Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekoilua seinillä

Onko tässä kuvassa maalaus vai tarra?
Sekoilua seinillä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 49 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Ministeri Nieminen 8.5.2014 6:59
      Tulos: +1437 (1615 ääntä)
      Veera on ilmeisesti käyttänyt tuota tarraa tai vastaavaa kuvaa mallina, mutta kyllähän sen näkee, etteivät oksat TÄYSIN identtisesti mene. Tuskin siis on kyse seinätarrasta, kuten Minna vihjailee. Aika kivoja kavereita, jotka tuolla tavalla vihjailevat Veeran valehtelevan. Valehtelijaksi aiheetta syytetyksi tuleminen on kenties raivostuttavinta mitä on.

      Lainaa

    2. Tulos: +692 (852 ääntä)
      Tuo Veeran maalaushan on ihan erilainen kuin tuo seinäarra? Oksat menee ihan eri tavalla.

      Lainaa

    3. Tulos: +189 (251 ääntä)
      Tapetit on riesa, joista pitäs päästä eroon

      Lainaa

    4. Tulos: -199 (333 ääntä)
      Se on kyllä sama maalaus! Siihen on vain lisätty oksia ja muitakin koristeita!

      Lainaa

    5. Tulos: +479 (513 ääntä)
      Jos veera on katsonut mallia jostain netistä, on hyvin mahdollista et jollain on (lähes) samanlainen seinätarra (:

      Lainaa

    6. Tulos: +91 (109 ääntä)
      Paitsi että tuo melkein sama kommenttihan sanottiin jo aikasemmin... Hups

      Lainaa

    7. Tulos: +145 (305 ääntä)
      Meikä: Tuo Veeran maalaushan on ihan erilainen kuin tuo seinäarra? Oksat menee ihan eri tavalla.
      Katsohan sitä niin että jätät huomioimatta kaikki sydämet ja tipuset ja lehdet yms. ja keskityt pelkkiin oksiin. Ne täsmäävät, vaikkakin näyttäisivät olevan hieman eri mittakaavassa (kuvakulmakin vaikuttaa). Pari pientä yksityiskohtaa löysin ylemmästä, jotka eivät täsmää alemman kanssa, mutta kyse on niin pienistä eroista että niiden voi perustellusti sanoa menevän ihan samalla tavalla. En nyt siis sano että kyseessä ei olisi itse maalattu teos ylempänä, mutta ainakin samaa pohjaa on käytetty mallina.

      Lainaa

    8. Tulos: +8 (180 ääntä)
      Samahan tuo Veeran "maalaus" on, Minnan risuun vaan on lisätty kaikkea härpäkkeitä.

      Lainaa

    9. Tulos: -62 (128 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Veera on ilmeisesti käyttänyt tuota tarraa tai vastaavaa kuvaa mallina, mutta kyllähän sen näkee, etteivät oksat TÄYSIN identtisesti mene. Tuskin siis on kyse seinätarrasta, kuten Minna vihjailee.
      Tuli kans huomattua. Minna kuitenkin vain kateellinen, kun koittanut maalata jotain samaa, ja mennyt perseelleen? : D

      Lainaa

    10. Tulos: +250 (266 ääntä)
      Samaa kuvaa käytetty mallina, mutta kumpikaan ei tajua sitä. Toinen on bongannut netistä ja kopioinut piirtoheitinkalvolle (tms) ja toinen ostanut alkuperäisen Ikean taideteoksen tipuineen päivineen. Olisivat edes kinastelleet pidempään!

      Lainaa

    11. Tulos: +255 (261 ääntä)
      tuo Veeran kuva on piirtoheittimellä heijastettu seinälle ja maalattu sen mukaan, eikö nää mitää kavereita ole vaan tää on ollu joskus äityleissä, tästä oli monen sadan kommentin sota että onko aito vai feikki kun kerta on maalattu ite mutta ei omasta päästä

      Lainaa

    12. Tulos: +223 (227 ääntä)
      Siis oikeastihan tuo seinäoksaväittely kesti helvetisti pidempään. Ja "yllätys yllätys" ei tapahtunut kenenkään seinällä, vaan surullisen kuuluisassa äitylit-ryhmässä. Tuo minna kerkesi keskustelun aikana mm. Haukkua aloittajan kuvan kun on niin pelottavan näköinen ja hänen mielestään ruma. :D

      Lainaa

    13. Tulos: +200 (210 ääntä)
      Toi seinätarra noine tipuineen ja sydämineen on aika ruma. Miks joku haluaa tollasen seinälleen?

