Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 147

Äitin suuri järkytys.
Sekalaisia, osa 147

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 121 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1497 (1707 ääntä)
      Siis ettekö te stadilaiset ymmärrä että meille "maalaisille" se on Helsinki. Ihme sana se stadiki, ei kuulosta enää edes suomenkieleltä....

      Lainaa

    2. Tulos: +889 (941 ääntä)
      Miten ei voi huomata kahteen kuukauteen neulaa reidessä?

      Lainaa

    3. Tulos: +461 (579 ääntä)
      Jäi mietityttämään, riisuuko Tommi ikinä vaatteitaan jos ei huomannut neulaa...

      Lainaa

    4. Tulos: +803 (863 ääntä)
      Toi Stadi/Hesa vääntö on jotain niin naurettavaa... Suurin osa jotka siitä edes tuntuu saavan näppylöitä, taitaa olla itse muualta muuttaneita ja pitävät nyt itseään jotenkin tärkeinä ku asuvat Stadissa. En itse ainakaan ole juurikaan törmännyt tapauksiin jotka ikänsä Helsingissä asuneina vaivautuvat puuttumaan Hesa sanaan.

      Lainaa

    5. Tulos: +341 (647 ääntä)
      Stadilaiset huoh, ennemmin sanon Hesaksi ku mikskää ruotsinkielestä slangiks väännetyks paskaks. Ollaa nii stadilaisii ja hurrit o homoii mut me silti kutsutaa meiä kotikylää svedupetterssonien mukaa"

      Lainaa

    6. Tulos: +326 (354 ääntä)
      Papu: Miten ei voi huomata kahteen kuukauteen neulaa reidessä?
      Jos se neula juhlien tumussa on mennyt kokonaan ihon alle, siihen ei jää kuin pieni pistojälki, jota ei välttämättä osaa yhdistää ompelutarvikkeisiin. Tarpeeks syvälle kun uppoaa niin ei se tunnu päälle päinkään.

      Lainaa

    7. Tulos: +380 (794 ääntä)
      Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta "stad", kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa "Stadiksi".

      Lainaa

    8. Tulos: +129 (309 ääntä)
      Miten mä arvasin, että kaikista noista statuksista, niin jengi rupee jatkamaan tota ikuisuusvääntöä Stadi vs. Hesa. Ja aina löytyy joku, joka yrittää päteä yli muiden ja sanoa, että "näin on asiat ja uskokaa minua, minä tiedän kaiken ja sanon viimeisen sanan, jonka jälkeen muiden on turha sanoa asiaan enää yhtään mitään" (tällä viittaan "meikän" kommenttiin).

      Lainaa

    9. Puhelinmyyjä 25.5.2013 8:26
      Tulos: +137 (193 ääntä)
      Itelleni Stadi on Helsingin keskusta ja Hesa sitten kattaa koko Helsingin. En ite tosiaan Hesaa käytä, ihan Helsingiks vaivaudun sanomaa vaikka täällä asustelen.

      Lainaa

    10. Tulos: +338 (428 ääntä)
      Suomen pääkaupunkin on hese. Hesa on pikaruokaravintola. Mtv3 on mäkkäri, McDonalds on maikkari. Näin yksinkertaista se on.

      Lainaa

    11. Tulos: -121 (213 ääntä)
      mul se on stadi ja hesa kummatki eli repikää siit !(: oon tasa-arvonen!

      Lainaa

    12. Tulos: -78 (200 ääntä)
      ANALyysi: Stadilaiset huoh, ennemmin sanon Hesaksi ku mikskää ruotsinkielestä slangiks väännetyks paskaks. ” Ollaa nii stadilaisii ja hurrit o homoii mut me silti kutsutaa meiä kotikylää svedupetterssonien mukaa”
      Kyllä se ovat ne samat jotka luulevat Stadia Hesaksi niitä jotka kutsuvat ruotsalaisia homoiksi.

      Lainaa

    13. Tulos: +90 (166 ääntä)
      Mulle yks kundi joka on praatannu Stadin slangia snadin ikänsä, sanoi aikoinaan jo että muut stadit erottaa Stadista pieni alkukirjain.

      Lainaa

    14. Tää on mun Stadi 25.5.2013 9:18
      Tulos: +106 (206 ääntä)
      meikä: Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta “stad”, kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa “Stadiksi”.
      Stadia on vain keskusta-alue, siis se alue, jossa spårat kulkee kotiovelle. Koko kaupunki lähiöineen on sitten Helsinki (tai Hesa, kuten mualaiset sitä kutsuvat). Ja tyhmiä ovat myös hämeenlinnalaiset, jotka kutsuvat kaupunkiaan Hämptoniksi. Ja mikä ihmeen Manse tai Suomen Chicago? Jotain hiton lainanimiä! Ou mai gaad! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tyhmä on se, joka ei erota Stadia ja Tšadia toisistaan. Sitä paitsi stadin slangin juuret ovat syvällä 1900-luvun taitteen Helsingissä, työläisissä ja kaupunkivaistuvassa yhteiskunnassa. Mä en ymmärrä miksi se (slangi) on aina piikki landejen lihassa. Ihan yhtä arvokas osa Suomen kielihistoriaa kuin murteet ja vaikka saame. Ps. En ole stadilainen enkä edes helsinkiläinen.

      Lainaa

    15. Tulos: -54 (268 ääntä)
      HELSINKI ON PERSEESTÄ, HÄVETKÄÄ HESALAISET. ELÄKÖÖN JYVÄSKYLÄ!!!

      Lainaa

    16. Tulos: -24 (30 ääntä)
      TMI, Christian.

      Lainaa

    17. Tulos: +202 (262 ääntä)
      Miksi ihmeessä Helsingin Sanomia kutsutaan "hesariksi"? Jos hesa kerta on stadi, pitäisi tuota lehteä kutsua "stadariksi". :)

      Lainaa

    18. Tulos: -8 (18 ääntä)
      : Christian.
      Kylmä kangistaa nopeasti =)

      Lainaa

    19. Tulos: -71 (141 ääntä)
      Helsinki tai Stadi. Vain muualta tulleet kutsuu kotikaupunkiani hesaksi.

      Lainaa

    20. Tulos: +19 (117 ääntä)
      Stadi on siellä missä spora kulkee. Muu alue Helsingistä kulkee nimellä Helsinki. Hesa on alunperin tarkoittanut Helsingin Sanomia, jota nykyään virheellisesti hesariksi kutsutaan. Hesari tarkoittaa Helsinginkatua.

      Lainaa

    21. Tulos: +52 (74 ääntä)
      Tenhis: Jos se neula juhlien tumussa on mennyt kokonaan ihon alle, siihen ei jää kuin pieni pistojälki, jota ei välttämättä osaa yhdistää ompelutarvikkeisiin. Tarpeeks syvälle kun uppoaa niin ei se tunnu päälle päinkään.
      Kuulostipas asiantuntevalta. Onko kokemusta kenties? ;D

      Lainaa

    22. Tulos: +43 (167 ääntä)
      Naurettavaa kun helsinkiläiset kuvittelevat asuvansa suuressa kaupungissa ja olevansa ylivertaisia muihin suomalaisiin nähden. Onhan Helsinki Suomen mittakaavassa iso kaupunki, mutta 600 tuhannen asukkaan kaupunki on silti pieni kylä.

      Lainaa

    23. Tulos: +192 (220 ääntä)
      Mun mielestä se kuulostaa vaan helvetin tyhmältä, jos joku täältä maaseudun pikkukylän rajalta ilmoittaa menevänsä "Stadiin". Sama, jos kutsuisi vanhempiaan mutsiksi ja faijaksi.

