Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Työttömyys ratkaisee ongelmat

Aloitetaan seuraava budjettileikkaus Jimistä.
Työttömyys ratkaisee ongelmat

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 124 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +533 (607 ääntä)
      "Kun hyvinvointivaltiota Helsingistä luodaan, julkisivunduunarit ne Tallinasta tuodaan"

      Lainaa

    2. Tulos: +1229 (1319 ääntä)
      Hyvä Jimi, se on pois yhteiskunnalta. Aina, kun työkyvyllinen ihminen jää kotiin makaamaan siitä syystä, että “työttömänä saa saman liksan”, on se pois veronmaksajien pussista. Tästä kärsii koko yhteiskunta, mukaan lukien vanhukset, lapset, työkyvyttömät, opiskelijat ja aivan terveet työssäkäyvät aikuisetkin. Hyvä Jimi, asenteessasi ei ole mitään ihailtavaa. Olet rasite meille kaikille. Häpeä.

      Lainaa

    3. Tulos: +539 (551 ääntä)
      Vähän ristiriitaisia nyt kyllä Jimin jutut...

      Lainaa

    4. Tulos: +307 (555 ääntä)
      Taitaa Jimi kuulua siihen ikävään 95 prosenttiin, joka pilaa kaikkien muidenkin maahanmuuttokriittisten maineen.

      Lainaa

    5. Tulos: +262 (276 ääntä)
      hitto,ko rupes ärsyttää.

      Lainaa

    6. Tulos: +192 (214 ääntä)
      Maahan muuttajat...

      Lainaa

    7. Oikeassa olia 20.1.2015 1:55
      Tulos: +310 (428 ääntä)
      Profiloin pikaisesti: Jimi äänestää persuja, Jimillä on iso maha.

      Lainaa

    8. Tulos: +549 (577 ääntä)
      Ai että kun vituttaa Jimin kaltaiset ihmiset jotka vielä kehtaavat kehuskella työttömyydellään. Itsehän olen työtön, mutta tekisin mitä tahansa duunia että pääsisin töihin. Työttömyys on perseestä. T: ~vuoden työttömänä ollut.

      Lainaa

    9. Tulos: +185 (207 ääntä)
      Mistä näitä pää persiissä olevia elämämkoululaisia sikiää.

      Lainaa

    10. Tulos: +188 (200 ääntä)
      Kyllä mua ainakin vituttaa tää joutenolo kun ei mitään fiksua tekemistä ole, ja unirytmikin on mitä on.

      Lainaa

    11. Tulos: +187 (261 ääntä)
      Oikeassa olia: Profiloin pikaisesti: Jimi äänestää persuja, Jimillä on iso maha.
      Mäkin profiloin: Jimi äänestää persuja, Jimilllä on pieni pippeli.

      Lainaa

    12. Toinen puoli totuutta 20.1.2015 2:55
      Tulos: +208 (290 ääntä)
      Hattu: Hyvä Jimi, se on pois yhteiskunnalta. Aina, kun työkyvyllinen ihminen jää kotiin makaamaansiitä syystä, että “työttömänä saa saman liksan”, on se pois veronmaksajien pussista. Tästä kärsii koko yhteiskunta, mukaan lukien vanhukset, lapset, työkyvyttömät, opiskelijat ja aivan terveet työssäkäyvät aikuisetkin. Hyvä Jimi, asenteessasi ei ole mitään ihailtavaa. Olet rasite meille kaikille. Häpeä.
      Itse asiassa niin kauan kuin kaikille ei ole töitä se että joku pysyy työttömänä ei oikeastaan ole pois yhteiskunnalta. Ei ole olemassa mitään taikamaagista yhtälöä missä ilmestyisi taikamaagisesti lisätyöpaikka seuraavalle aina kun työtön toihin menee. Pääosin se työpaikka on silloin pois joltain muulta. Joskus voi olla jopa hyödyksi että joku tyhmä työtä vieroksuva idiootti pysyy kotona sohvallaan lojumassa. Ajatellaanpa tilannetta missä se työtä vieroksuva palikka menisi sinne paskaduuniin ja veisi työ jonkun perheensä-/elämäntilanteensa parantamisesta kiinnostuneen edeltä. Hoitaisi homman hutiloiden jne. samalla kun työstä oikeasti kiinnostunut joutuisi kituuttamaan ehkä koko perheinensä työttömyystuilla mahdollisesti masentuen jne. ajan kuluessa. Nyt sama homma toisin päin. Se solvalla lojuva palikka pysyy sohvalla ja saa ne muutamat tukiroponsa kuvitellen olevansa rikaskin ja lesottaa tyytyväisenä. Samalla perheensä eteen paiskiva hoitaisi työt kunnialla, yritykselläkin menisi paremmin ja ura parempiin hommiin aukenisi...

      Lainaa

    13. Tulos: +246 (260 ääntä)
      Luumu: Mäkin profiloin: Jimi äänestää persuja, Jimilllä on pieni pippeli.
      Jimi ei äänestä koska Jimi ei osaa kirjoittaa ehdokkaan numeroa oikein, Jimillä on pieni ÄO.

      Lainaa

    14. 1, 2, 3, hyppää (kaivoon), Jimi! 20.1.2015 3:01
      Tulos: +65 (81 ääntä)
      Ei helvetti nyt taas. Kyllä poksahti muutama verisuoni päästä tätä lukiessa.

      Lainaa

    15. Tulos: +65 (95 ääntä)
      Jimi on kermaperse! Minä olen ikäni tehnyt töitä pienellä palkalla. Toki johtuu siitä että olen käytännössä kouluttamaton (koulutusta löytyy kyllä eläinalalle mutta sieltäkään ei kyllä rahoiksi löisi). Mutta sitkeyttä kyllä löytyy ja minulla on tällä hetkellä oman asuntoni lisäksi sijoitusasunto. Tarkoitus on jatkaa samaa rataa ja tulevaisuudessa pääsen kaukomatkoille ja sitten ELÄKKEELLÄ, kun palkkani on mitä on (kuitenkin parempi kuin jos olisin työttömänä sylkenyt kattoon), saan elää herroiksi sen avulla kun olen kerryttänyt omaisuuttani nyt. Elän silloin velattomassa asunnossa ja toisesta tulee vuokratuloja. Jimi, se on valintoja nääs.

      Lainaa

    16. Tulos: +139 (155 ääntä)
      Ai keltä sun oleminen on pois? Tuo sun olemisesi kustannetaan työntekijöiden verorahoilla. Et ole sen parempi mitä mamutkaan, jotkut mamut sentään suostuu tekee niitä huononpiakin hommia ja monet niistä eivät valita "kurjaa kohtaloaan". Jos tän viestin lähttäs työkkärin rouvalle joka Jimiä palvelee, palautusko herra takas maanpinalle parin kuukauden karenssilla?

      Lainaa

    17. Tulos: -65 (245 ääntä)
      Hymyilen ääneen kun luen näitä feissarimokien kommentteja, kun ihmiset provosoituu siitä miten toinen on työttömänä. Muutama oli sellasia kommentteja ja lisää tulee, sekä 90% provosoituneista ei edes kirjoita mitään. Aina pitäisi tehdä töitä ja töitä ja töitä. Kuluta 1/3 päivästäsi ja 1/3 elämästäsi (poislukien sitten eläke, ketkä sinne asti elää). Siitä on tullut joku ihan perusmalli yhteiskunnassa, että 8h pitäisi kaikilla tehdä duunia. Totuus kuitenkin on se, että kaikkia ei ole luotu tähän hommaan. Ihan niinkuin joitakin ei ole luotu parisuhteeseen ja joitakin ei armeijaa varten. Ihmiset on erilaisia, antakaa työttömän olla työtön ja laiskotella, jos niin haluaa. Itsekin olen nyt työttömänä ja olen nauttinut tästä vapaudesta ja rentoudesta todella paljon. Takana on stressin täytteisiä vuosia, joten aion nautiskella hetken aikaa, jonka jälkeen haluan kyllä töihin. En kuitenkaan suostu mihin tahansa työhön, vaan työhön, josta nautin. Onneksi koulutukseni ja harrastukseni suovat tämän mahdollisuuden minulle. Helpottaa kuitenkin ajatella, että tämä 8h/päivä yhteiskunta muuttuu kokoajan. Monessa euroopankin maassa on siirrytty jo parempiin ja toimivampiin järjestelmiin. Esimerkiksi Tanskassa työnantaja kysyy työhaastattelussa paljonko olet valmis tekemään työtä per viikko. Suomalainen vastaa Tanskassa 8/päivä ja työnantaja pyörittelee silmiään että mikäs hullu tämä on. Siellä tarjotaan mahdollisuuksia tehdä työtä silloin kun se itselle sopii parhaiten ja työnteko onnistuu. Esimerkiksi jotkut ihmiset eivät saa aamulla mitään aikaan ja inspiraatio on huono. Kuitenkin illalla ajatus lentää ja ideoita syntyy. Tällaiselle ihmiselle tarjotaan siellä tilaisuus tehdä töitä silloin, kun se parhaiten onnistuu, jolloin ei tarvi väkisellä tuhlata työpaikalla aamusta sitä ekaa 4-5h ihan koomassa saaden aikaan tuskin mitään. Ajattelinpa tässä avautua kun ei nukuta. Hyvää päivänjatkoa kaikille.

      Lainaa

    18. Tulos: -25 (117 ääntä)
      Oikeassa olia: Profiloin pikaisesti: Jimi äänestää persuja, Jimillä on iso maha.
      Mielummin äänestäs Persuja kun kokoomusta.

      Lainaa

    19. Tulos: +110 (120 ääntä)
      Koko moka huutaa elämän koulua.

      Lainaa

    20. Tulos: +48 (54 ääntä)
      Voi kun se vapaaherrattaren elämä oliskin... Ankeaa. Mä teen mieluummin töitä ja opiskelen kuin istun pylly homeessa kotona.

      Lainaa

    21. Nettomaksaja 20.1.2015 9:00
      Tulos: +58 (144 ääntä)
      tege: Hymyilen ääneen kun luen näitä feissarimokien kommentteja, kun ihmiset provosoituu siitä miten toinen on työttömänä. Muutama oli sellasia kommentteja ja lisää tulee, sekä 90% provosoituneista ei edes kirjoita mitään. Aina pitäisi tehdä töitä ja töitä ja töitä. Kuluta 1/3 päivästäsi ja 1/3 elämästäsi (poislukien sitten eläke, ketkä sinne asti elää). Siitä on tullut joku ihan perusmalli yhteiskunnassa, että 8h pitäisi kaikilla tehdä duunia. Totuus kuitenkin on se, että kaikkia ei ole luotu tähän hommaan. Ihan niinkuin joitakin ei ole luotu parisuhteeseen ja joitakin ei armeijaa varten. Ihmiset on erilaisia, antakaa työttömän olla työtön ja laiskotella, jos niin haluaa. Itsekin olen nyt työttömänä ja olen nauttinut tästä vapaudesta ja rentoudesta todella paljon. Takana on stressin täytteisiä vuosia, joten aion nautiskella hetken aikaa, jonka jälkeen haluan kyllä töihin. En kuitenkaan suostu mihin tahansa työhön, vaan työhön, josta nautin. Onneksi koulutukseni ja harrastukseni suovat tämän mahdollisuuden minulle. Helpottaa kuitenkin ajatella, että tämä 8h/päivä yhteiskunta muuttuu kokoajan. Monessa euroopankin maassa on siirrytty jo parempiin ja toimivampiin järjestelmiin. Esimerkiksi Tanskassa työnantaja kysyy työhaastattelussa paljonko olet valmis tekemään työtä per viikko. Suomalainen vastaa Tanskassa 8/päivä ja työnantaja pyörittelee silmiään että mikäs hullu tämä on. Siellä tarjotaan mahdollisuuksia tehdä työtä silloin kun se itselle sopii parhaiten ja työnteko onnistuu. Esimerkiksi jotkut ihmiset eivät saa aamulla mitään aikaan ja inspiraatio on huono. Kuitenkin illalla ajatus lentää ja ideoita syntyy. Tällaiselle ihmiselle tarjotaan siellä tilaisuus tehdä töitä silloin, kun se parhaiten onnistuu, jolloin ei tarvi väkisellä tuhlata työpaikalla aamusta sitä ekaa 4-5h ihan koomassa saaden aikaan tuskin mitään. Ajattelinpa tässä avautua kun ei nukuta. Hyvää päivänjatkoa kaikille.
      Sinun kaltaistesi takia Suomi on kusessa. Terveisin kymmentä kaltaistasi veroeuroillaan vastentahtoisesti elättävä 61% veroastetta maksava.

      Lainaa

    22. Tulos: -138 (188 ääntä)
      työtön: Ai että kun vituttaa Jimin kaltaiset ihmiset jotka vielä kehtaavat kehuskella työttömyydellään. Itsehän olen työtön, mutta tekisin mitä tahansa duunia että pääsisin töihin. Työttömyys on perseestä. T: ~vuoden työttömänä ollut.
      Ja et mene töihin koska...? Mitä tahansa työtä löytyy aina. Älä suotta väitä vastaan. Ja jos perustelusi on se että koska asut kolmen ihmisen kylässä niin töitä ei ole, muuta suurempaan pitäjään. Vituttaa tuollaiset "tekisin mitä tahansa... paitsi sitä tai tätä tai tota tai oikeastaan en tee mitään, kunhan kiillotan sädekehääni feissarimokissa".

      Lainaa

    23. Tulos: +204 (214 ääntä)
      derlum: Ja et mene töihin koska…? Mitä tahansa työtä löytyy aina. Älä suotta väitä vastaan. Ja jos perustelusi on se että koska asut kolmen ihmisen kylässä niin töitä ei ole, muuta suurempaan pitäjään. Vituttaa tuollaiset “tekisin mitä tahansa… paitsi sitä tai tätä tai tota tai oikeastaan en tee mitään, kunhan kiillotan sädekehääni feissarimokissa”.
      Otapa loparit duunistasi ja todista tuo väittämäsi että töitä löytyy aina. Minua nimittäin vituttaa tuo jatkuva paskanjauhanta, jota suojatyöpaikoissaan lusmuilevat pöytiensä takaa huutelevat. Niitä duuneja on vapaana ehkä 10 000 ja työttömiä on yli 300 000. Millä matikalla sinä jaat ne duunit kaikille? Minä esimerkiksi olen hakent j----lauta jokaikistä vapaata duunia mitä kykenisin tekemään, enkä ole haastattelua pidemmälle päässyt. Jokaiseen kun oli kymmeniä muitakin hakijoita. Ja sitten ne paskaduunit, joita suomalaisten väitetään vieroksuvan, niitäkin on kuule haettu. Sanoivat suoraan että aikuista ammattiin opiskellutta ihmistä eivät palkkaa hotelliin lakanoita vaihtamaan, kun se lähtee kuitenkin parempien duunien perään heti tilaisuuden tullessa. Ottavat mieluummin opiskelijoita ja maahanmuuttajia. Että kuule ei, niitä töitä ei todellakaan löydy ihan tuosta vain eikä se työttömyys ole mikään laiskan ihmisen elämänvalinta. Kokeile itse jos et muuten usko. Ja jos et ole kokeillut, älä rupea opastamaan, sillä sinä et tiedä hevonp---an vertaa siitä mitä se työnhaku tänäpäivänä on.