      Lainaa

    14. Tulos: +264 (282 ääntä)
      Veera täällä hei! Tiedoksi vaan kaikille, kuva on heijastettu kalvon ja piirtoheittimen avulla seinään, lyikkärillä ääriviivat ja sit maalattu :) täysin identtinen se ei ole kuitenkaan, koska vapaalla kädellä kun maalaa, et voi millään saada täysin identtistä kuvaa. Tervetuloa vaikka pällistelemään jos ette usko :)

      Lainaa

    15. Tulos: +126 (136 ääntä)
      Niin ja olishan sitä toki voinu laittaa tosta keskustelusta vähän lisää, missä oli kuva piirtoheittimestä ja lyikkärinjäljistä ;)

      Lainaa

    16. Tulos: +126 (130 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Veera on ilmeisesti käyttänyt tuota tarraa tai vastaavaa kuvaa mallina, mutta kyllähän sen näkee, etteivät oksat TÄYSIN identtisesti mene. Tuskin siis on kyse seinätarrasta, kuten Minna vihjailee. Aika kivoja kavereita, jotka tuolla tavalla vihjailevat Veeran valehtelevan. Valehtelijaksi aiheetta syytetyksi tuleminen on kenties raivostuttavinta mitä on.
      Sisustuskaupat myyvät monia rinnakkaistuotteita: sabloneja, tapetteja ja tarroja, joissa on sama kuvamotiivi. Lisäksi moni osaa ihan itse heijastaa jostain otetun kuva-aiheen seinälle ja maalata projektiokuvan perusteella. Mielikuvitus ja luovuus ovat ok, toisen syyttäminen valehtelijaksi ei. Ilmeisesti syyttelijä itse ei kykene luovuuteen, mutta osaa hätäisesti liimata valmiin tarran seinään ja ympätä siihen kliseisiä sydämiä.

      Lainaa

    17. selityksetkin kohdillaan 8.5.2014 11:13
      Tulos: +45 (107 ääntä)
      Veerassa on aineksia Marimekon suunnittelijaksi.

      Lainaa

    18. Tulos: +19 (43 ääntä)
      Kyllä, vaikket itse osaisi maalata, joku muu saattaa osata. Eikä muute ole edes lähelläkään samannäköiset.

      Lainaa

    19. PööPöö 8.5.2014 12:30
      Tulos: +52 (58 ääntä)
      Tuostahan oli pitkä ketju eräässä ryhmässä. Siellä kävi lopulta oikein hyvin ilmi että se on oikeasti itse maalattu. Eli heijastettu seinään ja maalattu. Typerä vitsi koska ei perustu edes kokonaiseen ketjuun vaan asiayhteydestä irrotettuihin viesteihin...

      Lainaa

    20. Tulos: +30 (30 ääntä)
      kyllähän noissa nyt eroja oli, vaikkakin oli tota kuvaa mallina käytetty, kuten jo mainittiin. eikä siinä nyt mitään väärää oo ainakaan mun mielestä, mut joka asiasta voi tapella, jos oikein haluaa. :D

      Lainaa

    21. Tulos: +35 (39 ääntä)
      En ymmärrä alunperinkään miks kukaan kävis epäilemään, etteikö olisi aito maalaus? Paitsi tietysti, jos tuntee ihmisen ja tietää, ettei ole sieltä luovimmasta päästä eikä pensseli välttämättä istu käteen. Itse raksamaalarina oon päässy noita kaikenmaailman oksia sun muita maalailemaan seinille (onneks) kaiken tylsän maalarinvalkosen seinäpinnan lisäks. Piirtoheittimellä onnistuu helposti + sabluunan teko on helppoa, jos löytyy yhtään "taiteellista" silmää. Tuohon toiseen ns.mokaan, oikeesti, yksiväristä tapettia?

      Lainaa

    22. Tulos: -6 (54 ääntä)
      Olis Veera voinu ees myöntää, että käytti samaa kuvaa mallina eikä heittää "Ja sitäpaitsi noihan on ihan erilaiset", koska eihän ne oo. Mut joka tapauksessa typerää alkaa riidellä tommosesta.

      Lainaa

    23. Tulos: -27 (57 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Veera on ilmeisesti käyttänyt tuota tarraa tai vastaavaa kuvaa mallina, mutta kyllähän sen näkee, etteivät oksat TÄYSIN identtisesti mene. Tuskin siis on kyse seinätarrasta, kuten Minna vihjailee. Aika kivoja kavereita, jotka tuolla tavalla vihjailevat Veeran valehtelevan. Valehtelijaksi aiheetta syytetyksi tuleminen on kenties raivostuttavinta mitä on.
      Epäilin että oksat ei ole samat, joten tarkistin photoshopissa kääntelemällä ja vääntelemällä oksat päällekkäin. Kyllä ne samat on. Ei ole piirun verran eroa oksien välillä.

