Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Elämänkoulusta kajahtaa

Elämänkoulun mallioppilailla on paljon asiaa, mutta mitä ihmettä he selittävät?
Elämänkoulusta kajahtaa

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 98 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. PowerSurge 19.2.2015 1:05
      Tulos: +1612 (1696 ääntä)
      Aargh, mitä tekstiä! Onpas kaikin tavoin epäonnistuneita yksilöitä.

      Lainaa

    2. Tulos: -433 (695 ääntä)
      Maisterit käyköön yliopistonsa, elämän koulu paras koulu...

      Lainaa

    3. Tulos: +857 (889 ääntä)
      Elämäm koulu on tässä suuri

      Lainaa

    4. Tulos: +623 (645 ääntä)
      Ei helvetti.

      Lainaa

    5. Tulos: +1158 (1178 ääntä)
      Ala-asteen käynytkin osaa kirjottaa paremmin ku nää puupäät...

      Lainaa

    6. TOSI___MIES 19.2.2015 1:29
      Tulos: -233 (325 ääntä)
      Sami <3

      Lainaa

    7. Tulos: +727 (837 ääntä)
      En tajua tätä ainaista vertailua opiskelukoulun ja elämänkoulun välillä. Minä uskon tähän niinkutsuttuun "elämänkouluun", uskon siihen että kokemukset kasvattavat ihmistä ja on oikeasti hieno asia, että ymmärrystä karttuu sitä kautta. Minä uskon myös oikeaan koulunkäyntiin, on tärkeää osata kirjasta opeteltavia asioita ja tiedonjano on minusta yksi maailman hyödyllisimmistä ja kauneimmista asioista. Mutta siihen minä en usko, että koulu ja elämänkoulu olisivat jotenkin verrattavissa toisiinsa. Jos ei ole käynyt kouluja, niin ei siinä mitään, ei koulunkäynti kaikille maistu. Elämänkokemukset eivät kuitenkaan ole mikään syy siihen, miksi jotkut eivät koulua käy, eikä elämänkoulun käyminen tosiaankaan estä ihmistä käymästä myös muunlaisia kouluja. Huumorillahan voi heittää, että ei ole aikaa mennä yliopistoon kun kaikki päivät ovat täynnä elämänkoulua, mutta todella monet tuntuvat väittävän tuota tosissaan... Monet ovat väittäneet sitä naurettavaksi, miten jotkut sanovat käyneensä elämänkoulun (tai elämäm koulun). Minusta se ei ole naurettavaa, koska jokainen tavallaan. Mutta sitä kyllä kummeksun, jos yhden puheenvuoron aikana sekä lytätään koulunkäynti, että ylistetään elämänkoulua. Minusta se on sama asia, kuin jos sanoisi: Minulla on kyllä ruskeat hiukset, mutta ei se mitään, sillä omistan koiran! T: Pelle tupsu hattu :)

      Lainaa

    8. Tulos: +187 (247 ääntä)
      Peri aatteessahan noista teksteitä saakin selvää...

      Lainaa

    9. Tulos: +157 (165 ääntä)
      On se karu se elämän kova koulu!

      Lainaa

    10. Tulos: +197 (205 ääntä)
      Lespon niin

      Lainaa

    11. Tulos: +596 (606 ääntä)
      Rehti suomalainen mies, joka ei osaa äidinkielestään edes perusteita... 5/5

      Lainaa

    12. elämämkoululaine 19.2.2015 3:10
      Tulos: +902 (910 ääntä)
      Jokainen käy "elämänkoulua", jotkut vaan opiskelevat sen lisäksi. Mistä ihmeestä nää järjen jättiläiset on saaneet sen käsityksen, että opiskelevat tai opiskelleet ihmiset eivät elä ja opi myös opintojensa ulkopuolella.

      Lainaa

    13. Tulos: -69 (125 ääntä)
      Elämän(_)koulu? Onhan se nyt jumalauta kumma ettei edes autokoulu. Vaikka itse kandidaatti olenkin (marginaaliselta alalta) ilmoitan aina korkeimmaksi kouluasteeksi autokoulun.

      Lainaa

    14. Tulos: +517 (521 ääntä)
      Hei, miettikää nyt lääkäreitäki. Ihan turhaan käyvät yliopistojansa, kyllä Elämäm Korkea Koulussa oppisi.

      Lainaa

    15. kaksi ammattia 19.2.2015 4:51
      Tulos: +370 (378 ääntä)
      Elämäm koululainen puolustaa vaimoa, lasta ja kattoa pään päällä henkeen ja vereen - mutta vetää rajan siihen, ettei suostu kouluttautumaan päästäkseen työhön, josta maksetaan rahaa sen perheen elättämiseksi. Koulutuskaan ei toki nykyään aina auta saamaan töitä, mutta kouluttamaton ei ainakaan pääse puolustamaan sitä perhettään juuri muualle kuin sossun luukulle. Kaikkien ei tarvitse olla maistereita, koulutusten joukosta löytyy varmasti elämäm koululaisellekin sopiva, jos vain oikeasti riittää tahtoa satsata sen perheen hyvinvointiin. Uskon että Samin vaimo ja lapsi arvostaisivat enemmän konkreettisia tekoja kuin facessa uhoamista.

      Lainaa

    16. Tulos: -270 (286 ääntä)
      Jotenkin sympaattinen toi Sami.

      Lainaa

    17. Tulos: +283 (287 ääntä)
      Tässä on kaksi erinomaisin arvosanoin elämämkoulusta valmistunutta ammattilaista. Herää vain kysymys: Onko pakko oppia kaikki asiat vaikeamman kautta ja mennä perse eellä puuhun? Miksei menisi kouluun, hankkisi ammattia ja laittaisi elämäänsä sille mallille että vois ehkä jos haluaa perhettä perustaa ja kokea sitä rakkautta ihan terveellä pohjalla?

      Lainaa

    18. Tulos: +606 (612 ääntä)
      Kävin itse kanssa kovan elämäm koulun ja valmistuin mielenterveysalan asiakkaaksi. Suoritin mm. Päihteitä-paskassa-seurassa -tutkinnon, Aikuiskakarajunttien maailmankuva -tutkinnon ja siinä sivuprojektina kävin hardcore psykologian kurssin väkivaltaisen miehen kanssa, jota voisi helposti erehtyä Samiksi. Valmistuttuani sitten selvisikin, että Elämäm koulussa oppikin ihan vain sen, että se oikea koulu olis ollut paljon parempi juttu. Meninpä sitten häntä koipien välissä takaisin opiskelemaan, vittuuntuneena itselleni, koska olin haaskannut aikaani. Jos olisi ihan suoraan kerrottava rehellinen mielipiteeni Samista, mun täytyisi jopa laskeutua hänen tasolleen, ehkä vielä vähän alemmas. Sanonpa siis vaan nätisti, että olen "hieman huolissani", mikäli hänellä on esim. äänioikeus, lapsia, auto, sakset jne...oikeastaan mitä tahansa terävää, elävää tai liikkuvaa. Jotkut ihmiset ovat onnekkaita, kun oppivat lukemaan. Sitten on näitä, joilla on maailman parhaimpiin kuuluvat mahdollisuudet opiskeluun ja vieläpä ilmaiseksi, ja oikeasti kehtaavat ylpeillä elämäm koululla ja vähätellä opiskelun tärkeyttä.

