Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Korvausvaatimus

Nuori nainen tekee asunnostaan järkyttävän löydön remonttimiesten jäljiltä.
Korvausvaatimus

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 52 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +479 (591 ääntä)
      Ymmärrän tuon reaktion täysin. Nyt Ksenia joutuu tuon rahamäärän säästääkseen lyhentämään seuraavaa suihkukertaansa ainakin 52 sekuntia vesilaskun tähden.

      Lainaa

    2. Tulos: +791 (941 ääntä)
      No en minäkään olisi kauhean tyytyväinen, jos remppamiehet eivät sammuttaisi lähtiessään valoja. On se kuitenkin ihan turhaa rahanmenoa, eikä sähkö nyt niin halpaa ole.

      Lainaa

    3. Tulos: -121 (393 ääntä)
      Mua ottaa niin päähän... Elikkä mulla on ongelmia verenpaineen kanssa. Mä yritän välttää lukemasta netissä kaikkien idioottien avautumisia. Tänään kuitenkin tulin feissarimokat sivustolle ja mitä nään? Idioottien kirjoituksia. Siis kun mä yritän säästää mun kroppaani tämän verenpaineen takia ja aina laitan silmät kiinni, jos edes epäilen tekstiä jonkun idiootin kirjoittamaksi. Nyt en ehtinyt. Mutta mitä jos muutkin tänne kirjoittaneet ovat yhtä tyhmiä? Pelkkä ajatus saa verenpaineeni kohoamaan. Jos/kun mun elinikä nyt vähenee, niin lähetän laskun kaikille. MaksAAtteko, mun hautakiven?

      Lainaa

    4. Tulos: +71 (109 ääntä)
      Mulla ei ikinä oo valot päällä, olisin niin vihanen :D

      Lainaa

    5. Tuulivoimala 15.4.2014 7:01
      Tulos: +88 (174 ääntä)
      Huh, onneksi itsellä on ihan vaan tavallista sähköä eikä tuota ilmeisesti paljon kalliimpaa pyörivää sähköä niin kuin Ksenialla. Kannattaisi Kseniankin vaihtaa tavalliseen sähköön, niin ei tarvitsisi murehtia valojen päälle jäämistä.

      Lainaa

    6. Särö särömpi.. 15.4.2014 7:29
      Tulos: +180 (194 ääntä)
      Yksi kilowattitunti maksaa karkeasti 10 senttiä. Sellainen syntyy kun polttaa vaikkapa 40W lamppua 25 tuntia. Eli eurolla saisi noin kuukauden ajan 7 tunnin polttelut tuohon hintaan ja tuollaisella lampulla.

      Lainaa

    7. Tulos: +111 (145 ääntä)
      Lievää ylireagointia.

      Lainaa

    8. Tulos: +342 (360 ääntä)
      Voi olla ettei siitä nyt niin suuri lasku tule, mutta siltikään valoja ei tarvitse jättää palamaan, jos ei ole ketään paikalla.

      Lainaa

    9. Tulos: -131 (215 ääntä)
      Ksenia Cannan sisko? Nimen perusteella ainakin. Tainnut ennen olla Senja, mutta piti saada vähän "ulkomaalaista" värinää.

      Lainaa

    10. Tulos: +169 (205 ääntä)
      Suomessa on kyllä Ksenia- nimisiä ihmisiä ihan ilman nimenmuutosta. Haloo.

      Lainaa

    11. Tulos: -46 (74 ääntä)
      40 euron sähkölasku. Mulla on melkein aina jotai 230 euroa?:o

      Lainaa

    12. Tulos: -57 (61 ääntä)
      Ettei vaan olisi BB:ssäkin ollut Ksenia? Tuskinpa montaa samannimistä löytyy :D

      Lainaa

    13. Tulos: -119 (179 ääntä)
      M: No en minäkään olisi kauhean tyytyväinen, jos remppamiehet eivät sammuttaisi lähtiessään valoja. On se kuitenkin ihan turhaa rahanmenoa, eikä sähkö nyt niin halpaa ole.
      Onko joku joskus kuvitellut, että remppaäijät olisivat penaalin terävimpiä muumeja? Eikö siihen hommaan (ja rekkakuskiksi) ajaudu ne, jotka eivät opi a) laskemaan ja b) lukemaan ja kirjoittamaan?

