Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lapsuustraumat

Näin lapsuuden traumat vaikuttavat aikuisiin ihmisiin.
Lapsuustraumat

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 55 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +697 (771 ääntä)
      Meijulla ei pitäisi olla ongelmaa, jos hän vain itse tapaa pojan vanhemmat, Hänen pitää vain varoa esittelemästä isäänsä heille...

      Lainaa

    2. Tulos: +328 (642 ääntä)
      Meiju jätä kaikki merkkivaatteet ja maalliset omaisuudet sitten kotiin. Ota hämäykseksi mukaasi nokia 3310 ettei heillä ole houkutusta nähdä sinua uudestaan.

      Lainaa

    3. Tulos: +313 (411 ääntä)
      Romanit ovat ihan harmitonta porukkaa. Romaaneja puolestaan kannattaa välttää. Ainoa todettu kyseisen heimon edustaja on tosin Janina, mutta hän on sitäkin vaarallisempi. http://www.feissarimokat.com/2013/03/janina-iskee-jalleen/

      Lainaa

    4. Aadolf Kärki 26.12.2013 6:42
      Tulos: +229 (247 ääntä)
      Olen nähnyt tarpeeksi instrumentteja tietääkseni tarinan kulun.

      Lainaa

    5. Tulos: +38 (346 ääntä)
      Meijulla on itsesuojeluvaistoa, joka tämän päivän lapsilla on käymässä harvinaiseksi tehokkaan koulun toimesta suoritetun aivopesun johdosta.

      Lainaa

    6. Tulos: +51 (137 ääntä)
      Ei ne syö, vaan kidnappaavat :) eli no worries.

      Lainaa

    7. Tulos: +96 (228 ääntä)
      Kotimies: Meijulla on itsesuojeluvaistoa, joka tämän päivän lapsilla on käymässä harvinaiseksi tehokkaan koulun toimesta suoritetun aivopesun johdosta.
      Ai siis mitä aivopesua koulussa suoritetaan? Joskus ala-asteella kyllä valehtelivat että joulupukki on totta ja jumala on olemassa, mutta eivät kyllä kertaakaan väittäneet romaneja vaarattomiksi.

      Lainaa

    8. Tulos: -29 (127 ääntä)
      romanit on pelottavii kyl o';

      Lainaa

    9. Tiitiäinenn 26.12.2013 13:09
      Tulos: +105 (117 ääntä)
      Miska parka, jotkut ne pienenä kokee vähän liikaakin mitä pitäisi :D

      Lainaa

    10. Tulos: -60 (170 ääntä)
      bethos: Ai siis mitä aivopesua koulussa suoritetaan? Joskus ala-asteella kyllä valehtelivat että joulupukki on totta ja jumala on olemassa, mutta eivät kyllä kertaakaan väittäneet romaneja vaarattomiksi.
      aijai, kyllä ne väittää että vähemmistöt on ihan yhtä suomalaisia kuin muutkin. ja että ei ne kaikki niitä rikoksia tee ja että päihteistä kaikki on vaarallisia ja syntiä, koulu on ala-asteella yhtä propagandaa

      Lainaa

    11. Tulos: +134 (158 ääntä)
      "Ny treenataaan koko viikko" ROFL

      Lainaa

    12. Tulos: +146 (280 ääntä)
      Kai tossa vähemmistössäkin on jees porukkaa, mut se on ikävää ku 99% pilaa 1% maineen.

      Lainaa

    13. Tulos: -4 (180 ääntä)
      Jos joku ihan välttämättä haluaa olla tekemisissä yhdenkään romanin kanssa, niin hän on siis valmis luopumaan rahoistaan ja kaikesta arvokkaasta omaisuudestaan. Romanien uskonnollisuus on vain urbaanilegendaa.

      Lainaa

    14. nokkahuiluhermanni 26.12.2013 20:16
      Tulos: +62 (150 ääntä)
      Romanit kieltämättä ärsyttävää sakkia, hoilaa ja riehuu taukoomatta ostareilla, esittelee miekkailuliikkeitä rullatulla mainoslehtisellä ja jotain hiton hyppypotkua ja muita tosii siistejä taisteluliikkeitään, pomppii päättömästi ympäriinsää, tanssii ja laulaa jotain iskelmää tai muka isosta varustuksestaan ja kertoo hurjii tarinoita mitä ovat kokeneet, vaikka mitään ei oo elämällään tehny.