      Lainaa

    24. Tulos: +167 (181 ääntä)
      Eiköhän kaikilla ole oikeus kutsua pääkaupunkia ihan siksi mikä tuntuu hyvältä. Se on murrekohtaista vaihtelua, enkä ymmärrä miks siitä tässä yhteydessä pitää sitten ruveta haukkumaan jonkun tietyn sanan käyttäjiä tyhmiks maalaisiksi tai kaupunkilaiselitisteiksi.

      Lainaa

    25. Tulos: +33 (59 ääntä)
      tonyboy: Toi Stadi/Hesa vääntö on jotain niin naurettavaa… Suurin osa jotka siitä edes tuntuu saavan näppylöitä, taitaa olla itse muualta muuttaneita ja pitävät nyt itseään jotenkin tärkeinä ku asuvat Stadissa. En itse ainakaan ole juurikaan törmännyt tapauksiin jotka ikänsä Helsingissä asuneina vaivautuvat puuttumaan Hesa sanaan.
      Itse asiassa itse muutin pk-seudulle kehien ulkopuolelta ja minulle Helsinki oli Hesa. Jokainen uusi tuttava meinasi kuolla aina häpeään, kun "junttimaisesti" puhun Hesasta ja sitä Stadia alettiin takomaan niin kauan, etten enää vahingossakaan puhunut Hesasta.

      Lainaa

    26. Yli opistö hörhö 25.5.2013 11:52
      Tulos: +58 (88 ääntä)
      Tavallaan huvittavinta on kun "stadissa" peruskoululaiset itkee pakkoruotsista, vaikka koko slangi pohjautuu ruotsinkieleen. Ei siinä, minunkin mielestä se on ennemmin stadi kuin hesa. Mut yleensä puhun kyllä ihan Helsingistä. Vaikka asunkin n. 300km kehä kolmosen ulkopuolella.

      Lainaa

    27. Tulos: +78 (112 ääntä)
      Keke: Naurettavaa kun helsinkiläiset kuvittelevat asuvansa suuressa kaupungissa ja olevansa ylivertaisia muihin suomalaisiin nähden. Onhan Helsinki Suomen mittakaavassa iso kaupunki, mutta 600 tuhannen asukkaan kaupunki on silti pieni kylä.
      Tää on kans joku ihmeellinen harhakuvitelma. Ite asun Helsingissä koska olen syntynyt tänne enkä tunne ketään helsinkiläistä (tai muualtakaan kotosin olevaa)joka pitäis itteään millään tasolla ylivertaisena yhtään keneenkään tai mihinkään nähden. Ainahan tietenkin idioottejakin löytyy, mutta se nyt on ihan universaali ongelma.

      Lainaa

    28. Tulos: +112 (116 ääntä)
      Helsinki on helsinkiläisille "stadi". Miks muitten pitäisi alkaa puhua helsingin murteella tai 'slangilla'.

      Lainaa

    29. Tulos: -5 (55 ääntä)
      kyllä se on Tsadi eikä Stadi.

      Lainaa

    30. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Joo mäki sainkerran mroomilta viilentävää suihkusaippuaa mukaan. Tosiaan viilensi

      Lainaa

    31. Tulos: -48 (106 ääntä)
      asda: HELSINKI ON PERSEESTÄ, HÄVETKÄÄ HESALAISET. ELÄKÖÖN JYVÄSKYLÄ!!!
      just. kyllä nyt JKL on lapsestaan ylpeä. Olet selvästi sivistynyt, koulutettu, älykäs ja suvaitsevainen ihminen. Onnea. Jyväskylä pitäköön sinut, meillä on täällä Helsingissä jo aivan liikaa kaltaisiasi ulkopaikkakuntalaisia mähnämunia, joiden ansiosta meidän paljasjalkaisten mainetta mustataan.

      Lainaa

    32. Suomalainen 25.5.2013 12:46
      Tulos: +18 (50 ääntä)
      Jos et hyppää Tsadista sä oot sä oot...huvittavaa kun tsadilaiset sanoo suomalaisia maalaisiksi :D samaa maaseutua tämä koko Suomi on...ei Helsingin kokoista kylää monessa maassa sanottaisi edes kaupungiksi.

      Lainaa

    33. stadilainen 25.5.2013 12:48
      Tulos: +24 (30 ääntä)
      Helsinki on Suomen pääkaupunki JA kylä Taivassalossa ;)

      Lainaa

    34. Tulos: +97 (103 ääntä)
      Disa: Stadi on siellä missä spora kulkee. Muu alue Helsingistä kulkee nimellä Helsinki. Hesa on alunperin tarkoittanut Helsingin Sanomia, jota nykyään virheellisesti hesariksi kutsutaan. Hesari tarkoittaa Helsinginkatua.
      Mielestäni on outoa väittää, että joku puhekielen ilmaus olisi virheellinen. Puhekielen ilmaukset on puhekielen ilmauksia, ei niissä ole mitään sääntöjä, toisin kuin kirjakielessä, jonka perusteella jokainen puhekielen ilmaisu olisi virheellinen. Hesari sanan merkitys tulee kyllä aina kontekstista selville. Jos sanoo kävelevänsä Hesarilla, niin helsinkiläiset ymmärtävät missä olet ja jos sanot lukevasi Hesaria, niin koko Suomi ymmärtää mikä lehti on kyseessä.

      Lainaa

    35. Tulos: +15 (47 ääntä)
      Mulle Helsinki on aina joko Hesa tai Helsinki. Stadeja eli kaupunkeja löytyy maailmalta tuhansia mutta on vain yksi Helsinki yksi Rovaniemi yksi Joensuu... kaikki ne kuitenkin ovat stadeja.

      Lainaa

    36. Tulos: +8 (64 ääntä)
      Kyllä mää asun ihan Helesingisä, enkä missään Hesasa. Ja jos haluaa treffata keskustassa, kysytään "ookko tulossa kaupunkii päin?" eikä Staddiin. Stadi on ihan hauska sana käytettäväksi, jos puhuu Helsingin murretta oikeasti. Muiden suusta kuulostaa hölmöltä. Ja sana Hesa on.. no vähän sellaista teinikieltä.

      Lainaa

    37. "maalta" helsinkiin muuttanut 25.5.2013 14:04
      Tulos: +97 (119 ääntä)
      Se suurin itku tulee lähinnä vain siitä, että niitä, jotka kutsuvat Helsinkiä "Hesaksi" haukutaan heti maalaisiksi. Kehä kolmosen ulkopuolella Hesa on aikas yleinen nimitys, eikä Suomen kaupunkiseutu rajoitu ainoastaan Helsinkiin. Helsinki on yhtälailla pieni kylä jos maailmanlaajuisesti ajatellaan, eikä edes loppujen lopuksi Suomenkaan mittakaavassa niin ylivoimainen. Että jos sallitaan kaikille sanojen hesa ja stadi käyttö, rikkaampaahan se kieli vaan on, ja lakataan samalla sitten lapsellinen muitten mollaaminen.

      Lainaa

    38. Tulos: -23 (33 ääntä)
      Tää on mun Stadi:Sitä paitsi stadin slangin juuret ovat syvällä 1900-luvun taitteen Helsingissä, työläisissä ja kaupunkivaistuvassa yhteiskunnassa. Mä en ymmärrä miksi se (slangi) on aina piikki landejen lihassa.
      Ehkäpä juuri siksi että se on työläisten kieli. Ne neukkukommarit (nykyään SDP ja vasemmisto) on kierrettävä kaukaa.

      Lainaa

    39. Tulos: +74 (92 ääntä)
      Ai keitä ne maalaiset sitte on? Kaikki muut paitsi HESALAISET?

      Lainaa

    40. Tulos: +22 (48 ääntä)
      Aika varma merkki junan tuomasta, jos on pakko ihan FB-status vääntää tuosta sanasodasta. Paljasjalkaiset helsinkiläiset harvemmin potevat moista identiteettikriisiä.