      Lainaa

    19. tupsulakki 19.2.2015 6:46
      Tulos: +299 (305 ääntä)
      Harmi, ettei elämänkoulussa opeteta oikeinkirjoitusta.

      Lainaa

    20. Tulos: +256 (266 ääntä)
      Neekerit ja muut lespot.

      Lainaa

    21. Tulos: +107 (111 ääntä)
      Ei se elämämkoulu sivistytä tai opeta oikeinkirjoitusta. Enkä osaa sanoa saako sillä koulutuksella hyväpalkkaista ammattiakaan.

      Lainaa

    22. Tulos: +77 (81 ääntä)
      Myötähäpeä!

      Lainaa

    23. Tulos: +206 (210 ääntä)
      Jos edes vähän viitsisi jotain muutakin koulua käydä, ei ehkä se elämänkoulukaan olisi niin saakutin kovaa aina.

      Lainaa

    24. Tulos: +205 (211 ääntä)
      Koulut failanneena amiksena voin silti myöntää tuntevani myötähäpeää tällaisten tapauksen osalta. En nyt varmasti muista, mutta sellainen muistikuva olis, että kielioppi hoitui mulla jo vitosluokalla paremmin. En nyt aina mitään täydellistä kirjakieltä kirjoita, mutta joka tapauksessa. Elämäm_kolulaiset kyllä erottaa heti esimerkiksi Iltalehden uutisten kommenttipuolelta, mua eniten ihmetyttää että kuka kehtaa edes laittaa koulutukseensa tai opiskelupaikkaansa jonkun elämän(kovan/korkea)koulun, ja kirjoitusasu on kuin jollain "vitut jostai koulust daa!!1" -henkisellä teinillä. :D

      Lainaa

    25. Tulos: +56 (62 ääntä)
      stipendit jakoon!

      Lainaa

    26. Tulos: +272 (274 ääntä)
      Eikö elämänkoulun "lopettaminen" tarkoittaisi käytännössä kuolemista?

      Lainaa

    27. Tulos: +139 (147 ääntä)
      Ei naurattanut. Alkoi pelottamaan.

      Lainaa

    28. Tulos: +174 (178 ääntä)
      Sitä mä vaan tässä mietin, että onko näiden puhe yhtä älytöntä kuin kirjalliset tuotokset?

      Lainaa

    29. Ankkurinappi 19.2.2015 8:53
      Tulos: +28 (42 ääntä)
      Ja kaiken kruunasi mokien alle pompannut Ylläksen elämämkoululaisvahvistuksen kyhäilemä mainos: "Varaa talven majoitus nyt - lokkaa sisäle!"

      Lainaa

    30. Tulos: +74 (82 ääntä)
      Kala: En tajua tätä ainaista vertailua opiskelukoulun ja elämänkoulun välillä. Minä uskon tähän niinkutsuttuun “elämänkouluun”, uskon siihen että kokemukset kasvattavat ihmistä ja on oikeasti hieno asia, että ymmärrystä karttuu sitä kautta. Minä uskon myös oikeaan koulunkäyntiin, on tärkeää osata kirjasta opeteltavia asioita ja tiedonjano on minusta yksi maailman hyödyllisimmistä ja kauneimmista asioista. Mutta siihen minä en usko, että koulu ja elämänkoulu olisivat jotenkin verrattavissa toisiinsa. Jos ei ole käynyt kouluja, niin ei siinä mitään, ei koulunkäynti kaikille maistu. Elämänkokemukset eivät kuitenkaan ole mikään syy siihen, miksi jotkut eivät koulua käy, eikä elämänkoulun käyminen tosiaankaan estä ihmistä käymästä myös muunlaisia kouluja. Huumorillahan voi heittää, että ei ole aikaa mennä yliopistoon kun kaikki päivät ovat täynnä elämänkoulua, mutta todella monet tuntuvat väittävän tuota tosissaan… Monet ovat väittäneet sitä naurettavaksi, miten jotkut sanovat käyneensä elämänkoulun (tai elämäm koulun). Minusta se ei ole naurettavaa, koska jokainen tavallaan. Mutta sitä kyllä kummeksun, jos yhden puheenvuoron aikana sekä lytätään koulunkäynti, että ylistetään elämänkoulua. Minusta se on sama asia, kuin jos sanoisi: Minulla on kyllä ruskeat hiukset, mutta ei se mitään, sillä omistan koiran! T: Pelle tupsu hattu
      Kiitos! Olen samaa mieltä, enkä olisi itse osannut paremmin kommentoida tätä asiaa.

      Lainaa

    31. Tulos: -112 (152 ääntä)
      PowerSurge: Aargh, mitä tekstiä! Onpas kaikin tavoin epäonnistuneita yksilöitä.
      Määrittele epäonnistunut yksilö? Mietin vaa et aika ylimielistä sanoa toista epäonnistuneeksi jos elämänsä eläny vaan erilailla kuin sinä. Heillä myös samanlaiset elämänvaiheer ollu kun sulla varmaan puhumatta perheestä ja kaveripiiristä?

      Lainaa

    32. Tulos: +79 (93 ääntä)
      Mä ainakin vilpittömästi toivon että noi kaksi löytää toisensa.

      Lainaa

    33. rautalangasta 19.2.2015 9:21
      Tulos: +20 (80 ääntä)
      Kala: En tajua tätä ainaista vertailua opiskelukoulun ja elämänkoulun välillä. Minä uskon tähän niinkutsuttuun “elämänkouluun”, uskon siihen että kokemukset kasvattavat ihmistä ja on oikeasti hieno asia, että ymmärrystä karttuu sitä kautta. Minä uskon myös oikeaan koulunkäyntiin, on tärkeää osata kirjasta opeteltavia asioita ja tiedonjano on minusta yksi maailman hyödyllisimmistä ja kauneimmista asioista. Mutta siihen minä en usko, että koulu ja elämänkoulu olisivat jotenkin verrattavissa toisiinsa. Jos ei ole käynyt kouluja, niin ei siinä mitään, ei koulunkäynti kaikille maistu. Elämänkokemukset eivät kuitenkaan ole mikään syy siihen, miksi jotkut eivät koulua käy, eikä elämänkoulun käyminen tosiaankaan estä ihmistä käymästä myös muunlaisia kouluja. Huumorillahan voi heittää, että ei ole aikaa mennä yliopistoon kun kaikki päivät ovat täynnä elämänkoulua, mutta todella monet tuntuvat väittävän tuota tosissaan… Monet ovat väittäneet sitä naurettavaksi, miten jotkut sanovat käyneensä elämänkoulun (tai elämäm koulun). Minusta se ei ole naurettavaa, koska jokainen tavallaan. Mutta sitä kyllä kummeksun, jos yhden puheenvuoron aikana sekä lytätään koulunkäynti, että ylistetään elämänkoulua. Minusta se on sama asia, kuin jos sanoisi: Minulla on kyllä ruskeat hiukset, mutta ei se mitään, sillä omistan koiran! T: Pelle tupsu hattu
      Rautalangastako se pitää vääntää että kaikki oppivat elämästä kokemusten kautta (= "oikea" elämänkoulu). Ainkakin kokemuksista _pitäisi_ oppia. Sitten on näitä yhteiskunnan sankareita asennevammoineen jotka ovat sitä mieltä että ****uun opiskelut ja kaikki koulut; sauna, viina ja kirves perkele on kaikki mitä tarvitaan. Eihän tässä asiassa ole kukaan edes astellut kouluttamattomia ja koulutettuja vastakkain. Paitsi juuri nämä elämäm_koululaiset (kirjoitusasu on vinoilua näille kirjoitustaidottomille mölyäjille). Johtuuko se sitten jostain huonommuudentunteesta, että pitää tuoda esiin käyneensä elämänkoulun kun ei jostain syystä haluta sanoa että menin töihin kansakoulusta tai peruskoulusta? Sitä en tiedä. Joka tapauksessa sellainen joka paasaa elämänkoulusta on ollut poikkeuksetta täysi moukka. Yhteenvetona: Jokaisen pitäisi suhtautua elämäänsä (henkisenä)kouluna. Sitä ei edes pidä rinnastaa oppilaitokseen. Ne eivät edes ole rinnastettavissa

