Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Toivoton työnhakija

Nuori aikuinen keksii idioottivarman työpaikan. Tai sitten ei.
Toivoton työnhakija

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 50 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +897 (955 ääntä)
      Itku tosiaan tulee näiden idioottien kanssa. On muuten hieno asenne työnhakuun tällä neidolla.

      Lainaa

    2. Tulos: +356 (390 ääntä)
      Nyt vittu

      Lainaa

    3. Tulos: +462 (488 ääntä)
      ei ehkä ole ihme ettei töitä löydy.....

      Lainaa

    4. Tulos: +766 (782 ääntä)
      Menenkin tästä katselemaan työpaikkoja, toivo heräsi taas kun vertaa itseään muihin työnhakijoihin.

      Lainaa

    5. Tulos: +59 (91 ääntä)
      Ei sitä saa ellei edes yritä, asennetta ja päättäväisyyttä peliin. :)

      Lainaa

    6. Tulos: +227 (241 ääntä)
      Jep, itelläkin meni 6 vuotta, alan vaihto, kolme paikkakunnanmuuttoa ja viimein tuli töitä. Tosi on, että helpolla töitä et saa, varsinkin jos olet nuoria ja väärällä alalta.

      Lainaa

    7. Tulos: +124 (152 ääntä)
      Kohta ei tässä maassa ole enää jäljellä muuta duunia kuin vapaaehtoistyö. Tehdastyöt siirtyvät halpatyövoimaa tuottaviin maihin, firmat myydään ulkomaalaisomistukseen ja ulkomailta tuodaan bussilasteittain edullisempaa työvoimaa mm. Intiasta ja Virosta tekemään työt halvemmalla. Jos palkkatyötä täällä saat vielä tehtyä niin palkkapussia verotetaan kuitenkin niin ankarasti että käteen jäävä osuus ei paljoa lämmitä. Joten olisihan se hyvä jos vapaaehtoistyöstä edes sen ruokakorvauksen saisi, niin täällä Suomessakin sillä työnteolla vielä jotenkin pärjättäisi. Muuta työtä ei kohta ole enää tarjolla kuin että suomalaiset ruokapalkalla auttavat vähempiosaisia (=toisiaan).

      Lainaa

    8. Tulos: +140 (156 ääntä)
      Hei, mä oon kans vapaaehtoisesti töissä! Saan siitä vaan kunnon palkkaa. Vilma suosittelen, tää on ihan hyvä juttu.

      Lainaa

    9. Puolikiero_savolainen 6.3.2014 7:28
      Tulos: +116 (126 ääntä)
      lumia: Menenkin tästä katselemaan työpaikkoja, toivo heräsi taas kun vertaa itseään muihin työnhakijoihin.
      Näin on! Tsemppiä sulle, kyllä se pesti vielä löytyy!

      Lainaa

    10. kaisamaisa 6.3.2014 8:36
      Tulos: +82 (84 ääntä)
      Minä olen vapaaehtoistyössä ja saan siitä ns.palkkaa. Olen vertaisohjaajana ja siitä saa työosuusrahaa eli pienen korvauksen per päivä. Ei se kauheasti ole mutta kertyy siitä ihan kivasti kun kuukauden työosuusrahat maksetaan kerralla.

      Lainaa

    11. Tulos: -6 (14 ääntä)
      Että näin...

      Lainaa

    12. Tulos: +112 (114 ääntä)
      Itse asiassa itselle tuli yllätyksenä vapaapalokuntaan liittyessä, että meille maksetaan palkkaa. Kun kirjoitin lappusen alle, pyysi palopäällikkö tuiomaan verokortin palkanmaksua varten. Ei palkka paljoa ole, mutta kyllä siitä maksetaan. Olin aika puulla päähän lyöty, koska olin tullut ky. harrastukseen kyllä ihan "ilmaiseksi." Olen tosin ainut koko laitoksella, joka ei kysele maksamattoman palkan perään.

      Lainaa

    13. Tulos: +139 (155 ääntä)
      jebukebu: Kohta ei tässä maassa ole enää jäljellä muuta duunia kuin vapaaehtoistyö. Tehdastyöt siirtyvät halpatyövoimaa tuottaviin maihin, firmat myydään ulkomaalaisomistukseen ja ulkomailta tuodaan bussilasteittain edullisempaa työvoimaa mm. Intiasta ja Virosta tekemään työt halvemmalla. Jos palkkatyötä täällä saat vielä tehtyä niin palkkapussia verotetaan kuitenkin niin ankarasti että käteen jäävä osuus ei paljoa lämmitä. Joten olisihan hyvä jos vapaaehtoistyöstä edes sen ruokakorvauksen saisi, niin täällä Suomessakin sillä työnteolla vielä jotenkin pärjättäisi. Muuta työtä ei kohta ole enää tarjolla kuin että suomalaiset ruokapalkalla auttavat vähempiosaisia (=toisiaan).
      Jep ja silti, vaikka kaikki tietävät tilanteen, muistetaan mollata ja pilkata työttömiä. Jollotetaan sitä kulunutta mantraa miten "kyllä töitä tekevälle löytyy" ja kannatetaan suureen ääneen työttömyyskorvausten poistamista, jotta alkaisi lusmuille työt maistua. Välillä pistää ihan vähäsen vihaksi jo.

