Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kyllä se siitä

"Onks tää oikein kirjoitettu?"
Kyllä se siitä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 64 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +643 (677 ääntä)
      Voi helvetti

      Lainaa

    2. Tulos: +935 (961 ääntä)
      Surku tuli täälläki.

      Lainaa

    3. Tulos: +165 (219 ääntä)
      :DD ei vitsi. tuli kyllä naurettua xD. aww

      Lainaa

    4. Tulos: +258 (278 ääntä)
      Kyllä se siitä vituiksi vielä menee.

      Lainaa

    5. Tulos: +720 (744 ääntä)
      minä'olen erittäin ilta homeessa ja taloni toimii ikuisesti ennen minä teen unen. taisi jäädä englannin kotiläksyt tekemättä

      Lainaa

    6. Tulos: +133 (153 ääntä)
      men helvete!

      Lainaa

    7. Tulos: +85 (193 ääntä)
      Ja mie luulin olevani huono englannissa.. oisin parempi jos opettja ala-asteella ei ois haukkunua mua pohjalle just sillon kun tukea eniten tarvitsin. Sen takia jäi kaikki aikamuoto ynnä muut jutut opettelematta englannin kielessä. Perusenglanti taipuu just ja just, mutta se vois olla parempiki.

      Lainaa

    8. Tulos: +230 (242 ääntä)
      Ja tuo oli muuten aivan hirveetä luettavaa tuo miun teksti. Poistun takavasemmalle.

      Lainaa

    9. minniemouse 30.3.2013 5:47
      Tulos: -114 (216 ääntä)
      Juumie, ootko mies vai nainen? helvetin tyhmä kysymys mutta oon juonu vähän ja estoja ei näköjään ole. Nainen täällä kysyy. olen näköjään puutteessa ku kysyn mutta helvetti ihan sama.Joten estot vittuu, miten olis? ja ei muute väliä oletko mies vai nainen. Mää meen molempii suuntii :D ehkä TMI mutta hitto tää on netti, täällä voi olla suora.

      Lainaa

    10. Ministeri Nieminen 30.3.2013 7:38
      Tulos: +270 (290 ääntä)
      minniemouse: Juumie, ootko mies vai nainen? helvetin tyhmä kysymys mutta oon juonu vähän ja estoja ei näköjään ole. Nainen täällä kysyy. olen näköjään puutteessa ku kysyn mutta helvetti ihan sama.Joten estot vittuu, miten olis? ja ei muute väliä oletko mies vai nainen. Mää meen molempii suuntii ehkä TMI mutta hitto tää on netti, täällä voi olla suora.
      No huhhuh. Nyt on kaikki nähty. Enpä olisi ikinä uskonut, että joku käyttää Feissarimokia vonkausfoorumina, mutta nähtävästi alkomahooli tekee eräistä lievästi sanottuna estottomia. Kyllä Minniä mahtaa hävettää, kunhan selviää tuosta kiimakännistä.

      Lainaa

    11. Tulos: +64 (88 ääntä)
      Haukutaan lisää, ei korjata virheitä ja ei ainakaan kannusteta opiskelemaan!

      Lainaa

    12. Tulos: +187 (193 ääntä)
      koti = home = mold... Milläköhän tälläseen käännökseen on päästy? Jos on tiennyt että koti on englanniks home, niin miks se on vielä tarvinnu kääntää... :D

      Lainaa

    13. Tulos: -45 (85 ääntä)
      Juumie: Ja mie luulin olevani huono englannissa.. oisin parempi jos opettja ala-asteella ei ois haukkunua mua pohjalle just sillon kun tukea eniten tarvitsin. Sen takia jäi kaikki aikamuoto ynnä muut jutut opettelematta englannin kielessä. Perusenglanti taipuu just ja just, mutta se vois olla parempiki.
      selittelyn makua

      Lainaa

    14. Tulos: -46 (60 ääntä)
      taas joku asoxe mainos tulee tän tekstin pääl.. en nää kirjottaa oikee enkä nää kommui

      Lainaa

    15. Tulos: +90 (96 ääntä)
      Jessica: taas joku asoxe mainos tulee tän tekstin pääl..en nää kirjottaa oikee enkä nää kommui
      Ei se mitään. Ei kommutkaan nää sit sua.