      Lainaa

    24. Tulos: +97 (103 ääntä)
      Mielenkintoiset näkemykset. Mutta tottahan on, että kaikille EI enää todellisuudessa riitä töitä, ei vain enää ole niin paljon tehtävää, että kaikki saadaan oikeasti tuottavaan työhön. Niin monet hantti- ja vähemmänkin hantit hommat tekee kone 10, 100, 1000 tai jopa 10 000 kertaa nopeammin, tarkemmin ja ennen kaikkea halvemmalla kuin ihminen. Työntekijää tarvitaan enää valvomaan ja ylläpitämään koneita. Ja siihen riittää tehtaallisen sijasta yhdestä kymmeneen työntekijää. Sitten on paljon hommia joita kone ei tee halvemmalla tai paremmin, mutta pieni kiinalaispoika tekee sen paljon halvemmalla kuin suomimies, usein jopa ihan asiallisella laadulla. Jopa asiakaspalvelu ja paperinpyörittäminen on moninverroin tehokkaampaa nykyään koneiden avulla. Me yksinkertaisesti vain tuotamme enemmän ja tehokkaammin kuin on tarpeen. Työttömissä/työttömyydessä taas on se ongelma, että aina tulee olemaan Jimin kaltaisia ihmisiä. Niitä jotka yksinkertaisesti eivät halua töihin, eivätkä koe olevansa mitenkään velvoitettuja osallistumaan yhteiskunnan toimintaan muutoin kuin olemalla olemassa. Se ei ole sinällään ongelma, eikä tuommoisista yleensä työpaikalla mitään muuta olekaan kuin haittaa, joten parempikin kun annetaan olla kotona. Suurin osa työttömistä kuitenkin haluaa töihin, sitäpaitsi aika iso osa Jimin kaltaisista on tyytyväisiä vain hetken, sitten he tylsistyvät ja haluavat sittenkin tehdä töitä. Ongelma on siinä, että tuon pienen HC-lusmujoukkion perusteella määritellään koko loppukin työtön kansanosa. Siinä ei ole mitään järkeä, sillä tuollaisia kun ei vain saa töihin vaikka miten kiristäisi tukia ja ehtoja niiden saamiseen. Nuo tuommoiset venkulat, joita on vähän, mutta joita tulee aina olemaan, tekevät töiden ja velvotteiden laistamisesta ammattinsa ja suorastaan taiteenlajin. Kiristykset ja sanktiot koskevat vain niitä työttömiä, jotka tekevät jo kaikkensa päästäkseen töihin. Eli pienen paskiaisryhmän toimien vuoksi rangaistaan vain niitä, jotka ovat täysin syyttömiä. Eivät ne kiristykset Jimejä kosketa. Henk. koht. tykkään tehdä töitä. Vaikkei työ itsessään ole kovin hehkeää eikä monesti edes hirveän mukavaa/hauskaa, mutta se tekeminen itsessään. Se, että koen olevani osa jotain ja tekeväni jotain jolla on kuitenkin edes jotain merkitystä. Onhan se toki kiva maata kotonakin, hetken verran, mutta tylsistyn hyvin nopeasti ja alan kokemaan ahdistusta siitä, etten tee oikeastaan mitään.

      Lainaa

    25. liibalaaba 20.1.2015 9:46
      Tulos: +107 (117 ääntä)
      derlum: Ja et mene töihin koska…? Mitä tahansa työtä löytyy aina. Älä suotta väitä vastaan. Ja jos perustelusi on se että koska asut kolmen ihmisen kylässä niin töitä ei ole, muuta suurempaan pitäjään. Vituttaa tuollaiset “tekisin mitä tahansa… paitsi sitä tai tätä tai tota tai oikeastaan en tee mitään, kunhan kiillotan sädekehääni feissarimokissa”.
      Joo, toki niitä vapaita työpaikkoja on, mutta kaikilla ei ole niihin koulutusta tai muuten soveltuva alalle. Että ei se nyt ihan niin yksinkertaista ole. Ja yksinasuva voi muutella työn perässä miten vaan, mutta jos on vaikka puolisolla työpaikka niin sekin sitoo siihen paikkakuntaan ja jos on lapsia ja vaan pätkätöitä tarjolla, niin mielestäni olisi lapsia kohtaan kohtuutonta että hoitopaikat ja koulut vaihtuisivat vähän väliä ja lapsi ei pääsisi juurtumaan mihinkään eikä luomaan pysyviä ystävyyssuhteita. Ärsyttää tollanen mustavalkonen päteminen, jossa asiaa ei olla ajateltu yhtään pidemmälle. Ja sitten vielä kielletään väittämästä vastaan...

      Lainaa

    26. Tulos: +84 (90 ääntä)
      derlum: Ja et mene töihin koska…? Mitä tahansa työtä löytyy aina. Älä suotta väitä vastaan. Ja jos perustelusi on se että koska asut kolmen ihmisen kylässä niin töitä ei ole, muuta suurempaan pitäjään. Vituttaa tuollaiset “tekisin mitä tahansa… paitsi sitä tai tätä tai tota tai oikeastaan en tee mitään, kunhan kiillotan sädekehääni feissarimokissa”.
      Joo, mitä tahansa työtä löytyy aina,, ihan huvikseen kotonaan makaa se ~350 000 työtöntä ihmistä, Muuta - joo, oli sitten ansiosidonnaisella tai peruspäivärahalla niin tottakai kaikilta löytyy heti heittää 2000-3000 euroa takuuvuokraan sekä tonni muuttokuluihin

      Lainaa

    27. Asennevamma 20.1.2015 10:45
      Tulos: +54 (86 ääntä)
      Nyt osui arkaan paikkaan. Ensinnäkin, pääsääntöisesti homma menee niin, että kun ihmiset käyvät töissä ja tapahtuu tämä Jimin mainitsema ilmiö että menot kasvavat (lainan lyhennys?! lainakin on vapaaehtoinen..?), se pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Ja kun ihmisten tulot kasvavat ja menot kasvavat, syntyy lisää työpaikkoja. Pakko myös sanoa että en voi kertakaikkiaan sietää ihmisiä, jotka makaavat kotonaan ja odottavat löytävänsä sen unelmaduuninsa (esim. toimitusjohtajana tai Hollywood-tähtenä) paikallislehden palstalta tai vaihtoehtoisesti niin että joku tulee sinua henkilökohtaisesti ovelta hakemaan. Miten helvetissä nämä raukkaparat kuvittelevat saavansa jonkun sellaisen työn jos eivät ole mitään valmiita tekemään sen eteen? Se, että sulla on siellä cv:ssäsi pari jotakin "paskaduunia" ja työtodistus niistä, edesauttaa aika paljon sen oman unelmaduuninsa tai edes siedettävän duunin saamista. Valitettava tosiasia kuitenkin on että kaikille ei riitä niitä ihania työpaikkoja, edes vaikka jotkut nauttivatkin esimerkiksi siivoustöistä joita suurin osa sitten taas pitää paskaduunina (mutta ai että sitä marmatusta jos joku ei siivoustöitä tekisikään... arvostusta siis siivoojillekin!). En voi itsekään sanoa nauttivani työstäni, joka on hyvin epäsäännöllistä, toisinaan äärimmäisen yksinäistä ja koen, että työssäni vastuuni on suuri, vaikka en ole vielä edes kahtakymmentä eikä minulla ole mitään alan koulutusta (ja olen muuten vain vähän palikka). Jos minä pystyn tätä työtä tekemään ja työsuhteeni on jatkunut jo miltei kaksi vuotta, uskon että melkein kuka tahansa pystyy tekemään mitä tahansa työtä ainakin väliaikaisesti ja heräämään vaikka sitten viideltä sinne töihin. Ja kyllä se on joltakin pois, jos joku vapaaehtoisesti elelee valtion rahoilla. Olen tullut tässä viime vuosien aikana hyvin tietoiseksti siitä, mihin maksamani verorahat menee. Viimeiseksi kyllä haluan maksella lusmupaskojen lonkanvetoa ja Suomen johdossa keikkuvien torkkupeittoja. Tahtomattaan työttömät ovat asia erikseen. Heille toivotan onnea työnhakuun ja sanon että muistakaa olla sitkeitä ja sisukkaita! :) PS: Ostakaa kotimaisia tuotteita ja palveluita, vaikka ne olisivatkin pari euroa kalliimpia. Kaikilla ei ole toki varaa näin tehdä, mutta esim. ne, joilla on varaa ostaa litratolkulla viinaa ja kaljaa, voisivat kokeilla ostaa myös paikallisen marttakerhon tekemän pipon. Eipähän pää jäädy jos sammuu ojaan!

      Lainaa

    28. Tulos: +57 (63 ääntä)
      derlum: Ja et mene töihin koska…? Mitä tahansa työtä löytyy aina. Älä suotta väitä vastaan. Ja jos perustelusi on se että koska asut kolmen ihmisen kylässä niin töitä ei ole, muuta suurempaan pitäjään. Vituttaa tuollaiset “tekisin mitä tahansa… paitsi sitä tai tätä tai tota tai oikeastaan en tee mitään, kunhan kiillotan sädekehääni feissarimokissa”.
      Ei tänä päivänä ihan tostanoin vaa oikeesti saa töitä. Eikä sitä ihan mihinvaan voi mennä edes töihin. Pitää siit hommasta joku käry olla miten sitä tehään, pysyykö pää kasassa yms. Olin viimeksi puolivuotta työttömänä ja hain jokaista paikkaa mikä edes liippasi kaukaisesti koulutustani, tai mihin ei tarvittu koulutusta lainkaan. Kaikkiin hain mihin ajattelin pystyväni ja oppivani. Silti kesti sen puolivuotta ennenkuin työpaikan sain. Sekin tietysti vuokrafirman kautta. Enkä asu ihan tuppukylässä.

      Lainaa

    29. Tulos: +32 (64 ääntä)
      Hattu: Hyvä Jimi, se on pois yhteiskunnalta. Aina, kun työkyvyllinen ihminen jää kotiin makaamaansiitä syystä, että “työttömänä saa saman liksan”, on se pois veronmaksajien pussista. Tästä kärsii koko yhteiskunta, mukaan lukien vanhukset, lapset, työkyvyttömät, opiskelijat ja aivan terveet työssäkäyvät aikuisetkin. Hyvä Jimi, asenteessasi ei ole mitään ihailtavaa. Olet rasite meille kaikille. Häpeä.
      Et taida tajuta, että mielenterveyttään varjellakseen Jimi asian noin ajattelee. Jos työtön 24/7 surisi, häpeäisi ja marisisi työttömyyttään, hän olisi kuukaudessa työkyvytön lopullisesti. Niin useimmat ovatkin.

      Lainaa

    30. Tulos: -15 (39 ääntä)
      Erik: Et taida tajuta, että mielenterveyttään varjellakseen Jimi asian noin ajattelee. Jos työtön 24/7 surisi, häpeäisi ja marisisi työttömyyttään, hän olisi kuukaudessa työkyvytön lopullisesti. Niin useimmat ovatkin.
      Jimihän juuri kertoi, ettei halua mennä töihin vaikka "paskaduunia" olisi tarjolla. Harmillisen monelle eivät esimerkiksi siivoojan tai vaikka puhelinmyyjän paikat kelpaa, kun ei ole omaa alaa tai muuten vaan tunnu kivalta. Mollin sivuilla on tälläkin hetkellä yllättävän paljon vapaita paikkoja, jos ei omalta alalta niin sellaiselta johon pääsee vaikkei olisi koulutusta ko. alaan (työkokemusta usein vaaditaan, mutta soittaessa usein antavat siinä myöden kun ei muita hakijoita ole), todennäköisesti myös Jimin kotipaikkakunnalla (ellei asu tosiaan jossain kymmenen henkilön muodostamassa tuppukylässä (jos asuu, niin kannattaa muuttaa pois töihin kuormittamasta kansantaloutta). Jimi ja muut kaltaisensa on yhteiskunnalle riesaksi, myönnä sinäkin vaan se kun tiedät kuitenkin että se on totta.

      Lainaa

    31. Tulos: +99 (103 ääntä)
      derlum: Ja et mene töihin koska…? Mitä tahansa työtä löytyy aina. Älä suotta väitä vastaan. Ja jos perustelusi on se että koska asut kolmen ihmisen kylässä niin töitä ei ole, muuta suurempaan pitäjään. Vituttaa tuollaiset “tekisin mitä tahansa… paitsi sitä tai tätä tai tota tai oikeastaan en tee mitään, kunhan kiillotan sädekehääni feissarimokissa”.
      Taidankin tästä ruveta sitten lääkäriksi kun näyttäisi olevan paikka vapaana.

      Lainaa

    32. Tulos: +31 (39 ääntä)
      "PS: Ostakaa kotimaisia tuotteita ja palveluita, vaikka ne olisivatkin pari euroa kalliimpia. Kaikilla ei ole toki varaa näin tehdä, mutta esim. ne, joilla on varaa ostaa litratolkulla viinaa ja kaljaa, voisivat kokeilla ostaa myös paikallisen marttakerhon tekemän pipon. Eipähän pää jäädy jos sammuu ojaan!" Jos ajatuksenasi oli se, että kotimaisten tuotteiden ostaminen tulee suomalaisia yrittäjiä ja näin edistää työpaikkojen syntymistä ja pysymistä, niin marttakerhon tuotteet eivät liity siihen mitenkään. Marttakerhot ovat harrastustoimintaa, josta ei saa palkkaa, ei siitä yhteiskunnalle mitään hyötyä olisi vaikka Jimin kaltaiset luuserit menisivät marttakerhoon.

      Lainaa

    33. yli opisto hörho 20.1.2015 11:30
      Tulos: +69 (81 ääntä)
      Itse tykkää vetää lonkkaa "eikä se ole keltään pois" mutta sitten samalla vedetään ananasta sieraimeen koska mamut tekee sitä samaa. Mutta eihän siinä tietysti ole mitään pahaa, jos valkoiset suomalaiset tekee niin. Voi luoja nämä Jimin kaltaiset valopäät. Ihan samanlaisia yhteiskunnan loisia molemmat on minun silmissäni.

      Lainaa

    34. Tulos: +2 (22 ääntä)
      Sain syövän Jimin kirjoitustyylistä.

      Lainaa

    35. Tulos: +47 (71 ääntä)
      Tää on niin tätä. Nää on näitä ihmisiä, jotka nuoruudessaan lintsasi koulusta, käytti päihteitä ja teki kaikkea muuta kuin opiskeli tai ajatteli tulevaisuuttaan. Sitten kun ollaan vanhempia ja ei saada muita töitä kuin ns. "paskahommia" niin valitetaan kaikesta. Rahaa pitäisi saada tyhjästä, rikkaat ovat perseestä ja on väärin, että heillä on rahaa mutta minulla sitä ei ole. On toki olemassa sellaisia rikkaita ihmisiä, jotka ovat rikastuneet vaikkapa lottovoitolla tai perineet suuren summan rahaa, mutta suuri osa rikkaista on kuitenkin tehnyt töitä niiden rahojensa eteen. He ovat niitä, jotka lapsena/nuorena keskittyivät opiskeluun ja itsensä ja taitojensa kehittämiseen sen sijaan, että olisivat lintsailleet tunneilta tupakoimaan koulun taakse. Ihminen on kyllä niin pirun kateellinen olento.

      Lainaa

    36. Tulos: +7 (37 ääntä)
      Ehkä eniten vituttaa tällainen hypokriittyys. (Puhumattakaan siitä, ettei sossumatoilu muka ole keneltäkään pois.) Ollaan niin sokeita kaikelle muulle kun oman pään sisustalle, ettei edes huomata, että se mitä itse tekee, on täsmälleen sama kuin se minkä itse tuomitsee. Niinkö se menee? Vai eikö vain välitetä? Välillä sitä tosissaam toivoo, että ihmiset osaisivat edes osittain tarkastella sitä yhtälön toista puolta, olipa kyse mistä tahansa.

      Lainaa

    37. Tulos: +72 (76 ääntä)
      Vituttaa tuollaiset jotka kuvittelevat että kaikki meistä hyväksyttäisiin kaikkiin töihin. Nykyään kun on noi siivoushommatkin sellaisia et vaaditaan kokemus tai koulutus. Puhelinmyyjänä pitää osata myydä jotta rahaa saa. Kassatöihin hakee ihan helkkarin paljon ihmisiä, nytkin yks koulutus joka alkoi niin hakijoita oli yli tuhat. Siinä saa aika paljon loistaa et pääsee valituksi.
      derlum: Ja et mene töihin koska…? Mitä tahansa työtä löytyy aina. Älä suotta väitä vastaan. Ja jos perustelusi on se että koska asut kolmen ihmisen kylässä niin töitä ei ole, muuta suurempaan pitäjään. Vituttaa tuollaiset “tekisin mitä tahansa… paitsi sitä tai tätä tai tota tai oikeastaan en tee mitään, kunhan kiillotan sädekehääni feissarimokissa”.

