Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tipaton tammikuu

Kuinka monta tippaa sallitaan?
Tipaton tammikuu

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 99 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. töttöröö 15.1.2015 2:38
      Tulos: +718 (818 ääntä)
      Miten asiat voikin nähdä näin erinlailla?

      Lainaa

    2. Tulos: -319 (445 ääntä)
      Woop. Ei tipattomalle ole sääntöjä.

      Lainaa

    3. Tulos: +792 (826 ääntä)
      Kun tekee mieli niin silloin juodaan.. Tipattoman ideahan on että ollaan JUOMATTA. Kaikki ei siihen pysty, ei näköjään edes viisi päivää, kun arkenakin pitää se yksi ottaa.

      Lainaa

    4. Tulos: -415 (599 ääntä)
      No tota.... Oon nyt osittain eri mieltä Minnan kanssa.... Joo, kirjaimellisesti se tipaton tarkottaa, ettei ota pisaraakaan, mut eiks siitäki voi olla eri "variaatioita"? Täytyykö olla niin tiukka kaiken suhteen....

      Lainaa

    5. Tulos: +837 (903 ääntä)
      Kuinkahan paljon paljon Petteri normaalisti juo, jos "tipattomalla" hän juo VAAN yhden arkisin ja siksin viikonloppuna? Kuulostaa isolta määrältä varsinkin, jos joka päivä juo jotain :o

      Lainaa

    6. Tulos: +505 (551 ääntä)
      Kaverit vois kyllä kannustaakin kun toinen yrittää vähentää, eikä takertua sanoihin. Mutta kieltämättä kuulostaa tässä tapauksessa siltä, että vähentää vois vähän rajummalla kädelläkin jos kohtuukäyttö on noin tuskaa.

      Lainaa

    7. Tulos: +103 (237 ääntä)
      Tipaton tammikuu = Ei jätetä limoja kaljapullon pohjalle, vaan tyhjennetään viimeiseen tippaan... :-P

      Lainaa

    8. Tulos: +581 (615 ääntä)
      "jos pitää tehä ongelma" Petterillä vaikuttaa olevan jo ongelma ja sen nimi on alkoholismi.

      Lainaa

    9. Tulos: +360 (380 ääntä)
      Linda: No tota…. Oon nyt osittain eri mieltä Minnan kanssa…. Joo, kirjaimellisesti se tipaton tarkottaa, ettei ota pisaraakaan, mut eiks siitäki voi olla eri “variaatioita”? Täytyykö olla niin tiukka kaiken suhteen….
      Joo varmasti voi olla jotain variaatioita, esim. vaikka saunoessa juo yhden kaljan, mutta yks per per arkipäivä + 6 viikonloppuna tarkoittaa että juot yli 10 juomaa viikossa, eikä se nyt hirveen tipattomalta kuulosta :D

      Lainaa

    10. Tulos: +52 (120 ääntä)
      Kohtuus kaikessa, myös tipattomuudessa. T. Karhu

      Lainaa

    11. Tulos: +264 (338 ääntä)
      Kaveri on vähentänyt käyttöä, mutta silti käyttää suurkuluttajan verran alkoholia? It seems, we have an alcoholist right here!

      Lainaa

    12. Tulos: +127 (159 ääntä)
      eriNlailla... Erin?

      Lainaa

    13. Tulos: -45 (153 ääntä)
      Säälittävää, eikö vaan voi olla juomatta?! Pistää vihaks -.-

      Lainaa

    14. Tulos: +172 (198 ääntä)
      Petterille tipaton tammikuu tarkoittaa, ettei saa joutua sairaalaan ja jos joutuu, tippaletkua ei saa laittaa. Huoh.

      Lainaa

    15. Tulos: +56 (78 ääntä)
      Tipaton kokoelämä.

      Lainaa

    16. Tulos: +74 (94 ääntä)
      Petteri, alkoholisti?

      Lainaa

    17. Tulos: +141 (153 ääntä)
      Yyhyyhyy vedän sit perseet lol! Taitaa olla alkkis tuo Petteri. Tipaton on tipaton, mut jokainen silti tyylillään. Tipaton Light mullakin menossa.

      Lainaa

    18. Tulos: +252 (260 ääntä)
      Linda: No tota…. Oon nyt osittain eri mieltä Minnan kanssa…. Joo, kirjaimellisesti se tipaton tarkottaa, ettei ota pisaraakaan, mut eiks siitäki voi olla eri “variaatioita”? Täytyykö olla niin tiukka kaiken suhteen….
      Ai vähän kuten että mainostaa olevansa "raitis, en käytä ollenkaan alkoholia", mutta juo "joka päivä vaan pari" ja sitten viikonloppuisin "sixin tai ehkä useammankin". Että tämäkin on vaan tällainen "variaatio" kokonaan raittiina olemisesta.

      Lainaa

    19. Tulos: -95 (219 ääntä)
      Hyviä kavereita Petterillä. Tyyppi yrittää vähentää alkokoholin käyttöä ja on onnistumisestaan onnellinen, mutta näille tärkeintä on päästä pätemään sillä että Petteri käytti väärää termiä omasta projektistaan. Ei ihme, että maistuu.

      Lainaa

    20. Tulos: +160 (208 ääntä)
      Timonenä: Hyviä kavereita Petterillä. Tyyppi yrittää vähentää alkokoholin käyttöä ja on onnistumisestaan onnellinen, mutta näille tärkeintä on päästä pätemään sillä että Petteri käytti väärää termiä omasta projektistaan. Ei ihme, että maistuu.
      Joo kyllä nuo Petterin kaverit ovatkin tässä nyt se ongelma. Varsinaisia hirviöitä. Ei muuta kun hyvää tipatonta ja lisää viinaa naamariin, eiks je?

      Lainaa

    21. yli opisto hörho 15.1.2015 9:12
      Tulos: +283 (303 ääntä)
      Minäkin lopetin tuossa tupakoinnin. Tarkoitan siis sitä, että poltan arkipäivisin viisi kappaletta per päivä ja vkloppuisin viihteellä menee se aski. Mutta se on kuitenkin paljon vähemmän mitä aikaisemmin poltin joten se on yhtäkuin lopettaminen. Not.

      Lainaa

    22. keksi-ikäinen ukko 15.1.2015 9:18
      Tulos: +198 (208 ääntä)
      Petterin logiikalla olen ollut tipattomalla 27 vuotta! Hyvä minä!