      Lainaa

    16. Tulos: +84 (98 ääntä)
      minniemouse: Juumie, ootko mies vai nainen? helvetin tyhmä kysymys mutta oon juonu vähän ja estoja ei näköjään ole. Nainen täällä kysyy. olen näköjään puutteessa ku kysyn mutta helvetti ihan sama.Joten estot vittuu, miten olis? ja ei muute väliä oletko mies vai nainen. Mää meen molempii suuntii ehkä TMI mutta hitto tää on netti, täällä voi olla suora.
      Tyhmä kommentti nosti mokan tasoa entisestään! Hyvä, Minnie! Tule myöhemmin kertomaan, miten paljon kaduttaa.

      Lainaa

    17. Homo-Petteri 30.3.2013 10:25
      Tulos: -28 (92 ääntä)
      I'm at home every evening and I always do my homework before I go to sleep.

      Lainaa

    18. Tulos: +73 (87 ääntä)
      Oikeesti ymmärrän ettei kaikki oo hyvii kielissä, mut välillä herää kysymys, et mite on mahollista, ettei 9 vuoden pakollisen englannin opiskelun jälkee kykene muuhu ku tommoseen? ja näitä samantapasiahan riittää :D

      Lainaa

    19. naurava kulkuri 30.3.2013 11:13
      Tulos: +6 (14 ääntä)
      Kyllä Suvi, hienosti menee! =)

      Lainaa

    20. Tulos: +103 (111 ääntä)
      toivottavast ottaa tatuoinnin tosta ni saadaan uus moka

      Lainaa

    21. Pyykkityttö 30.3.2013 12:43
      Tulos: +46 (50 ääntä)
      Mistä ihmeestä Suvi tuon moldin oikein keksi? Joo, home ja silleen, mutta... Häh..? :/

      Lainaa

    22. Tulos: +31 (41 ääntä)
      I am very evening in mold? :D oisko muistanut, että kodilla on jotain tekemistä homeen (home) kanssa, ja sit pistänyt tuon mold.... En kyllä siltikään tajua millä logiikalla, jos tietää että mold on home niin pitäs tietää et ei se silloin kotia tarkoita mut mut... Eikö näillä sankareilla tule ikinä mieleen käyttää sanakirjaa? Jos ei kielioppia ja sanajärjestyksiä ym ole oppinut niin sille ei vissiin voi enää mitään, mut sais ainakin oikeet sanat.

      Lainaa

    23. Tulos: +65 (75 ääntä)
      Oli siinä sleep myös oikein.

      Lainaa

    24. Tulos: +37 (43 ääntä)
      Mitä saatanaa? ಠ_ಠ

      Lainaa

    25. Yli opistö hörhö 30.3.2013 13:23
      Tulos: +43 (53 ääntä)
      Mitä helvettiä?? :D Miten ihmeessä se sai tollasen lauseen noin yksinkertaisesti asiasta? Olen hyvin ilta homeessa ja taloni toimii ikuisesti ennen kuin teen unta. MITEN????? En ymmärrä yhtään :D

      Lainaa

    26. Tulos: +35 (43 ääntä)
      Ei kyllä sais ees yrittämällä noin huonosti......

      Lainaa

    27. Tulos: +32 (42 ääntä)
      Minkä ikänen Suvi on? Ymmärtäisin jos olis kolmasluokkalainen tai nuorempi.

      Lainaa

    28. Tulos: +56 (64 ääntä)
      "In mold"! En kestä. Menen homeeseen.

      Lainaa

    29. Tulos: -9 (17 ääntä)
      Enkku taitaa olla oikein 11.

      Lainaa

    30. Tulos: -19 (33 ääntä)
      Vasta seitsemännessätoista kommentissa oli tuo lause oikein englanniksi, luulin että joku ois aikasemmin jo sen laittanut.. Ei oikeesti voi olla totta tuo englannin vääntäminen noin huonosti.. Ei kai sitä ite sais ees tekemällä noin huonoa?? :D

      Lainaa

    31. Tulos: -43 (47 ääntä)
      Juumie: Ja mie luulin olevani huono englannissa.. oisin parempi jos opettja ala-asteella ei ois haukkunua mua pohjalle just sillon kun tukea eniten tarvitsin. Sen takia jäi kaikki aikamuoto ynnä muut jutut opettelematta englannin kielessä. Perusenglanti taipuu just ja just, mutta se vois olla parempiki.
      Selityksiä, selityksiä. Jos apua tarvitsit, sinun olisi pitänyt sitä pyytää, nääs kun kukaan ei näe pääkoppasi sisään, vähiten joku aineenopettaja, jota näet pari tuntia viikossa.