      Lainaa

    38. Tulos: +18 (24 ääntä)
      Jaa: “PS: Ostakaa kotimaisia tuotteita ja palveluita, vaikka ne olisivatkin pari euroa kalliimpia. Kaikilla ei ole toki varaa näin tehdä, mutta esim. ne, joilla on varaa ostaa litratolkulla viinaa ja kaljaa, voisivat kokeilla ostaa myös paikallisen marttakerhon tekemän pipon. Eipähän pää jäädy jos sammuu ojaan!” Jos ajatuksenasi oli se, että kotimaisten tuotteiden ostaminen tulee suomalaisia yrittäjiä ja näin edistää työpaikkojen syntymistä ja pysymistä, niin marttakerhon tuotteet eivät liity siihen mitenkään. Marttakerhot ovat harrastustoimintaa, josta ei saa palkkaa, ei siitä yhteiskunnalle mitään hyötyä olisi vaikka Jimin kaltaiset luuserit menisivät marttakerhoon.
      On se joka tapauksessa ekologisempi ja eettisempi kuinesim. H&M-pipo. Ja todennäköisesti kestävämpi.

      Lainaa

    39. Tulos: +56 (78 ääntä)
      yli opisto hörho: Itse tykkää vetää lonkkaa “eikä se ole keltään pois” mutta sitten samalla vedetään ananasta sieraimeen koska mamut tekee sitä samaa. Mutta eihän siinä tietysti ole mitään pahaa, jos valkoiset suomalaiset tekee niin. Voi luoja nämä Jimin kaltaiset valopäät. Ihan samanlaisia yhteiskunnan loisia molemmat on minun silmissäni.
      Veikkaampa, että mamut aika koviakin tekemään duunia. Mutta usein kielitaidon puute, työnantajan ennakkoluulot tai vaikka traumaattiset kokemukset aiemmasta elämästä muodostavat esteen työnsaannille. Kuinka innokkaasti ite lähdet töihin siinä vaiheessa, kun toinen puoli perheestä on ammuttu ja toinen kadoksissa ja ite oot uppo-oudossa maassa persujen silmätikkuna?

      Lainaa

    40. Tulos: +67 (79 ääntä)
      E: Ehkä eniten vituttaa tällainen hypokriittyys.
      tarkoitat varmaan tekopyhyyttä tai hurskastelua? Älkää ihmiset turhaan vääntäkö englanninkielisiä sanoja suomeksi jos niille on olemassa oikea suomenkielinen vastine. Se kuulostaa vaan niin tyhmältä.

      Lainaa

    41. Tulos: +13 (41 ääntä)
      enelyn: tarkoitat varmaan tekopyhyyttä tai hurskastelua? Älkää ihmiset turhaan vääntäkö englanninkielisiä sanoja suomeksi jos niille on olemassa oikea suomenkielinen vastine. Se kuulostaa vaan niin tyhmältä.
      Nussitaan nyt pilkkua ja mainitaan että hypokritia ei ole englantia vaan kreikkaa.

      Lainaa

    42. Tulos: -53 (69 ääntä)
      Itse olen ollut vuosikausia työttömänä. Ei innosta tehdä mitään paskaduunia, koska on pelkästään koulutuksessa ylioppilastutkinto. Ja enempää en aio opiskella. Hyvin riittää sapuska jääkaapissa, ja saan päivät pitkät pelailla kymmeniä pelejäni Xbox Onella ja PlayStation 4:llä. Tämä on sitä oikeaa elämää!

      Lainaa

    43. loiset hirteen 20.1.2015 13:07
      Tulos: -45 (55 ääntä)
      Työttömät ovat kaikki vastenmielisiä syöpäläisiä. Loppuu se juopottelu tai matka on saunan taakse.

      Lainaa

    44. Tulos: +25 (47 ääntä)
      Kysyisin, että miksi hemmetissä tegen ja Asennevamman kommentteja väheksytään? Ymmärrän paremmin ku täysin, että 8h/pvä 5 päivää viikossa kuluttaa ihmisen kuin ihmisen loppuun ennemmin tai myöhemmin, toki riippuen työstä. Tanskassa näköjään ymmärretään paremmin ihmisen hyvinvointia ja jaksamista kuin täällä "pakko olla tehoperse, muuten ei ymmärretä"-Suomessa. Taidanpa muuttaa sinne. Oletko nyt tyytyväinen, derlum?

      Lainaa

    45. Tulos: -38 (58 ääntä)
      enelyn: tarkoitat varmaan tekopyhyyttä tai hurskastelua? Älkää ihmiset turhaan vääntäkö englanninkielisiä sanoja suomeksi jos niille on olemassa oikea suomenkielinen vastine. Se kuulostaa vaan niin tyhmältä.
      Kuulostaa tyhmältä tai ei, täysin subjektiivista. Kauhean offtopiciksi menee, mutta menköön; joillekin (kuten itselleni) useat englanninkieliset ilmaisut ovat jumittuneet päähän sen verran tiukkaan, että niiden käyttäminen tuntuu luontevammalta kuin suomenkielisten vastineitten. En tiedä miksi kukaan tällaisia ilmauksia väkisin vääntäisi.

      Lainaa

    46. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Hattu: Hyvä Jimi, se on pois yhteiskunnalta. Aina, kun työkyvyllinen ihminen jää kotiin makaamaansiitä syystä, että “työttömänä saa saman liksan”, on se pois veronmaksajien pussista. Tästä kärsii koko yhteiskunta, mukaan lukien vanhukset, lapset, työkyvyttömät, opiskelijat ja aivan terveet työssäkäyvät aikuisetkin. Hyvä Jimi, asenteessasi ei ole mitään ihailtavaa. Olet rasite meille kaikille. Häpeä.
      Mistäs me kaikille työkykyisille sitten työtä saadaan?

      Lainaa

    47. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Kyllä kyllä, työttömänä on ni perhanan mukavaa! Töitä ei saa vaikka koulutusta löytyy, osa ei edes ilmoita ettei ikävä kyllä nakki napsahtanu vaan jättää kokonaan vastaamatta. Kasoittain täyttelet lomakkeita, vapaamuotoisia hakemuksia ja päivittelet omaa CV:tä jotta näyttäisit paremmalta työnantajien silmissä. Unohtamatta että pitää soittaa vielä itse perään kun olet tunnin pari ahertanu yhtä ainoaa hakemusta priima kuntoon. Tuet ei yksinkertaisesti riitä kuin välttämättömyyksiin ja auta armias jos jokin menee rikki. Siinä saa hädissään juosta paikasta A paikkaan Z kyselemässä että mikäs nyt avuksi. Ja kerta olet työtön nuori aikuinen niin työvoimatoimisto katsoo pahalla silmällä ja sanoo soo soo, hae sinne ja tuonne ja ainiin laitoin sinut nyt kurssille. Jos et mene kurssille niin lähtee karenssi käyntiin etkä saa enää rahaa. Kurssitkin ovat samaa vanhaa mitä jo kouluissa ollaan käyty ja niihin sitten joihinkin kuuluu työharjoittelu. Työharjottelu on luonnollisesti palkatonta ja saat vaivaiset 9-18 euroa lisää päivältä tukea. Mutta hei, ainakin saat mukavasti jälleen uuden työtodistuksen. Kyllä olet ihan oikeassa, työttömänä on mukavaa. As if.

      Lainaa

    48. Tulos: +5 (5 ääntä)
      loiset hirteen: Työttömät ovat kaikki vastenmielisiä syöpäläisiä. Loppuu se juopottelu tai matka on saunan taakse.
      Moi Susanna Laine!

      Lainaa

    49. Tulos: +40 (46 ääntä)
      tege: Hymyilen ääneen kun luen näitä feissarimokien kommentteja, kun ihmiset provosoituu siitä miten toinen on työttömänä. Muutama oli sellasia kommentteja ja lisää tulee, sekä 90% provosoituneista ei edes kirjoita mitään.
      En jaksa provosoitua siitä että joku on työttömänä, tosiaan voi olla parempikin että tuolla asenteella varustettuna pysyy sohvassaan, kaikilla meillä on varmaan kokemusta siitä miten kiva on kun tuollainen otus tulee omalle duunipaikalle, ja sitten saa omien töidensä lisäksi siivota senkin sotkut. Pysyy edes aikuisten ihmisten tieltä pois. Mokan riemukkuushan taisi olla enemmän sitä että kehtaa syytellä toisia -mamuja tässä tapauksessa -loisinnasta kun itse on se loinen. Se osoittaa jo ratkiriemukasta tilannetajun ja itsetuntemuksen puutetta.

      Lainaa

    50. Tulos: +19 (29 ääntä)
      loiset hirteen: Työttömät ovat kaikki vastenmielisiä syöpäläisiä. Loppuu se juopottelu tai matka on saunan taakse.
      Anteeksi kauheasti, jos ihmiset on erilaisia. Onhan se väärin, kyllähän kaikkien pitäisi olla samanlaisia tottakai! Hm!
      Jaa: Jimi ja muut kaltaisensa on yhteiskunnalle riesaksi, myönnä sinäkin vaan se kun tiedät kuitenkin että se on totta.
      Millä tavalla ne nyt muka on niin pahaasti riesaksi? Ovat kuitenkin vähemmistö ja tulevat vähemmistönä pysymään. Yhteiskunta on itse riesaksi itselleen esimerkiksi vaikeuttamalla jatkuvasti yrittäjien toimintaa. Sillä keinolla estetään uusien työpaikkojen syntymistä ja taas on vähemmän työpaikkoja haettavaksi. Suuri osa firmoista on jo ulkomailla ihan vain Suomen älyttömien säännösten ja verotusten takia. Se on paljon pahempi riesa kuin muutama työtön. Katsoppas vaikka jotain perisuomalaisten tuotteiden pakkauksia, niin kyllä ne on ulkomailta iso osa. Vaikkapa Valion maito, Maitopurkin kyljessä lukee että "Valmistaja Valio, Eesti". Ei ne asiat ole niin mustavalkoisia. Itse paheksun paljon enemmän juuri näitä ulkomaille lähteviä yrityksiä, mutta kun syytä heidän lähtöönsä miettii, niin päädyn paheksumaan yhteiskuntaamme. Virossa on nyt jo vähä vajaa 5000 suomalaista yritystä ja kokoajan määrä kasvaa.

      Lainaa

    51. Tulos: +31 (35 ääntä)
      Kai sitä on PA vaikka ihan kohtuullisellakin palkalla, jos joka "viikendi" pitää olla pää täynnä viinaa. Ai niin, kuulin kerran eräältä rekrytoijalta, että jos hakijoita on paljon, kymmeniä, satoja, otetaan hakemuksista tylysti noin puolet ja nakataan suoraan roskikseen ennen kuin aletaan edes tarkemmin tutkimaan hakemuksia. Tämä liittyen tuohon keskusteluun työn saannin helppoudesta.

      Lainaa

    52. Tulos: -26 (36 ääntä)
      Epo: Mistäs me kaikille työkykyisille sitten työtä saadaan?
      Älä sinä siitä huolehdi, vielä on runsaasti esimerkiksi siistijän ja puhelinmyyjän paikkoja jäljellä esimerkiksi osoitteessa Mol.fi/paikat Täytetään ne paikat ensin ja huolehditaan sitten siitä, mistä saa lisää työpaikkoja. Tietysti hirmu suloinen ajatus säästää työpaikat enemmän tarvitseville, mutta ei sinun tarvitse uhrautua, rohkeasti vaan työnhakuun, kun kaikki paikat kelpaavat niin varmasti löytyy töitä.

      Lainaa

    53. King Inkrabbit 20.1.2015 15:38
      Tulos: -27 (43 ääntä)
      Itseasiassa mamut saa enemmän tukea kuin suomalaiset työttömät ja työkyvyttömät. Just my two cents.

      Lainaa

    54. Pro-automation 20.1.2015 15:56
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Lobo: Mielenkintoiset näkemykset. Mutta tottahan on, että kaikille EI enää todellisuudessa riitä töitä, ei vain enää ole niin paljon tehtävää, että kaikki saadaan oikeasti tuottavaan työhön. Niin monet hantti- ja vähemmänkin hantit hommat tekee kone 10, 100, 1000 tai jopa 10 000 kertaa nopeammin, tarkemmin ja ennen kaikkea halvemmalla kuin ihminen. Työntekijää tarvitaan enää valvomaan ja ylläpitämään koneita. Ja siihen riittää tehtaallisen sijasta yhdestä kymmeneen työntekijää. Sitten on paljon hommia joita kone ei tee halvemmalla tai paremmin, mutta pieni kiinalaispoika tekee sen paljon halvemmalla kuin suomimies, usein jopa ihan asiallisella laadulla. Jopa asiakaspalvelu ja paperinpyörittäminen on moninverroin tehokkaampaa nykyään koneiden avulla. Me yksinkertaisesti vain tuotamme enemmän ja tehokkaammin kuin on tarpeen.
      Sehän on vain hyvä jos tuotetaan enemmän kuin on tarpeen (tai jos siihen on kapasiteettiä, tarpeettomasti ei tietysti kannata tuottaa). Jos koneet tekisivät kaikki työt mihin koneet pystyisivät ja mihin ne soveltuisivat hyvin, ihmiset vapautuisivat tekemään sitä missä ihmiset on hyviä, eli luovaan tekemiseen, oli se sitten työtä, tai vielä parempi, huvin tai kiinnostuksen takia tehtävää toimintaa, siinä tapauksessa että koneet olisivat niin kehittyneitä ettei ihmisiä enää tarvittaisi töitä tekemään. Elettäisiin semmoisessa yltäkylläisyydessä että kaikki saisivat mitä haluaisivat (ainakin melkein) ja raha menettäisi täysin merkityksensä. Vaikka se on vielä utopiaa, ainakin tähän suuntaan ollaan menossa. Ja hyvä niin. Valitettavasti sitä ennen kompastellaan siinä että se hyöty menee niille harvoille koneiden omistajille. Mutta, sitten vähän lähemmäksi tätä aihetta. Aika monet näyttävät yksinkertaistavan tätä työn saamisen helppoutta. En ole vielä nähnyt kenenkään ajattelevan niin päin että jos helpotettaisiin sitä toisella tavalla. Tämä nykyinen systeemi on aika kankea ja kaavoihin kangistunut, jos tarjonta olisi laajakirjoisempaa millä tavalla sitä työtä voisi tehdä, ja mitä vaatimuksia sen tekemiseen olisi, niin työttömiä voisi olla vähemmän. Mutta kaikki työnhakijat pitää sen sijaan änkeä siihen samaan kaavaan. En väitä että se onnistuisi, mutta onko sitä ajateltu ollenkaan, kun tuntuu siltä että on vain muutama tapa tehdä tai päästä/joutua tekemään työtä. Miten sen nyt kukakin näkee. Työstään pitävien on helppo haukkua työtä vieroksuvia. Tai heidän kenelle sopii että heidän tekemä työnsä on tuskaista puurtamista mitä joka päivä inhottaa lähteä tekemään. Tavallaanhan sekin on osittaista henkistä työkyvyttömyyttä jos ei pysty sopeutumaan siihen ajatukseen että tekee työtä vaikkei se olisikaan mukavaa ja mielekästä. Jos sitä samaa tekisi muutenkin työttömänä, niin ei kai kukaan olisi työttömänä. Negatiivisuuden sijaan voisi keksiä ratkaisun työttömyysongelmaan. Sitten voisi valittaa jos tekisi työnsaannin oikeasti helpoksi, eikä vaikutusta olisi. Tässä tilanteessa tarvittaisiin luovasti hulluja ideoita. Helpotettu työnteko olisi pitkällä tähtäimelläkin hyvä asia. Yksittäisiä työtehtäviä voisi hakea ja tehdä ilman sen kummempia kokemus- ja koulutusvaatimuksia esimerkiksi, kunhan vain osaa tehdä, jos se olisi kannattavaa työttömyysturvaa menettämättä. Tai jotain projektiluontoisia tehtäviä. Saman alan työttömien pitäisi varmaan yhdessä kokoontua laittamaan joku pienehkö "firma" pystyyn. Mutta kun ei sekään ole ihan yksinkertainen asia.