      Lainaa

    24. Tulos: +17 (31 ääntä)
      Jarkko: Epäilin että oksat ei ole samat, joten tarkistin photoshopissa kääntelemällä ja vääntelemällä oksat päällekkäin. Kyllä ne samat on. Ei ole piirun verran eroa oksien välillä.
      Ja nyt vasta luin muut kommentit.. lol

      Lainaa

    25. Tulos: +9 (21 ääntä)
      Eipä mulla muuta ku että kattokeehan tota kohtaa mistä toi oksa alkaa, siitä jos joku vääntää identtisen niin sit on kyllä papukaijamerkkinsä ansainnut.

      Lainaa

    26. Tulos: +24 (30 ääntä)
      Joo tajusinn vasta myöhemmin et on sama kuva, mutta silti se on iham itse maalattu.noi ku on eri kulmista kuvatti ja toisessa on kaikennäkösiä pikkuhärpäkkeitä. Tossa ei edelleenkään ole koko ketjua :)

      Lainaa

    27. Tulos: +43 (53 ääntä)
      uskoo ken tahtoo hahahaha" niin raivostuttava kommentti jotenkin.. kateellinen ämmä

      Lainaa

    28. voivittumorjes 8.5.2014 17:38
      Tulos: +10 (28 ääntä)
      Eletha: Olis Veera voinu ees myöntää, että käytti samaa kuvaa mallina eikä heittää “Ja sitäpaitsi noihan on ihan erilaiset”, koska eihän ne oo. Mut joka tapauksessa typerää alkaa riidellä tommosesta.
      Voi jumalauta, ei sillä oo mitään merkitystä että Veera on käyttäny kyseistä kuvaa mallina. Itse tunnen kyseisen henkilön ja tiedän kyllä ettei valehtele siitä että maalasi tuon, joten eiköhän jätetä asia tähän. :)

      Lainaa

    29. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Yksivärisiä tapetteja, olkaa hyvät: http://www.tapettitehdas.fi/fi/tyylit/yksivriset

      Lainaa

    30. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Pistäkäähän googleen: oksatarra, oksa seinämaalaus... tai mikä muu vastaava ja näyttönne vilisee erilaisia kuvia vastaavanlaisista oksista. On siis hyvin mahdollista, että kyseessä on maalaus, johon on haettu inspistä netistä.

      Lainaa

    31. Tulos: +71 (75 ääntä)
      Sanokaa joku nyt vielä kerran joku seuraavista asioista: - ei ole samanlainen - käytti ehkä mallina samanlaista kuvaa - piirtoheitin ja lyijykynä - ihan samanlaiset on

      Lainaa

    32. turnipsitonttu 9.5.2014 13:26
      Tulos: +14 (14 ääntä)
      Mistähän saa lainattua/vuokrattua piirtoheittimiä? Näppärämpi remontoija toki hahmottelisi mallista suoraan seinälle, mutta itse olen enemmän älä tee sitä itse koheltajia.

      Lainaa

    33. Tulos: +7 (13 ääntä)
      voivittumorjes: Voi jumalauta, ei sillä oo mitään merkitystä että Veera on käyttäny kyseistä kuvaa mallina. Itse tunnen kyseisen henkilön ja tiedän kyllä ettei valehtele siitä että maalasi tuon, joten eiköhän jätetä asia tähän.
      En väittänytkään, että Veera ei ole sitä maalannut, mutta kyllä ne oksistot silti samankaltaset on. Turha väittää, että ne on _ihan_ erilaiset, kun ne ei ole. Mallista maalaamisessa ei ole mitään väärää.

      Lainaa

    34. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Googlen kuvahaulla hakusanana: oksa Näyttää olevan melko yleinen oksapohja.

      Lainaa

    35. Tulos: +10 (14 ääntä)
      V'ähän meni ohi mikä tuossa viimeisessä se moka oli. Ei maalilla (ainakaan kovin helposti) tapettimaista pintaa saa aikaiseksi + toki voihan yksivärisessä tapetissakin olla pintakuvio (esim koho) ja sitä ei maalilla saa aikaiseksi.