      Lainaa

    14. Tulos: -76 (98 ääntä)
      Sossusta saa kivasti massit, aina sitä joku urpo löytyy töitä tekeen ja veronsa maksaan :D

      Lainaa

    15. Tulos: -11 (33 ääntä)
      Jos vapaaehtoistyöstä voisi nostaa palkkaa, niin eiköhän sitä jokainen olisi lähtemässä tekemään. Teet hyvää omalle tilille ja pelastat maailman samassa. Tosin nostaahan ihan mukavaa liksaa vapaaehtoistyön johtoporras, joka ns. kokopäiväisesti sitä "työtä" tekee. Eli oman siivunsa nappaa joku siitä eurosta, jonka jollekkin ahdistelijalle kaupan kulmalla annat. Suomessahan on jonkun uutisen mukaan kymmeniä tuhansia työpaikkoja, harmi tietenkin että ne on aloilla missä koulutuskaari on pitkä (lääkäri) tai ala on palkkaukseen nähden vaatii liikaa (lähihoitaja). Tsemppiä vaan. Ei muuta kun SPR luukulle kyselee, että maksaisko ne vaikka 10 eur/h jos lähet keräämään kadulle rahaa. Palkan voi nostaa suoraan siitä tonkasta minkä kanssa ihmisiä vainoot.

      Lainaa

    16. Tulos: -11 (39 ääntä)
      Vaikuttaa taas todella yhteiskuntakelpoiselta nuorelta naiselta, huoh...

      Lainaa

    17. Tulos: +64 (72 ääntä)
      No tottahan se on, ettei se kauheasti ilahduta hakea töitä kun ei saa edes "kiitos mielenkiinnostasi" vastinetta. Tuolta kun katselee työpaikkailmoja ja laittaa hakemuksia niin ehkä 1/10 vaivautuu edes vastaamaan jotain, isommista firmoista tulee sentään automaattiviesti siitä, että hakemukseni on vastaanotettu. Toisaalta ymmärrän sen, että jos hakemuksia tulee 500-700, yhtä ihmistä haetaan ja haastatteluun kutsutaan vaikkapa 10 parasta, niin ei varmaan löydy vastaajaa niille 490-690 jotka ovat lähinnä vain haitolla koko prosessissa. Ja juu, töitä löytyy tekevälle aina, puhelinmyyntiä ja siivoushommaa, postiakin saattaa päästä jakamaan. Semmoista työtä mihin ei vaadita paljoa, liika koulutus on jopa paha juttu ja jossa porukka vaihtuu koko ajan kun kukaan ei jaksa työtä tehdä muutamaan kuukautta kauempaa. Muutenhan tuo tytteli on pihalla kuin lumiukko.

      Lainaa

    18. Mr. Perfect 6.3.2014 13:09
      Tulos: -80 (116 ääntä)
      Kyllä osaavalle työtä löytyy. Jos ei töitä tipu, niin ehkei kannata ensimmäisenä miettiä että syynä on halpamaihin siirtyvät työt. Taitaa olla siellä peilissä se pääsyy. Joko ei ole mitään koulutusta, ja ihmetellään kun ei pääse edes kaupan kassalle (vaikkei edes päässälaskutaitoa ole) tai sitten ollaan kouluttauduttu johonkin turhanpäiväseen ja ihmetellään kun ei töitä löydy. Kaikki on valinnoista kiinni, yhteiskunta ei teille ole työpaikkaa velkaa, varsinkaan ilmaisen koulutuksen jälkeen. Elämä ei ole reilua, mutta ei se valittamisella tai itkulla muutu. Terveisin, 3v. koulutus ja ~4000e / kk. :smoke:

      Lainaa

    19. Tulos: +19 (29 ääntä)
      batman: Itku tosiaan tulee näiden idioottien kanssa. On muuten hieno asenne työnhakuun tällä neidolla.
      Työtä ei todellakaan saa, ellei sitä hae. Voipi olla, ettei tytteli saisi sitä vapaaehtoistyötäkään, ei niihin nimittäin vastuuttomia ja viitsimättömiä oteta kun tarjolla on sellaisiakin, joilla on tekemisen halu, hinku ja draivi päällä ja jotka eivät jaksa pyöriä oman surkeutensa ympärillä vaan auttaa muita. Olen ollut, en saanut palkkaa, tuli hyvä mieli. Tein verkkosivuja, autoin mummoja muutossa, siivosin, korjasin huonekaluja. Vaikka en saanut palkkaa, opin kuitenkin tekemään monia asioita, joita en ennestään osannut.

      Lainaa

    20. Asennevamma 6.3.2014 14:15
      Tulos: +61 (69 ääntä)
      En kamalan usein ole vielä ehtinyt töitä hakea, kun näin kakara vielä olen, mutta kyllä niitä töitä on pirun vaikea löytää. Etenkin kun yleensä toiveena olis työpaikka jolla elättäis itsensä (ja mahdollisen perheensä) ja joka olis edes jollakin asteella siedettävä, ettei hajoais sitten pää sitä tehdessä. Joskus pari kesää kun hain kesätöihin, suurin osa ei todellakaan edes vastannut. Kaupungilta tuli vaan että kiitti kauheesti mut ei kiitti, ne otti viime kesän vakkarit takas tekemään samaan aikaan useampaakin pikkuhommaa, että saivat sit vähän enemmän rahaa kasaan, vaikka hyvin ois voinut jakaa niin että useampi saa töitä ja jokainen saa vähän vähemmän sitä rahaa. No, yks hyväkin paikka vastas, että miettii asiaa. Lupasivat ottaa yhteyttä, mutta kun ei alkanut kuulua, kyselin vain koko ajan uudestaan. Viimeisellä kerralla kun menin paikan päälle tiedustelemaan paikkaa, pomo pyysi että jäisin heti töihin ja kiitteli sitkeydestä ja sisukkuudesta, osoitti kuulemma että olen sitoutuva ja oma-aloitteinen työntekijä. Tein sen yhden kesän siellä töitä ja nyt olen kaksi talvea tehnyt siellä viikonloppuja satunnaisesti, eli on sentään jotakin tuloja kun asun vielä kotona ja opiskelen. Että sitkeyttä peliin kaikille työnhakijoille! Töitä on vaikea saada mutta niitä harvemmin saa yrittämättä ollenkaan, koettakaa vaan jatkaa hakemista niin vielä se oikea paikka löytyy jostakin. :)