      Lainaa

    14. Tulos: +64 (134 ääntä)
      Mistä lähin muumit ovat "asuneet" penaalissa? Et taida itsekään olla niitä penaalin terävimpiä kyniä. Ja itseasiassa tunnen hyvin remonttireiskoja, joita on ainakin maalaisjärjellä siunattu.. Kirjaviisaus ei tee aina teräväksi ja hyvät sosiaaliset taidot omaavaksi, joka omasta mielestäni kantavaa elämässä pitkälle, Kaiken kukkuraksi nämä "tavalliset duunarit" tienaavat jopa paremmin kuin pari akateemisesti koulutettua ystävääni. Ettäs tiedät!

      Lainaa

    15. Tulos: -58 (76 ääntä)
      no voi voi...jos tulee yli40€ lasku... mun sähkölasku on normaalisti noin 500€ kuukaudessa

      Lainaa

    16. Asennevamma 15.4.2014 11:45
      Tulos: +108 (126 ääntä)
      Kommentteihin viitaten... En edes ymmärrä miksi näitä remppamiehiä sun muita viitsitään mollata ja katsoa nenänvartta pitkin. Kyllä niitä jaksetaan vähätellä, mutta auta armias jos niitä ei olisikaan! Mikä paskamyrsky siitä tuliskaan kun pitäis itse jotakin tehdä ja kun ei edes osaa tehdä niin yritäpä siinä sitten jotakin putkiremonttia vaikka. Ja laskun suuruuteen... Se, että jonkun toisen lasku on 500€, ei saa sitä omaa 40€ laskua tuntumaan yhtään sen paremmalta jos on rahasta tiukkaa. : ) Kauhulla odotan omaa ensimmäistä asuntoa ja kaikkia niitä laskuja...

      Lainaa

    17. Tulos: +27 (31 ääntä)
      Tuuria kävi kun tän hetkinen asuntoni vuokra on 357 €/kk ja siihen sisältyy kaikki talon ylläpitoon tarvittava (Vesi, sähkö, jätehuolto, internet yms.). Sen mitä olen laskenut, että jos pidän kaikkia lamppujani päällä yhden täyden vuorokauden (24h) niin laskun hinnaksi tulee, jotain vähän päälle pari euroa (olkoonkin, että kaksi "päälamppua" ovatkin LED-lamppuja). Toki harmittaahan se, että lasku kasvaa yms. kun yrittää säästää sähköä ja sitä kautta luontoa ja rahaa, mutta itse en näe valojen käytön vähentämistä mitenkään parhaimpan säästökeinona. Mieluummin pudottaa huoneiston/asunnon lämpötilaa parisen astetta ja kaikki muutkin säästöniksit.

      Lainaa

    18. Seppo Saviniemi 15.4.2014 12:47
      Tulos: +52 (56 ääntä)
      Ymmärrän kyllä, että voi jyrsiä kun valoja on poltettu turhaan, mutta ei tuo vielä kyllä sähkölaskussa näy.

      Lainaa

    19. Tulos: +26 (42 ääntä)
      Suurinosa ihmisistä kuluttaa sähkö turhaan justiin jättämällä valot päälle tai sen puhelimen laturin seinään, kun ei sitä käytä, yms. Se on yhteensä aika paljon liikaa. Säästyttäisköhän jopa tuuli- ja ydinvoimaloilta, jos jokaikinen ihminen viittis sen verta vaivautua, että painaa sitä nappia seinässä, jotta valot sammuu tai ottaa sen laturin pois seinästä, kun ei niitä tarvi yms. pientä? Joka tapauksessa ihmiset kuluttaa enemmän kuin ois tarpeellista..

