Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mietteitä munista

Kananmunat puhuttavat Facebookissa.
Mietteitä munista

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 65 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. kynsilakka 13.3.2014 2:43
      Tulos: +504 (524 ääntä)
      Sinna on ainaki äitiinsä tullu.

      Lainaa

    2. Tulos: -70 (222 ääntä)
      Mitä mä just luin?

      Lainaa

    3. Tulos: +601 (717 ääntä)
      mortal1ty: Mitä mä just luin?
      Facebook-päivityksiä. Miten se ei käynyt tuosta selväksi?

      Lainaa

    4. Tulos: +146 (250 ääntä)
      Haluan samaa mitä Joona on vetänyt. :D

      Lainaa

    5. Tulos: +112 (144 ääntä)
      Joskus se naamapalmu ei vaan riitä kertomaan :l

      Lainaa

    6. Hupsuja ollaan kaikki 13.3.2014 4:00
      Tulos: -29 (123 ääntä)
      Aika ihana toi Joonan "pitääks mun ny vaan odottaa et jotain tapahtuu?" Siinä se on ollut kuuntelevinaan piipitystä ja raapinu päätään, että mites ny... :3 Ja hei, Sinna on jossain nähny kauniita kullankeltasia ankanpoikasia, kyllä mie vaan voin nähdä tässä keltaisuus-jutussa ihan selkeen logiikan. :P Eiks se valkuaisosio oo vaan lähinnä kehittyvän tipusen ravintovarastona siinä? Miten huonoin eväin oon päässy yliopistoon sisään, valaiskaa toki. :)

      Lainaa

    7. Tulos: -90 (160 ääntä)
      mee: Facebook-päivityksiä. Miten se ei käynyt tuosta selväksi?
      ei ulostetta, Sherlock?

      Lainaa

    8. Tulos: +19 (115 ääntä)
      Hupsuja ollaan kaikki: Aika ihana toi Joonan “pitääks mun ny vaan odottaa et jotain tapahtuu?” Siinä se on ollut kuuntelevinaan piipitystä ja raapinu päätään, että mites ny… :3 Ja hei, Sinna on jossain nähny kauniita kullankeltasia ankanpoikasia, kyllä mie vaan voin nähdä tässä keltaisuus-jutussa ihan selkeen logiikan. Eiks se valkuaisosio oo vaan lähinnä kehittyvän tipusen ravintovarastona siinä? Miten huonoin eväin oon päässy yliopistoon sisään, valaiskaa toki.
      Öhh.. Kananmunahan on solu. Se keltuainen on solun tuma. Ja nääeväät on saatu ihan peruskoulusta parisenkymmentä vuotta sitten..

      Lainaa

    9. Tulos: +59 (69 ääntä)
      Täytyy sanoo et Kiran jutut meni _todella_ ohi ja yli. Tai sitten on liian aikaista näin nerokkaille jutuille.

      Lainaa

    10. Tulos: +87 (107 ääntä)
      Minä tahdon tykätä Miron kommentista.

      Lainaa

    11. Tulos: -17 (53 ääntä)
      Itse asiassa siitä kananmunasta saattaa keittäessä kuulua piipitystä. En tiiä miks. Ja on mullaki noita höyhenmunia ollu. Ja munia joissa on jotain ruskeeta möhnää päällä :o

      Lainaa

    12. Tulos: +235 (241 ääntä)
      Ku eihän ihmisten lapset oo munassa ku ne plumpsahtaa ulos?
      Niimpä. Olen myös ihmetellyt, että miksi kävelemme paikasta toiseen, kun voisimme lentää ihan hyvin. Tai miksi rakennamme taloja, kun voisimme asua pesässä korkealla puussa. Todella outoa...

      Lainaa

    13. Kapteeni koukku 13.3.2014 8:36
      Tulos: +47 (57 ääntä)
      mortal1ty: ei ulostetta, Sherlock?
      Ei ainakaan kuorella.