      Lainaa

    36. Palautetta Feissarimokiin! 9.5.2014 19:45
      Tulos: +4 (16 ääntä)
      Näitä mokia on alettu toimituksessa muokkaamaan yhä härskimmin (alkuperäinen vs. julkaistu juttu), menee jo liiallisuuksiin! Kohta menee koko idea - sama kun alatte keksiä ihan omasta päästänne näitä. Emme ole muokanneet näitä juttuja. Kommenteista päätellen ainakin ylempi juttu jatkui myöhemmin, mutta meille se lähetettiin tällaisena. Kuten huomaat viimeisen kommentin aikaleimasta (Janika 13 sekuntia sitten), keskustelu on lähetetty meille siinä vaiheessa, kun se loppui tuohon. T: Ylläpito

      Lainaa

    37. Kylläpäs 10.5.2014 5:08
      Tulos: -1 (5 ääntä)
      Slate: V’ähän meni ohi mikä tuossa viimeisessä se moka oli. Ei maalilla (ainakaan kovin helposti) tapettimaista pintaa saa aikaiseksi + toki voihan yksivärisessä tapetissakin olla pintakuvio (esim koho) ja sitä ei maalilla saa aikaiseksi.
      Saa

      Lainaa

    38. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Mistä ihmiset hankkivat piirtoheittimiä koteihinsa?

      Lainaa

    39. Tulos: -14 (20 ääntä)
      veera: Veera täällä hei! Tiedoksi vaan kaikille, kuva on heijastettu kalvon ja piirtoheittimen avulla seinään, lyikkärillä ääriviivat ja sit maalattu täysin identtinen se ei ole kuitenkaan, koska vapaalla kädellä kun maalaa, et voi millään saada täysin identtistä kuvaa. Tervetuloa vaikka pällistelemään jos ette usko
      No paitti että eihän se mitään vapaalla kädellä maalaamista ole, jos on kerta lyikkärillä tehty ensin ääriviivat? :D

      Lainaa

    40. Antikristus 10.5.2014 18:34
      Tulos: -11 (13 ääntä)
      Ei ole sama, katsokaa oksan vasempaa osiota IHAN erilainen. Ei voi selittää sillä että kuvakulma vääristää. Käyttäkää silmiänne. Sattumaa, että siitä tuli niin samanlainen kun jostain seinätarrasta.

      Lainaa

    41. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Joskus tapetointi on maalaamista järkevämpää. Seinissä voi olla jo vanhat tapetit, joiden päälle halutaan tapetoida uutta vanhan pois repimisen sijaan. Varsinkin vanhoissa asunnoissa rappaukset voivat tulla seinistä tapetteja poistaessa.

      Lainaa

    42. minnie mouse 12.5.2014 1:44
      Tulos: -1 (9 ääntä)
      selityksetkin kohdillaan: Veerassa on aineksia Marimekon suunnittelijaksi.
      hah ha :D samaa mieltä

      Lainaa

    43. minnie mouse 12.5.2014 1:49
      Tulos: -25 (27 ääntä)
      ja kuva on ihan sama, ilman härpäkkeitä. eri kulma mutta muuten oksat menee identtisesti! Veera on tyypillinen huomion kerjääjä, ei tosiaan ole itse millään piirtoheittimen avulla "maalannut". kuka edes omistaa piirtoheittimen? eikä todellakaan ole eka kerta kun kyseinen henkilö kaipaa huomioo.. :)

      Lainaa

    44. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Liiba: Joskus tapetointi on maalaamista järkevämpää. Seinissä voi olla jo vanhat tapetit, joiden päälle halutaan tapetoida uutta vanhan pois repimisen sijaan. Varsinkin vanhoissa asunnoissa rappaukset voivat tulla seinistä tapetteja poistaessa.
      Ihmiskunnan yks pahimpia rikoksia on jättää tapetit poistamatta omaa laiskuuttaan ja jättää joko uusien tapettien alle tai vieläkin pahempaa -maalata tapetit. Tulevaisuudessa on sitten kiva, kun haluaa vanhat tapetit pois niin saa käyttää aika reippaasti aikaa ja hermoja niiden repimiseen, kun on sata kerrosta tapettia ja maalia edellisten asukkaiden jäljiltä (tai omassa tapauksessa asiakkaiden jäljiltä). Pohjat pitää olla kunnossa, ihan sama käykö maalaamaan vai tapetoimaan ja se tarkottaa "puhdasta" seinää. Jos rappaukset lähtee mukana ni on aika helppo homma tasottaa ja pohjamaalata seinät niin saa tapetit nätisti seinälle hyville pohjille. Ja kun joku mainitsi, ettei maalilla saa "tapettimaista" pintaa niin mitähän helevettiä se mahtaa tarkottaa? Jos ostat yksiväristä tapettia ilman minkään sortin kohokuviota ni eihän siinä oo mitään järkeä, kun maalilla saat tasasen sävyn halvemmalla + ilman saumoja. Ja jatkossa on paljon helpompi muuttaa seinän sävyä tai laittaa vaikka kuviolliset tapetit, kun on maali alla.