      Lainaa

    20. Sähkö on kallista 15.4.2014 13:31
      Tulos: +15 (21 ääntä)
      Oletus 5 valoa josta jokainen on vanhan mallisia valoja ja teho 40 W. Kaikki valot päällä 6 tuntia tekee: 5*40 W*6h= 1,2 kW = ~15 senttiä. Oletus 2 valoa josta jokainen energiansäätölamppuja teho 15 W. Saman ajan päällä: 2*15 W*6h= 0,18 kW = 2,2 senttiä Sähkön hinnaksi arvioin 12 senttiä kilowattitunnilta (8snt +siirto 4snt) Eikun laskua pistämään rakennusfirmalle.

      Lainaa

    21. Tulos: -7 (15 ääntä)
      Tonzo: Ksenia Cannan sisko? Nimen perusteella ainakin. Tainnut ennen olla Senja, mutta piti saada vähän “ulkomaalaista” värinää.
      Väestörekisterin mukaan

      Lainaa

    22. Tulos: +36 (40 ääntä)
      1162 (3
      Tonzo: Ksenia Cannan sisko? Nimen perusteella ainakin. Tainnut ennen olla Senja, mutta piti saada vähän “ulkomaalaista” värinää.
      Väestörekisterin mukaan Suomessa on kastettu yhteensä 1161 Kseniaa. On tuo Venäjä sen verran lähellä.

      Lainaa

    23. Tulos: +11 (21 ääntä)
      Joo sori. On menossa luuri vaihtoon.

      Lainaa

    24. Tulos: +34 (38 ääntä)
      Ymmärtäisin tilanteen herättämän harmistuksen, jos asiaa ajattelee energiatehokkuuden/luonnonsäästämisen kannalta. Itsekin pyrin aina siihen, että en pidä valoja turhaan päällä, otan laturit, yms. pois seinästä, kun en niitä tarvitse, en juokseta vettä turhaan, jne. Jos 7 miljardia ihmistä jaksaisi nähdä edes tuon verran vaivaa ympäristönsä eteen, pienillä teoilla alkaisi kertyä suuri vaikutus. Mutta Xeniallehan tässä pointti oli se, että HÄN joutuu maksamaan (kenties) kaksi senttiä lisälaskua! :O

      Lainaa

    25. Tulos: +35 (37 ääntä)
      Yhden valistuneen sähkönkäyttäjän käytöksellä ei ole paljoakaan virkaa, mutta jos kaikki toimisivat tunnollisesti niin saataisiin jo jotain aikaiseksi. Ei sillä maailmaa pelasteta, mutta kaikki olisi kotiinpäin. Säästäväisessä veden käytössä saataisiin vielä parempaa aikaan. Enkä puhu nyt euroista vaan siitä velasta jota otetaan joka vuosi, kun verrataan maailmassa käytettävät luonnonvarat vs. samassa ajassa uusiutuvat luonnonvarat.

      Lainaa

    26. Tulos: +4 (14 ääntä)
      munkki: 40 euron sähkölasku. Mulla on melkein aina jotai 230 euroa?:o
      TT: no voi voi…jostulee yli40€ lasku… mun sähkölasku on normaalisti noin 500€ kuukaudessa
      Itellä on parikymppiä sähkölasku. Sähkönsiirto on sitten sen 300 euroa..

      Lainaa

    27. Tulos: +16 (22 ääntä)
      no onhan toi ny aika sairasta, ei se tarpeeton sähkön käyttö vaikuta pelkästään rahallisesti.

      Lainaa

    28. Tulos: +20 (36 ääntä)
      No kyllä se näin köyhänä opiskelijana vituttaa jos valot tai mikään muukaan laite jätetään päälle lähtiessä. Jokanen penni on tärkeä. (ainaki mulle)

      Lainaa

    29. Tulos: +25 (35 ääntä)
      Albino: Onko joku joskus kuvitellut, että remppaäijät olisivat penaalin terävimpiä muumeja? Eikö siihen hommaan (ja rekkakuskiksi) ajaudu ne, jotka eivät opi a) laskemaan ja b) lukemaan ja kirjoittamaan?
      Nyt veti kyllä ihmisen tyhmyys niin sanattomaksi.