      Lainaa

    15. Tulos: +81 (167 ääntä)
      tuulikki58: Jos joku ihan välttämättä haluaa olla tekemisissä yhdenkään romanin kanssa, niin hän on siis valmis luopumaan rahoistaan ja kaikesta arvokkaasta omaisuudestaan. Romanien uskonnollisuus on vain urbaanilegendaa.
      Eli siis romanit ovat varkaita koska eivät oikeasti ole uskonnollisia. Voi hyvää päivää tätä nettilogiikkaa. Ihmisen pitää olla jeesuksen kanssa väleissä ollakseen varastamatta? Olen huomannut että romaneja edelleenkin potkitaan aivan surutta kaikessa yleisessä keskustelussa. En ole sosiologi enkä tiedä paljonko eri ryhmissä on rikollisuutta, sanonpa vain että olisi varmaan aika vaikeaa osallistua hyödyllisesti yhteiskuntaan jos yhteiskunta luulee tulevansa syödyksi. Syy ei ole välttämättä vain yhdellä puolella.

      Lainaa

    16. Tulos: -17 (75 ääntä)
      Tiitiäinenn: Miska parka, jotkut ne pienenä kokee vähän liikaakin mitä pitäisi
      Parka? Miska lienee kymmenvuotiaasta ylöspäin aina katsonut sitä videota yksinollessaan.

      Lainaa

    17. Puolikiero_savolainen 27.12.2013 7:45
      Tulos: +38 (142 ääntä)
      Sannni: Eli siis romanit ovat varkaita koska eivät oikeasti ole uskonnollisia. Voi hyvää päivää tätä nettilogiikkaa. Ihmisen pitää olla jeesuksen kanssa väleissä ollakseen varastamatta? Olen huomannut että romaneja edelleenkin potkitaan aivan surutta kaikessa yleisessä keskustelussa. En ole sosiologi enkä tiedä paljonko eri ryhmissä on rikollisuutta, sanonpa vain että olisi varmaan aika vaikeaa osallistua hyödyllisesti yhteiskuntaan jos yhteiskunta luulee tulevansa syödyksi. Syy ei ole välttämättä vain yhdellä puolella.
      No minkähän takia heitä "potkitaan"? Olisiko Suomen kansa saanut tarpeekseen tästä laillisesta rosvoamisesta? Poliisi ei tee mitään, koska se on syrjintää muuten. Ideologinen, vasemmistolainen maailmanparantaja; olen ollut muutamassa myymälässä töissä elämäni aikana ja ehdottomasti suurin osa näpistelyistä tapahtui romanien toimesta. Ja näin on ollut myös kaikkialla, joissa on ollut kavereita töissä. Tunnen myös elämässään menestyneitä romaneita, jotka ei varasta. He nyt vaan omien sanojensakin mukaisesti ovat hyvin pieni marginaali Suomessa..

      Lainaa

    18. Romanipelko täälläki 27.12.2013 10:11
      Tulos: +81 (97 ääntä)
      Tosin ei isän ansiota. Vaan koska muutimme hyvin rauhattomaan paikkaan missä oli yksi romaniperhe, ja sitten toinen (en tiedä heidän uskontoaan). Vihasivat toisiaan. Poliisit kävivät aika usein ja siellä sai pelätä henkensä edestä. Varastelu nyt oli se pienin juttu, mutta ei kannattanut jättää mitään edes omaan pihaan, ellet halunnut sitä menettää. Siinä pelossa eläminen jätti hirveät traumat, enkä sille voi mitään. Pelko siitä että joku kävisi käsiksi viereisellä metsätiellä oli todenmukainen, kun niin omille sisaruksillekkin oli sen 5 kertaa käynyt. Kylmä hiki päivittäin. Eikä ne huutelutkaan sen kivempia olleet. Rasistiksi väittävät. Mutten silti sano olevani sitä. En vihaa ketään, pelkään vain senkin edestä.

      Lainaa

    19. Hörhöjä kaikkialla 27.12.2013 10:14
      Tulos: +32 (100 ääntä)
      "Olen huomannut että romaneja edelleenkin potkitaan aivan surutta kaikessa yleisessä keskustelussa" Mistähän johtuisi? Taitaisi olla eräillä peiliin katsomisen paikka!

