Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 109

Kuriton koira saa kyytiä kirpputorilla.
Kirpputorin löytöjä, osa 109

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 63 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +432 (466 ääntä)
      yritys hyvä 10 sia!

      Lainaa

    2. Tulos: +829 (837 ääntä)
      Miksi ihmeessä useinkin ihmiset pyytää vähän käytetystä täsmälleen samaa kuin uudesta? Kuka kaheli tollasta menee ostamaan? Uudesta voi aina kaupassa tinkiä ja noi toimituskulutkin pitäis kattaa jo helikopterikuljetuksen suoraan parvekkeelle.

      Lainaa

    3. Tulos: +443 (447 ääntä)
      Aika sikamainen temppu Sialta... Nomen est omen.

      Lainaa

    4. Tulos: -380 (596 ääntä)
      Huono suomi.... Siin taas perus nekru.... Koitetaa kusettaa. Entä ku ostaja tulee ni antaako sit kuiti mis lulee ikea ym.. H

      Lainaa

    5. Tulos: +518 (586 ääntä)
      turhaa: Huono suomi…. Siin taas perus nekru…. Koitetaa kusettaa. Entä ku ostaja tulee ni antaako sit kuiti mis lulee ikea ym.. H
      Tämä on hyvä suomi? Oletko perus nekru?

      Lainaa

    6. Tulos: +171 (205 ääntä)
      Myydään lastenpäästä vedettävä sänky...

      Lainaa

    7. Tulos: +74 (96 ääntä)
      nii mist ton koiran voi hakee?

      Lainaa

    8. Tulos: -279 (331 ääntä)
      Eläinten kiusausjutut ei minun mielestäni kuulu tänne. Tehkää niille oma sivusto? Itse en ainakaan halua lukea. (Joku neropatti kysyy nyt, miksi käyn tällä sivustolle, vastaus: Koska täällä on useimmiten hauskoja mokia.)

      Lainaa

    9. Tulos: +240 (272 ääntä)
      Ananas: Eläinten kiusausjutut ei minun mielestäni kuulu tänne. Tehkää niille oma sivusto? Itse en ainakaan halua lukea. (Joku neropatti kysyy nyt, miksi käyn tällä sivustolle, vastaus: Koska täällä on useimmiten hauskoja mokia.
      "Voi, tietenkin, heti paikalla teidän korkeutenne!" Mutta missä se eläinten "kiusaus" tapahtuu tarkalleen...?

      Lainaa

    10. Tulos: +98 (230 ääntä)
      Carmen: arvaa mitä, koirien ongelmatapauksissa 99,98% syynä on siellä hihnan toisessa päässä oleva omistaja. Miksi otit ylipäätään koiran, jos olit liian laiska selvittämään edes perusasioita kouluttamisesta? Toivottavasti joku koirista tietävä oikeesti hakee parempaan kotiin. Ja joo, oli toi julkaisu varmaan tarkoitettu hauskaksi, mut ei tosiaan ole. Siellä on todennäkösesti ahdistunut koira, jolle huudetaan epämääräsiä käskyjä ja joka ei tajua yhtään mitä sen halutaan tekevän kun ei ole ikinä osattu kunnolla opettaa.

      Lainaa

    11. JesseJames 21.5.2015 6:56
      Tulos: +159 (195 ääntä)
      Ananas: Eläinten kiusausjutut ei minun mielestäni kuulu tänne. Tehkää niille oma sivusto? Itse en ainakaan halua lukea. (Joku neropatti kysyy nyt, miksi käyn tällä sivustolle, vastaus: Koska täällä on useimmiten hauskoja mokia.)
      Aika herkällä pitää olla, jos kyseinen moka ylitti eläimen kiusaamisen tunnusmerkit...

      Lainaa

    12. Siilipallo 21.5.2015 7:02
      Tulos: +160 (200 ääntä)
      Carmen voisi vähän perehtyä tuohon koiran kouluttamiseen enemmän, niin nuo ongelmat ratkeaisi juoksuja lukuunottamatta. Juoksuistakin pääsee eroon, kun koiran steriloi ja samalla poistuu myös kohtutulehduksen riski (ei, se ei poistu pennuttamalla vaikka joku 50-luvulla syntynyt niin väittäisikin). Vilja-allergia nyt vaan on sellainen juttu, johon ei voi kuin sopeutua, mutta koirien hoitoon ennalta tutustunut tiedostaisi tämänki riskin jo ennalta. Yleensäkin ihmiset saisi miettiä tarkemmin ennen kuin hankkivat lemmikkejä.

      Lainaa

    13. Tulos: +82 (112 ääntä)
      Oon kuullut että koiratkin voi syntyä kehitysvammaisena ja tarkkaavaisuushäiriön kanssa, tällöin niiden kouluttaminen/sääntöjen opettaminen voi olla todella haastavaa ellei jopa mahdotonta. Oon myös tavannut tällaisia koiria, ja nyt en puhu pennuista, vaan 4-6 vuotiaista yksilöistä jotka on todella ylivilkkaita. Tsemppiä kasvatukseen.

      Lainaa

    14. Tulos: +46 (94 ääntä)
      turhaa: Huono suomi…. Siin taas perus nekru…. Koitetaa kusettaa. Entä ku ostaja tulee ni antaako sit kuiti mis lulee ikea ym.. H
      Mene vittuun.

