Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Siinä raha missä mainitaan

Tunnettiin ala-asteella, voitko maksaa laskuni?
Taustatietoja: "En ollut kuullut Emmasta kirjaimellisesti pihahdustakaan yli 20 vuoteen, kunnes hän lisäsi kaveriksi Facessa ja lähestyi yksityisviestillä." Siinä raha missä mainitaan

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 137 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +3064 (3102 ääntä)
      "Ei päästä ulkomaille" ei jumalauta oikeesti :DDD

      Lainaa

    2. Tulos: +1658 (1694 ääntä)
      Jos oisin niin rahan tarpees et kaukasilt tutuilt pitäis pummii rahaa, ni ne rahat menis johonki vähäsen tarpeellisempaan ku joku ulkomaan matka.

      Lainaa

    3. Tulos: +537 (565 ääntä)
      Nyt ei Kalalla riitä ymmärrys. Siis... siis... Ei se Emma noin toimi :D

      Lainaa

    4. Tulos: +662 (780 ääntä)
      No ei kyllä TODELLAKAAN mennä lainarahoilla ULKOMAILLE, vaikka sitä lainaa joltain saisikin! Missä on ihmisten vastuuntunto? Vähän samaa luokkaa kun nämä osamaksusopimukset kännykän ostoon. Olisiko halvempi malli mahdollinen, tai jos vielä kuukauden pari pärjäisi vanhalla mallilla jotta saisi rahaa säästöön, kun ei kerran (ilmeisestikään) ole rahaa ostaa...

      Lainaa

    5. Tulos: +597 (609 ääntä)
      "Tänä vuonna ei päästä ulkoimaille" Joopa joo,

      Lainaa

    6. Tulos: +488 (494 ääntä)
      Ei ole todellista... Matkalle ja lahjoihin??? MITÄHÄN VI....? Ois ees johki hyödylliseen..Ei,en sitäkään ymmärrä. Nyt loppu ymmärrys ja sanasanat.

      Lainaa

    7. Tulos: +982 (1010 ääntä)
      En ihmettele että on yksinhuoltaja

      Lainaa

    8. Tulos: -42 (370 ääntä)
      Yh:t.... Oikeesti, toi ämmä on vaan tyhmä!

      Lainaa

    9. ...ääliö 5.2.2015 2:42
      Tulos: +250 (258 ääntä)
      Siis mitä vittua...

      Lainaa

    10. Tulos: +567 (569 ääntä)
      Vastaus viimeiseen: mene kertomaan!

      Lainaa

    11. Opiskelija 5.2.2015 2:53
      Tulos: +479 (575 ääntä)
      Yhteiskunta ei tue lapsiperheitä, just joo. Eihän se ketään muuta juuri nykyään tuekaan. Muilta leikataan mutta lapsiperheiden kahdeksan euroa on hirveä poru. Ja opiskelijat elää lainarahalla...

      Lainaa

    12. Tulos: +231 (243 ääntä)
      No nää on niitä totisia yhteiskunnan loisasukkeja

      Lainaa

    13. Tulos: +374 (376 ääntä)
      Kerro pojallesi että ette mene ulkomaille tai ostamaan lahjoja.

      Lainaa

    14. Tulos: +176 (350 ääntä)
      jepjep: No ei kyllä TODELLAKAAN mennä lainarahoilla ULKOMAILLE, vaikka sitä lainaa joltain saisikin! Missä on ihmisten vastuuntunto? Vähän samaa luokkaa kun nämä osamaksusopimukset kännykän ostoon. Olisiko halvempi malli mahdollinen, tai jos vielä kuukauden pari pärjäisi vanhalla mallilla jotta saisi rahaa säästöön, kun ei kerran (ilmeisestikään) ole rahaa ostaa…
      Aikamoisen hypyn teit logiikassa... Mitä vikaa on puhelimen (tai minkä tahansa muun tuotteen) osamaksussa? Kyllä mulla oli rahaa ostaa uusi puhelin, kun sen tarvitsin, mutta ei se varallisuus tarkoittanut sitä, että mulla olisi kerralla maksaa se 600 e. Jos olisin säästänyt tuon summan, siihen olisi mennyt sama aika kuin sen koko maksun maksamiseen, erona tietenkin se, etten olisi saanut puhelinta käyttöön sinä aikana.

      Lainaa

    15. Tulos: +287 (365 ääntä)
      Henrillä on talo ja firma eikä _silti_ anna edes tonneja ensimmäiselle uusavuttomalle järkijätölle joka sitä kehtaa pyytää - tässä se kokoomuksen politiikka taas tiivistyy, nii!

      Lainaa

    16. Tulos: +323 (329 ääntä)
      Tämä on näitä ihmiskunnan luteita. Yrittää säälitävällä kikkailulla esittää kaveria ja sitten pummii rahaa, maksamatta koskaan takaisin. Henrille hatunnosto, poistat vaan fb:stä ja et oo yhteyksissä. Hoitoa tuo ihminen tarvitsee.

      Lainaa

    17. Tulos: +258 (264 ääntä)
      Tässä maassa kyllä yh pärjää taloudellisesti kun osaa elää.. kokeiltu juttu nyt jo yli kymmenen vuotta.. Ulkomailla ei käydä, mutta ei mun porukoillakaan ollut rahaa liikoja, vaikka molemmat vanhemmat kuulu perheeseen ja kävi jopa töissä..

      Lainaa

    18. Tulos: +138 (140 ääntä)
      Aaaargggh! Itse en ikinä lainaisi tuollaiselle rahaa..

      Lainaa

    19. Tulos: +102 (168 ääntä)
      Persettä myymällä sais varmasti helposti kasaan vähän enemmänkin kuin vaan "pari tonnia.." :D

      Lainaa

    20. Tulos: +79 (105 ääntä)
      hehee ämmällä on seonnu nuppi!

      Lainaa

    21. Tulos: +285 (287 ääntä)
      Mauno: Tämä on näitä ihmiskunnan luteita. Yrittää säälitävällä kikkailulla esittää kaveria ja sitten pummii rahaa, maksamatta koskaan takaisin. Henrille hatunnosto, poistat vaan fb:stä ja et oo yhteyksissä. Hoitoa tuo ihminen tarvitsee.
      Tässä tapauksessa vaan jäi toi turha esittäminenkin aika vähälle, eikä edes väittänyt maksavansa takaisin vaan rehellisesti pyysi heittämään pari tonnia :D

      Lainaa

    22. Tulos: +199 (201 ääntä)
      Jos oikeasti käyttää lainarahat ulkomaan matkaan niin silloin rahatilanne ei ole niin huono jos sen turhuuksiin käyttää.

      Lainaa

    23. Tulos: +42 (104 ääntä)
      Toivon hartaasti että tapaisin tuon emman joskus. Pyytäisin varaamaan matkan ja ostamaan luotolle lahjoja, myös itsellensä. Sen jälkeen katkaisisin kaikki yhteydet ko. saastaan.

      Lainaa

    24. Tulos: +305 (307 ääntä)
      Vai että tässä kun vaihdettiin kuulumisia... Eihän tuo nainen sanonut mitään muuta "Joo" ja heti sen jälkeen pyysi paria tonnia lainaksi? Uskomatonta.

      Lainaa

    25. Tulos: +320 (324 ääntä)
      Kummasti oma äitini yh:na kasvatti kolme lasta ihan hyviksi ihmisiksi eikä pumminut rahaa koskaan keneltäkään. Eipä mekään pahemmin Karibialla käyty, mutta ei tullut traumoja siitä. Emma, olet perseestä.

