Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Veteraanien vika

"En vitussa ala kunnioittamaan murhaajia."
Veteraanien vika

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 171 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1490 (1828 ääntä)
      Veteraanien ainoa vika on se, että Roosan ja Veetin kaltaiset ääliötkin saavat kutsua itseään suomalaisiksi.

      Lainaa

    2. Tulos: -167 (565 ääntä)
      Veetillä on hyvää ideaa tuossa sen tekstissä. En kyllä vaan millään keksi, että mitä.

      Lainaa

    3. Tulos: +930 (1004 ääntä)
      Siellä sotimassa olisi tuokin poika ollut jos olisi silloin ollut syntynyt ja oikean ikäinen... ei se nyt vaan ollut kenenkään oma päätös että "Jahas, otanpas tästä katkaistun haulikon ja menen tappamaan ryssiä" vaan sinnehän mentiin ja se siitä.

      Lainaa

    4. Tulos: +525 (583 ääntä)
      Nyt menee Roosalta hieman kuuseen tää homma. En mikään suurempi nationalisti itse ole, mut tietääkseni itse juhlin sitä, että saamme itse päättää omista asioistamme, emmekä niinkään tätä maantieteellistä "plänttiä". Toki se tulee siinä samalla mukana, mutta vaikka olisimmekin jonkun toisen valtion alla, tämän ko. maantieteellisen alueen nimi ois silti Finland.

      Lainaa

    5. Tulos: +434 (504 ääntä)
      ykkösluokan miinanpolkija-ainesta on tämä kaveri.

      Lainaa

    6. Tulos: +466 (522 ääntä)
      Se kuka keksii tavan lyödä toista kotisohvalta asti ansaitsee kyllä miljardeja..

      Lainaa

    7. Tulos: +330 (368 ääntä)
      Veeti oikeen viimesen päälle kokeilee provosoida. Oikeen näkee sen harmituksen noista viesteistä kun kukaan ei tule siihen meuhkaamaan.

      Lainaa

    8. Tulos: +181 (251 ääntä)
      Olisi mielenkiintoista tietää minkä ikäisiä Roosa ja Veeti ovat. Ihan sen takia että joltain 12-13 -vuotiailta tuollainen totaalinen tietämättömyyden, ymmärtämättömyyden ja mustavalkoisen ajattelun yhdistelmä on vielä ihan ymmärrettävää ja osa kasvuprosessia, mutta esim. nuorten aikuisten kohdalla voikin jo alkaa hakata päätä näppäimistöön.

      Lainaa

    9. Tulos: +353 (391 ääntä)
      "Don’t argue with idiots because they will drag you down to their level and then beat you with experience. —Greg King" Ei lisättävää...

      Lainaa

    10. Tulos: +76 (144 ääntä)
      veeti on idiootti

      Lainaa

    11. Tulos: +100 (150 ääntä)
      voi veeti veeti veeti.... et säkää tota mieltä olis jos siellä sodassa olisit ollut.. ja muuta ihmeessä vaikka ruotsii jos se kerran häiritsee nuin paljo sua että jotkut on jaksanut puolustaa isänmaata

      Lainaa

    12. TeitMeister 11.12.2012 3:46
      Tulos: +32 (130 ääntä)
      yleensä oon rauhallinen mut veetin jos tapaisin niin muutus asiat...

      Lainaa

    13. Tulos: +264 (286 ääntä)
      Olisi tämäkin riemuidiootti käyttänut 5 minuuttia aikaansa lukemalla Viron historiasta neuvostomiehityksen alla niin saattaisi muuttua ääni kellossa.

      Lainaa

    14. Tulos: +187 (241 ääntä)
      Murhaajia?! Sanoisin kyl et puolustajia! Lukis poika vähän historiaa, ei ne suomalaiset lähteny Venäjälle venäläisiä murhaamaan! Tziisus! Puolustivat omaa maataan, oikeuksiaan ja perheitään.

      Lainaa

    15. Tulos: +150 (174 ääntä)
      Veeti olisi ilmeisesti sitten paennut Ruotsiin johonkin luolaan itkemään? Saahan sitä toki Venäjälle muuttaa, jos on sitä mieltä että on aivan sama oltaisiinko tässä suomalaisia vai venäläisiä. Saattaisi tulla äkkiä ikävä kotiin.

      Lainaa

    16. Tulos: -57 (251 ääntä)
      Bean: Murhaajia?! Sanoisin kyl et puolustajia! Lukis poika vähän historiaa, ei ne suomalaiset lähteny Venäjälle venäläisiä murhaamaan! Tziisus! Puolustivat omaa maataan, oikeuksiaan ja perheitään.
      Jospa ihan yhdessä luettas, Mannerheim ilmaisi halunsa vallata uusia alueita Venäjältä sen jälkeen kun Suomi oli torjunut ensimmäiset hyökkäykset. Ei se ole mitään salattua tietoa että Suomi olisi voinu välttää koko sodan jos ei olisi lähtenyt uhittelemaan itsenäistymiskiihkossaan. Faktat selviksi ennenkuin aletaan avautumaan, jooko?

      Lainaa

    17. Tulos: +156 (182 ääntä)
      Luuleeko joku tosiaan, että elämä olisi samanlaista Venäjän alaisuudessa...

      Lainaa

    18. Aurinkomies 11.12.2012 6:14
      Tulos: -128 (242 ääntä)
      Mun mielestä Veetillä on pointti. Esim. mä en tamperelaisena osaa harmitella, ettei Pirkanmaa ole oma valtionsa, mutta jos siitä käytäisiin sota ja Pirkanmaa voittaisi muuta Suomea vastaan, sitä alettaisiin vaalia siistinä juttuna. Get it? Jos emme olisi Suomi, olisimme osa Venäjää. Eikä sitä surtaisi. Pääasia, että on osa jotakin.

      Lainaa

    19. Tulos: +157 (191 ääntä)
      Aurinkomies: Jos emme olisi Suomi, olisimme osa Venäjää. Eikä sitä surtaisi. Pääasia, että on osa jotakin.
      Ai ei surtaisi? Miksi sitten suurin osa sodista ja konflikteista johtuu juuri siitä, että jokin tietty ryhmä ei tunne kuuluvansa tietylle valtiolle ja haluaa itsenäistyä? Tosiaanko luulet, että suomalaiset olisivat vain nielleet ylpeytensä ja venäläistyneet sen kummemmin mukisematta?

      Lainaa

    20. Tulos: +127 (177 ääntä)
      Miten helvetissä Leevi on saanu noin paljon tykkäyksiä? Se on joko hyvännäkönen yläkoululainen, jolla on kana-aivoinen haaremi, tai sitte usko Suomen nuorisoon alkaa heikentyä...

      Lainaa

    21. Tulos: -81 (131 ääntä)
      itsenäisyyspäivä on ihanturha :''d

      Lainaa

    22. Tulos: +175 (193 ääntä)
      huoh: Jospa ihan yhdessä luettas,Mannerheim ilmaisi halunsa vallata uusia alueita Venäjältä sen jälkeen kun Suomi oli torjunut ensimmäiset hyökkäykset. Ei se ole mitään salattua tietoa että Suomi olisi voinu välttää koko sodan jos ei olisi lähtenyt uhittelemaan itsenäistymiskiihkossaan. Faktat selviksi ennenkuin aletaan avautumaan, jooko?
      Faktat selviksi: 1. Tästähän puhuttiin jo pari viikkoa sitten, kun joku toinenkin torvelo kuvitteli talvisodan johtaneen itsenäistymiseen. Turha puhua itsenäistymiskiihkossa uhittelusta, kun Suomi oli ollut itsenäinen jo viimeiset reilu parikymmentä vuotta. 2. Sen sijaan jo saavutetun itsenäisyyden puolustamisesta puhuminen on faktaa. Oletko ikinä kuullut Molotov-Ribbentropin sopimuksesta? 3. Menikö talvisota ja jatkosota nyt vähän sekaisin? Talvisota oli 105 päivää pelkkää puolustamista, sen sijaan jatkosodassa Suomella oli pyrkimyksiä vallata takaisin Neuvostoliiton valtaamat alueet Karjalasta sekä vähän enemmänkin.

      Lainaa

    23. Tulos: -124 (220 ääntä)
      Sara: Siellä sotimassa olisi tuokin poika ollut jos olisi silloin ollut syntynyt ja oikean ikäinen… ei se nyt vaan ollut kenenkään oma päätös että “Jahas, otanpas tästä katkaistun haulikon ja menen tappamaan ryssiä” vaan sinnehän mentiin ja se siitä.
      Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että "tarkoitus pyhittää keinot"?

      Lainaa

    24. Tulos: +93 (115 ääntä)
      Taiavat olla aika nuoria ja tietämättömiä jos luulevat oikeasti että Suomea ja Venäjällä olisi samanlaista asua, kannattais lukea ehkä jotai muutakin kun historiaa, esim. uutisia. Ei oo kaikkialla asiat, sosiaalihuolto ja ihmisarvot kuitenkaan näin hyvin kuin Suomessa

      Lainaa

    25. Tulos: +73 (103 ääntä)
      Eipä ole ollut sotaveteraaneilla aikoinaan paljon muuta mahdollisuutta. Ota ase käteen ja tapa, tai tule tapetuksi. SIihen aikaan maailma oli erinlainen ja isänmaallisuus oli kaikki kaikessa.

      Lainaa

    26. Tulos: +86 (170 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Niin no, onneksi kaikki eivät olleet samanlaisia luusereita.