      Lainaa

    15. Siilipallo 21.5.2015 7:27
      Tulos: +97 (107 ääntä)
      Mauno: Oon kuullut että koiratkin voi syntyä kehitysvammaisena ja tarkkaavaisuushäiriön kanssa, tällöin niiden kouluttaminen/sääntöjen opettaminen voi olla todella haastavaa ellei jopa mahdotonta. Oon myös tavannut tällaisia koiria, ja nyt en puhu pennuista, vaan 4-6 vuotiaista yksilöistä jotka on todella ylivilkkaita. Tsemppiä kasvatukseen.
      Luultavasti sellainenkin on mahdollista, en ole itse koskaan tällaisiin yksilöihin törmännyt. Jos oma koira käyttäytyisi noin, niin selvittäisin siinä vaiheessa eläinlääkärin kanssa, onko sillä esimerkiksi kipuja, joiden vuoksi se käyttäytyy kuten käyttäytyy. Ja toki myös on rotu- ja yksilökohtaisia eroja. Eri koirat oppivat eri tavoilla parhaiten ja taitava kouluttaja osaa huomioida tämän. Yleisesti vaan törmää ihmisiin, jotka jostain syystä olettavat, että koira luonnostaan ymmärtää puhetta. Ajattelevat, että koiralle ei tarvitse sen kummemmin opettaa käskyä "irti" kun sen vaan tarpeeksi lujaa karjaisee ja sitten ihmettelevät, kun se ei toimikaan. Yksinkertaistetusti voisi sanoa, että koira yhdistää asiat kuten ne tapahtuvat. Jos ensin kuuluu huuto "irti" ja sitten tungetaan kättä kurkkuun, niin kyllä siinä pöljempikin tajuaa, että kannattaa nielaista se herkku äkkiä ennen kuin se ehditään viedä suusta.

      Lainaa

    16. SpedePasanen 21.5.2015 7:42
      Tulos: -8 (26 ääntä)
      Way to go Sia. Tyhmähän ei ole se joka pyytää.

      Lainaa

    17. Tulos: +47 (79 ääntä)
      Siilipallo: Luultavasti sellainenkin on mahdollista, en ole itse koskaan tällaisiin yksilöihin törmännyt. Jos oma koira käyttäytyisi noin, niin selvittäisin siinä vaiheessa eläinlääkärin kanssa, onko sillä esimerkiksi kipuja, joiden vuoksi se käyttäytyy kuten käyttäytyy. Ja toki myös on rotu- ja yksilökohtaisia eroja. Eri koirat oppivat eri tavoilla parhaiten ja taitava kouluttaja osaa huomioida tämän. Yleisesti vaan törmää ihmisiin, jotka jostain syystä olettavat, että koira luonnostaan ymmärtää puhetta. Ajattelevat, että koiralle ei tarvitse sen kummemmin opettaa käskyä “irti” kun sen vaan tarpeeksi lujaa karjaisee ja sitten ihmettelevät, kun se ei toimikaan. Yksinkertaistetusti voisi sanoa, että koira yhdistää asiat kuten ne tapahtuvat. Jos ensin kuuluu huuto “irti” ja sitten tungetaan kättä kurkkuun, niin kyllä siinä pöljempikin tajuaa, että kannattaa nielaista se herkku äkkiä ennen kuin se ehditään viedä suusta.
      Itse tiedän ihmisiä, jotka lepertelee koiralleen "Ei saa, kulta, ei saa" ja ihmettelevät kun koira ei tottele. Ihmisille, jotka käsittelevät koiraa kuin lasta ei tulisi edes myydä koiraa, kultakala korkeintaan. Näkee niin paljon kurittomia koiria nykypäivänä, että ihan hävettää puolesta. En ymmärrä mikseivät ihmiset voi vain kouluttaa koiraansa. Varmaan siksi, etteivät jaksa perehtyä siihen miten koiraa TULISI käsitellä.

      Lainaa

    18. Tulos: +74 (98 ääntä)
      turhaa: Huono suomi…. Siin taas perus nekru…. Koitetaa kusettaa. Entä ku ostaja tulee ni antaako sit kuiti mis lulee ikea ym.. H
      Ei ole omakaan suomesi hääviä. Katsopa naamasi väri peilistä ja lue sitten finlex.fi:stä maan perustuslaki, tasa-arvolaki ja rikoslaki läpi. Ja yritä ymmärtää, että ne koskevat myös sinua, vaikka oletkin typerä jonne.

      Lainaa

    19. Tulos: -22 (92 ääntä)
      JesseJames: Aika herkällä pitää olla, jos kyseinen moka ylitti eläimen kiusaamisen tunnusmerkit…
      Carmenin käytös antaa ymmärtää, että hänestä olisi syy tehdä eläinsuojeluilmoitus. Minuakin vaivaavat eniten eläinten huonoon kohteluun ja huonoon asenteeseen liittyvät jutut, enkä näe niissä mitään hauskaa. Lemmikkieläin on täysin omistajansa mielivallan alainen ja lakikin kohtelee sitä vain "omaisuutena" jota voi lahjoittaa, ostaa ja myydä tai varastaa, mutta minusta elämällä on itseisarvonsa ja ihmisyys vaatii sitä, että tämän arvon myöntää ja sitä kunnioittaa.