      Lainaa

    23. Tulos: +99 (131 ääntä)
      Tipattoman tammikuun oleellisin idea, on mielestäni herätellä ihmisiä ajattelemaan omaa alkon käyttöä. Pystyykö olemaan ilman alkoholia koko kuukauden ja miltä sellainen elämä maistuu. Jos kokee ettei siihen pysty ja varsinkaan jos tarvitsee alkoholia pullon päivässä ja kuus vkl.na, niin voisi ehkä herättää jotain ajatuksia siitä, et sen alkon kanssa saattas olla joku ongelmakin. Se miten petterin kaverit suhtautuu petskun alkon käytön vähentämiseen, saa kyllä täältäkin miinusta!

      Lainaa

    24. Tulos: -97 (171 ääntä)
      jebukebu: Joo kyllä nuo Petterin kaverit ovatkin tässä nyt se ongelma. Varsinaisia hirviöitä. Ei muuta kun hyvää tipatonta ja lisää viinaa naamariin, eiks je?
      No itseasiassa kyllä. Jos toinen vähentää juomista niin minun puolesta sitä saa kutsua ihan miksi haluaa. Sen sijaan kaverit tulevat pätemään nokka pystyssä, että tärkeintä tipattomuudessa on se, että sillä voi päteä olevansa aidosti tipaton tai raitis. Se on sellasta oman kilven kiillottamista, että ei mitään määrää. Ethän sinä voi salillakaan käydä jos et tee sitä 4 kertaa viikossa ja mahdollisimman tehokkaasti, rasitusvammoja ei tunneta. Tai älä tuu ainakaan väittämään, että harrastat salilla käymistä, möhömaha. Kaikki on kiinni siitä, että kunhan pääsee pätemään. Se että tekee niinkuin itse parhaaksi näkee ja ottaa pieniä askeleita parempaan ei ole mitään merkitystä. Stnan möhömahat, juopot ja selkärangattomat narkkarit.

      Lainaa

    25. Tulos: +94 (102 ääntä)
      Tipanton tammikuu onkin vähätippainen tammikuu. En tosin tiedä voiko tässä tilantees sanoa noin, kuin menee mun laskelmien mukaan 11-17 pulloa, riippuen siitä ottaako sekä lauantaina että sunnuntaina sen sixpäkin.

      Lainaa

    26. Tulos: -61 (121 ääntä)
      Aissu: Tipanton tammikuu onkin vähätippainen tammikuu. En tosin tiedä voiko tässä tilantees sanoa noin, kuin menee mun laskelmien mukaan 11-17 pulloa, riippuen siitä ottaako sekä lauantaina että sunnuntaina sen sixpäkin.
      Tuossa kuitenkin pysytään aikuisen miehen suositusannostelun alapuolella, joka tais olla 20 alkoholiannosta viikossa max. Mikä on huomattava parannus suurkuluttajalle. Eikä tuo six packikaan ole kerta-annoksena kovin iso.

      Lainaa

    27. Tulos: +106 (118 ääntä)
      Niin no, alastonkuvatkin on varmaan sitten kuvat, joissa tytöllä on alusasut. Asiat voi nähdä niin eri lailla.

      Lainaa

    28. Tulos: +153 (167 ääntä)
      olotila: Woop. Ei tipattomalle ole sääntöjä.
      Tipattoman tarkoitus on paljastaa alkoholiriippuvuus ja niinhän se näköjään tekee. Kuusi viikonloppuna ja yksi joka päivä tarkoittaen huomattavaa vähennystä "normaaliin" on selvä indikaatio alkoholismista. Ynnä pillastuminen, kun siitä huomauttaa.

      Lainaa

    29. Tulos: +117 (121 ääntä)
      Saivar: Tuossa kuitenkin pysytään aikuisen miehen suositusannostelun alapuolella, joka tais olla 20 alkoholiannosta viikossa max. Mikä on huomattava parannus suurkuluttajalle. Eikä tuo six packikaan ole kerta-annoksena kovin iso.
      Niin, onhan se hyvä et kun tipatonta tammikuuta viettää niin ei sentään mene riskirajan yli... Herää vain kysymys millaista on normaali kulutus.

      Lainaa

    30. Tulos: +150 (160 ääntä)
      Saivar: No itseasiassa kyllä. Jos toinen vähentää juomista niin minun puolesta sitä saa kutsua ihan miksi haluaa. Sen sijaan kaverit tulevat pätemään nokka pystyssä, että tärkeintä tipattomuudessa on se, että sillä voi päteä olevansa aidosti tipaton tai raitis. Se on sellasta oman kilven kiillottamista, että ei mitään määrää. Ethän sinä voi salillakaan käydä jos et tee sitä 4 kertaa viikossa ja mahdollisimman tehokkaasti, rasitusvammoja ei tunneta. Tai älä tuu ainakaan väittämään, että harrastat salilla käymistä, möhömaha. Kaikki on kiinni siitä, että kunhan pääsee pätemään. Se että tekee niinkuin itse parhaaksi näkee ja ottaa pieniä askeleita parempaan ei ole mitään merkitystä. Stnan möhömahat, juopot ja selkärangattomat narkkarit.
      Kukaan ei ole tuominnut kenenkään yritystä vähentää omaa juomistaan. Mutta se että juo alkoholia useita kertoja viikossa ei ole tipattoman viettämistä. Piste.

      Lainaa

    31. Tulos: +144 (152 ääntä)
      Rölli: Kaverit vois kyllä kannustaakin kun toinen yrittää vähentää, eikä takertua sanoihin. Mutta kieltämättä kuulostaa tässä tapauksessa siltä, että vähentää vois vähän rajummalla kädelläkin jos kohtuukäyttö on noin tuskaa.
      Olen samaa mieltä mutta toisaalta kaverit voivat minusta myös kannustaa lopettamaan itselleen valehtelemisen. Se, että ryyppää enemmän kun valtaosa ja väittää silloin olevansa tipattoman "variaatiolla" vaikuttaa minusta siltä että Petteri tietää itsekin olevansa vähän liikaa alkoholiin kallellaan mutta haluaa löytää tapoja kiertää totuutta ja se ei kyllä taida lopulta palvella tavoitetta vähentää alkoholin käyttöä.