      Lainaa

    34. Tulos: +28 (48 ääntä)
      Olen nähnyt lukion käyneitä, jotka hokevat tätä "elämämkoulua". Heidän puolesta hävettää.

      Lainaa

    35. Tulos: -62 (90 ääntä)
      Mistä tämä elämäm kova koulu lähti alkujaan liikkeelle? Noh, manneistapa tietenkin.

      Lainaa

    36. Tulos: +5 (27 ääntä)
      Maria taitaakin olla sellainen..

      Lainaa

    37. tiipadaapa 19.2.2015 9:56
      Tulos: +86 (90 ääntä)
      Ehkä sitä koulua kannattaisi sen verran käydä että oppisi kirjoittamaan. Tunnen myötähäpeää molempien puolesta.

      Lainaa

    38. Tulos: +45 (49 ääntä)
      Onkos toi nyt sitä, kun hankitaan se elämä?

      Lainaa

    39. Tulos: +154 (156 ääntä)
      Mun mielestä elämänkoululaiset on just niitä, joiden pitää vaikeimman kautta oppia miten kannattaa toimia ja miten ei, siinä missä muut ihmiset tajuaa nämä asiat ihan kokeilemattakin. Miksi se aivojen käyttö on joillekin niin vaikeaa? (oiskohan huumeiden jatkuva käyttö okei? haittaakohan se nyt jos vähän petän seurustelukumppania? mites toi ryöstely? ai hitto, elämä opetti mulle ettei noi kannata.)

      Lainaa

    40. Seppo Saviniemi 19.2.2015 10:55
      Tulos: +89 (91 ääntä)
      Koulutus ei takaa töitä, mutta ei takaa kouluttamattomuuskaan enkä oikein keksi mitään hyvää syytä olla käymättä kouluja. Jokainen tietysti tekee valintansa, mutta sitten on turha valittaa kun niitä töitä ei tahdo löytyä pelkällä peruskoulun päättötodistuksella.

      Lainaa

    41. Tulos: +54 (60 ääntä)
      Miksei siellä "elämän kovassa koulussa" opeteta oikeinkirjoitusta? Tämänkaltaiset ihmiset aiheuttavat itsessäni suuren ahdistus/vitutus-reaktion kieliasullaan :C

      Lainaa

    42. Tulos: +118 (124 ääntä)
      Chandelure: Miksei siellä “elämän kovassa koulussa” opeteta oikeinkirjoitusta? Tämänkaltaiset ihmiset aiheuttavat itsessäni suuren ahdistus/vitutus-reaktion kieliasullaan :C
      Kieliasu on muuten jotakin, mihin Lady Gaga voisi pukeutua.

      Lainaa

    43. Tulos: +112 (114 ääntä)
      Voi kun kaikki itseään elämäm_koululaisiksi julistavat saataisi samaan luokkakuvaan

      Lainaa

    44. Tulos: +61 (63 ääntä)
      Paperit on papereita, eikä se osaaminen niissä ole, mutta ainakin niissä muissa kouluissa oppii sen, että tämän kohutun "elämäm koulun" voi ja pitääkin käydä ihan niistä papereista huolimatta. Vai osaako mahdollisesti joku tohtori opastaa maisteria, miten noilla papereilla saa skipattua koko muun elämän?

      Lainaa

    45. Tulos: +104 (112 ääntä)
      Analyysi: Määrittele epäonnistunut yksilö? Mietin vaa et aika ylimielistä sanoa toista epäonnistuneeksi jos elämänsä eläny vaan erilailla kuin sinä. Heillä myös samanlaiset elämänvaiheer ollu kun sulla varmaan puhumatta perheestä ja kaveripiiristä?
      Vai että ihan ylimielistä. Ensinnäkin termille epäonnistunut yksilö ei ole varsinaista määritelmää. En tiedä, mikä on sinun käsityksesi epäonnistuneesta, mutta minun mielestäni edes tyydyttävä kirjoitustaito ja henkinen kehitys kuuluvat jokaisen kansalaisen elämänkaareen koulutustasosta riippumatta. Ihmiset, joilta mm. nämä puuttuvat, ei voi oikein muunakaan pitää. Toiseksi arvosteluni kohteena ei ollut se, millä tavalla joku toinen elää elämäänsä. Kun miettii sitä, kuinka nämäkin sankarit suhtautuvat moniin muihin ihmisiin noin vähättelevästi ja ylimielisesti, en minäkään tunne kovin suurta empatiaa heitä kohtaan. He nostavat itseään jalustalle elämää nähneinä ja monia ongelmia kohdanneina henkilöinä kuin väittäen, että enemmän koulutetut ihmiset eivät olisi kokeneet mitään samaa.

      Lainaa

    46. Tulos: +5 (41 ääntä)
      Pikatsu: Ala-asteen käynytkin osaa kirjottaa paremmin ku nää puupäät…
      Olihan teksti vaikealukuista, mutta ylemmässä oli maininta ADHD:sta. Vaikuttaa hyvinkin paljolti oikeinkirjoitukseen. Ja olen nähnyt pahempaa tekstiä keskittymishäiriöiseltä.