      Lainaa

    27. Tulos: +64 (70 ääntä)
      Aurinkomies: Mun mielestä Veetillä on pointti. Esim. mä en tamperelaisena osaa harmitella, ettei Pirkanmaa ole oma valtionsa, mutta jos siitä käytäisiin sota ja Pirkanmaa voittaisi muuta Suomea vastaan, sitä alettaisiin vaalia siistinä juttuna. Get it? Jos emme olisi Suomi, olisimme osa Venäjää. Eikä sitä surtaisi. Pääasia, että on osa jotakin.
      Kuten kolme jo sanoikin, on vähän eri asia kun toinen kansa joutuu elämään alistettuna voittajavaltion kanssa, kuin samaa kansaa olevat elävät yhdessä. Jos Venäjälle oltaisiin vain antauduttu, niin kyllä ns. ryssäviha kantaisi varmasti vieläkin (esiintyyhän sitä vieläkin sodan takia vaikka itsenäisiä ollaankin), eikä ihmiset olisi tyytyväisiä. Todennäköisesti. Harvemminhan etniset vähemmistöt/valloitetut kansat ovat tyytyväisiä oloihinsa, ja vaikkei se tarkoitakaan että he lähtisivät ainakaan suoranaisesti sotimaan niin sopivan mahdollisuuden sattuessa itsenäistymistä varmasti ajettaisiin voimakkaasti. Tietty jos jostain epätodennäköisestä syystä Venäjä olisi kohdellut Suomea valloituksen jälkeen todella hyvin ja väestö olisi päässyt sekoittumaan tarpeeksi, ei tyytymättömyyttä varmasti ainakaan kovin suuressa mittakaavassa esiintyisi muutaman sukupolven jälkeen.

      Lainaa

    28. Tulos: +45 (83 ääntä)
      Ihan esimerkiksi tuollaisille ihmisille pitäisi vain kylmästi tehdä niin, että mennä valtaamaan heidän kotinsa, potkaista oven ulkopuolelle ja huutaa, että "Mitä sä siellä ruikutat, kun ei Suomenkaan valloittaminen olisi mitään haitannut, eikä sun tulevat lapsetkaan tästä vielä tiedä mitään!" Kääntyisiköhän oman maan ja kodin puolustamisen ajattelu? Ja jos ei kääntyisi niin ainakin ne jotka haluais sais kodin...

      Lainaa

    29. Tulos: +41 (69 ääntä)
      MITÄ lapsille nykyään opetetaan kouluissa!!!!???

      Lainaa

    30. Tulos: +42 (68 ääntä)
      joo: Niin no, onneksi kaikki eivät olleet samanlaisia luusereita.
      Touche!

      Lainaa

    31. Tulos: +33 (57 ääntä)
      Kyllä on idioottia porukkaa, jos ei osaa arvostaa Suomen itsenäisyyttä ja maatamme puolustaneita sotaveteraaneja! Mihin tää maailma on menossa? Arvostus ja oppi näköjään puuttuu nykyihmisiltä. Ymmärrän kyllä sitten, jos nämä kirjoittajat ovat iältänsä 7 -vuotiaita joille ei ole vielä historiaa opetettu.

      Lainaa

    32. Tulos: +32 (44 ääntä)
      Lapsille opetetaan, että talvisodassa Suomi puolusti ja jatkosodassa hyökkäs liitossa Hitlerin Saksan kanssa.

      Lainaa

    33. Tulos: +92 (112 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Minä oon kyllä erittäin kiitollinen näille "murhaajille" siitä, että saan nyt asua Suomessa. Ei meinaan kuulosta nuo ryssämaan olot kovin mukavilta näin köyhälle tallaajalle. Käy asumassa itänaapurissa pari vuotta ja katsotaan sitten muuttuuko mieli näitä murhaajia kohtaan.

      Lainaa

    34. Tulos: +40 (54 ääntä)
      Eipä oo poika tainnu ikkään käydä Vienan-Karjalassa?? Ei, ei todellakaan oltaisi yhtä onnellisia eikä lähellekään yhtä hyvässä asemassa kuin nyt -_-

      Lainaa

    35. Tulos: -40 (76 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Aivan. Toisekseen, jos ihmiset eivät olisi niin "mutku mä haluun olla suomalainen/virolainen/brittiläinen!" tai "Tää on meiän maita, painukaa vittuun tai me otetaan teiän maat!", maailma olisi parempi. Jos osaisimme elää sovussa rajoista ja muista huolimatta. Ehkä liikaa scifi-juttuja seuranneena tulee typerä ajatus, mutta eipä ne niissä sarjoissa olisi niin pitkälle kehittynyt ilman yhteistyötä. Toki, onhan niissäkin omat konfliktinsa...

      Lainaa

    36. Tulos: +39 (71 ääntä)
      Häpeän.... suuresti... tällaisia.... ihmisiä.... Kyllä pappa kääntyis haudassaan kun kuulis tällasta. Muuttakoon Veeti sit Venäjälle jos meinaa olevansa yhtä onnellinen siellä kuin täällä.

      Lainaa

    37. Tulos: +106 (114 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Pakko kysyä, että minkä ikäinen Iina olet / isäsi on, jos isäsi on istunut sodan aikaan vankilassa? Ettet vain tarkoita, että isäsi on istunut asepalveluksen sijasta vankilassa?

      Lainaa

    38. Tulos: +64 (86 ääntä)
      Jännä miten mulla ei oo käyny pienessä mielessäkään ajatella Suomen armeijan sotilaita murhaajina. Hienoja miehiä (ja naisia) jokainen. Veetiressu nyt vaan Venäjälle vaihtoon ja kello käyntiin. Nähdään kuinka äkkiä koti-ikävä iskee.

      Lainaa

    39. Tulos: +49 (59 ääntä)
      Kyllä siitä rangaistuksen sai,josset sota-aikana ottanut asetta käteen ja puolustanut isänmaatasi.Rangaistus oli tosin jotain ihan muutta kuin vankila,maanpettureita ei hyvällä katsottu.

      Lainaa

    40. Lentohärveli 11.12.2012 11:14
      Tulos: +55 (69 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Niin, onhan asia niin, että maapallo olisi vallan ihanteellinen asuinpaikka, jos ihmiset eivät sotisi ja olisivat muutenkin aina ihmisiksi. Ikävä kyllä asia nyt vain ei ole niin. Kun kimppuun hyökätään, on vain itsesuojeluvaiston mukaista yrittää puolustautua, niin raadolliselta kuin se voikin kuulostaa.

      Lainaa

    41. Tulos: +67 (75 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Hyvä provo. Mahtoiko mennä sotaveteraanit ja armeijan käyneet sekaisin vai mikä sua vaivaa? :D Sotaan osallistumattomat ei kyllä päätyneet vankilaan vaan kuopan pohjalle nappi kallossa maanpetoksesta/karkuruudesta. Hyvä selitys silti.:)

      Lainaa

    42. Tulos: +32 (40 ääntä)
      vieras: MITÄ lapsille nykyään opetetaan kouluissa!!!!???
      Minä kyllä olen koulussa vielä, mut osaan silti arvostaa Suomee ja sen itsenäisyyttä. Ei voi syyttää kouluja tai opettajia, että jotkut ihmiset vaan ei saa mahtumaan järkeensä miks Suomen itsenäisyys on tärkee asia. Onneks tälläsia ihmisiä on vaan harvassa.

      Lainaa

    43. Tulos: +40 (46 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Hömm, mikähän oli sitten erottava tekijä siinä, että kuka saikin kuulan kalloonsa vankilan sijasta? Luulis nimittäin, että vankilaan "turvaan" olisi ollut ehkä paljonkin menijöitä, jos tuohon aikaan ei olisi peloteltu hengen lähdöllä joka tapauksessa.. Ossaako joku tietävä vastata? :D Onneks tosiaan kaikki eivät olleet samanlaisia pelkuripaskahousuja, olis muuten tukalat paikat.

      Lainaa

    44. Tulos: +33 (59 ääntä)
      Sodista on näemmä kulunut jo liian kauan aikaa, että sitä itsenäisyyden puolesta vuodatetun veren määrää osaisi nuorempi väki kunnioittaa. Syytä kunnioitukseen olisi, koska kaikkien suomalaisten asiat olisivat huonommin ja elintaso aivan jotain muuta, jos olisimme päätyneet punalipun alle aikanaan.

      Lainaa

    45. Tulos: -93 (127 ääntä)
      eijo: Pakko kysyä, että minkä ikäinen Iina olet / isäsi on, jos isäsi on istunut sodan aikaan vankilassa? Ettet vain tarkoita, että isäsi on istunut asepalveluksen sijasta vankilassa?
      Tarkoitin tottakai, että istui asepalveluksen sijaan vankilassa, kirjoitin väärin (isäni on kuusissakymmenissä). Mutta kyllä sodankin sijaan oli vankila edessä jos ei suostunut tappamaan toisia. Henkilökohtaisesti mieluummin vaikka kuolisin itse kuin tappaisin jonkun muun. Ja ne, joiden mielestä sotaan osallistumattomat ovat "luusereita", miettikääs jos kaikki olisivat tällaisia - ei olisi sotia.

      Lainaa

    46. Tulos: +97 (109 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Omasta mielestäni tarkoitus pyhittää keinot, kun kyse on omasta hengestä, vapaudesta ja itsenäisyydestä. Suomen ja varmaan maailman kaikkien maiden lait tunnustavat itsepuolustuksen. Itsensä puolustamiseksi saa harkiten tehdä asioita, jotka muuten ovat kiellettyjä ja rangaistaviakin. Mielestäni siihen on myös moraalinen oikeus, ei pelkästään lain antama oikeus. Mennään ihan yksilötasolle: joku tulee lyömään sinua kadulla, sinäkö et puolustaudu, vaan annat lyödä itseäsi? Joku tulee ja tarttuu sinuun kiinni ja koittaa viedä kotiinsa, viedä sinulta vapauden ja sinä annat hänen viedä, etkä puolustaudu? Joku tulee puukon kanssa heilumaan ja yrittää tappaa sinut, sinä en puolustaudu, vaan annat toisen tappaa sinut? Joku tulee sanomaan sinulle, että tappaa ensin sinut ja sitten perheesi, sinä et puolustautuisi? Ettet vain olisi murhaaja? Haudasta on hyvä huudella murhaajallesi, että hän palaa helvetin tulessa tjsp. Puolustautuminen voi joskus tarkoittaa myös hyökkäämistä. Jos minun terveyttäni, vapauttani ja henkeäni uhattaisiin, niin kyllä minä *kirosana sensuroitu* puolustaisin itseäni. Jos tarve vaatisi, niin ihan henkeen ja vereen saakka ja todellakin vaikka tappaisin sen toisen, jos ei muuta vaihtoehtoa olisi. Enkä usko, että tuntisi itseäni murhaajaksi - tietää en voi, koska en ole koskaan joutunut ketään tappamaan. On erinomaista, jos uhkaavan tilanteen voi ratkaista pakenemalla, puhumalla tai jotenkin muuten, mutta aina sitä vaihtoehtoa ei ole. Äärimmäisissä tilanteissa voi joutua käyttämään äärimmäisiä keinoja. Onneksi, onneksi hyvin harva meistä joutuu koskaan sellaisia kokemaan. Sama pätee soveltaen myös suurempiin kokonaisuuksiin, myös valtioihin. Venäjä uhkasi Suomen vapautta, itsenäisyyttä ja henkeä. Suomella ei ollut vaihtoehtoja, pakenemaan ei päässyt ja puhuminen ei enää auttanut ja itse olen todella kiitollinen isovanhemmilleni joka ikinen aamu (todellakin, joka ikinen aamu herätessäni), että voin tehdä asioita omasta vapaasta tahdostani. Käykää keskustelemassa vaikkapa virolaisten, latvialaisten, liettualaisten ja itä-saksalaisten kanssa, millaista oli olla Neuvostoliiton vallan alla. Valitettavasti ette enää itse voi käydä katsomassa millaista Neuvostoliitossa oli, mutta voin kertoa, ettei ollut kovinkaan herkkua - kävin siellä useita kertoja ja minulla on useita virolaisia ja itä-saksalaisia tuttuja ja ystäviä, jotka ovat eläneet Neuvostoliiton vallan alla. Me emme olisi olleet vapaita Venäjän alla, me emme olisi olleet turvassa Venäjän alla, me emme olisi olleet tasa-arvoisia Venäjän alla, me emme olisi olleet onnellisia Venäjän alla.