      Lainaa

    21. Tiedän olevani onnekas 6.3.2014 14:31
      Tulos: +45 (49 ääntä)
      Lobo: No tottahan se on, ettei se kauheasti ilahduta hakea töitä kun ei saa edes “kiitos mielenkiinnostasi” vastinetta. Tuolta kun katselee työpaikkailmoja ja laittaa hakemuksia niin ehkä 1/10 vaivautuu edes vastaamaan jotain, isommista firmoista tulee sentään automaattiviesti siitä, että hakemukseni on vastaanotettu. Toisaalta ymmärrän sen, että jos hakemuksia tulee 500-700, yhtä ihmistä haetaan ja haastatteluun kutsutaan vaikkapa 10 parasta, niin ei varmaan löydy vastaajaa niille 490-690 jotka ovat lähinnä vain haitolla koko prosessissa. Ja juu, töitä löytyy tekevälle aina, puhelinmyyntiä ja siivoushommaa, postiakin saattaa päästä jakamaan. Semmoista työtä mihin ei vaadita paljoa, liika koulutus on jopa paha juttu ja jossa porukka vaihtuu koko ajan kun kukaan ei jaksa työtä tehdä muutamaan kuukautta kauempaa.
      Vaikeaa on löytää töitä ylipäätään saati sitten vielä oiken omaa koulutusta vastaavaa työtä. Itse teen vastavalmistuneen ammattitutkinnon suorittaneen tasoista työtä amk-tutkinnolla ja 10v työkokemuksella. Työ sinänsä olisi ihan ok mutta työnantaja maksaa minimipalkkaa, kun kilpailijat maksavat samasta hommasta jopa 500€ kuussa enemmän. Olen tietysti hakenut vaativampia tehtäviä kuten myös täysin vastaavaa hommaa kilpailijoilta ja päässyt parhaimpina viikkoina jopa kahteenkin haastatteluun. Olen aina pitänyt itseäni hyvin sanavalmiina ja sosiaalisena henkilönä mutta näiden viimeaikaisten työhaastattelujen tunnelma on ollut todella jopa vihamielinen. Haastattelija on jo heti alkuun sanonut, että tuhat ihmistä haki tätä tehtävää ja jos et pian ala ulostaa sateenkaaria niin voit häipyä samantien. Hyvin itsetuntoa horjuttavaa hommaa ja parin viikon päästä sähköpostiin ropsahtaa se "nähtiin sinut eikä todellakaan haluta" -viesti. Onnea vaan matkaan muillekin kanssatyönhakijoille! Todella vaikeat ajat on kyseessä. Ja vielä enemmän onnea niille, joilla ei ole tällaista palikkaduunia selustaa turvaamassa!!

      Lainaa

    22. Tulos: +36 (44 ääntä)
      Wiltsu: Sossusta saa kivasti massit, aina sitä joku urpo löytyy töitä tekeen ja veronsa maksaan
      Huono trolli on huono

      Lainaa

    23. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Jos vapaaehtoistyöstä maksetaan korvausta, on kyse työstä ja työsuhteesta. Tätä voidaan koittaa kiertää kaikenlaisilla korvausnimikkeillä, jotta ei tarvitsisi maksaa työnantajamaksuja, välttämättä ottaa vakuutuksia tai tarjota muita 'työntekijäetuja'. Faktaa se ei kuitenkaan muuta: vapaaehtoistyöstä ei makseta korvausta, työstä maksetaan.

      Lainaa

    24. S. aivartelija 6.3.2014 17:05
      Tulos: +59 (59 ääntä)
      Mr. Perfect: Kyllä osaavalle työtä löytyy. Jos ei töitä tipu, niin ehkei kannata ensimmäisenä miettiä että syynä on halpamaihin siirtyvät työt. Taitaa olla siellä peilissä se pääsyy. Joko ei ole mitään koulutusta, ja ihmetellään kun ei pääse edes kaupan kassalle (vaikkei edes päässälaskutaitoa ole) tai sitten ollaan kouluttauduttu johonkin turhanpäiväseen ja ihmetellään kun ei töitä löydy. Kaikki on valinnoista kiinni, yhteiskunta ei teille ole työpaikkaa velkaa, varsinkaan ilmaisen koulutuksen jälkeen. Elämä ei ole reilua, mutta ei se valittamisella tai itkulla muutu. Terveisin, 3v. koulutus ja ~4000e / kk. :smoke:
      Tuurista se on kiinni, lisäksi työttömänä on vaikea saada töitä, kun asenteet ovat juuri tuollaisia kuin sinulla. ITsekin töissä ja puhtaasti tuurilla. Aika monelle kaltaisellesi on shokki, jos jää työttömäksi, kun tajuaa, että parempia hakijoita on pilvin pimein. Olen ollut itsekin siinä tilanteessa ja nyt irtisanottavista moni tulee olemaan. Sitä paitsi, työelämässä tehdään niin valtavasti pahojakin virheitä, ettei läheskään aina se valinta ole sattunut siihen osaavimpaan.