      Lainaa

    14. Tulos: +170 (198 ääntä)
      Miten tämä kananmuna -asia on ihmisille jatkuvastin jokin suuri mysteeri? Muna on munivan eläimen (lintu, sammakko, hämähäkki, hyönteiset, matelijat jne.) munasolu. Ei siis mitkään "kanan tai hämähäkin menkat" niinkuin olen joskus tällä palstalla kuullut pohdittavan, vaan yksi solu, joka muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta ovat munintavaiheessa hedelmöittyneitä. Eli "raskauksia", jos tuota nyt on pakko noin ajatella..? Linnut kuten esimerkiksi kanat voivat siis munia ilman hedelmöitystä mutta vain hedelmöittyneistä munista syntyy poikasia. Eli jos saat sellaisen kanan, joka ei ole eläessään kukkoa tavannut munasta tipun aikaiseksi, olet todistamassa kanojen Jeesuksen syntymää... Kun kana munii, tipun ei katsota syntyneen vaikka muna olisikin hedelmöittynyt. Ajattele munan kuorta ikäänkuin ulkoistettuna kohtuna. Poikanen "syntyy" kun se kuoriutuu ulos munasta. Ja kana ei muni peräsuolestaan Kira! Kananmunan kehittyminen munasarjassa keltarakkulasta valmiiksi munaksi kestää kaikkiaan noin 24 tuntia. Kana munii enimmillään munan päivässä. Missä vaiheessa kana kävisi kakalla, jos sen peräsuoli olisi jo munimisen osalta tuossa käytössä? Kärsisi parka megaluokan ummetuksesta kaiken lisäksi, jos suoli olisi noin tukossa kaiken aikaa vai mahtuisiko kakka muka kulkemaan munan ohi?

      Lainaa

    15. Tulos: +97 (109 ääntä)
      piip: Itse asiassa siitä kananmunasta saattaa keittäessä kuulua piipitystä. En tiiä miks. Ja on mullaki noita höyhenmunia ollu. Ja munia joissa on jotain ruskeeta möhnää päällä
      Mullakin löytyy paidasta äidin pitkiä hiuksia, jos olen käynyt sen luona kylässä... Ja hieman radikaalimpana versiona: jos kana munii munan sisältään ja mahdollisesti vielä istuu sen päällä ennen kuin ihminen käy sen keräämässä talteen niin olisi varmasti hyvin epätodennäköistä ettei yhteenkään munaan olisi liimaantunut kuoreen pientä untuvaa kanasta. Ota se vaikka tervehdyksenä munan sinulle syötäväksi munineelta yksilöltä? Kananmunan kuoressa on ilmakanavia, jotka mahdollistavat ilman pääsyn munaan ja kosteuden haihtumisen eli tuo varmaan selittäsi sen piipityksen ja ne pienet kuplat kun pudotat munan keitinveteen? Munaa suojaa vahamainen kerros, kutikula, kuoren päällä... Voisiko se olla tuo kuvailemasi möhnä? Muista myös, että munat tulevat elävästä eläimestä eikä kliiniseltä tehtaan liukuhihnalta.

      Lainaa

    16. Tulos: +35 (45 ääntä)
      "Oon ihan varma että se just piipitti!" Täydellinen hajoaminen :'D

      Lainaa

    17. Tulos: -46 (60 ääntä)
      Sain näistä teksteistä syövän

      Lainaa

    18. Tulos: +32 (72 ääntä)
      piip: Itse asiassa siitä kananmunasta saattaa keittäessä kuulua piipitystä. En tiiä miks. Ja on mullaki noita höyhenmunia ollu. Ja munia joissa on jotain ruskeeta möhnää päällä
      "jotain ruskeaa möhnää päällä"... Se oli kanan paskaa, sori vaan :P Kanojen, kuten kaikkien lintujen munat tulevat kyllä ulos juurikin kloaakkiaukosta eli niiden "anaalista" joten kana käyttää samaa kanavaa munimiseen ja p*skomiseen. Muna ei kylläkään kehity missään kanan peräsuolessa vaikka tällaisen päätelmän voisi äkkiseltään tehdä, vaan kanan "munintasarjojen" ulostuloaukko sekä suoliston poistoaukko yhdistyvät kanan takapään sisällä yhdeksi ja samaksi tunneliksi. (Vähän samaan tapaan naisten ulkoa katsottuna yhteen ja samaan aukkoon -vaginaan- päättyy sekä virtsarakon että lisääntymiselimien poistokanavat. Suomeksi: pissakanava ja kersakanava) Luomukananmunissa, joiden päällä kana ehtii parhaassa tapauksessa makoilla tuntikausia ennen munien keräämistä on usein kiinni untuvia ja höyheniä. Ja ne ovat liimaantuneet siihen kiinni juurikin sillä "jollain ruskealla möhnällä" eli kanan ulosteella. Kanamunia ei voi pestä huolitteluvaiheessa ennen kennoihin pakkaamista koska se tukkii/pilaa kuoren ilmatiehyet ja kananmuna pilaantuu paljon nopeammin kuin ei-kasteltu muna. terveisin: Luomufarmin ex-renki