      Lainaa

    32. Hermot menee 15.1.2015 11:12
      Tulos: +71 (83 ääntä)
      Todella järkevää ottaa joka pv annos alkoa, maksa ei saa koskaan levätä.

      Lainaa

    33. Hermot menee 15.1.2015 11:13
      Tulos: +57 (89 ääntä)
      Tipaton tammikuu noin yleensäkkin on vain alkoholisteja varten.

      Lainaa

    34. Perus-Jeppe 15.1.2015 11:17
      Tulos: +88 (92 ääntä)
      Vähän sama juttu, kun kaveri suunnitteli osallistuvansa siihen Ylen ja Nykäsen "100 päivää ilman viinaa"-kamppikseen. Mut meinas sen fiksuna kaverina toteuttaa neljässä kuukaudessa: -"saapahan vetää kuitenkin 20 kertaa perseet olalle sinä aikana, niin ei mee ihan itsensä kiusaamiseksi..." :D

      Lainaa

    35. Tulos: +19 (57 ääntä)
      Petteri pelle ei osaa suomenkieltä,kun ei ymmärrä tipattoman tarkoitusta.Vedä vaan kännit ja työnnä pari pulloo vaikka hanuriis vielä

      Lainaa

    36. Tulos: -46 (82 ääntä)
      PETTERILLÄ ON SAIRAUS NIMELTÄ ALKOHOLISMI, VÄITTÄÄ OLEVANSA TIPATTOMALLA VAIKKA JUO KOKO AJAN. KUKA MUUTENKAAN ENÄÄ NYKYPÄIVÄNÄ HARRASTAA RYYPPÄYSTÄ KUIN JUNTIT.

      Lainaa

    37. Tulos: +30 (46 ääntä)
      Eikö tipaton tarkota sitä että ei oteta tipoittain vaan ämpärikaupalla?

      Lainaa

    38. Tulos: +84 (104 ääntä)
      Tekopyhä tammikuu mielestäni osuvampi nimi.

      Lainaa

    39. Tulos: +68 (78 ääntä)
      Ei Petteri tarvitse tehdä ongelmaa. Sinulla on jo sellainen. Sitä kutsutaan alkoholiongelmaksi.

      Lainaa

    40. Tulos: +75 (79 ääntä)
      PETTERI: PETTERILLÄ ON SAIRAUS NIMELTÄ ALKOHOLISMI, VÄITTÄÄ OLEVANSA TIPATTOMALLA VAIKKA JUO KOKO AJAN. KUKA MUUTENKAAN ENÄÄ NYKYPÄIVÄNÄ HARRASTAA RYYPPÄYSTÄ KUIN JUNTIT.
      Aika junttia on myös kirjoittaa kommenttiboksiin huutamalla.

      Lainaa

    41. Tulos: +73 (79 ääntä)
      Linda: No tota…. Oon nyt osittain eri mieltä Minnan kanssa…. Joo, kirjaimellisesti se tipaton tarkottaa, ettei ota pisaraakaan, mut eiks siitäki voi olla eri “variaatioita”? Täytyykö olla niin tiukka kaiken suhteen….
      Sitten sanoo, että on vähentänyt juomista. Tipattomuus tarkoittaa, ettei juo tippaakaan.. Ihmisille tulee vaan vääriä mielikuvia ja kuvittelevat hänen valehdelleen. Onko se sitten kivempi?

      Lainaa

    42. Asioista oikeilla nimillä 15.1.2015 14:14
      Tulos: +46 (50 ääntä)
      Ois voinu Petteri joko poistaa statuksensa älyttyään aivopierunsa tai, jos pitää nyt myöntää, sanoa juovansa vähemmän, vaikkei tipatonta itse vietä.

      Lainaa

    43. Tulos: +58 (70 ääntä)
      mievaa: Säälittävää, eikö vaan voi olla juomatta?! Pistää vihaks -.-
      Ei kaikki pysty. Joillekin siitä on kehittynyt joko tapa tai ongelma, ja tavoista ja riippuvuuksista ei pääsekään eroon ihan noin vain. Jollekin voi olla itsestäänselvyys olla juomatta, joillekin taas juoda. Enkä nyt kyllä ymmärrä miksi tästä pitää mieli pahoittaa.

      Lainaa

    44. SeLeipuriTiedätkö,pullapoika 15.1.2015 14:32
      Tulos: +35 (37 ääntä)
      Vaikuttaa siltä, että petteri teki ihan oikean päätöksen kehonsa puolesta, jos juomatottumukset on normaalistikin vähän rankemmat.

      Lainaa

    45. Tulos: +45 (51 ääntä)
      "Vedän perseet!", jep, se on joskus pienestä kiinni.

      Lainaa

    46. Tulos: +65 (73 ääntä)
      No huhhuh, kuinkahan paljon Petteri juo sitten normaalisti jos 44 pulloa kuukaudessa on "alkoholin käytön vähentämistä". Kannattaisi ehkä harkita sitä kirjaimellisesti tipatonta, eikä ainoastaan tammikuuksi. Säästyisi rahat, oma terveys ja ehkä muidenkin ottaen huomioon Petterin aggressiivisuuden.

      Lainaa

    47. Tulos: -77 (113 ääntä)
      Oona: Kuinkahan paljon paljon Petteri normaalisti juo, jos “tipattomalla” hän juo VAAN yhden arkisin ja siksin viikonloppuna? Kuulostaa isolta määrältä varsinkin, jos joka päivä juo jotain
      Absolutistille/kukkahatulle kaikki kuulostaa paljolta.

      Lainaa

    48. Tulos: +33 (45 ääntä)
      Petteri Punakuono

      Lainaa

    49. Tulos: +15 (45 ääntä)
      Elämänkoulu haiskahtaa vahvasti tässä yksilössä

      Lainaa

    50. Tulos: -23 (51 ääntä)
      Heppu: Kaveri on vähentänyt käyttöä, mutta silti käyttää suurkuluttajan verran alkoholia? It seems, we have an alcoholist right here!
      Todellakaan ei ole suurkuluttaja tuolla määrällä.

