaa kymppiä niin voihan sitä pitää ihan haluamaansa hintaa, mitäs siinä häviää. Ja aina voi käydä loistava tuuri, ja "ylihinnoiteltukin" (esim kallis käytettyyn aikaan ja vaivaan kähden) kuva saattaa osua jollekulle vaikka sävyiltään tai teemaltaan niin nappiin osaksi kotinsa kokonaisuutta että hinta onkin jo sellainen joka saattaa kannattaa maksaakin. Itse näkisin itseni helposti maksamassa vaikka satasen siitä, jos kaipaisin tietynlaista taulua, jota en mistään löytäisi mutta sitten sellaisen olisikin piirrellyt joku fb-amatööri. Näistä tauluista kumpikaan nyt ei toki ole sellainen tapaus :)

      Lainaa

    14. S. aivartelija 22.9.2015 6:28
      Tulos: +44 (118 ääntä)
      Ihan hieno taulu tuo Ninan on, värien käyttö kohdallaan ja on sitä sivellintä ihan harkiten käytetty. Kun sitä katsoo vielä tarkemmin, siinä on todellakin ideaa. Mutta ei ehkä vielä ole riittävän kuuluisa pyytäkseen tuota hintaa, en tiedä. Tuota luokkaa nousevat taitelijat kirjaston taidenäyttelyissä ovat saman tason taitelijat laittaneet tauluilleen hintaa, mutta ainahan se nimi taulussa maksaa jotain. Jos Ninasta tulee kuuluisa, sitten tuosta taulustakin tulee joskus arvokas. On vain kovin kilpailtu ala.

      Lainaa

    15. Tulos: +51 (59 ääntä)
      Tuota lelukaaren myynti-ilmoitusta on muokattu. Mistä tietää, vaikka hinta ois ollu ennen Jeminan tarjousta vaikka 60€ tai 16€ näppäilyvirheen takia. Tällöin Jeminan kommentissa ois järki.

      Lainaa

    16. Tulos: -29 (57 ääntä)
      Tuo öljymaalaushan ON hieno. Näyttää joltain alieneilta/ötököiltä veden alla. Kun rullasin sivua ja se tuli näkyviin, koin pikaisesti vastenmielisyyttä koska näin vain ötököitä/matoja/jotain hyvin tiiviisti vedessä.

      Lainaa

    17. pallinaama 22.9.2015 9:10
      Tulos: +119 (133 ääntä)
      Hähää, mä tulostan ton kallokuvan itselleni ilmaiseksi! *demonista naurua*

      Lainaa

    18. Tulos: +135 (143 ääntä)
      Kaikki kliseet on saatu mahdutettua yhteen kuvaan. Ei pelkästään kallo ja ruusuja, vaan vielä unisiepparikin! Nyt on pakko saada. Saako tatuoida?

      Lainaa

    19. Tulos: +186 (188 ääntä)
      Kerran bussissa joku mies näki kaverini piirtävän. Hän vaikuttui kovasti näkemästään ja pyysi kaveriani piirtämään hänen kätensä. Kaverini piirsi käden ja antoi kuvan miehelle, joka tökkäsi hänen kouraansa 20€ (saattoi olla myös 50€, mutta ison rahan bussissa piirretystä lyijykynä/tussipiirroksesta kuitenkin) Mies sanoi maksavansa siitä ajasta, joka kaverillani oli mennyt siihen, että hän oppi piirtämään niin hyvin, koska se kuului hänen mielestään kuvan hintaan. Miten mukava mies!

      Lainaa

    20. Tulos: +66 (80 ääntä)
      Tuo öljymaalaus näyttää vähän samalta kuin omat tekeleeni silloin, kun tarkoituksena oli tehdä jotain huikean hienoa ja merkityksellistä, mutta joku pieni yksityiskohta meneekin vähän vinoon, jonka seurauksena päätän turhautuneena sotkea kaiken aiemmin tekemäni. En sano että tuo olisi huono tai ruma, tämä minulle siitä tulee vain ensimmäisenä mieleen. Itse en kyllä maksaisi tuosta pääkalloaiheisesta kuvapankkiclipartista viittä kymppiä, vaikka teknisesti onkin nätisti toteutettu. Vähän jotain omaperäisyyttä hei.

      Lainaa

    21. Älyn jättiläinen 22.9.2015 10:33
      Tulos: -10 (42 ääntä)
      Öljyvärityö on aika hyvä. Jos tuon ujuttaisi mukaan jonkun vähän nimekkäämmän taiteilijan näyttelyyn, niin hinta olisi 1000 eurosta ylöspäin.