      Lainaa

    20. Tulos: -19 (39 ääntä)
      anime -1

      Lainaa

    21. Tulos: -16 (106 ääntä)
      Ihanasti kukkii tämä rasismi täällä. Sitä en kiellä etteivätkö romanit suorittaisi enemmän rikoksia kuin ehkä muut kansalaisuudet, mutta pidetään kuitenkin mielessä se että yksilöt ovat yksilöitä eikä ketään saa määritellä rodun mukaan. Se on silti ihan oikea ongelma, että romanien keskuudessa on hyvin paljon tämäntyylistä pikkurikollisuutta... voisiko sitä jo järjestäytyneeksi rikollisuudeksi sanoa?

      Lainaa

    22. Puolikiero_savolainen 27.12.2013 12:40
      Tulos: +39 (61 ääntä)
      Dents: Ihanasti kukkii tämä rasismi täällä. Sitä en kiellä etteivätkö romanit suorittaisi enemmän rikoksia kuin ehkä muut kansalaisuudet, mutta pidetään kuitenkin mielessä se että yksilöt ovat yksilöitä eikä ketään saa määritellä rodun mukaan.Se on silti ihan oikea ongelma, että romanien keskuudessa on hyvin paljon tämäntyylistä pikkurikollisuutta… voisiko sitä jo järjestäytyneeksi rikollisuudeksi sanoa?
      Olet mielestäni oikeilla jäljillä. Kyseessä on nimenomaan mielestäni järjestäytyneestä rikollisuudesta. Poliisi ja ennen kaikkea KRP ei vaan halua tai uskalla puuttua tähän, sillä se toisi mahdottoman kohun syrjinnästä ja rasismista. Edelleen korostan, että on paljonkin "hyviä" romanikansalaisia, mutta rehelliset yrittäjät kärsivät tästä hävikistä joskus ankarastikin ja se ei vaan ole oikein.

      Lainaa

    23. Tulos: +21 (65 ääntä)
      99% pilaa loppujen maineen.

      Lainaa

    24. walencia667 28.12.2013 3:40
      Tulos: -30 (56 ääntä)
      Ah! Ja nyt Meijun huomionhakuisuus on palkittu kun sai tilapäivityksensä tännekin. "Mä oon niiiin erilainen!!" Meiju, et ole. Vaan nolo.

      Lainaa

    25. Tulos: +15 (33 ääntä)
      Joakim: anime -1
      Olenko mä sokea, vai sää tyhmä, mut mä en kyl missään täs mitään animea näyhny... Tai jos tuota alempaa mokaa tarkotit, ni kyllä ne ihan lihaa ja luutakin olevat japskit työntää jos jonkinlaista esinettä paikkoihin, joihin ne eivät kuuluisi "pornon" nimissä...

      Lainaa

    26. Tulos: +47 (61 ääntä)
      romanit kerran yritti myyä eksälle autoa. ei siinä mitään, mutta se oli eksän auto mitä ne yritti sille myyä.

      Lainaa

    27. Tulos: +18 (40 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Kyseessä on nimenomaan mielestäni järjestäytyneestä rikollisuudesta.
      Miten jonkun rodun/uskonnon yksilöiden ryöstelyt ovat järjestäytynyttä rikollisuutta? Ei romaneilla mitään järjestäytynyttä rikollisjärjestöä ole, vaan romanit ryöstelevät keskimäärin enemmän kuin muut. Juuri siksi "poliisi ei tee mitään", koska kokonaista kansaa vastaan tehtävät toimenpiteet ovat nimenomaan rasismia ja syrjintää. Ajattele nyt, jos valkoiset miehet ryöstelisivät keskimäärin enemmän, pitäisikö poliisin tehdä jotain rutiinitarkastuksia valkoisille miehille? Se olisi sinusta oikeutettua? Eiköhän järkevin toimenpide olisi kitkeä näpistelyä kokonaisuutena, tai ehkä kieltää ne helvetin typerät hameet.

      Lainaa

    28. Tulos: +13 (27 ääntä)
      Boss93: Olenko mä sokea, vai sää tyhmä, mut mä en kyl missään täs mitään animea näyhny… Tai jos tuota alempaa mokaa tarkotit, ni kyllä ne ihan lihaa ja luutakin olevat japskit työntää jos jonkinlaista esinettä paikkoihin, joihin ne eivät kuuluisi “pornon” nimissä…
      Tää on vaan yks meemi jossa kaikkeen vähääkään japaniin liittyvään postaukseen miinustetaa animea ku vihaajien mielestä kaikki japanissa on animea ja kaikki anime on hentaita (pornoa).