      Lainaa

    26. Humppaaja 5.2.2015 8:24
      Tulos: +139 (165 ääntä)
      : Aikamoisen hypyn teit logiikassa… Mitä vikaa on puhelimen (tai minkä tahansa muun tuotteen) osamaksussa? Kyllä mulla oli rahaa ostaa uusi puhelin, kun sen tarvitsin, mutta ei se varallisuus tarkoittanut sitä, että mulla olisi kerralla maksaa se 600 e. Jos olisin säästänyt tuon summan, siihen olisi mennyt sama aika kuin sen koko maksun maksamiseen, erona tietenkin se, etten olisi saanut puhelinta käyttöön sinä aikana.
      Minä puolestani en ihmettele osamaksua yhtään vaan sitä, että joku haluaa maksaa 600 euroa yhdestä pienestä puhelimesta. Tietokoneesta tai soittimesta voin maksaa sen verran, mutta joka toinen vuosi en halua käyttää 600 euroa kännykkään.. :D

      Lainaa

    27. Tulos: +40 (46 ääntä)
      Ei Emman tapaukseen voi edes kommentoida. :O

      Lainaa

    28. Tulos: +191 (193 ääntä)
      Emma olisi varmaan tyytyväinen sitten, kun on pari tonnia saanut. Tai sitten tulisi parin kuukauden päästä "voitko heittää kolme tonnia, kun lapset tarvii uuden auton".

      Lainaa

    29. Tulos: -44 (128 ääntä)
      Aikamoisen hypyn teit logiikassa… Mitä vikaa on puhelimen (tai minkä tahansa muun tuotteen) osamaksussa? Kyllä mulla oli rahaa ostaa uusi puhelin, kun sen tarvitsin, mutta ei se varallisuus tarkoittanut sitä, että mulla olisi kerralla maksaa se 600 e. Jos olisin säästänyt tuon summan, siihen olisi mennyt sama aika kuin sen koko maksun maksamiseen, erona tietenkin se, etten olisi saanut puhelinta käyttöön sinä aikana.
      Kuinkahan paljon mahtaa korko olla noissa osamaksukaupoissa? Voi tulla puhelin yllättävän kalliiksi... ja samalla olla kiinni jossain älyttömässä vuosia kestävässä liittymässä, joka on pakko kytkykaupalla hankkia. Entä kulut, jos haluat tuosta kytkystä kesken kaiken pois?

      Lainaa

    30. Tulos: -9 (105 ääntä)
      Ja entäs jos se kallis puhelin hajoaa kesken kaiken. Siinähän makselet edelleen.

      Lainaa

    31. Tuntematon Potilas 5.2.2015 9:11
      Tulos: +137 (137 ääntä)
      Eikö Emmalla ole lähempiä tuttavia/sukulaisia joilta voisi lainata rahaa? Tuskin Henri lainaa senttiäkään sellaiselle tyypille, jota ei ole nähnyt yli 20 vuoteen. Ja ulkomaillekko pitää heti päästä?

      Lainaa

    32. Tulos: +32 (92 ääntä)
      jepjep: No ei kyllä TODELLAKAAN mennä lainarahoilla ULKOMAILLE, vaikka sitä lainaa joltain saisikin! Missä on ihmisten vastuuntunto? Vähän samaa luokkaa kun nämä osamaksusopimukset kännykän ostoon. Olisiko halvempi malli mahdollinen, tai jos vielä kuukauden pari pärjäisi vanhalla mallilla jotta saisi rahaa säästöön, kun ei kerran (ilmeisestikään) ole rahaa ostaa…
      En myöskään ymmärrä pointtiasi? Itse tienaan noin 45t€/v ja pärjään mielestäni hyvin. Silti olen ostanut ainakin 4 viimeistä puhelintani osamaksulla. Ei siksi, ettei olisi ollut rahaa, vaan siksi, että se on tullut halvemmaksi ja ei tee juuri mitään lovea kukkaroon kerralla. Toki ymmärrän, jos ei ymmärrä, että ne osamaksutkin pitää maksaa. Jos esim. ostaa kaikki televisiot, tietokoneet ym. osamaksulla, niin kokonaissummat saattaa pompsahtaa aikamoisiksi.

      Lainaa

    33. Tulos: +113 (127 ääntä)
      tiuku: Tässä maassa kyllä yh pärjää taloudellisesti kun osaa elää.. kokeiltu juttu nyt jo yli kymmenen vuotta.. Ulkomailla ei käydä, mutta ei mun porukoillakaan ollut rahaa liikoja, vaikka molemmat vanhemmat kuulu perheeseen ja kävi jopa töissä..
      Jaa. Minäkin olen ollut yh yli kymmenen vuotta ja ulkomaillakin on käyty. Ei se taloudellinen pärjääminen ole yh:lle sen vaikeampaa kuin muillekaan, miten se nyt istuukin noin tiukassa se uskomus siitä että yh on yhtäkuin köyhä ja avuton?

      Lainaa

    34. Tulos: +210 (210 ääntä)
      Voin jo kuvitella millaisilla lauseilla Emma väistelisi takaisinmaksua. "Sullahan menee niin hyvin, ettet sä niitä rahoja tarvitse takaisin. Kun olet varmasti niin komeakin, että tulet toimeen ilmankin."

      Lainaa

    35. Tulos: +103 (111 ääntä)
      Fuksia: Jos oisin niin rahan tarpees et kaukasilt tutuilt pitäis pummii rahaa, ni ne rahat menis johonki vähäsen tarpeellisempaan ku joku ulkomaan matka.
      Sinä et olekaan sosiopaatti, kuten Emma.

      Lainaa

    36. Tulos: +95 (101 ääntä)
      Tsemppihalaus lapselle. Voi häntä pientä, ulkomaanmatkaankaan varaa :<

      Lainaa

    37. Tulos: +30 (48 ääntä)
      Mitä helvettiä mä juuri luin..

      Lainaa

    38. Tulos: +169 (175 ääntä)
      Törkeydellä ei ole rajaa. Vituttaa että tommosilla ihmisillä on lapsia.

      Lainaa

    39. Tulos: -116 (180 ääntä)
      Banaani: Henrillä on talo ja firma eikä _silti_ anna edes tonneja ensimmäiselle uusavuttomalle järkijätölle joka sitä kehtaa pyytää – tässä se kokoomuksen politiikka taas tiivistyy, nii!
      Henrillä ei ole mitään velvollisuutta alkaa elättää kenenkään toisen perhettä.

      Lainaa

    40. Tulos: +131 (139 ääntä)
      Salme: Ja entäs jos se kallis puhelin hajoaa kesken kaiken. Siinähän makselet edelleen.
      Sama asia onko se puhelin etu- vai jälkikäteen maksettu jos se hajoaa. Saman summan siitä maksat kuitenkin.

      Lainaa

    41. Tulos: +162 (182 ääntä)
      On kyllä tyly tyyppi toi Henri. Eikö se yhtään ajattele, että Emma ei pääse tänä vuonna ehkä ulkomaille. Mun mielestä Henrin pitäis kyllä ehdottomasti tosta aiheuttamastaan mielipahasta maksaa neljä tonnia. Tsiisus näitä nykypäivän ihmisiä, yhtään ei voida auttaa.

      Lainaa

    42. Tulos: +166 (166 ääntä)
      jepjep: No ei kyllä TODELLAKAAN mennä lainarahoilla ULKOMAILLE, vaikka sitä lainaa joltain saisikin!
      Tuossa puhutaan nimenomaan _antamisesta_ eikä lainaamisesta. Anyway, Henrin kommentti "täh?" tiivistää tämän keissin kyllä erittäin tyhjentävästi. Ei mitään lisättävää siihen.

      Lainaa

    43. Tulos: +38 (82 ääntä)
      Näissä kyllä pitäisi laittaa nimi (Emman) julkiseksi ettei kukaan normaali ihminen mene haksahtamaan tuollaiseen idioottiin. Myis edes itseään niin voisi joskus saada työnteolla rahaakin.

      Lainaa

    44. Tulos: +115 (117 ääntä)
      Kerro pojallesi että ei, ei mennä ulkomaille ja äiti on täys idiootti..

      Lainaa

    45. Tulos: +134 (134 ääntä)
      köyhä: Henrillä ei ole mitään velvollisuutta alkaa elättää kenenkään toisen perhettä.
      Banaani taisi kyllä jo tajuta tuon.

      Lainaa

    46. Tulos: +6 (18 ääntä)
      Voi tsiisus...

      Lainaa

    47. superior species 5.2.2015 10:50
      Tulos: -57 (95 ääntä)
      Vaikuttaa jotenkin kaikinpuolin tekemällä tehdyltä keskustelulta...