      Lainaa

    32. Arthur Brown 30.3.2013 20:55
      Tulos: +41 (53 ääntä)
      Ministeri Nieminen: No huhhuh. Nyt on kaikki nähty. Enpä olisi ikinä uskonut, että joku käyttää Feissarimokia vonkausfoorumina, mutta nähtävästi alkomahooli tekee eräistä lievästi sanottuna estottomia. Kyllä Minniä mahtaa hävettää, kunhan selviää tuosta kiimakännistä.
      Onko kyseessä historian ensimmäinen feissarimoka Feissarimoka?

      Lainaa

    33. Tulos: +34 (48 ääntä)
      Tuntuu, että usein näillä enkkua osaamattomilla on tapana vaan laittaa sanoja sanojen perään melkein ku arvalla, eikä yhtään mietitä kuulostaako se järkevältä. 9 vuoden englannin opiskelun ja mahdollisesti monen vuoden englanninkielisten ohjelmien kattelemisen jälkeen mitään ei olla otettu onkeen. Surku tuli, indeed.

      Lainaa

    34. en ymmärrä 30.3.2013 22:00
      Tulos: -2 (32 ääntä)
      Savannah: Tuntuu, että usein näillä enkkua osaamattomilla on tapana vaan laittaa sanoja sanojen perään melkein ku arvalla, eikä yhtään mietitä kuulostaako se järkevältä. 9 vuoden englannin opiskelun ja mahdollisesti monen vuoden englanninkielisten ohjelmien kattelemisen jälkeen mitään ei olla otettu onkeen. Surku tuli, indeed.
      9 vuoden? Opiskellaanko englantia nykyään jo 1. luokasta lähtien? Minun maailmanaikaani kultaisella 90-luvulla englannin opiskelu aloitettiin 3. luokalla. Ei sitä pakollista opiskelua silloin kerry kuin 7 vuotta. Eikä muuten missään kerrota minkä ikäinen Suvi on. Voihan se olla vasta alakoulussa, moni alle 13-vuotias kun oikeasti on jo Facebookissa.

      Lainaa

    35. Tulos: +18 (32 ääntä)
      en ymmärrä: 9 vuoden? Opiskellaanko englantia nykyään jo 1. luokasta lähtien? Minun maailmanaikaani kultaisella 90-luvulla englannin opiskelu aloitettiin 3. luokalla. Ei sitä pakollista opiskelua silloin kerry kuin 7 vuotta. Eikä muuten missään kerrota minkä ikäinen Suvi on. Voihan se olla vasta alakoulussa, moni alle 13-vuotias kun oikeasti on jo Facebookissa.
      Joku puhui aiemmassa kommentissa yhdeksästä vuodesta, niin "lainasin" sen siitä. Enkä mä tiedäkään minkäikäinen Suvi on tai että onko hän lukiossa, mutta totuus on se, että oli Suvi 13, 16 tai yli 20, niin kyllä hän pakosti on kuullut ainakin telkkarista englantia koko elämänsä ajan, ja sitä kautta "opiskellut" sitä, olipa koulun oppitunnilla tai ei.

      Lainaa

    36. Tulos: +31 (43 ääntä)
      Hahha en saanu mitään selkoa tosta :D Itelläni on käynyt niin, että mulla on yks 18 vuotias kaveri jonka englanti on suoraan sanottuna paska (eikä onneksi kirjoita mitään englanniksi ennenkuin tarkistuttaa minulta) Ja sit tän joku kaveri (kans 18) päätti olla oikein viisas ja kommentoi tälle englanniksi (tiedostaen huonon eglannin) että, "your doing it wrong" No normaalisti kaveri tuli pyytämään multa suomennosta niinkuin yleensä ja oli kyllä makeat naurut kun joku koittaa olla niin tietävinään ja mollata kaveriani ja kirjoittaa itse väärin. Käskin sitten kaverin piruilla ja laittaa takas, että "you're doing it wrong" :D Ei ollu kuulemma uskonu, että ite kirjotti väärin. No omapa on häpeänsä.

      Lainaa

    37. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Lykos: Oli siinä sleep myös oikein.
      Ja and, my ja I.