      Lainaa

    47. Tulos: +200 (202 ääntä)
      Ironisinta lienee, että nämä "elämämkoululaiset" kokemukseni mukaan harvoin kuitenkaan sitten edes osoittavat minkäänlaisia merkkejä siitä, että olisivat elämästä jotain oppineet – olisivat aktiivisesti pohtineet elämää, olemassaoloa, moraalia, ja koettaneet kyseenalaistaa itseään ja pyrkineet kehittymään ihmisinä – vaan "oikean" ja "väärän" käsitteet rajoittuvat siihen, että vitun kirja nörtti pelle tupsu hatut ja vasikat ammutaan saunan takana!!!!!! Tämä on kenties hieman epäsuosittu mielipide, mutta itse ymmärrän vielä sen, jos ihminen haluaa ottaa etäisyyttä työelämään tai opiskeluun miettiäkseen oikeasti arvonsa ja ajatusmaailmansa uusiksi. Elämäm koulu laisilla tuntuisi vain liikkuvan pääkopassa lähinnä miten oma napa on kaiken keskipiste, ikinä ei itse olla väärässä ja jokainen siitä omasta pikku kuplasta poikkeava on vitun pelle jolle pitäis antaa vähän turpa keikkaa!!!!!! Huvittavaa myös, miten nuo kirja nörtti tupsu hattu pellet yhtälöineen ovat elämäntyöllään tarjonneet Samillekin paljon sellaisia nykyaikaisia mukavuuksia, joista Sami tuskin olisi valmis tinkimään. Ilman kirja nörtti pellejä se katto Samin pään päällä olisi jokin alkukantainen rävellys ja vaimo olisi kuollut luultavasti synnytykseen, ja lapset joko nälkään tai johonkin infektiotautiin.

      Lainaa

    48. Tulos: +47 (47 ääntä)
      Repesin ääneen tupsu hatuille :"D

      Lainaa

    49. keksi-ikäinen ukko 19.2.2015 15:23
      Tulos: +60 (60 ääntä)
      Tärkein opintohan elämäm koulussa on se, että "mikä on periaatteessa oikein ja mikä ei."

      Lainaa

    50. Tulos: +71 (87 ääntä)
      Jannu: Olihan teksti vaikealukuista, mutta ylemmässä oli maininta ADHD:sta. Vaikuttaa hyvinkin paljolti oikeinkirjoitukseen. Ja olen nähnyt pahempaa tekstiä keskittymishäiriöiseltä.
      ADHDn käyttö perusteluna on täyttä p##kaa. Itselläni on diagnoosina ADHD-C ja, vaikka se vaikeuttaakin asioita, niin omalla tahdolla pääsee pitkälle. Itse valmistun vuoden päästä alempaan korkeakoulututkintoon enkä ole saanut poikkeavaa kohtelua (helpottuksia yms.) sairaudesta johtuen. Aika usein vedotaan ADHD-diagnoosiin, vaikkei sellaista ole edes saanut, kun opiskelu ja järjen käyttö ei vain kiinnosta

      Lainaa

    51. Tulos: +43 (43 ääntä)
      Marian mielestä oman elämän ajattelu työ_konee ääressä on varmaan mahdotonta. Arvellakseni Mariaa on aikoinaan kehotettu olla käymättä kouluja, ja samaa ainakin tekstistä päätellen aikoo suositella jälkikasvulleen. Jokaisella ihmisellä on tietysti tarve perustella olemassaolonsa, senpä takia nämäkin varmaan tuntevat ylpeyttä siitä, että ovat kestäneet elämän kovassa koulussa..

      Lainaa

    52. vilosofiammaisteri 19.2.2015 17:14
      Tulos: -48 (66 ääntä)
      En ole oikein ikinä ymmärtänyt tätä "hauskaa" kirjoitusasua "elämäm koulu". Tuskin kukaan tietämättömyyttään kirjoittaa niin. Sekaannuksen lähde on varmaan "onpa" vs. "ompa" t,åms. tspaus, jossa sanan äänneasu aiheuttaa sekaannusta. "Elämänkoulu" sen sijaan ääntyy suunnilleen "elämäng koulu".

      Lainaa

    53. Rouva Toosavainen 19.2.2015 18:30
      Tulos: +46 (48 ääntä)
      vilosofiammaisteri: En ole oikein ikinä ymmärtänyt tätä “hauskaa” kirjoitusasua “elämäm koulu”. Tuskin kukaan tietämättömyyttään kirjoittaa niin. Sekaannuksen lähde on varmaan “onpa” vs. “ompa” tms. tapaus, jossa sanan äänneasu aiheuttaa sekaannusta. “Elämänkoulu” sen sijaan ääntyy suunnilleen “elämäng koulu”.
      Tämä kirjoitusasu "elämäm koulu" lähti alunperin yhden elämänkoululaisen tavasta kirjoittaa se sana. Netistä löytyy muistaakseni tietoa asiasta kunhan osaa googlettaa.

      Lainaa

    54. Tulos: -22 (26 ääntä)
      Kala: En tajua tätä ainaista vertailua opiskelukoulun ja elämänkoulun välillä. Minä uskon tähän niinkutsuttuun “elämänkouluun”, uskon siihen että kokemukset kasvattavat ihmistä ja on oikeasti hieno asia, että ymmärrystä karttuu sitä kautta. Minä uskon myös oikeaan koulunkäyntiin, on tärkeää osata kirjasta opeteltavia asioita ja tiedonjano on minusta yksi maailman hyödyllisimmistä ja kauneimmista asioista. Mutta siihen minä en usko, että koulu ja elämänkoulu olisivat jotenkin verrattavissa toisiinsa. Jos ei ole käynyt kouluja, niin ei siinä mitään, ei koulunkäynti kaikille maistu. Elämänkokemukset eivät kuitenkaan ole mikään syy siihen, miksi jotkut eivät koulua käy, eikä elämänkoulun käyminen tosiaankaan estä ihmistä käymästä myös muunlaisia kouluja. Huumorillahan voi heittää, että ei ole aikaa mennä yliopistoon kun kaikki päivät ovat täynnä elämänkoulua, mutta todella monet tuntuvat väittävän tuota tosissaan… Monet ovat väittäneet sitä naurettavaksi, miten jotkut sanovat käyneensä elämänkoulun (tai elämäm koulun). Minusta se ei ole naurettavaa, koska jokainen tavallaan. Mutta sitä kyllä kummeksun, jos yhden puheenvuoron aikana sekä lytätään koulunkäynti, että ylistetään elämänkoulua. Minusta se on sama asia, kuin jos sanoisi: Minulla on kyllä ruskeat hiukset, mutta ei se mitään, sillä omistan koiran! T: Pelle tupsu hattu
      Elämänkoulua käynyttä kunnioitan jos henkilö on vaikka 50v. Näillä henkilöillä on vielä paljon opiskeltavaa.

      Lainaa

    55. Tulos: +6 (26 ääntä)
      Pena: ADHDn käyttö perusteluna on täyttä p##kaa. Itselläni on diagnoosina ADHD-C ja, vaikka se vaikeuttaakin asioita, niin omalla tahdolla pääsee pitkälle. Itse valmistun vuoden päästä alempaan korkeakoulututkintoon enkä ole saanut poikkeavaa kohtelua (helpottuksia yms.) sairaudesta johtuen. Aika usein vedotaan ADHD-diagnoosiin, vaikkei sellaista ole edes saanut, kun opiskelu ja järjen käyttö ei vain kiinnosta
      Adhd:ta on eriasteista. Vaikeimmillaan se on just sitä ettei perse pysy penkissä, on lukihäiriöitä ja oppimisvaikeuksia ja kaikkea muuta samassa paketissa. Kiihkomielisyys ja aggressiivisuus myös vaikeimmilla addeilla tavallista. Ole iloinen että itelläs elämä ei ole sen hankalampaa kuin nenteillä.