      Lainaa

    20. Tulos: +31 (45 ääntä)
      Mauno: Oon kuullut että koiratkin voi syntyä kehitysvammaisena ja tarkkaavaisuushäiriön kanssa, tällöin niiden kouluttaminen/sääntöjen opettaminen voi olla todella haastavaa ellei jopa mahdotonta. Oon myös tavannut tällaisia koiria, ja nyt en puhu pennuista, vaan 4-6 vuotiaista yksilöistä jotka on todella ylivilkkaita. Tsemppiä kasvatukseen.
      Tietenkin voivat syntyä vammaisina tai sairastua! Tässä tapauksessa ja useimmiten ongelmakoirien suhteen ongelman syy on huonossa ja osaamattomassa omistajassa, joka ei tiedä koirista yhtään mitään tai ymmärrä sitä, että lemmikkieläimeen sitoudutaan sen kuolemaan saakka. Koira oppii mielellään käskyt ja toivotun käytöksen, mutta sen koulutuksessa on oltava johdonmukainen ja looginen ja palkittava heti. Huutamalla ja riehumalla kukaan ei opi mitään. Alan opuksia löytyy kirjastoista ja koirakouluja on monella paikkakunnalla. Omistajan vain pitäisi myös itse kyetä oppimaan.

      Lainaa

    21. Tulos: +106 (122 ääntä)
      OK: Carmenin käytös antaa ymmärtää, että hänestä olisi syy tehdä eläinsuojeluilmoitus.
      Siis mitä sä kirjoittaisit siihen ilmoitukseen? "Se sanoi koiraa julkisesti rasittavaksi!!!", vai? Tee samalla mustakin, mäkin valitan kissoistani melkein joka päivä samaan tyyliin. Se ei tarkoita, etteikö niitä hoidettaisi.

      Lainaa

    22. KharmeaKata 21.5.2015 9:32
      Tulos: -59 (85 ääntä)
      Ttu tuollaiselle horolle pitäis ees koiraa antaa. Ei ole koiran vika, jos omistaja on pälli!!

      Lainaa

    23. Hatunnosto 21.5.2015 9:38
      Tulos: +10 (60 ääntä)
      Miksi koiralle edes syötetään viljaa? Ei tulisi mieleenkään syöttää sitä skeidaa kissoille. Se ei ole soveliasta ruokaa edes sekasyöjille.

      Lainaa

    24. Hatunnosto 21.5.2015 9:40
      Tulos: +76 (128 ääntä)
      "Riitta -ootahan kun teet lapsia" Rikka on juuri näitä vanhanaikaisia mammoja jotka pitää selviönä sitä, että kaikki naiset haluaa hommata lapsia.

      Lainaa

    25. Tulos: +43 (63 ääntä)
      Jaa: Itse tiedän ihmisiä, jotka lepertelee koiralleen “Ei saa, kulta, ei saa” ja ihmettelevät kun koira ei tottele. Ihmisille, jotka käsittelevät koiraa kuin lasta ei tulisi edes myydä koiraa, kultakala korkeintaan. Näkee niin paljon kurittomia koiria nykypäivänä, että ihan hävettää puolesta. En ymmärrä mikseivät ihmiset voi vain kouluttaa koiraansa. Varmaan siksi, etteivät jaksa perehtyä siihen miten koiraa TULISI käsitellä.
      Itse koulutan koiraani nimenomaan kohtelemalla sitä kuin pientä lasta - siis opettamalla positiivisen kautta ja lähinnä kehumalla ja palkitsemalla, ilman fyysistä kuritusta mutta selkeillä rajoilla. Meillä on koulutustunnukset, koira kuuntelee ja tottelee pehmeää puheääntä ja käyttäytyy oikein mallikkaasti. Kyseessä on 35-kiloinen otus, joten se koiran kontrollissa pysyminen on aika tärkeää. Usein muuten käskyn tai kiellon lomassa päästän suustani hellittelysanoja. Lähinnä koiriin perehtymättömät luulee, että koiraa _ei_ tulisi kohdella kuin lasta - tai sitten moisen kommentin esittäjä luulee, että lapsen tulisi kasvaa kuin pellossa.

      Lainaa

    26. Tulos: -3 (37 ääntä)
      *koettaa, ei "koittaa"

      Lainaa

    27. Ongelmakoirakouluttaja 21.5.2015 9:52
      Tulos: +26 (48 ääntä)
      Jaa: Itse tiedän ihmisiä, jotka lepertelee koiralleen “Ei saa, kulta, ei saa” ja ihmettelevät kun koira ei tottele. Ihmisille, jotka käsittelevät koiraa kuin lasta ei tulisi edes myydä koiraa, kultakala korkeintaan. Näkee niin paljon kurittomia koiria nykypäivänä, että ihan hävettää puolesta. En ymmärrä mikseivät ihmiset voi vain kouluttaa koiraansa. Varmaan siksi, etteivät jaksa perehtyä siihen miten koiraa TULISI käsitellä.
      No miten koiraa sitten tulisi käsitellä? Koirahan pysyy pentumaisena koko ikänsä ja sosiaalistuu ihmiseen pentuna, omistajahan on koiran näkökannalta hänen emonsa. Koulutushan perustuu oikean käytöksen vahvistamiseen ja huonon käytöksen sammuttamiseen(ei rankaisuun), kun koira osaa toiminnon niin siihen liitetään vihje (esim. istu), jos vihje opetetaan lässyttämällä niin silloin koira myös tekee toiminnon vaikka lässytettäisiin. Toiset koirat saattavat jopa säikkyä komentelevaa äänensävyä (varsinkin huonoista oloista tulleet)ja stressaantuvat, jolloin oppiminen hidastuu. Ja eihän ääntäkään oikeasti tarvitse edes käyttää, jos koiralle opetetaan vaikka käsimerkki suullisen vihjeen sijasta.