      Lainaa

    38. Tulos: +40 (44 ääntä)
      wanda: Ja and, my ja I.
      Mutta "I" on kirjoitettu pienellä, eli ei sittenkään.

      Lainaa

    39. Tulos: -18 (26 ääntä)
      "I'm at home every night and do my homework before I go to sleep." On se vaikeaa.. Mutta mikä mahtaa olla viestin kirjoittaneen ikä, 10?

      Lainaa

    40. Tulos: +11 (21 ääntä)
      Naurattaisi, ellei oma emäntä kirjoittaisi samanlaista "englantia" :/

      Lainaa

    41. Tulos: -6 (18 ääntä)
      : Oikeesti ymmärrän ettei kaikki oo hyvii kielissä, mut välillä herää kysymys, et mite on mahollista, ettei 9 vuoden pakollisen englannin opiskelun jälkee kykene muuhu ku tommoseen? ja näitä samantapasiahan riittää
      missä päin suomea on 9 vuotta pakollista englantia? itse opiskelin 6 vuotta pakollisesti..

      Lainaa

    42. Tulos: -8 (14 ääntä)
      Olen erittäin illan muotissa ja taloni toimii ikuisesti ennekuin teen nukkumisen.

      Lainaa

    43. Tulos: +49 (53 ääntä)
      Niitä harvoja tilanteita, joissa jopa Google translate olisi osannut paremmin.

      Lainaa

    44. Tulos: -10 (32 ääntä)
      Ei kellekään tullut mieleen, että tuolla Suvi-poloisella on diagnosoimaton lukihäiriö? Kirjaimet vaihtavat paikkaa monessa kohtaa, mikä on tyyppiesimerkki lukihäiriön aiheuttamasta ongelmasta. Silloin sekä luetun ymmärtäminen että tekstin tuottaminen on todella vaikeaa paitsi äidinkielellä, myös ja erityisesti muilla kielillä.

      Lainaa

    45. Tulos: +32 (42 ääntä)
      ^ Eiköhän siinä tapauksessa kyllä olisi diagnosoitu jo. Meinaan niin epäselvää että ei voi jäädä huomaamatta.

      Lainaa

    46. koulunkäyntiohjaaja 31.3.2013 20:18
      Tulos: +9 (19 ääntä)
      Nykyään englannin opettelu aloitetaan toisella luokalla.

      Lainaa

    47. Tulos: +29 (31 ääntä)
      Silloin kun minä aloitin englannin opiskelun, olin 3. luokalla. Eli peruskoulussa on sitä tullu opiskeltua 7 vuotta, ja suurin osa kuitenkin menee sen jälkeen ammatti-kouluun tai lukioon, ja eikö niissä yleensä oo "pakollisena" englanti? Eli 10 vuotta yhteensä.

      Lainaa

    48. Tulos: +18 (18 ääntä)
      en ymmärrä: 9 vuoden? Opiskellaanko englantia nykyään jo 1. luokasta lähtien? Minun maailmanaikaani kultaisella 90-luvulla englannin opiskelu aloitettiin 3. luokalla. Ei sitä pakollista opiskelua silloin kerry kuin 7 vuotta. Eikä muuten missään kerrota minkä ikäinen Suvi on. Voihan se olla vasta alakoulussa, moni alle 13-vuotias kun oikeasti on jo Facebookissa.
      Ja minun maailmanaikaani siellä samaisella kultaisella 90-luvulla oli mahdollisuus aloittaa englannin opiskelu valinnaisena jo ensimmäisellä luokalla, kuten minä tein.