      Lainaa

    41. Tulos: +63 (71 ääntä)
      Jonkun lehden yleisönosastolla oli kirjoitus, jossa valitettiin että ihmiset käyttävät kieltä väärin kun sanovat "äly hoi". "Alkuperäinen sanonta on 'järki hoi, äly älä jätä'! Älkää käyttäkö sanontoja jos ette tunne niiden alkuperää!" Se oli yhtä naurettavaa kuin tämä "Hesari on virheellinen nimitys"-juttu.

      Lainaa

    42. Tulos: +19 (43 ääntä)
      itsehän puhun hookooiistä, treestä ja teekoouusta. imekää vittua, kai saa sanoa mitä haluaa. vapaa maa.

      Lainaa

    43. Tulos: +11 (31 ääntä)
      JK: Mulle yks kundi joka on praatannu Stadin slangia snadin ikänsä, sanoi aikoinaan jo että muut stadit erottaa Stadista pieni alkukirjain.
      se on muuten bamlata eikä praatata, ja ihan oikeesti snadiki on buli ei mulla muuta :D

      Lainaa

    44. Tulos: +34 (40 ääntä)
      Itse käytän sanaa Hesa ja Helsinki, mutta eipä se mun takamusta kutita käytti joku Helsingistä mitä sanaa tahansa. Semmonen tapaus on mulle käynyt kun itse sanoin taas kerran Hesa, niin sieltä kotoisin oleva henkilö rupesi suitsuttamaan että kuule se on Helsinki tai Stadi eikä mikään Hesa :D Asun siis Oulussa.

      Lainaa

    45. Tulos: +36 (56 ääntä)
      Shoon: Aika varma merkki junan tuomasta, jos on pakko ihan FB-status vääntää tuosta sanasodasta. Paljasjalkaiset helsinkiläiset harvemmin potevat moista identiteettikriisiä.
      Meillä muualla Suomessa ei muuten eritellä "junan tuomia" ja "paljasjalkaisia" tuolla tavalla.

      Lainaa

    46. Seppolainen 25.5.2013 17:55
      Tulos: +16 (30 ääntä)
      Hesa on enempi suomalainen versio tuosta kaupungista kuin stadi, stadihan on johdettu vain ruotsinkielen kaupunkia tarkoittavasta sanasta..

      Lainaa

    47. Tulos: 0 (28 ääntä)
      irkku: Siis ettekö te stadilaiset ymmärrä että meille “maalaisille” se on Helsinki. Ihme sana se stadiki, ei kuulosta enää edes suomenkieleltä….
      Sä et iha fundeeraa, se on stadin slangia

      Lainaa

    48. Tulos: +37 (57 ääntä)
      Keke: Naurettavaa kun helsinkiläiset kuvittelevat asuvansa suuressa kaupungissa ja olevansa ylivertaisia muihin suomalaisiin nähden. Onhan Helsinki Suomen mittakaavassa iso kaupunki, mutta 600 tuhannen asukkaan kaupunki on silti pieni kylä.
      Itse oon pääkaupunkiseudulta kotoisin ja asunut sen jälkeen neljässä eri kaupungissa ympäri Suomea. Täytyy sanoa että kyllä stereotypiat elää vahvasti! Kaikissa näissä kaupungeissa saa aina kuulla kuittailua siitä, miten stadilaiset on kauheita nirppanokkia ja eipä missään olla otettu pääkaupunkiseutulaisia mukavasti vastaan. Helsinkiin taas kaikki on tervetulleita enkä ole koskaan kuullut sellaisesta tapauksesta jota olisi Helsingissä kiusattu koska tulee muualta. Mitä tuohon nimeen tulee, mun oma mielipide on se, että Stadiksi Helsinkiä voi kutsua pääkaupunkiseudulla, samalla tavalla kun esim. muualla sanotaan että mennään jonkun kaupungin keskustaan. Jos on kauempana tuntuu todella hölmöltä sanoa Stadi, ei esim. Raisiolainen sanoisi että meenpä keskustaan kun se lähtee Turkuun. Stadi ei siis mun mielestä välttämättä ole koko Helsingin nimitys, vaan paikallinen kutsumanimi Helsingin keskustalle. Hesa tosiaan saattaa sielläpäin särähtää korvaan, koska se kuulostaa samalta kun lähtisi Hervannasta ja sanoisi menevänsä Tampereelle. Hesahan ON sama kuin Helsinki, kun taas Stadilla tarkoitetaan vaan keskustaa.

      Lainaa

    49. Tulos: -10 (42 ääntä)
      irkku: Siis ettekö te stadilaiset ymmärrä että meille “maalaisille” se on Helsinki. Ihme sana se stadiki, ei kuulosta enää edes suomenkieleltä….
      Ei se suomea olekaan, se on ruotsia. Nämä stadilaisjuntit kun eivät ymmärrä puhuvansa suomen, ruotsin ja venäjän sekaista murretta. Niin muuten suuri osa muistakin suomalaisista, ja sitten itketään jonkun pakkoruotsin vuoksi, kun puolet käyttösanastosta on ruotsia ja osataan jo valmiiksi. Nyyh.

      Lainaa

    50. Tulos: +31 (51 ääntä)
      Oon asunu koko ikäni Helsingissä ja silti tää on mulle Hesa <3

      Lainaa

    51. Tulos: +53 (53 ääntä)
      :DD hauskaa ku jengi tosissaan taistelee tällasista turhista asioista. Ajatelkaa jos suhtautuisitte yhtä voimakkaasti asioihin jolla oikeasti on väliä.... Niimpäniin

      Lainaa

    52. Tulos: +27 (45 ääntä)
      Oho, oompa juntti. En ees tienny tällasen väännön (Stadi vs. Hesa) olemassaolosta. Jatkakaa.

      Lainaa

    53. Tulos: +15 (49 ääntä)
      Itse ainakin kun Helsinkiin menin opiskelemaan, niin sain kuulla muusta Suomesta kyllä niin lapsellista roskaa että välillä teki mieli vaihtaa johonkin parempaan kaupunkiin. Eivätkä siis minulle puhuneet, vaan ihan vaihtoivat ajatuksia keskenään. Ei sillä että läheskään kaikki helsinkiläiset olisi samanlaisia, mutta muissa kaupungeissa joissa olen asunut, ei moista sontaa ole jauhettu ollenkaan.

      Lainaa

    54. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Miksi Tonyn äiti itkee? :(

      Lainaa

    55. Tulos: +9 (21 ääntä)
      bööna: se on muuten bamlata eikä praatata, ja ihan oikeesti snadiki on buli ei mulla muuta
      buli meinaa isoa ei mulla muuta

      Lainaa

    56. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Jotenki iha pöljää, että ihmiset arvottaa toisensa sen perusteella, minkä viivan (kaupunginosien,kaupunkien, kuntien yms. rajat) sisä- tai ulkopuolella sattuvat asumaan. Sitten pidetään sitä paikkaa ihan ylitsepääsemättömän hyvänä ja muita paikkoja, ja varsinkin niiden asukkaita aivan ala-arvoisina. Valitsen itse asuinpaikkani hinnan ja työmatkan perusteella. Jos töitä tarjoutuisi muualta, en kokisi ongelmaksi muuttaa töiden perässä. Kuntauudistuksissakin päällimmäisenä murheen aiheena on se, että MUN kaupungin nimi saattaa vaihtua, iiiik! :(

      Lainaa

    57. Tulos: +12 (16 ääntä)
      mut hyi tota neulaa :/

      Lainaa

    58. Tulos: +15 (23 ääntä)
      meikä: Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta “stad”, kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa “Stadiksi”.
      Itse asiassa Suomessa on kaksi Helsinkiä. Toinen vaan on joku pikkukylä jossain.