      Lainaa

    48. Tulos: +130 (140 ääntä)
      Raivostuttavaa, miten tällaset tyhjäpäät pilaa usein kaikkien yksinhuoltaja äitien maineen.. Oma äitini oli kahden lapsen yksinhuoltaja, mutta on tehnyt lasten kasvattamisen ohessa ihan jäätävästi duunia ja omistaa tällä hetkellä kolmekin asuntoa, joista kahta toki vuokraa. Veikkaan että ei oo kertaakaan vaivautunu tuhlaamaan aikaansa pummimiseen tai kitisemiseen kuinka 'yhteiskunta on paskaa kun ei tue yksinhuoltajia'.. Nykyään vaan vaikuttaa siltä että pelkästää käsite 'yh-mutsi' tuntuu olevan monelle joku yleinen läppä? Älkää yleistäkö!

      Lainaa

    49. Tulos: 0 (34 ääntä)
      superior species: Vaikuttaa jotenkin kaikinpuolin tekemällä tehdyltä keskustelulta…
      Vähän samaa funtsin, mutta mistäs näitä tietää. Joku Feisbuuk etsivä vois nyt tsekkaan kuinka vanha toi Emman profiili on.

      Lainaa

    50. itsellesi tsiisus 5.2.2015 11:04
      Tulos: -13 (75 ääntä)
      : Aikamoisen hypyn teit logiikassa… Mitä vikaa on puhelimen (tai minkä tahansa muun tuotteen) osamaksussa? Kyllä mulla oli rahaa ostaa uusi puhelin, kun sen tarvitsin, mutta ei se varallisuus tarkoittanut sitä, että mulla olisi kerralla maksaa se 600 e. Jos olisin säästänyt tuon summan, siihen olisi mennyt sama aika kuin sen koko maksun maksamiseen, erona tietenkin se, etten olisi saanut puhelinta käyttöön sinä aikana.
      Jos olisit pistänyt rahaa sivuun, ja jotain olisi sattunut ja tarvitsisitkin rahat muuhun, olisivat ne vielä olemassa. Mutta kun olet osamaksusopimukseen sitoutunut, ja vaikka työ menee alta, niin voi voi. Sitä ei osteta mihin ei ole varaa ja piste.

      Lainaa

    51. Tulos: -112 (138 ääntä)
      Banaani: Henrillä on talo ja firma eikä _silti_ anna edes tonneja ensimmäiselle uusavuttomalle järkijätölle joka sitä kehtaa pyytää – tässä se kokoomuksen politiikka taas tiivistyy, nii!
      Tolla logiikalla, jos vaan satut näkemään miljonäärin kadulla, hänen pitäisi sinulle antaa tonni rahaa, jos sulla vaan sattuu olemaan tiukkaa. En mäkää heittäs jollekki ala-asteen tutulle tonneja, enkä senttejäkään, vaikka miten rikas olisin.

      Lainaa

    52. Tulos: +142 (144 ääntä)
      hekomopo: Tolla logiikalla, jos vaan satut näkemään miljonäärin kadulla, hänen pitäisi sinulle antaa tonni rahaa, jos sulla vaan sattuu olemaan tiukkaa. En mäkää heittäs jollekki ala-asteen tutulle tonneja, enkä senttejäkään, vaikka miten rikas olisin.
      Luulenpa että Banaanin kommentti oli sarkasmia.

      Lainaa

    53. Tulos: +153 (155 ääntä)
      "ajattelitko pitää lupauksen.." Mun pääpinna katkeaa!

      Lainaa

    54. pönttöpää einari 5.2.2015 11:37
      Tulos: +144 (144 ääntä)
      köyhä: Henrillä ei ole mitään velvollisuutta alkaa elättää kenenkään toisen perhettä.
      Anteeksi, mutta uskon tuon kommentin olleen sarkasmia. Tiedämme kyllä kaikki, ettei Henrillä ole velvollisuutta elättää tätä vippaajaa.No, tekstissähän sävy ei aina hevin erotu, että ymmärrän sikäli närkästymisesi. Itse mokaan kommentoin vain, että joidenkin pokka pitää ja härskiydellä ei ole rajaa. Varmaan käynyt jo kaikki muut vanhat "tutut" läpi ennen Henriä kaiken lisäksi. Tässä ihan vähän asiaan liittyvä esimerkki avun pyytäjän härskiydestä: Kerran eräs kerjäläinen (kantasuomalainen) tuli Kolmen Sepän aukiolla pyytämään rahaa. Kävin kaikki taskuni ja lompakon läpi, sillä tapanani on antaa avustusta sitä pyytävälle aina, jos rahaa on päällä. No, ei ollut sillä hetkellä seteleitä, eikä kolikoita, niin kerjäläinen totesi, että mene automaatille! Lähdin pois sanomatta mitään... Olisin kai voinut mennä automaatille, mutta mielestäni ylitettiin tietty pyynnön ja vaaitmuksen välinen raja.

      Lainaa

    55. Tulos: +8 (42 ääntä)
      Oikein elämäntapakoululainen toi Emma:D muksun on pyöräyttänyt,mut ei puhettakaan et töihin menis,tai ees yrittäis hakea mitään töitä:D Ois ees yrittänyt paremmin

      Lainaa

    56. PowerSurge 5.2.2015 11:50
      Tulos: +175 (175 ääntä)
      Röyhkeydellä ei ole enää mitään rajoja. Sanattomaksi vetää. "Niin ajattelitko vielä pitää lupauksen siitä parista tonnista?" Minkä lupauksen? :D

      Lainaa

    57. Tulos: +67 (71 ääntä)
      Ilkeä ja paha Henri ei lainaa rahaa. Voihan kyynel. Tuollaiset Emman kaltaiset idiootit pitäis steriloida. Tosin vahinkohan on jo tapahtunut, mut jos se ei ainakaan enempää tekis niitä ipanoita. Säälittää lapsi, jota on paiskattu idiootilla vanhemmalla.

      Lainaa

    58. yli opisto hörho 5.2.2015 12:23
      Tulos: +86 (88 ääntä)
      VOI HYVÄ LUOJA O<IHFOI<RHYFUG<BCN<FGRHEHJRJRT Tämä on jo jotain ihan uutta. Miten jollakin oikeasti on pokkaa tällaiseen? Minä hyvä että jotenkin kiertoilmaisulla viitsin ohimennen mainita omalle äidilleni jos tarvitsisin rahallista tukea parikymppiäkään, ja sitten luen feissarimokista miten joku ihminen laittaa toiselle viestiä että "joo, ollaan nähty viimeksi 20 vuotta sitten mutta rikas kun olet niin voisitko antaa pari tonnia?". Mitä helvettiä????

      Lainaa

    59. Tulos: -39 (55 ääntä)
      No, eihän tää mikään oikee tilanne oo. Ihan selvä provo

      Lainaa

    60. Tulos: +73 (75 ääntä)
      Sääliksi käy Emman poikaa. Ei löydy ainakaan kotoa kovin kummosia eväitä elämän tielle...

      Lainaa

    61. Tulos: +81 (97 ääntä)
      Virpi: No, eihän tää mikään oikee tilanne oo. Ihan selvä provo
      En usko että tiedät mitä provo tarkoittaa.

      Lainaa

    62. Tulos: +9 (19 ääntä)
      jepjep: No ei kyllä TODELLAKAAN mennä lainarahoilla ULKOMAILLE, vaikka sitä lainaa joltain saisikin! Missä on ihmisten vastuuntunto? Vähän samaa luokkaa kun nämä osamaksusopimukset kännykän ostoon. Olisiko halvempi malli mahdollinen, tai jos vielä kuukauden pari pärjäisi vanhalla mallilla jotta saisi rahaa säästöön, kun ei kerran (ilmeisestikään) ole rahaa ostaa… Mistäpä kuvittelit että kyseessä on laina? En jaksa uskoa että ämmällä oli tarkoituksena takaisin maksaa.