      Lainaa

    51. Tulos: +57 (57 ääntä)
      Kyllä tekisi Petterille varmaan aikaa hyvää pitää sellainen ihan oikea oikea tipaton tammikuu

      Lainaa

    52. Tulos: +31 (43 ääntä)
      Holy cow miten paljon se on juonut aiemmin jos siksari viikonloppuna ja kalja joka päivä on vähentämistä o.o

      Lainaa

    53. Tulos: -10 (14 ääntä)
      Ruu: Petteri Punakuono   Lainaa
      Heh. Hauska

      Lainaa

    54. Tulos: +72 (82 ääntä)
      Linda: No tota…. Oon nyt osittain eri mieltä Minnan kanssa…. Joo, kirjaimellisesti se tipaton tarkottaa, ettei ota pisaraakaan, mut eiks siitäki voi olla eri “variaatioita”? Täytyykö olla niin tiukka kaiken suhteen….
      Ei kyse ole siitä että ollaan tiukkoja asioiden suhteen. Sana tipaton vain tarkoittaa tipaton eikä vähätippainen tms. Ihan kuin rasvaton maito on rasvatonta eikä siinä ole eri variaatioita kuten 1, 2, tai 3 % rasvaa. Tuo Petterin 11 annosta viikossa on hiton kaukana tipattomasta. Tarkoittaa eri asioita vähentää alkoholin käyttöä ja olla kokonaan ilman. Ps. Suosittelen lämpimästi Petterille että vähentäisit vielä reippaasti lisää.

      Lainaa

    55. örveltäjä 15.1.2015 20:35
      Tulos: -38 (54 ääntä)
      Ei helvetti mitä tampioita tämäkin kommenttipalsta täynnä :D

      Lainaa

    56. Tulos: -24 (34 ääntä)
      örveltäjä: Ei helvetti mitä tampioita tämäkin kommenttipalsta täynnä
      Sanopa muuta. Sietäisi kyllä piestä pitkin korvia niin että tukka pölisee.

      Lainaa

    57. Tulos: +21 (43 ääntä)
      Kyllä mä oon sitä mieltä et nää tipattomat ja 100 pv on sellaisille ihmisille joiden alkoholin käyttö on runsasta. Siis että joka viikonloppu pitää juoda. Itse juon todella harvoin ja silloinkin vain muutaman kun ei siihen oikeasti ole tarvetta. Hyvin voisin koko loppu elämäni olla juomatta. Silloin on ongelma jos ei voisi kuvitella olevansa. Mutta kyllä nää kaverit on ottanut väärän asenteen tässä kun toisella on selkeästi ongelma.

      Lainaa

    58. Tulos: +9 (15 ääntä)
      No huomaa että on alkoholin suur_kuluttuja

      Lainaa

    59. suvatsematon 15.1.2015 22:10
      Tulos: -37 (57 ääntä)
      Kovin on täälläkin tuomitseva eikä ollenkaan ymmärtäväinen asenne kun joku kerrankin päättänyt ryhdistäytyä. Eiköhän tälläinen syrjäytymisvaarassa oleva nuori mies tarvitsisi ennen kaikkea ymmärtävää kohtaamista ja rakentavaa diskurssia, jotta näkisimme hänenkin toiseutensa ja ainutlaatuisuutensa. Vai eikö ymmärrys ja suvaitsevaitsevaisuus koskekaan vhm:iä?

      Lainaa

    60. Tulos: +60 (66 ääntä)
      Jos onnistuu vähentämään alkoholinkäyttöä edes kuukaudeksi, niin hyvä! Vaan jos vetää "uliuli vedän sit perseet ku ootte ihan tyhmii!!" -itkupotkuraivarit kun joku sanoo, ettei noin monta annosta viikossa (mitä lie kuukaudessa) ole ihan tipattomallakaan olemista, niin ota nyt Petteri ihmeessä se pää pois pyllystä. Jotain koirista ja kalikoista...

      Lainaa

    61. alkoholistin lapsi 15.1.2015 22:31
      Tulos: -40 (56 ääntä)
      Siis suurkulutusta 10 kaljaa viikossa... No huh huh. Moni opiskeliaj juo paljon enemmän, eikä kukaan jeesustele. Viralliset rajat on paljon korkeammat. Ja kaikille viikolla ei tarkoita arkea, varsinkaan vuorotyöläisille.

      Lainaa

    62. Tulos: +28 (34 ääntä)
      Miten joku voi vetää siitä pultit, jos toiset on oikeassa ja ite väärässä?!?! Onko jäänyt jokin kehitysaste hiukan vajaaksi jos ei pysty myöntämään olevansa väärässä? Tai sit on vaan erinlainen nuori... dumbass!

      Lainaa

    63. Tulos: +13 (21 ääntä)
      kolo: Joo varmasti voi olla jotain variaatioita, esim. vaikka saunoessa juo yhden kaljan, mutta yks per per arkipäivä + 6 viikonloppuna tarkoittaa että juot yli 10 juomaa viikossa, eikä se nyt hirveen tipattomalta kuulosta
      Riippuu mihi vertaa... Omien sanojensa mukaan on vähentänyt, eiks se o vaa positiivista? Tietty vois enemmänki vähentä...

      Lainaa

    64. Tulos: -47 (55 ääntä)
      ilq: Ei kyse ole siitä että ollaan tiukkoja asioiden suhteen. Sana tipaton vain tarkoittaa tipaton eikä vähätippainen tms. Ihan kuin rasvaton maito on rasvatonta eikä siinä ole eri variaatioita kuten 1, 2, tai 3 % rasvaa. Tuo Petterin 11 annosta viikossa on hiton kaukana tipattomasta. Tarkoittaa eri asioita vähentää alkoholin käyttöä ja olla kokonaan ilman. Ps. Suosittelen lämpimästi Petterille että vähentäisit vielä reippaasti lisää.
      Toi o vaa jo pilkunnussimista.................

      Lainaa

    65. Tulos: -24 (42 ääntä)
      sepi: Niin no, alastonkuvatkin on varmaan sitten kuvat, joissa tytöllä on alusasut. Asiat voi nähdä niin eri lailla.
      No toisille naisille sellaisetkin kuvat tuntuvat olevan kyllä vähintäänkin kovan luokan pornoa jos sellaisia mieheltä löytyy. Onneksi pääsin itse eroon sellaisesta ihmisestä.