      Lainaa

    56. Tulos: +65 (71 ääntä)
      Hauskoja nämä keski-ikää lähentelevät aidot 100% heteromiehet, (joilla on suuri tarve todistella etteivät todellakaan ole mitään sairaita homoja,) jotka puhuu "lepsoista" ja muista. Ihan kun sana lesbo jo itsessään olisi niille niin vastemielinen, ettei sitä voi sanoa ääneen, tai edes kirjoittaa :'D Meni muuten todella kauan hoksata, mitä Sami ajoi takaa lauseella "rehti suomalainen mies vantaalta jotka tuntee tuntee jotka ei tunne ei tunne"

      Lainaa

    57. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Enna: Sitä mä vaan tässä mietin, että onko näiden puhe yhtä älytöntä kuin kirjalliset tuotokset?
      Mulla tulee sama aina mieleen. Lähinnä tulee mieleen Monty Pythonista Gumpy-hahmo. Youtubesta löytyy pätkiä.

      Lainaa

    58. Tulos: +60 (66 ääntä)
      Tupsu_hatun ansiosta on ollut mahdollista mm: jattaa kaikki taakse ja muuttaa toiselle puolelle maapalloa. Rakentaa elama toisella puolen maapalloa ja saada kenkaa ja joutua onnettomuuteen ja menettaa kaytannossa kaikki. Ja olla niin yksin. Kohdata sielunkumppani ja menettaa se. Lahtea mietiskelemaan kuukausiksi Aasiaan. Rakastaa ympari maailmaa. Lopulta rakentaa elama uudelleen ja paatyakin tilanteeseen jossa on kaytannossa rajattomat mahdollisuudet ja varat matkustaa minne tahansa ja tehda mita huvittaa. Mutta on se elama siella Vantaalla sossun rahoilla kylla niin kovaa ja opettavaista..

      Lainaa

    59. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Juntit

      Lainaa

    60. Tulos: -18 (44 ääntä)
      Mun avopuolison isä on käyny oikeasti elämänkoulun raskaimman kautta (ei oo käyny lukioo tai amista, sen isä kuoli ku oli se lapsi jne), ja silti se on yks viisaimmista ihmisistä mitä tiiän.

      Lainaa

    61. Tulos: +48 (48 ääntä)
      häpeä: Kävin itse kanssa kovan elämäm koulun ja valmistuin mielenterveysalan asiakkaaksi. Suoritin mm. Päihteitä-paskassa-seurassa -tutkinnon, Aikuiskakarajunttien maailmankuva -tutkinnon ja siinä sivuprojektina kävin hardcore psykologian kurssin väkivaltaisen miehen kanssa, jota voisi helposti erehtyä Samiksi. jne.
      Hyvin sanottu. On tullut muutamaa "elämäm koulua" käyvää kaveria seurattua vierestä siinä samalla kun itse käyn korkeakoulua. Arvonsa sillä "elämäm koulullakin" on, mutta mieluummin opin niistä elämän alueista pääasiassa katsomalla ja kuuntelemalla. Vaikka ihminen miten paljon kävisi virallisia opinahjoja niin se ei estä millään tavalla ymmärtämästä ihmiselämän kauneutta, kauheutta, vaikeutta ja helppoutta. Ja toisin päin, paitsi että "elämäm koulussa" saattaa rikkoa itsensä siihen kuntoon ettei muu enää suju.

      Lainaa

    62. Tulos: +42 (54 ääntä)
      Nämä elämänkoululaiset aiheuttavat meille ihan normaaleja kouluja käyneille hirvittäviä taloudellisia kustannuksia tässä yhteiskunnassa. Mitähän tuumaisivat jos suhtautuisin heihin samalla asenteella kuin he noihin "pedareihin ja muihin neekerilespoihin". Onko minulla heidän mielestään oikeus samanlaiseen elämänfilosofiaan kuin heillä? Koska olen käynyt peruskoulua, lukiota, erilaisia ammattioppilaitoksia sekä kolmea eri yliopistoa tai korkeakoulua he hyväksyvät minulta lauseen: "tuollaiset elämänkoulussa reputtaneet kromosomin päässä horsmasta elämäänsä taivaltavat tyhjiöt pitäisi laittaa turkinhihaan ja nusssia uudelleen tai vähintäänkin sterilisoida."

      Lainaa

    63. Lottovoittaja Silvennoinen 20.2.2015 10:06
      Tulos: -10 (30 ääntä)
      Saa riittää jo ihmisten inhimillistäminen. Jos haluaa elää kuten eläin, niin se on ihan hyväksyttävää. Mutta ihmisoikeudet eivät silloin kuulu heille, ärsyttää tämä valkoisen roskaväen paapominen. Sinne vain Vantaalle pulloja keräämään kaikki elämänkoululaiset ja muut persuapinat. Hus hus jo!

      Lainaa

    64. Tulos: +52 (54 ääntä)
      Haluan olla epärehellinen suomalainen mies, ettei minun tarvitse hirttää pedareitten kanssa neekereitä ja lespoja.

      Lainaa

    65. Itseasiassa 20.2.2015 15:55
      Tulos: +39 (43 ääntä)
      Jannu: Olihan teksti vaikealukuista, mutta ylemmässä oli maininta ADHD:sta. Vaikuttaa hyvinkin paljolti oikeinkirjoitukseen. Ja olen nähnyt pahempaa tekstiä keskittymishäiriöiseltä.
      ADHD ei ole mikään syy olla opiskelematta, eikä se tee oppimisesta (oikeinkirjoituksen tai minkään muunkaan) mahdotonta, vaikka se toki voi tehdä opiskelusta hieman työläämpää. Hyvin usein näkee, että nämä elämäm kovat koululaiset perustelevat lusmuiluaan sillä, että "kun on tää ADHD", vaikka todellisuuden nimissä ADHD sinällään ei ole este opiskelulle. Ilman lääkitystä toki opiskelu voi olla hankalaa, mutta ainakin ammatillisen koulutuksen (jossa ei tarvitse istua ja lukea yhtä paljon, kuin lukiossa ja yliopistossa/ammattikorkeakoulussa) pystyy kyllä suorittamaan ilman lääkitystäkin (ainakin jos on siis pelkkä ADHD tai pelkkä ADHD ja lukihäiriö, eikä mitään muuta sairautta tai vammaa) jos vain on motivaatio kohdillaan. Kyse on omasta valinnasta ja arvoista, jos ei pidä opiskelua tärkeänä ja hyvänä, ei siitä varmaan tulekaan mitään. Tai jos lannistuu heti vaikeuksien kohdatessa ja lopettaa koko koulun, ja asennoituu niin ettei viitsi edes yrittää "kun on tää ADHD", niin aika äkkiä ne opinnot varmasti loppuvat... Ja jos ongelmat ovat suuria (kuten itselläni), on ADHD:seen olemassa lääkkeitä, joista tutkitusti on paljonkin apua oireisiin. Ärsyttää, kun juuri tälläisten opinnot skipanneiden "elämänkoululaisten" jotka perustelevat lusmuilunsa ADHD:lla, vuoksi ADHD-ihmiset usein leimataan kouluttamattomiksi sosiaalituilla eläviksi päihteidenkäyttäjiksi. Todellisuudessa on olemassa paljon ihmisiä, joilla on ADHD ja jotka ovat silti kouluttautuneet ja käyvät töissä (ja osaavat kirjoittaa edes keskitasoisesti omaa äidinkieltään). Ja yllättävän usein näillä Marian tyyppisillä ihmisillä, jotka siihen ADHD:seen vetoavat, ei edes ole oikeasti diagnoosia vaan ovat ihan itse (tai joku toinen itseoppinut "lääkäri") diagnosoineet itsensä ja käyttävät "diagnoosiaan" ikäänkuin se olisi virallinen, lääkärin tekemä diagnoosi, koska "mulla on noi kaikki oireet, mutta en oo vaan menny lääkäriin. Ja kaveritkin sanoo välillä et oon ihan ADHD, ja ne tuntee mut paremmin ku joku lääkäri joka on vaan lukenu kirjoist näist jutuist. Ja kerran kokeilin salaa kaverilta ottaa pari Concertaa ja heti tuntu paremmalta, niin kyl tää on varma juttu!!!!!!". Ja kuulostavan se tietysti paremmalta sanoa, että "kun on tää ADHD", kuin kertoa olevansa niin laiska ja välinpitämätön, ettei ole viitsinyt opiskella.