      Lainaa

    25. Tulos: +60 (66 ääntä)
      Mr. Perfect: Kyllä osaavalle työtä löytyy. Jos ei töitä tipu, niin ehkei kannata ensimmäisenä miettiä että syynä on halpamaihin siirtyvät työt. Taitaa olla siellä peilissä se pääsyy. Joko ei ole mitään koulutusta, ja ihmetellään kun ei pääse edes kaupan kassalle (vaikkei edes päässälaskutaitoa ole) tai sitten ollaan kouluttauduttu johonkin turhanpäiväseen ja ihmetellään kun ei töitä löydy. Kaikki on valinnoista kiinni, yhteiskunta ei teille ole työpaikkaa velkaa, varsinkaan ilmaisen koulutuksen jälkeen. Elämä ei ole reilua, mutta ei se valittamisella tai itkulla muutu. Terveisin, 3v. koulutus ja ~4000e / kk. :smoke:
      Ihan oikeasti, lässynlässyn nyt taas. Järkeä saatte tekin omassa erinomaisuudessanne kierivät käyttää. Tällä hetkellä Mollissa on reilut 14 000 työpaikkailmoitusta, työttömiä on parhaimmillaan satojatuhansia. Kerro nyt ihmeessä, miten kaikki pääsevät töihin? :D Ihan ihmeellistä, että vielä nykyäänkin joillekin on niin helvetin vaikeaa käsittää, että ei sitä työtä vaan välttämättä saa, vaikka kuinka on innokas ja osaava. Luuletko säkin tosiaan, että ne sadattuhannet ihan huvikseen ovat kotona? Että kaikki ovat kouluttamattomia tai kouluttautuneet turhanpäiväisille aloille? Kertoo kyllä teistä narisijoista enemmän kuin työttömistä.

      Lainaa

    26. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Voiskohan Vilma tarkottaa työmarkkinatukea? Työkkärin järjestämä työkokeilu josta Kela maksaa työmarkkinatukea. Ei sekään mikään päätä huimaava summa mut on se parempi ku ei mitään tai edes toimeentulotuki.

      Lainaa

    27. PekkaKana9 6.3.2014 18:27
      Tulos: -21 (29 ääntä)
      Miksi ihmeessä menisin töihin, kun saan sossusta ilmaista rahaa? Taidankin mennä pelailemaan nyt PS4:lläni.

      Lainaa

    28. Tulos: +17 (25 ääntä)
      Tarkoittaakohan tää neito nyt sitä, että hän haluaisi tehdä sellaisia töitä mihin ei tarvitsisi aina mennä, vaan olisi ihan vapaaehtoista mennä sinne töihin jos jaksaa tai viittii ja jos nyt sattuu menee ni sit saa kunnolla pätäkkää käteen... En muuta järkevää selitystä keksi, jos tässä jotain järkeä piti olla.

      Lainaa

    29. Tulos: +3 (29 ääntä)
      Mr. Perfect: Kyllä osaavalle työtä löytyy. Jos ei töitä tipu, niin ehkei kannata ensimmäisenä miettiä että syynä on halpamaihin siirtyvät työt. Taitaa olla siellä peilissä se pääsyy. Joko ei ole mitään koulutusta, ja ihmetellään kun ei pääse edes kaupan kassalle (vaikkei edes päässälaskutaitoa ole) tai sitten ollaan kouluttauduttu johonkin turhanpäiväseen ja ihmetellään kun ei töitä löydy. Kaikki on valinnoista kiinni, yhteiskunta ei teille ole työpaikkaa velkaa, varsinkaan ilmaisen koulutuksen jälkeen. Elämä ei ole reilua, mutta ei se valittamisella tai itkulla muutu. Terveisin, 3v. koulutus ja ~4000e / kk. :smoke:
      "ilmainen" koulutus juu.. Se koulutus saattaa olla ilmaista, mutta tietääkseni joka ikisessä toisen asteen oppilaitoksessa on itse hankittava kirjat. Enemmän mua kiinnostaa, että mikä on tämä määrittelemäsi turhanpäiväinen ammatti?

      Lainaa

    30. Tulos: +4 (14 ääntä)
      i feel u sis xx <3

      Lainaa

    31. Elämää laatikko 6.3.2014 19:00
      Tulos: +22 (36 ääntä)
      PekkaKana9: Miksi ihmeessä menisin töihin, kun saan sossusta ilmaista rahaa? Taidankin mennä pelailemaan nyt PS4:lläni.
      Sossulla on oikeus takavarikoida sun Ps4 ja pakottaa sut ostamaan sillä rahoilla makaroonilaatikkoa jos ikinä saavat tietoonsa että sulla on sossun rahoilla ostettu ei-välttämättömiä juttuja. Jos et suostu ja mussutat jotain että sä tarttet pleikkarin niin poliisi tulee hakee sen ja jos niille alat vielä että kotirauha niin joudut syytteeseen ja vankilaan jossa saat porkkanan peffaasi. Ts. Sossu omistaa sut ja joudut oleen töissä n. Puoli vuotta min 1500e/kk ennen ku pääset vapaaks.