      Lainaa

    30. Tulos: +4 (20 ääntä)
      Albino: Onko joku joskus kuvitellut, että remppaäijät olisivat penaalin terävimpiä muumeja? Eikö siihen hommaan (ja rekkakuskiksi) ajaudu ne, jotka eivät opi a) laskemaan ja b) lukemaan ja kirjoittamaan?
      Tuo viimeinen kysymys ei ehkä pidä paikkansa, mutta omien havaintojeni (olen ollut raksalla töissä) mukaa tuossa on totuuden siementä. Ja nimenomaan älyn ja sivistyksen suhteen. Omassa ammatissaan monet ovat kyllä rautaisia ammattilaisia (jota kunnioitan kyllä), mutta sosiaaliset taidot ja toisen asemaan asettuminen eivät ole sitä vahvinta aluetta. Kunnioitus asiakasta kohtaan puuttuu tyystin, kuten tämäkin Ksenian tapaus osoittaa.

      Lainaa

    31. Tulos: -5 (19 ääntä)
      Tulikin varmaan erittäin kalliiksi, nyt meni enskuun ruokarahat kun oli valot päällä? t: Tietokonetta 24/7 päällä pitävä.

      Lainaa

    32. Tulos: +25 (25 ääntä)
      Siis asunnossa vaihdetaan kaappeja, niin remppamiehet töissä viisi päivää 7-17. Melekoset kaapistot...

      Lainaa

    33. Tulos: +15 (15 ääntä)
      marru: Siis asunnossa vaihdetaan kaappeja, niin remppamiehet töissä viisi päivää 7-17. Melekoset kaapistot…
      Tuo on varmaan aikaikkuna jonka sisällä remppaajat voivat rampata asunnossa. Oletan että kyse on taloyhtiöstä ja yhteisestä remontista. Jonain päivänä kaapit käydään repimässä kaikista ja toisina päivinä asennetaan uudet.

      Lainaa

    34. Tulos: +6 (12 ääntä)
      marru: Siis asunnossa vaihdetaan kaappeja, niin remppamiehet töissä viisi päivää 7-17. Melekoset kaapistot…
      Melekoset kaapistot, iso asunto, paljon valoja, kauhia kulutus

      Lainaa

    35. Tulos: +9 (23 ääntä)
      Valot kiinni? Oonko mä ainut joka laittaa vaan valot "pois" tai "pois päältä? Häiritsee tuo sanamuoto.

      Lainaa

    36. Tulos: +17 (19 ääntä)
      kai toi makso äitilleen ne sähköt mitä sen luona asues käytti?

      Lainaa

    37. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Mun remppamiehet oli jättänyt minun ok-työmaalle kahvinkeittimen viikoksi päälle, kun olin lomamatkalla!! Oli meinaan mennyt kahvi aika tervaksi, oikeastaan lähes hiiltynyt. Sain sitten firmalta pienen korvauksen tulipalovaarasta ja kuluista.

      Lainaa

    38. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Ihmiset täällä laskee sähkön hintaa yhden lampun kulutukselle, mutta kukaan ei huomioi sitä että sen itse sähkön lisäksi joudut maksamaan myös sähkönsiirron, jonka suurus myös riippuu sähkönkulutuksesta. Kyllä muaki vituttais jos tulisin kotio ja remppamiehet olis valot jättäny turhaan palamaan moneksi tunniksi, mutta en kyllä viittis mitään korvauksia siitä vaatia. Ehkä maksimissaan jättää ystävällisesti kirjoitetun lapun jossa pyydetään ettei jatkossa jätettäis niitä valoja päälle ku työt on siltä päivältä tehty, vedoten vaikka tohon luonnonvarojen säästämiseen.