      Lainaa

    59. Tulos: +11 (55 ääntä)
      En tiedä tajuavatko pk-seutulaiset, mutta muille kaupungeille lempinimi on yleensä vain lempinimi, jota välillä läpällä käytetään, kuten Manse. Stadia tuputtavat hesalaiset taas ovat tehneet tuosta lempinimestä elämää isomman jutun, ja olen kuullut joiltakin pk-seudulla asuvilta kavereiltani, että he nykyään pelkäävät puhua stadin slangia tai sen muunnannaista, koska eivät halua tulla identifioiduiksi tällaiseen ylimieliseen idiotismiin, HESAN nostamiseen muun Suomen yläpuolelle. En varmaan ikinä tule muuttamaan ko. seudulle, mutta jos muutan, aivan varmasti pidän huolen että kutsun tuota rakasta kaupunkia Hesaksi. Jos pitävät minua landepellenä, sitten pitävät: ainoa millä on väliä ovat käytöstavat. Anteeksi vuodatus. :D

      Lainaa

    60. Tulos: -1 (15 ääntä)
      Frederitkin lauloi aikoinaan että "Tää on mun Hesa..."

      Lainaa

    61. Tulos: +4 (26 ääntä)
      Kyllähän tuo on niin, että Varsinais-Suomesta itään on hesat ja stadit sun muut sitä samaa saatanan siperiaa.

      Lainaa

    62. Keke toyboy 26.5.2013 0:18
      Tulos: -3 (43 ääntä)
      Keke: Naurettavaa kun helsinkiläiset kuvittelevat asuvansa suuressa kaupungissa ja olevansa ylivertaisia muihin suomalaisiin nähden. Onhan Helsinki Suomen mittakaavassa iso kaupunki, mutta 600 tuhannen asukkaan kaupunki on silti pieni kylä.
      Eli toisin sanoen keke: miksi sä kuvittelet olevas mies? Maailmassa on niin paljon miehisempiä miehiä kuin sä, että sä olet vain pikkuinen tyttö. Käy joskus siellä Helsingissä ja tutustu vaikka yhteen. Huomaa tässäkin keskustelussa taas että ne ketkä oikeasti nostavat itseään jalustalle on nämä "landet". Yksikään helsinkiläinen ei ole täällä taaskaan itsestään parempaa tehnyt. Terveisin Ex-helsinkiläinen

      Lainaa

    63. Tulos: +32 (56 ääntä)
      Keke: Naurettavaa kun helsinkiläiset kuvittelevat asuvansa suuressa kaupungissa ja olevansa ylivertaisia muihin suomalaisiin nähden. Onhan Helsinki Suomen mittakaavassa iso kaupunki, mutta 600 tuhannen asukkaan kaupunki on silti pieni kylä.
      Minkä takia "maalaiset" aina itkee, että helsinkiläiset kuvittelee asuvansa suuressa kaupungissa. Kyllä me tiedetään, että koko Suomessa on vähemmän ihmisiä ku Lontoossa, mutta tää nyt vaan sattuu olemaan Suomen isoin kaupunki. En ymmärrä mikä siinä maalaisia hiertää? En edes tienny, että joku tämmönen paremmuuskuvitelma oli olemassa ennen ku menin kesätöihin Lappiin ja Leppävirralle. Ei kaverin kanssa edes meinattu saada töitä mansikkamaalta, koska oltiin pk-seudulta. Nihkeesti lopulta palkkasivat meidät ja koko aika mansikkamaalla saatiin kuulla päivittelyä, että ohhoh ihan osaatte töitä tehä ja ootte rehellisiä ettekä yhtään nokkavia vaikka ootte Helsingistä. Siis mitä vittua? Jopa ratsastusleirillä leirin ohjaaja vittuili meille, ettei olla varmaan nähtykää paarmoja Helsingissä ku jopa yritettiin hätistää niitä. Ehkä maalaisilla on sitte niin parkkiintunu nahka, ette siellä enää edes tunneta paarman puremia? Muutenki tuntuu, että muualla Suomessa ihmisillä on paljon selkeempi kuva siitä, minkälaisia ihmisiä asuu missäki. Aikuisiällä vasta oon oppinu, että savolaiset on kieroja ja hämäläiset hitaita. Täällä kun kuvittelin, että ollaan kaikki ihan vaan suomalaisia. /end of rant

      Lainaa

    64. Tulos: +17 (41 ääntä)
      "Stadi" on tosiaan slangisana, joka tulee ruotsista. Älkäämme siis käyttäkö sitä. Samoin vieraista kielistä tulevia slangisanoja ovat esim. "kaveri" (venäjä), jengi (ruotsi) ja vaikkapa rööki tai fillari (ruotsi). Älkää siis käyttäkö niitäkään. Toisekseen on ongelmallista, että maailmassa on olemassa Helsinkiä suurempia kaupunkeja. Tämä on totta. Se ei silti tee Joensuusta tai Oulusta Helsinkiä suurempaa. Se on siis epälooginen kommentti.

      Lainaa

    65. Tulos: -14 (32 ääntä)
      Naurettavaa haukkua ketään maalaiseks tai juntiks sen takia ettei asu helsingissä. Heti kehä 3 ulkopuolella on yhtälailla peltoo ja navettaa ku muuallaki. Helsinki on maailmanlaajusesti nii pieni kylä ettei sillä kannata rehvastella ja pitää itteensä parempana ku sie asuu.

      Lainaa

    66. Tulos: +12 (12 ääntä)
      joissain axen suihkusaippuoissakin sama juttu on tuo ensimmäinen, vaikka ois miten helle niin melkeen jäätyy pallit sen jälkeen

      Lainaa

    67. Helsinkiläinen 26.5.2013 2:31
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      meikä: Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta “stad”, kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa “Stadiksi”.
      Me täällä sanomme menevämme stadiin, kun mennään keskustaan.. jos joku muualta kysyy missä olen nyt, niin vastaan Helsingissä. Ei mekään kaikki mitään pikkupissiksiä olla..

      Lainaa

    68. Helsinkiläinen 26.5.2013 2:35
      Tulos: -7 (21 ääntä)
      Tarkennus: keskustaan eli kaupunkiin eli sinne stadiin? jos joku soittaa minulle keskustasta ja kysyy missä olen, niin en vastaa "stadissa"... ottaa päähän just te maalaiset jotka luulette, että Helsingissä puhutaan aina stadista helsinkinä.

      Lainaa

    69. Kouluhieroja 26.5.2013 3:44
      Tulos: +7 (33 ääntä)
      Helsinkiläinen: Tarkennus: keskustaan eli kaupunkiin eli sinne stadiin? jos joku soittaa minulle keskustasta ja kysyy missä olen, niin en vastaa “stadissa”… ottaa päähän just te maalaiset jotka luulette, että Helsingissä puhutaan aina stadista helsinkinä.
      Senkus ottaa. Ylpeenä landespedenä mä en välitä hevosen vertaa mitä joku helsingissä asuva, pikkumainen teini ajattelee mun puhetavasta, tai tyylistä ylipäätään. Lähinnä huvittaa miten joillekin pikkusieluille on niin tärkeää tarttua maailman turhimpaan asiaan. Viestii lähinnä suunnattomasta tyhmyydestä.