      Lainaa

    28. Tulos: +104 (114 ääntä)
      ei hyvänen aika sentään! siis oikeasti oletteko te nyt tosissanne noitten eläinsuojeluilmoituksienne kanssa? :D meillä on erittäin ihastuttava koira, jonka kuurous turhauttaa välillä aivan tuhottomasti. sille on opetettu viittomat, mutta välillä se fiksuna koirana kääntää päänsä pois, kun huomaa, että pitäisi totella jotain, eikä yhtään sattuisi just sillä hetkellä huvittamaan. toisinaan vain tulee itsellekin mieleen, että laittais kaupan ilmoitustaululle lappusen, jossa lukee "lahjoitetaan hyvään ja kärsivälliseen kotiin." tämä esimerkiksi sellaisena hetkenä, kun koira on vaikkapa pihalla (aidatulla, eikä ikinä yksin, tämä mainittakoon, ettei kukaan hermostu) kaivelemassa kivaa myyränkoloa, ja kääntää äkkiä selkänsä, jottei vahingossakaan näkisi "tänne" -viittomaa. ei se silti tarkoita, että koirasta oikeasti haluttaisiin luopua. :)

      Lainaa

    29. yli opisto hörho 21.5.2015 10:17
      Tulos: +67 (67 ääntä)
      400€ käytetystä lapsen pinnasängystä? Hohhoijaa. Joillakin ihmisillä unohtuu kirppareilla ja vastaavilla sellainen käsitys kuin "millä hinnalla itse ostaisin tämän tuotteen". Kyllähän sitä periaatteessa saa pyytää vaikka mitä, mutta vastuu on aina myyjällä. Näkee myös vanhoja DVD-leffoja 5-8e/kpl myynnissä sielläsuntäällä, ja pikaisella googlettamisella huomaa että esim. discshop myy samaisia leffoja blurayna 6e/kpl.

      Lainaa

    30. Tulos: +60 (60 ääntä)
      Tämä sänky on titaania ja se on luodinkestävä t. Sia

      Lainaa

    31. yli opisto hörho 21.5.2015 10:31
      Tulos: -14 (56 ääntä)
      Ongelmakoirakouluttaja: No miten koiraa sitten tulisi käsitellä? Koirahan pysyy pentumaisena koko ikänsä ja sosiaalistuu ihmiseen pentuna, omistajahan on koiran näkökannalta hänen emonsa. Koulutushan perustuu oikean käytöksen vahvistamiseen ja huonon käytöksen sammuttamiseen(ei rankaisuun), kun koira osaa toiminnon niin siihen liitetään vihje (esim. istu), jos vihje opetetaan lässyttämällä niin silloin koira myös tekee toiminnon vaikka lässytettäisiin. Toiset koirat saattavat jopa säikkyä komentelevaa äänensävyä (varsinkin huonoista oloista tulleet)ja stressaantuvat, jolloin oppiminen hidastuu. Ja eihän ääntäkään oikeasti tarvitse edes käyttää, jos koiralle opetetaan vaikka käsimerkki suullisen vihjeen sijasta.
      Sanottakoon, että jos "koulutat" koiraasi torumalla iloisesti ja vähättelemällä sen tekemiä pahoja (lässyttämällä niin hyvissä kuin huonoissakin tilanteissa), niin ei se kyllä opi ymmärtämään eroa hyvän ja pahan välillä. Koira vaatii kuria, ei ne automaattisesti tottele sinua jos et ole niille se auktoriteetti. Et sä voi perustella koiran huonoa käytöstä sillä että "olet sen emo", ei ne emotkaan anna pentujensa käyttäytyä miten huvittaa. Liiasta lepsuilusta kärsii koirakin.

      Lainaa

    32. Tulos: +10 (24 ääntä)
      SÄNGY?

      Lainaa

    33. Tulos: +20 (38 ääntä)
      OK: Ei ole omakaan suomesi hääviä. Katsopa naamasi väri peilistä ja lue sitten finlex.fi:stä maan perustuslaki, tasa-arvolaki ja rikoslaki läpi. Ja yritä ymmärtää, että ne koskevat myös sinua, vaikka oletkin typerä jonne.
      Nyt on ihan pakko tarttua tähän, että miks hänen pitäisi katsoa ensin oma ihonväri, ennen kuin menee lukemaan lakeja? Sama lakihan se on, olisi ihonväri mikä tahansa.