      Lainaa

    19. Tulos: +8 (22 ääntä)
      Mulla varmaan nyrjähti jotain päässä kun luin tuon Sinnan jutun...

      Lainaa

    20. Tulos: +175 (181 ääntä)
      Jotenkin alkaa väsyttämään nämä "Sain näistä teksteistä syövän", "Mitä mä just luin" tai "Menen itkemään" -tyyliset kommentit. Nyt nousussa on kommentti "Haluan samaa kamaa mitä X on vetänyt" Ja miks ne saa niin paljon plussaa!?

      Lainaa

    21. Väestötieteilijä 13.3.2014 11:31
      Tulos: +32 (52 ääntä)
      Vastoin yleistä harhaluuloa Internet, sosiaalinen media, älypuhelimet ym. teknologinen kehitys eivät ole tehneet ihmisistä aiempaa tyhmempiä. Sen sijaan kaikkien ihmisten jatkuva kytkös verkkoon mahdollistaa oman tyhmyyden esilletuonnin huomattavasti aiempaa helpommin. Vaikka näin demokratiassa toisinaan hirvittääkin, kun kaikenlaisten vatipäiden äänet ovat viime kädessä yhtä arvokkaita kuin järkevienkin, en silti kritisoi tai toivo tilanteeseen parannusta. Tyhmille ihmisille naureskelu on hyvää ajanvietettä, enkä muutenkaan kaipaa lisää älykkyydeltään itseni tasoisia kilpailijoita yhteiskunnan huipulle. Antaa kaikkien kukkien kukkia - myös niiden aivan ilmiömäisen ääliömäisten kukkien :)

      Lainaa

    22. Tulos: -27 (43 ääntä)
      Sinänsä Kira esitti ihan hyvän kysymyksen. Kuinka moni osaa selittää, että miksi on olemassa nisäkkäitä ja ei-nisäkkäitä?

      Lainaa

    23. Tulos: -20 (40 ääntä)
      Hupsuja ollaan kaikki: Aika ihana toi Joonan “pitääks mun ny vaan odottaa et jotain tapahtuu?” Siinä se on ollut kuuntelevinaan piipitystä ja raapinu päätään, että mites ny… :3 Ja hei, Sinna on jossain nähny kauniita kullankeltasia ankanpoikasia, kyllä mie vaan voin nähdä tässä keltaisuus-jutussa ihan selkeen logiikan. Eiks se valkuaisosio oo vaan lähinnä kehittyvän tipusen ravintovarastona siinä? Miten huonoin eväin oon päässy yliopistoon sisään, valaiskaa toki.
      Kyl se keltuainen on sen linnunpoikasen ravintoa. Keltuainen on ravinteikkaampaa, ku valkuainen ja se poikanen vetää eka sen keltuaisen.

      Lainaa

    24. Tulos: -16 (22 ääntä)
      Tiedättekö, Joonan jutuista tulee sellainen tunne, että tarvitsisi pamauttaa otsa pöytään ja nauraa itsensä tärviölle. Itse tein juuri niin.

      Lainaa

    25. Tulos: +132 (136 ääntä)
      Pensseli: Sain näistä teksteistä syövän
      Ole onnellinen, ettet saanut keliakiaa.

      Lainaa

    26. Tulos: +10 (18 ääntä)
      piip: Itse asiassa siitä kananmunasta saattaa keittäessä kuulua piipitystä. En tiiä miks.
      Olen itse todistanut samaa!

      Lainaa

    27. Tulos: +14 (28 ääntä)
      Kanalla on vain yksi reika mista kaikki tulee ulos. Se "munakanava" yhtyy peräsuolen loppuun.

      Lainaa

    28. Tulos: +45 (51 ääntä)
      Aina jaksaa ihmetyttää miksi porukka luulee että FB on Wikipedia. Itseänikin alkoi ihmetyttää onko munissa aina keltainen keltuainen (muiden lintujen munissa? Liskon munissa? Kilpikonnan?) mutta lähdin kyllä selvittämään ihan googlailemalla...