      Lainaa

    47. Tulos: -14 (54 ääntä)
      joo: Niin no, onneksi kaikki eivät olleet samanlaisia luusereita.
      Taistelivatko veteraanit sen takia, että saat haukkua viimeiseen asti periaatteidensa mukaan eläneitä ihmisiä luusereiksi?

      Lainaa

    48. Tulos: -22 (38 ääntä)
      Onko tässä siis "moka" se etteivät nämä kirjoittajat ole nationalisteja (niinku meidän kaikkien pitäisi olla ettei vaan oltais jouduttu venäjän valtaan ja suomihan vaan puolusti omaa maataan ja muuten ois koko me vastaan ne -kuvio ihan sekaisin)?

      Lainaa

    49. Tulos: +45 (53 ääntä)
      Iina: Tarkoitin tottakai, että istui asepalveluksen sijaan vankilassa, kirjoitin väärin (isäni on kuusissakymmenissä). Mutta kyllä sodankin sijaan oli vankila edessä jos ei suostunut tappamaan toisia. Henkilökohtaisesti mieluummin vaikka kuolisin itse kuin tappaisin jonkun muun. Ja ne, joiden mielestä sotaan osallistumattomat ovat “luusereita”, miettikääs jos kaikki olisivat tällaisia – ei olisi sotia.
      Jos kyseessä olisinkin vain minä itse, ehkä voisin kuolla mieluummin kuin sotia. Mutta jos joku minun perhettäni uhkaa niin kyllä minä taistelisin siihen asti kuin henki pihisee. Minä olen ylpeä siitä, että minunkin elämäni puolesta on taisteltu vaikka minua silloin ollutkaan ja niin minäkin taistelisin niin omieni kuin muidenkin jälkipolvien puolesta.

      Lainaa

    50. Tulos: +8 (54 ääntä)
      Veeti on ihan jo pelkän kirjoitusasunkin perusteella vähän vajaa, mutta mielestäni Roosan kommentti ei ollut mitenkään asiaton tai tyhmä. Pointtina oli varmaankin se, ettei Suomi ole sen parempi kuin mikään muukaan maa ja että ylenpalttinen isänmaallisuus on turhaa.

      Lainaa

    51. Tulos: +7 (27 ääntä)
      Tälläisten ihmisten takia hävettää välillä olla suomalainen..jotain kunnioitusta nyt hei haloo!

      Lainaa

    52. ............ 11.12.2012 12:39
      Tulos: +32 (42 ääntä)
      Jooseppi: Veeti on ihan jo pelkän kirjoitusasunkin perusteella vähän vajaa, mutta mielestäni Roosan kommentti ei ollut mitenkään asiaton tai tyhmä. Pointtina oli varmaankin se, ettei Suomi ole sen parempi kuin mikään muukaan maa ja että ylenpalttinen isänmaallisuus on turhaa.
      olet väärässä. Suomi on todellakin paljon parempi maa elää kuin vaikka monet maat Aasiassa. Täällä me voimme päättää mitä me haluamme tehdä tai syödä. Helppoahan se on omalta kotisoffaltaan lähteä Suomeamme arvostelemaan, kun muun maailman menosta ei tiedä.

      Lainaa

    53. Tulos: -2 (30 ääntä)
      Jessica: itsenäisyyspäivä on ihanturha :”d
      ei oo ku saa vapaata. :DD

      Lainaa

    54. Tulos: +15 (45 ääntä)
      Roosa ainakin oli kumminkin aika asiallinen, if you ask me. Tällaiset kommentit vain näyttävät, että nykyajan lapset ja nuoret ovat päässeet kasvamaan hyvissä oloissa väkivallan vastaisiksi. Henkilökohtaisesti tiedän sota-ajasta lähemmin, koska olen kuullut siitä paljon isovanhemmiltani, mutta jos en olisi kuullut, voisin kyllä nähdä itseni sanomassa ihan samoja asioita. Sota on kamala tragedia, ja on helppo nähdä siihen "omasta tahdostaan" osallistuneet pahoina, jos ei tunne tarinan toista puolta hyvin. Isänmaallisuuskin menee usein niin paljon liiallisuuksiin, ettei ole ihme, että jotkut halveksivat sitä.

      Lainaa

    55. Tulos: +82 (106 ääntä)
      Otan paskamyrskyn riskin, mutta... Aisoita, jotka ansaitsevat kunnioitusta: - Suomen itsenäisyys - Suomen puolesta taistelleet ja kuolleet Asioita jotka eivät ansaitse kunniotusta: - Nationalismi nykypäivän maailmassa - Veteraanit, jotka sanovat etteivät olisi taistelleet Suomen puolesta siksi, että Linnan juhlissa tanssisi miespari.

      Lainaa

    56. Tulos: +30 (34 ääntä)
      Tuli vaan mieleen tässä ja muutamassa muussa yleissivistystä koskevassa mokassa, että peruskoulun opetussuunnitelmalla ei ole hirveästi tekemistä näiden mokien kanssa. Loppupeleissä mokat ovat syntyneet siitä, että nämä nuoret ovat pitäneet korvansa ja silmänsä kiinni siellä opinahjossaan. Ei sillä, meni itselläkin yksi jos toinen yksityiskohta aikoinaan ohi, kun kynsilakan värin valitseminen oli kiinnostavampaa. Aukkoja on sitten paikkailtu jälkikäteen. Täytyy muistaa omalle jälkikasvulle tuputtaa sivussa muutamia faktoja varmuuden vuoksi, etteivät päädy tänne tai muuallekaan tonttuilemaan :)

      Lainaa

    57. Tulos: -1 (15 ääntä)
      No eikö ne valkoset ja punaset toisiaan tappaneet suomessa. sisällissodassa. ? :) murhasivat toisiaan, ei siihen kaunistelua tarvita.

      Lainaa

    58. Tulos: -5 (79 ääntä)
      Mun mielestä on typerää väittää, etteivätkö sotaveteraanit olisi murhaajia. Kyllä he ovat. Kun suunnitelmallisesti tappaa toisen ihmisen, on murhaaja, olosuhteista riippumatta. On myös jollain tavalla kieroutunutta juhlia sitä, miten jonkun porukan tyypit onnistuivat tappamaan toisen porukan tyyppejä. Tappaminen on aina traagista ja väärin. Harvoin sitä kuulee suomalaisesta sotaveteraanista, joka jotenkin ylpeydellä muistelisi omia veritekojaan. Ei se ole juhlittava asia. Toki joissain olosuhteissa (kuten kehittymättömien yhteiskuntien välisissä sivistymättömissä hiekkalaatikkoriidoissa) tappaminen tuntuu olevan ainoa tapa toimia, eikä siitä silloin voi syyttää niitä, jotka sen konkreettisesti tekevät - käsky tulee aina siltä isolta herralta, jonka lempilapion päällä sen toisen porukan iso herra siellä hiekkalaatikolla istuu, ja kun toiset tulevat pyssyin päälle, ei siinä ole talonpojalla hirveästi muuta vaihtoehtoa kuin posauttaa takaisin ja itkeä illalla sitä, mitä tulikaan tehtyä. Eli kyllä, sotaveteraanit ovat murhaajia, olosuhteiden pakosta. Heidän uhrauksiaan voi ja tulee silti kunnioittaa, mutta se ei poista sitä, kuinka traagista on, että niin moni niin venäläinen kuin suomalainenkin perhe menetti rakkaitaan.

      Lainaa

    59. Tulos: -14 (26 ääntä)
      Pistää aina näitä lukiessa miettimään, että kun veteraaneja ylistetään aina itsenäisyyspäivänä niin mitäs sitten kun loputkin kuolevat? Minne ne sotaveteraaneille tarkoitetut rahat menee kun heitä ei enää ole? Vastatkaapa siihen.

      Lainaa

    60. --------------- 11.12.2012 14:48
      Tulos: -7 (29 ääntä)
      Vitun komarit roosa ja veeti

      Lainaa

    61. Tulos: +37 (43 ääntä)
      Mä oon asunut venäjällä muutaman vuoden. toki ei ole sama asia asua venäjällä kuin neuvostoliitossa, mut kuitenkin, ei siel niin kovin hääppöstä ollut. ja se sääntöjen ja rangaistus määrä. siel on niin paljon tiukempaa ihan älyttömissä asioissa. joten olen erittäin kiitollinen että olen suomalainen ja muutin suomeen. mun mielest ei veteraanit ole murhaajia. ne on tappanut ihmisiä se on tosi asia, mut ne ei ole murhaajia. mut siinä vaiheessa kun venälääne on takapihalla aseen kanssa nii mitä vois tehdä. antaa sen tappaa perheen? kyllä mä ampuisin siinä vaiheesa. kaikki ihmiset tekevät asioita joista ei välttämättä voi olla älytömän ylpeitä. kaikki tekee virheitä. ei ne veteraanit oo ylpeitä siitä et ne on tappanut, mut ne on älyttömän ylpeitä että puolusti omaa maata ja sai isenäisyyden. ja minä oon ylpeä tästä maasta ja veteraaneista. ja roosan jutusta, suomi on tosiaan maantieteellinen pläntti, mut ei se ihan siin oo, ihmiset on tehnyt töitä et se on siellä kartassa. ja onhan meil nyt asiat älyttömän hyvin, toki vois olla paremmin, ei tartis olla kodittomii ja ei tarttis olla köyhii. mut kaikille asioille ei voi mitään. meillä on ilmainen terveyden huolto, meillä toimii kela ja sosiaalihuolto. ja ihmiset pitää huolta toisistaan. kun miettii esimerkiksi siä venäjää, jos jollain katulapsella ei satu olemaan ruokaa nii sen on löydettävä sitä tai se kuolee nälkään. suomessa kuitenkin useissa tapauksissa pideään huolta siitä lähimmäisestä.