      Lainaa

    55. Tulos: +20 (22 ääntä)
      derlum: Ja et mene töihin koska…? Mitä tahansa työtä löytyy aina. Älä suotta väitä vastaan. Ja jos perustelusi on se että koska asut kolmen ihmisen kylässä niin töitä ei ole, muuta suurempaan pitäjään. Vituttaa tuollaiset “tekisin mitä tahansa… paitsi sitä tai tätä tai tota tai oikeastaan en tee mitään, kunhan kiillotan sädekehääni feissarimokissa”.
      Tuonpa minäkin korteni kekoon. Ei löydy töitä ei, ehkä suhteilla, mutta jos niitä ei ole? Jos olet viettänyt lapsuutesi siellä "kolmen ihmisen kylässä", jossa on ollut huonot kesätyömahdollisuudet, opiskelujen aikana teet lomilla parit harjoittelut ja työt ulkomailla ja valmistut sitten etkä saa oman alan paikkaa (kun siihenkään sitä kokemusta ei niin paljon ole), etkä satu olemaan niitä superekstroverttejä itsensä myyjiä tai verkostoutumisihmeitä, niin minkäs teet? Ja olin valmis muuttamaankin, mutta uskon että se voi olla myös karsiva tekijä, jos haet niin kaukaa että joudut muuttamaan (ainakin haastatteluissa minulta kysyttiin parikin kertaa että miten olet meinannut kulkea, vaikka jo hakemukseeni kirjoitin että olen valmis muuttamaan työn perässä.) Itsekin olin juuri noin 1,5 vuotta työttömänä, hain kaikenlaisia paikkoja mitkä vähänkin liippasi koulutusta tai kokemusta, sekä paikkoja, jotka uskoin pystyväni tekemään ilman kokemusta tai tutkintoa. Mutta ei tule mitään. Noihin paikkoihin, joita pystyy tekemään kuka tahansa on kovat hakijamäärät, koska niistä usein kilpaillaan opiskelijoiden ja muiden vastaavassa tilanteessa olevien kanssa. Ja välillä voi olla omakin motivaatio hakusessa kun hakee jotain "palveluneuvojan" paikkaa (eli siis puhelinmyyjän), josta jo tietää että se ei ole ollenkaan sitä mitä haluaisi tehdä tai missä vahvuuteni ovat, mutta kun rahaa pitäisi saada. Minulle on sanottu siivoojan paikkaa hakiessani että kun ei ole sitä kokemusta. Nyt sain onneksi töitä, tosin tarvittaessa töihin kutsuttavan sopparilla. Samoihin aikoihin olisin päässyt myös kassalle töihin keikkatuuraajaksi, mutta eipä niitä vuoroja niin paljon ole tarjottu että niillä eläisi (jostain syystä minulle tarjotaan vuoroja vaikka ilmoitin että sain töitä)

      Lainaa

    56. tissiposkihanhi 20.1.2015 16:44
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Ei kai tää oo sukua sille Janille, joka joskus täällä kirous aamujen iPhoneja ja oli ite työtön luuseri

      Lainaa

    57. Tulos: +24 (32 ääntä)
      Vieläkö ihmiset kehtaa naama peruslukemilla väittää että "töitä on jos halua riittää"...? Herätkää jo. :/

      Lainaa

    58. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Tän Jimin vois lähettää vaihdossa sinne somaliaan...

      Lainaa

    59. Tulos: +8 (16 ääntä)
      "Jos teet töitä, olet valtion orja" Voi että ärsyttää tuollaiset yhteiskunnan jätteet.

      Lainaa

    60. Tulos: +1 (17 ääntä)
      Minun näkökannalta on mielenkiintoista, miten joku voi nähdä tehdyt työtunnit menetettynä elämänä. Itse nautin omasta työstäni todella paljon ja viihdyn työpaikalla hyvin. Voisin tehdä enemmänkin kuin 40 tuntista viikkoa. Ja ennenkuin kukaan luulee, että minulla olisi jokin erityisen hyvä positio jossain erityisen hyvässä yrityksessä, niin voin sanoa ettei ole. Normaali duunari ja melkoisen normaali työpaikka. Hoidan pientä tonttia, mutta nautin siitä tekemisestä ja työni suunnittelusta. Kyllä kuulkaas lapset se on vain omasta asenteesta kiinni. Ja ennenkuin kukaan huutaa "mutku...! <lisää tähän kuspo pomo, ikävät työkaverit, urpot asiakkaat" niin ei, edelleen se on omasta asenteesta kiinni.

      Lainaa

    61. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Pro-automation: Sehän on vain hyvä jos tuotetaan enemmän kuin on tarpeen (tai jos siihen on kapasiteettiä, tarpeettomasti ei tietysti kannata tuottaa). Jos koneet tekisivät kaikki työt mihin koneet pystyisivät ja mihin ne soveltuisivat hyvin, ihmiset vapautuisivat tekemään sitä missä ihmiset on hyviä, eli luovaan tekemiseen, oli se sitten työtä, tai vielä parempi, huvin tai kiinnostuksen takia tehtävää toimintaa, siinä tapauksessa että koneet olisivat niin kehittyneitä ettei ihmisiä enää tarvittaisi töitä tekemään. Elettäisiin semmoisessa yltäkylläisyydessä että kaikki saisivat mitä haluaisivat (ainakin melkein) ja raha menettäisi täysin merkityksensä. Vaikka se on vielä utopiaa, ainakin tähän suuntaan ollaan menossa. Ja hyvä niin. Valitettavasti sitä ennen kompastellaan siinä että se hyöty menee niille harvoille koneiden omistajille.
      Niin, niinhän se olisi vaikka mitä kivaa ja ihanaa. Me vain kun ollaan vielä tässä muutosvaiheessa, että enää ei ole työtä tekijöille, mutta silti yhteiskunta pyörii edelleen sillä oletuksella ja vaatimuksella, että jokaisen on tehtävä työtä. Muuten et saa etkä saisi olla oikeutettu saamaan rahaa ja ilman rahaa et oikein kykene elämään. Toki sitä rahaa meidän sivistysvaltiossa heltiää sen minimin verran, ettei ihan akuutisti kuole kylmään ja nälkään, mutta sen saaminen on usein sellaista, johon monilla työttömillä hajoaa pää. Se näkemys on todella hyvin iskostettu ajukoppaan, että työn tekemättömyys on vain oma vapaa valinta ja se johtuu puhtaasti siitä, että olet laiska ja kelvoton. Joillekin se on valintakysymys, suurimmalle osalle työttömistä taas ei. Ja tuo ajatus nakertaa vain niiden työttömien mielenterveyttä, jotka eivät ole vapaan valinnan seurauksena työttömiä. Joskus tulevaisuudessa ehkä on mahdollista, että voimme rauhassa vain olla, tällä hetkellä tiput yhteiskunnan ulkopuolelle jos et ole töissä. Mikä aiheuttaa aika suuren dilemman ottaen huomioon, että niitä töitä nyt vain ei riitä kaikille. Jotain tarttis todellakin muuttaa tässä yhteiskunnassa, itselläni vain ei ole oikein mitään ajatusta siitä, että mitä. Itse en ole lainkaan sitä mieltä, että kaikki mahdollinen pitäisi automatisoida ja tehdä koneilla. Ihan siksi, että ihmiset alkavat omassa yhteiskunnassaan vain käydä taakaksi ja haitaksi, turhaksi, kun ei meitä enää tarvita mihinkään.

      Lainaa

    62. Tulos: -11 (47 ääntä)
      No niin HOJOO! Kaikille! En tiiä kuka apina tän jutun tänne laittoi! Haluan vaan kertoa,että en todellakaan ole mikään sohvaperuna isomahainen ja pieni munainen tai mikään MAMU! Niinkuin,joku apina oli minua niin kutsunut! ;DD Todellisuudessa minulla on yli kymmenen vuoden työkokemus takana! En jäänyt työttömäksi omasta halustani,vaan sain fudut taloudellisten ja tuotannollisten syiden takia!! Toki tekisin töitä vieläkin,jos se olisi kannattavaa taloudellisesti! Sen takiahan töissä käydään?! Ei siellä kukaan mopinvarressa omaksi ilokseen roiku! Tai silloin on vikaa päässä,mut se on taas minun mielipide! Kaikki nämä vuodet työ elämässäni nään menneen hukkaan! Oli pakko ottaa autolainaa sunmuuta,et yleensä pääsi kulkemaan duuniin! Työ taas mitä tein oli fyysisesti todella rankkaa ja siihen ei monesta ollut! Moni sitä kokeili,mut isotkin miehet kannettiin teurastus hallista suut vaahossa pihalle! Raskas fyysinen duuni rupesi vaikuttamaan myös henkiseeni tasapainooni! Olin koko ajan väsynyt vihainen kaikille ja en kestänyt todellisuutta! Eli suoraan SAVOKSI VITUTTI!! Tein hulluna duunia ja silti kaikkien kulujen jälkeen jäi vaan muutama hassu satanen enemmin rahaa,kuin nytten työttömänä! Olen kokoajan työn hakiana,mutta duunia vaan ei ole tullut vastaan! Kaiken maailman "haista paska" kursseja kylläkin,joista ei mitään hyötyä minulle! Esimerkkinä sain kutsun työhön hakemisen kurssille!! Siis mitä vittua??! Osaanhan minä töitä hakee ilman mitään vitun kurssejakin!! Nyt olen ollut n,4v työttömänä! Sitä ennen olen ikäni ollut kouluissa armeijassa ja duuneissa! Koko tämän ajan olen ollut masentunut ja mulle on syötetty,jos jonkin laista lääkettä! Joista ei ollut apua! Olen vasta nyt työttömänä osannut oppia nauttimaaan elämästä! En vain viikonlopuista,kuten ennen! Minä käyn joka päivä salilla tai lenkillä! Hoitelen kotityöt ja millon mitäkin sattuu tulemaan vastaan! Eli pointtina oli,että en ole niin rahan ahne,että leikin oman fyysisen ja henkisen terveyden kustannuksella tekemällä ,jotain mikä tekee MINUN Elämästäni Helvetin! Eli töitä,kun ei ole vaan ollut,niin olen oppinut nauttimaan elämästä ilman töitä! Aluksi olin aivan paskahousus,et kuinka pärjään ilman duunii! Huomasin,että Suomessa pärjää hyvin pelkällä Kelan rahalla! Mulle oikeesti jää nyt enemmin rahaa elämiseen,kuin silloin,kun olin duunissa!! Enkä varmasti ole ainoa! En mä autoo esim. tartte mihinkään! Tyot pakotti ottaa auto lainan,et pääsi yleensä käymään siellä!! Lisäksi tämä pieni Kelan korvaus jonka saan,niin maksan siitä 20% veroja! Eli enemmin,kuin silloin kun olin töissä!! Töissä veroprosemttini olo 18% Tähän asiaan liittyy viellä niin paljon kaikkea muutakin,et tulis vaikka romaani! Työkkäri laittoi minulle viellä karenssin,kun en ollut saapunut aktivointi suunnitelmaan! Tämä johtui siitä syystä,että Työkkäri oli laittanut kutsunsa vanhaan osoitteeseeni! Tehkää te duunii kelle se on kannattavaa ja tykkäätte siitä!! MINÄ AINAKIN OLEN TYYTYVÄINEN OMAAN ELÄMÄÄNI TÄLLÄ HETKELLÄ!! EIKÄ SE OLE KENELTÄKÄÄN POIS! Eikä sitä tiedä vaikka,joku kaunis päivä vielä saankin töitä missä viihyn ja se on kannattavaa!! Minä en todellakaan enään rupea siihen paskaan oravanpyörään missä olin! Eli PANKIN PAKOTTAMIIN PAKKO LIIKKEISIIN!! Miula on sillain rahaa,että pärjään ja se riittä minulle! En ole velkaa enkä aijo sitä todellakaan ottaa enään IKINÄ!! En käytä kamaa ja otan tosi harvoin edes kaljaakaan! Ne ei ole mun juttu!! Mä urheilen pien ittestäni huolta ja nautin tämänhetkisestä elämästäni!!

      Lainaa

    63. Tulos: +6 (18 ääntä)
      Suomessa on liian hyvä sosiaaliturva jos töitä ei halua tai kannata tehdä. Tietysti jos tuloveroa laskettas ni jäis työstä enempi kätee, tehden työstä palkitsevampaa keskituloisilleki, mutta sit olis vähemmä rahaa sosiaaliturvaan ja ne laskis sitäki kautta. Koko ajan puhutaa vain miten kaikkein heikoimmilla ei ole rahaa. Tämä pätee ainoastaan vain oikeasti kroonisesti tai pitkäaikaissairaisiin ihmisiin, joilla rahat menee lääkkeisiin joihin ei kaikkiin saada kunnon tukea, ei perusterveisiin. Perustoimeentulotuesta saa sen noin 480 euroa kuussa. Itsellä oli raskas elämänvaihe ja tuli elettyy pari vuotta toimeentulotuella, mutta koska en ryyppää tai polta, rahaa riitti ihan sukanvarteenkin, ja sain säästettyä itselleni rahaa hankintoihin, esim wii, auto ja ajanvietteisiinkin. Oikeastaan suurin säästö tulee kun tekee itse halpaa ja terveellistä ruokaa ostaen aleista. Ruokaan meni kuukaudessa 250e, sossu makso vuokran ja sähköt. Tosta vielä meni nettiin ja puhelinliittymään 50e kuussa. Eli mun perusmenot olivat noin 300e, josta jäi 180e kaikkeen muuhun joka kuukausi. Toki töihin halusin, koska onhan se hienoa joskus omistaa se oma talo, mutta kyllä tolla eleli ihan leppoisasti. Toki auton hankinnan jälkeen piti aina varata vero ja vakuutuslaskuihin iso osa, ja sitten meni bensaankin rahaa, mutta pääsipä liikkumaan, kun en missään isossa kaupungissa asu. Ymmärrän kyllä et jos tupakoi askin päiväs ni se on sit 150e kuussa, jos aski on 5e. Sithän ne melkee kaikki ylimääräset rahat meniki siinä.

      Lainaa

    64. Tulos: +42 (42 ääntä)
      Jaa: monelle eivät esimerkiksi siivoojan tai vaikka puhelinmyyjän paikat kelpaa, kun ei ole omaa alaa tai muuten vaan tunnu kivalta.
      Pakko nyt puuttua tähän pikkuseikkaan mut onko sulla kokemusta puhelinmyynnistä? Kelpaisko sulle tollanen minimaalinen provikkapalkkatyö jossa myyt jotain paskalehteä, mummot tulee kurkkuun pitkin linjoja, viikossa tienaat 50€ koska sulle on annettu just se typerin lehti? Esimiehet käskee valehtelemaan että sais myyntiä. Porukka lopettaA sen duunin kun ne ei saa ees bensarahoja et vois käydä töis. Kyllä niitä myyntitykkejäki on mut harvassa. Ketään ei pitäs syyllistää, jos ei lähde moiselle kusetusalalle.

      Lainaa

    65. Tulos: -2 (18 ääntä)
      Hattu: Hyvä Jimi, se on pois yhteiskunnalta. Aina, kun työkyvyllinen ihminen jää kotiin makaamaansiitä syystä, että “työttömänä saa saman liksan”, on se pois veronmaksajien pussista. Tästä kärsii koko yhteiskunta, mukaan lukien vanhukset, lapset, työkyvyttömät, opiskelijat ja aivan terveet työssäkäyvät aikuisetkin.
      Eipä nyt olekaan ihan näin. Palkansaajat katsos maksavat veroja siitä huolimatta vaikka Suomen työllisyysasten olisi 100%. ja lisäksi myös työttömät maksavat veroja tuistaan. Ei ole työttömien vika, että "yhteiskunta kärsii".

      Lainaa

    66. Tulos: +9 (17 ääntä)
      duh: Eipä nyt olekaan ihan näin.Palkansaajat katsos maksavat veroja siitä huolimatta vaikka Suomen työllisyysasten olisi 100%. ja lisäksi myös työttömät maksavat veroja tuistaan. Ei ole työttömien vika, että “yhteiskunta kärsii”.
      On tasan niin. 1. En väittänyt, että ilman työttömiä ei olisi veroja. Silloin olisi vain vähemmän veroja ja/tai enemmän resursseja muualle. 2. Se, että työttömät maksavat tuista veroja on melkein sama, kuin että heille annettaisiin suoraan vähemmän tukea. Pointti on se, että työttömät saavat rahaa tekemättä yhteiskunnan hyväksi mitään. 3. En syyllistä työttömiä, vaan vapaaehtoisesti työttömyyskorvausten varassa eläviä loisia.

      Lainaa

    67. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Jimi: Tehkää te duunii kelle se on kannattavaa ja tykkäätte siitä!! MINÄ AINAKIN OLEN TYYTYVÄINEN OMAAN ELÄMÄÄNI TÄLLÄ HETKELLÄ!! EIKÄ SE OLE KENELTÄKÄÄN POIS!
      Jimi, kyllä se on yhteiskunnalta pois. Lue kommenttini tuolta aivan ketjun yläpäästä (toinen kommentti). Kymmenen vuotta veronmaksajana (etenkään mainitsemassasi "paskaduunissa") ei riitä kustantamaan loppuelämän lusmuilua.