      Lainaa

    29. Tulos: +16 (36 ääntä)
      On meilläkin kuulunut kananmunasta jotain ihme ääntä mutta ihan normimuna se oli. Kerran oli höyhen munakennossa ja siitä tuli mun onnenhöyhen.

      Lainaa

    30. Tulos: -10 (60 ääntä)
      Turhake: On meilläkin kuulunut kananmunasta jotain ihme ääntä mutta ihan normimuna se oli. Kerran oli höyhen munakennossa ja siitä tuli mun onnenhöyhen.
      Että oikein höyhen munakennossa! Ihan totta? Ja vieläpä onnenhöyhen!

      Lainaa

    31. Tulos: +4 (8 ääntä)
      tuhannen markan seteli

      Lainaa

    32. Tulos: +43 (49 ääntä)
      Yrittäkää ihmiset edes ottaa selvää asioista ennenku kommentoitte. Wikipedia: " Kuoren alla on valkuaista ja keskellä keltuainen. Keltuaisen pinnalla on alkiokeltuainen, jossa sijaitsee alkiolevy, eli munasolu. Keltuainen on alkion ravintona ennen sen kuoriutumista." "Viemärisuoleen aukeavat sekä virtsa-, suoli- että sukurauhastiehyet. Viemärisuolen katossa lähellä kloaakkia linnuilla on..." Eli: kananmuna ei itsessään ole munasolu, vaan solu sijaitsee munan sisällä keltuaisen pinnalla. Keltuainen taas toimii kehittyvälle alkiolle ravintona. Ja muna tulee ulos kloaakista, josta tulevat ulos myös kanan eritteet.

      Lainaa

    33. Tulos: 0 (16 ääntä)
      Mmmm: Että oikein höyhen munakennossa! Ihan totta? Ja vieläpä onnenhöyhen!
      Hm no mun mielestä söpöä! Vaikka niitä harvoin tulee vastaan jne :)

      Lainaa

    34. Tulos: -7 (7 ääntä)
      Ymmärtääköhän Kira itsekkään tuota omaa kysymystään? :D

      Lainaa

    35. Tulos: +48 (52 ääntä)
      joke: Haluan samaa mitä Joona on vetänyt.
      Eli munaa? :)

      Lainaa

    36. Tulos: -7 (25 ääntä)
      Tabel: Jotenkin alkaa väsyttämään nämä “Sain näistä teksteistä syövän”, “Mitä mä just luin” tai “Menen itkemään” -tyyliset kommentit. Nyt nousussa on kommentti “Haluan samaa kamaa mitä X on vetänyt” Ja miks ne saa niin paljon plussaa!?
      Annoin sulle plussan niin ei tule itku :)

      Lainaa

    37. Tulos: +37 (69 ääntä)
      Sunshine: “jotain ruskeaa möhnää päällä”… Se oli kanan paskaa, sori vaan Kanojen, kuten kaikkien lintujen munat tulevat kyllä ulos juurikin kloaakkiaukosta eli niiden “anaalista” joten kana käyttää samaa kanavaa munimiseen ja p*skomiseen. Muna ei kylläkään kehity missään kanan peräsuolessa vaikka tällaisen päätelmän voisi äkkiseltään tehdä, vaan kanan “munintasarjojen” ulostuloaukko sekä suoliston poistoaukko yhdistyvät kanan takapään sisällä yhdeksi ja samaksi tunneliksi. (Vähän samaan tapaan naisten ulkoa katsottuna yhteen ja samaan aukkoon -vaginaan- päättyy sekä virtsarakon että lisääntymiselimien poistokanavat. Suomeksi: pissakanava ja kersakanava) Luomukananmunissa, joiden päällä kana ehtii parhaassa tapauksessa makoilla tuntikausia ennen munien keräämistä on usein kiinni untuvia ja höyheniä. Ja ne ovat liimaantuneet siihen kiinni juurikin sillä “jollain ruskealla möhnällä” eli kanan ulosteella. Kanamunia ei voi pestä huolitteluvaiheessa ennen kennoihin pakkaamista koska se tukkii/pilaa kuoren ilmatiehyet ja kananmuna pilaantuu paljon nopeammin kuin ei-kasteltu muna. terveisin: Luomufarmin ex-renki
      Lintujen anatomiaan en ole perehtynyt, mutta sen kyllä tiedän ettei tule (näin selkeästi ilmaistuna) pissa ja vauvat samasta reiästä. On erikseen emättimen aukko ja virtsarakko.