      Lainaa

    29. Tulos: -19 (55 ääntä)
      Harvinaisen sairasta sakkia täällä kommentoimassa.

      Lainaa

    30. Tulos: -13 (53 ääntä)
      Sinänsä ymmärrän Meijua, erilaisuus pelottaa, ja varsinkin kun isäukko mennyt moisia puhelemaan. Se on sitte eri asia, pääseekö pelosta yli ja onnistuuko tapaamaan pojan perheen ajatellen, että ihmisiä nämäkin on.

      Lainaa

    31. Tulos: -1 (85 ääntä)
      Tämä kommentointi saa minut menettämään uskoni suomalaisten sivistyksen tasoon. Järkyttävää yleistämistä ja suoraa aggressiota yksittäistä ihmisryhmää kohtaan. Muistuttaa lähinnä rotuerottelun aikaista argumentointia, ja perustelutkin ovat samalla tasolla: "tutun tuttu on nähnyt kun romani varastaa, näin ollen kaikki romanit ovat varkaita". Meijun pelon ymmärrän, eihän traumoille mitään voi ja onneksi hän on sentään kyennyt pääsemään syvälle juurtuneista ennakkoluuloistaan eroon. Suosittelisin samaa teille muillekin.

      Lainaa

    32. Tulos: +36 (56 ääntä)
      Ihan kyllä useammankin romanin olen tuntenut, ja kaveriksikin paria voin kutsua. Nuoremmat romanit eivät tosiaankaan muuta tee kun varastelevat ja tappelevat. Kouluissa tai töissähän ne eivät yleensä käy. Varastetut puhelimet löytyy taskusta. Yhdeltä kaverilta on varastettu peevee noin kolme kertaa, yhden kerran tiedän satavarmasti romanin suorittamaksi. Autojakin on varastanut useamman, ja ajanut ne sitten puuhun, päätyen sairaalaan. Sitten yks romani josta kuulee huhua oli kännipäissään tökännyt joltain tyypiltä silmän irti Kouvolan keskustassa. Romanitalojen ympärillä ei kehtaa edes liikuskella kun romanit sieltä sen verran tuimasti tuijottaa. Kaverilla tuli riitaa romanin kanssa nakkikioskilla niin viereen ajoi auto täynnä keski-ikäisiä romaneja ja tokaisivat että eiköhän toi touhu lopu tai tullaan kättä pidempien kanssa morjestamaaan. Toki pari ihan mukavaakin romania tiedän, mutta kyllä nää pääosin tuppaavat vaan olemaan varastelevia, työtä tekemättömiä rettelöitsijöitä, joille ei voi sanoa sanaakaan vastaan tai tulee suvun kanssa vähän morjestamaan, puukkojen sun muiden kanssa.

      Lainaa

    33. Tulos: +31 (45 ääntä)
      Romanit: Nuoremmat romanit eivät tosiaankaan muuta tee kun varastelevat ja tappelevat. Kouluissa tai töissähän ne eivät yleensä käy.
      Tässähän ne avainsanat aika pitkälti tulivat: eivät käy koulua. Jos elää tässä yhteiskunnassa eikä käy edes peruskoulua, niin mitähän se elämä juuri muuta voi olla kuin varastelua ja tappelua - tämä koskee ihan ketä tahansa, ei vain romaneja. Tämä on se ongelma, johon pitäisi puuttua, mutta yhtäkään viranomaista ei tunnu kiinnostavan, että suhteellisen suuri vähemmistö jättää enimmäkseen oppivelvollisuutensa suorittamatta. Vikaa on myös romaneissa, jotka eivät monesti halua integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan, koska se tarkoittaisi väistämättä joistakin perinnäistavoista luopumista.

      Lainaa

    34. Penttipenore 31.12.2013 4:10
      Tulos: -10 (32 ääntä)
      Menkääs ny vähä jokainen mitätön paskaläjä itteensä.

      Lainaa

    35. Hottentotti 31.12.2013 9:48
      Tulos: 0 (62 ääntä)
      Mannet on vaikuttaneet "kulttuurillaan" meillä Suomessa jonkun 500 vuotta. Tässä ajassa ne apinat ei ole oppineet edes lukemaan ja sekin on niiden oma valinta. Joo, ei kaikki oo perseestä mutta suurin osa on. Se riittää mulle.