      Lainaa

    68. Pro-automation 21.1.2015 5:19
      Tulos: +1 (13 ääntä)
      joop: Suomessa on liian hyvä sosiaaliturva jos töitä ei halua tai kannata tehdä.
      Minun mielestäni se on niin päin että Suomessa on liian helppo jäädä työttömäksi (tai ainakin palkattomaksi). Ja jos töitä ei kannata tehdä, niin silloin palkka on liian huono, ei sosiaaliturva liian hyvä. Kyllä yhteiskunta päättää mikä on kelvollinen elintaso, ei yksin palkanmaksajat :)

      Lainaa

    69. Tulos: -9 (23 ääntä)
      milja: Vieläkö ihmiset kehtaa naama peruslukemilla väittää että “töitä on jos halua riittää”…? Herätkää jo.
      Löytäisin jokaiselle viikonpäivälle uuden duunin varastoalalta vuokrafirmojen kautta koska vaan. Olen hereillä ja naama on peruslukemilla.

      Lainaa

    70. Tulos: -23 (23 ääntä)
      Itse nautin työttömyydestä, kun sossu maksaa keskustassa olevan asunnon vuokran sähkön yms ja työttömyyskorvauksen jälkeen jää rahaa noin 100€ kk säästöön tekemättä yhtään mitään. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka antaa. terveisin neljä vuotta "työttömänä

      Lainaa

    71. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Nyt täytyy kyllä sanoo että Jimi on aika paska äijä mutta en mäkää menis semmosee duunii josta saa saman liksan ku työttömänä. Valitettavaa että tämmösiäkin töitä on. Onneks ite valmistun keväällä ammattiin, josta saa ihan hyvin rahaa ja joka on hauskaa :)

      Lainaa

    72. Tulos: +28 (28 ääntä)
      Jaa: Jimihän juuri kertoi, ettei halua mennä töihin vaikka “paskaduunia” olisi tarjolla. Harmillisen monelle eivät esimerkiksi siivoojan tai vaikka puhelinmyyjän paikat kelpaa, kun ei ole omaa alaa tai muuten vaan tunnu kivalta. Mollin sivuilla on tälläkin hetkellä yllättävän paljon vapaita paikkoja, jos ei omalta alalta niin sellaiselta johon pääsee vaikkei olisi koulutusta ko. alaan (työkokemusta usein vaaditaan, mutta soittaessa usein antavat siinä myöden kun ei muita hakijoita ole), todennäköisesti myös Jimin kotipaikkakunnalla (ellei asu tosiaan jossain kymmenen henkilön muodostamassa tuppukylässä (jos asuu, niin kannattaa muuttaa pois töihin kuormittamasta kansantaloutta). Jimi ja muut kaltaisensa on yhteiskunnalle riesaksi, myönnä sinäkin vaan se kun tiedät kuitenkin että se on totta.
      Muuten joo kannatan "paskaduunien" vastaanottamista, mutta puhelinmyynti on ihan riistoa! Olin kerran kuukauden puhelinmyyjänä, kun luvattiin isot bonarit ymsymsyms mut lopulta kuukauden jälkeen sain 50 euroa palkkaa! Matkakulutkin olivat isommat kuin palkka, joten ei todellakaan kannata ryhtyä puhelinmyyjäksi. Ellei sitten osaa myydä vaikka hiekkaa Saharaan.

      Lainaa

    73. Tulos: -14 (30 ääntä)
      Miten tääl voi olla niinki yksinkerasia ihmisiä,että EI TAJUA??!! Mähän sanoin,et tekisin totta vitussa duunia,jois SAISIN!! Sellainen työ mikä olisi TALOUDELLISESTI KANNATTAVAA!! Miulle ei ole sellasii tarjottu edes!! Vaan,jotain töihin haku kursseja!! EN JÄÄNYT OMASTA TAHDOSTA TYÖTTÖMÄKSI!!En kyl tykänny työstäkään missä olin! Se söi vaan miun fuusisen ja henkisen kunnon! Nyt työttömänä olen päässyt tasapainoon ,jotenkin ja pärjään ihan hyvin ILMAN TRESSIÄ!!Enkä ole sanonut ,että en halua tehdä töitä vaan,et en ole niin tyhmä,et tekisin sellasta duunia 5 päivää viikos 8 tuntii päiväs,mistä jää suurin pirtein sama raha,kuin tekemättä mitään! Toihan on ihan maalaisjärellä jo ajateltuna ihan vitun tyhmää rikkoo ittensä sellases duunis mistä ei jää mitään muuta,ko paha mieli ittelle!!TÄLLÄ HETKELLÄ OLEN VELATON TYÖTÖN JA TRESSITÖN! Sanoin myös,että tämä on tämän hetkinen tilanne ja olen itse OMAAN ELÄMÄNI TYYTYVÄINEN NÄIN!! Tehkää te kateeliset vaan duunia jos sille tuntuu!! Kaikkien olisi pyrittävä siihen,että NAUTTII OMASTA ELÄMÄSTÄ! ELÄKÄÄ TE YSINKERTASET APINAT OMAAA ELÄMÄÄNNE JA MÄ ELÄN OMAANI!!HUOH!!!

      Lainaa

    74. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Jimille infoksi, jos täällä tosiaan esittäytyi sama Jimi, että älä ainakaan samalla tyylillä työhakemuksia kirjoita. Tosin kun viihdyt työttömänä, niin ei kai se paha ole jos sua ei edes haluta haastatteluun. Muita huomioita tuosta puolustuspuheestasi... Olet tyytyväinen ja onnellisempi työttömänä, kuitenkin haluat töitä. No okei, se on hyvä jos kykenee tyytymään siihen mitä on. Se on yksi osa aidon onnellisuuden ytimestä. Oletko miettinyt miksei toiveesi työpaikasta ja työllistymismahdollisuuksista kohtaa? Ilmeisesti sinulla ei ole kummoistakaan koulutusta, perustelen tätä käsitystäni sillä, että kirjoitustapasi on sellainen johon opiskellessa olisi joku puuttunut ja edelliset työpaikkasi ovat olleet sitä kuuluisaa paskaduunia. Voisit koittaa kouluttautua johonkin, jollekin muulle alalle, työkkärikin tarjoaa myös muita vaihtoehtoja kuin vain turhia työnhakukursseja. Sulla näyttää olevan paljon hyviä syitä sille, miksi asiat on miten on ja miksi yhteiskunta on perseestä. No niin se onkin, mutta nuo ovat ihan omia mokiasi. 1) jos ammatti ja työpaikka ei ole sitä mitä haluaa, on myös töissä ollessa mahdollisuus katsella uusia töitä. Töiden saaminen on huisin paljon helpompaa, jos on jo työpaikka. Mikä sinällään on aika ironista. 2) minimituloilla saa ns. nollaverokortin. Se 20% on vain automaattiasetus, sen voi muuttaa, mutta vaatii vähän omaa panosta. 3) työnhakijaksi ilmottautuessa vaaditaan tarkistamaan yhteystiedot, sinä et sitä tehnyt. Toki olisi ideaalista, jos kaikilla olisi automaattisesti aina uusin osoite tiedossa. Kun näin ei kuitenkaan ole, niin se on omalla vastuulla pitää huolta asiasta (verottaja lähestyi tänä vuonna osoitteella, jonka jälkeen olen muuttanut kahdesti ja joka kerralla ilmoitus on tehty maistraattiin). Kaikki kunnioitus kuitenkin siitä, että elät kunnollista elämää nyt ja että olet jaksanut tehdä huonompaakin duunia. On myös ihailtavaa, kuinka osaat elää vähän vähemmälläkin. Tuo on paljon vähemmän ärsyttävää kuin 6000e/kk tienaavien ruikutus siitä, kuinka menojen jälkeen eletään köyhyysrajan alapuolella...

      Lainaa

    75. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Jimi Turunen: Miten tääl voi olla niinki yksinkerasia ihmisiä,että EI TAJUA??!! Mähän sanoin,et tekisin totta vitussa duunia,jois SAISIN!! Sellainen työ mikä olisi TALOUDELLISESTI KANNATTAVAA!! Miulle ei ole sellasii tarjottu edes!! Vaan,jotain töihin haku kursseja!! EN JÄÄNYT OMASTA TAHDOSTA TYÖTTÖMÄKSI!!En kyl tykänny työstäkään missä olin! Se söi vaan miun fuusisen ja henkisen kunnon! Nyt työttömänä olen päässyt tasapainoon ,jotenkin ja pärjään ihan hyvin ILMAN TRESSIÄ!!Enkä ole sanonut ,että en halua tehdä töitä vaan,et en ole niin tyhmä,et tekisin sellasta duunia 5 päivää viikos 8 tuntii päiväs,mistä jää suurin pirtein sama raha,kuin tekemättä mitään! Toihan on ihan maalaisjärellä jo ajateltuna ihan vitun tyhmää rikkoo ittensä sellases duunis mistä ei jää mitään muuta,ko paha mieli ittelle!!TÄLLÄ HETKELLÄ OLEN VELATON TYÖTÖN JA TRESSITÖN! Sanoin myös,että tämä on tämän hetkinen tilanne ja olen itse OMAAN ELÄMÄNI TYYTYVÄINEN NÄIN!! Tehkää te kateeliset vaan duunia jos sille tuntuu!! Kaikkien olisi pyrittävä siihen,että NAUTTII OMASTA ELÄMÄSTÄ! ELÄKÄÄ TE YSINKERTASET APINAT OMAAA ELÄMÄÄNNE JA MÄ ELÄN OMAANI!!HUOH!!!
      Ainiin, työkkärihän ei oikeastaan enää nykyään tarjoa töitä ja jos tarjoaakin niin työnantajat eivät halua palkata sitä kautta haastiksessa käyviä. Eli pitäisikö tämä tulkita niin, että et ole itse siis tehnyt aktiivisesti mitään töiden löytymisen eteen? Mua ihmetyttää tämä, että töistä ei jää mitään käteen. Tiedän, että se on mahdollista, mutta miten? Joo provikkapalkat tai todelliset nollatunnit tai pääkaupunkiseutu, mutta muuten? Mulla on ollut auto työttömänä ja opiskelijana, eikä se todellakaan ole alkanut maksaa yhtään enempää sinä päivänä kun olen työsopimuksen allekirjoittanut.

      Lainaa

    76. Erikois sairaan hoitaja 21.1.2015 13:35
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Jimi: No niin HOJOO! Kaikille! En tiiä kuka apina tän jutun tänne laittoi!
      Ainakaan huutomerkeissä ei tuo Jimi näköjään ole säästellyt. Niistä ei varmaan mene ennakonpidätystä. HUUUUUTOMERKKI!!!!!

      Lainaa

    77. Tulos: +16 (20 ääntä)
      E: Kuulostaa tyhmältä tai ei, täysin subjektiivista. Kauhean offtopiciksi menee, mutta menköön; joillekin (kuten itselleni) useat englanninkieliset ilmaisut ovat jumittuneet päähän sen verran tiukkaan, että niiden käyttäminen tuntuu luontevammalta kuin suomenkielisten vastineitten. En tiedä miksi kukaan tällaisia ilmauksia väkisin vääntäisi.
      Haha, mikäli englanti/kreikka on sinulle luontaisempi kieli kirjoittaa, kannattaa käyttää sitä sitten ihan koko tekstissä. Todella typerän näköistä kun suomenkielisen tekstin keskellä käytetään ulkomaisia sanoja, joille on suomenkielissä vastine (jopa niinkin helppo kuin tekopyhyys tai hurskastelu).

      Lainaa

    78. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Minä: Muuten joo kannatan “paskaduunien” vastaanottamista, mutta puhelinmyynti on ihan riistoa! Olin kerran kuukauden puhelinmyyjänä, kun luvattiin isot bonarit ymsymsyms mut lopulta kuukauden jälkeen sain 50 euroa palkkaa! Matkakulutkin olivat isommat kuin palkka, joten ei todellakaan kannata ryhtyä puhelinmyyjäksi. Ellei sitten osaa myydä vaikka hiekkaa Saharaan.
      Varmaan riippuu aika paljon paikasta tuo, vähän kuin sanoisi että koska minä olin kerran töissä kahvilassa ja sain sieltä potkut kun työtä ei ollutkaan kahdelle, ei kannata mennä kahviloihin töihin kun ei niissä riitä töitä kaikille työntekijöille. On olemassa paljon puhelinmyyjän paikkoja, joissa on takuupalkkas esim 1200 euroa, tälläkin hetkellä kaikissa puhelinmyyjän paikoissa jotka osuivat silmiini oli jonkinlainen takuupalkka (pienin 800 e/kk). Joten älä yleistä.

      Lainaa

    79. Rappion Apostoli 21.1.2015 16:21
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Ei ihme, jos ei ole tarjottu hyväpalkkaisia duuneja. Ainakin jos kirjoitusten perusteella voi päätellä jotain älynlahjoista. Eikä niitä töitä tulla hopeatarjottimella tarjoamaan, niihin pitää itse hakea. Ihan oikein, että laittavat kurssille opiskelemaan työnhakua, kun ei ilmeisestikään ole itse hakenut töitä, vaan on jo neljä vuotta laiskotellut veronmaksajien piikkiin kotona. Kaikki tuet pois tuollaiselta lusmulta.

      Lainaa

    80. Mark Spenser 21.1.2015 16:50
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      Onkohan Jimin toinen etunimi "Henrik"?

      Lainaa

    81. Tulos: +21 (25 ääntä)
      snufkin: Minun näkökannalta on mielenkiintoista, miten joku voi nähdä tehdyt työtunnit menetettynä elämänä. Itse nautin omasta työstäni todella paljon ja viihdyn työpaikalla hyvin. Voisin tehdä enemmänkin kuin 40 tuntista viikkoa. Ja ennenkuin kukaan luulee, että minulla olisi jokin erityisen hyvä positio jossain erityisen hyvässä yrityksessä, niin voin sanoa ettei ole. Normaali duunari ja melkoisen normaali työpaikka. Hoidan pientä tonttia, mutta nautin siitä tekemisestä ja työni suunnittelusta. Kyllä kuulkaas lapset se on vain omasta asenteesta kiinni. Ja ennenkuin kukaan huutaa “mutku…! <lisää tähän kuspo pomo, ikävät työkaverit, urpot asiakkaat" niin ei, edelleen se on omasta asenteesta kiinni.
      Kiva, että viihdyt työssäsi. Mutta huhhuh, melkoisen vaaleanpunaiset silmälasit pitää olla, jos väittää kaikkien ihmisten viihtymisen kaikissa töissä olevan "vain omasta asenteesta kiinni".

      Lainaa

    82. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Asennevamma: Kaikilla ei ole toki varaa näin tehdä, mutta esim. ne, joilla on varaa ostaa litratolkulla viinaa ja kaljaa, voisivat kokeilla ostaa myös paikallisen marttakerhon tekemän pipon.
      Ostan vain kotimaista viinaa ja kaljaa.

      Lainaa

    83. Tulos: +8 (10 ääntä)
      mitäs sitten kun kaikki jää pois töistä? mistäs ne verorahat sitten tulee millä ne rottien tuet maksetaan?

      Lainaa

    84. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Pro-automation: Työstään pitävien on helppo haukkua työtä vieroksuvia.
      Tottakai on hyvä jos paskaduunit menevät jatkossa koneille, ja ihmisille jää ihmisille ominainen -luovuus ja inhimillinen kiltteys jota esim. vanhustenhoidossa tullaan aina tarvitsemaan. Silti, kyse ei olekaan siitä että kaikkien pitäisi raataa niska limassa tekemässä typeriä töitä (puhelimyynnistä esim ihan tyynesti kieltäydyn, koska sitä yrittäneenä tiedän ettei siitä ole kenellekään hyötyä, "asiakas" toivoo lähinnä että myyjä tipahtaisi kuolleena ja sitä samaa toivoo myyjä itsekin). Ihmiselle on kuitenkin mielestäni luontaista ja tervettä haluta olla jollakin tapaa hyödyllinen -ei välttämättä palkkatöissä, vaan vaikka vapaaehtoisena. Itse olin mieheni ulkomaankomennuksen aikana suorastaan kotirouvana -tein kaikki kotityöt ja lisäksi olin henkinen tuki, joskus tuntui olo aika turhalta, mutta HR'stä vakuutettiin että ulkomaille lähetettäviltä hajoaa pää jos joku ei vain ole mukana ja leivo ruisleipää, joten kestin sen sillä teorialla että panokseni oli tarpeellinen. Kaikkien ei tarvitse laukata oravanpyörässä tietyllä veroprosentilla, mutta mielestäni on terveelle ihmiselle välttämätöntä haluta olla yhteisölleen hyöty eikä taakka. Sitä voi olla monella tavalla, mutta ei vihapuheella ja tahallisella muiden riistämisellä.