      Lainaa

    32. Tulos: -10 (18 ääntä)
      tolla asenteella saaki töitä.tän takii suomi onki veloissa

      Lainaa

    33. Tulos: -8 (22 ääntä)
      raura: “ilmainen” koulutus juu.. Se koulutus saattaa olla ilmaista, mutta tietääkseni joka ikisessä toisen asteen oppilaitoksessa on itse hankittava kirjat. Enemmän mua kiinnostaa, että mikä on tämä määrittelemäsi turhanpäiväinen ammatti?
      Voi itku, kyllä meillä menee huonosti. On tämä niin epäreilua.

      Lainaa

    34. Tulos: -20 (30 ääntä)
      Ihan oikeasti, lässynlässyn nyt taas. Järkeä saatte tekin omassa erinomaisuudessanne kierivät käyttää. Tällä hetkellä Mollissa on reilut 14 000 työpaikkailmoitusta, työttömiä on parhaimmillaan satojatuhansia. Kerro nyt ihmeessä, miten kaikki pääsevät töihin? :D Ihan ihmeellistä, että vielä nykyäänkin joillekin on niin helvetin vaikeaa käsittää, että ei sitä työtä vaan välttämättä saa, vaikka kuinka on innokas ja osaava. Luuletko säkin tosiaan, että ne sadattuhannet ihan huvikseen ovat kotona? Että kaikki ovat kouluttamattomia tai kouluttautuneet turhanpäiväisille aloille? Kertoo kyllä teistä narisijoista enemmän kuin työttömistä.
      Mollin sivuilla onkin jokainen suomessa avoinna oleva työpaikka? Tosiaan sitä järkeä saa käyttää.

      Lainaa

    35. syomakoyha 7.3.2014 2:14
      Tulos: +18 (22 ääntä)
      No ei toi ihan tuulesta oo temmattu ajatus :) En tiiä pääkaupunkiseudun tai muun Suomen tilannetta, mut täällä Satakunnan alueella toimii kyllä sellane ko: www.avustajakeskus.fi Siellä voi olla ns. vapaaehtoinen avustaja...ja saa verotonta kulukorvausta joko 7e/kerta Tai uimahalliavustajana 9 e/kerta. MUTTA sitä kautta voi myös 5 päivän luentokurssin kautta tulla henkilökohtaiseksi avustajaksi. Henkilökohtainen avustaja voi olla vanhukselle tai vammaiselle tai lapselle tai mihin kunta/kaupunki onkaan niitä tunteja suonut!!!!! Kuukkeloikaa, kiinnostuneet :) Ja se ON ihan oikea AMMATTI !!! Palkka heiluu siinä kympin reilulla puolella. Mutta se myös vaatii paljon ja varsinkin oikeaa asennetta...kuka tahansa ei kyllä ehkä sovi esim. 100% autettavan vammaisen avustajaksi - tsekkaa tästä: Nainen, 100% autettava, kuukautiset + kakkahätä = sinä pyyhit ja autat ja teet ja laitat jne. Niimpä. Mut tää onkin ääriesimerkki :) Toisaalta: Saat ja pystyt valitsemaan ns. asiakkaasi. Heitä on myös muita (helpompia) ja paljon!!!! Esim. "Pappa": Leski --> x vk yks torillakäynti sen autolla, 2 x ruuan laitto ja loput kivaa juttelemista. Sellasta oikeaa AITOA juttelemista! Sellasta kunnioittavaa....ja ne ihanat vanhukset oikein odottaa, et taas tulisit ♥ ! Sellanen ammatti on oikeeasti olemassa kuin Hekilökohtainen Avustaja! Ja niitä on sekä ns. vapaa-ehtoisia ja työsuhteessa (itse molemmissa mukana). Ottakaa selvää :) HUOM!!!! Jos luulet ja/tai tiedät et kestät ja jaksat esim. ns. vammaisia ni lueppa tämä: Esim. JOKA kevät/kesä teitä vapaaehtoisia haetaan näille ihanille "erilaisille ♥" henk. koht. avustajiksi kaikenmaailman FESTAREILLE !!!!!!! --> Tiesitkö, että henk koht avustaja pääsee ILMAISEKSI ihan mihin tahansa tapahtumaan, jos vaan on ko. maksavan henkilön avustaja!!!!! Siis kaksi asiaa yhdellä kertaa teille, joilla on sydän paikallaan: Avustamaan, että toinenkin IHMINEN nauttii ja sillä on hauskaa, ja että ite pääsee samalla nauttimaan ja pitämään hauskaa! (Ja jottei joku luule väärin: Henk koht avustaja EI voi olla juovuksissa, koska on tavallaan vastuussa toisesta ihmisestä...tupakkaa ei lasketa :) ) Tää ON niin monimuotoinen ammatti. Ja samalla toisaalta haastava. MUTTA edelleen: esim. kaikki luennot ja koulutukset ovat ILMAISIA kunhan on ns. listattuna.... Joku suuntaa lapsiin, joku vanhuksiin ja joku vaikka vaikeasti vammaisiin jne. Itse olen ns. "vakavasti muistisairaiden parissa" :) . Tämä on oikeasti tulevaisuuden ala "meille", jotka tyydymme vähempään palkkaan tai jopa pelkkään verottomaan lainmukaiseen palkkioon, (koska kukaan ei maksa Empatista "yhtään mitään"). Jos kiinnostuit...ni kuukkeloi toi Avustajakeskus tai kysy multa: Stevia@luukku.com :) Ni kerron....Ps. ei sit mitään kaupallisia kytköksiä todellakaan !