      Lainaa

    36. Puolikiero_savolainen 31.12.2013 15:03
      Tulos: +18 (44 ääntä)
      Rawr: Miten jonkun rodun/uskonnon yksilöiden ryöstelyt ovat järjestäytynyttä rikollisuutta? Ei romaneilla mitään järjestäytynyttä rikollisjärjestöä ole, vaan romanit ryöstelevät keskimäärin enemmän kuin muut. Juuri siksi “poliisi ei tee mitään”, koska kokonaista kansaa vastaan tehtävät toimenpiteet ovat nimenomaan rasismia ja syrjintää. Ajattele nyt, jos valkoiset miehet ryöstelisivät keskimäärin enemmän, pitäisikö poliisin tehdä jotain rutiinitarkastuksia valkoisille miehille? Se olisi sinusta oikeutettua? Eiköhän järkevin toimenpide olisi kitkeä näpistelyä kokonaisuutena, tai ehkä kieltää ne helvetin typerät hameet.
      Huomaa ettet tiedä aiheesta paljoakaan? Romaneilla on suvuissa tietty hierarkia ja tiukat pelisäännöt. Sukujen kesken on sovittu alueet, joilla elellään rauhassa ja eletään päivärytmiä. Suvuilla on AINA se vanhin, joka on johtaja ja hänen sana on laki kaikille suvussa. Esim. se että nuorempi romani muuttaa vanhemman yläpuolelle, siis kerrosta ylemmäs, pidetään suurena loukkauksena. Kaupoissa on monesti nähty sama kuvio: pari järjestää show'n ja vie myyjän huomion ja loput näpistelee. Varastelusta en halua muuta sanoa, esim.minne saalis päätyy tms. Ymmärrätkö? Siitä ei saa puhua, voi joutua tuomiolle. Ja kun yrittäjä ei päästä näitä koplia sisään liikkeeseen, niin tuomio tulee. Ketä kiinnostaa, niin murha.infossa on tästä käynnissä mielenkiintoinen keskustelu.

      Lainaa

    37. Tulos: 0 (68 ääntä)
      Voidaanko me silti kaikki olla yhtä mieltä siitä, että Meijun faija on ollut aika perseestä?

      Lainaa

    38. Tulos: +11 (51 ääntä)
      asdgjfghc: Harvinaisen sairasta sakkia täällä kommentoimassa.
      Ainoa sairas täällä olet sinä, ja sairauden nimi on idiotismi.

      Lainaa

    39. Tulos: +11 (47 ääntä)
      Dents: Ihanasti kukkii tämä rasismi täällä. Sitä en kiellä etteivätkö romanit suorittaisi enemmän rikoksia kuin ehkä muut kansalaisuudet, mutta pidetään kuitenkin mielessä se että yksilöt ovat yksilöitä eikä ketään saa määritellä rodun mukaan.
      No johan se rasismi-korttikin lätkäistiin pöytään. Valitettavasti nämä sinun pitämäsi "yksilöt" muodostavat yhdessä _kokonaisuuden_ joten on ihan korrektia olettaa, että mannet (hups... siis romanit) varastelevat jo pelkästään "rodun" perusteella (ps. onko edes semmosta rotua olemassa kuin romani? Epäilen).