      Lainaa

    70. Tulos: -7 (13 ääntä)
      "miehet", jotka käyttävät niitä helvetin pellehaalareita.

      Lainaa

    71. Tulos: +22 (34 ääntä)
      Keke: Naurettavaa kun helsinkiläiset kuvittelevat asuvansa suuressa kaupungissa ja olevansa ylivertaisia muihin suomalaisiin nähden. Onhan Helsinki Suomen mittakaavassa iso kaupunki, mutta 600 tuhannen asukkaan kaupunki on silti pieni kylä.
      Itse en tajua tätä kylistä puhumista Helsingin kohdalla. Pääkaupunkiseudulla asuu yli miljoona ihmistä, joka kattaa 20 % koko Suomen väestöstä. Onhan Helsinki pieni verrattuna Tokioon, Moskovaan tai New yorkiin, mutta miksi sitä pitää verrata? Eihän meillä ole koko valtiossa riittävästi asukkaita kattamaan noiden edellä mainittujen kaupunkien asukasmäärää. Helsinki naapurikuntineen on Suomen suurin asutuskeskus ja kyseessä ei ole suomalaiseen mittakaavaan upotettuna mikään kylä.

      Lainaa

    72. Tulos: 0 (18 ääntä)
      Keke: Naurettavaa kun helsinkiläiset kuvittelevat asuvansa suuressa kaupungissa ja olevansa ylivertaisia muihin suomalaisiin nähden. Onhan Helsinki Suomen mittakaavassa iso kaupunki, mutta 600 tuhannen asukkaan kaupunki on silti pieni kylä.
      No vaikka Helsingin kaupungissa on vaan semmonen yli 600 000 asukasta, ympärillä on kaupunkeja, mistä tullaan Helsinkiin esim. kulttuuripaikkoihin tai shoppailemaan. Näissä paikoissa asuu yli miljoona ihmistä, eli periaatteessa keskusta-alueet on paljon isompia kuin muualla Suomessa. Ainoa syy asua Vantaalla on, että siellä on halpa asua, ja Helsinkiin pääsee nopeasti.

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (32 ääntä)
      ANALyysi: Stadilaiset huoh, ennemmin sanon Hesaksi ku mikskää ruotsinkielestä slangiks väännetyks paskaks. Ollaa nii stadilaisii ja hurrit o homoii mut me silti kutsutaa meiä kotikylää svedupetterssonien mukaa”
      Hurrit on homoja? Huomaa ettet ole pääkaupunkiseudulta kotoisin kun olet noin ahdasmielinen. Täällä on niin paljon eri kansallisuuksia liikenteessä, ettei kukaan vaivaudu ajattelemaan ulkomaalaisiata mitään negatiivista. Eri asiahan on jos Seinäjoella näkyy tummaihoinen niin siitähän kansa riemastuu, muttei täällä. Ja mikä siinä "Stadi"- sanassa nyt on niin erikoista? Puuttukaa sitten samalla kaikkeen muuhunkin. Eikö ole ärsyttävää kun raitiovaunua sanotaan skuruksi? Tai miten Katajokkaa sanotaan skattaksi? Täällä varmaan vihataan niitä ruotsalaisia kun suurin osa slangisanoita on ruotsin kielestä lainattuja.

      Lainaa

    74. Tulos: +3 (19 ääntä)
      Puhelinmyyjä: Itelleni Stadi on Helsingin keskusta ja Hesa sitten kattaa koko Helsingin. En ite tosiaan Hesaa käytä, ihan Helsingiks vaivaudun sanomaa vaikka täällä asustelen.
      Tämä. Jos olen itä-helsingissä en ole stadissa, mutta otan sieltä metron stadiin. Itse pidän stadina vanhaa kantakaupunkia. Jasmin vaikuttaa espoolaiselta tai vantaalaiselta, joka on ollut muutaman kerran jossain Hakaniemessä hengaamassa ja oli nii upeeta ku mäkkäri oli lähempänä kuin kotoisassa Tikkurilassa :D

      Lainaa

    75. Ällön Fani -95 26.5.2013 14:02
      Tulos: +3 (25 ääntä)
      Jessica: mul se on stadi ja hesa kummatki eli repikää siit !(: oon tasa-arvonen!
      Olenkohan ainoa, joka on kyllästynyt huonoihin kommentteihisi? Jollakin asteella, lukiessani kommentit, alkaa juuri sinun kommentit todella ärsyttämään!

      Lainaa

    76. Arthur Brown 26.5.2013 15:28
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      JK: Mulle yks kundi joka on praatannu Stadin slangia snadin ikänsä, sanoi aikoinaan jo että muut stadit erottaa Stadista pieni alkukirjain.
      Sama juttu Steissin ja steissin kanssa.

      Lainaa

    77. Tulos: +24 (24 ääntä)
      Miks aina täällä kommenteissa pitää alkaa jankkaamaan kirjotusvirheistä ja murteista? Miks asian ei voi vaan antaa olla? Vai onko se joku yllätys että ihmiset tekee (kirjoitus)virheitä ja että eri puolilla suomea puhutaan eritavalla..

      Lainaa

    78. Tulos: +17 (21 ääntä)
      jukkapalmu:
      No hyvä, että sä suhtaudut avoimesti ulkomaalaisiin, mutta silti suhtaudut stereotyyppisesti suomalaisiin. (Siis niihin seinäjokisiin!) Kyllä niitä ulkomaalaisia sielläkin näkyy, kävisit joskus katsomassa.

      Lainaa

    79. Tulos: +34 (38 ääntä)
      Huh... Tämä on niiiiiiiiin paska keskustelun aihe ettei pitäisi edes kommentoida, mutta kommentoinpa kuitenkin. Olen syntynyt ja asunut kaukana Helsingistä. Minullekin iskostui päähän tuo asenne helsinkiläisten ylimielisyydestä ja halveksunnasta "maalaisia" kohtaan, ja alemmuuden tunne suhteessa noihin ylväisiin pääkaupungin asukkeihin. Olin myös "oppinut" että Helsinkiläiset eivät osaa ajaa autoa, ja liikenne siellä on ihan kaaosta. Kävi sitten niin että päädyin asumaan Helsinkiin joksikin aikaa. Ihmiset siellä ovatkin IHAN SAMANLAISIA kuin missä tahansa muussa Suomen kaupungissa o.O Murteeseeni ei puututtu, minua ei ryöstetty, voin ihan vapaasti kulkea metrolla ja bussilla, ja vaikka asuin keskellä maahanmuuttajia, en kertaakaan joutunut kokemaan mitään uhkaavia tai tavallisesta poikkeavia tilanteita. Ja se autoilu... Helsingissä liikenne sujui todella hyvin! Muut autoilijat huomioivat kaistanvaihtajat ihan eri tavalla kuin missään muualla Suomessa, tilaa annettiin aina! Aiemmin ajattelin etten ikinä muuttaisi tuonne paheelliseen ja pelottavaan PÄÄKAUPUNKIIN, mutta tätä nykyä uskaltaisin jopa kasvattaa lapseni siellä.

      Lainaa

    80. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Tää on mun Stadi: Stadia on vain keskusta-alue, siis se alue, jossa spårat kulkee kotiovelle. Koko kaupunki lähiöineen on sitten Helsinki (tai Hesa, kuten mualaiset sitä kutsuvat). Ja tyhmiä ovat myös hämeenlinnalaiset, jotka kutsuvat kaupunkiaan Hämptoniksi. Ja mikä ihmeen Manse tai Suomen Chicago? Jotain hiton lainanimiä! Ou mai gaad! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tyhmä on se, joka ei erota Stadia ja Tšadia toisistaan. Sitä paitsi stadin slangin juuret ovat syvällä 1900-luvun taitteen Helsingissä, työläisissä ja kaupunkivaistuvassa yhteiskunnassa. Mä en ymmärrä miksi se (slangi) on aina piikki landejen lihassa. Ihan yhtä arvokas osa Suomen kielihistoriaa kuin murteet ja vaikka saame. Ps. En ole stadilainen enkä edes helsinkiläinen.
      Manse = Suomen Manchester = Tampere. Vanha työläisten asuttama, ja kommunismin pesänä toiminut teollisuuskaupunki. Vähän niin Manchester. Suomen Chicago = Lahti. Kaupunki, jossa moottoripyöräjengit ovat olleet aktiivisia. Juontaa juurensa mafian (aikoinaan) kansoittamaan Chicagoo. Nämä ovat ihan yhtä hienoja nimityksiä kuin Stadikin, joilla on kaikilla omat historialliset juurensa. Niistä kannattaa olla ylpeä, eikä tapella siitä mikä on oikea, väärä tai sallittu lempinimi.