      Lainaa

    63. Tulos: -76 (98 ääntä)
      Naiset.... ja gold diggerit...

      Lainaa

    64. Tulos: +30 (70 ääntä)
      : Aikamoisen hypyn teit logiikassa… Mitä vikaa on puhelimen (tai minkä tahansa muun tuotteen) osamaksussa? Kyllä mulla oli rahaa ostaa uusi puhelin, kun sen tarvitsin, mutta ei se varallisuus tarkoittanut sitä, että mulla olisi kerralla maksaa se 600 e. Jos olisin säästänyt tuon summan, siihen olisi mennyt sama aika kuin sen koko maksun maksamiseen, erona tietenkin se, etten olisi saanut puhelinta käyttöön sinä aikana.
      Jos säästää rahat itse, puhelimen hinta ehtii pudota. Osamaksulla saman tuotteen ostamiseen voi mennä siis jopa parisataa euroa enemmän rahaa. Osamaksulla puhelimen tai vastaavan värkin ostamisen ymmärrän vain, jos vanha hajoaa eikä säästöjä ole opiskelun tai pienen palkan vuoksi juuri yhtään. (Eikä silloin osteta 600 euron puhelinta, ainakaan jos järki yhtään juoksee.)

      Lainaa

    65. Tulos: +57 (61 ääntä)
      Mauno: Tämä on näitä ihmiskunnan luteita. Yrittää säälitävällä kikkailulla esittää kaveria ja sitten pummii rahaa, maksamatta koskaan takaisin. Henrille hatunnosto, poistat vaan fb:stä ja et oo yhteyksissä. Hoitoa tuo ihminen tarvitsee.
      Se näillä idiooteilla meneekin pahasti pieleen: ollaan niin kärsimättömiä. Ei jakseta esittää tarpeeks kauaa kaveria, vaan heitetään jo tokassa viestissä pöytään, että lainaatko pari tonnia. Ei voi käsittää, mitä ihmettä näillä liikkuu päässä? Aivan, EI MITÄÄN!

      Lainaa

    66. Tulos: +86 (96 ääntä)
      "Tänä vuonna ei päästä ulkomaille" Jumalauta minä olen 31v enkä ole koskaan päässyt käymään ulkomailla.

      Lainaa

    67. Tulos: -8 (64 ääntä)
      Long story short: Ihmisillä on eri tarpeita ja käyttävät puhelinta eri asioihin. Ei kaikki älypuhelimia ostavat käytä niitä vain pelien pelailuun tai brassailuun, eivätkä kaikki osta liittymiä miettimättä ensin. Ihmiset tulevat myös erilaisista taustoista ja heillä on erilainen rahatilanne. Vaikka sinulle yksinkertainen, halpa puhelin on täysin sopiva, toinen ihminen saattaa tarvita kalliimman puhelimen toimintoja jatkuvasti esimerkiksi työssään. Mutta jos näistä kommenteista mitään jäi käteen niin lähinnä se, kuinka nopeasti muut ihmiset tuomitsevat toisen ihmisen harkitun, tarpeellisen päätöksen tietämättä tilanteesta ja henkilöstä oikeasti yhtään mitään.
      Humppaaja: Minä puolestani en ihmettele osamaksua yhtään vaan sitä, että joku haluaa maksaa 600 euroa yhdestä pienestä puhelimesta. Tietokoneesta tai soittimesta voin maksaa sen verran, mutta joka toinen vuosi en halua käyttää 600 euroa kännykkään..
      Minä taas en (kannettavasta) soittimesta maksaisi edes viidesosaa tuosta summasta. Enkä puhelimesta maksa tuollaista summaa joka toinen vuosi. Toivottavasti kestää käytössä vielä toiset kolme vuotta. En tiedä, miten olisin ulkomailla asuessani pärjännyt ilman sitä, sillä se antoi minulle mahdollisuuden tutustua kaupunkiin paikantavan kartan ja reittioppaiden avulla ja Suomeen kommunikoinnista ei tarvinnut maksaa kalliita hintoja, kun netin kautta toimivat sovellukset antoivat puhua ja viestitellä niin paljon kuin huvitti (halpaan liittymään kuului rajaton netti - säästin tällä moninkertaisesti puhelimen hinnan). En todellakaan juokse uusien trendien perässä ja käytän vanhoja tuotteita niin pitkään kuin mahdollista, mutta ilman tuota osamaksupuhelinta en olisi pärjännyt.
      Salme: Kuinkahan paljon mahtaa korko olla noissa osamaksukaupoissa? Voi tulla puhelin yllättävän kalliiksi… ja samalla olla kiinni jossain älyttömässä vuosia kestävässä liittymässä, joka on pakko kytkykaupalla hankkia. Entä kulut, jos haluat tuosta kytkystä kesken kaiken pois?
      Maksoin 25 e/kk kahden vuoden ajan, ei korkoja. Puhelimen valintaan liittyi vahvasti juurikin tarjousliittymä, joka oli aivan selkeästi sellainen, jota ei minun tarvitse tulla muuttamaan. 1000 minuuttia, 500 tekstiviestiä ja rajaton netti 20 e/kk ensimmäisen vuoden ja 25 e/kk sen jälkeen oli minulle täydellinen ja kolmen vuoden jälkeen ei ole ollut kertaakaan tarvetta muuttaa. Ei osamaksusopimukset ja liittymät ole huonoja, niistä pitää vain löytää se oikea. Ehkä nykyään liittymä on jo hinta/määrä-suhteeltaan vanhentunut, mutta minulle silti vielä toimiva.
      skörä: Jos säästää rahat itse, puhelimen hinta ehtii pudota. Osamaksulla saman tuotteen ostamiseen voi mennä siis jopa parisataa euroa enemmän rahaa. Osamaksulla puhelimen tai vastaavan värkin ostamisen ymmärrän vain, jos vanha hajoaa eikä säästöjä ole opiskelun tai pienen palkan vuoksi juuri yhtään. (Eikä silloin osteta 600 euron puhelinta, ainakaan jos järki yhtään juoksee.) Jos säästää, puhelimen hinta putoaa ja lopulta häviää markkinoilta, jolloin ostettavaksi jää kalliimpi, uudempi malli. Tarvitsin uuden, nettiä käyttävän puhelimen juuri tuon yllämainitun ulkomaille muuton takia. (Edellinen puhelimeni oli eräs Nokian 2000-luvun puolivälin halvimmista malleista ja käytin sitä monta vuotta.) Puhelin on maksanut itsensä takaisin monessakin tilanteessa ja toimii vielä vuosien jälkeenkin moitteettomasti. Parempi se on ostaa kerralla hyvä, kuin huono ja halpa usein.
      itsellesi tsiisus: Jos olisit pistänyt rahaa sivuun, ja jotain olisi sattunut jatarvitsisitkin rahat muuhun, olisivat ne vielä olemassa. Mutta kun olet osamaksusopimukseen sitoutunut, ja vaikka työ menee alta, niin voi voi. Sitä ei osteta mihin ei ole varaa ja piste.
      Tsiisus itsellesi. Ei sopimuksia tietenkään kannata tehdä, jos tuntuu siltä, että oma taloudellinen tilanne voi olla hataralla pohjalla. Mutta tuossa elämänvaiheessa 25e/kk minulle erittäin hyödyllisestä välineestä ei todellakaan olisi haitannut, vaikka työ olisi mennyt alta. Ja osamaksuhan on juuri tarkoitettu siihen, ettei tarvitse käyttää rahaa kerralla, jos ei halua tai ei pysty (vaikka sillä usein huitajaakin köyhiä koroilla). Minulla ei ollut varaa ostaa puhelinta yhdellä rykäyksellä, mutta osamaksulla oli ja se oli minulle täydellinen sopimus. Piste.

      Lainaa

    68. Tulos: +163 (163 ääntä)
      Onpa kyllä uskomattoman törkeä nainen. Tuokin: "kuulin et perit vanhemmiltas talon? ja muutenkin menee hyvin?", eli ilmeisesti Henrin vanhemmat ovat kuolleet? Varmasti Henri ajattelikin välittömästi "jes perinpäs talon, kyllä nyt menee hyvin, ja olen vielä komeakin"... Ei edes osanottoa Emmalta vaan heti käsi ojossa. Kuinka sekasin päästään täytyy olla että kuvittelee olevansa oikeutettu ala-asteen tuttavan omaisuuteen, oli se sitten peritty, yrittäjänä ansaittu tai vaikka lotossa voitettu. Eei saatana...