      Lainaa

    85. Tulos: +12 (20 ääntä)
      King Inkrabbit: Itseasiassa mamut saa enemmän tukea kuin suomalaiset työttömät ja työkyvyttömät. Just my two cents.
      Hieno homma että saatiin tämäkin pää avattua! Maahanmuuttajathan saa valtavasti enemmän tukia ja tälle väittämällehän on hyvät todisteet, kuten FBn kultapaikkakiertokirjeet ja Halla-Ahon "mamuille maksetaan aina uudet maltaita maksavat vaunut sossun piikkiin"-jutut, jotka molemmat on osoitettu huhupuheiksi. Maahanmuuttajilla, siis sillä osalla joka ei kuulu työtä tekevään väenosaan, on enemmän rahaa koska siitä ei mene leijonanosaa viinaan. Ainut erityistuki mitä maahanmuuttaja saa on kotoutumistuki, jota maksetaan korkeintaan kolme vuotta ja on harkinnanvarainen tuki, ei siis automaatti.

      Lainaa

    86. Tulos: -9 (13 ääntä)
      Kyllä tämä mun näkökannan mukaan menee niin että Suomessa voitaisiin ottaa käyttöön saman suuntainen systeemi mikä Jenkeissä on (vaikka Jenkeissä työttömillä ei olekaan mahdollisuutta minkäänlaisiin tukiin).. työttömät työnhakijat saisivat pitää tukensa mutta työttömiltä lusmuilta pois kaikki.. Olisi meinaan suht jännä nähdä kuinka moni näistä elämäntapa lusmuista haluaisi palata mahdollisimman nopeasti työelämään vaikka pesemään hammasharjalla vessanpönttöjä sen jälkeen kun olisi yhden talven asunut kadulla.. Koska vaikka kuinka hyvinvointivaltio Suomi onkaan on Suomessakin kodittomia.. Itse ainakin antaisin miljoona kertaa mielummin lämpimän asunnon ja rahallisen tuen jollekin kodittomille mummolle joka sen oikeasti tarvitsee, kun tuollaiselle Jimin tapaiselle elämäntapa lusmulle.. Itsekin olen viimeisen reilun kuuden vuoden aikana joutunut olemaan pariinkin kertaan ilman duunia ja silloin on kyllä ottanut vastaan kaikki hanttihommia myöten mitä on vaan saanut.. Ei ole koskaan tullut mieleenkään jäädä tyhjän päälle makaamaan koska se on "helppoa ja kivaa".. En tiedä missä vaiheessa kasvatus opit on lähtenyt menemään päin persettä kun nykynuorilla on luulo että kaiken voi ottaa ilmaiseksi? (Vaikka on tietysti totta etten tiedä Jimin ikää, joten turha kai yleistää tätä nuoriin). Pakko vaan myötää että ennen olen ollut Suomalaisuudestani ylpeä, mutta nykyään sitä ei kehtaa edes myöntää kellekään jos sitä joku jossain kysyy.. Kiitos siitä osittain kuuluu Jimin tapaisille luusereille, jotka saavat minut harkitsemaan vaikka Viron kansalaisuuden hakemista..

      Lainaa

    87. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Jimi: Miten tääl voi olla niinki yksinkerasia ihmisiä,että EI TAJUA??!! Mähän sanoin,et tekisin totta vitussa duunia,jois SAISIN!! Sellainen työ mikä olisi TALOUDELLISESTI KANNATTAVAA!! Miulle ei ole sellasii tarjottu edes!! Vaan,jotain töihin haku kursseja!! EN JÄÄNYT OMASTA TAHDOSTA TYÖTTÖMÄKSI!!En kyl tykänny työstäkään missä olin! Se söi vaan miun fuusisen ja henkisen kunnon! Nyt työttömänä olen päässyt tasapainoon ,jotenkin ja pärjään ihan hyvin ILMAN TRESSIÄ!!Enkä ole sanonut ,että en halua tehdä töitä vaan,et en ole niin tyhmä,et tekisin sellasta duunia 5 päivää viikos 8 tuntii päiväs,mistä jää suurin pirtein sama raha,kuin tekemättä mitään! Toihan on ihan maalaisjärellä jo ajateltuna ihan vitun tyhmää rikkoo ittensä sellases duunis mistä ei jää mitään muuta,ko paha mieli ittelle!!TÄLLÄ HETKELLÄ OLEN VELATON TYÖTÖN JA TRESSITÖN! Sanoin myös,että tämä on tämän hetkinen tilanne ja olen itse OMAAN ELÄMÄNI TYYTYVÄINEN NÄIN!! Tehkää te kateeliset vaan duunia jos sille tuntuu!! Kaikkien olisi pyrittävä siihen,että NAUTTII OMASTA ELÄMÄSTÄ! ELÄKÄÄ TE YSINKERTASET APINAT OMAAA ELÄMÄÄNNE JA MÄ ELÄN OMAANI!!HUOH!!!
      Kirjoitustesi perusteella en ihmettele, ettei sinulle ole tarjottu mitään kovin hyväpalkkaista työtä. Yleensä ammatit, joissa on korkea palkkataso ovat myös älyllisesti (jotkut myös fyysisesti) jokseenkin vaativia, ja kirjoitustesi tason perusteella sinulta ei kovin suurta kapasitettia älylliseen työhön löydy. Toki voi olla, että olet muuten ihan fiksu vaikka tekstisi antaakin ymmärtää täysin päinvastaista. Jokatapauksessa, työnhakukurssi voisi olla ihan paikallaan sinulle, ottaen huomioon että useimpiin töihin haetaan kirjallisella työhakemuksella. Mahdollisuuksia on monia, voisit itsekin yrittää hakea töitä (esim. soitella potentiaalisille työnantajille ja etsiä aktiivisesti töitä esimerkiksi internetistä ja lehdistä,) mennä sinne työnhakukurssille tai ihan vaikka hakea opiskelemaan uutta alaa, joka olisi sinulle mieluisampi. Huonoin vaihtoehto on jäädä kotiin lusmuilemaan vailla päämäärää, mitä kauemmin vain oleilet kotona, sitä suurempi kynnys on mennä töihin. Ja muuten elämäntyylisi ei olisi kenenkään muun ongelma, mutta ymmärtänet että jos leveilet sillä miten mukavaa on olla valtion (te. veronmaksajien) elätettävänä, se herättää monissa työssäkäyvistä ihmisissä harmitusta. Kaikki kun vaan eivät voi elää mukavaa elämää työttömänä, vaikka olisi kuinka kiva elellä päivästä toiseen vailla stressiä ja raskaita työpäiviä. Jonkun on käytävä töissä ja maksettava veroja, joilla kustannetaan julkiset palvelut sekä esimerkiksi työttömien, äitiyslomalla olevien ja sairaiden elinkustannukset. Ja koska Suomessa on paljon ihmisiä, jotka eivät oikeasti voi esimerkiksi sairautensa vuoksi mennä töihin ja olisihan se kiva että äideilläkin (tai isillä) olisi mahdollisuus hoitaa lapsiaan jonkin aikaa kotona, olisi suotavaa että kaikki työkykyiset ainakin yrittäisivät päästä töihin (tarkoitan aktiivista työnhakua, en sitä että odotellaan kotona, että joku tulisi tarjoamaan mukavaa, helppoa ja hyväpalkkaista työtä).

      Lainaa

    88. Tulos: +6 (16 ääntä)
      snufkin: Minun näkökannalta on mielenkiintoista, miten joku voi nähdä tehdyt työtunnit menetettynä elämänä. Itse nautin omasta työstäni todella paljon ja viihdyn työpaikalla hyvin.
      Entäpä jos ei saa mieleistään tai koulutustaan vastaavaa työtä? Viihtyykö sittenkin työpaikalla, jos työpäivät on poikkeuksetta epämiellyttäviä. Minun näkökannaltani on mielenkiintoista, ett joku joka nauttii työstään ja viihtyy työpaikalla, ei ymmärrä ihmisiä, jotka siellä eivät viihdy.
      snufkin: Kyllä kuulkaas lapset se on vain omasta asenteesta kiinni. Ja ennenkuin kukaan huutaa “mutku…! <lisää tähän kuspo pomo, ikävät työkaverit, urpot asiakkaat" niin ei, edelleen se on omasta asenteesta kiinni.
      Heikko argumentti. Ihan aluksi alistat muita kommentoijia toteamalla heitä "lapsiksi". Miksi koet tarvetta tähän? Koko tekstissäsi tuot esille omaa ylivertaista asennettasi kun kaikki on asenteesta kiinni ja sinun asenteesi ansiosta asiasi ovat hyvin. Ei se ole pelkästään asenteesta kiinni. Jos on kouluttautunut 3-7v työhön ja ei saa koulutustaan vastaavaa työtä, niin ei se kuule ole asenteesta kiinni mikäli ei muu työ maistu. Pitäisi tämä nyt ymmärtää yksinkertaisemmallakin ihmisellä.
      xoxo: Löytäisin jokaiselle viikonpäivälle uuden duunin varastoalalta vuokrafirmojen kautta koska vaan. Olen hereillä ja naama on peruslukemilla.
      Varastoala. Sepä se. Kävitkö oikein koulutuksenkin, että osaat siirtää laatikon paikasta A paikkaan B? Onpa kumma juttu kun ihmisiä ei kiinnosta VARASTOALA. Lähinnä herää kysymys varastolla työskenteleville ihmisille: Missä teidän kunnianhimonne? Vastaus: Sitä ei ole.
      myyjä: mitäs sitten kun kaikki jää pois töistä? mistäs ne verorahat sitten tulee millä ne rottien tuet maksetaan?
      Paska esimerkki. Miksi kaikki yhtäkkiä jäisivät pois? Tosi absurdi tilanne, ei noin kävisi. Turhaan edes toit esille koko asian. Ihmisillä on unelmia, menoja ja haaveita. Jos haluaa vähäkään tehdä elämällään jotain, niin joutuu tekemään töitä sen eteen. Olisin minäkin työttömänä, jos en haluaisi autoa, matkustella, omaa kotia, perhettä, lapsia, harrastuksia ym. Suurin osa haluaa enemmän käyttörahaa kuin mitä se työttömänä lusmuna olisi.

      Lainaa

    89. Asennevamma 22.1.2015 8:57
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Jaa: “PS: Ostakaa kotimaisia tuotteita ja palveluita, vaikka ne olisivatkin pari euroa kalliimpia. Kaikilla ei ole toki varaa näin tehdä, mutta esim. ne, joilla on varaa ostaa litratolkulla viinaa ja kaljaa, voisivat kokeilla ostaa myös paikallisen marttakerhon tekemän pipon. Eipähän pää jäädy jos sammuu ojaan!” Jos ajatuksenasi oli se, että kotimaisten tuotteiden ostaminen tulee suomalaisia yrittäjiä ja näin edistää työpaikkojen syntymistä ja pysymistä, niin marttakerhon tuotteet eivät liity siihen mitenkään. Marttakerhot ovat harrastustoimintaa, josta ei saa palkkaa, ei siitä yhteiskunnalle mitään hyötyä olisi vaikka Jimin kaltaiset luuserit menisivät marttakerhoon.
      En tiedä miten teillä marttakerhot toimii, koska jokainen niistähän toimii hieman omalla tavallaan, mutta täällä päin martat käyttävät saamiaan varoja esimerkiksi siihen että ostavat paikalliselta tilalliselta villaa näihin käsitöihinsä. :) Eihän sinne marttakerhoon tarvitse itse mennä, mutta mikäli tietää miten ne martat rahojaan käyttelee, voi marttoja tukemalla tukea epäsuorasti sellaista yrittäjää jota ei muuten ehkä tulisi tuettua, jos ei vaikkapa itse sillä pelkällä villalla mitään tee. Olet kyllä siinä mielessä oikeassa, että olisin voinut valita esimerkkini vähän paremmin, kun tosiaan kaikki marttakerhot eivät ole samanlaisia.

      Lainaa

    90. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Mol: Älä sinä siitä huolehdi, vielä on runsaasti esimerkiksi siistijän ja puhelinmyyjän paikkoja jäljellä esimerkiksi osoitteessa Mol.fi/paikat Täytetään ne paikat ensin ja huolehditaan sitten siitä, mistä saa lisää työpaikkoja. Tietysti hirmu suloinen ajatus säästää työpaikat enemmän tarvitseville, mutta ei sinun tarvitse uhrautua, rohkeasti vaan työnhakuun, kun kaikki paikat kelpaavat niin varmasti löytyy töitä.
      Minä niitä siistijän paikkoja joka kesä haen, en ole vielä kertaakaan saanut. Puhelinmyynnistäkin saa potkut viikossa jos ei ole synnynnäinen huippumyyjä. Älä tuu lässyttää mulle, mä kyllä tiedän varsin hyvin työtilanteen ja työnhaun arjen. Kaikki paikat kelpaa, paitsi puhelinmyynti. Kaikki olen hakenut. Tässä ollut jo monta vuotta vailla kesätöitä.

      Lainaa

    91. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Kaikki puhelinmyynnissä työskennelleet tuttuni ovat lopettaneet hermoromahduksen seuraksena. Itse ajattelin välttää sen hermoromahduksen. Olen siis paha ihminen ja loinen ja ties mitä ilmeisesti. Olen kaikkia muita paikkoja hakenut, mutta mitäpä täällä voi odottaa kun kaikkiin paskempiinkin hommiin on satoja hakemuksia. Film towniin tuli hakemuksia enemmän kuin haki Helsingin lääketieteelliseen. Että joo, kyllä niitä töitä kaikille riittää?

      Lainaa

    92. Tulos: +8 (14 ääntä)
      Epo, vaikka minä olen täällä äänekkäästi kritisoinut Jimin työttömyyttä, tahdon vielä korostaa, etten todellakaan paheksu niitä työttömiä, jotka olosuhteiden pakosta joutuvat elämään tuilla. Itsekin periaatteellisista syistä vastustan puhelinmyyntiä, enkä edes työttömänä sitä duunia luultavasti hakisi. Se on kuitenkin vielä kaukana asenteesta, että "Hei, kyllä yhteiskunta maksaa kaiken, mitä järkeä käydä töissä? Minä viihdyn tässä, antakaa mun pelaa pleikkaa vittu!" Yhteiskunnan tuki on tärkeä apu monelle ja sen pitää olla olemassa, eikä tukiverkkoon tippumista pitäisi joutua häpeämään. Sitä ei kuitenkaan kenenkään pitäisi väärinkäyttää, vaan jokaisen tukien varassa elävän tulisi aktiivisesti pyrkiä parantamaan tilannettaan, mikäli suinkin mahdollista. Jimin kaltaiset väärinkäyttäjät pilaavat työttömien maineen ja heikentävät hyvinvointiyhteiskuntaa.

      Lainaa

    93. Tulos: -3 (11 ääntä)
      Nettomaksaja: Sinun kaltaistesi takia Suomi on kusessa. Terveisin kymmentä kaltaistasi veroeuroillaan vastentahtoisesti elättävä 61% veroastetta maksava.
      Eli meillä ei kansanedustajat päätä asioista? Olet kyllä niin hyvä esimerkki tyhmästä ihmisperse orjasta!