      Lainaa

    36. S. aivartelija 7.3.2014 6:30
      Tulos: +35 (35 ääntä)
      IT-alan ammatit ilman työkokemusta alkaa käydä turhiksi, kun vielä joitain vuosia sitten se oli varma työpaikka. Nyt kun on kokeneita ja osaavia kilpailemassa vähenevistä paikoista. Koskaan ei oikein koulutuksen alkaessa tiedä, onko sen loppuessa alan työllisyys enää hyvä. Joskus huono työnhakija voi olla hyvä tekijä ja päinvastoin, varsinkin duunari-alalla. Viimeisen päälle tehty hakemus raksalle, mutta sitten, hiukan karrikoiden, ensimmäinen kysymys työmaalla on: "Miten tätä vasaraa pidetään kädessä?", Kun taas se, jolla on hakemus virheitä täynnä voi olla käsistään hyvinkin näppärä ja nopea. Olen itse nähnyt nämä ääripäät. Suomessa ei ole satojatuhansia paikkoja auki. Osa mollin sivuilla olevista ei ole oikeita paikkoja, vaan esim. suurimpaan osaan valtion viroista on jo valittava tiedossa tai sitten tiedetään, että joku talossa olevista tullaan valitsemaan, mutta laki määrää pistämään paikat julkiseen hakuun. Sen lisäksi siellä olevista paikoista moni on muuallakin auki, mm. lehdissä ja rekrysivuilla. Sekä tärkein: Töitä hakee muutkin kuin työttömät: Hoitovapaalta palaavat, valmistumassa olevat opiskelijat ja työpaikan vaihtajat. Työpaikan vaihtajista valinta aina mieluiten tehdään, koska työttömyys on pahinta mitä voi olla. Moni ei tajua sitä, ennen kuin on itse työtön. Itse arvelen aloittajan tarkoittavan yhdistyksissä tehtävää työllistämistukityötä tai harjoittelua, mutta hän ei vain osaa ilmaista itseään oikein. Jos aloittaja luet tätä, kysele työkkäristä mahdollisuuksia. Näitä kyllä on, paljon. Jos käyttäisitte aikaanne tietojenne kertomiseen, ettekä mollaamiseen, niin maailma pelastuisi edes vähän. Nimimerkillä itse muutaman "pelastanut".

      Lainaa

    37. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Mr. Perfect: Kyllä osaavalle työtä löytyy. Jos ei töitä tipu, niin ehkei kannata ensimmäisenä miettiä että syynä on halpamaihin siirtyvät työt. Taitaa olla siellä peilissä se pääsyy. Joko ei ole mitään koulutusta, ja ihmetellään kun ei pääse edes kaupan kassalle (vaikkei edes päässälaskutaitoa ole) tai sitten ollaan kouluttauduttu johonkin turhanpäiväseen ja ihmetellään kun ei töitä löydy. Kaikki on valinnoista kiinni, yhteiskunta ei teille ole työpaikkaa velkaa, varsinkaan ilmaisen koulutuksen jälkeen. Elämä ei ole reilua, mutta ei se valittamisella tai itkulla muutu. Terveisin, 3v. koulutus ja ~4000e / kk. :smoke:
      Mutta kun se ei vaan aina mene noin. Luokkani priimus kahdesta edellisestä koulutuksesta, mutta töitä ei vaan saanut. Tai sai, mutta ei sellasia, mistä työnantaja olisi halunnut maksaa. Ilmaiseksi olisi pitänyt tehdä harjoittelijana ja olla onnellinen. Vuoden ilmaiseksi töitä teinkin erilaisten te-toimiston tukipalveluiden kautta ja sitten totesin, että jossei jumalauta koulutettu ja vuoden työkokemuksen omaava oikea fiksu ja osaava ihminen kelpaa, niin vaihdanpa taas vaihteeksi alaa. Nyt vähän jännittää mitä käy kun valmistun tänä keväänä... Todella moniin työpaikkoihin vaaditaan tänä päivänä myös esim. AMK-tutkintoa, mutta kaikista ei vain ole korkeakouluopiskelijoiksi. Monissa työpaikoissa kelpoisuusehtona 3-5 vuoden työkokemus. Milläs saat kun ei saa töitä? Kinkkisiä juttuja ja voihan edellä mainittuja paikkojakin hakemalla saada, vaikkei täyttäisikään kaikkia ehtoja, mutta kyllä se vähän latistaa kun paikkoja hakiessa ja katsellessa tuntuu, ettei kelpaa minnekään, mutta no paskat koitetaan nyt silti...

      Lainaa

    38. Tulos: +12 (12 ääntä)
      VPK Monesti vapaapalokunnissa eli vapaaehtoisesti ja ei-ammattillisesti pelastustoimintaa harjoittavat palokunnat maksavat palkkaa hälytyksistä ja harjoituksista. Riippuen toki paikkakunnista, mutta yleensä ensilähdön palokunnat tekevät palkalla töitä. Ei vaadi ammatillista koulutusta, palokunta kouluttaa ja ainakin yks pieni kurssi pitää käydä. Rahassa ei pääse kylpeen, mutta kuitenkin.