      Lainaa

    39. Tulos: +24 (26 ääntä)
      munkki: 40 euron sähkölasku. Mulla on melkein aina jotai 230 euroa?:o
      siinäs näät että kannattaa sammuttaa valot :)

      Lainaa

    40. yli opistö hörhö 16.4.2014 17:46
      Tulos: +6 (12 ääntä)
      Ymmärrän hyvin että ärsyttää. Just pari viikkoa sitten maksoin 80e sähkölaskun ja muutama päivä sitten 40e tasausmaksun, eikä ole vuottakaan kun sähkölasku oli alle 60e. En ole muuttanut isompaan asuntoon enkä ole muuttanut sähkönkulutustakaan. Ton tytön tilanteessa varmaan vitutuksissani soittaisin remppayhtiölle ja vähän valittaisin asiasta, nostaa nimittäin aika helposti sitä laskun summaa muutamalla eurolla. Kitiskää vaan saituudesta tms, mut ei mua ainakaan naurattais maksella jtn 90-100e laskuja vain sen takia että jotkut valopäät ei osaa laittaa valoja pois lähtiessään. Ehkä en olekaan niin rikas kuin täällä osa kommentoijista tuntuu olevan

      Lainaa

    41. Ujo ja kiltti 16.4.2014 21:14
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      mammutti: 1162 (3 Väestörekisterin mukaan Suomessa on kastettu yhteensä 1161 Kseniaa. On tuo Venäjä sen verran lähellä.
      Ei kastettu, vaan rekisteröity. Eikös siellä näy aikuisetkin, jotka ovat saaneet suomen kansalaisuuden? Tiedän yhden Ksenian, joka on syntynyt venäjällä, mutta on täysin suomalaistunut. Myös äiti tietääkseni asuu suomessa.

      Lainaa

    42. Tulos: +2 (4 ääntä)
      No kyllä muaki ärsyttäis kun täällä Suomen maassa nyt sattuu sähkökin maksamaan niin helvetisti.

      Lainaa

    43. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Asu siltarummussa, niin ei tarvitse sähkölaskua kauhulla odotella.
      Asennevamma: Kommentteihin viitaten… En edes ymmärrä miksi näitä remppamiehiä sun muita viitsitään mollata ja katsoa nenänvartta pitkin. Kyllä niitä jaksetaan vähätellä, mutta auta armias jos niitä ei olisikaan! Mikä paskamyrsky siitä tuliskaan kun pitäis itse jotakin tehdä ja kun ei edes osaa tehdä niin yritäpä siinä sitten jotakin putkiremonttia vaikka. Ja laskun suuruuteen… Se, että jonkun toisen lasku on 500€, ei saa sitä omaa 40€ laskua tuntumaan yhtään sen paremmalta jos on rahasta tiukkaa. : ) Kauhulla odotan omaa ensimmäistä asuntoa ja kaikkia niitä laskuja…

      Lainaa

    44. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Muistuu mieleeni, kun tuttu naapuripariskunta muutti muualle. En tiä kuka siellä oli viimeksi ollut hakemassa tavaroita/siivoamassa, mutta kylppärin valo paloi monta viikkoa. Sanoin siitä (ex) naapurin tädille, mutta he olivat jo palauttaneet avaimensa joten ei päässyt asiaa tarkistamaan. Kelle lie lasku sitten mennyt, oli pieni tai iso...

      Lainaa

    45. Satunnainen randomi 19.4.2014 14:51
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      enelyn: Ihmiset täällä laskee sähkön hintaa yhden lampun kulutukselle, mutta kukaan ei huomioi sitä että sen itse sähkön lisäksi joudut maksamaan myös sähkönsiirron, jonka suurus myös riippuu sähkönkulutuksesta. Kyllä muaki vituttais jos tulisin kotio ja remppamiehet olis valot jättäny turhaan palamaan moneksi tunniksi, mutta en kyllä viittis mitään korvauksia siitä vaatia. Ehkä maksimissaan jättää ystävällisesti kirjoitetun lapun jossa pyydetään ettei jatkossa jätettäis niitä valoja päälle ku työt on siltä päivältä tehty, vedoten vaikka tohon luonnonvarojen säästämiseen.
      Kyllä noissa 8-12c/kWh laskelmissa on siirto laskettu mukaan.