      Lainaa

    94. Tulos: -8 (8 ääntä)
      Mol: Kirjoitustesi perusteella en ihmettele, ettei sinulle ole tarjottu mitään kovin hyväpalkkaista työtä. Yleensä ammatit, joissa on korkea palkkataso ovat myös älyllisesti (jotkut myös fyysisesti) jokseenkin vaativia, ja kirjoitustesi tason perusteella sinulta ei kovin suurta kapasitettia älylliseen työhön löydy. Toki voi olla, että olet muuten ihan fiksu vaikka tekstisi antaakin ymmärtää täysin päinvastaista. Jokatapauksessa, työnhakukurssi voisi olla ihan paikallaan sinulle, ottaen huomioon että useimpiin töihin haetaan kirjallisella työhakemuksella. Mahdollisuuksia on monia, voisit itsekin yrittää hakea töitä (esim. soitella potentiaalisille työnantajilleja etsiä aktiivisesti töitä esimerkiksi internetistä ja lehdistä,) mennä sinne työnhakukurssille tai ihan vaikka hakea opiskelemaan uutta alaa, joka olisi sinulle mieluisampi. Huonoin vaihtoehto on jäädä kotiin lusmuilemaan vailla päämäärää, mitä kauemmin vain oleilet kotona, sitä suurempi kynnys on mennä töihin. Ja muuten elämäntyylisi ei olisi kenenkään muun ongelma, mutta ymmärtänet että jos leveilet sillä miten mukavaa on olla valtion (te. veronmaksajien) elätettävänä, se herättää monissa työssäkäyvistä ihmisissä harmitusta. Kaikki kun vaan eivät voi elää mukavaa elämää työttömänä, vaikka olisi kuinka kiva elellä päivästä toiseen vailla stressiä ja raskaita työpäiviä. Jonkunon käytävä töissä ja maksettava veroja, joilla kustannetaan julkiset palvelut sekä esimerkiksityöttömien, äitiyslomalla olevien ja sairaiden elinkustannukset. Ja koska Suomessa on paljon ihmisiä, jotka eivät oikeasti voi esimerkiksi sairautensa vuoksi mennä töihin ja olisihan se kiva että äideilläkin (tai isillä) olisi mahdollisuus hoitaa lapsiaan jonkin aikaa kotona, olisi suotavaa että kaikki työkykyiset ainakin yrittäisivät päästä töihin (tarkoitan aktiivista työnhakua, en sitä että odotellaan kotona, että joku tulisi tarjoamaan mukavaa, helppoa ja hyväpalkkaista työtä).
      Muistahan kumartaa pitkään ja oikein hartaasti jos tämän maan päättäjiä joskus näet!

      Lainaa

    95. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Lede: Tän Jimin vois lähettää vaihdossa sinne somaliaan…
      Ihan samalla kaavalla myös sinut! Ei kukaan jäisi kaipaan!

      Lainaa

    96. Tulos: -5 (13 ääntä)
      Turhake: Kyllä mua ainakin vituttaa tää joutenolo kun ei mitään fiksua tekemistä ole, ja unirytmikin on mitä on.
      Suosittelen sinun kaltaiselle pyhälle ihmiselle ilmaistöitä!

      Lainaa

    97. Tulos: +13 (15 ääntä)
      Tiedän että tämä kommentti tulee saamaan miinusta, mutta kirjoitan sen silti. Minusta Jimi on tietyllä tapaa oikeassa, vaikka onkin harvinaisen ärsyttävä tyyppi. Niin kauan kuin on pirusti työttömyyttä, niin ei se itseasiassa ole pois keltään, että Jimi jää kotiin makoilemaan. Mikäli muutkin suomalaiset tajuaisivat tämän, niin työllisyystilanne paranisi ja myös palkat nousisivat. Tämä johtuu siitä, että ei olisi enää niin paljon väkeä jotka epätoivoissaan tekevät vaikka ilmaiseksi työt. Tässä vaiheessa joku kysyy, että mistä rahat kaikkien näiden hoitamiseen sitten tulisivat. Tähän on helppo vastata: Me työtä tekevät maksamme jo nyt työttömien elämisen, mutta lisäksi rahaa kuluu siihen, kun heidän pitää ravata sossussa, kelassa, lähettää papereita, matkustaa sossuun, työkkäriin jne. Jos nämä Jimin kaltaiset vapaaehtoisesti työttömät vielä asutettaisiin Suomen pieneneviin kuntiin, niin sitten vasta päästäisiinkin kunnon säästöjen pariin. Suomesta saa helposti vaikka kaksion hintaan 300 €/kk jos on valmis muuttamaan sinne, missä ei ole töitä. Ja ennenkuin joku sanoo, että leikkaa tukka ja mene töihin, niin vastaan että en leikkaa ja töitä teen jo nyt ja maksan pirusti veroja.. Eikä minua haittaa yhtään että ne menevät Jimin kaltaisille tyypeille, sillä olen tutustunut Suomen työttömyyslukuihin, jotka ovat aika kauheat. Toivoisin ainostaan että hänenkaltaisensa pakotettaisiin jonnekin syrjäkyliin, sillä siten säästäisimme vielä enemmän.

      Lainaa

    98. keksi-ikäinen ukko 23.1.2015 22:58
      Tulos: +15 (19 ääntä)
      Ainoa asia joka itsellä tuossa ärsyttää on tietysti Jimin ristiriitainen fb-päivitys, mutta... - jos ihminen on työtön, pitäisikö pukeutua säkkiin ja tuhkaan, lopettaa ihmisarvoisen elämän tavoittelu? - Jimi kertoo että pitää huolen kunnostaan, voi hyvin, eli tuskin rasittaa muita verovaroin ylläpidettyjä palveluita - Jos Jimi voi paremmin työttömänä kuin työssäkäyvänä, niin eikö silloin olisi hieman syytä kyseenalaistaa myös työelämän käytänteitä ja arvoja noin yleensä? - Jos ja kun seuraava nousukausi koittaa, niin kai Jimi on käytettävissä olevaa työvoimaa, toisin kuin moni muu masentunut ja baariin unohtunut? - Voiko ihmisarvo, niinkuin niin monesta kommentista täällä huokuu, johtua vain työssäkäymisestä ja "oravanpyörässä" viilettämisestä eli ns. sosioekonomisesta statuksesta?

      Lainaa

    99. keksi-ikäinen ukko 23.1.2015 23:00
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Duunari: Tiedän että tämä kommentti tulee saamaan miinusta, mutta kirjoitan sen silti. Minusta Jimi on tietyllä tapaa oikeassa, vaikka onkin harvinaisen ärsyttävä tyyppi. Niin kauan kuin on pirusti työttömyyttä, niin ei se itseasiassa ole pois keltään, että Jimi jää kotiin makoilemaan. Mikäli muutkin suomalaiset tajuaisivat tämän, niin työllisyystilanne paranisi ja myös palkat nousisivat. Tämä johtuu siitä, että ei olisi enää niin paljon väkeä jotka epätoivoissaan tekevät vaikka ilmaiseksi työt. Tässä vaiheessa joku kysyy, että mistä rahat kaikkien näiden hoitamiseen sitten tulisivat. Tähän on helppo vastata: Me työtä tekevät maksamme jo nyt työttömien elämisen, mutta lisäksi rahaa kuluu siihen, kun heidän pitää ravata sossussa, kelassa, lähettää papereita, matkustaa sossuun, työkkäriin jne. Jos nämä Jimin kaltaiset vapaaehtoisesti työttömät vielä asutettaisiin Suomen pieneneviin kuntiin, niin sitten vasta päästäisiinkin kunnon säästöjen pariin. Suomesta saa helposti vaikka kaksion hintaan 300 €/kk jos on valmis muuttamaan sinne, missä ei ole töitä. Ja ennenkuin joku sanoo, että leikkaa tukka ja mene töihin, niin vastaan että en leikkaa ja töitä teen jo nyt ja maksan pirusti veroja.. Eikä minua haittaa yhtään että ne menevät Jimin kaltaisille tyypeille, sillä olen tutustunut Suomen työttömyyslukuihin, jotka ovat aika kauheat. Toivoisin ainostaan että hänenkaltaisensa pakotettaisiin jonnekin syrjäkyliin, sillä siten säästäisimme vielä enemmän.
      hm... mielenkiintoinen ehdotus. Se tukka. Ehkä voisit vähän sivulta lyhentää?

      Lainaa

    100. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Suomeen pitäisi tulla laki, että toimeentulotuki ja työttömyystuki evätään kaikilta, jotka eivät halua työllistyä.

      Lainaa

    101. Mitä lammas 24.1.2015 19:00
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      myyjä: mitäs sitten kun kaikki jää pois töistä? mistäs ne verorahat sitten tulee millä ne rottien tuet maksetaan?
      Sitten soditaan ryöstetään murhataan ja kikkaillaan niinku hajonneessa yhteiskunnassa tapahtuu! Tuleeko yllätyksenä että suomi menee konkurssiin!!

      Lainaa

    102. Mitä lammas 24.1.2015 19:01
      Tulos: -11 (13 ääntä)
      Tsiisus: Hieno homma että saatiin tämäkin pää avattua! Maahanmuuttajathan saa valtavasti enemmän tukia ja tälle väittämällehän on hyvät todisteet, kuten FBn kultapaikkakiertokirjeet ja Halla-Ahon “mamuille maksetaan aina uudet maltaita maksavat vaunut sossun piikkiin”-jutut, jotka molemmat on osoitettu huhupuheiksi. Maahanmuuttajilla, siis sillä osalla joka ei kuulu työtä tekevään väenosaan, on enemmän rahaa koska siitä ei mene leijonanosaa viinaan. Ainut erityistuki mitä maahanmuuttaja saa on kotoutumistuki, jota maksetaan korkeintaan kolme vuotta ja on harkinnanvarainen tuki, ei siis automaatti.
      Joo usko sinä vain näitä hyysäreitä jotka ei mitään muuta osaa kuin valehdella ja lässyttää! Mitä sinä mietit tai teet sitten kun suomelta loppuu rahat?

      Lainaa

    103. Mitä lammas 24.1.2015 19:04
      Tulos: -8 (8 ääntä)
      ArMo: Kyllä tämä mun näkökannan mukaan menee niin että Suomessa voitaisiin ottaa käyttöön saman suuntainen systeemi mikä Jenkeissä on (vaikka Jenkeissä työttömillä ei olekaan mahdollisuutta minkäänlaisiin tukiin).. työttömät työnhakijat saisivat pitää tukensa mutta työttömiltä lusmuilta pois kaikki.. Olisi meinaan suht jännä nähdä kuinka moni näistä elämäntapa lusmuista haluaisi palata mahdollisimman nopeasti työelämään vaikka pesemään hammasharjalla vessanpönttöjä sen jälkeen kun olisi yhden talven asunut kadulla.. Koska vaikka kuinka hyvinvointivaltio Suomi onkaan on Suomessakin kodittomia.. Itse ainakin antaisin miljoona kertaa mielummin lämpimän asunnon ja rahallisen tuen jollekin kodittomille mummolle joka sen oikeasti tarvitsee, kun tuollaiselle Jimin tapaiselle elämäntapa lusmulle.. Itsekin olen viimeisen reilun kuuden vuoden aikana joutunut olemaan pariinkin kertaan ilman duunia ja silloin on kyllä ottanut vastaan kaikki hanttihommia myöten mitä on vaan saanut.. Ei ole koskaan tullut mieleenkään jäädä tyhjän päälle makaamaan koska se on “helppoa ja kivaa”.. En tiedä missä vaiheessa kasvatus opit on lähtenyt menemään päin persettä kun nykynuorilla on luulo että kaiken voi ottaa ilmaiseksi? (Vaikka on tietysti totta etten tiedä Jimin ikää, joten turha kai yleistää tätä nuoriin). Pakko vaan myötää että ennen olen ollut Suomalaisuudestani ylpeä, mutta nykyään sitä ei kehtaa edes myöntää kellekään jos sitä joku jossain kysyy.. Kiitos siitä osittain kuuluu Jimin tapaisille luusereille, jotka saavat minut harkitsemaan vaikka Viron kansalaisuuden hakemista..
      Oi että nautin suunnattomasti kun tiedän ETTÄ SINÄ tulet olemaan kadulla tulevaisuudessa ellet osaa itseä nyrkein ja puukoin puolustaa! Kyllä tulevaisuus sittenkin näköjään tuo oikeudenmukaisuutta ja paljon! Se ei vain ole sitä mitä sinä odotat!

      Lainaa

    104. Mitä lammas 24.1.2015 19:15
      Tulos: -6 (10 ääntä)
      meh: Suomeen pitäisi tulla laki, että toimeentulotuki ja työttömyystuki evätään kaikilta, jotka eivät halua työllistyä.
      Koskisiko tämä myös manneja ja muita tumman hipiän omaavia ja lupaisitko itse henkilökohtaisesti valvoa tätä että se toteutuu kun puheiden kautta tuota rohkeutta löytyy pienen pitäjän verran ja toivottavasti myös puukkoliivit!

      Lainaa

    105. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Mitä lammas: Koskisiko tämä myös manneja ja muita tumman hipiän omaavia ja lupaisitko itse henkilökohtaisesti valvoa tätä että se toteutuu kun puheiden kautta tuota rohkeutta löytyy pienen pitäjän verran ja toivottavasti myös puukkoliivit!
      Tässä nähdään suomalainen ajatustapa: et saa olla asiasta mitään mieltä, jos sinulla ei ole ratkaisua tai valmiutta itse pistää asiaa liikkeelle.

      Lainaa

    106. Tulos: +3 (7 ääntä)
      tege: Hymyilen ääneen kun luen näitä feissarimokien kommentteja, kun ihmiset provosoituu siitä miten toinen on työttömänä. Muutama oli sellasia kommentteja ja lisää tulee, sekä 90% provosoituneista ei edes kirjoita mitään. Aina pitäisi tehdä töitä ja töitä ja töitä. Kuluta 1/3 päivästäsi ja 1/3 elämästäsi (poislukien sitten eläke, ketkä sinne asti elää). Siitä on tullut joku ihan perusmalli yhteiskunnassa, että 8h pitäisi kaikilla tehdä duunia. Totuus kuitenkin on se, että kaikkia ei ole luotu tähän hommaan. Ihan niinkuin joitakin ei ole luotu parisuhteeseen ja joitakin ei armeijaa varten. Ihmiset on erilaisia, antakaa työttömän olla työtön ja laiskotella, jos niin haluaa. Itsekin olen nyt työttömänä ja olen nauttinut tästä vapaudesta ja rentoudesta todella paljon. Takana on stressin täytteisiä vuosia, joten aion nautiskella hetken aikaa, jonka jälkeen haluan kyllä töihin. En kuitenkaan suostu mihin tahansa työhön, vaan työhön, josta nautin. Onneksi koulutukseni ja harrastukseni suovat tämän mahdollisuuden minulle. Helpottaa kuitenkin ajatella, että tämä 8h/päivä yhteiskunta muuttuu kokoajan. Monessa euroopankin maassa on siirrytty jo parempiin ja toimivampiin järjestelmiin. Esimerkiksi Tanskassa työnantaja kysyy työhaastattelussa paljonko olet valmis tekemään työtä per viikko. Suomalainen vastaa Tanskassa 8/päivä ja työnantaja pyörittelee silmiään että mikäs hullu tämä on. Siellä tarjotaan mahdollisuuksia tehdä työtä silloin kun se itselle sopii parhaiten ja työnteko onnistuu. Esimerkiksi jotkut ihmiset eivät saa aamulla mitään aikaan ja inspiraatio on huono. Kuitenkin illalla ajatus lentää ja ideoita syntyy. Tällaiselle ihmiselle tarjotaan siellä tilaisuus tehdä töitä silloin, kun se parhaiten onnistuu, jolloin ei tarvi väkisellä tuhlata työpaikalla aamusta sitä ekaa 4-5h ihan koomassa saaden aikaan tuskin mitään. Ajattelinpa tässä avautua kun ei nukuta. Hyvää päivänjatkoa kaikille.
      Saat minun puolestani olla tekemättä mitään. Se ei ole minulta pois. Mutta miksi minun pitää silti osallistua sinunlaistesi elättämiseen?

      Lainaa

    107. Tulos: -5 (17 ääntä)
      Paras argumentti toi "hei vittuuks arvostelet neekereitä ku et itekkää oo duunis :D homo :D" Täs pitää tietää, että suomalainen työtön on syntynyt suomeen. Neekeri on haettu tänne lentokoneella rottailemaan ja raiskailemaan :)

      Lainaa

    108. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Mitä lammas: Joo usko sinä vain näitä hyysäreitä jotka ei mitään muuta osaa kuin valehdella ja lässyttää! Mitä sinä mietit tai teet sitten kun suomelta loppuu rahat?
      Suosittelisin teille rasistisille peräkammarin pojille sellaista kehittyneen ihmisen taidon harjoittelua kuin argumentointia. Eli, perustele väittämäsi. Jos mielestäsi maahanmuuttaja saa kantasuomalaista enemmän tukia, perustele se muulla kuin "mun mielestä niillä on liian kalliin näköset farkut". "Kotoutumistuki määräytyy samoin perustein ja on yhtä suuri kuin työmarkkinatuki. Myös kotoutumistuki on tarveharkintainen. Esimerkiksi omat tai vanhempien tulot saattavat vaikuttaa tuen maksamiseen. Kotoutumistuki voidaan myöntää ilman tarveharkintaa sinä aikana, kun henkilö osallistuu kotoutumista/työllistymistä edistäviin palveluihin."