      Lainaa

    66. Tehotreenaaja 16.1.2015 0:08
      Tulos: +53 (63 ääntä)
      Saivar: No itseasiassa kyllä. Jos toinen vähentää juomista niin minun puolesta sitä saa kutsua ihan miksi haluaa. Sen sijaan kaverit tulevat pätemään nokka pystyssä, että tärkeintä tipattomuudessa on se, että sillä voi päteä olevansa aidosti tipaton tai raitis. Se on sellasta oman kilven kiillottamista, että ei mitään määrää. Ethän sinä voi salillakaan käydä jos et tee sitä 4 kertaa viikossa ja mahdollisimman tehokkaasti, rasitusvammoja ei tunneta. Tai älä tuu ainakaan väittämään, että harrastat salilla käymistä, möhömaha. Kaikki on kiinni siitä, että kunhan pääsee pätemään. Se että tekee niinkuin itse parhaaksi näkee ja ottaa pieniä askeleita parempaan ei ole mitään merkitystä. Stnan möhömahat, juopot ja selkärangattomat narkkarit.
      Ongelmahan nyt oli se, että Petteri nimitti edelleenkin kohtalaisen runsasta alkoholin käyttöään tipattomuudeksi. Yleisen käsityksen mukaan tipattomuus tarkoittaa sitä, ettei juo lainkaan alkoholia ja näin ollen Petteri valehteli väittäessään viettäneensä tipatonta, vaikka todellisuudessa oli juonut alkoholia joka päivä. Esimerkkisi kuntosalilla käymisestä on huono, koska kuntosalilla käymisen harrastaminen ei yleisen käsityksen mukaan tarkoita välttämättä sitä, että käy kuntosalilla neljästi viikossa ja treenaa aina täysillä, joten ei ole valehtelemista sanoa harrastavansa kuntosalilla käymistä vaikka kävisi siellä vain vaikkapa kahdesti viikossa ja treenaisi sillä tahdilla kun tuntuu hyvältä. Tottakai salilla voi käydä vaikka vain kerran viikossa, mutta silloin on valehtelua väittää käyvänsä kuntosalilla päivittäin. Petterin ajatusmaailmaa voisi soveltaa kuntosalilla käymiseen ja sanoa että "olenpa tässä jo kuukauden ajan käynyt kuntosalilla treenaamassa joka päivä kahden tunnin ajan, niin kovin että taju meinaa lähteä. Toivottavasti en mene ylikuntoon", vaikka todellisuudessa on käynyt kuntosalilla kerran viikossa ja silloinkin vain polkenut kuntopyörällä hiljaksiin puolen tunnin ajan, mukaan lukien kaksi kymmenen minuutin taukoa. Ja jos joku tulisi sanomaan, että "itseasissa olen ollut kanssasi lähes joka päivä, etkä ainakaan yhtenäkään maanantaina, tiistaina, torstaina, perjantaina tai viikonloppuna ole käynyt salilla" , niin voin vastata että "joo mut mulle joka päivä kahden tunnin ajan treenaaminen tarkoittaa sitä, että käyn aina keskiviikkoisin illalla treenaamassa puolen tunnin ajan, ja mulle se että taju meinaa lähteä, tarkoittaa sitä että mulle tulee melkein hiki. Mä olen kuitenkin lisännyt kuntoilua, koska aikaisemmin liikuin vain sängyn ja jääkaapin välillä. Mutta nyt koska olit ilkeä, etkä arvostanut tekemääni työtä, en käy enää koskaan salilla ja syön pelkkiä Mäkkärin ruokia yhyy! Sun vika että musta tulee lihava kun et kannustanut mua vaan huomautit siitä, että valehtelen". Ja tällöin tietenkin se, joka huomatti väitteen olevan valetta, on paha ja ilkeä ihminen, joka vain haluaa tuntea olevansa parempi kuin muut. Eihän se ole valehtelua että väittää treenanneensa kuntosalilla joka päivä kahden tunnin ajan, vaikka todellisuudessa on treenannut vain kerran viikossa puolen tunnin ajan, jos kuitenkin käy kuntoilemassa paljon enemmän kuin aikaisemmin.

      Lainaa

    67. Tulos: +43 (53 ääntä)
      alkoholistin lapsi: Siis suurkulutusta 10 kaljaa viikossa… No huh huh. Moni opiskeliaj juo paljon enemmän, eikä kukaan jeesustele. Viralliset rajat on paljon korkeammat. Ja kaikille viikolla ei tarkoita arkea, varsinkaan vuorotyöläisille.
      No... Riippuen varmaan keneltä kysytään mutta tuo on kyllä monellakin tavalla mitattuna enemmän kuin kohtuukulutus. Paitsi määrä, niin myös rytmi. Vakavan alkoholiongelman todennäköisyys on paljon suurempi silloin jos kokee tarvitsevansa sen yhden joka päivä, olkoonkin että siitä kertyy viikossa alle kymmenen (plus tietenkin se sixpäkki joka vähän armahtaa viikonloppuisin sitä arkipäivien tuskaa). Mitä tulee näihin termeihin kuten "tipaton", niin tottakai alkoholin vähentämistään saa kutsua miksi vain, ei siitä käräjille joudu, mutta ei se siitä totta tee. Minäkin voin kutsua ylitseni lentänyttä varista elefantiksi jos haluan. Olishan se jännää jos elefantti lentäs yli. Mutta ei hotsita elää itse keksimässäni todellisuudessa.

      Lainaa

    68. Tarkkaan ottaen 16.1.2015 10:34
      Tulos: -29 (51 ääntä)
      Eihän Petteri edes sano, että ottaa joka päivä oluen, vaan oman tavoitteensa sallivan yhden joka päivä. Toki rivien välistä voi ymmärtää, että luultavasti ottaa, eikä se edes välttis jää siihen yhteen edes arkena. Kuitenkin, ei tarvitse olla mikään einstein ymmärtääkseen, mitä sana "tipaton" kirjaimellisesti tarkoittaa. Jos Petteri toteaa oman "tipattomansa" olevan vähentäminen noihin rajoihin, niin sitten se on P:n tapa viettää tipatonta. Pelkästään hyvä asia, ja jos haluaa auttaa, niin vaikka sitten niin, että hän pysyy noissa omissa rajoissaan. On typerää saivartelua kertoa, mitä tipaton kirjaimellisesti tarkoittaa, jos kaikki puhuvat suomea. Tipattomasta ei kuitenkaan saa mitään sertifikaattia tai diplomia, joten virallisena valvojana toimiminen on lähinnä pätemistä ja oman hännän nostamista.