      Lainaa

    49. Tulos: +14 (26 ääntä)
      Vielä asiaan liittyen, että englantia ei oikeasti opi ellei sitä käytä. Itselläni oli ala-asteella koko luokan huonoin enkku, koska se ei vaan yksinkertaisesti mua kiinnostanut. Sitten ylä-asteella noin 7 luokalla aloin katsomaan japanilaisia leffoja joissa oli teksitys englanniksi, joten siitä sitten aloin itsenäisesti opiskelemaan, eli ihan perus tyylillä leffa pauselle ja sanakirja käteen. No sitten Innostuin piirtämään ja löysin artsivuston jonne kotiuduin ja sielläkin puhuttiin vain englantia. Sitten vielä sitäkin myöhemmin tapasin yhden nykyään parhaan amerikkalaisen ystäväni jonka kanssa tottakai puhutaan eglantia ja hän sitten korjailee mun virheitä kun niitä sinne sattuu. Asiani ydin siis on se, että ylä-asteella kaikkien englanti tipahti, koska aiheet oli yhtäkkiä jotain aivan muuta kuin aiemmin ja suoraansanottuna ei muakaan kiinnostanu yhtää vaikka kaiken osasinki. Pääsin sitten 6 päättöenkulla pois niinkun moni muukin. Ja nykyään kaikki kaverit jotka oli silloin mua parempia enkussa ei nykyään osaa paljon mitään. Ihan siitä syystä ettei ne sitä koskaan käytä. Paraskaveri kyllä alkaa vasta nyt amiston ekalla oikeasti opettelemaan eglantia, koska haluaa ymmärtää laulujen sanoja. Itse oon vielä ammatti-startilla ja opettaja sanoi, että mun enkku ei todellakaan oo 6 luokkaa ja että voin ahkeralla työllä nostaa 3 numeroa ylöspäin eli ysiin. (yleensähän siis startilla pystyy korottamaan vaan 2 numeroa mutta harvoissatapauksissa 3) Munkin englanti ois varmaan ihan yhtä surkea kuin muidenkin ellen ois ite opiskellu. Mutta fakta on oikeesti se et se suurin englannin opiskelu tapahtuu oikeesti itsenäisesti. Ne jotka ei englantii käytä niin ei sitä myöskään opi. Onhan nykyään asiat parempaan päin kun on kaikkia pelejä yms englanniksi mut ei facen peleistä kyllä englantia ainakaan opi. Kyllähän sen tietää ettei ihmiset aattele mitä ne sanat merkitsee niin kauan kun tietää mitä klikkaa. Mut ehkä enemmän tälläsissä isommissa netti peleissä se merkkaa.

      Lainaa

    50. Tulos: +33 (35 ääntä)
      Oisin nyt kyllä kaivannu Juumien ja minniemousen tarinalle jonkinlaista jatkoa.

      Lainaa

    51. Tulos: +6 (16 ääntä)
      Bee: Ei kellekään tullut mieleen, että tuolla Suvi-poloisella on diagnosoimaton lukihäiriö? Kirjaimet vaihtavat paikkaa monessa kohtaa, mikä on tyyppiesimerkki lukihäiriön aiheuttamasta ongelmasta. Silloin sekä luetun ymmärtäminen että tekstin tuottaminen on todella vaikeaa paitsi äidinkielellä, myös ja erityisesti muilla kielillä.
      Missä kohtaa tuossa kirjaimet vaihtaa paikkaa?

      Lainaa

    52. en ymmärrä 2.4.2013 8:08
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      K.: Ja minun maailmanaikaani siellä samaisella kultaisella 90-luvulla oli mahdollisuus aloittaa englannin opiskelu valinnaisena jo ensimmäisellä luokalla, kuten minä tein.
      Juu, lähdinkin tätä tutkimaan tarkemmin tuon kirjoitettuani kun jäi asia vaivaamaan. Ja toden totta! Englantiahan on voinut joissain kouluissa opiskellakin jo ekalta luokalta. Siis ihan normikouluissa. Tää tuli oikeasti mulle yllätyksenä sillä oletin että varsinkin tuohon aikaan peruskoulujen opetussuunnitelma olisi ollut sama ympäri Suomen. Hassua sinällään, että ei ole kavereissakaan tullut vastaan sellaisia joilla olisi ollut mahdollisuus jo 1. luokalta aloittaa. Eikä ilmeisesti nykyäänkään tuo 1. luokalla aloitus ole mikään yleinen tapa sillä miehen lapset aloittivat vasta 3. luokalla. Varmaan riippuu koulusta ja resursseista.

      Lainaa

    53. puzzznator 2.4.2013 10:53
      Tulos: +30 (32 ääntä)
      Voi toista :(. Käy oikeesti jopa sääliksi, kun ei tällä kertaa ole sellanen typerä "yritän tässä sanoa jotain hienoa englanniksi ollakseni cool" -päivitys, vaan tyttö varmaan oikeasti yritti tehdä esim. enkun läksyjä :/.