      Lainaa

    39. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Ite olin puoli vuotta vapaaehtoistöissä, ja eipä sillä rikastunut. Toisaalta ei ollut rahasta tai ruuasta puutettakaan, kun maksettiin sen verran hyvin tasku- ja ruokarahaa plus kämppä yms. Nyt palatessa työelämään paljon mieluummin jatkaisin vapaaehtoistöiden parissa joihin tosiaan ei yleensä tarvita mitään koulutusta, ja osa ohjelmista on koulutuksia ihan itsessään. http://www.maailmalle.net/evs

      Lainaa

    40. Tulos: +29 (29 ääntä)
      Olen omalla aikuisiälläni ollut 4 vuotta opiskelija, 1 vuoden töissä ja 4 vuotta työtön. Tällä hetkellä olen osa-aikainen myyjä (10h viikkosopimus), ja työpaikkaan oli 200 hakijaa. Saan kiittää kyllä ihan hemmetisti onnentähtiä, että valinta osui minuun, koska luulen vähintään joka toisen muun hakijan olleen heittämällä minua pätevämpi. Sain työn siksi, että kävin sitä paikan päällä kysymässä (CV:n kera) n. 2 tuntia sen jälkeen, kun ilmoitus oli mollin sivuille pölähtänyt. Kävin henkilökohtaisesti paikalla useamman kerrankin kysymässä vielä paikkaa ja pomo oli sen verran vakuuttunut, että otti ilman haastattelua palkkalistalle. Työ ei vastaa koulutustani, ja piti itsenikin niellä ylpeyteni, että lähdin työhön, jota kohtaan kellään (ainakaan Suomessa) ei tunnu olevan mitään arvostusta. Onneksi työilmapiiri töissä on mahtava, kollegat kultaakin kalliimpia ja työ vähän mielenkiintoisempaa ja monipuolisempaa kuin mitä se hyperautomarkethelveteissä on. Minua on aina kehuttu erinomaiseksi työntekijäksi ja en usko, että 4 vuoden tyttömyys johtui omasta pätemättömyydestäni. Työtilanne, etenkin nuorilla, on tällä hetkellä haitarista. Haastattelijat ihmettelevät, mikä sinussa on vikana, kun olet ollut työttömänä, sukulaiset pitävät epäonnistuneena tai vähintään "reppanana" ja yhteiskunta loisivana luuserina. En olisi päivääkään ollut työkkärin rahoilla, jos olisin päässyt töihin. Sylettää se asenne, että kyllä töitä haluava töihin pääsee. Kun näin ei vain ole. Kuten S.Aivartelijakin totesi, niistä mollin "avoimista" työpaikoista iso osa on varjohakuja, jotka joku firman sisäinen henkilö tai päällikön siskonlikka tosiasiassa tulee täyttämään. Työttömyystilastoissa eivät myöskään näy pätkätyöläiset, opiskelijat, kuntoutuvat, vanhempain rahoilla elävät, yms. jotka myös kilpailevat niistä avoimista työpaikoista. Työttömille kohtalontovereilla minulla ei ole muuta lohdutusta kuin se, että en hetkeäkään pidä ketään teistä epäonnistuneena (ellei asenne ole se, että mielummin istun himassa trollaamassa feissarimokia ja pelaamassa pleikkaa kuin että kävisin töissä). Käykää aina mielummin paikan päällä hakemassa paikkaa, sähköpostiviestejä ei kukaan lue. Ottakaa suora katsekontakti ja kätelkää reippaasti, niin pienet puutteet työansioluettelossakaan eivät näytä enää niin pahalta.

      Lainaa

    41. Salam Aleikum 7.3.2014 16:14
      Tulos: -15 (15 ääntä)
      K.L: Jep,itelläkin meni 6 vuotta,alan vaihto, kolme paikkakunnanmuuttoa ja viimein tuli töitä. Tosi on, että helpolla töitä et saa,varsinkin jos olet nuoria ja väärällä alalta.
      Miksi olet väärällä alalla?

      Lainaa

    42. Salam Aleikum 7.3.2014 16:18
      Tulos: -8 (18 ääntä)
      Thrill: Mutta kun se ei vaan aina mene noin. Luokkani priimus kahdesta edellisestä koulutuksesta, mutta töitä ei vaan saanut. Tai sai, mutta ei sellasia, mistä työnantaja olisi halunnut maksaa. Ilmaiseksi olisi pitänyt tehdä harjoittelijana ja olla onnellinen. Vuoden ilmaiseksi töitä teinkin erilaisten te-toimiston tukipalveluiden kautta ja sitten totesin, että jossei jumalauta koulutettu ja vuoden työkokemuksen omaava oikea fiksu ja osaava ihminen kelpaa, niin vaihdanpa taas vaihteeksi alaa. Nyt vähän jännittää mitä käy kun valmistun tänä keväänä… Todella moniin työpaikkoihin vaaditaan tänä päivänä myös esim. AMK-tutkintoa, mutta kaikista ei vain ole korkeakouluopiskelijoiksi. Monissa työpaikoissa kelpoisuusehtona 3-5 vuoden työkokemus. Milläs saat kun ei saa töitä? Kinkkisiä juttuja ja voihan edellä mainittuja paikkojakin hakemalla saada, vaikkei täyttäisikään kaikkia ehtoja, mutta kyllä se vähän latistaa kun paikkoja hakiessa ja katsellessa tuntuu, ettei kelpaa minnekään, mutta no paskat koitetaan nyt silti…
      Tarkoitit varmaan ammattikorkeakouluopiskelijoiksi. AMK:sta ei tule korkeakouluopiskelijoita vaan ammattikorkeakouluopiskelijoita. Usein työnsaanti on muista asioista kiinni kun priimuspisteistä koulussa. Koulu pitää kyllä suorittaa, mutta ne arvosanat ovat monesti toissijainen asia. Sosiaaliset taidot, tietty oikea reipas, reilu ja tekevä ote ovat paljon tärkeämpiä. Työnantajat panostavat opiskelijoiden potentiaaliin, eivät heidän kouluhistoriaansa. Tämä ihan tasapuolisena vinkkinä kaikille.