      Lainaa

    69. Tulos: +33 (45 ääntä)
      "Tipattomasta ei kuitenkaan saa mitään sertifikaattia tai diplomia, joten virallisena valvojana toimiminen on lähinnä pätemistä ja oman hännän nostamista." Sinusta siis ei ole mitään väliä valehteleeko omista teoistaan ja tekemättä jättämisistään, mikäli valehtelee vain sellasista teoista joista ei saa sertifikaattia tai diblomia? Esimerkiksi siis vaikkapa siinä ei ole mitään väärää, jos väitän puolisolleni olleeni koko yön hoitamassa siskoni lapsia vaikka todellisuudessa olin baarissa ryyppäämässä ja nukuin katuojassa? Ja jos hän vaikkapa onkin kuullut joltakin totuuden, on kyse vain siitä että puolisoni tahtoo päteä ja nostaa omaa häntäänsä. Eihän lastenhoidosta tai ryyppäämättömyydestä saa sertifikaattia tai diblomia, joten mitä väliä sillä on kumpaa minä todellisuudessa tein. Ja me emme voi tietää kuinka läheinen Minna on Petterille. Hän voi olla esimerkiksi Petterin äiti tai sisko (vaikka seviestin perusteella ei välttämättä vaikuta siltä), jolloin Petterin alkoholiongelma voi vaikuttaa myös Minnan elämään. Ja muutenkin valhtelu nyt vaan on väärin.

      Lainaa

    70. Tulos: -3 (29 ääntä)
      Tää on kyllä niin koomista, miten se perusbisse voi muka olla niin hyvää et pitää joka päivä litkii... En oo koskaan käsittänyt, nää kaupan perusbisset on ihan hirveetä kuraa, ja yksikään päivittäin olutta dokaaviista ei ikimaailmassa kuluttais niitä viimeisiä eurojansa johonkin laatubisseen.... yli 20 v täällä asuneen en vieläkään käsitä. Heikkomielisiä mahtavat olla... Onneks täällä ei sentää crack oo valtavirtaa... huhhuh mikä meno tääl ois...

      Lainaa

    71. Tulos: +3 (17 ääntä)
      suvatsematon: eikö ymmärrys ja suvaitsevaitsevaisuus koskekaan vhm:iä?
      Ei ihmiset, jotka käyttää termiä vhm ei ansaitse minkäänsortin suvaitsemista...

      Lainaa

    72. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Itse olen vuosia ollut absolutisti. Ajattelin retkahtaa tänään ja huomenna.

      Lainaa

    73. Tarkkaan ottaen 16.1.2015 16:50
      Tulos: -12 (38 ääntä)
      Petteri: “Tipattomasta ei kuitenkaan saa mitään sertifikaattia tai diplomia, joten virallisena valvojana toimiminen on lähinnä pätemistä ja oman hännän nostamista.” Sinusta siis ei ole mitään väliä valehteleeko omista teoistaan ja tekemättä jättämisistään, mikäli valehtelee vain sellasista teoista joista ei saa sertifikaattia tai diblomia? Esimerkiksi siis vaikkapa siinä ei ole mitään väärää, jos väitän puolisolleni olleeni koko yön hoitamassa siskoni lapsia vaikka todellisuudessa olin baarissa ryyppäämässä ja nukuin katuojassa? Ja jos hän vaikkapa onkin kuullut joltakin totuuden, on kyse vain siitä että puolisoni tahtoo päteä ja nostaa omaa häntäänsä. Eihän lastenhoidosta tai ryyppäämättömyydestä saa sertifikaattia tai diblomia, joten mitä väliä sillä on kumpaa minä todellisuudessa tein. Ja me emme voi tietää kuinka läheinen Minna on Petterille. Hän voi olla esimerkiksi Petterin äiti tai sisko (vaikka seviestin perusteella ei välttämättä vaikuta siltä), jolloin Petterin alkoholiongelma voi vaikuttaa myös Minnan elämään. Ja muutenkin valhtelu nyt vaan on väärin.
      Petterihän kertoi suht suoraan, mikä hänen "tipattomansa" on. Mä vertaisin sitä niin, että jalaton mies haluaa suorittaa maratonin ja menee sit kymmenesosa matkan eli runsaat 4 km kontaten. Suorituksen jälkeen voi mielestäni hyvin sanoa suorittaneensa "oman maratoninsa" ilman, että kukaan pätee kertomalla sen olevan oikeasti yli 42 kilometriä. Ihan eri asia, jos joku sanoo olevansa juomatta, mutta valehtelee ja juo salassa. Toki voidaan ajatella, että Petteri halusikin antaa ymmärtää olevansa kokonaan juomatta ja hätäpäissään keksi omat rajansa vasta kiinnijäätyään. Ja ymmärsit kyllä, mitä tarkoitan sertifikaatilla. Eihän joulustakaan kukaan voi sanoa toiselle, kuinka se "kuuluu" viettää, jotta saa puhua joulu(n vieto)sta. Itse käyttäisin tuossa tilanteessa toki lainausmerkkejä, siis "tipaton", mutta pointti lienee selvä: Petteri osallistuu omalla tavallaan tähän ilmiöön, eikä kyse ole mistään virallisesta kisasta, jossa on säännöt.

      Lainaa

    74. Tulos: +1 (15 ääntä)
      Kommetteja lukiessa huomasin että jopa tätä Petterin oman tipattoman määrittämistä puolustajat ovat sitä mieltä että on alkoholisti. Entä jos toi Petterin tipaton eroaisi sen normaalista juonnista vain parilla pullolla?