      Lainaa

    38. Tulos: +16 (34 ääntä)
      Jos Kira on perhepäivähoitaja, niin sääliksi käy niitä uteliaita pikkulapsia, jotka kysyvät kaikkea mitä mieleen tulee ja vastauksena on että kananmunat tulevat anuksesta.

      Lainaa

    39. Tulos: +11 (35 ääntä)
      Kun kattoo noita nimiä näissä "siis-kattokaa-oon-vitun-tyhmä-ja-siks-söpö"- mokissa, oon tullu siihe tuloksee että ei kannata antaa tyttölapsille tommosia erikoisia nimiä koska suuresta osasta niistä tulee tämmösiä pösilöitä.

      Lainaa

    40. Tulos: +2 (10 ääntä)
      alko päätä särkemään kun luin ton Kiran jutun ja yritin hetken miettiä että mitkä kaikki ja miten päin se on saanut sekoitettua

      Lainaa

    41. Tulos: +63 (73 ääntä)
      Kanojen, kuten kaikkien lintujen munat tulevat kyllä ulos juurikin kloaakkiaukosta eli niiden “anaalista” joten kana käyttää samaa kanavaa munimiseen ja p*skomiseen. Muna ei kylläkään kehity missään kanan peräsuolessa vaikka tällaisen päätelmän voisi äkkiseltään tehdä, vaan kanan “munintasarjojen” ulostuloaukko sekä suoliston poistoaukko yhdistyvät kanan takapään sisällä yhdeksi ja samaksi tunneliksi. (Vähän samaan tapaan naisten ulkoa katsottuna yhteen ja samaan aukkoon -vaginaan- päättyy sekä virtsarakon että lisääntymiselimien poistokanavat. Suomeksi: pissakanava ja kersakanava) terveisin: Luomufarmin ex-renki
      Renki voisi mennä takaisin koulunpenkille biologiaa kertaamaan. Naisella pissakanava (virtsaputki) ja kersakanava (vagina eli emätin) eivät todellakaan pääty mihinkään yhteen ja samaan aukkoon, vaan kyllä siellä on kuule kummallakin ihan oma erillinen aukkonsa (virtsaputken suu ja emättimen aukko).

      Lainaa

    42. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Ei yhtään ihmetytä että lössi on niinkin sekaisin kun on, kun niiden kysymyksiin vastaa niiden hoitajat jotka on selvinny koulusta.. miten?

      Lainaa

    43. Hupsuja ollaan kaikki 14.3.2014 2:18
      Tulos: +10 (18 ääntä)
      MM: Yrittäkää ihmiset edes ottaa selvää asioista ennenku kommentoitte. Wikipedia: ” Kuoren alla on valkuaista ja keskellä keltuainen. Keltuaisen pinnalla on alkiokeltuainen, jossa sijaitsee alkiolevy, eli munasolu. Keltuainen on alkion ravintona ennen sen kuoriutumista.” “Viemärisuoleen aukeavat sekä virtsa-, suoli- että sukurauhastiehyet. Viemärisuolen katossa lähellä kloaakkia linnuilla on…” Eli: kananmuna ei itsessään ole munasolu, vaan solu sijaitsee munan sisällä keltuaisen pinnalla. Keltuainen taas toimii kehittyvälle alkiolle ravintona. Ja muna tulee ulos kloaakista, josta tulevat ulos myös kanan eritteet.
      Ahaa, kanan anatomia nyt selvä (taas jonkin aikaa kunnes unohdan). Puolustuksekseni voin sanoa vaan, että humanisti mikä humanisti. :P Mutta en kyllä edelleenkään pelkää kommentoida ilman että tarkastan asioita wikipediasta. Jos ei voi anonyyminä netissä olla tyhmä, niin missä sitten? o.O Jätän pätemisen nimimerkin takana teille, jotka osaatte sen paremmin.