      Lainaa

    69. Tulos: +74 (74 ääntä)
      yli opisto hörho: VOI HYVÄ LUOJA O<IHFOI<RHYFUG<BCN<FGRHEHJRJRT Tämä on jo jotain ihan uutta. Miten jollakin oikeasti on pokkaa tällaiseen? Minä hyvä että jotenkin kiertoilmaisulla viitsin ohimennen mainita omalle äidilleni jos tarvitsisin rahallista tukea parikymppiäkään, ja sitten luen feissarimokista miten joku ihminen laittaa toiselle viestiä että "joo, ollaan nähty viimeksi 20 vuotta sitten mutta rikas kun olet niin voisitko antaa pari tonnia?". Mitä helvettiä????
      Minuakin yleensä häveliäisyys estää pyytämästä vanhemmiltani edes satasta, vaikken kyllä kieltäydy rahasta jos he tulevat sitä omasta aloitteestaan tarjoamaan. Ja sitten joku tyyppi ottaa yhteyttä lapsuuden kaveriinsa ensimmäistä kertaa 20 vuoteen, ja heti kolmannessa repliikissään sanoo "heitätkö pari tonnia"? Pitääkö Emman sanoa lapselle ettei tänä vuonna päästä ulkomaille? No pitää. Ei ulkomaille pääsy ole elinehto tai perusoikeus. Ei päästä ulkomaille tänä vuonna, no voi nyyh.

      Lainaa

    70. Tulos: +27 (39 ääntä)
      Salme: Kuinkahan paljon mahtaa korko olla noissa osamaksukaupoissa? Voi tulla puhelin yllättävän kalliiksi… ja samalla olla kiinni jossain älyttömässä vuosia kestävässä liittymässä, joka on pakko kytkykaupalla hankkia. Entä kulut, jos haluat tuosta kytkystä kesken kaiken pois?
      Riippuu tietysti, mistä ostaa, mutta itse esimerkiksi tilasin just uuden (tosin alle 200 hintaisen enkä 600) puhelimen omalta operaattorilta osamaksulla. Hinta oli itse asiassa vajaan euron halvempi kuin jos olisin maksanut kerralla. Tilaus ei myöskään sitonut asiakkaaksi (tosin liittymäni sitoo, mutta sekin oli harkiten tehty valinta). Jäljellä olevat maksuerät saa koska tahansa maksaa pois ilman lisäkuluja. Toki elektroniikka vanhenee ja halpenee, mutta eipä nykyään säästämälläkään korkotuloille pääse, joten mikäs tässä niitä osamaksuja maksellessa. Kunhan ei mene hölmöyksissään hankkimaan niin paljon kaikkea, että on viidetkymmenet osamaksut hoidettavana. Ihan turha siis kritisoida osamaksuja erittelemättä yhtään. On niitä toki kalliitakin osamaksumuotoja, esim. monet luottokortit ja Klarna-laskutukset.

      Lainaa

    71. Hairysteed 5.2.2015 15:20
      Tulos: +34 (36 ääntä)
      Ajattelitko Emma pitää lupauksesi olla pummaamatta?

      Lainaa

    72. Tulos: +63 (63 ääntä)
      "tänävuonna ei päästä ulkomaille" mitä vittua? Ei tosiaan meidän melko huonotuloinen lapsiperhe juuri ulkomailla matkaillut.. Vähän liian selvästi nyt tuli esille miten todellinen tarve niille rahoille muka oikeesti on.

      Lainaa

    73. Kytkyllä ostaja 5.2.2015 16:05
      Tulos: +16 (22 ääntä)
      Salme: Kuinkahan paljon mahtaa korko olla noissa osamaksukaupoissa? Voi tulla puhelin yllättävän kalliiksi… ja samalla olla kiinni jossain älyttömässä vuosia kestävässä liittymässä, joka on pakko kytkykaupalla hankkia. Entä kulut, jos haluat tuosta kytkystä kesken kaiken pois?
      Itse asiassa kun maksat kytkyllä puhelinta niin ei tule yhtään kalliimmaksi osamaksulla kuin käteisellä. Ja kuinkahan usein liittymää vaihtelet jos ei pysty samaa liittymää pitämään 2 vuotta niinkuin sopimuksissa aina on.

      Lainaa

    74. Tulos: +53 (55 ääntä)
      Taitaa se ulkomaille pääsy ja lapselle lahja kommentti olla loppuun tehty "syyllistäminen". Yritti vedota sillä Henriin, tyyliin "et kai sinä nyt pienelle lapselle halua sanoa ei...". Mitään muuta järkevää vaihtoehtoa en ko. pyynnölle osaa keksiä.

      Lainaa

    75. herrahermiitti 5.2.2015 16:32
      Tulos: +77 (81 ääntä)
      Huvittavaa kuinka moni puhuu velkojen takaisinmaksusta vaikkei Emma missään vaiheessa puhunut lainaamisesta. Hän vain pyysi rahaa.

      Lainaa

    76. Tulos: +69 (69 ääntä)
      Toi on ärsyttävää, kun toinen yrittää jotain halutessaan imarrella, että olet niin hyvä ja mukava ihminen ja kaikkea. Tehoaako tollanen oikeesti kehenkään? Jos mä olisin muuten lainaamassa rahaa (mikä on harvinaista), niin just tollaset epäilyttävät manipuloimiskeinot sais mut pikemminkin muuttamamaan mieleni...

      Lainaa

    77. Tulos: +35 (43 ääntä)
      Hyi kun tuli kylmät väreet tuosta Emmasta. Tiedän muutaman tuon oloisen ihmisen, ei voi ymmärtää. Eivät onneksi ole lapsia menneet tekemään. Kummallakin lievä keskittymishäiriö/muu ongelma (en varma diagnoosista enkä halua yleistää) mikä ehkä sit aiheuttaa sen etteivät välttis tajua, että niin ei vain käyttäydytä ja ettei ihmisiä hyväksikäytetä. Emotionaalista väkivaltaahan tuollainen käytös on. Yh-äiti olen itsekin vaan hyvin pärjännyt ilman mitään kerjäämisiä ja ihmisten hyväksikäyttöä. Rahat riittää enemmän kuin hyvin, ja jos jäisin työttömäksi ja muuta niin yhteiskunta auttaa sit. Eli aika turha hakea säälipisteitä yh-äitiydestä se kun ei tänä päivänä paljoakaan vaikuta elämään noin niin kuin taloudellisesti. Ulkomaillakin tulee käytyä muutama kerta vuodessa Tosin pihinä ostan halvimmat mahdolliset liput ja sen mukaan valitsen kohteen :D

      Lainaa

    78. Tulos: -67 (79 ääntä)
      aaahbgaa: “Ei päästä ulkomaille” ei jumalauta oikeesti :DDD
      pilkkaminen vie Helvettiin. joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa sairauksia.

      Lainaa

    79. Tulos: +25 (69 ääntä)
      : Kyllä mulla oli rahaa ostaa uusi puhelin, kun sen tarvitsin, mutta ei se varallisuus tarkoittanut sitä, että mulla olisi kerralla maksaa se 600 e.
      "Kyllä mulla oli rahaa ostaa uusi puhelin, mutta ei se sitä tarkoittanut, että mulla olisi varaa maksaa se." Loogista.

      Lainaa

    80. Tulos: +42 (54 ääntä)
      .: pilkkaminen vie Helvettiin. joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa sairauksia.
      Tuo on ihan hölynpölyä. Kuinka moni on päätynyt helvettiin tähän mennessä? Mistä tieto sinne päätymisestä on saatu? Joku varmaan tullut kertomaan.

      Lainaa

    81. Tulos: +48 (50 ääntä)
      Rahat menevät siis ulkomaille matkustamiseen ja syntymäpäivälahjoihin, mutta ei esimerkiksi ruokaan tai laskuihin? Jotenkin tuntuu siltä, että Emma ei välttämättä olekkaan yksinhuoltaja vaan koittaa saadaa itselleen rahaa helpolla tavalla.