      Lainaa

    75. Tulos: 0 (16 ääntä)
      töttöröö: Miten asiat voikin nähdä näin erinlailla?
      "ERINLAILLA"????

      Lainaa

    76. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Tarkkaan ottaen: Petterihän kertoi suht suoraan, mikä hänen “tipattomansa” on. Mä vertaisin sitä niin, että jalaton mies haluaa suorittaa maratonin ja menee sit kymmenesosa matkan eli runsaat 4 km kontaten. Suorituksen jälkeen voi mielestäni hyvin sanoa suorittaneensa “oman maratoninsa” ilman, että kukaan pätee kertomalla sen olevan oikeasti yli 42 kilometriä. Ihan eri asia, jos joku sanoo olevansa juomatta, mutta valehtelee ja juo salassa. Toki voidaan ajatella, että Petteri halusikin antaa ymmärtää olevansa kokonaan juomatta ja hätäpäissään keksi omat rajansa vasta kiinnijäätyään. Ja ymmärsit kyllä, mitä tarkoitan sertifikaatilla. Eihän joulustakaan kukaan voi sanoa toiselle, kuinka se “kuuluu” viettää, jotta saa puhua joulu(n vieto)sta. Itse käyttäisin tuossa tilanteessa toki lainausmerkkejä, siis “tipaton”, mutta pointti lienee selvä: Petteri osallistuu omalla tavallaan tähän ilmiöön, eikä kyse ole mistään virallisesta kisasta, jossa on säännöt.
      Mikäli kukaan ei olisi huomauttanut, ja kertonut nähneensä Petterin juomassa alkoholia, Petteri ei olisi todennäköisesti kertonut hänen käsitystään tipattomuudesta. Tottakai voi sanoa juosseensa oman maratoninsa juostuaan neljä kilometriä maratonin alusta, mikäli ensin selittää että se oma maraton tarkoittaa vaikkapa neljää kilometriä. Jos ei ensin kerro, että juostu maraton oli "oma maraton" joka tarkoittaa toisinsanoen neljää kilometriä, vaan kertoo vain juosseensa maratonin (vaikka on todellisuudessa juossut neljä kilometriä), vaihtelee. Toki "oma maraton" tuossa tapauksessa on vain kaunisteltu ilmaus, kun ei kehtaa sanoa suoraan että yritti juosta maratonin muttei jakanut. Samalla tavalla jos Petteri olisi heti alkuun kertonut ettei tipaton tarkoita hänelle tipantonta vaan vain alkoholin käytön vähentämistä "vain" yhteen olueen päivässä ja sixpackilliseen olutta viikonloppuna (eli 11 annokseen viikossa), ei Petteriä voisi syyttää valehtelusta. Toki on muistettava, että alkoholistit usein valehtelevat ja kiertelevät peittääkseen ongelmansa, joten valhtelu tipattomasta voidaan ehkä pistää alkoholismin piikkiin.

      Lainaa

    77. Tulos: -1 (11 ääntä)
      Petteri on melkonen alkoholisti ja varmaan kuolee johonkin maksaan liittyvään nelikymppisenä

      Lainaa

    78. Tulos: +31 (37 ääntä)
      Aissu: Kommetteja lukiessa huomasin että jopa tätä Petterin oman tipattoman määrittämistä puolustajat ovat sitä mieltä että on alkoholisti. Entä jos toi Petterin tipaton eroaisi sen normaalista juonnista vain parilla pullolla?
      Toki mahdollista että niin todella on, joskin äärimmäisen epätodennäköistä ottaen huomioon Petterin päivityksestä ja vastakommenteista paistavan elämäm koululaisuuden. Lisäksi se kertoo aika paljon, että Petteri oli "vetämässä perseet" heti kun kommentit eivät olleetkaan sellaisia kun hän olisi toivonut, vaan joku kehtasi huomauttaa ettei Petterin "tipaton tammikuu" ole ollut läheskään sitä, mitä tipattomalla tammikuulla yleensä tarkoitetaan, tuollainen häilyväisyys, ylidramatisointi (ts. syyn keksiminen sille, että voi taas ryypätä) ja pienissäkin vastoinkäymisissä alkoholiin turvautuminen on hyvin tyypillistä alkoholistelle. Lisäksi ihminen, jolla ei ole alkoholiongelmaa pystyy kyllä olemaan sen kuukauden ihan täysin ilman alkoholia. Sensijaan alkoholisti ei pysty, ja siksi tekeekin tuollaisia sopuratkaisuja halutessaan peitellä ongelmaansa. Kaikki nämä faktat huomioonottaen voimme todeta, että on hyvin todennäköistä että Petteri on alkoholisti. Sanoisin että noin 99,58% todennäköisyydellä tuon keskustelun perusteella Petteri on alkoholisti, ottaen kuitenkin huomioon etten tunne Petteriä joten aivan varma en tietenkään voi olla.

      Lainaa

    79. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Oona: Kuinkahan paljon paljon Petteri normaalisti juo, jos “tipattomalla” hän juo VAAN yhden arkisin ja siksin viikonloppuna? Kuulostaa isolta määrältä varsinkin, jos joka päivä juo jotain
      Ite mietin täysin samaa! :O

      Lainaa

    80. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Vähän sama homma ko tää Savuton2015-hanke, jossa annetaan osallistujille shishasavukkeita. Niistähän ei toki savua lähde... http://savuton2015.com/?ref=87a3ea92db

      Lainaa

    81. Tulos: +18 (20 ääntä)
      assloCK: Elämänkoulu haiskahtaa vahvasti tässä yksilössä
      Ja vanha viina. Tosin ei se kovin vanhaa voi olla...

      Lainaa

    82. Tulos: +25 (25 ääntä)
      Saivar: No itseasiassa kyllä. Jos toinen vähentää juomista niin minun puolesta sitä saa kutsua ihan miksi haluaa. Sen sijaan kaverit tulevat pätemään nokka pystyssä, että tärkeintä tipattomuudessa on se, että sillä voi päteä olevansa aidosti tipaton tai raitis. Se on sellasta oman kilven kiillottamista, että ei mitään määrää. Ethän sinä voi salillakaan käydä jos et tee sitä 4 kertaa viikossa ja mahdollisimman tehokkaasti, rasitusvammoja ei tunneta. Tai älä tuu ainakaan väittämään, että harrastat salilla käymistä, möhömaha. Kaikki on kiinni siitä, että kunhan pääsee pätemään. Se että tekee niinkuin itse parhaaksi näkee ja ottaa pieniä askeleita parempaan ei ole mitään merkitystä. Stnan möhömahat, juopot ja selkärangattomat narkkarit.
      Petterin käyttämä määritelmä sanalle tipaton on ristiriidassa kavereiden määritelmän kanssa. Tästä aiheutuu konflikti. Tässä ei ole kyse pätemisestä. Itse kyllä ihmettelen, mikä siinä alkoholissa niin kiehtoo, että sitä pitää joka päivä naukkailla?

      Lainaa

    83. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Kommentiton tammikuu. Vain yksi kommentti per moka.