      Lainaa

    62. KUNNIOITAN! 11.12.2012 14:50
      Tulos: -26 (48 ääntä)
      Noi kaksi ksipäätä pitäisi tappaa! :)

      Lainaa

    63. Tulos: -67 (105 ääntä)
      En itsekään ymmärrä, miksi sotaveteraaneja pitää paapoa ja palvoa vain sen takia, että heidän, ja voi kyllä vain heidän, takia me jälkeläiset asumme "onnellisina" itsenäisessä maassa. Sellaista tilannetta ei ole, jossa olisi oikeutta tappaa toinen ihminen, ei vaikka mitä olisi pelissä. Itse tappaminen on tässäkin vain yksi asia, mutta lisänä siihen päälle tulee mm. muukalaisviha ja väkivallan oikeuttaminen, kiitos sotavuosien. Suomihan saattaisi olla itsenäinen joka tapauksessa, ilman että tuhannet miehet olisivat ns. myyneet sielunsa saatanalle. Isovanhempia arvostaisi enemmän, jos olisivat vaikka tehneet itsemurhan rintamalle lähdön sijaan, mutta eipä heillä kovin korkea moraali tainnut olla, kiinnostuksesta parempaa maailmaa kohtaan puhumattakaan. Ja kyllä, kuolisin itse mieluummin vaikka heti kuin aiheuttaisin jonkun muun kuoleman.

      Lainaa

    64. Tulos: -15 (61 ääntä)
      Roosalla on ihan oikea pointti tekstissään. Mitä vitun ideaa on tuntea ylpeyttä siitä, että on sattumalta syntynyt juuri tähän maahan? Haluaisin näiltä isäm maa -ylpistelijöiltä kuulla joko siitä hetkestä kun he valitsivat syntyvänsä Suomeen tai sitten siitä kuinka he ovat rakentaneet Suomesta niinkin hyvän valtion kuin se on. Tällainen on suoraa vittuilua kaikille niille jotka ovat epäonnekseen syntyneet vaikka kehitysmaahan.

      Lainaa

    65. Tulos: +10 (22 ääntä)
      Tänä vuonna itsenäinen Suomi täytti 95 vuotta. Vuonna 2014 EU-liittovaltio, johon ei-enää-niin-kovin itsenäinen Suomi tulee kuulumaan, täyttää vuoden.

      Lainaa

    66. Tulos: +36 (50 ääntä)
      Voi jee: En itsekään ymmärrä, miksi sotaveteraaneja pitää paapoa ja palvoa vain sen takia, että heidän, ja voi kyllä vain heidän, takia me jälkeläiset asumme “onnellisina” itsenäisessä maassa. Sellaista tilannetta ei ole, jossa olisi oikeutta tappaa toinen ihminen, ei vaikka mitä olisi pelissä. Itse tappaminen on tässäkin vain yksi asia, mutta lisänä siihen päälle tulee mm. muukalaisviha ja väkivallan oikeuttaminen, kiitos sotavuosien. Suomihan saattaisi olla itsenäinen joka tapauksessa, ilman että tuhannet miehet olisivat ns. myyneet sielunsa saatanalle. Isovanhempia arvostaisi enemmän, jos olisivat vaikka tehneet itsemurhan rintamalle lähdön sijaan, mutta eipä heillä kovin korkea moraali tainnut olla, kiinnostuksesta parempaa maailmaa kohtaan puhumattakaan. Ja kyllä, kuolisin itse mieluummin vaikka heti kuin aiheuttaisin jonkun muun kuoleman.
      Eli kun ystävääsi hakattaisiin hengiltä, katsoisit kivasti vieressä ja et tekisi mitään. Jotenkin uskon tuon :D

      Lainaa

    67. Maahanmuuttaja 11.12.2012 15:47
      Tulos: +24 (44 ääntä)
      Suomi ei oo ollu itsenäinen sen jälkeen ku se liittyi EU:hun. Ja veteraaneja täytyy kunnioittaa, joka tapauksessa, koska he eivät tehneet sodanaloituspäätöstä, mutta joutui sotimaan. Minä esim. kunnioitan Suomen veteraaneja siinä missä Venäjänkin, vaikka olen Venäjältä kotoisin.

      Lainaa

    68. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Näitä tarkoituksenmukaisesti aina itsenäisyyspäivän aikaan provoavia töhöjä tuntuu nykyään riittävän. Antaa olla vain, juuri niinkui Veetinkin annettiin olla. Elä ruoki rölliä vai miten ne täält netiis sanoo.

      Lainaa

    69. Tulos: +17 (33 ääntä)
      Jessica: itsenäisyyspäivä on ihanturha :”d
      Itse olet ihan turha.

      Lainaa

    70. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Minkä ihmeen takia ihmisillä on (juurikin facebookissa) tapana korvata pilkut kolmella pisteellä? wtf.

      Lainaa

    71. Tulos: +50 (58 ääntä)
      Jos alettais antaa näille nuorille iha toisenlaista valistusta. "Jos emme olisi itsenäistyneet vuonna 1917 tai olisimme hävinneet talvisodan, meillä ei olisi salkkareita tai ES"

      Lainaa

    72. Tulos: +22 (38 ääntä)
      Alkaapa ihan tosissaan vituttaa nykyihmisten kiittämättömyys. On se jännä että meitsinkaltane 16vee tenukin ymmärtää mitä sen itsenäisyyden etee on tehty niin sitten nää äärimmäisen aikuiset perseet jakelee tätä. hävettää

      Lainaa

    73. Tulos: +35 (51 ääntä)
      Voi jee: En itsekään ymmärrä, miksi sotaveteraaneja pitää paapoa ja palvoa vain sen takia, että heidän, ja voi kyllä vain heidän, takia me jälkeläiset asumme “onnellisina” itsenäisessä maassa. Sellaista tilannetta ei ole, jossa olisi oikeutta tappaa toinen ihminen, ei vaikka mitä olisi pelissä. Itse tappaminen on tässäkin vain yksi asia, mutta lisänä siihen päälle tulee mm. muukalaisviha ja väkivallan oikeuttaminen, kiitos sotavuosien. Suomihan saattaisi olla itsenäinen joka tapauksessa, ilman että tuhannet miehet olisivat ns. myyneet sielunsa saatanalle. Isovanhempia arvostaisi enemmän, jos olisivat vaikka tehneet itsemurhan rintamalle lähdön sijaan, mutta eipä heillä kovin korkea moraali tainnut olla, kiinnostuksesta parempaa maailmaa kohtaan puhumattakaan. Ja kyllä, kuolisin itse mieluummin vaikka heti kuin aiheuttaisin jonkun muun kuoleman.
      Noi sun saatanalle sielunsa myyneet oli sunkin ikäisiä , lapsia ja nuoria aikuisia, joitten oli pakko lähteä sotaan, ja jotka pelkäs siellä kuollakseen. Olisi jännä nähdä miten itse toimisit jos olisit ollut siellä vaikka noin uhoat. Hävettää tollanen kiittämättömyys

      Lainaa

    74. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Samanlailla kun dosentti Bäckmanin kanssa, kukaan ei estä muuttamasta Venäjän ihmemaahan, jos Suomi on nii huono ja tylsä maa. Sittenpähän tietävät mikä ero on vapaalla maalla ja diktatuurilla. Tai sitten muuta Ruotsiin, jossa kansankoti vieläkin tuntee syyllisyyttä siitä, että antoi Euroopan ympärillään palaa samalla kuin osti tiensä ulos toisesta maailmansodasta. Itsenäisyydestä maksetaan joka verellä tai rahalla, siitä ei ole tietä ulos.

      Lainaa

    75. Tulos: -1 (29 ääntä)
      Asiasta voi olla eri mieltä tai samaa mieltä, mutta ei tämä kyllä oikein millään muotoa kuulu tänne Feissarimokiin? Kyseessähän ei nyt varsinaisesti ole moka, ehkä korkeintaan ontuvan kirjoitusasun puolesta tuo Veetin teksti, vaan poliittinen mielipide. Ryhdytäänkö tänne listaamaan jatkossa vastapainoksi sitten näitä "isäm maan puollustajien" kaikkitietäviä maahanmuuttokommentteja?

      Lainaa

    76. Tulos: +13 (27 ääntä)
      Veeti pitäs laittaa junalla Siperiin ku kerta haluais kuulua Venäjään.

      Lainaa

    77. Tulos: -1 (17 ääntä)
      Veetin kommentti oli tyhmä ja asiaton ja ansaitsee kaikki moitteet, mutta Roosan kommentti ei kuulu Feissarimokiin. Ei Roosa vertaa Suomea Venäjään vaan toteaa vain yleisellä tasolla et nationalismi on aika hölmöä, mikä on ihan kelvollinen mielipide. Ei se tee päivityksestä feissarimokaa et siinä ilmaistu mielipide on jonkun mielestä väärä.

      Lainaa

    78. Tulos: -5 (9 ääntä)
      Veeti kuulostaa "rauhansotilaalta". Tietääkös porukka sen suomea vihaavan neuvostoliiton ihannoijan? Käykää kaikki kattomassa seuraavasta linkistä millainen trolli/idiootti on kyseessä. http://rauhansotilas.freehostingcloud.com/2012/12/itsenaisyyspaiva-taas-kerran/ Rauhansotilas on omistanut myös youtubekanavansa saman p@sk@n jauhamiseen.