      Lainaa

    54. Tulos: 0 (14 ääntä)
      Meidän koulussa sai kolmannella luokalla valita englannin tai saksan ja itse olen aloittanut englannin opiskelun vasta viidennellä luokalla. Eli pakollista opiskelua ei tule kuin viisi vuotta. Eikä lukiossakaan englanti pakollinen ollut.

      Lainaa

    55. ymmärsin! 2.4.2013 18:22
      Tulos: +26 (30 ääntä)
      Taisin vähän tajuta, miten hän pääsi tuohon lopputulokseen! i'am - I'm/I am vähän sössitty, täähän on vielä ihan selkeä very - Every evening - OIKEIN! in mold - Väärä prepositio ja mulla on vähän tunne, että Suvi yritti tarkistaa jostain kääntäjästä, onko "home" suomeksi ihan varmasti koti, mutta pistikin asetukset, että kääntää suomesta englanniksi, eikä englannista suomeen and my house works - Homework. Yhteen kirjoitettuna ja yksikössä. forever - Voisin veikata, että tässä on yritetty etsiä sanaa "aina", mutta valinta ei osunut ihan nappiin. before -OIKEIN! i do the sleep. - Niin no. Aina ei vaan voi osata. Eniten mua hämmensi se, miten ei ole oppinut edes sitä, että englanniksi minä kirjoitetaan isolla kirjaimella...

      Lainaa

    56. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Englannin opettaja itkee verta...

      Lainaa

    57. Tulos: +7 (17 ääntä)
      en ymmärrä: 9 vuoden? Opiskellaanko englantia nykyään jo 1. luokasta lähtien? Minun maailmanaikaani kultaisella 90-luvulla englannin opiskelu aloitettiin 3. luokalla. Ei sitä pakollista opiskelua silloin kerry kuin 7 vuotta. Eikä muuten missään kerrota minkä ikäinen Suvi on. Voihan se olla vasta alakoulussa, moni alle 13-vuotias kun oikeasti on jo Facebookissa.
      Ai teilläpäin ei mennä peruskoulun jälkeen jatko-opintoihin?

      Lainaa

    58. Toivo Isänmaa 5.4.2013 10:44
      Tulos: +12 (16 ääntä)
      Homo-Petteri: I’m at home every evening and I always do my homework before I go to sleep.
      ...before I go to bed. "go to sleep" tarkoittaa nukahtamista ja harvemmin kukaan sanoo noin.

      Lainaa

    59. Tulos: 0 (2 ääntä)
      en ymmärrä: 9 vuoden? Opiskellaanko englantia nykyään jo 1. luokasta lähtien? Minun maailmanaikaani kultaisella 90-luvulla englannin opiskelu aloitettiin 3. luokalla. Ei sitä pakollista opiskelua silloin kerry kuin 7 vuotta. Eikä muuten missään kerrota minkä ikäinen Suvi on. Voihan se olla vasta alakoulussa, moni alle 13-vuotias kun oikeasti on jo Facebookissa.
      Meillä ainakin opiskeltiin, sekä ruotsia että englantia.

      Lainaa

    60. Tulos: -3 (11 ääntä)
      Homo-Petteri: I’m at home every evening and I always do my homework before I go to sleep.
      "Go to bed", EI "go to sleep". Ja "I'm home" ilman prepositiota. Ethän sano myöskään että "I'm going to home" ? Oletettavasti ainakaan... Toi koti-sanan käyttö englannin kielessä toimii samaan tapaan kuin ruotsissakin.