      Lainaa

    45. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Mä olen maalannut täsmälleen saman oksan meidän seinään. Käytin mallina netistä löytynyttä kuvaa jonka heijastin videotykillä seinälle. Näköjään ois helpommalla päässy ostamalla tarran.

      Lainaa

    46. kuvataiteilija 19.5.2014 17:52
      Tulos: +12 (12 ääntä)
      minnie mouse: man härpäkkeitä. eri kulma mutta muuten oksat menee identtisesti! Veera on tyypillinen huomion kerjääjä, ei tosiaan ole itse millään piirtoheittimen avulla “maalannut”. kuka edes omistaa piirtoheittimen? eikä todellakaan ole eka kerta kun kyseinen henkilö kaipaa huomioo..
      Esimerkiksi minä omistan piirtoheittimen. Niitä saa käytettyinä esim. huuto.netistä.

      Lainaa

    47. Tulos: +10 (10 ääntä)
      minnie mouse: ja kuva on ihan sama, ilman härpäkkeitä. eri kulma mutta muuten oksat menee identtisesti! Veera on tyypillinen huomion kerjääjä, ei tosiaan ole itse millään piirtoheittimen avulla “maalannut”. kuka edes omistaa piirtoheittimen? eikä todellakaan ole eka kerta kun kyseinen henkilö kaipaa huomioo..
      Mitä helvettiä?! Todellakin olen ton seinään maalannu itse. En mä saa maalattua täysin lyikkärijälkien mukaisesti. Mun pitää varmaan alkaa kuvaamaan videolle -.- ja omistan piirtoeittimen, minkä äiti sai töistä ku semmosia enää harvmin käytetään :) kiitosnam. Ps. Minnie mouse, saat vaikka mun osotteen ni voit tulla katsomaan ku maalaan ton oksan loppuun :)

      Lainaa

    48. Fantasiahörhö 26.5.2014 15:03
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Olet täysin oikeassa ! Omaa mökkiäni aloin tapetoimaan niin sitä helvettiä, kun useampi kerros vanhoja tapetteja jtn samperin liimattuja papereita ymsyms kivaa seinillä <3 -_-
      Nore: Ihmiskunnan yks pahimpia rikoksia on jättää tapetit poistamatta omaa laiskuuttaan ja jättää joko uusien tapettien alle tai vieläkin pahempaa -maalata tapetit. Tulevaisuudessa on sitten kiva, kun haluaa vanhat tapetit pois niin saa käyttää aika reippaasti aikaa ja hermoja niiden repimiseen, kun on sata kerrosta tapettia ja maalia edellisten asukkaiden jäljiltä (tai omassa tapauksessa asiakkaiden jäljiltä). Pohjat pitää olla kunnossa, ihan sama käykö maalaamaan vai tapetoimaan ja se tarkottaa “puhdasta” seinää. Jos rappaukset lähtee mukana ni on aika helppo homma tasottaa ja pohjamaalata seinät niin saa tapetit nätisti seinälle hyville pohjille. Ja kun joku mainitsi, ettei maalilla saa “tapettimaista” pintaa niin mitähän helevettiä se mahtaa tarkottaa? Jos ostat yksiväristä tapettia ilman minkään sortin kohokuviota ni eihän siinä oo mitään järkeä, kun maalilla saat tasasen sävyn halvemmalla + ilman saumoja. Ja jatkossa on paljon helpompi muuttaa seinän sävyä tai laittaa vaikka kuviolliset tapetit, kun on maali alla.

      Lainaa

    49. irokeesiankka 1.6.2014 17:06
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Mä ainakaan lähtis oman kotini seinälle täysin omasta päästäni puuta vetelemään, ja mikäs siinä jos kiva sisustustarra löytyy mallin ottamista varten. Maalauksia itsekin tekevänä voin sanoa, että katson niihin aika usein pieniä realistisia yksityiskohtia, esim. lehtiä suoraan kuvahaun kuvista, niistä kun on helpompi maalata kuin omasta päästään. Yhdistelmä kuitenkin luo sitä persoonallista ilmettä, kun siinä valokuvassa ei istu kettua lehtien päällä. Oikeestaan toi harmaa versio puusta on nätimpi, hukan jos vielä pienemmällä siveltimellä tekis lisää pikkuoksia.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: seinä, seinämaali, maali, maalaus, seinämaalaus, tarra, seinätarra, tapetti, kuva