      Lainaa

    109. Hermot menee 26.1.2015 9:33
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Jimi on kuin mamut itse.

      Lainaa

    110. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Sitä en usko, että pakolaiset saati varsinkaan muut maahanmuuttajat saisivat merkittävästi parempia tukia kuin kantaväestöön kuuluvat. Joskin he usein saavat heille (kuten suomalaisillekin) kuuluvat tuet huomattavasti helpommin. Ihan siksi, että heidän katsotaan tarvitsevan apua näiden asioiden hoitamisessa, jolloin viranomaiset hoitavat asiat heidän puolestaan. Tällöin nämä menevät ikäänkuin automaatiolla ja itse hakijan ei tartte juuri muuta tehdä kuin pistää jokin signatuuriksi luokiteltava sotku paperiin. suomalaista taas juoksutetaan samojenkin papereiden kanssa edestakaisin, eikä apua hakemuksen täyttöön kovin helpolla saa, vaikket olisi oikein kunnossa hoitamaan asioitasi. Oma juttunsa on sitten ulkomailta tulijat, jotka ovat hyvin kaukana tilanteesta jossa he olisivat missään kunnossa edes työkokeiluihin. Mielestäni he ovat vain kuluja, vaikka toki on hienoa auttaa jne. mutta fakta on se, että he eivät tuota yhtään mitään kannattavaa Suomelle. Pitkään, hyvin pitkään aikaan...ja vaikka heistä tulisi kuinka normaaleja työssäkäyviä kansalaisia, he ovat kerenneet siihen päästäkseen jo kuluttamaan enemmän kuin ikinä ehtivät veroillaan maksamaan takaisin.

      Lainaa

    111. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Kylläjoo: “Kun hyvinvointivaltiota Helsingistä luodaan, julkisivunduunarit ne Tallinasta tuodaan”
      Kuinka paljon saa kirjoitusvirheitä yhteen ainoaan lauseeseen.

      Lainaa

    112. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Jarnasto: Kuinka paljon saa kirjoitusvirheitä yhteen ainoaan lauseeseen.
      Kaksi lausettahan tuossa on.

      Lainaa

    113. Tulos: 0 (4 ääntä)
      stuge: Mistä näitä pää persiissä olevia elämämkoululaisia sikiää.
      Näköjään Suomesta.

      Lainaa

    114. Tulos: +6 (6 ääntä)
      ArMo: Kyllä tämä mun näkökannan mukaan menee niin että Suomessa voitaisiin ottaa käyttöön saman suuntainen systeemi mikä Jenkeissä on (vaikka Jenkeissä työttömillä ei olekaan mahdollisuutta minkäänlaisiin tukiin).. työttömät työnhakijat saisivat pitää tukensa mutta työttömiltä lusmuilta pois kaikki..
      En ole ihan varma ymmärsinkö oikein tuota kommenttiasi "Jenkeissä työttömillä ei olekaan mahdollisuutta minkäänlaisiin tukiin", mutta pakko sen verran valottaa että että siellä on Job seeker's allowance- tukijärjestelmä, mikä toimii ikään kuin työttömyystukena työtä etsiville työnhakijoille.

      Lainaa

    115. Tulos: -5 (9 ääntä)
      Lol: Haha, mikäli englanti/kreikka on sinulle luontaisempi kieli kirjoittaa, kannattaa käyttää sitä sitten ihan koko tekstissä. Todella typerän näköistä kun suomenkielisen tekstin keskellä käytetään ulkomaisia sanoja, joille on suomenkielissä vastine (jopa niinkin helppo kuin tekopyhyys tai hurskastelu).
      Ai, eikö se sitten ärsyttäisi ketään, jos suomalaisena osallistuisin suomenkieliseen keskusteluun kirjoittaen englanniksi? Edelleen, näyttää tyhmältä tai ei on puhtaasti mielipidekysymys. Selkeästi et ole samaa mieltä kuin minä. Se on okei. Kuten mainitsin, toisinaan jopa oman kielen sanat ja ilmaisut unohtuvat hetkeksi. Tässä kävi niin, joten käytin lähintä vastinetta joka tuli ensimmäisenä mieleen. Kunnioitus sille, joka jaksaa miettiä kommenttiensa kielellistä oikeellisuutta pitempään. Minä valitettavasti en aina jaksa.

      Lainaa

    116. Variksenmarja 31.1.2015 16:48
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Työttömyyteen on useimmiten monia muitakin syitä kuin vain se, ettei työpaikkoja riitä kaikille. On sairauksia, joko fyysisiä tai psyykkisiä, joiden takia työnteko vaikeutuu joko osittain tai vie työkyvyn täysin. Itselläni kävi mm. niin, että opintojen puolivälissä valkeni julma totuus, ettei ala olekaan sopiva. Koulua en kuitenkaan enää siinä vaiheessa halunnut jättää kesken. Hammasta purren ja jollain ihmeen lykyllä pääsin läpi. Vaikka ko. alasta pitäisinkin, niin se on kaikin puolin ylityöllistetty ja kuten sanonta kuuluu, "valmistuin työttömäksi." Opintojen aikana olin parissakin paikassa töissä samaan aikaan tehdessäni opinnäytetyötä. Noiden opiskeluvuosien aikana todettiin 14 vuoden koulukiusaamisen aikaansaama vakava masennus, krooninen unettomuus, postraumaattinen stressihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja kävin myös läpi kaksi burnoutia liiallisen työnteon takia. Olin opintojen jälkeen noin vuoden putkeen työttömänä, kunnes lopulta löytyi vuokrafirman kautta siivoushommaa, mutta sieltäkin joutuivat kaikki vuokratyöntekijät kuukauden jälkeen ulos. Nyt olen jälleen työtön työnhakija, ja kieltämättä lannistaa se syyllistämisen taso mihin törmää aina ihmisten kanssa sosialisoidessa tai tukia hakiessa. Olen tehnyt kaiken voitavani löytääkseni työtä, mutta useimmille vakiotyöpaikassa muita tuomitseville ja osoitteleville mikään mitä muut tekevät, ei tunnu riittävän. "Ai, olet lähettänyt hakemuksia? Eivät varmaan olleet tarpeeksi hyviä." "Ai, olet soitellut ja kysellyt? No, et ilmeisesti tarpeeksi." "Kyllä työtä tekevälle löytyy, pitää vaan ottaa vastaan kaikki mitä tarjotaan." Ottaa vastaan kaikki mitä tarjotaan? Sellainenkin, mihin ei fyysisesti tai henkisesti kykene? Jos sen tekisin, niin tämä pienikin edistys sitten viime romahduksen valuisi vessasta alas ja päätyisin jälleen pitkälle saikulle. Se tuskin palvelisi ketään. Vaatimukset useimpiin työpaikkoihin ovat myös kohtuuttomia. Ajokortti mm. on aika suosittu vaatimus, vaikka sille ei olisi mitään perustetta. Miten edes hankit ajokortin, ellei ole rahaa muuhun kuin ruokaan ja laskuihin? Myös 24/7 positiivinen, energinen, innovatiivinen ja asiakaspalvelua rakastava pitäisi olla. Entäpä, jos ei kykene olemaan mitään noista, vaikka yrittäisi? Eikö muka siltikään löydy mitään? Ai ei? ...aha. Olen myös samaa mieltä henkilön kanssa, joka jossain aiemmassa viestissä mainitsi, että suomalaiset tekevät liikaa töitä, ja että ihmisarvo tuntuu määräytyvän sen perusteella, teetkö töitä vai et, tai millaisessa paikassa olet töissä. 8 tuntia venyy helposti 10-tuntiseksi tai pidemmäksi jos asuu vähänkin kauempana työpaikastaan. Keskustassa ei riitä asuntoja kaikille halukkaille, ja mitä lähempänä keskustaa, sen kalliimpaa, joten monella ei ole varaakaan. Ollaan kotona 5-6 aikaan illalla, joten siinä jää 3-4 tuntia aikaa tehdä jotain - jos jaksaa ja ehtii. Sitten onkin mentävä nukkumaan, jos haluaa saada itsensä seuraavana aamuna 5-6 aikaan ylös. Lisäksi, ellet satu jollain onnenkantamoisella saamaan vakiopaikkaa, lomaa sinulla olisi ehkä se pari viikkoa vuodessa. Onko kenenkään edun mukaista vihata viittä päivää viikossa ja elää vain viikonloppuja varten, ja viikonloputkin väsyksissään nukkua läpeensä, samalla kammoten maanantaiaamua? Ja sen kahden viikon loman aikana stressaten reissata pitkin Suomea että ehtii nähdä kaikki perheenjäsenensä ja tuttavansa ennen kuin loma loppuu ja taas menee vuosi, ennen kuin tavataan. Jos työpäivät olisivat lyhempiä kaikille, siinä kohentuisi kaikkien hyvinvointi ja aika paljon uusia työpaikkojakin mahtaisi aueta.

      Lainaa

    117. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Oikeassa olia: Profiloin pikaisesti: Jimi äänestää persuja, Jimillä on iso maha.
      Jimin tyttökaverilla on myös valkonen tukka ja Jimin mielestä tosimies syö makkaraa.

      Lainaa

    118. Tulos: +8 (8 ääntä)
      mulla kävi aika hauskasti ku menin työkkäriin ja sanoin et haluisin johonki töihin,ihan sama mitä löytyy mut oon hakenu syksyllä alkavaan kouluun.no työkkärin akka kysy,et vieläkö käyt mielenterveystoimistossa?sanoin ettei oo ollu aikoihin tarvetta ku oon saanu elämäni kuntoon.no ei muutaku lähete mtt:lle eikä toivookaa et oisin päässy ees mihkään9€ hommiin.kemissä ei ole tervettä jos haluaa vapaa ehtosesti töihin :D

      Lainaa

    119. majavaharppuuna 8.2.2015 6:39
      Tulos: 0 (6 ääntä)
      Toinen puoli totuutta: Itse asiassa niin kauan kuin kaikille ei ole töitä se että joku pysyy työttömänä ei oikeastaan ole pois yhteiskunnalta. Ei ole olemassa mitään taikamaagista yhtälöä missä ilmestyisi taikamaagisesti lisätyöpaikka seuraavalle aina kun työtön toihin menee. Pääosin se työpaikka on silloin pois joltain muulta. Joskus voi olla jopa hyödyksi että joku tyhmä työtä vieroksuva idiootti pysyy kotona sohvallaan lojumassa. Ajatellaanpa tilannetta missä se työtä vieroksuva palikka menisi sinne paskaduuniin ja veisi työ jonkun perheensä-/elämäntilanteensa parantamisesta kiinnostuneen edeltä. Hoitaisi homman hutiloiden jne. samalla kun työstä oikeasti kiinnostunut joutuisi kituuttamaan ehkä koko perheinensä työttömyystuilla mahdollisesti masentuen jne. ajan kuluessa. Nyt sama homma toisin päin. Se solvalla lojuva palikka pysyy sohvalla ja saa ne muutamat tukiroponsa kuvitellen olevansa rikaskin ja lesottaa tyytyväisenä. Samalla perheensä eteen paiskiva hoitaisi työt kunnialla, yritykselläkin menisi paremmin ja ura parempiin hommiin aukenisi…
      Tämä. Meillä nyky-yhteiskunnassa ei valitettavasti ole suolakaivoksia Jimin kaltaisille hunsvoteille.

      Lainaa

    120. Puhelinmyyjä 18.2.2015 0:36
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Mä oon puhelinmyyjä koska muuta työtä en oo löytänyt. Oon ollut jo useemman vuoden. Työstä en nauti mutta nautin siitä et pystyn maksamaan asuntolainaa ja joskus matkustelemaankin, esim tänä talvena olin Thaimaassa pari viikkoo. Oon aikaisemmin työskennellyt myös siivoojana, rahaa jäi käteen vähemmän kuin olisi jäänyt ansiosidonnaisella (ennen siivoustyötä olin hyväpalkkaisessa tehdastyössä josta irtisanottiin yt:n seurauksesna lähes kaikki). Asennekysymyksiä. Mua ei kiinnostanut opiskella koskaan joten en oikein muuta työtä saa kun ei oo koulutusta mutta en vois jäädä yhteiskunnan/muiden ihmisten elätiksikään, yksinkertaisesti itsetunto ei antais periksi sellaiseen. Kukin tyylillään.

      Lainaa

    121. Tulos: +2 (6 ääntä)
      "kyllä töitä riittää, jos haluaa tehdä" ai niinkö, kerro toki lisää tästä mielikuvitusmaasta.

      Lainaa

    122. Tulos: -6 (6 ääntä)
      Nettomaksaja: Sinun kaltaistesi takia Suomi on kusessa. Terveisin kymmentä kaltaistasi veroeuroillaan vastentahtoisesti elättävä 61% veroastetta maksava.
      Niin kauan, kun et viitsi verokorttia toimittaa työnantajalle, maksat sen 61%. Toimita verokortti työnantajalle äläkä ruikuta.

      Lainaa

    123. Tulos: -1 (1 ääni)
      tege: Hymyilen ääneen kun luen näitä feissarimokien kommentteja, kun ihmiset provosoituu siitä miten toinen on työttömänä. Muutama oli sellasia kommentteja ja lisää tulee, sekä 90% provosoituneista ei edes kirjoita mitään. Aina pitäisi tehdä töitä ja töitä ja töitä. Kuluta 1/3 päivästäsi ja 1/3 elämästäsi (poislukien sitten eläke, ketkä sinne asti elää). Siitä on tullut joku ihan perusmalli yhteiskunnassa, että 8h pitäisi kaikilla tehdä duunia. Totuus kuitenkin on se, että kaikkia ei ole luotu tähän hommaan. Ihan niinkuin joitakin ei ole luotu parisuhteeseen ja joitakin ei armeijaa varten. Ihmiset on erilaisia, antakaa työttömän olla työtön ja laiskotella, jos niin haluaa. Itsekin olen nyt työttömänä ja olen nauttinut tästä vapaudesta ja rentoudesta todella paljon. Takana on stressin täytteisiä vuosia, joten aion nautiskella hetken aikaa, jonka jälkeen haluan kyllä töihin. En kuitenkaan suostu mihin tahansa työhön, vaan työhön, josta nautin. Onneksi koulutukseni ja harrastukseni suovat tämän mahdollisuuden minulle. Helpottaa kuitenkin ajatella, että tämä 8h/päivä yhteiskunta muuttuu kokoajan. Monessa euroopankin maassa on siirrytty jo parempiin ja toimivampiin järjestelmiin. Esimerkiksi Tanskassa työnantaja kysyy työhaastattelussa paljonko olet valmis tekemään työtä per viikko. Suomalainen vastaa Tanskassa 8/päivä ja työnantaja pyörittelee silmiään että mikäs hullu tämä on. Siellä tarjotaan mahdollisuuksia tehdä työtä silloin kun se itselle sopii parhaiten ja työnteko onnistuu. Esimerkiksi jotkut ihmiset eivät saa aamulla mitään aikaan ja inspiraatio on huono. Kuitenkin illalla ajatus lentää ja ideoita syntyy. Tällaiselle ihmiselle tarjotaan siellä tilaisuus tehdä töitä silloin, kun se parhaiten onnistuu, jolloin ei tarvi väkisellä tuhlata työpaikalla aamusta sitä ekaa 4-5h ihan koomassa saaden aikaan tuskin mitään. Ajattelinpa tässä avautua kun ei nukuta. Hyvää päivänjatkoa kaikille.
      Oikein yhteiskunnnan toivo tämäkin

      Lainaa

    124. Humaani tonttu 11.12.2020 16:45
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Persu on persu vaikka voissa paistais.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: työtön, työ, työpaikka, työttömyys, työt, hyvinvointivaltio, maahanmuuttaja, maahanmuuttajat, palkka

  • Uusimmat

  • Kategoriat