      Lainaa

    66. Itseasiassa 20.2.2015 16:01
      Tulos: -6 (14 ääntä)
      ADHD-I: Adhd:ta on eriasteista. Vaikeimmillaan se on just sitä ettei perse pysy penkissä, on lukihäiriöitä ja oppimisvaikeuksia ja kaikkea muuta samassa paketissa. Kiihkomielisyys ja aggressiivisuus myös vaikeimmilla addeilla tavallista. Ole iloinen että itelläs elämä ei ole sen hankalampaa kuin nenteillä.
      Koska ADHD:seen ei ole lääkitystä. Ja ADHD:seen ei "kuulu" mitään muita häiriöitä, vaikkakin ADHD-ihmisillä usein esiintyykin niitä, joten on jo eri asia jos on ADHD:n lisäksi jotain muitakin käyttäytymishäriöitä taikka vammoja.

      Lainaa

    67. Tulos: -21 (41 ääntä)
      Lottovoittaja Silvennoinen: Saa riittää jo ihmisten inhimillistäminen. Jos haluaa elää kuten eläin, niin se on ihan hyväksyttävää. Mutta ihmisoikeudet eivät silloin kuulu heille, ärsyttää tämä valkoisen roskaväen paapominen. Sinne vain Vantaalle pulloja keräämään kaikki elämänkoululaiset ja muut persuapinat. Hus hus jo!
      Miten Perussuomalaiset liittyvät tähän? Varmasti monet muunkin puolueen kannattajista löytyy "elämänkoululaisia" (esim. Vihreiltä ainakin löytyy paljonkin). Perussuomalaisten linjaan ei kuulu rasismi tai uhkailu, vaikka tälläisiä arvoja ja toimintamalleja kannattavia yksilöitä sinne ajautuukin ajoittain. Ja esimerkiksi Soini, joka on ko. puolueen johtaja on valtiotieteiden maisteri.

      Lainaa

    68. Tulos: -17 (19 ääntä)
      Liittyvätkö Sami ja Maria jotenkin toisiinsa, vai olivatko nämä kaksi ihan erillistä juttua?

      Lainaa

    69. Tulos: +33 (37 ääntä)
      Itse käytän "elämänkoulusta" nimitystä elämä

      Lainaa

    70. Tulos: +56 (56 ääntä)
      Sitä päivää odotellessa, kun pääsen ylittämään pelkän elämmäm koulun käyneen "insinöörin" suunnitteleman sillan. TURHA NIITÄ YHTÄLÖITÄ KYLLÄ NÄÄ KESTÄÄ PERKELE KU LAITTAA VAIMOJA TARPEEKS PINOON

      Lainaa

    71. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Alkuun nauratti kirjotusvirheet (toisaalta varmaan ymmärrettävää kun koulutus on näemmä hyvin lähellä Marian sydäntä), mutta jutun viimesen lauseen kohdalla reaktio oli vaan "ei vittu". t. elämän koulun ja maisterin tutkinnon käynyt melkein lespo.

      Lainaa

    72. Tulos: +39 (41 ääntä)
      1.Antaako "elämänkoulu" tekosyyn olla kunnostautumatta kirjoitustaidossa? 2.Uskooks nää oikeesti mitä sanoo vai yrittääks peitellä omaa pettymystä itteensä? Kumminkin päin paha. 3.Pedofiilit rinnastettu mustiin ja lesboihin. 4.Mustat mukamas joku lesbojen alalaji? :D Mitä hemmettiä?

      Lainaa

    73. Tulos: -13 (27 ääntä)
      Ei sekään oikein ole että ne kouluja käyneet dissaa alempiarvoisiaan. Jotenkin tuli mieleen että sellaista on koettu. Elämänkoulua toki käyvät kaikki siitä asti kun tähän maailmaan syntyvät. Kaikilla on omat oppiläksynsä koulutuksesta riippumatta. Jokaisella oma tehtävänsä ja tarkoituksensa jos sitä ennen täytyy huutaa kuinka kurjaa on niin mikäpä siinä.

      Lainaa

    74. Tulos: +17 (25 ääntä)
      Pedofilia ei edes ole rikos. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on.

      Lainaa

    75. AivanMahtava!! 21.2.2015 14:04
      Tulos: -44 (44 ääntä)
      Koulut on lahjattomia varten.

      Lainaa

    76. Tulos: +68 (72 ääntä)
      AivanMahtava!!: Koulut on lahjattomia varten.
      Niinpä!11 Kuulin luotettavasta lähteestä (esim. youtube+joku blogi netissä), et esim. lääke tiede ja tekno logia synty oikeesti sillai et yhet tyypit vaan veti kaljaa ja makkaraa ja oli vaa valkosia heteromiehiä. Sit ne osas vaa yhtäkkii valmistaa lääkkeit ja tietsikoit jnejnejne!!! Eliitti tietää tän mut ne haluu pitää sen salaisuutena kun ne haluu pitää ihmisii orjina kouluis ku ne o kusi päit!!!!!!111

      Lainaa

    77. luki on turha 22.2.2015 1:26
      Tulos: +3 (31 ääntä)
      kylä minäki oon elämän kovan korkia koulun käyny eikä mittää agatemia tai jottai tatanomi papereita oo tarvittu. tiplomi insi nörtit ja muut lukion penkilä istujat voi painua siperiaa kyllä siperia opetaa ihimisiä

      Lainaa

    78. Tulos: +28 (28 ääntä)
      Maria ei istu "työ konee ääres" ja Sami on "REHTI SUOMALAINEN MIES VANTAALTA." Elämäm koulusta valmistuu sossupummeja ja piripäitä.