      Lainaa

    79. Siellä suomen kohtalo ratkesi 11.12.2012 17:51
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Jani: Veeti pitäs laittaa junalla Siperiin ku kerta haluais kuulua Venäjään.
      Sielähän me olisimme, jos Tali-Ihantala olisi murtunut heinäkuussa 1944

      Lainaa

    80. Tulos: +26 (34 ääntä)
      Mä en ymmärrä näitä keskusteluja. Pitäisi olla itsestään selvä asia, että veteraanit ansaitsevat varauksettoman kunnioituksen. Se, mitä he tekivät, tehtiin meidän muiden eteen. On äärettömän surullista, että edelleen löytyy näitä vatipäitä, jotka eivät sitä arvosta. "olisivat mieluummin tehneet itsemurhan/menneet vankilaan/blaablaa" Voi luoja! Ajatus ei ollut se että mutkun mä haluan tappaa, vaan ajatus oli se, että jos haluan elää, on pakko tappaa! Monella veteraanilla oli perhe kotona odottamassa, totta kai jokainen halusi kotiin, keinoja kaihtamatta. Jokaiselle tekisi hyvää saada lukea esim. sota-aikojen kirjeitä, jos niitä vaikkapa isovanhempien kaapeista löytyy. Niistä esiin nouseva huoli ja kurjuus voisi antaa hieman lisää perspektiiviä niillekin, jotka pitävät veteraaneja julmina murhaajina. Näin,olen puhunut.

      Lainaa

    81. Tulos: -14 (18 ääntä)
      Hirveä määrä peppukipeyttä. Ja saada päättää omista asioista... HHHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH! Kokoomus, nuff said.

      Lainaa

    82. Tulos: +19 (27 ääntä)
      Voi jee: En itsekään ymmärrä, miksi sotaveteraaneja pitää paapoa ja palvoa vain sen takia, että heidän, ja voi kyllä vain heidän, takia me jälkeläiset asumme “onnellisina” itsenäisessä maassa. Sellaista tilannetta ei ole, jossa olisi oikeutta tappaa toinen ihminen, ei vaikka mitä olisi pelissä. Itse tappaminen on tässäkin vain yksi asia, mutta lisänä siihen päälle tulee mm. muukalaisviha ja väkivallan oikeuttaminen, kiitos sotavuosien. Suomihan saattaisi olla itsenäinen joka tapauksessa, ilman että tuhannet miehet olisivat ns. myyneet sielunsa saatanalle. Isovanhempia arvostaisi enemmän, jos olisivat vaikka tehneet itsemurhan rintamalle lähdön sijaan, mutta eipä heillä kovin korkea moraali tainnut olla, kiinnostuksesta parempaa maailmaa kohtaan puhumattakaan. Ja kyllä, kuolisin itse mieluummin vaikka heti kuin aiheuttaisin jonkun muun kuoleman.
      Pahaa tekee lukea tällaista tekstiä, itse ainakin arvostan omia isovanhempiani eikä ole koskaan käynyt mielessäkään pitää heitä murhaajina. Eipä sinuakaan todennäköisesti olisi, jos kaikki sotaveteraanit olisivat sen itsemurhan tehneet joten turha miettiä kuinka paljon enemmän olisit heitä silloin arvostanut.

      Lainaa

    83. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Voi Veetiä. Tuo sen päivitys keräs yli 100 kommenttia ja kunnon sota oli käynnissä siinä, kun niitä lueskelin. Oli aika naurettavaa touhua Veetin puolesta. Ja tosiaan ei ikinä uskois, että hän on kahdeksantoista täyttänyt.

      Lainaa

    84. Tulos: +16 (24 ääntä)
      Helppo se on 15-vuotiaana mesota, kun ei oikeasti tiedä mistään mitään. Jos oltaisiin osa Venäjää nyt, turha kuvitellakaan, että olisi ilmaista koulutusta, terveydenhuoltoa saatika sossua syytämässä laiskoille rahaa. Ei täällä mitään sananvapautta olisi. Onhan se söpöä haukkua veteraaneja murhaajiksi, kun ovat henkensä antaneet sen puolesta, että pikku-Iina saa kirjoitella nettiin mitä haluaa. Vaikea sitä on tajuta, mihin kaikkeen se on vaikuttanut, mutta yrittäkää nyt edes. Ero ei olisi pelkästään se, että täällä oltaisiin suomen kieli kielletty jo kauan aikaa sitten (vrt. alkuperäiskansat) ja puhuttaisiin venäjää, vaan siihen liittyy niin paljon muutakin. Menkää Venäjän köyhimpiin kaupunkeihin ja katsokaa millaista siellä on, tulkaa sitten vikisemään, että mieluummin "menisitte vankilaan" kuin puolustaisitte tämän maan vapautta. En ole kovinkaan isänmaallinen ihminen, mutta koska käyn yliopistoa ja nostan valtiolta rahaa, osaan olla kiitollinen siitä, että voin näin tehdä. Osaan arvostaa niitä tiettyjä vapauksia, mitä täällä on, verrattuna moneen, moneen muuhun maahan.

      Lainaa

    85. Tulos: -3 (17 ääntä)
      Tässä Roosan jutussa on kyllä yksi juttu mikä itseäkin ottaa vähän pattiin. Nimittäin se että itsenäisyyspäivänä ollaan niin suomalaisia että huh huh.

      Lainaa

    86. Tulos: +4 (10 ääntä)
      Veeti ei ole kuullut entisesä valtioista nimetä Neuvostoliitto, vaan olisi mielellään ollut osa sitä? Oli kyllä hirmu hauskaa siellä.

      Lainaa

    87. Tulos: -5 (23 ääntä)
      Mitä kummallista tuossa Roosan viestissä on? Asiallinen ja varsin ymmärrettävä viesti.

      Lainaa

    88. Tulos: +30 (30 ääntä)
      Iina: Tarkoitin tottakai, että istui asepalveluksen sijaan vankilassa, kirjoitin väärin (isäni on kuusissakymmenissä). Mutta kyllä sodankin sijaan oli vankila edessä jos ei suostunut tappamaan toisia. Henkilökohtaisesti mieluummin vaikka kuolisin itse kuin tappaisin jonkun muun. Ja ne, joiden mielestä sotaan osallistumattomat ovat “luusereita”, miettikääs jos kaikki olisivat tällaisia – ei olisi sotia.
      Onneksi siis isäsi asui nuoruudessaan itsenäisessä Suomessa, eikä esimerkiksi Neuvostoliiton määräysvallan alla. Siellä ei nimittäin aseistakieltäytyjiä taidettu niin hyvällä katsoa. Olisi päässyt ehkä jopa Afganistania valloittamaan tai sitten sinäkin olisit saattanut jäädä syntymättä. Mutta ne sun murhaajasi mahdollistivat tuollaisenkin päätöksen, ehkei olisi sitten kannattanut.

      Lainaa

    89. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Minkälainen Suomi on veteraanin silmissä? Onko se sellainen jonka puolesta hän on taistellut? Lotta muistaa ikuisesti haavoittuneet... Miettikää nyt mitä siellä kentällä on tapahtunut, minkä vuoksi taisteltiin ja nähtiin kauheuksia, menetettiin tovereita... :( (Tällaisen Suomen tähden...?) Vielä ehtis laittaa Suomeen pystyyn Veteraanineuvoston, nähneet elämää, taistelleet Maamme tähden, nähneet ja kokeneet talouskriisit, melkeinpä kaiken ennenkin.. Onko Suomi vielä itsenäinen? EU?? Veteraanineuvosto. Samat sällit pistää koko Euroopan matalaksi. Kannatan! VETERAANINEUVOSTO!!

      Lainaa

    90. Tulos: -5 (11 ääntä)
      kolme: Veteraanien ainoa vika on se, että Roosan ja Veetin kaltaiset ääliötkin saavat kutsua itseään suomalaisiksi.
      No kyllä he nykyään itseään kutsuisivat suomalaisiksi, vaikka Venäjä olisikin valloittanut Suomen. Ovathan Baltian maatkin nykyään taas vapaita.

      Lainaa

    91. Sotaveteraanit on mahtavaa porukkaa! 11.12.2012 22:31
      Tulos: +31 (35 ääntä)
      Pakko sanoo, että juttelin tossa taannoin yhen sotaveteraanin kanssa ja tulin kysyneeksi että miltä se niiden tappaminen sitten oikein tuntu, niin tää vastas, että "se oli hirveintä mitä voi ihminen tehdä, mut niin oli vaan tehtävä"

      Lainaa

    92. Tulos: +24 (26 ääntä)
      On kaksi täysin eri asiaa kunnioittaa veteraaneja ja kunnioittaa murhaajia. Jokainen veteraani, jonka olen tuntenut, on sisimmässään kärsinyt sodasta koko lopun elämänsä. Ei ne kamalat kokemukset Suomen itsenäistyttyä mihinkään pyyhkiytyneet, vaan ovat seuranneet hautaan asti. En usko kovinkaan monen olleen ylpeä teoistaan, vaan lähinnä yhteisestä saavutuksesta. Onko ihmisiltä, jotka eivät veteraaneja kunnioita, unohtunut kokonaan tämä pointti? Jo kaiken sen kamaluuden läpikäyminen ja siitä selviytyminen vielä suht kokonaisena ihmisenä saa minut arvostamaan melkein ketä tahansa. Ja kuka oikesti uskoo siihen, että jos kieltäytyy asepalveluksesta ei sodassa tarvitse laittaa tikkua ristiin? Jokainen suomalainen tekee sodan kohdatessa osansa, olit sitten mies tai nainen tai millaisessa asemassa tahansa. En ymmärrä mikä tässä kohtaa tekisi muista rintamalla taistelleita vastaan parempia. Kaikki tekee työtä saman tavoitteen saavuttamiseksi. Ja tosiaan, niille jotka tästä pauhasivat, kyllähän varmasti itsemurhaluvutkin olivat huipussaan.. Tosin aivan muista syistä. Tuskin ainoat vaihtoehdot olivat tapa toisia tai tapa itsesi. Olisi ollut venäläisiä helppoa kun koko Suomi olisi toteuttanut joukkoitsemurhan.