      Lainaa

    22. Tulos: +16 (26 ääntä)
      S. aivartelija: Ihan hieno taulu tuo Ninan on, värien käyttö kohdallaan ja on sitä sivellintä ihan harkiten käytetty. Kun sitä katsoo vielä tarkemmin, siinä on todellakin ideaa. Mutta ei ehkä vielä ole riittävän kuuluisa pyytäkseen tuota hintaa, en tiedä. Tuota luokkaa nousevat taitelijat kirjaston taidenäyttelyissä ovat saman tason taitelijat laittaneet tauluilleen hintaa, mutta ainahan se nimi taulussa maksaa jotain. Jos Ninasta tulee kuuluisa, sitten tuosta taulustakin tulee joskus arvokas. On vain kovin kilpailtu ala.
      Mistäs me tiedetään, ettei Nina ole nouseva kuuluisuus?

      Lainaa

    23. Tulos: +43 (81 ääntä)
      30 vuoden kokemuksella suomalaisesta maalaustaiteesta sanoisin kyllä, että tuo Ninan töherrys on juurikin sitä. Töherrys. Arvo: materiaalien hinta, jos joku sen riesakseen haluaisi ottaa.

      Lainaa

    24. Tulos: +41 (59 ääntä)
      Reksi: Mistäs me tiedetään, ettei Nina ole nouseva kuuluisuus?
      Tuosta työn laadusta.

      Lainaa

    25. Tulos: +35 (47 ääntä)
      Öljymaalauksen inspiraationa ovat olleet papan lattialla lojuneet alushousut ?

      Lainaa

    26. Tulos: +20 (42 ääntä)
      Mä oikeasti pidän tosta Ninan maalauksesta. Paljoonkohan sen sais tingattua ja mistä Ninan löytää?

      Lainaa

    27. yli opisto hörho 22.9.2015 12:41
      Tulos: +13 (45 ääntä)
      Spontaani naurunpurskahdus itsemaalatulle öljyvärityölle ja sen 150e hintalapulle. Ellei sitten sattunut käymään niin, että kyseinen henkilö onkin oikea taidemaalari. Aika naurettavaa silti, mutta sitähän nykytaide on.

      Lainaa

    28. Tulos: -26 (46 ääntä)
      Nina ei osaa edes abstraktia tehdä. Siihen kykenee oikeasti melkein jokainen ihminen!

      Lainaa

    29. kettukettunen 22.9.2015 13:13
      Tulos: +4 (56 ääntä)
      Ei tuo öljyväriräpellys ole taidetta. En ihmettele, kun ihmiset sanoo, että ne ei ymmärrä taidetta, jos ne mieltää tuollaset surkeat töherrykset taiteeksi. Itken täällä verta. Ja öljyväriä.

      Lainaa

    30. Tulos: +7 (43 ääntä)
      Ninan maalaus ei ole ihan huono, siinä on ihan jees juttuja. Ei mikään häävi sarjassaan, mutta parempi kuin mihin moni pystyisi. Tykkään värimaailmasta, vähän gradienttia enemmän kaipaisin mustavalkoisiin osiin ja vähemmän järjestystä, tai sitten tuohon voisi saada vähän hahmoa etualalle. 150e on aika paljon, riippuen kuinka iso tuo on, mutta saattaa hyvinki saada ostajan.

      Lainaa

    31. Tulos: +20 (30 ääntä)
      miumaumamma: Minusta tuo Ninan taulu on itseasiassa aika kiva, vaikkei se tietysti muuta sitä tosiasiaa, että hinnassa on ylimääräinen nolla perässä.
      Niin siis kyllähän tuo on aika hieno enkä tiedä pystyisinkö itse maalaamaan vastaavaa (kyllä tuossa jonkin verran kokemusta pitää löytyä että pystyy esitettyihin siveltimen vetoihin sun muihin), mutten silti maksaisi siitä edes paria kymppiä. 150:llä eurolla saa aika paljon hienompiakin tauluja, joilla on myös jonkinlaista nimiarvoa, ja toisaalta sillä voisi ostaa ainakin kolme tuntemattomamman tekijän taulua. Eiköhän tuo hinnoittelu nyt vähän vielä kaipaa muokkaamista.