      Lainaa

    46. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Miten jollakin voi olla yli 100 euron sähkölasku??? Selittäkää!!! Mulla tulee kolmen kuukauden erissä ja se on max. 70 euroa!!! Asunnossa asuu kaksi ihmistä. Miksi ette vaihda halvempaan????

      Lainaa

    47. Napanöyhtä 28.4.2014 20:10
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      liisapal: Miten jollakin voi olla yli 100 euron sähkölasku??? Selittäkää!!! Mulla tulee kolmen kuukauden erissä ja se on max. 70 euroa!!! Asunnossa asuu kaksi ihmistä. Miksi ette vaihda halvempaan????
      Ehkä kaikki eivät asu samanlaisessa asunnossa kuin sinä? Ja joo, todella typerää jättää valot päälle ja kyllähän sellainen korpeaa. Reaktio on kyllä aivan naurettava, samoin kuin nuo "ei minulla ainakaan ole varaa maksaa satasen sähkölaskuja" -ruikutukset. 40 €:n lasku ei pompsahda sataseen tuollaisesta. Kuten täälläkin on laskettu, tulee tuosta lisälaskua muutama sentti.

      Lainaa

    48. Tulos: +3 (5 ääntä)
      juujuu: Mistä lähin muumit ovat “asuneet” penaalissa? Et taida itsekään olla niitä penaalin terävimpiä kyniä. Ja itseasiassa tunnen hyvin remonttireiskoja, joita on ainakin maalaisjärjellä siunattu.. Kirjaviisaus ei tee aina teräväksi ja hyvät sosiaaliset taidot omaavaksi, joka omasta mielestäni kantavaa elämässä pitkälle, Kaiken kukkuraksi nämä “tavalliset duunarit” tienaavat jopa paremmin kuin pari akateemisesti koulutettua ystävääni. Ettäs tiedät!
      Meitsin tuntema remppamies on yliopistokoulutettu ja paikallisen mensan pj mutta tykkää tehdä työtä käsillään, omistaa oman firmansa. Että ei se ammatti miestä pahenna.

      Lainaa

    49. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Ai niin ja se vielä että millaisissa asunnoissa asutte?? Asun itse yksiössä ja sähkölasku on joku parikymmiä kuussa, maksimissaan. Ja käytössäni on lisäksi vihreää sähköä,jonka pitäisi olla inan kalliimpaa. Hieman pelottaa muuttaa muunlaiseen asumismuotoon jos laskut nousee tossa suhteessa! Toisaalta pyrin säästämään sähköä; jos olen viikonlopun poissa otan kaikki pistokkeet irti, en pidä valoja turhaan päällä jne.

      Lainaa

    50. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Moon: MaksAAtteko, mun hautakiven?
      Minä tulen maksaamaan!

      Lainaa

    51. Viitseliäs henkilö 9.3.2021 15:01
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      nimi: Ai niin ja se vielä että millaisissa asunnoissa asutte?? Asun itse yksiössä ja sähkölasku on joku parikymmiä kuussa, maksimissaan. Ja käytössäni on lisäksi vihreää sähköä,jonka pitäisi olla inan kalliimpaa. Hieman pelottaa muuttaa muunlaiseen asumismuotoon jos laskut nousee tossa suhteessa! Toisaalta [...]
      Omakotitalo, puulämmitys joka menee sähkölle kun varaajan lämpötila laskee tarpeeksi alas. Lämmityspuut noin 1200 euroa vuodessa ja siihen lisäksi sähkölasku 250-400 euroa kuussa. Eli viitisen tonnia vuodessa.

      Lainaa

    52. Sovelias järvisieni 18.9.2022 14:16
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Tervetuloa 2022 vuoden syksyyn. Nyt, jos remonttimiehiltä olisi jäänyt valot päälle tuoksi aikaa, olisi varmasti vituttanut tyhjä pankkitili sen jälkeen.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sähkö, viesti, lappu, kuva, remontti, lasku, sähkölasku, sähköt, valot