      Lainaa

    81. Tulos: +19 (23 ääntä)
      Itse olen syntyperäinen helsinkiläinen ja kutsun uljasta pääkaupunkiamme Helsingiksi. Stadin miellän Helsingin keskustaksi.

      Lainaa

    82. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Sitä ollaan tietävinään. Suomen lainsäädäntö ei tee eroa kaupungin (stadi) ja kunnan välillä, paikallishallinto voi päättää kaupunkistauksestaan. Niitä voi olla 107 tai enemmänkin, mutta se ei kerro mitään. EU:lla on määritelmä kaupungille, se perustuu asukastiheyteen. Tämän perusteella Suomessa on viisi kaupunkia: Helsinki, Vantaa, Espoo, Turku ja Lahti. Suomessa on muuten toinenkin Helsinki, ja se on paljon vanhempi, kuin tunnetumpi kaimansa. Taivassalossa on kylä nimeltään Helsinki. http://tinyurl.com/o2zx3po Tuossa keskellä karttaa.
      meikä: Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta “stad”, kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa “Stadiksi”.

      Lainaa

    83. Tulos: +8 (16 ääntä)
      Pohjoisesta Helsinkiin muuttaneena kutsun Helsinkiä vaan Helsingiksi, koska Hesa kuulostaa typerältä ja stadi ei sovi omaan suuhun. Vähän vaikeaa kun pitää aina niin pitkästi sanoa kun olisi lyhyemmätkin vaihtoehdot.

      Lainaa

    84. Tulos: +3 (27 ääntä)
      vulpes: Minkä takia “maalaiset” aina itkee, että helsinkiläiset kuvittelee asuvansa suuressa kaupungissa. Kyllä me tiedetään, että koko Suomessa on vähemmän ihmisiä ku Lontoossa, mutta tää nyt vaan sattuu olemaan Suomen isoin kaupunki. En ymmärrä mikä siinä maalaisia hiertää? En edes tienny, että joku tämmönen paremmuuskuvitelma oli olemassa ennen ku menin kesätöihin Lappiin ja Leppävirralle. Ei kaverin kanssa edes meinattu saada töitä mansikkamaalta, koska oltiin pk-seudulta. Nihkeesti lopulta palkkasivat meidät ja koko aika mansikkamaalla saatiin kuulla päivittelyä, että ohhoh ihan osaatte töitä tehä ja ootte rehellisiä ettekä yhtään nokkavia vaikka ootte Helsingistä. Siis mitä vittua? Jopa ratsastusleirillä leirin ohjaaja vittuili meille, ettei olla varmaan nähtykää paarmoja Helsingissä ku jopa yritettiin hätistää niitä. Ehkä maalaisilla on sitte niin parkkiintunu nahka, ette siellä enää edes tunneta paarman puremia? Muutenki tuntuu, että muualla Suomessa ihmisillä on paljon selkeempi kuva siitä, minkälaisia ihmisiä asuu missäki. Aikuisiällä vasta oon oppinu, että savolaiset on kieroja ja hämäläiset hitaita. Täällä kun kuvittelin, että ollaan kaikki ihan vaan suomalaisia. /end of rant
      Mielikuva helsinkiläisten ylimielisyydestä tulee pitkälti siitä, miten ne kuvittelee juurikin samaa kuin tekstisi perusteella sinäkin, eli että ihmiset pääkaupunkiseudun ulkopuolella ovat maalaisia. Ei tarvitse muuta kuin avata Metro-lehden tekstaripalsta tai kuunnella kun helsinkiläiset puhuu muualla Suomessa asuvista, niin jo huomaa tämän. Tuleekohan stadilaisille teineille tätä lukiessa yllätyksenä se, että mm. oululaiset, tamperelaiset ja turkulaiset ovat myös kaupunkilaisia? Maalaisia ovat ne maalla asuvat, ja melko vähän ihmisiä nykyään asuu maalla.

      Lainaa

    85. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Pfs: Mielikuva helsinkiläisten ylimielisyydestä tulee pitkälti siitä, miten ne kuvittelee juurikin samaa kuin tekstisi perusteella sinäkin, eli että ihmiset pääkaupunkiseudun ulkopuolella ovat maalaisia. Ei tarvitse muuta kuin avata Metro-lehden tekstaripalsta tai kuunnella kun helsinkiläiset puhuu muualla Suomessa asuvista, niin jo huomaa tämän. Tuleekohan stadilaisille teineille tätä lukiessa yllätyksenä se, että mm. oululaiset, tamperelaiset ja turkulaiset ovat myös kaupunkilaisia? Maalaisia ovat ne maalla asuvat, ja melko vähän ihmisiä nykyään asuu maalla.
      Tässä pyytäisin huomioimaan lainausmerkit tekstini alussa. Enkä edelleen pidä näitä kohtaamiani leppävirtalaisia viljelijöitä kaupunkilaisina.

      Lainaa

    86. teuvonaattori 26.5.2013 23:52
      Tulos: -12 (16 ääntä)
      itse helsingissä asuvana puhun hesasta.. jos joku idiootti tulee korjaamaan tai muutenkaan puuttuu mun sana valintoihin niin lyön heti!.. hesa on mulle aina hesa eikä mikään muu,jos jollain on jotain sanottavaa tavoistani niin tervetuloa kertomaan

      Lainaa

    87. teuvonaattori 26.5.2013 23:59
      Tulos: -9 (17 ääntä)
      helou: “Stadi” on tosiaan slangisana, joka tulee ruotsista. Älkäämme siis käyttäkö sitä. Samoin vieraista kielistä tulevia slangisanoja ovat esim. “kaveri” (venäjä), jengi (ruotsi) ja vaikkapa rööki tai fillari (ruotsi). Älkää siis käyttäkö niitäkään. Toisekseen on ongelmallista, että maailmassa on olemassa Helsinkiä suurempia kaupunkeja. Tämä on totta. Se ei silti tee Joensuusta tai Oulusta Helsinkiä suurempaa. Se on siis epälooginen kommentti.
      ei todellakaan käytetä.. itse käytän vain sanoja: ystävä, polkupyörä, tupakka ja porukka. puhukaa ihmiset kirjakieltä niin kaikilla on asiat paljon paremmin eikä tarvitse olla täällä itnterwebersonissa itkemässä siitä miten toiset puhuu

      Lainaa

    88. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Mulle se on ihansama miksi joku helsinkiä kutsuu. Olkoon Hesa tai Stadi. Itsekkin puhun välillä hesasta ja välillä stadista.

      Lainaa

    89. turkinpippuri 27.5.2013 1:37
      Tulos: +9 (17 ääntä)
      meikä: Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta “stad”, kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa “Stadiksi”.
      Stadi on slangia ja kyseinen sana tarkoittaa Helsinkiä. Sillä ei viitata kaupunkiin puhekielessä vaikkakin monet helsinkiläiset tarkoittavatkin stadi sanalla Helsingin keskustaa. Sanaa käytetään yleisesti vain pääkaupunkiseudulla ja mielestäni asia on aika yksin kertainen... Sanahan on stadin slangia. Ymmärrän täydellisesti että muissa paikkakunnissa on eri sana Helsingille. Toki on totta että kyseinen sana on juontunut ruotsin kielen sanasta. Sana ei vaan ole stadin slangissa ruotsia vaan stadin slangia. Eli korjataan. Suomessa on yksi stadi. Suomessa on myös yksi hesa. Kummatkin tarkoittavat Helsinkiä. :) Älkäähän siis vihatko Helsinkiä stadin slangin takia. En minäkään vihaa muuta suomea eri murteiden takia :). (Toki näitä idiootteja löytyy niin Helsingissä kuin muuallakin suomessa.)