      Lainaa

    40. Tulos: +9 (37 ääntä)
      Btw, Meijuna hankkiutuisin niin kauas kuin mahdollista noista.... ellei halua morasta.

      Lainaa

    41. Tulos: +12 (40 ääntä)
      Onhan se kyllä ihan perseestä, että 99% romaneista pilaa sit sen 1% maineen.. :/

      Lainaa

    42. Tulos: +3 (17 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Huomaa ettet tiedä aiheesta paljoakaan? Romaneilla on suvuissa tietty hierarkia ja tiukat pelisäännöt. Sukujen kesken on sovittu alueet, joilla elellään rauhassa ja eletään päivärytmiä. Suvuilla on AINA se vanhin, joka on johtaja ja hänen sana on laki kaikille suvussa. Esim. se että nuorempi romani muuttaa vanhemman yläpuolelle, siis kerrosta ylemmäs, pidetään suurena loukkauksena. Kaupoissa on monesti nähty sama kuvio: pari järjestää show’n ja vie myyjän huomion ja loput näpistelee. Varastelusta en halua muuta sanoa, esim.minne saalis päätyy tms. Ymmärrätkö? Siitä ei saa puhua, voi joutua tuomiolle. Ja kun yrittäjä ei päästä näitä koplia sisään liikkeeseen, niin tuomio tulee. Ketä kiinnostaa, niin murha.infossa on tästä käynnissä mielenkiintoinen keskustelu.
      En ollut tosiaan asiasta tietoinen. Onko jotain artikkelia, josta saisi lisää tietoa?

      Lainaa

    43. Puolikiero_savolainen 2.1.2014 7:14
      Tulos: +8 (22 ääntä)
      Rawr: En ollut tosiaan asiasta tietoinen. Onko jotain artikkelia, josta saisi lisää tietoa?
      On. Oma kenttätyö, eli mene jututtamaan seuraavan kerran paikallisia romaneja ja kysy asiasta. Kaikkea ei ole internetissä.

      Lainaa

    44. Tulos: -16 (32 ääntä)
      Tuli muuten mieleen, että tapaileeko Meiju ainoastaan tätä mannea, vain koska hän sattuu olemaan söpö? Vai tarkoittaako hän "söpöllä" personallisuudeltaan ihanaa ihmistä? Musta tuntuu, että yllättävän moni tapailee ihmisiä pelkän ulkonäön perusteella. Olenko poikkeus, jos mun mielestä persoonallisuus on tärkeämpää kuin ulkonäkö? Olen siis itse vasta 19.

      Lainaa

    45. Tulos: +30 (36 ääntä)
      meh: Tuli muuten mieleen, että tapaileeko Meiju ainoastaan tätä mannea, vain koska hän sattuu olemaan söpö? Vai tarkoittaako hän “söpöllä” personallisuudeltaan ihanaa ihmistä? Musta tuntuu, että yllättävän moni tapailee ihmisiä pelkän ulkonäön perusteella. Olenko poikkeus, jos mun mielestä persoonallisuus on tärkeämpää kuin ulkonäkö? Olen siis itse vasta 19.
      Olet poikkeus. Kukaan ei koskaan ole katsonut puolisonsa persoonaa. Kaikki muut ovat huonoja ihmisiä ja katsovat ulkonäköä. Ota pokali: http://static.tumblr.com/6e85e98a04e9cf6427cc353ba4558622/cak5i53/z0cmg0iin/tumblr_static_tumblr_mcdp0wwxve1rzqravo2_400.png Sitten vähän vähemmän sarkasmilla ladattuna: Siinä ei ole mitään vikaa, jos katsoo ulkonäköä seurustelukumppania valitessa. Jos hyvin käy, sä tuijotat sitä samaa naamaa seuraavat 40 vuotta, siinä ei ole mitään vikaa, jos haluaa sen naaman olevan mukava katsoa. Ongelma tulee, jos se naama on ainoa, mikä pitää teitä yhdessä.

      Lainaa

    46. Tulos: -11 (25 ääntä)
      Neppiina: Olet poikkeus. Kukaan ei koskaan ole katsonut puolisonsa persoonaa. Kaikki muut ovat huonoja ihmisiä ja katsovat ulkonäköä. Ota pokali: http://static.tumblr.com/6e85e98a04e9cf6427cc353ba4558622/cak5i53/z0cmg0iin/tumblr_static_tumblr_mcdp0wwxve1rzqravo2_400.png Sitten vähän vähemmän sarkasmilla ladattuna: Siinä ei ole mitään vikaa, jos katsoo ulkonäköä seurustelukumppania valitessa. Jos hyvin käy, sä tuijotat sitä samaa naamaa seuraavat 40 vuotta, siinä ei ole mitään vikaa, jos haluaa sen naaman olevan mukava katsoa. Ongelma tulee, jos se naama on ainoa, mikä pitää teitä yhdessä.
      Enemmän tarkoitin sitä, että toki ulkonäöllä on väliä, mutta tärkeämpää on se ihmisen persoonallisuus. Jos joku on nätti, mutta tiedän sen olevan täys idiootti niin en tietenkään seurustelisi semmoisen kanssa. Ota sinä pokali puolestaan siitä, että tulkitset tahalleen päin vittua asiat: http://www.laatupalkinto.com/WebRoot/vilkas03/Shops/20120424-11092-105812-1/4F99/4A40/D831/D9ED/E7CF/0A28/1009/4621/lux.jpeg *aplodit*