      Lainaa

    79. Tulos: +2 (16 ääntä)
      ADHD:hen on lääkkeitä. Joillakin aivojen impulssikontrollista vastaava osa toimii huonosti tai väsyy helposti. Lääkehoidolla voidaan tätä aivojen vajavaisesti toimivaa osasta virkistää. Ovatpa toiset saanet hyvinkin paljon apua lääkehoidosta. Lisäksi on hyvä huomata, että ADHD ei ole mikään yksi tauti, vaan kattokäsite, jonka alle jää suuri määrä erilaisia oireita ja ilmiöitä. Miten ihmeessä persut liittyivät elämäm koululaisiin? Varsinkin tupsu_hatuissa on paljon persuhenkistä väkeä. Persuhenkisten osuus kasvaa, jos tupsuhatusta vielä koulua malttaa jatkaa. Tämä ei johdu persujen aatteen ylivertaisuudesta, vaan kilpailijoiden surkeudesta (pl. piraatit, muutos2011 ja ipu, joissa on periaatteessa potentiaalia, mutta joista ei vielä tiedä). Viisas oppii muiden virheistä, normijamppa omistaan ja tyhmä ei mistään. Mitä muuta koulussa istuminen on kuin muiden virheistä oppimista tai siihen pyrkimistä? Eivät koulu ja elämäm koulu ole toisiaan poissulkevia. Elämäm kovan koulun voi lusia läpi mitään oppimatta. Vierestä katsoen näyttäisi tämän olevan pääsääntö, ei poikkeus. Jos koko akateemisen oppimisensa asettaa elämäm koulun varaan, on mahdollista, että saavutettava taso lahjakkaimmillakaan yksilöillä ei ole kummoinen. Koko inhimillinen kehitys kun perustuu ajatukseen muiden virheistä oppimiseen ja etenkin tiedon kumuloitumiseen. Jättiläisen olkapäiltä näkee kauas, niin kuin Newtonkin asian ilmaisi. Ihmiskunnan kehityksen kannalta nämä elämäm koululaiset ovat harmittomia.

      Lainaa

    80. Kaikkea se leipä... 23.2.2015 15:05
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Jep jep! Tehdään kaikki niin kuin Maria ja Sami, että kukaan ei käy enää muuta kuin elämänkoulua, eikä hankita mitään typeriä tupsulakkeja enää... Mitä sitten jos kaupasta loppuu maito ja leipä, kun eihän siellä ole myyjiäkään, jotka niitä möis. Ei täällä mitään lääkäreitäkään tarvita, elämä opettaa miten pitää toimia jos Sami vaikka menettää puolikkaan sormen tai Marialla on kolmatta viikkoa 40 asteen kuume...

      Lainaa

    81. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Elämän kouluu sitä kaikki käy muiden opintojen lisäks. Toisilla vaan siinäki on pikkusen eri oppimäärä ja vuosikurssi menos ku esim näillä kahella taulapäällä. Muutama sellanen rasti/ kurssi mitä ei välttämättä tarvi ottaa sinne vyön alle ja kehuskella on mm. yh mamaks 12-vuotiaana ja talikselta pirillä voittoon.

      Lainaa

    82. Tulos: +3 (5 ääntä)
      *elämäm koulu

      Lainaa

    83. Tulos: +25 (25 ääntä)
      Korkeakoulussa, tai itseasiassa missä tahansa koulussa, oppii ainakin kirjoittamaan suomea. Ehkäpä myös ajattelemaan jotain muutakin kuin "homojen, lepsojen, neekerien" you name it lahtaamista saunan takana. Lisäksi saattaa myös oppia että CAPSLOCKIN KÄYTTÖ NÄYTTÄÄ AIKA TYHMÄLTÄ! :------D

      Lainaa

    84. Astraalilaama 24.2.2015 17:57
      Tulos: +22 (26 ääntä)
      Ehkä oikeasti eniten mua rasauttaa että näilläkin elämäm korkeakoululaisilla on äänioikeus ja se merkkaa aivan yhtä paljon kuin kenen tahansa muunkin.

      Lainaa

    85. täälläki 26.2.2015 23:20
      Tulos: -3 (3 ääntä)
      kuolen nauruun! :'D

      Lainaa

    86. Tulos: +5 (17 ääntä)
      Taas kaksi malliesimerkkiä miksi demokratia on perseestä. Noiden kanssa ei tarvitse edes viiden minuutin keskustelua sitä todetakseen.

      Lainaa

    87. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Kala: En tajua tätä ainaista vertailua opiskelukoulun ja elämänkoulun välillä. Minä uskon tähän niinkutsuttuun “elämänkouluun”, uskon siihen että kokemukset kasvattavat ihmistä ja on oikeasti hieno asia, että ymmärrystä karttuu sitä kautta. Minä uskon myös oikeaan koulunkäyntiin, on tärkeää osata kirjasta opeteltavia asioita ja tiedonjano on minusta yksi maailman hyödyllisimmistä ja kauneimmista asioista. Mutta siihen minä en usko, että koulu ja elämänkoulu olisivat jotenkin verrattavissa toisiinsa. Jos ei ole käynyt kouluja, niin ei siinä mitään, ei koulunkäynti kaikille maistu. Elämänkokemukset eivät kuitenkaan ole mikään syy siihen, miksi jotkut eivät koulua käy, eikä elämänkoulun käyminen tosiaankaan estä ihmistä käymästä myös muunlaisia kouluja. Huumorillahan voi heittää, että ei ole aikaa mennä yliopistoon kun kaikki päivät ovat täynnä elämänkoulua, mutta todella monet tuntuvat väittävän tuota tosissaan… Monet ovat väittäneet sitä naurettavaksi, miten jotkut sanovat käyneensä elämänkoulun (tai elämäm koulun). Minusta se ei ole naurettavaa, koska jokainen tavallaan. Mutta sitä kyllä kummeksun, jos yhden puheenvuoron aikana sekä lytätään koulunkäynti, että ylistetään elämänkoulua. Minusta se on sama asia, kuin jos sanoisi: Minulla on kyllä ruskeat hiukset, mutta ei se mitään, sillä omistan koiran! T: Pelle tupsu hattu
      Ajatukseni puettu sanoiksi. Kiitos :)

      Lainaa

    88. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Hmm, Maria on mielestään käynyt elämäm kovan koulun, koska hänellä on adhd ja lapsi? Ok. Eihän siinä mitään. Itse jotenkin ajattelisin, että "elämän kova koulu" tarkoittaa niitä, joilla on ollut kohtuuton taakka itsestään riippumatta ja jotka ovat sen takia joutuneet kasvamaan koviksi. Vaikka niitä, joiden vanhemmat ovat olleet alkoholisteja, ovat joutuneet sotaan, perhe menehtynyt traagisesti tai joiden puoliso on ilman varoitusta pettänyt, jättänyt, vienyt lapset ja koirankin. Siinä olisi kovaa koulua, jota ei toivoisi kenellekään.