      Lainaa

    32. Tulos: +33 (41 ääntä)
      Huoh: Nina ei osaa edes abstraktia tehdä. Siihen kykenee oikeasti melkein jokainen ihminen!
      Huoh: Nina ei osaa edes abstraktia tehdä. Siihen kykenee oikeasti melkein jokainen ihminen!
      Minä kyllä melkein väittäisin että kovin moni ei kykene. Tai pystyyhän kuka tahansa toki räiskimään värejä kankaalle ja kutsumaan sitä abstraktiksi taiteeksi, mutta on olemassa myös oikeasti taidokasta sellaista. Ja se että saa abstraktista teoksesta dynaamisen ja silmää miellyttävän vaatii aika tarkkaa esteettistä silmää. Ninan taulu on ehkä sellaista harrastelijasarjan keskitasoa. Ei aivan toivoton mutta ei nyt mikään kovin taidokaskaan. Eikä 150 euron arvoinen.

      Lainaa

    33. Tulos: +34 (46 ääntä)
      Toi öljyvärimaalaus näyttää ihan pulujen vessalta

      Lainaa

    34. Tulos: +28 (60 ääntä)
      Olen kyllä aivan ihmeissäni siitä kuinka moni täällä kehuu Ninan taulua.

      Lainaa

    35. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Eve: Minä kyllä melkein väittäisin että kovin moni ei kykene. Tai pystyyhän kuka tahansa toki räiskimään värejä kankaalle ja kutsumaan sitä abstraktiksi taiteeksi, mutta on olemassa myös oikeasti taidokasta sellaista. Ja se että saa abstraktista teoksesta dynaamisen ja silmää miellyttävän vaatii aika tarkkaa esteettistä silmää. Ninan taulu on ehkä sellaista harrastelijasarjan keskitasoa. Ei aivan toivoton mutta ei nyt mikään kovin taidokaskaan. Eikä 150 euron arvoinen.
      Ei se ihan huono ole, ja jotenkin tuo "kaikki osaavat maalata abstraktia taidetta" on vähän samaa tasoa kuin "kaikki osaavat laulaa". Kyllähän kaikki osaavat, useimmiten päin helvettiä, pitäkää laulavat mallinne (ja lastenne "abstraktit" teokset). Mutta toisaalta -ihme kuvakulma, epätasaisen valaistuksen takia vaikea sanoa väreistä varmasti, ja teemaksi ei oikein kelpaa "ei mahdu meille". Paremmalla esillepanolla voisi ajatella teiniksi josta voisi tulla jotain; näin ei voi ajatella kuin toritaidetta. 15E?

      Lainaa

    36. nipsufiilis 23.9.2015 0:22
      Tulos: -3 (15 ääntä)
      Oonko ainut joka huomasi, että tolta pääkallolta puuttuupi alaleuka? En tatskais, 2/5? :--D

      Lainaa

    37. Tulos: +31 (35 ääntä)
      Feissarimokien taidekriitikot koolla. Ninan "taideteos" ei edusta kyllä hyvää missään kategoriassa. Noita kehuttuja siveltimenvetoja saa aikaan kuka tahansa joka kastaa siveltimensä maaliin. Ei vaadi taitoa, silmää saati näkemystä. Abstraktikin voi olla kaunista ja hyvin tehtyä, taitoa vaativaa. Ninan maalaus ei sitä valitettavasti ole. Idan aihe näyttää kauniisti piirretyltä tatuointikliseeltä. Yhtä hyvin sen voisi ottaa seinälle siinä missä susipaitahevimiesseinälipunkin. Jos kuuluu tyyliin siis. Ensi kerralla kannattaisi ehkä tehdä värikokeilut erilliselle paperille, jos meinaa myydä työn.

      Lainaa

    38. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Tiuhti: Tuota lelukaaren myynti-ilmoitusta on muokattu. Mistä tietää, vaikka hinta ois ollu ennen Jeminan tarjousta vaikka 60€ tai 16€ näppäilyvirheen takia. Tällöin Jeminan kommentissa ois järki.
      Mutta toisaalta miksi myyjä olisi laittanut hintapyynnön saamaansa tarjousta alemmaksi?

      Lainaa

    39. Tulos: -10 (20 ääntä)
      osaisin piirtää/maalata vasemmalla jalallanikin paremmin ku työ öljyväritöherrys. vaikka ois ite picasso ton maalannu, ni en huolis ees koiran paska-alustaks. ilmaseks. voisinki rueta taiteilijaks jos se ei tuon enempää vaadi. sit pyydän kyllä myös miljoonahinnat.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, maalaus, piirustus, lelu, kuva, hinta