      Lainaa

    47. Tulos: +3 (13 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Huomaa ettet tiedä aiheesta paljoakaan? Romaneilla on suvuissa tietty hierarkia ja tiukat pelisäännöt. Sukujen kesken on sovittu alueet, joilla elellään rauhassa ja eletään päivärytmiä. Suvuilla on AINA se vanhin, joka on johtaja ja hänen sana on laki kaikille suvussa. Esim. se että nuorempi romani muuttaa vanhemman yläpuolelle, siis kerrosta ylemmäs, pidetään suurena loukkauksena. Kaupoissa on monesti nähty sama kuvio: pari järjestää show’n ja vie myyjän huomion ja loput näpistelee. Varastelusta en halua muuta sanoa, esim.minne saalis päätyy tms. Ymmärrätkö? Siitä ei saa puhua, voi joutua tuomiolle. Ja kun yrittäjä ei päästä näitä koplia sisään liikkeeseen, niin tuomio tulee. Ketä kiinnostaa, niin murha.infossa on tästä käynnissä mielenkiintoinen keskustelu.
      Sinänsä olet oikeilla jäljillä, mutta kyllä ne suvut tappelevat keskenäänkin.. Romanit toki kunnioittavat vanhempia paljon enemmän kuin suomalaiset, mutta kyllä niilläkin tuo nuoriso osaa olla.. Koppavaa ? Esimerkkinä, olin viime kesänä serenassa muutaman romanin kanssa, kun sinne tuli nuorempia paikalle. Kaverin tyttö meni asiasta heille kertomaan, että siellä on jo vanhempi romani, kysyivät ketä ja totesivat ettei sillä sitten ole väliä. Tämä vanhempi romani siis joutui pentuja väistelemään vaikkei asian todellakaan kuuluisi niin mennä.. Oli siellä myös sitten pari neitiäkin jotka kyllä tiesivät pysyä eri paikassa kuin me olimme. Kävimme myös heille aina kertomassa missä tämä vanhin milloinkin on, että voivat olla sisällä tai ulkona. Itse en ole ainakaan ikinä kuullut, että joku nuorempi romani olisi muuttanut vanhemman yläpuolelle asumaan o.O

      Lainaa

    48. Tulos: +20 (28 ääntä)
      Olen ihan tavallinen harmiton nuori tyttö, tuli kyllä kerran vähän wtf fiilis kun tälläinen kolmen aikuisen romanimiehen porukka tulee vastaan ja yksi huutaa päin naamaa "haista muija vittu" :( en edes heihin päin katsonut..

      Lainaa

    49. Tulos: +9 (15 ääntä)
      bethos: Ai siis mitä aivopesua koulussa suoritetaan? Joskus ala-asteella kyllä valehtelivat että joulupukki on totta ja jumala on olemassa, mutta eivät kyllä kertaakaan väittäneet romaneja vaarattomiksi.
      Joulupukkia ei ole väitetty ala-asteella oikeaksi, vaikka sanotaan "mitä joulupukki tuo" se on vaan aina ollut tapa puhua joululahjojen saannista. Vanhemmat tän valehtelun on alottanut. Ja se mitä Jumalaan tulee riippuu uskonnosta ja sä ilmeisesti kuulut/kuuluit sillon ev. Lut. kirkkoon jq sait sellasta opetusta. Se sitten riippu itestä uskooko vai ei. Anteeksi nyt tämmöinen välikommentti mutta tuo vaan särähti korvaan.