      Lainaa

    93. Tulos: +7 (11 ääntä)
      TeitMeister: yleensä oon rauhallinen mut veetin jos tapaisin niin muutus asiat…
      sama täällä.

      Lainaa

    94. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Musta olisi kiva olla osa Venäjää. Sillon nämäkin kakarat saisivat isältään selkäänsä ihan laillisesti.

      Lainaa

    95. Tulos: +26 (36 ääntä)
      Voi jee: En itsekään ymmärrä, miksi sotaveteraaneja pitää paapoa ja palvoa vain sen takia, että heidän, ja voi kyllä vain heidän, takia me jälkeläiset asumme “onnellisina” itsenäisessä maassa. Sellaista tilannetta ei ole, jossa olisi oikeutta tappaa toinen ihminen, ei vaikka mitä olisi pelissä. Itse tappaminen on tässäkin vain yksi asia, mutta lisänä siihen päälle tulee mm. muukalaisviha ja väkivallan oikeuttaminen, kiitos sotavuosien. Suomihan saattaisi olla itsenäinen joka tapauksessa, ilman että tuhannet miehet olisivat ns. myyneet sielunsa saatanalle. Isovanhempia arvostaisi enemmän, jos olisivat vaikka tehneet itsemurhan rintamalle lähdön sijaan, mutta eipä heillä kovin korkea moraali tainnut olla, kiinnostuksesta parempaa maailmaa kohtaan puhumattakaan. Ja kyllä, kuolisin itse mieluummin vaikka heti kuin aiheuttaisin jonkun muun kuoleman.
      No minäpä sanon sitten vähän kärjistäen, että minusta SINÄ olisit siinä tilanteessa moraalisesti murhaajaakin heikommalla, jos antaisit jonkun vaikkapa tappaa sinun perheesi puolustautumatta ihan vain siksi että saisit pitää kuvitellun moraalisen ylemmyydentuntosi eikä sinun tarvitsisi tahrata omia käsiäsi vereen. Minä olen hyvin jyrkästi väkivaltaa vastaan, mutta on asioita joiden puolesta äärimmäisessä tilanteessa vaikka tappaisin. Ilman muuta. Jos ei olisi, olisiko edes mitään minkä vuoksi elää?

      Lainaa

    96. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Oon niin täynnä tota että sotilas ja murhaaja ois millänsäkkää sama asia. itsekkin olen rauhallinen ihminen, mutta rajalle lähtisin tarvittaessa ehdottomasti.

      Lainaa

    97. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Tosta Iinasta tuli vaan mieleen, että kyllä minä tekisin kaikkeni estääkseni sen, että joku vieras tunkeutuu törkeästi kotiini ja yrittää väkivalloin alistaa perheeni ja viedä heiltä oikeuden vapauteen vaikka sitten tappamalla... eikö sama päde jos toinen valtio tunkeutuu maahasi ja tappaa viattomia saadakseen kyseisen maan alistumaan tahtoonsa? ja sellaseenko pitäsi vaan tyytyväisenä suostua? itse olen kyllä sotia vastaan, ja toivon että olisi olemassa joku muu tapa ratkaista ongelmia, jsodan aloittaminen siksi että "en pidä kiinalaisista" tai koska on vaan pakkopakkopakko saada lisää maata ja mahtia, on tyhmää, mutta kyllä itsenäisyyttään saa puolustaa jos muu ei auta.

      Lainaa

    98. Tulos: -5 (9 ääntä)
      Mäkkärissä kuultua: "Mix nää pillit on pakattu paperiin, ärsyttävää luonnon tuhaalmista". <- Samaan kategoriaan menee äskeisten kanssa. ...

      Lainaa

    99. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Veikkaisin että Veetistä tulee totaali tai sivari, kunhan aikanaan niihin kutsuntoihin joutuu.

      Lainaa

    100. Tulos: +2 (2 ääntä)
      löygel: Veeti oikeen viimesen päälle kokeilee provosoida. Oikeen näkee sen harmituksen noista viesteistä kun kukaan ei tule siihen meuhkaamaan.
      ai ei tullut? toi keskustelu oli vähän yli 126 kommenttia pitkä tuossa.... :D

      Lainaa

    101. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Turhake: Veikkaisin että Veetistä tulee totaali tai sivari, kunhan aikanaan niihin kutsuntoihin joutuu.
      Juurikin vähän aikaa sitten Veeti oikein kuulutti ylpeästi facebookissa että oli hankkinut E -paperit......

      Lainaa

    102. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Voi jeesus näitä isänmaantoivoja. O_o

      Lainaa

    103. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Oon nyt vähän yllättynyt? Veteraaneja voi sanoa murhaajiksi, mutta ei ne niitä venäläisiä tappanut vaan tappamisen iloksi. Ne puolusti maataan ja perheitään. Silloin vihollinen tappoi paljon suomen puolella viattomia naisia ja lapsia, niin mitä nykyisten veteraanejen olisi pitänyt tehdä? Antaa venäläisten ottaa maa-alueet ja tappaa viattomia ihmisiä... Varmasti niistä jokainen kärsii vieläkin siitä kaikesta..

      Lainaa

    104. Tulos: -10 (24 ääntä)
      huomasiko kukaan että tässä saattoi olla pointtia... esim jos tuolle kyseiselle henkilölle itsenäisyys... maanrajat yms muu on aivan pelkkää paskaa ? niin minkä takia ihmiset eivät voi ymmärtää hänen mielipidettään... sananvapaus on näköjään tässä maassa aivan roskaa jos se ei miellytä suurimman osan mieltä

      Lainaa

    105. Tulos: -7 (19 ääntä)
      sitäpaitsi porukka jaksaa väittää että ei oltaisi niin onnellisia ku nyt... mistähän ihmiset tietää että onko kyseinen henkilö tällä hetkellä millään tavoin onnellinen. Myös kenelläkään käyny mielessä että hän ei välttämättä näe olevansa minkään "Maan" kansalainen... vain ehkäpä ihminen siinä missä muutkin

      Lainaa

    106. Tulos: -3 (11 ääntä)
      nyt on kyllä pakko puollustaa veetiä siinä asiassa että tästä on jätetty aika helvetisti kommentteja pois. feissarimokat nyt homaa haltuun! jos otatte tänne näitä juttuja niin kyllä pitäisi laittaa koko juttu.

      Lainaa

    107. Tulos: +10 (10 ääntä)
      ei näin: nyt on kyllä pakko puollustaa veetiä siinä asiassa että tästä on jätetty aika helvetisti kommentteja pois. feissarimokat nyt homaa haltuun! jos otatte tänne näitä juttuja niin kyllä pitäisi laittaa koko juttu.
      Eihän tosta välistä ole edes poistettu mitään? Noinhan Veeti sen keskustelun just aloitti! Tosta puuttuu vaan ne 100+ muuta kommenttia, jotka muut ihmiset kirjoitti myöhemmin tohon perään, mut en ymmärrä miten ne muiden huutelut Veetin asiaa mitenkään auttaa...

      Lainaa

    108. Tulos: +5 (19 ääntä)
      huhhuh millaisia kommentteja. Sanon vaan. Itse näen Roosan kirjoittamassa tekstissä _hänen_ mielipiteensä ja kun nyt suomi on vapaa maa niin eiköhän jokaisella ole siihen oikeus. Kun näitä kommentteja luki niin nousi viha päähän. esim " Veeti pitäisi tappaa niin kaikki olisi hyvin" Kenelläkään, EI kenelläkään ole oikeutta ladella tuollaisia kommentteja tai tulla haukkumaan toisia ihmisiä jollekkin nettisivustolle. Minusta tuo on törkeää! Tottakai kaikilla saa omat mielipiteet olla, mutta tuollainen käytös ampuu jo yli. Miettikää vähän millaisia kommentteja kirjotetta.

      Lainaa

    109. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Kyllä kaikilla saa juu olla omat mielipiteensä, mutta siinä vaiheessa, kun ladellaan tällaisesta asiasta tuollaista tekstiä, niin mielestäni saakin joutua "vapaaksi riistaksi". Sitä paitsi, lähes jokainen näistä "ei saa tappaa ja ei siinä ois mitään eroja, jos oltais venäläisiä"-kommentoijista asuu joko kotonaan tai on muuten vaan jäänyt vähän himmeämmälle valolle pääkopastaan. Että sikäli, onnea vaan Suomi tulevaisuutta ajatellen.

      Lainaa

    110. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Voi jee: En itsekään ymmärrä, miksi sotaveteraaneja pitää paapoa ja palvoa vain sen takia, että heidän, ja voi kyllä vain heidän, takia me jälkeläiset asumme “onnellisina” itsenäisessä maassa. Sellaista tilannetta ei ole, jossa olisi oikeutta tappaa toinen ihminen, ei vaikka mitä olisi pelissä. Itse tappaminen on tässäkin vain yksi asia, mutta lisänä siihen päälle tulee mm. muukalaisviha ja väkivallan oikeuttaminen, kiitos sotavuosien. Suomihan saattaisi olla itsenäinen joka tapauksessa, ilman että tuhannet miehet olisivat ns. myyneet sielunsa saatanalle. Isovanhempia arvostaisi enemmän, jos olisivat vaikka tehneet itsemurhan rintamalle lähdön sijaan, mutta eipä heillä kovin korkea moraali tainnut olla, kiinnostuksesta parempaa maailmaa kohtaan puhumattakaan. Ja kyllä, kuolisin itse mieluummin vaikka heti kuin aiheuttaisin jonkun muun kuoleman.
      Joku riistää lapsesi henkeä, mutta sinä et tekisi mitään?