      Lainaa

    90. Tulos: +10 (14 ääntä)
      bööna: se on muuten bamlata eikä praatata, ja ihan oikeesti snadiki on buli ei mulla muuta
      Ei "bamlata" vaan "bamlaa". Stadin slangissa verbin perusmuotoa ei käytetä. Snadi fiba, ei tartte bulisti hebaa...

      Lainaa

    91. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Tero: Miksi ihmeessä Helsingin Sanomia kutsutaan “hesariksi”? Jos hesa kerta on stadi, pitäisi tuota lehteäkutsua “stadariksi”.
      HeSari varmaa valaisee asiaa. HeSa siis tarkoittaa Helsingin Sanomia ja Stadi Helsingin keskustaa.

      Lainaa

    92. Tulos: -5 (17 ääntä)
      Mikä tää stadi on? jossain hesan lähellä joku uus kaupunki?

      Lainaa

    93. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Ällön Fani -95: Olenkohan ainoa, joka on kyllästynyt huonoihin kommentteihisi? Jollakin asteella, lukiessani kommentit, alkaa juuri sinun kommentit todella ärsyttämään!
      Miten heikkohermoinen oikeen olet jos jotkut pissisläpät ärsyttää sua.. Eihä niitä tarvii lukea

      Lainaa

    94. Tulos: -3 (15 ääntä)
      meikä: Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta “stad”, kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa “Stadiksi”.
      Oot sääki yks tollo. Jos et tunne stadin slangin taustoja ja sanamuotoja, niin älä yritä netissä niistä tulla pätemäänkään! Ikäni olen asunut Helsingissä, ja stadiksi sitä (tai paremminkin sen ydinalueita) kutsun. Jos et stadin slangia snajjaa, oot vaan daiju.

      Lainaa

    95. Tulos: +2 (14 ääntä)
      Tätä samaa keskustelua käytiin aikanaan myös Metro-lehden tekstaripalstalla. Ymmärtääkseni myös osa helsinkiläisistä kutsuu kotikaupunkiaan "Hesaksi" ja puhuvat omasta mielestään "hesan murretta". Mun teinivuosina tämä "vaan landet sanoo Helsinkiä Hesaks" -villitys alkoi levitä omalle kotikylälle (hurjat 40km Helsingistä, eli ihan Lapissa...). Jonkun aikaa piti muka yrittää sopeutua siihenkin, mutta sittemmin päätin että jumaliste, mua ei oikeasti vähempää vois kiinnostaa, jos joku "stadilainen" kiukuttelee siitä, mitä nimeä minä kyseisestä kaupungista käytän. Nykyisinkin tulee käytettyä Hesaa ja Helsinkiä kumpaakin. Pidän tätä nimitaistelua tiettyjen pääkaupunkiseutulaisten idiotismina. Samaa sarjaa kuin kaikenlaiset "kehä kolmosen ulkopuolella ei ole elämää" ja "susiraja" -kommentit. Onneksi suuri osa helsinkiläisistä on kuitenkin fiksu(hko)ja ihmisiä joiden persettä ei ala heti raavituttaa kun sanon ihan Hesa vaan. :)

      Lainaa

    96. Tulos: -3 (15 ääntä)
      Itse luen päivittäin Stadaria ja asustelen Hesassa. Ainakun mulla on vapaata Stadarin lukemisesta, niin meen Hesan keskustaan. Vietän myös aikaa Stoppan kellon luona, siinä kolmen sepon kohalla. Jos sataa vettä, niin olen Steissillä juomas siiderii Stygen ja Snagen kanssa. Terveisin Snadin Stiina

      Lainaa

    97. Tulos: +9 (23 ääntä)
      Kyllähän se "Hesa" aina pienen vilunväreen niskavilloihin aiheuttaa, mutta en muista ikinä siitä mitään kenellekään avautuneeni. Ja sitäpaitsi on ainakin tietty ryhmä ja sukupolvi stadilaisia jotka käyttää sanaa Hesa. Tosi harvinaistahan se on, mutta mun 45v serkku joka on vähintään kolmannen polven stadilainen isänsä puolelta, tuntuis viljelevän tota Hesaa aika paljonkin.Samoin sen umpistadilainen kaveripiiri. Ennenkuin alkaa juntiks ketään leimaamaan kannattaa varmistella vähän.

      Lainaa

    98. Tulos: -6 (18 ääntä)
      antaa stadilaisten jatkaa ristiretkeä sanan stadi puolesta.. ketä se kenenkään elämään oikeasti mitään vaikuttaa jos sanoo hesa ja se "korjataan" stadiksi.... jotkut sitte alistuu joukkopaineelle ja sanoo siitä eteenpäin stadi ja jotkut taas tajuaa että hesa tosiaan kuulosta juntilta ja alkaa käyttää stadia... loput pysyy juntin kuuloisina xD

      Lainaa

    99. Tulos: +6 (26 ääntä)
      Itse olen syntynyt ja kasvanut Helsingissä, ja aina käyttänyt kotikaupungistani nimeä Helsinki tai Hesa. Tuntuu, että noita slangi-ilmaisuja käyttävät vain hieman köyhemmistä oloista tulevat, ns. pääkaupunkiseudun "white trash", joiden pitää slangin avulla todistella jonkinlaista paremmuutta. Mitä se paremmuus on, se on aina jäänyt minulle epäselväksi. Kun olen lapsena käynyt sukulaisissa muualla Suomessa, aina on vaadittu, että opetan slangi-ilmaisuja, ja enhän minä tietenkään ole niitä osannut. Ja edelleen, samat slangi-ilmaisujen vaatijat ovat aina valittaneet että me helsinkiläiset olemme jotenkin olevinamme ja muka halveksimme maalaisia, ja tämäkin on hämmentänyt minua. Mieleeni ei ole edes juolahtanut erotella ihmisiä asuinpaikan mukaan, ja olen kokenut tällaiset ennakkoluulot loukkaavina. Mutta kaipa meitä on joka lähtöön.

      Lainaa

    100. Tulos: +7 (13 ääntä)
      irkku: Siis ettekö te stadilaiset ymmärrä että meille “maalaisille” se on Helsinki. Ihme sana se stadiki, ei kuulosta enää edes suomenkieleltä….
      Eihän se ole suomenkieltä...

      Lainaa

    101. Tulos: +16 (24 ääntä)
      Kaikki nämä miljoona kommenttia tiivistettynä: "Se on stadi!!11" "Eiku se on Hesa!!"

      Lainaa

    102. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Maya: Kaikki nämä miljoona kommenttia tiivistettynä: “Se on stadi!!11″ “Eiku se on Hesa!!”
      Eiku se on Helsinki!

      Lainaa

    103. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Rasittavaa kun itse on (kolmannen polven) Hesalainen ja kutsuu sitä Hesaks, nii on melkeen heti kaikki täällä päin aukomas päätä "Se on Stadi, senkin dorka! Luulis sun Stadilaisena sen jo ymmärtäneen vuosia sitte." Mulle on se ja sama miksikä muut Helsinkiä kutsuu, Hesaks, Helsingiks, Stadiks vai joksikin muuksi, kunhan nyt herran kettu annatte muiden kutsua sitä yhtä kaupunkia millä nimellä he itse haluavat ilman, että leimaatte heti "Maalaistolloksi" tai "Kehä III:n ulkopuolella asuviks landepelleiks".