      Lainaa

    89. katsastaja 4.3.2015 17:16
      Tulos: +20 (20 ääntä)
      Eikös se "elämän koulu" ole käyty vasta sitten, kun elämä on ohi? Tai siis kyllähän kokemuksia karttuu vanhemmallakin iällä? Eli tulkitsenko nyt siis oikein, että Maria päivittää statustaan haudan takaa? :D

      Lainaa

    90. Käsisuuntakehä 7.3.2015 8:33
      Tulos: +20 (24 ääntä)
      quu: Ei sekään oikein ole että ne kouluja käyneet dissaa alempiarvoisiaan. Jotenkin tuli mieleen että sellaista on koettu. Elämänkoulua toki käyvät kaikki siitä asti kun tähän maailmaan syntyvät. Kaikilla on omat oppiläksynsä koulutuksesta riippumatta. Jokaisella oma tehtävänsä ja tarkoituksensa jos sitä ennen täytyy huutaa kuinka kurjaa on niin mikäpä siinä.
      Yleensä se tosin menee niin että ne "alempiarvoiset" (=vähemmän koulutetut?) kuvittelee, että heitä dissataan, ja siitä syntyy sitten viha kaikkia "kirja nörttejä", jotka ei osaa tehdä rehellistä fyysistä työtä, vastaan. Todellisuudessa kuitenkaan lähes kukaan korkeammin koulutettu ei heitä dissaa, ei ainakaan huonon koulutuksen takia. Väitänkin, että ainoat, jotka tätä yhteiskuntaluokkien välistä eripuraa ylläpitävät, ovat juuri ne vähemmän koulutetut.

      Lainaa

    91. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Pontti: Huvittavaa myös, miten nuo kirja nörtti tupsu hattu pellet yhtälöineen ovat elämäntyöllään tarjonneet Samillekin paljon sellaisia nykyaikaisia mukavuuksia, joista Sami tuskin olisi valmis tinkimään. Ilman kirja nörtti pellejä se katto Samin pään päällä olisi jokin alkukantainen rävellys ja vaimo olisi kuollut luultavasti synnytykseen, ja lapset joko nälkään tai johonkin infektiotautiin.
      Niin, mutta minkäs teet, kun elämäm koululaisen aivokapasiteetti ei riitä näkemään 2 cm:ä omaa napaa pidemmälle.

      Lainaa

    92. mielikuvitussota 27.7.2015 10:17
      Tulos: +4 (16 ääntä)
      Käsisuuntakehä: Yleensä se tosin menee niin että ne “alempiarvoiset” (=vähemmän koulutetut?) kuvittelee, että heitä dissataan, ja siitä syntyy sitten viha kaikkia “kirja nörttejä”, jotka ei osaa tehdä rehellistä fyysistä työtä, vastaan. Todellisuudessa kuitenkaan lähes kukaan korkeammin koulutettu ei heitä dissaa, ei ainakaan huonon koulutuksen takia. Väitänkin, että ainoat, jotka tätä yhteiskuntaluokkien välistä eripuraa ylläpitävät, ovat juuri ne vähemmän koulutetut.
      Nimenomaan. Samasta syystä vähemmän koulutettuja on helppo vedättää uskonnollisella ym. paatoksella. Halutaan nähdä että ollaan parempia kuin ne "ylpistyneet ylikouluttautujat", eikä huomata että vastoinkäymiset johtuvat ainoastaan omista huonoista tai olemattomista elämänvalinnoista. Siinä sitten taistellaan näkymättömin asein näkymättömiä vihollisia vastaan.

      Lainaa

    93. Tulos: +6 (6 ääntä)
      jeessss: Onkos toi nyt sitä, kun hankitaan se elämä?
      Jos on, niin ostanpa varmuuden vuoksi WoWiin peliaikaa seuraavan kahdeksankymmenen vuoden ajaksi. :|

      Lainaa

    94. Tulos: +17 (19 ääntä)
      häpeä: Kävin itse kanssa kovan elämäm koulun ja valmistuin mielenterveysalan asiakkaaksi. Suoritin mm. Päihteitä-paskassa-seurassa -tutkinnon, Aikuiskakarajunttien maailmankuva -tutkinnon ja siinä sivuprojektina kävin hardcore psykologian kurssin väkivaltaisen miehen kanssa, jota voisi helposti erehtyä Samiksi. Valmistuttuani sitten selvisikin, että Elämäm koulussa oppikin ihan vain sen, että se oikea koulu olis ollut paljon parempi juttu. Meninpä sitten häntä koipien välissä takaisin opiskelemaan, vittuuntuneena itselleni, koska olin haaskannut aikaani. Jos olisi ihan suoraan kerrottava rehellinen mielipiteeni Samista, mun täytyisi jopa laskeutua hänen tasolleen, ehkä vielä vähän alemmas. Sanonpa siis vaan nätisti, että olen “hieman huolissani”, mikäli hänellä on esim. äänioikeus, lapsia, auto, sakset jne…oikeastaan mitä tahansa terävää, elävää tai liikkuvaa. Jotkut ihmiset ovat onnekkaita, kun oppivat lukemaan. Sitten on näitä, joilla on maailman parhaimpiin kuuluvat mahdollisuudet opiskeluun ja vieläpä ilmaiseksi, ja oikeasti kehtaavat ylpeillä elämäm koululla ja vähätellä opiskelun tärkeyttä.
      Hieno ihminen. Tarjoaisin sulle pullakahvit jos tuntisimme. ;) Mielettömän hienoa viitseliäisyyttä muuttaa elämänsä suunta.

      Lainaa

    95. Jeesjepujee 20.12.2019 22:54
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Elämänkoulussa on vain yksi iso luokka.

      Lainaa

    96. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Ei jumalauta. Päätä särkee kun tuota lukee.

      Lainaa

    97. Haihtumaton muurahainen 2.3.2021 9:32
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Lukeeko kukaan näin vanhojen juttujen kommentteja - onko tässä järkeä? En oikein tykkää Marian kaltaisille ihmisille naureskelusta. Suomessa kuitenkin koulutusta ja ammattia arvostetaan todella korkealle. Kaipa siinä voi hyvinkin helposti tuntea huonommuutta ja tarvetta puolustaa omaa elämänkulkua. Sami sen sijaan vaikuttaa ihan vain aggressiiviselta öykkäriltä -_-

      Lainaa

    98. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Haihtumaton muurahainen: Lukeeko kukaan näin vanhojen juttujen kommentteja - onko tässä järkeä? En oikein tykkää Marian kaltaisille ihmisille naureskelusta. Suomessa kuitenkin koulutusta ja ammattia arvostetaan todella korkealle. Kaipa siinä voi hyvinkin helposti tuntea huonommuutta ja tarvetta puolustaa omaa [...]
      Lukee varmaan muutkin kuin mä, mutta onko järkeä kommentoida enääN? Tuskin. Ainakaan mitään vilkasta keskustelua ei kannata odottaa. Ja mitä naureskeluun tulee niin yleensä on kivempaa nauraa jonkun kanssa kuin jollekin. Tai vähintään sitten pitäisi muistaa koomikoiden sääntö punch up. Nää mokien tyypit eivät kyllä sitä helpoksi tee.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: elämänkoulu, elämän koulu, elämän kova koulu, koulu, opiskella, profiili, koulutus