      Lainaa

    82. Tulos: +26 (42 ääntä)
      Tulee oikeasti tunne, että Emman tuntevan kannattaisi vinkata lastensuojeluviranomaisille. Siis jos sillä oikeasti on lapsi, saattoihan se valehdella lapsesta. Mihin se oikeasti käyttäisi ne pari tonnia?

      Lainaa

    83. Tulos: +15 (21 ääntä)
      Ei jumalauta, että otti aivoon lukea tota.

      Lainaa

    84. Härkäruoska 5.2.2015 20:34
      Tulos: +64 (64 ääntä)
      Tuntematon Potilas: Eikö Emmalla ole lähempiä tuttavia/sukulaisia joilta voisi lainata rahaa? Tuskin Henri lainaa senttiäkään sellaiselle tyypille, jota ei ole nähnyt yli 20 vuoteen. Ja ulkomaillekko pitää heti päästä?
      Ovat varmaankin ja toivottavasti pistäneet jo rahahanat tiukasti kiinni tuon ihmisperseen osalta, joten on ollut pakko siirtyä puolituttuihin.

      Lainaa

    85. Tulos: -15 (31 ääntä)
      Mitähä vittuva :D Mr. Ällö misä oleeet?

      Lainaa

    86. Tulos: -8 (28 ääntä)
      skörä: Jos säästää rahat itse, puhelimen hinta ehtii pudota. Osamaksulla saman tuotteen ostamiseen voi mennä siis jopa parisataa euroa enemmän rahaa. Osamaksulla puhelimen tai vastaavan värkin ostamisen ymmärrän vain, jos vanha hajoaa eikä säästöjä ole opiskelun tai pienen palkan vuoksi juuri yhtään. (Eikä silloin osteta 600 euron puhelinta, ainakaan jos järki yhtään juoksee.)
      Puhelimen hinnan pudotessa putoaa myös sen käytettävyys -vähän sama kuin tietokoneissa: sellainen joka vuosikaudet sitten maksoi kuukauden palkan ei nyt kelpaa kuin paperipainoksi. On aika älytöntä odottaa kunnes joku tarvike on halpa, jos siitä samalla tulee jokseenkin arvoton. (Itselleni ihan sama, soitan puhelimella puheluita joten kymmenen vuoden takainen kelpaa mainiosti, mutta toisethan hoitavat pankkiasiansa ja kirjoittavat luennotkin ylös älypuhelimillaan, ja kaipa he säästävät jos jättävät läppärin sen sijaan hankkimatta).

      Lainaa

    87. Tulos: +16 (26 ääntä)
      Mie en kyllä ymmärrä miten puhelimien kytkykaupat on sotkettu tähän. Nykyään ku ostaa puhelimen osamaksulla niin se maksaa vähemmän ko kerralla ostettaessa. Meikäläisen s4 vuosi sitten makso 440e osamaksusopimuksella, jos oisin ostanut sen suoraan kassalle maksaen se ois maksanut 460e. Käytännössä ilmainen laina, eihän sitä kannata heti maksaa ko omat varat kasvaa säästötilillä oikiaa korkoa. Ja pittää se toimiva luuri olla

      Lainaa

    88. Tulos: +21 (23 ääntä)
      ....I can't even..... siis mitä helvettiä nyt taas, on meitä näköjää monee junaa :D

      Lainaa

    89. Tulos: +17 (33 ääntä)
      Nyt ÄKKIÄ lapset pois tolta!!!

      Lainaa

    90. Tulos: +35 (37 ääntä)
      Tuollaset ihmiset on vaa.. hyi. Luulis olevan etenki yh-mammalle selvää, että ekana hoidetaa pakolliset menot, ruuat laskut, lääkkeet ym. Ja sit, JOS jää ylimäärästä, ne voi käyttää matkoihin tai mihin vaa ikinä huvittaaa. Opettelisivat kaikki elättämään ittensä, koska tollanen kerjääminen on vaa säälittävää. Ja etenki marttyyriks ryhtyminen.

      Lainaa

    91. Tulos: +47 (51 ääntä)
      Näkisittepä ilmeeni juuri nyt. Näkisinpä sen itsekin.

      Lainaa

    92. braindead metalhead 6.2.2015 1:25
      Tulos: +31 (41 ääntä)
      IMO, jos ei oo varaa ees ruokkia sitä kersaa, älä hommaa. Kondomit tulee niin paljon halvemmaks kun pikku maija-petterin ulkomaanmatka...

      Lainaa

    93. Sinäminä 6.2.2015 2:18
      Tulos: -29 (55 ääntä)
      Vitun ruma pummihuora myy persettäs tai myy skidis...

      Lainaa

    94. Tulos: -12 (24 ääntä)
      Salme: Kuinkahan paljon mahtaa korko olla noissa osamaksukaupoissa? Voi tulla puhelin yllättävän kalliiksi… ja samalla olla kiinni jossain älyttömässä vuosia kestävässä liittymässä, joka on pakko kytkykaupalla hankkia. Entä kulut, jos haluat tuosta kytkystä kesken kaiken pois?
      Sonera veloittaa 400€ iPhonen kytkykaupan purkamisesta. Jos puhelimen hankinnasta on alle 48kk. Ja kytkyllä ostaja maksaa tuplaten tuotteen ovh:n.

      Lainaa

    95. Tulos: +31 (31 ääntä)
      -K-: Näissä kyllä pitäisi laittaa nimi (Emman) julkiseksi ettei kukaan normaali ihminen mene haksahtamaan tuollaiseen idioottiin.
      Eiköhän Emma onnistu ihan itsestään suojelemaan normaaleja ihmisiä haksahtamiselta :)

      Lainaa

    96. Tulos: +74 (74 ääntä)
      Hymiö: Rahat menevät siis ulkomaille matkustamiseen ja syntymäpäivälahjoihin, mutta ei esimerkiksi ruokaan tai laskuihin? Jotenkin tuntuu siltä, että Emma ei välttämättä olekkaan yksinhuoltaja vaan koittaa saadaa itselleen rahaa helpolla tavalla.
      Mä mietin ihan samaa mokaa lukiessani. Että raha lasta varten on pelkkää paskapuhetta, ja Emma ajattelee sen olevan tuntesiin vetoavaa lompakolle päästäkseen. Tekstin absurdiudesta johtuen itse veikkaan, että kyse olisi mahdollisesti huumeveloista, tai jostain niihin rinnastettavasta. Ensinnä siksi että Emman todellisuudentaju vaikuttaa jotenkin poikkeuksellisen hataralta, jopa haaskalintujen asteikolla (ei kuitenkaan narkkien asteikolla). Lisäksi asialla on ilmeinen kiire, viimeisissä viesteissä melkein epätoivon makua. Pummitaan kun takaisin ei voida maksaa, ja vielä kaukaisilta puolitutuilta kun lähipiiriltä (jos sellaista enää edes on) ei saa vaikka kuinka menee käsi ojossa mankumaan. Eipä Emma tunnu hoksaavan sitäkään että viestikeskustelu ei katoa mihinkään avaruuteen, eli se mitä on sovittu ja lupailtu voi helposti tarkastaa pari riviä ylempää joten manipuloiminen ei tässä oikein onnistu. Itsellä entinen läheinen tuttu alkoi sotkeutua päihteisiin, asia eteni pikkuhiljaa ja salakavalasti joten kesti aivan liian kauan ennen kun ymmärsi tehdä pesäeron koko ihmiseen. Sitä ennen tuli tutuksi manipuloinnin eri muodot suostutteluineen, lahjomisineen, tunteisiin vetoamisineen ja kiristämisineen. Sekä tämä entisiin tuttuihin ja mummon kaiman serkkuihin yhteyden otot rahan lainaamisen toivossa jolla rahoittaa alkoholi ja aineet. Myös minulta hän lopulta kyseli josko voisin pyytää peruskouluaikaisia luokkakavereita yms kaveriksi fb:ssa, ihan vain sitä varten että irtoaisiko heiltä rahaa lainaksi, tai kontakteja laittomiin päihteisiin. Jäivät kyllä nämä kaveripyynnöt multa lähetämättä, jostain kumman syystä. Hän ei käsittänyt ollenkan mitä noloa minä muka siinä näin. Tuli voimakkaasti mieleen nämä vanhat "hyvät" ajat tästä mokasta, ja se ihmisten sielunelämä joka pyörii aineiden ympärillä . Emman käytös ainakin muistuttaa pitkälle itsensä suohon ajaneen narkkarin rahanlypsyä, vaikka siitä ei sitten olisikaan lopulta edes kyse.