      Lainaa

    34. Tulos: +28 (32 ääntä)
      Jaa: Itse tiedän ihmisiä, jotka lepertelee koiralleen “Ei saa, kulta, ei saa” ja ihmettelevät kun koira ei tottele. Ihmisille, jotka käsittelevät koiraa kuin lasta ei tulisi edes myydä koiraa, kultakala korkeintaan. Näkee niin paljon kurittomia koiria nykypäivänä, että ihan hävettää puolesta. En ymmärrä mikseivät ihmiset voi vain kouluttaa koiraansa. Varmaan siksi, etteivät jaksa perehtyä siihen miten koiraa TULISI käsitellä.
      En oikeastaan ymmärrä, miten tuo liittyy siihen, että koiralle tulisi _opettaa_, mitä kukin käskysana tarkoittaa. Lepertely ei ole opettamista, ihan yhtä vähän (tai vähemmän) se koira ymmärtää siitä lepertelystä kuin pää punaisena karjumisesta. Itse tarkoitin kommentillani sitä, että ennen kuin voi odottaa, että koira ymmärtää mitä käskysana tarkoittaa, se pitää opettaa sille. Tämä tapahtuu vaiheittain ja aloittamalla treenaaminen tutussa ympäristössä helpoilla harjoituksilla. Vasta kun homma on treenattu läpikotaisin toimivaksi niin kotona kuin muuallakin, voi odottaa, että koira noudattaisi käskyä myös silloin, kun se on napannut jonkin herkullisen hiirenraadon maasta suuhunsa metsälenkin aikana. Jos muuten sillä ns. yliaktiivisuudella tarkoitetaan esim. sitä, että koira alkaa haistella ja ruoputtaa maata treenaamisen/tottelemisen sijaan, niin se on yleensä sijaistoiminto, joka johtuu stressistä. Koira ei ole varma, mitä siltä odotetaan ja yrittää siksi hillitä stressiään, ja samalla myös ohjaajan stressiä, suuntaamalla huomionsa johonkin muuhun. Silloin kyse on siitä, että pitää mennä koulutuksessa taaksepäin ja yrittää kertoa koiralle selvemmin, mitä siltä odotetaan. Ja jälleen kertomisella tarkoitan vaiheittaista kouluttamista, en lepertelyä tai lapselle selittämisen kaltaista jaarittelua. Jos koulutus ei etene, kannattaa miettiä mitä itse tulisi tehdä toisin, ei ensisijaisesti miettiä, mikä omassa koirassa on vialla.

      Lainaa

    35. Tulos: -18 (32 ääntä)
      Jalmari: Mene vittuun.
      Ei se mee. Espoolainen punaniska menee vain ruskeeseen reikään. Mielellään porsaan tai koiran.

      Lainaa

    36. Tulos: -35 (65 ääntä)
      Somali Sia koiti kusettaa 70e sängystä 400e mutta ei onnistunut, voittoa 5/5 suomelle

      Lainaa

    37. Tulos: -44 (48 ääntä)
      Elle: SÄNGY?
      Kannattaisi pysyä siellä ala-asteella, jos et osaa taivuttaa sänkyä, eikä kirjoitella kouluaikana tänne.

      Lainaa

    38. Tulos: +8 (24 ääntä)
      Voi sian vittu sentään.

      Lainaa

    39. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Elektroniikka___________kirppari.

      Lainaa

    40. Tulos: -13 (31 ääntä)
      Ananas: Eläinten kiusausjutut ei minun mielestäni kuulu tänne. Tehkää niille oma sivusto? Itse en ainakaan halua lukea. (Joku neropatti kysyy nyt, miksi käyn tällä sivustolle, vastaus: Koska täällä on useimmiten hauskoja mokia.)
      Olen samaa mieltä, Carmenin "huumori" ei oikein naurata. Koska koiran tarkka ikä ei ole tiedossa, se on todennäköisesti rescue-koira, ja ongelmien mahdollisuus on ollut tiedossa jo koiraa hankkiessa, kun sen taustoja ei ole voinut tietää. Eli ei naurata.

      Lainaa

    41. Tulos: +10 (20 ääntä)
      Sian sielunkumppani yritti myydä Ikean 1,50e hintaista kulhoa eräällä fb kirpparilla halpaan 4e hintaan...

      Lainaa

    42. Tulos: +34 (34 ääntä)
      ja vaikka ei ois ikean 70e:n sänky, niin uutena maksaa 310 ja tää maksaa 310e + postikulut 90e? ei missään nimessä kannata sit ostaa uutena samanlaista!

      Lainaa

    43. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Ongelmakoirakouluttaja: No miten koiraa sitten tulisi käsitellä? Koirahan pysyy pentumaisena koko ikänsä ja sosiaalistuu ihmiseen pentuna, omistajahan on koiran näkökannalta hänen emonsa. Koulutushan perustuu oikean käytöksen vahvistamiseen ja huonon käytöksen sammuttamiseen(ei rankaisuun), kun koira osaa toiminnon niin siihen liitetään vihje (esim. istu), jos vihje opetetaan lässyttämällä niin silloin koira myös tekee toiminnon vaikka lässytettäisiin. Toiset koirat saattavat jopa säikkyä komentelevaa äänensävyä (varsinkin huonoista oloista tulleet)ja stressaantuvat, jolloin oppiminen hidastuu. Ja eihän ääntäkään oikeasti tarvitse edes käyttää, jos koiralle opetetaan vaikka käsimerkki suullisen vihjeen sijasta.
      meillä koiralle opetetaan sekä suullisesti, mutta kaikille käskyille on myös omat eleet. näin koira voi totella vaikka ei kuulisikaan tai näkisi.