      Lainaa

    111. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Suomeen mahtuu yksi mielipide: se on, että Suomi teki kaiken oikein sotien aikana ja Suomi olisi samassa tilanteessa kuin Baltian maat nykyään jos talvisota olisi hävitty. Kaikki muu tyrmätään pohtimatta asiaa. No, ehkä aika korjaa tilannetta kun haudan lepoon pääsevät viimeisetkin, jolla on ollut sota-aikana elossa olleita isovanhempia (itsekin toki kuulun tähän joukkoon). Tulee hiukan etäisyyttä sodan traumoihin ja subjektiivisiin näkemyksiin. Ehkä silloin jopa juhlitaan itsenäisyyspäivänä itsenäisyyttä, eikä sotamenestystä. Itsenäisyys olisi voitu menettää muulloinkin kuin 40-luvun alussa, esim. yhteiskunnallisten rauhattomuuksien jälkimainingeissa. Jos siis toisen maailmansodan ja itsenäisyyspäivän pyhä liitto selitetään itsenäisyyden vaarantumisella, pitäisi juhlia myös esim. 10 000 satunnaista päivää vuosilta 1919-201X, joina Suomi ei ole ajautunut anarkiaan ja uuteen sisällissotaan, kiitos vaikkapa onnistuneen sosiaali- tai koulutuspolitiikan. Sotien sankareita voi sitten muistella muina sotiin liittyvinä päivinä, esim. kaatuneiden muistopäivänä, kuten muualla maailmassa tehdään.

      Lainaa

    112. Tulos: -9 (39 ääntä)
      Joo, kai te ihmiset nyt ymmärrätte, että suomi ei mennyt sotaan puolustaakseen itsenäisyyttään? Venäjä ei missään vaiheessa halunnut SUOMEA takaisin, vaan vuokrata maa-alueita sodan ajaksi. Tosiaan, vuokrata sodan ajaksi maa-alueita, ei vallata suomea. Ihmettelen vaan että nyky-yhteiskunnassakin vielä on niin paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä näinkin yleistä juttua .. Tosiaan, veteraaneja kunnioitan, mutta ihan yhtä paljon kunnioitan niitä venäläisiä jotka kaatuivat; Sodissa kun ei ole hyviksiä ja pahiksia. Minä taas EN kunnioita niitä, jotka päättivät laittaa jokaisen suomalaisen elämän alttiiksi maa-alueiden ja "periaatteiden" vuoksi. P.S. Kyllä, olen juuri se Roosa jonka tilapäivitys on ensmäsenä. Terveisiä vaan kaikille.

      Lainaa

    113. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Veetille: "What you've just said is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. May God have mercy on your soul."

      Lainaa

    114. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Aurinkomies: Mun mielestä Veetillä on pointti. Esim. mä en tamperelaisena osaa harmitella, ettei Pirkanmaa ole oma valtionsa, mutta jos siitä käytäisiin sota ja Pirkanmaa voittaisi muuta Suomea vastaan, sitä alettaisiin vaalia siistinä juttuna. Get it? Jos emme olisi Suomi, olisimme osa Venäjää. Eikä sitä surtaisi. Pääasia, että on osa jotakin.
      Ei se Virokaan halunnut olla osa Venäjää ja itsenäistyi. Tosin kallis oli sekin neukkumiehityksen hinta. Lukemattomia orpolapsia edelleen (tosin aikuisia jo nyt) kun vanhemmat vietiin Siperiaan, eivätkä koskaan palanneet. Köyhyyttä, ränsistyneitä slummeja ja muuta. Paljon on Virolla vieläkin matkaa, että niin hyvin on asiat kun Suomessa. Kyllä Suomen etumatka itsenäisyydessä näkyy. Oletko koskaan ollut Venäjällä? Käy ihmeessä, niin näet mistä riemusta olisit sinäkin osallinen...

      Lainaa

    115. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Roosa: Joo, kai te ihmiset nyt ymmärrätte, että suomi ei mennyt sotaan puolustaakseen itsenäisyyttään? Venäjä ei missään vaiheessa halunnut SUOMEA takaisin, vaan vuokrata maa-alueita sodan ajaksi. Tosiaan, vuokrata sodan ajaksi maa-alueita, ei vallata suomea. Ihmettelen vaan että nyky-yhteiskunnassakin vielä on niin paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä näinkin yleistä juttua ..
      Ai niinkun se halus "lainata" Baltian pikkumaita Viroa, Latviaa ja Liettuaakin? No se laina-aika tuli kyllä kohtalaisen kalliiksi niille maille, mutta miten vaan...

      Lainaa

    116. Tulos: -12 (24 ääntä)
      Kaikki jotka vastasi viestiini: Edelleenkin olen sitä mieltä, ettei ole olemassa tilannetta, jossa toisen tappaminen olisi oikeutettua. Vaikka omaa, ystävän, perheenjäsenen tai oman lapsen henkeä uhattaisiin. Samaa mieltä ei tarvitse olla, mutta minulle jokainen toisen tappaja on tappaja, oli taustalla mitä tahansa. Mistään ylemmyydentunnosta ei ole kyse ja on sanomattakin selvää, ettei sodassa ole vaihtoehtoja, jotka olisivat kaikin puolin positiivisia. Itselläni ei olisi mitään oikeutta elää tai olla koskaan elänytkään, jos sortuisin jonkun toisen murhaamiseen. Saman näen muissa, mutta olkoon kukin sitä mieltä kuin haluaa. Enkä muuten näe kuolemaa mitenkään negatiivisena asiana, joten tapetuksi tuleminen tai se jonkun mainitsema syntymättömyys eivät ole sen kummempia asioita. Mutta toisen elämään ei mielestäni saa koskea.

      Lainaa

    117. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Roosa: Joo, kai te ihmiset nyt ymmärrätte, että suomi ei mennyt sotaan puolustaakseen itsenäisyyttään? Venäjä ei missään vaiheessa halunnut SUOMEA takaisin, vaan vuokrata maa-alueita sodan ajaksi. Tosiaan, vuokrata sodan ajaksi maa-alueita, ei vallata suomea. Ihmettelen vaan että nyky-yhteiskunnassakin vielä on niin paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä näinkin yleistä juttua .. Tosiaan, veteraaneja kunnioitan, mutta ihan yhtä paljon kunnioitan niitä venäläisiä jotka kaatuivat; Sodissa kun ei ole hyviksiä ja pahiksia. Minä taas EN kunnioita niitä, jotka päättivät laittaa jokaisen suomalaisen elämän alttiiksi maa-alueiden ja “periaatteiden” vuoksi. P.S. Kyllä, olen juuri se Roosa jonka tilapäivitys on ensmäsenä. Terveisiä vaan kaikille.
      Voi voi, kuinkahan paljon on ikää ja paljonko on tullut historiaa luettua? Kannattaisi tutustua ihan oikeisiin tutkimuksiin, joissa kyllä hyvin selvästi kerrotaan, mitkä olivat Stalinin suunnitelmat. Sitä ennen voisi vaikka googlata Molotov-Rippentrop-sopimuksen ja siihen kuuluneen salaisen lisäpöytäkirjan. Toivottavasti et koskaan päädy päättämään Suomen asioista... Enkä kyllä haluaisi äidiksenikään ihmistä, joka antaisi jonkun vahingoittaa lastaan tekemättä mitään.

      Lainaa

    118. Tulos: +1 (1 ääni)
      http://imageshack.us/f/805/isammaa.png/ Koko kekustelu.

      Lainaa

    119. Tulos: +10 (18 ääntä)
      sankari: huomasiko kukaan että tässä saattoi olla pointtia… esim jos tuolle kyseiselle henkilölle itsenäisyys… maanrajat yms muu on aivan pelkkää paskaa ? niin minkä takia ihmiset eivät voi ymmärtää hänen mielipidettään… sananvapaus on näköjään tässä maassa aivan roskaa jos se ei miellytä suurimman osan mieltä
      Sananvapaus ei tarkoita sitä, että oman mielipiteen pitäisi miellyttää ihmisiä. Se on sitä, kun saat sanoa mielipiteesi ilman, että kärsit oikeasti rangaistuksen sanojesi takia. On kestettävä kritiikkiä jos toinen haluaa esittää oman mielipiteensä toisen mielipidettä vastaan.

      Lainaa

    120. Tulos: +16 (32 ääntä)
      Voi jee: Kaikki jotka vastasi viestiini: Edelleenkin olen sitä mieltä, ettei ole olemassa tilannetta, jossa toisen tappaminen olisi oikeutettua. Vaikka omaa, ystävän, perheenjäsenen tai oman lapsen henkeä uhattaisiin. Samaa mieltä ei tarvitse olla, mutta minulle jokainen toisen tappaja on tappaja, oli taustalla mitä tahansa. Mistään ylemmyydentunnosta ei ole kyse ja on sanomattakin selvää, ettei sodassa ole vaihtoehtoja, jotka olisivat kaikin puolin positiivisia. Itselläni ei olisi mitään oikeutta elää tai olla koskaan elänytkään, jos sortuisin jonkun toisen murhaamiseen. Saman näen muissa, mutta olkoon kukin sitä mieltä kuin haluaa. Enkä muuten näe kuolemaa mitenkään negatiivisena asiana, joten tapetuksi tuleminen tai se jonkun mainitsema syntymättömyys eivät ole sen kummempia asioita. Mutta toisen elämään ei mielestäni saa koskea.
      Ensinnäkin kaikki maailmassa ei voi ajatella niinkuin sinä, jotkun ihmiset on vaan sen verran päästä sekaisin että ne tappaa ja tappaa. Sellaista maailmaa ei olekkaan jossa kaikki voisi ajatella noin. Minun mielestäni sinä olet paljon julmempi ja raaempi ihminen kuin veteraanit jotka puolustivat omaa maatansa. Jos joku tulisi ja raskaisi ja murhaisi sinun pienen puolustuskyvyttömän lapsesi ja perheesi ja isovanhempasi sinä vain katsoisit vierestä tyynenä ja olisit TYYTYVÄINEN itseesi kun et tehnyt samaa. Tuo on oikeasti hirveämpää ja julmempaa ja raaempaa kuin se että puolustaa pakon edessä omaansa. Se joka ei arvosta sitä mitä veteraanit ovat tehneet meidän KAIKKIEN hyväksi ei ansaitse asua Suomessa. Ole hyvä ja mene Venäjälle asumaan tai Viroon niin näet millaista olisi ilman meidän urheita veteraanejamme. Siellä kuolee ihmiset nälkään ja kylmään ja siihen ettei ole varaa mennä sairaalaan. Tehkää kaikille palvelus ja menkää johonkin muuhun maahan niin ei tarvitse "kärsiä" täällä Suomessa kaikesta tästä "pahasta"!

      Lainaa

    121. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Monikulttuurismin vaikutteet nousee jälleen esille.