      Lainaa

    44. Tulos: -23 (23 ääntä)
      Likainen mieli on ikuinen ilo... Terv. Otsikolla on paljon enemmän tarjottavaa kaksimielisille (:

      Lainaa

    45. Muna vai tuma 14.3.2014 7:31
      Tulos: +19 (25 ääntä)
      Aaahhhaahaa! Kippurassa nauran täällä. Kuinka monta asiaa teillä "asiantuntijoilla" voi mennä pieleen yhdessä munakeskustelussa... :D

      Lainaa

    46. Tulos: +13 (15 ääntä)
      joko mun sisäinen lapsi heräsi henkiin tai sit se on tuo huonosti nukuttu yö, mutta kakat suojakuoressa piristi mun aamua huomattavasti :D nyt voikin sit lähteä töihin ja yrittää olla taas "aikuinen"....

      Lainaa

    47. Antikristus 14.3.2014 19:48
      Tulos: +36 (38 ääntä)
      Sunshine: “jotain ruskeaa möhnää päällä”… Se oli kanan paskaa, sori vaan Kanojen, kuten kaikkien lintujen munat tulevat kyllä ulos juurikin kloaakkiaukosta eli niiden “anaalista” joten kana käyttää samaa kanavaa munimiseen ja p*skomiseen. Muna ei kylläkään kehity missään kanan peräsuolessa vaikka tällaisen päätelmän voisi äkkiseltään tehdä, vaan kanan “munintasarjojen” ulostuloaukko sekä suoliston poistoaukko yhdistyvät kanan takapään sisällä yhdeksi ja samaksi tunneliksi. (Vähän samaan tapaan naisten ulkoa katsottuna yhteen ja samaan aukkoon -vaginaan- päättyy sekä virtsarakon että lisääntymiselimien poistokanavat. Suomeksi: pissakanava ja kersakanava) Luomukananmunissa, joiden päällä kana ehtii parhaassa tapauksessa makoilla tuntikausia ennen munien keräämistä on usein kiinni untuvia ja höyheniä. Ja ne ovat liimaantuneet siihen kiinni juurikin sillä “jollain ruskealla möhnällä” eli kanan ulosteella. Kanamunia ei voi pestä huolitteluvaiheessa ennen kennoihin pakkaamista koska se tukkii/pilaa kuoren ilmatiehyet ja kananmuna pilaantuu paljon nopeammin kuin ei-kasteltu muna. terveisin: Luomufarmin ex-renki
      Muuten hyvä, mutta naisilla on kyllä ihan erikseen aukko pissalle ja vauvantekoon. Naisten alapäässä on kolme reikää: virtsa-aukko, emätin (mistä vauvat tulee ja mihin siitin työnnetään) ja peräaukko. Huvittavaa miten jotkut miehet ei sen vertaa tiedä naisen anatomiasta.

      Lainaa

    48. Antikristus 14.3.2014 19:51
      Tulos: -4 (22 ääntä)
      käpy: Kun kattoo noita nimiä näissä “siis-kattokaa-oon-vitun-tyhmä-ja-siks-söpö”- mokissa, oon tullu siihe tuloksee että ei kannata antaa tyttölapsille tommosia erikoisia nimiä koska suuresta osasta niistä tulee tämmösiä pösilöitä.
      Toivottavasti toi oli vitsi. Jos ei niin voin kertoa, ettei nimi vaikuta ihmisen älykkyyteen millään tavalla.

      Lainaa

    49. Tulos: +5 (15 ääntä)
      Jokin aika sitten leipoessani ihmettelin, kun kananmunan rikottuani taikinaan ilmestyi verta. Vähän lusikalla asiaa selvittelin ja kappas vaan, siellähän oli pienen pieni sikiö. Oli vasta sydän kehittynyt, sen lisäksi vähän päätä pilkisti. Tökin sitä ja irvistelin. Tökin vähän lisää. Sitten taas ällötti. Ehkä puolen tunnin tökittyäni viskasin taikinan menemään. Hyi, harmi kun en ottanut kuvaa.

      Lainaa

    50. Tulos: -2 (6 ääntä)
      mortal1ty: Mitä mä just luin?
      Ei voi tietää...

      Lainaa

    51. Tulos: +15 (27 ääntä)
      maatuska: Jokin aika sitten leipoessani ihmettelin, kun kananmunan rikottuani taikinaan ilmestyi verta. Vähän lusikalla asiaa selvittelin ja kappas vaan, siellähän oli pienen pieni sikiö. Oli vasta sydän kehittynyt, sen lisäksi vähän päätä pilkisti. Tökin sitä ja irvistelin. Tökin vähän lisää. Sitten taas ällötti. Ehkä puolen tunnin tökittyäni viskasin taikinan menemään. Hyi, harmi kun en ottanut kuvaa.
      Tökit taikinaa puoli tuntia ja irvistelit? On sulla huvit :).