      Lainaa

    44. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Sputnik: Kannattaisi pysyä siellä ala-asteella, jos et osaa taivuttaa sänkyä, eikä kirjoitella kouluaikana tänne.
      menikö joku nyt ohi?

      Lainaa

    45. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Toi sängyn kuva on muuten "otettu" sillä IKEAn appilla, jolla voi sovittaa tuotteita omaan kotiin :D Eli myyjällä ei kyseistä tuotetta edes ole.

      Lainaa

    46. Tulos: +32 (42 ääntä)
      Kyllä nyt ihmetyttää kovasti nää "ilmoittakaa eläinsuojeluun" -tyypit? Mistään ei ilmene että Carmen kohtelisi koiraa mitenkään huonosti (joo, käden ehkä on työntänyt kurkkuun, mutta jos kyseessä on jotain koiralle vaarallista se on varmaankin pienempi paha), hänellä on vaan mennyt hermot koiraan. Olen erittäin eläinrakas ja rakastan omaa koiraani järjettömän paljon, siitä huolimatta tämän pölhöön käytökseen menee hermot jatkuvasti ja joskus vitsailen myös siitä tyyliin "ottakaa hoitoon vuodeks". Nyt niitä kukkahattuja löysemmälle!

      Lainaa

    47. Tulos: -6 (10 ääntä)
      bob: Miksi ihmeessä useinkin ihmiset pyytää vähän käytetystä täsmälleen samaa kuin uudesta? Kuka kaheli tollasta menee ostamaan? Uudesta voi aina kaupassa tinkiä ja noi toimituskulutkin pitäis kattaa jo helikopterikuljetuksen suoraan parvekkeelle.
      Mä olin ällistynyt kun tajusin että on olemassa Ikea -kirppis facessa. Siis käytettyjä Ikea kamoja myydään. Ikeasta saa aika halvalla ihan ok tavaraa, mut jotkut niitäkin myy eteenpäin:).

      Lainaa

    48. Tulos: +20 (20 ääntä)
      90 euron toimituskulut? Juu...

      Lainaa

    49. Tulos: +19 (23 ääntä)
      yli opisto hörho: Sanottakoon, että jos “koulutat” koiraasi torumalla iloisesti ja vähättelemällä sen tekemiä pahoja (lässyttämällä niin hyvissä kuin huonoissakin tilanteissa), niin ei se kyllä opi ymmärtämään eroa hyvän ja pahan välillä. Koira vaatii kuria, ei ne automaattisesti tottele sinua jos et ole niille se auktoriteetti. Et sä voi perustella koiran huonoa käytöstä sillä että “olet sen emo”, ei ne emotkaan anna pentujensa käyttäytyä miten huvittaa. Liiasta lepsuilusta kärsii koirakin.
      Eipä tuo kirjoittaja ole maininnut 'toruvansa koiraa iloisesti', ja 'lässyttävänsä käskyjä'. Nykyaikaiseen koirankoulutuskulttuuriin kuuluu olennaisena osana positiivinen vahvistus, jossa keskitytään nimenomaan halutunlaisen käytöksen vahvistamiseen palkkiolla, ja vääränlaisen käytöksen vähenemiseen koska sillä ei saa huomiota <- oletuksesi menee aivan mäkeen, ja kirjoittaja tuskin toruu koiraa iloisesti... Menetelmän tehokkuus perustuu huomiohakuisuuteen, joka on koirilla todella vahva. Kun huomiota ei tietyllä käyttäytymistavalla tule, käytös siirtyy kohti palkittua&kehittyä menetelmää.

      Lainaa

    50. Tulos: -25 (37 ääntä)
      En vaan voi ymmärtää tuota Riitan kommenttia ekassa: "Ootahan kun teet lapsia.." Miten hemmetissä ihmislapsi on millään tavalla verrattavissa lemmikkiELÄIMEEN?? Ärsyttävästä piskistä luopuminen on helppoa ja suotavaa. Mutta ihmislapsen kanssa näin ei ole.

      Lainaa

    51. Tulos: -26 (30 ääntä)
      Oonko ainoa, joka jäi ihmettelemään, mitä Johannes oikein tarkoitti? Varmasti hänellä on mielestään ollut jokin logiikka tuossa "Mielellään artisteilta" -kommentissaan.

      Lainaa

    52. Tulos: +15 (21 ääntä)
      tämmöstä se on kun miesten (sia) kans tekee kauppaa..ei mikään onnistu

      Lainaa

    53. Tulos: +15 (21 ääntä)
      OK: Carmenin käytös antaa ymmärtää, että hänestä olisi syy tehdä eläinsuojeluilmoitus. Minuakin vaivaavat eniten eläinten huonoon kohteluun ja huonoon asenteeseen liittyvät jutut, enkä näe niissä mitään hauskaa. Lemmikkieläin on täysin omistajansa mielivallan alainen ja lakikin kohtelee sitä vain “omaisuutena” jota voi lahjoittaa, ostaa ja myydä tai varastaa, mutta minusta elämällä on itseisarvonsa ja ihmisyys vaatii sitä, että tämän arvon myöntää ja sitä kunnioittaa.
      Itse nauroin päivitykselle:D Eiköhän Carmen ole vain turhautunut juoksulla olevaan ja ei-toivotulla tavalla käyttäytyvään eläimeen ja nauttii sydämestään päästessään valittamaan aiheesta:D vertaa vaikka äiteihin joilla menee hermot lapsiensa takia