      Lainaa

    43. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Salam Aleikum: Miksi olet väärällä alalla?
      Ongelma lie, että on kouluttautunut, eikä ole ollut selvänäkijä siitä, millä aloilla on työtä. On mahdoton sanoa, miltä aloilta oikeasti löytää töitä silloin kun alkaa opiskelemaan, varsinkin jos etsii myös alaa, joka kiinnostaisi itseään sen verran, että sitä jaksaa lopun ikäänsä tehdä ilman burnouttia, varhaiseläkettä ja viiskymppisenä kuolemaa.

      Lainaa

    44. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Myönnän joskus kyllä pohtineeni, että saisiko sillä vapaaehtoistyön sivussa hankitulla kerhonjohtaja koulutuksella vetää jotain kunnan kerhoa josta sais jotain minipalkkaa mutta että tällästä.

      Lainaa

    45. rokkenroll 8.3.2014 16:46
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Tällehän ihan rinnasteinen ajatus on "vastikkeellinen sosiaaliturva" jota monet poliitikotkin on yrittäny kannattaa.

      Lainaa

    46. Tulos: -6 (6 ääntä)
      Menen vapaaehtoistyöhön, mutta ainoat ehdot työpaikan suhteen ovat hyvä palkka, lyhyet työajat ja kuntosalikupongit.

      Lainaa

    47. Kommentoija 10.3.2014 16:07
      Tulos: +13 (19 ääntä)
      Salam Aleikum: Tarkoitit varmaan ammattikorkeakouluopiskelijoiksi. AMK:sta ei tule korkeakouluopiskelijoita vaan ammattikorkeakouluopiskelijoita. Usein työnsaanti on muista asioista kiinni kun priimuspisteistä koulussa. Koulu pitää kyllä suorittaa, mutta ne arvosanat ovat monesti toissijainen asia. Sosiaaliset taidot, tietty oikea reipas, reilu ja tekevä ote ovat paljon tärkeämpiä. Työnantajat panostavat opiskelijoiden potentiaaliin, eivät heidän kouluhistoriaansa. Tämä ihan tasapuolisena vinkkinä kaikille.
      Anteeksi, oletko trolli? Ammattikorkeakouluopiskelija on korkeakouluopiskelija yhtä paljon kuin esim. yliopisto-opiskelija. Siksi siinä on se sana "korkeakouluopiskelija".

      Lainaa

    48. Tähtönen 11.3.2014 9:11
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Joku vois alkuperäisen jutun tytölle kertoa, että joskus kannattaa mennä vapaaehtoishommiin ilmaiseksi. Siellä voi näyttää kykynsä ja osaamisensa ja oppia uutta. Sitä kautta saa myös paljon kontakteja ja ne voivat auttaa työnhaussa. Onhan se mielekkäämpi näyttää CV jossa vaikka nuita vapaaehtoishommia, kuin jos olisi täysin tyhjä CV. Tosin, ei kaikkiin vapaaehtoishommiinkaan tosiaan oteta ihan tunareita. Ja kokemattomat aloittaa sielläkin niistä perushommista.

      Lainaa

    49. Vapaaehtoinen 21.5.2017 14:03
      Tulos: -6 (6 ääntä)
      Yhdestä vapaaehtoistyöstä maksetaan palkkaa / koulutuslisää, kun jaksaa kouluttautua pidemmälle. Mutta tässäkin on pari muttaa: 1. Kaikilla paikkakunnilla tätä vapaaehtoistyötä ei ole tarjolla 2. Palkka on ryhmäkohtainen, eli saavat itse päättää, maksavatko vapaaehtoisilleen yhtään mitään. Suurin osa tekee tätä Suomessa ihan täysin ilmaiseksi. 3. Meidänkin tapauksessa tieto, että tästä saa rahaa, saadaan vasta kun meidät on virallisesti liitetty jäseniksi. Tällä estetään juuri tuollaisten idioottien liittyminen. 4. Meillä on aikaraja. Jos näyttää, että sinusta ei oikeasti ole mitään hyötyä, sinut hellästi potkitaan pois (ja loogisesti palkanmaksu loppuu silloin). 5. Meidän järjestö on sen verran suosittu, ettemme ota tällä hetkellä tällä paikkakunnalla uusia jäseniä vastaan. Meillä on tiivis, hyvin koulutettu ja loistavan tiimihengen omaava porukka, eikä meillä ole yksinkertaisesti tilaa uusille ihmisille. Kaikki meistä on kouluttautunut vähintään yhden pykälän ylöspäin. Jos järjestömme ottaa vastaan "uusia" tulokkaita, ovat he jo kurssin käyneitä, muualta Suomea tänne muuttaneita tai sitten ihan alan ammattilaisia, jotka ovat myös tervetulleita.

      Lainaa

    50. Täysi peruna 2.8.2023 13:32
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      ruffel: Jos vapaaehtoistyöstä voisi nostaa palkkaa, niin eiköhän sitä jokainen olisi lähtemässä tekemään. Teet hyvää omalle tilille ja pelastat maailman samassa. Tosin nostaahan ihan mukavaa liksaa vapaaehtoistyön johtoporras, joka ns. kokopäiväisesti sitä "työtä" tekee. Eli oman siivunsa nappaa joku [...]
      Tässähän on sellainen hauska seikka, että minulle maksettiin jopa 12€/h siitä, että "kerjäsin tonkan kanssa rahaa" kadulla.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: vapaaehtoistyö, vapaaehtoinen, työ, työnhaku, työpaikka, palkka, korvaus, ilmainen