      Lainaa

    104. Nymfimaatti 29.5.2013 0:33
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

      Lainaa

    105. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Hyi helvata toi neulajuttu. Mutta ymmärrän ongelman, neulaa ja lankaa tarvii haalarimerkkien ompeluun ja niitä olisi kiva pitää mukana vaikka varmuuden vuoksi jos merkit irtoaa. Itse seilytin avattua neulapakettia jonkin aikaa laukun sivutaskussa, mutta otin sen pois vihdoin kun laukusta ulostunkeva neula raapaisi melko pahan jäljen. Sitä ennen se oli toki jo monta kertaa kerennyt pistää sormiin.

      Lainaa

    106. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Papu: Miten ei voi huomata kahteen kuukauteen neulaa reidessä?
      Ei mun isäpuolikaan ollu moneen viikkoon huomannu et sen kylkeen oli uponnu jostakin teräsharjasta irronnu viien sentin harjas kunnes mun äiti huomas siinä mustan pisteen ja veti sen pinseteillä ulos :D

      Lainaa

    107. Tulos: -5 (7 ääntä)
      Stadi = Helsingin keskusta Hesa = Helsinki Any1??

      Lainaa

    108. Anteroinen 4.6.2013 22:23
      Tulos: -3 (11 ääntä)
      Ele: Mielestäni on outoa väittää, että joku puhekielen ilmaus olisi virheellinen. Puhekielen ilmaukset on puhekielen ilmauksia, ei niissä ole mitään sääntöjä, toisin kuin kirjakielessä, jonka perusteella jokainen puhekielen ilmaisu olisi virheellinen.
      Vai ei puhekielessä ole sääntöjä? Sattumanvaraista äännepuuroako se sitten on? Millä tahansa kielellä on omat sääntönsä, myös suomen puhekielellä, vaikka alueellisia eroja onkin. Ei esimerkiksi ole sama sanoa "etsä voi" ja "eksä voi", mutta toisaalta "eksä vois" on myös eri asia, mutta minun korvaani sama kuin "etsä vois". Ei toisaalta myös ole puhekielen sääntöjen mukaista sano "etkö sinä voi".
      Ei se suomea olekaan, se on ruotsia. Nämä stadilaisjuntit kun eivät ymmärrä puhuvansa suomen, ruotsin ja venäjän sekaista murretta. Niin muuten suuri osa muistakin suomalaisista, ja sitten itketään jonkun pakkoruotsin vuoksi, kun puolet käyttösanastosta on ruotsia ja osataan jo valmiiksi. Nyyh
      Suomalaisista "suurin osa" ei puhu suomen, ruotsin ja venäjän sekaista murretta. Kaikki me sellaista puhumme, ainakin jos stadi ei vielä suomea ole. Sellaiset sanat kuin biologi, matematiikka, geisha ja stetoskooppi nyt ovat päivänselvyyksiä, mutta kun muista kielistä tulevat sellaisetkin sanat kuin raha, pappi, äiti, miniä, rauta, koni, kuningas, ranta ja tupakka. Niissä ei ole mitään "suomalaisempaa" kuin sanassa "stadi", ovatpahan hiukan vanhempia lainoja. Jos se olisi vanhempi se luultavasti olisi muodoltaa "tati" tai jotain vastaavaa.

      Lainaa

    109. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Ihan kavereille vittuillakseni puhun aina Hesasta. Kun ne jaksaa aina valittaa että se on Stadi.

      Lainaa

    110. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Itsehän kutsun, en ole helsinkiläinen tai sinne muuttanut. ; ) Hesa on yksinkertaisesti vain niin vammasen kuulonen sana, jos pitää kutsua joksikin ni sit mieluiten Helsinki vaa.
      meikä: Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta “stad”, kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa “Stadiksi”.

      Lainaa

    111. "asiantuntija" 22.8.2014 23:56
      Tulos: +1 (9 ääntä)
      ny pakko sannoo et etteks työ hesalaaset tajjuu et myö tiäl koroves ei välitetäonks se stati vaeko hesa

      Lainaa

    112. Tulos: +2 (6 ääntä)
      meikä: Nyt väännetään asia vielä kerran rautalangasta: se on Hesa. Stadi tulee ruotsin kielen sanasta “stad”, kaupunki eli Stadi tarkoittaa vain kaupunkia. Vuoden 2013 alussa Suomessa oli 107 Stadia. Hesa taas on lyhennös Helsingistä ja tarkoittaa kirjaimellisesti Helsinkiä, joita Suomessa vain yksi. Sitten on tietenkin vielä tuo Tšad sekoittamassa pakkaa. Toisaalta vain helsinkiläinen on tarpeeksi tyhmä kutsuakseen omaa kaupunkiansa “Stadiksi”.
      Itse asiassa Suomessa on toinenkin Helsinki. Joku pikkukylä länsirannikolla Turun lähellä

      Lainaa

    113. Tulos: -2 (8 ääntä)
      irkku: Siis ettekö te stadilaiset ymmärrä että meille “maalaisille” se on Helsinki. Ihme sana se stadiki, ei kuulosta enää edes suomenkieleltä….
      Ei helsinkiläiset pidä tollasta meteliä jostain stadi- sanasta. Tää on joku vitun Joensuulainen kuka on asunu Helsingissä kolme viikkoa ja se on NIIN VITUN HIENOA!!!! 37v. Helsingissä asunnu ja se on ihan sama sanotteko tätä tsadiksi, stadikis, hesaksi tms.

      Lainaa

    114. Tulos: -1 (9 ääntä)
      tyhmä: Jäi mietityttämään, riisuuko Tommi ikinä vaatteitaan jos ei huomannut neulaa…
      Opiskelijahaalarit on sopiva vaatetus lähes kaikkeen. Ei tarvi riisua turhan usein.

      Lainaa

    115. helesinkiläinen 8.2.2016 21:49
      Tulos: +5 (9 ääntä)
      Tero: Miksi ihmeessä Helsingin Sanomia kutsutaan “hesariksi”? Jos hesa kerta on stadi, pitäisi tuota lehteä kutsua “stadariksi”.
      HElsingin SAnomat, HESA, hesari. Ko lehden nimi ei ole Stadin Danomat

      Lainaa

    116. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Tero: Miksi ihmeessä Helsingin Sanomia kutsutaan “hesariksi”? Jos hesa kerta on stadi, pitäisi tuota lehteä kutsua “stadariksi”.
      HE lsingin SA nomat

      Lainaa

    117. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Sanon Helsinkiä Forssaksi koska Helsingfors, Pietarsaari on stadi

      Lainaa

    118. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Helsinki on Helsinki, lyhemmin Hesa. Ihan sama mitä ne kehäykkösen sisäpuolella elävät siitä on mieltä.

      Lainaa

    119. Tulos: -3 (11 ääntä)
      Hesa se on hesalaisille. Stadiksi kutsuu vanhat papat ja junantuomat.

      Lainaa

    120. erä-uolevi 5.11.2019 9:39
      Tulos: -3 (7 ääntä)
      Se on kylläkin ollut Hesa pari sataa vuotta, kunnes junantuomat juntit alkoi kutsumaan sitä nimellä stadi. Meille kantahesalaisille se on aina hesa.

      Lainaa

    121. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Määpä sanon helsvinki koska paska, kusipäiden kaupunki.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tekstieviesti, tekstari, viesti, poika, äiti, silmälasit, lukulasit, väärinkäsitys, suihkusaippua, neula, revähdys, kortti, kutsu, kutsukortti, Helsinki, Hesa, Stadi, pääkaupunki