      Lainaa

    54. Tulos: +3 (13 ääntä)
      JesseJames: Aika herkällä pitää olla, jos kyseinen moka ylitti eläimen kiusaamisen tunnusmerkit…
      Jos tässä puhuttiinkin Sian kiusaamisesta? ;D

      Lainaa

    55. Voi morjens... 24.5.2015 22:39
      Tulos: -5 (5 ääntä)
      Jalmari: Mene vittuun.
      No ei tuo tekstisi kyllä mitään hyvää suomea ole.. Ihme teinikieltä.

      Lainaa

    56. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Sanamus: Oonko ainoa, joka jäi ihmettelemään, mitä Johannes oikein tarkoitti? Varmasti hänellä on mielestään ollut jokin logiikka tuossa “Mielellään artisteilta” -kommentissaan.
      No kenes levyn olisit itse tästä valikoimasta ostanut? Ja ilmainen vinkki kaikille, että Facebookin päivityksiä voi seurata myös täppäämällä sieltä päivityksen oikeasta yläkulmasta valikon auki ja valita "turn on notifications" (och samma på finska).

      Lainaa

    57. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Marsu: No kenes levyn olisit itse tästä valikoimasta ostanut? Ja ilmainen vinkki kaikille, että Facebookin päivityksiä voi seurata myös täppäämällä sieltä päivityksen oikeasta yläkulmasta valikon auki ja valita “turn on notifications” (och samma på finska).
      Tästä on niiiin monesti saanu väitellä! :D Se ei edelleenkään ole kaikilla puhelimilla mahdollista, minullakin vasta tässä uudessa puhelimessa tuli se mahdollisuus, edellisellä Huaweillä ei voinut tehdä niin. Ja siis käytin sovellusta, ja kyllä, niitä on erilaisia :D

      Lainaa

    58. koiran kouluttaja 26.5.2015 15:53
      Tulos: +1 (15 ääntä)
      Urpo: Itse koulutan koiraani nimenomaan kohtelemalla sitä kuin pientä lasta – siis opettamalla positiivisen kautta ja lähinnä kehumalla ja palkitsemalla, ilman fyysistä kuritusta mutta selkeillä rajoilla. Meillä on koulutustunnukset, koira kuuntelee ja tottelee pehmeää puheääntä ja käyttäytyy oikein mallikkaasti. Kyseessä on 35-kiloinen otus, joten se koiran kontrollissa pysyminen on aika tärkeää. Usein muuten käskyn tai kiellon lomassa päästän suustani hellittelysanoja. Lähinnä koiriin perehtymättömät luulee, että koiraa _ei_ tulisi kohdella kuin lasta – tai sitten moisen kommentin esittäjä luulee, että lapsen tulisi kasvaa kuin pellossa.
      Uskon, että aiempi kommentointi tarkoitti juuri sitä, ettei koirille osata tehdä rajoja. Koirat ovat erilaisia ja koirat tekevät juuri sen, mikä heille kaikkein kannatavinta. Se voi olla juuri ruoka, kehu, leikki, ym. Palkkaamalla saadaan parhain tulos ja kiellon merkitys on hyvä olla selvä koiralle. Itse olen nähnyt tapauksia (ja näitä on paljon! ), kun ihminen kohtelee koiraa kuin lasta niin säännöistä ei pidetä kiinni, koiran annetaan varastaa pöydiltä, lenkillä vetää kuin heikkopää, ym., aina vain lässytetään ja kielto kuulostaa juuri samalta, jolloin koira ei ymmärrä, että sitä torutaan. Kehua saa ja pitääkin mutta kyllä siinä ne säännöt ja rajat ovat vähintään yhtä tärkeät. mutta oletan, että sinä et lukeudu näihin henkilöihin vaan olet semmoinen "järkevä mamma" :)

      Lainaa

    59. koiran kouluttaja 26.5.2015 16:01
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Siilipallo: En oikeastaan ymmärrä, miten tuo liittyy siihen, että koiralle tulisi _opettaa_, mitä kukin käskysana tarkoittaa. Lepertely ei ole opettamista, ihan yhtä vähän (tai vähemmän) se koira ymmärtää siitä lepertelystä kuin pää punaisena karjumisesta. Itse tarkoitin kommentillani sitä, että ennen kuin voi odottaa, että koira ymmärtää mitä käskysana tarkoittaa, se pitää opettaa sille. Tämä tapahtuu vaiheittain ja aloittamalla treenaaminen tutussa ympäristössä helpoilla harjoituksilla. Vasta kun homma on treenattu läpikotaisin toimivaksi niin kotona kuin muuallakin, voi odottaa, että koira noudattaisi käskyä myös silloin, kun se on napannut jonkin herkullisen hiirenraadon maasta suuhunsa metsälenkin aikana. Jos muuten sillä ns. yliaktiivisuudella tarkoitetaan esim. sitä, että koira alkaa haistella ja ruoputtaa maata treenaamisen/tottelemisen sijaan, niin se on yleensä sijaistoiminto, joka johtuu stressistä. Koira ei ole varma, mitä siltä odotetaan ja yrittää siksi hillitä stressiään, ja samalla myös ohjaajan stressiä, suuntaamalla huomionsa johonkin muuhun. Silloin kyse on siitä, että pitää mennä koulutuksessa taaksepäin ja yrittää kertoa koiralle selvemmin, mitä siltä odotetaan. Ja jälleen kertomisella tarkoitan vaiheittaista kouluttamista, en lepertelyä tai lapselle selittämisen kaltaista jaarittelua. Jos koulutus ei etene, kannattaa miettiä mitä itse tulisi tehdä toisin, ei ensisijaisesti miettiä, mikä omassa koirassa on vialla.
      Harvinaista, löysin netistä järkevän kommentin koirankoulutusta koskien! :) hatun nostot sulle, toivottavasti ihmiset lukevat tän sun kommentin!