      Lainaa

    52. Tulos: +40 (42 ääntä)
      Munien lisäksi nyt vielä reiätkin hakusessa kommenteissa. Liitynpä huutoäänestykseen: Naisella on kolme reikää, kanalla yksi.

      Lainaa

    53. Satunnainen randomi 15.3.2014 14:20
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Lintujen ja maalle munivien matelijoiden munissa on kalkkimainen tai nahkamainen kuori, joka vastaa osittain funktioltaan nisäkkäiden sikiökalvoa. Kalkkikuoren sisällä on eri kalvo, joka on munasolun varsinainen solukalvo. Tämä kalvo jää joskus keitetyssä munassa ärsyttävästi valkuaiseen kiinni. Kuoren tehtävä on säilyttää sikiön kosteus mutta sallia kaasunvaihto. Veteen munivilla eläimillä se ei ole välttämätön. Nisäkkäillä sikiökalvo pitää sikiön ja sikiöveden sisällään niin että sikiöllä on liikkumavaraa. Kalvo voi tulla sikiön mukana ulos kokonaan tai osittain, mutta yleensä se repeää synnytyksessä ja poistuu viimeistään istukan ja napanuoran mukana. Nisäkäsnaarailla "pissa- ja kakarakanava" kyllä aukeavat useimmiten samaan ruumiinaukkoon vaikkakaan eivät samaan putkenpäähän kuten esim peräsuoli ja munakanava linnuilla. Kaikilla eläimillä ei ole edes ollut erikseen munuaisia ja virtsarakkoa vaan suoli on hoitanut kaikkien kuona-aineiden ja ylimääräisen nesteen poiston. Sama putkenpää on toiminut poistumisreittinä kaikelle ulos tulevalle. Nisäkäsuroksillahan tämä pissa- ja suvunjatkokanava päättyvät yhä tänä päivänäkin samaan putkenpäähän.

      Lainaa

    54. Tulos: +10 (10 ääntä)
      kaali: Niimpä. Olen myös ihmetellyt, että miksi kävelemme paikasta toiseen, kun voisimme lentää ihan hyvin. Tai miksi rakennamme taloja, kun voisimme asua pesässä korkealla puussa. Todella outoa…
      Hyvä huomio. Käveleminen on jotenkin tylsää, vanhanaikaista ja rasittavaa. Lentäminen olisi paljon näppärämpään. Asumiskustannuksista puhumattakaan, kuka hitto edes jäisi tänne siperiaan kun voi ottaa äkkilennon etelään.

      Lainaa

    55. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Hupsuja ollaan kaikki: Aika ihana toi Joonan “pitääks mun ny vaan odottaa et jotain tapahtuu?” Siinä se on ollut kuuntelevinaan piipitystä ja raapinu päätään, että mites ny… :3 Ja hei, Sinna on jossain nähny kauniita kullankeltasia ankanpoikasia, kyllä mie vaan voin nähdä tässä keltaisuus-jutussa ihan selkeen logiikan. Eiks se valkuaisosio oo vaan lähinnä kehittyvän tipusen ravintovarastona siinä? Miten huonoin eväin oon päässy yliopistoon sisään, valaiskaa toki.
      Aika huonoin. Valkuainen on proteiinia, josta kudokset rakentuvat. Ruskuaispussi on lähinnä kolesterolia eli rasvaa ja se on ravintovarasto. Kehittyvä sikiö tarvitsee ravintoa, jota se saa napanuoran kautta ruskuaisesta aivan kuten ihmissikiö istukan kautta äitinsä verenkierrosta. Kun tipu kuoriutuu, sillä voi olla napanuora ja ruskuaispussin jämät vatsan ulkopuolella, mutta ne imeytyvät pian sisään. Sitten on pakko alkaa syödä omin nokin. Ihmisen sikiöllä ei ole kalkkikuorta suojana, koska sitä ei haudota elimistön ulkopuolella. Ihmisen uloste ei myöskään tarvitse mitään suojakoteloa ympärilleen, koska useimmat eivät yritä hautoa siitä poikasia.