      Lainaa

    97. Tulos: +40 (40 ääntä)
      No nyt on kyllä lievästi sanottuna pimeä emäntä.

      Lainaa

    98. SpedePasanen 6.2.2015 9:23
      Tulos: -21 (39 ääntä)
      Ei oo heittää paria tonnia, mutta pari koukkua voisin heittää Emman vatsaan.

      Lainaa

    99. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Mutta ainakin Emma yritti.... =D

      Lainaa

    100. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Huhhuh

      Lainaa

    101. Tulos: +35 (39 ääntä)
      .: pilkkaminen vie Helvettiin. joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa sairauksia.
      Hihhih, joku demoni on siis ejakuloinut sinunkin sisääsi. Kaunis ajatusmaailma.

      Lainaa

    102. Tulos: +44 (46 ääntä)
      köyhä: Henrillä ei ole mitään velvollisuutta alkaa elättää kenenkään toisen perhettä.
      Sarkasmi on vaikea laji.

      Lainaa

    103. IsmoLaitela 6.2.2015 16:05
      Tulos: -22 (32 ääntä)
      Lapsi pois tolta ja lukkojen taa johonki minne kuolee nälkään- Oppiipahan ainakin

      Lainaa

    104. Tulos: +18 (28 ääntä)
      Osa tämänkin jutun kommentoijista on miltei samaa kaliiperia Emman kanss :D

      Lainaa

    105. Tulos: -47 (79 ääntä)
      Ihmetyttää, kun suurin osa ihmisistä on niin vahvasti Emmaa vastaan. Kuitenkin äänestävät vasemmistoa, jolla on täysin sama periaate.

      Lainaa

    106. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Sputnik: Sonera veloittaa 400€ iPhonen kytkykaupan purkamisesta. Jos puhelimen hankinnasta on alle 48kk. Ja kytkyllä ostaja maksaa tuplaten tuotteen ovh:n.
      Mutta osamaksulla puhelin maksaa tasan sen verran kuin kerralla ostaessa, eli ei korkoa, ja puhelimen voi halutessaan maksaa nopeammin pois kuin sovitussa (esim. 24 kk) ajassa. Minä ostin älypuhelimen osamaksulla Soneralta, ja minimimaksu siitä on 16 euroa kuussa. Ei mun mielestäni ollenkaan paha diili, koska mulla ei ole tarvetta vaihtaa uudempaan puhelimeen joka vuosi. Lisäksi mainittakoon, että tätä ennen olen ostanut itselleni uuden puhelimen joskus vuonna 2007. Se oli Nokia ja maksoi noin 38 euroa.

      Lainaa

    107. Tulos: -12 (22 ääntä)
      Varmaan lapsesta kasvaa yhteiskunnalle paljo suurempi kulu erä ku "pari tonnii", ku kasvaa vähä ja rupee tekeen rikoksii. Eiks toi Emma voi mennä johonki kuntaa, jossa lapsen synnyttämisestä maksetaan, ainoo ongelma, että uuden lapsen isä joutus maksaan elatustukee, mut varmaan joku venäjäläinen voi laittaa sen raskaaks, Venäjähän ei luovuta kansalaisiaa ulkomaille, niin ei varmana joudu maksaan elatustukee.

      Lainaa

    108. Tulos: +14 (26 ääntä)
      Nyt mennään jo aika metatasolle kun feissarimokien kommentitkin ovat täynnä köyhien mokia. Puhutaan kuitenkin niin yksinkertaisesta asiasta kuin vähennyslasku. Kun tuloista vähentää menot, tulee tuloksen olla vähintään nolla. Jos tulos on alle nollan, tulee menoja karsia. Silloin jää se Vilja-Petterin ulkomaanmatka ja se ihku osamaksu-kännykkä hankkimatta.

      Lainaa

    109. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Sputnik: Sonera veloittaa 400€ iPhonen kytkykaupan purkamisesta. Jos puhelimen hankinnasta on alle 48kk. Ja kytkyllä ostaja maksaa tuplaten tuotteen ovh:n.
      Ei todellakaan maksa tuplaten. Operaattorien osamaksujen kautta puhelin maksaa aivan tasan tarkkaan saman verran kuin kerralla maksettuna ja esim. DNA:lla puhelin ja liittymä ovat erillisiä tuotteita. Esimerkiksi Iphone 6 64gb 21,91€/kk 36kk eli yhteishinta 788.76€ kun yleisesti ottaen hinta tuolle puhelimelle on 799€. Mistä ihmeestä revit tuon "tuplaten" hinnan? Muilla operaattoreilla hinnat ovat melko lailla samat. Ei kannata heittää faktatietoa asiasta josta sinulla ei ole yhtään minkäänlaista käsitystä...

      Lainaa

    110. Tulos: +28 (40 ääntä)
      yodo: Tulee oikeasti tunne, että Emman tuntevan kannattaisi vinkata lastensuojeluviranomaisille. Siis jos sillä oikeasti on lapsi, saattoihan se valehdella lapsesta. Mihin se oikeasti käyttäisi ne pari tonnia?
      Lastensuojeluviranomaiset mainittu! Tää on nyt just tätä nnettikeskustelu-kultaa. Juu, vähän vaikuttaisi tädillä pakka vajaalta mutta ei sitä kuulopuheen tai jonkun feissarimokan perusteella keneltäkään lapsia aleta ottaa pois. Aika moni kommentoijista sitä kyllä näyttäisi kannattavan. Ihmettelen taas järkevien ihmisten ajatuksenjuoksua.

      Lainaa

    111. Tulos: +14 (16 ääntä)
      hekomopo: Tolla logiikalla, jos vaan satut näkemään miljonäärin kadulla, hänen pitäisi sinulle antaa tonni rahaa, jos sulla vaan sattuu olemaan tiukkaa. En mäkää heittäs jollekki ala-asteen tutulle tonneja, enkä senttejäkään, vaikka miten rikas olisin.
      Sarkasmi on taitolaji ;)

      Lainaa

    112. Tulos: -15 (19 ääntä)
      Luuleeko oikeasti joku, että tää on todellinen tapahtuma? Kökköä tekstiä ja itse keksitty juttu.

      Lainaa

    113. Tulos: +5 (29 ääntä)
      Itsekin olen sitä mieltä että Emma oli enemmän kuin törkeä mutta vielä vähän enemmän mua naurattaa nää kommentoijat/kommentit. Täällä on tehty jo diagnoosia päiheongelmasta ja viemässä lasta täysin itselleen tuntemattomalta ihmiseltä. Että voi hyvää päivää teidän kanssa :'D nettikeskustelujen parhautta nää ketkä luulee tietävänsä asioista aivan kaiken. Nyt vaan odotellessa kuinka monta äidinkielen taituria tulee kertomaan mitenkä monta kieliopillista virhettä oli tässä tekstissä. Valoja tauluun ihmiset.

      Lainaa

    114. Tulos: -8 (12 ääntä)
      Vittu ootte päivittäny mobiilisivun vituiks. Käytettävyys nolla.

      Lainaa

    115. Tulos: +11 (11 ääntä)
      suulperi: Vittu ootte päivittäny mobiilisivun vituiks. Käytettävyys nolla.
      Mitäs ihmettä? Itse olin juuri tulossa sanomaan, että vihdoin toimii kännyllä ilman että tarvitsee zoomata ja rullata sivuttain.

      Lainaa

    116. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Jaakko R: Luuleeko oikeasti joku, että tää on todellinen tapahtuma? Kökköä tekstiä ja itse keksitty juttu.
      Sama tuli mieleen mullekin. Voi tietysti olla tottakin, sitä ei voi tietää, mut en vaan osaa uskoa, että tällaisia ihmisiä olisi oikeasti olemassa. Toisaalta taas, onhan jostain Tukiaisestakin nähty niin moneen kertaan, että se kiertää aivan omalla radallaan... et en tiiä, voi olla ihan kuranttia tavaraa kuitenkin.