      Lainaa

    60. Tulos: +9 (11 ääntä)
      koiran kouluttaja: Uskon, että aiempi kommentointi tarkoitti juuri sitä, ettei koirille osata tehdä rajoja. Koirat ovat erilaisia ja koirat tekevät juuri sen, mikä heille kaikkein kannatavinta. Se voi olla juuri ruoka, kehu, leikki, ym. Palkkaamalla saadaan parhain tulos ja kiellon merkitys on hyvä olla selvä koiralle. Itse olen nähnyt tapauksia (ja näitä on paljon! ), kun ihminen kohtelee koiraa kuin lasta niin säännöistä ei pidetä kiinni, koiran annetaan varastaa pöydiltä, lenkillä vetää kuin heikkopää, ym., aina vain lässytetään ja kielto kuulostaa juuri samalta, jolloin koira ei ymmärrä, että sitä torutaan. Kehua saa ja pitääkin mutta kyllä siinä ne säännöt ja rajat ovat vähintään yhtä tärkeät. mutta oletan, että sinä et lukeudu näihin henkilöihin vaan olet semmoinen “järkevä mamma”
      Joo, lähinnä vierastan sitä, että retoriikassa koiran kurittomuus rinnastetaan siihen että kohtelee kuin lasta - mun on vaikea ymmärtää ajatuksenjuoksua siinä taustalla. Mun mielestä lastenkasvatus on sitä "rajoja ja rakkautta", eli inhimillistä ja reilua ja hyvää ja positiivista ja kannustavaa, mutta pysyvillä ja selkeillä ja säännöillä jotka eivät salli mitä tahansa käytöstä. Samat periaatteet on mulla toimineet myös koiran kanssa hyvin, vaikkei niitä ihan samalla lailla toteutakaan kun toi koiran verbaliikka ja kyky hahmottaa maailmaa on kumminkin vähän eri. :)

      Lainaa

    61. Tulos: +5 (7 ääntä)
      angst: Tästä on niiiin monesti saanu väitellä! Se ei edelleenkään ole kaikilla puhelimilla mahdollista, minullakin vasta tässä uudessa puhelimessa tuli se mahdollisuus, edellisellä Huaweillä ei voinut tehdä niin. Ja siis käytin sovellusta, ja kyllä, niitä on erilaisia
      Ah, totta. Enpä tullut ajatelleeks, vaikka tuntuu että kaikki asetukset vaihtelee laitteesta, malleista ja sovelluksista riippuen. No tiedoksi niille, jotka pystyvät hyödyntämään.

      Lainaa

    62. koiran kouluttaja 26.5.2015 20:59
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Urpo: Joo, lähinnä vierastan sitä, että retoriikassa koiran kurittomuus rinnastetaan siihen että kohtelee kuin lasta – mun on vaikea ymmärtää ajatuksenjuoksua siinä taustalla. Mun mielestä lastenkasvatus on sitä “rajoja ja rakkautta”, eli inhimillistä ja reilua ja hyvää ja positiivista ja kannustavaa, mutta pysyvillä ja selkeillä ja säännöillä jotka eivät salli mitä tahansa käytöstä. Samat periaatteet on mulla toimineet myös koiran kanssa hyvin, vaikkei niitä ihan samalla lailla toteutakaan kun toi koiran verbaliikka ja kyky hahmottaa maailmaa on kumminkin vähän eri.
      Mahtava kuulla! Omalla kohdalla tuo "kohtelee kuin lasta"-ajatus johtuu siitä kun ihmisillä on esim. Lähtenyt lapset maailmalle, ei ole lapsia tai vaikkapa puolisoa, niin koiraa inhimillistetään ja mahdollistetaan tuo ei-toivottu käytös. Koiraa ei ajatella koirana, vaan lapsen korvikkeena. Mutta olen samaa mieltä lasten kasvatuksesta, rajoja ja rakkautta :) ja samaa ajatusmaailmaa voi hieman muunneltuna soveltaa myös koiriin, kuten sanoitkin.

      Lainaa

    63. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Mage: Somali Sia koiti kusettaa 70e sängystä 400e mutta ei onnistunut, voittoa 5/5 suomelle
      Mistä tiedät hänen olevan somali? Jos hänen nimensä on esimerkiksi Siad, niin se on arabialainen nimi joka ei välttämättä tarkoita, että on somali.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, sänky, pinnasänky, Ikea, hinta, CD, koira, albumi, kuva