      Lainaa

    56. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Terror: Hyvä huomio. Käveleminen on jotenkin tylsää, vanhanaikaista ja rasittavaa. Lentäminen olisi paljon näppärämpään. Asumiskustannuksista puhumattakaan, kuka hitto edes jäisi tänne siperiaan kun voi ottaa äkkilennon etelään.
      Mikäs siinä, jos olet valmis syömään matoja ja kuoriaisia kaksi kertaa oman painosi päivässä.

      Lainaa

    57. Hörhöjä kaikkialla 18.3.2014 10:05
      Tulos: 0 (8 ääntä)
      On siinä taas perhepäivähoitaja..huokaus..

      Lainaa

    58. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Missä uudet mokat?!?!?!?!?

      Lainaa

    59. Tulos: 0 (6 ääntä)
      wiseguy: Sinänsä Kira esitti ihan hyvän kysymyksen. Kuinka moni osaa selittää, että miksi on olemassa nisäkkäitä ja ei-nisäkkäitä?
      Evoluutio. Lue siitä...

      Lainaa

    60. Tulos: +1 (1 ääni)
      http://www.feissarimokat.com/2011/04/paasiaisen-pohdinnat/

      Lainaa

    61. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Hoidan koiraa ja kissaa päivisin. En hoida ihmislapsia onneksi koska itse kyselen kaikenlaisia ja mietin liikaa asioita.

      Lainaa

    62. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Sunshine: “jotain ruskeaa möhnää päällä”… Se oli kanan paskaa, sori vaan Kanojen, kuten kaikkien lintujen munat tulevat kyllä ulos juurikin kloaakkiaukosta eli niiden “anaalista” joten kana käyttää samaa kanavaa munimiseen ja p*skomiseen. Muna ei kylläkään kehity missään kanan peräsuolessa vaikka tällaisen päätelmän voisi äkkiseltään tehdä, vaan kanan “munintasarjojen” ulostuloaukko sekä suoliston poistoaukko yhdistyvät kanan takapään sisällä yhdeksi ja samaksi tunneliksi. (Vähän samaan tapaan naisten ulkoa katsottuna yhteen ja samaan aukkoon -vaginaan- päättyy sekä virtsarakon että lisääntymiselimien poistokanavat. Suomeksi: pissakanava ja kersakanava. terveisin: Luomufarmin ex-renki
      Anteeks mitä vittua? Millähän biologian tunnilla olet ollut kun väität että pissareikä(virtsaputken suu) olisi vaginassa alias emätin.. virtsaputki päättyy klitoriksen alapuolelle eli aika kauas emättimestä.. huhheijjaa..

      Lainaa

    63. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Kana: Muna on munivan eläimen (lintu, sammakko, hämähäkki, hyönteiset, matelijat jne.) munasolu. Ei siis mitkään “kanan tai hämähäkin menkat” niinkuin olen joskus tällä palstalla kuullut pohdittavan, vaan yksi solu, joka muutamaa poikkeustapausta lukuunottamatta ovat munintavaiheessa hedelmöittyneitä.
      Luomumunat voivat periaatteessa olla hedelmöittyneitä koska luomukanaloissa saattaa olla kukkojakin. Tavalliset kananmunat eivät koskaan ole hedelmöittyneitä koska niissä tehokanaloissa ei ole kukkoja.

      Lainaa

    64. Talvenkestävä kirsikka 6.11.2020 13:58
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Ärsyttää suunnattomasti sekä facessa että täällä mokissa ihmiset, jotka katsoo parhaaksi johonkin omasta mielestään outoon postaukseen vastata ""Nimi", mitä? tai "Mitä mä just luin..?". Ikään kuin turhanpäiväinen ääneen päivittely tekisi heistä jollain lailla viisaampia ja parempia ihmisiä - koska henkilö joka päivittelee tietenkin on viisaampi ja siksi päivittelee.

      Lainaa

    65. Tulos: -1 (1 ääni)
      piip: Itse asiassa siitä kananmunasta saattaa keittäessä kuulua piipitystä. En tiiä miks. Ja on mullaki noita höyhenmunia ollu. Ja munia joissa on jotain ruskeeta möhnää päällä :o
      Se ruskea töhnä on paskaa

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: muna, kananmunat, munat, kuoret, kana, tipu, keltainen, keittää