      Lainaa

    84. Tulos: +12 (22 ääntä)
      Säälittävää...muutenki tipaton tammikuu on pelkkä vitsi kun jo helmikuulla juodaan senki edestä.

      Lainaa

    85. Tulos: +25 (27 ääntä)
      alkoholistin lapsi: Siis suurkulutusta 10 kaljaa viikossa… No huh huh. Moni opiskeliaj juo paljon enemmän, eikä kukaan jeesustele. Viralliset rajat on paljon korkeammat. Ja kaikille viikolla ei tarkoita arkea, varsinkaan vuorotyöläisille.
      Tässäkin itse määrää tärkeämpää on se, että ei voi kuvitella viettävänsä yhtä kuukautta niin, että ei joisi joka päivä. Se kuulostaa aika pahalta. En mäkään kauhean montaa opiskelijaa tunne, jotka ottaisi edes sen yhden kaljan joka päivä.

      Lainaa

    86. Arthur Brown 18.1.2015 18:54
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      Hermot menee: Tipaton tammikuu noin yleensäkkin on vain alkoholisteja varten.
      Ei vaan normaalikäyttäjiä. Suurin osa alkoholin haitoista kertyy heille, joilla ei omasta mielestään ole ongelmia alkoholin kanssa.

      Lainaa

    87. JesseJames 19.1.2015 6:48
      Tulos: +1 (21 ääntä)
      Oona: Kuinkahan paljon paljon Petteri normaalisti juo, jos “tipattomalla” hän juo VAAN yhden arkisin ja siksin viikonloppuna? Kuulostaa isolta määrältä varsinkin, jos joka päivä juo jotain
      Aika monessa maassa olut mielletään ruokajuomaksi. Ihan samoin kuin viini. Yhdellä alkoholiannoksella päivässä väitetään jopa olevan positiivisia terveysvaikutuksia. Siksari viikonlopussa ei ole kovin paljon keskikokoiselle miehelle. Mieluummin noin, kuin tämä perisuomalainen lava kaljaa lauantai-iltana.

      Lainaa

    88. mielipidemarko 19.1.2015 13:45
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Jos otetaan toiseksi esimerkiksi sokeriton kuukausi niin mielestäni ei ole huijaamista, jos sen saa luonnollisista lähteistä (esim. hedelmät), mutta karkin syöminen onkin ihan eri asia. Joissakin asioissa kuitenkin pitää olla tarkka ja mielestäni tipaton tarkoittaa täysin alkoholivapaata kuukautta. Kenellekään tuon ei pitäisi olla vaikeaa ellei kärsi alkoholismista.

      Lainaa

    89. Tulos: -8 (14 ääntä)
      Arthur Brown: Ei vaan normaalikäyttäjiä. Suurin osa alkoholin haitoista kertyy heille, joilla ei omasta mielestään ole ongelmia alkoholin kanssa.
      Eli tosijuopoille kertyy vähemmän ongelmia alkoholista...? Ja sitä paitsi, "normaalikäyttäjätkin" on usein alkoholisteja.

      Lainaa

    90. Tulos: -8 (16 ääntä)
      JesseJames: Yhdellä alkoholiannoksella päivässä väitetään jopa olevan positiivisia terveysvaikutuksia.
      Jopa kahdella. Lopustakin olen samaa mieltä. Ihmetyttävät nämä "joka päivä yksi kalja - alkkis!" -kommentit.

      Lainaa

    91. Tulos: -8 (16 ääntä)
      PETTERI: ä mutta toisaalta kaverit voivat minusta myös kannustaa lopettamaan itselleen valehtelemisen. Se, että ryyppää enemmän kun valtaosa ja väittää silloin olevansa tipattoman “variaatiolla” vaikuttaa minusta siltä että Petteri tietää itsekin olevansa vähän liikaa alkoholiin kallellaan mutta haluaa löytää tapoja kiertää totuutta ja se ei kyllä taida lopulta palvella tavoitetta vähentää alko
      Joo nykyään on olemassa paljon parempiakin päihteitä. Harmi vaan, että niiden saatavuutta ja laillisuutta on rajoitettu enemmän kuin alkon.

      Lainaa

    92. Tulos: +6 (10 ääntä)
      sepi: Niin no, alastonkuvatkin on varmaan sitten kuvat, joissa tytöllä on alusasut. Asiat voi nähdä niin eri lailla.
      Näin ainakin jos iltapäivälehtiin on uskominen.

      Lainaa

    93. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Mua vaan naurattaa, että Petteri luulee maksansa kiittävän tästä "tipattomasta".

      Lainaa

    94. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Mä join ennen tosi paljon kaljaa mut nyt oon saanu vähennettyy kahteen pulloon vergiä per päivä eli 14 annosta viikossa. On ihanaa olla nykyään kohtuukäyttäjä.

      Lainaa

    95. Kääväkäs 21.1.2015 16:58
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      En tiedä kumpi tässä on säälittävämpää... sekö, ettei Petteri pysty olemaan edes yhtä kuukautta ilman kaljaa vaiko se ettei hän tiedä mitä tipaton tarkoittaa.

      Lainaa

    96. Tulos: +5 (15 ääntä)
      leenu: Mua vaan naurattaa, että Petteri luulee maksansa kiittävän tästä “tipattomasta”.
      Yksi kalja palaa kaksi tuntia. 22 tuntia "lepoa" maksalle joka päivä. Miksei kiittäisi?

      Lainaa

    97. Tulos: -3 (19 ääntä)
      Miten olisi ollut vaikka: Tosi jees homma Petteri! Varmaan huomaa jo olossakin. Näki selkeesti, että äijälle toikin oli ainakin omasta mielestä suuri saavutus, niin toiset takertuu vitun semantiikkaan.

      Lainaa

    98. Tulos: -11 (13 ääntä)
      Toivottavasti Minna jää auton alle ja lääkärit eivät laita tiputusta koska "tipaton Tammikuu, voi harmin paikka". Kitukoon ja kuolkoon siihen.

      Lainaa

    99. Valtionhoitaja 30.1.2024 22:27
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Hermot menee: Tipaton tammikuu noin yleensäkkin on vain alkoholisteja varten.
      Joo, lopuilla se on normaalia arkea ilman, että siitä tarvitsee mainita tai edes ajatella. Ja siinä samassa täyttyy myös helmikuu tipattomana, aivan vahingossa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tipaton tammikuu, alkoholi, kalja, olut, maksa