      Lainaa

    117. Tulos: +10 (12 ääntä)
      likeaduck: Sama tuli mieleen mullekin. Voi tietysti olla tottakin, sitä ei voi tietää, mut en vaan osaa uskoa, että tällaisia ihmisiä olisi oikeasti olemassa. Toisaalta taas, onhan jostain Tukiaisestakin nähty niin moneen kertaan, että se kiertää aivan omalla radallaan… et en tiiä, voi olla ihan kuranttia tavaraa kuitenkin.
      Kyllä ihmeen tyhmiä ja törkeitä ihmisiä on olemassa, joten tää on voinut hyvinkin tapahtua :D mutta kyllä tää liian hauskaa on ollakseen totta xD

      Lainaa

    118. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Sellaista: Ihmetyttää, kun suurin osa ihmisistä on niin vahvasti Emmaa vastaan. Kuitenkin äänestävät vasemmistoa, jolla on täysin sama periaate.
      Mistäs ihmeestä tuollaista keksit, että suurin osa ihmisistä äänestäisi vasemmistoa? Miten meillä sitten muka olisi porvarihallitus? Eikä minua ihmetytä yhtään, että Emmaa vastaan ollaan. Rahan käyttäminen jonninjoutavaan ulkomaanmatkaan kertoo pinnallisuudesta ja typeryydestä ja ihmisen huonoudesta yleensä, tilanteessa jossa rahaa ei selvästikään ole. Prioriteetit pielessä. Moinen saasta tulisi häpäistä julkisesti.

      Lainaa

    119. Tulos: -19 (19 ääntä)
      takuulla keksitty juttu, sillä ei tuollaisia Emman kaltaisia ihmisiä ole olemassakaan. En ihan oikeasti usko.

      Lainaa

    120. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Ei helvetti. On muijalla otsaa, ei voi muuta sanoa. Ihme ettei noin ahne ihminen ole löytänyt jotain muutta lypsettäväksi kun pitää Facesta etsiä uhreja.

      Lainaa

    121. Tulos: +7 (7 ääntä)
      tästä tulee niin jotenki kummeli jackpot´´ Lainaa 6000 tonnia tulis tarpeeseen´´

      Lainaa

    122. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Voiko tuollainen olla edes totta? Minä en lainaisi edes parhaalle ystävälle, jos noin tökerösti pyytäisi.. Tuo Emma voisi mieluummin hakea vaikka kulutusluottoo, jos on ihan pakko lomalle päästä.. https://financer.com/fi/kulutusluotto/

      Lainaa

    123. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Salme: Kuinkahan paljon mahtaa korko olla noissa osamaksukaupoissa? Voi tulla puhelin yllättävän kalliiksi… ja samalla olla kiinni jossain älyttömässä vuosia kestävässä liittymässä, joka on pakko kytkykaupalla hankkia. Entä kulut, jos haluat tuosta kytkystä kesken kaiken pois?
      Perehdyppä asiaan
      Humppaaja: Minä puolestani en ihmettele osamaksua yhtään vaan sitä, että joku haluaa maksaa 600 euroa yhdestä pienestä puhelimesta. Tietokoneesta tai soittimesta voin maksaa sen verran, mutta joka toinen vuosi en halua käyttää 600 euroa kännykkään..
      Perehdy asiaan ja päivitä tietosi. Kytkyt ja riistokorkoiset osarit ovat pudonneet markkinoilta jo ajat sitten. Lisäksi "puhelimen" toiminnot ja käyttöaste on muuttunut aika tavalla gsm-ajoista.

      Lainaa

    124. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Ei perhana tätä naista, ihme flirttailuakin lisäksi... :D

      Lainaa

    125. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Sinne vaan itseään kauppaamaan jos joku tahtos maksaa. Muuten taitaa jäädä ulkomaanmatkat väliin.

      Lainaa

    126. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Ei oo totta! Minä en ole koskaan lainannut rahaa ystävilleni, enkä todella aio nyt aloittaa. Olisi hakenut lainaa vaikka [linkki poistettu] palvelusta...

      Lainaa

    127. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Mattivaan: Ei oo totta! Minä en ole koskaan lainannut rahaa ystävilleni, enkä todella aio nyt aloittaa. Olisi hakenut lainaa vaikka [linkki poistettu] palvelusta…
      Miksei sitten ole myös tuolta ylhäältä nimimerkki vikströmin kommentista poistettu linkkiä?

      Lainaa

    128. Tulos: +8 (8 ääntä)
      ilmeisesti ylläpito tykkää tuosta financer pikavippisivusta niin paljon...

      Lainaa

    129. fgjhjfghjfhg 8.6.2017 11:28
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      Poistakaa nyt vittuun tuo kirjoittajan "vikström" pikavippimainos tuolta!

      Lainaa

    130. Tulos: +12 (12 ääntä)
      DeLeon: Sääliksi käy Emman poikaa. Ei löydy ainakaan kotoa kovin kummosia eväitä elämän tielle…
      Kyllä kai Emma opettaa pojalleen, että ei tarvitse aikuisena raha-asioista huolehtia, kyllä äidin ala-asteen kaveri jota ei ollut nähnyt yli 20 vuoteen kustantaa kaiken...

      Lainaa

    131. Ei hyvää päivää 26.7.2019 13:47
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Itellä kokemusta moisesta pummimisesta niin kyllä meni herne nenään kun vinkkasin että säästä ja mene töihin! Onneksi ei ole enään kavereita erakko elämä on mukavaa

      Lainaa

    132. Tulos: +2 (2 ääntä)
      vikström: Voiko tuollainen olla edes totta? Minä en lainaisi edes parhaalle ystävälle, jos noin tökerösti pyytäisi.. Tuo Emma voisi mieluummin hakea vaikka kulutusluottoo, jos on ihan pakko lomalle päästä.. [mainos poistettu]
      Voisiko tämän hiton pikavippimainoksen jo poistaa täältä?

      Lainaa

    133. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Absurdi juttu. Mutta jotenkin erityisen absurdia, että monet kommentoijat puhuvat lainasta. Emma puhuu kyllä rahan antamisesta.

      Lainaa

    134. Tulos: +1 (1 ääni)
      Tuntematon Potilas: Eikö Emmalla ole lähempiä tuttavia/sukulaisia joilta voisi lainata rahaa? Tuskin Henri lainaa senttiäkään sellaiselle tyypille, jota ei ole nähnyt yli 20 vuoteen. Ja ulkomaillekko pitää heti päästä?
      Eiköhän ne oo lypsetty kuiviin

      Lainaa

    135. Itara pomelo 16.1.2021 15:10
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Leena: Hei kaikki , Olen Leena Vantaalta, ja haluan vain sanoa erittäin kiitollisen Rossella Osuuskunnalle vilpittömyydestä, avoimuudesta, avoimuudesta, totuudenmukaisuudesta, rakkaudesta ja tuesta lainarahoituksen saamisen aikana ja sen jälkeen. Olen käynyt läpi paljon huijareiden käsissä, eikä aika salli [...]
      Shut up and take my money.

      Lainaa

    136. heimosenkeimo 15.5.2022 12:46
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Pakko olla trolli, ei kukaan voi olla noin hirvee ihminen. Siis tuo Henri kun ei anna kahta tonnia.

      Lainaa

    137. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Vaikka vanha, niin sama pointti pätee edelleen. Moni osamaksu (silloin ja nyt) on usein sen euron tai pari halvempi kuin kertaostoksena. Ja kaikilla ei vaan ole varaa ostaa kerralla edes sitä halvempaa puhelinta/tietokonetta kun sellaisen oikeasti tarvitsee. Olisi myöa hauska tietää kuinka monella osamaksun tuomitsijalla on pankkilainalla esim. auto tai talo? Pankkilainassa ja osamaksussa on TÄYSIN sama toimintaperiaate. Pankkilainaa tarvitsee vain maksaa enemmän takaisin korkojen muodossa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: raha, rikas, viesti, yksityisviesti, ala-aste, kaveri