      Lainaa

    61. Pätee pätee 26.4.2013 19:05
      Tulos: +18 (22 ääntä)
      nölli: “Go to bed”, EI “go to sleep”. Ja “I’m home” ilman prepositiota. Ethän sano myöskään että “I’m going to home” ? Oletettavasti ainakaan… Toi koti-sanan käyttö englannin kielessä toimii samaan tapaan kuin ruotsissakin.
      Suurinta myötähäpeetä tuottaa, kun joku alkaa pätemään... väärin. Alkuperäinen lause oli itse asiassa äidinkieleltään täydellinen. Pelkkä "I'm home" viittaa toteamiseen, "Honey, i'm home!" tai sitten puhekieleen, jossa harvemmin käytetään prepositiota. Go to bed/go to sleep vuorostaan oli niin turhanpäiväinen kommentti, voihan suomessakin sanoa, että menee joko petiin, tai nukkumaan - englannissa toimii ihan samalla tavalla. Toki yleensä mennään eka petiin, sitten nukkumaan ts. "...do my homework before I go to bed", toisaalta pyöriikö lauseen kirjoittaja sitten useamman tunnin sängyssä, vai meneekö suoraan läksyt tehtyään nukkumaan? Kenties nukahtaa tuoliin/pöydälle, jossa läksyjään teki? ;) Ja nyt kun pääsin pätemisen makuun, siihen enkun opettajaankaan ei välttämättä kannata luottaa. Nimim. äidinkieleltäni englantilainen (enkä siis mikään ihan urpo, omasta äidinkielestäni kirjoittanut useamman ällän *nokka pystyssä*), asunut siellä liki 20v ja käynyt siellä koulut, ja todennut, että suomessa ei välttämättä noilla äikän opettajilla ihan aina suju koko kieli. Minunkin kohdalla, useampi opettaja merkannut jonkun vääräksi, selitettyäni/lähetettyäni työn muualle tarkistettavaksi, on minun tehtäväni ollutkin ihan oikein. Että jos pädetään niin pädetään sitten kunnolla... ja asiasta, josta oikeasti tietää jotain. Alas peukuttajat, vaistokaa lievä sarkasmi kommentissani ;) Nyt painele tuonne hieman ylemmäs, lukemaan varsinaisen mokan, kun en sinne saakka ole päässyt. Mutta kiitos näin "etukäteismokasta", ps. pahoitteluni huonosta suomestani, se ei ole äidinkieleni (kts. edellä mainittu).

      Lainaa

    62. Tulos: +5 (7 ääntä)
      On tainnu jäädä se SPOTPA sinne koulunpenkille odottelee noutajaansa. :D

      Lainaa

    63. Tulos: +4 (6 ääntä)
      ymmärsin!: Taisin vähän tajuta, miten hän pääsi tuohon lopputulokseen! i’am - I’m/I am vähän sössitty, täähän on vielä ihan selkeä very - Every evening - OIKEIN! in mold - Väärä prepositio ja mulla on vähän tunne, että Suvi yritti tarkistaa jostain kääntäjästä, onko “home” suomeksi ihan varmasti koti, mutta pistikin asetukset, että kääntää suomesta englanniksi, eikä englannista suomeen and my house works - Homework. Yhteen kirjoitettuna ja yksikössä. forever - Voisin veikata, että tässä on yritetty etsiä sanaa “aina”, mutta valinta ei osunut ihan nappiin. before -OIKEIN! i do the sleep. - Niin no. Aina ei vaan voi osata. Eniten mua hämmensi se, miten ei ole oppinut edes sitä, että englanniksi minä kirjoitetaan isolla kirjaimella…
      Nostan sinulle hattua.

      Lainaa

    64. Tulos: +8 (8 ääntä)
      marzujau: selittelyn makua
      Ihan hyvältä selitykseltä kuulostaa... Itellä myös on huonoista maikoista kokemusta. Olin 5. Luokalta asti koulukiusattu harrastukseni takia. Maikat tiesivät siitä, kuulivat päivittäin kun mua oltiin taas uudestaan kiusattu. Peruskoulun keskiarvo oli lähes pohjalukema ja oli tiukilla että pääsenkö edes amikseen jossa nyt opiskelen viimeistä vuotta. Maikat pisti hylätyt numerot oppimisvaikeuksien piikkiin, vaikka todellisuudessa mull oli liian suuri taakka kannettavana. Sitä harrastusta en halunnut lopettaa koska se oli ja on edelleen unelmani. Maikkojen kanssa keskusteltiin, mutta oman mielipiteeni sanoessani tilanteesta keskustelu meni lähinnä inttämiseksi. Nykyään kiusattuna oleminen on historiaa, harrastukseni hyväksytää ja haarastukseni joka on siis mulle enemmän elämän tapa on nuorten unelma ammatti. Harrastukseni harrastaminen ei kyllä siis toistaiseksi ole tuottanut tulosta, mutta parin vuoden sisään varmasti. Mutta niin kuin kaikki tiedetään idiooteja löytyy kaikkialta täältä pallon päältä kuin avaruudestakin. Siitä ei vain pääse mihinkään. Tyhmät ihmiset tekevät meistä jokaisen fiksun. Meitsi kiittä kuittaa. JG

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: englanti, enkku, virhe, käännös, läksy, tehtävä