      Lainaa

    50. Tulos: -4 (16 ääntä)
      Kyllä peruskoulu on täyttä aivopesua. Historiasta valehdellaan melkein kaikki. Ja kaikki oleellinen miten maailma joskus pyöri jätetään kertomatta. Täyttä paskaa kaikki paitsi kielet ja plus ja miinus laskut. Puhumattakaan miten maailma nykyään pyörii.... vissii akselinsa ympäri

      Lainaa

    51. Idiotsandwich 21.11.2016 15:22
      Tulos: +3 (15 ääntä)
      Dents: Ihanasti kukkii tämä rasismi täällä. Sitä en kiellä etteivätkö romanit suorittaisi enemmän rikoksia kuin ehkä muut kansalaisuudet, mutta pidetään kuitenkin mielessä se että yksilöt ovat yksilöitä eikä ketään saa määritellä rodun mukaan. Se on silti ihan oikea ongelma, että romanien keskuudessa on hyvin paljon tämäntyylistä pikkurikollisuutta… voisiko sitä jo järjestäytyneeksi rikollisuudeksi sanoa?
      A) tämä ei ole rasismia. Ei ole rasistista tehdä huomio siitä että romanit menevät omien sääntöjensä mukaan. B) suurin osa romaneista opetetaan tähän elämän tyyliin lapsesta saakka ja että eivät tuntisi jonkun omaisuuden viemisestä huonoa oloa/katumusta. C) porukan hakkaaminen sairaalankuntoon ei vissiin ole pikkurikollisuutta se että he nämä jotkin romani YKSILÖT (ettei vaa tuu kellää mieli pahaa) näpistelevät kaupoista on ehkä se kaikista pienin ongelma. Itsellänikin on romani sukua suhteellisen lähellä suvussa joten olen päässyt seuraamaan hyvinkin läheltä tätä elämäntyyliä. Romanit eivät ole pahoja ihmisiä he rakastavat perhettään ja ystäviään mutta tämä niin kutsuttu romani veri kiehahtaa hyvinkin helposti. Heiltä puuttuu niin sanotusti moraali muita kohtaan jotka eivät ole heidän kanssaan samaa mieltä siitä miten maailma toimii.

      Lainaa

    52. Hikoileva majava 7.8.2021 9:49
      Tulos: -3 (7 ääntä)
      Apua ei oo todellista. Luen näitä mokia vuonna 2021 ja huvittavaa, miten about 8 vuotta sitten ihmiset on ollu näin rasistisia ja kamalia. Ihan hirveää. No tervetuloa nykymaailmaan, missä ei tartte romaneja pelätä ja ihmiset on suvaitsevaisempia! :) Itse olen 00-syntynyt enkä ole ikinä joutunut romaneja pelkäämään, vaikka niitä on aina ollut samassa naapurustossa, koulussa ym. Yrittäkää pitää mieli avoimena älkääkä kohdelko muita ihmisiä kuin roskaa, niin nekin kohtelevat teitä paremmin. Ja juoruja ei tartte aina pitää totuutena. Jos joku sanoo, että joku mustalainen heilui puukko kädessä ja yritti tappaa, niin ei tartte sokeasti olla heti uskomassa vain yhden ihmisen sanomaan ja lynkata viattomia

      Lainaa

    53. Pitkäkoipi-Leif 21.7.2023 4:49
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Penttipenore: Menkääs ny vähä jokainen mitätön paskaläjä itteensä.
      Hoi sie! Heitä vitoneeeeeeeeeen!

      Lainaa

    54. Puukko-Tenho 21.7.2023 4:50
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Neppiina: Voidaanko me silti kaikki olla yhtä mieltä siitä, että Meijun faija on ollut aika perseestä?
      Ei tietenkään. Olet yksin ajatuksesi kanssa.

      Lainaa

    55. Anodisoitu Päärynä 21.7.2023 4:56
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Hikoileva majava: Apua ei oo todellista. Luen näitä mokia vuonna 2021 ja huvittavaa, miten about 8 vuotta sitten ihmiset on ollu näin rasistisia ja kamalia. Ihan hirveää. No tervetuloa nykymaailmaan, missä ei tartte romaneja pelätä ja ihmiset on suvaitsevaisempia! :) Itse olen 00-syntynyt enkä ole ikinä joutunut romaneja pelkäämään, [...]
      Hyvä trollaus yritys. Ihmiset vihaavat mustalaisia sen takia että heillä on huonoja kokemuksia mustalaisista, paljon. Sillä ei ole mitään tekemistä rasismin tai minkään muun kanssa, kuin sen että mustalaiset varastavat, ryöstävät yms ja ovat haitallisia yhteiskunnalle.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: japanilainen, video, kasetti, videokasetti, nokkahuilu, huilu, huuliharppu, romani, romanit, mustalainen, pelotella, opettaja, koulu, poikaystävä, parisuhde, suhde