      Lainaa

    122. Tulos: +16 (16 ääntä)
      veeti,aurinkomies,iina ym samaa mieltä olevat,lukekaapa mitä tapahtui Virossa,Latviassa ja Liettuassa,ne maat kun eivät ryhtyneet ``murhaamaan``viattomia venäläisiä,jotka tulivat kyseisiin valtioihin jakamaan sosialismin ilosanomaa.Luuletteko,että kansat olivat kyseisissä maissa kovinkin onnellisia.Toivottavasti suomen nuorisossa tuollaiset riemu-idiootit ovat tuntuvana vähemmistönä....

      Lainaa

    123. Tulos: +3 (15 ääntä)
      Voi jee: Kaikki jotka vastasi viestiini: Edelleenkin olen sitä mieltä, ettei ole olemassa tilannetta, jossa toisen tappaminen olisi oikeutettua. Vaikka omaa, ystävän, perheenjäsenen tai oman lapsen henkeä uhattaisiin. Samaa mieltä ei tarvitse olla, mutta minulle jokainen toisen tappaja on tappaja, oli taustalla mitä tahansa. Mistään ylemmyydentunnosta ei ole kyse ja on sanomattakin selvää, ettei sodassa ole vaihtoehtoja, jotka olisivat kaikin puolin positiivisia. Itselläni ei olisi mitään oikeutta elää tai olla koskaan elänytkään, jos sortuisin jonkun toisen murhaamiseen. Saman näen muissa, mutta olkoon kukin sitä mieltä kuin haluaa. Enkä muuten näe kuolemaa mitenkään negatiivisena asiana, joten tapetuksi tuleminen tai se jonkun mainitsema syntymättömyys eivät ole sen kummempia asioita. Mutta toisen elämään ei mielestäni saa koskea.
      Minulla on vanha tunne, ettei sinulla ole vielä omia lapsia eikä kokemusta siitä, miten vahva tunne ja suojelunhalu suurimalla osalla omiaan kohtaan on. Ehkä yleistän kohdallasi, mutta taidan laittaa ikäsi piikkiin tämän ajattelukannan.

      Lainaa

    124. Tulos: -3 (17 ääntä)
      Karamelli: Ensinnäkin kaikki maailmassa ei voi ajatella niinkuin sinä, jotkun ihmiset on vaan sen verran päästä sekaisin että ne tappaa ja tappaa. Sellaista maailmaa ei olekkaan jossa kaikki voisi ajatella noin. Minun mielestäni sinä olet paljon julmempi ja raaempi ihminen kuin veteraanit jotka puolustivat omaa maatansa. Jos joku tulisi ja raskaisi ja murhaisi sinun pienen puolustuskyvyttömän lapsesi ja perheesi ja isovanhempasi sinä vain katsoisit vierestä tyynenä ja olisit TYYTYVÄINEN itseesi kun et tehnyt samaa. Tuo on oikeasti hirveämpää ja julmempaa ja raaempaa kuin se että puolustaa pakon edessä omaansa. Se joka ei arvosta sitä mitä veteraanit ovat tehneet meidän KAIKKIEN hyväksi ei ansaitse asua Suomessa. Ole hyvä ja mene Venäjälle asumaan tai Viroon niin näet millaista olisi ilman meidän urheita veteraanejamme. Siellä kuolee ihmiset nälkään ja kylmään ja siihen ettei ole varaa mennä sairaalaan. Tehkää kaikille palvelus ja menkää johonkin muuhun maahan niin ei tarvitse “kärsiä” täällä Suomessa kaikesta tästä “pahasta”!
      Et taida ymmärtää sanomaani ollenkaan. Ja kukaan ei kai ole sanonut, että Suomessa "kärsittäisiin" kaikesta "pahasta". Eri mieltä saa olla ja minua saa haukkua niin paljon kuin haluaa, mutta jos vaivautuu vastaamaan, voisi myös vaivautua lukemaan.

      Lainaa

    125. Tulos: -6 (28 ääntä)
      Eihän sitä voi kuin hävetä sitä, että asuu maassa, jonka perustana on väkivalta. Oikestaan yksikään veteraani eivätkä heidän jälkeläisensä (myös minä) ansaitsisi elää. Mutta minkäs teet, ihmiset ovat olleet idiootteja kivikaudelta lähtien ja maailmasta on hankala löytää sellaista maata jolla olisi puhtaat taustat.. Oma poikani valitsi sentään oikein eikä mennyt armeijaan.

      Lainaa

    126. Tulos: +14 (30 ääntä)
      Mikko: Eihän sitä voi kuin hävetä sitä, että asuu maassa, jonka perustana on väkivalta. Oikestaan yksikään veteraani eivätkä heidän jälkeläisensä (myös minä) ansaitsisi elää. Mutta minkäs teet, ihmiset ovat olleet idiootteja kivikaudelta lähtien ja maailmasta on hankala löytää sellaista maata jolla olisi puhtaat taustat.. Oma poikani valitsi sentään oikein eikä mennyt armeijaan.
      Aivan. Veteraanithan tekivät aivan väärin puolustaessaan Suomea viattomilta venäläisiltä, jotka aseistettuna, väkivalloin ja siviilejä tappamalla yrittivät levittää kommunismin ilosanomaa ja tuhota suomalaisen kulttuurin. Miten suomalaiset olivatkaan niin julmia, että torjuivat väkivalloin tämän rauhallisen neuvottelun joka eittämättä oisi johtanut harmoniaan ja täydelliseen rauhaan.

      Lainaa

    127. Tulos: -6 (18 ääntä)
      Karamelli: Ensinnäkin kaikki maailmassa ei voi ajatella niinkuin sinä, jotkun ihmiset on vaan sen verran päästä sekaisin että ne tappaa ja tappaa. Sellaista maailmaa ei olekkaan jossa kaikki voisi ajatella noin. Minun mielestäni sinä olet paljon julmempi ja raaempi ihminen kuin veteraanit jotka puolustivat omaa maatansa. Jos joku tulisi ja raskaisi ja murhaisi sinun pienen puolustuskyvyttömän lapsesi ja perheesi ja isovanhempasi sinä vain katsoisit vierestä tyynenä ja olisit TYYTYVÄINEN itseesi kun et tehnyt samaa. Tuo on oikeasti hirveämpää ja julmempaa ja raaempaa kuin se että puolustaa pakon edessä omaansa. Se joka ei arvosta sitä mitä veteraanit ovat tehneet meidän KAIKKIEN hyväksi ei ansaitse asua Suomessa. Ole hyvä ja mene Venäjälle asumaan tai Viroon niin näet millaista olisi ilman meidän urheita veteraanejamme. Siellä kuolee ihmiset nälkään ja kylmään ja siihen ettei ole varaa mennä sairaalaan. Tehkää kaikille palvelus ja menkää johonkin muuhun maahan niin ei tarvitse “kärsiä” täällä Suomessa kaikesta tästä “pahasta”!
      Kuka väittää ettei hän olisi tehnyt edes mitään tilanteessa.. mutta jengi heitätte jotain fiktiivisii tai muuten vaan päästä noita scenaarioit "entä jos näin tai noin" Kuin kehtaatte ajatella että jos hän ei halua tappaa.... niin miksi oletatte ettei hän kuiteskaan puolustautuisi... tässä ollu kokoajan joko TAPA/TAI ÄLÄ TEE MITÄÄN MUTTA KOMPROMISSEJA EI HYVÄKSYTÄ ihmiset ajattelee vielkin turhan mustavalkoisesti ja haluaa.. että tarkoitus pyhittää keinot... no tottakai tää on kuitenki tosi pyhä asia näille suomalaisille...

      Lainaa

    128. Tulos: -7 (15 ääntä)
      ja se että suutuitte todisti vain kui ette pysty hyväksymään eriäviä mielipiteit

      Lainaa

    129. Tulos: +9 (19 ääntä)
      sankari: Kuka väittää ettei hän olisi tehnyt edes mitään tilanteessa.. mutta jengi heitätte jotain fiktiivisii tai muuten vaan päästä noita scenaarioit “entä jos näin tai noin” Kuin kehtaatte ajatella että jos hän ei halua tappaa…. niin miksi oletatte ettei hän kuiteskaan puolustautuisi… tässä ollu kokoajan joko TAPA/TAI ÄLÄ TEE MITÄÄN MUTTA KOMPROMISSEJA EI HYVÄKSYTÄ ihmiset ajattelee vielkin turhan mustavalkoisesti ja haluaa.. että tarkoitus pyhittää keinot… no tottakai tää on kuitenki tosi pyhä asia näille suomalaisille…
      Tappamisestahan tässä oli kyse jos veteraanit eivät olisi tappaneet venäläisiä ja puolustaneet omaansa heidän perheensä olisivat kuolleet. Tapa tai tule tapetuksi eli tilanteessa jossa joku uhkaa hänen perhettää ja vaihtoehto on tappaa tai tulla tapetuksi hän erittäin selvästi ilmaisi ettei koskaan aikoisi tehdä sellaista. Mustavalkoistahan tämä nimenomaa on alkuperäiselle kirjoittalalle; oli tilanne MIKA HYVÄNSÄ HÄN EI KOSKAAN TAPPAISI. Annoin hänelle esimerkin juuri siitä mitä hän itse sanoi.

      Lainaa

    130. Tulos: +4 (16 ääntä)
      Voi jee: Et taida ymmärtää sanomaani ollenkaan. Ja kukaan ei kai ole sanonut, että Suomessa “kärsittäisiin” kaikesta “pahasta”. Eri mieltä saa olla ja minua saa haukkua niin paljon kuin haluaa, mutta jos vaivautuu vastaamaan, voisi myös vaivautua lukemaan.
      Vähän sisälukutaitoa kiitos. Kommentti oli sarkastinen ja tarkoitti sitä että meillä on asiat erittäin hyvin ja mielestäni on suorastaan noloa kun ihmiset kehtaavat syyttää veteraaneja pahoista teoista kun oikeasti on suurilta osin heidän ansiotaan että asiat ovat näin hyvin. Jos todella kärsit tästä pahasta mitä veteraanit ovat tehneet sinun todellakin tulisi mennä Venäjälle tai Aasiaan katsomaan millaista siellä on. Näkisit miten hirveää olisi jos veteraanit eivät olisi tätä maata puolustaneet. Eikä pelkästään lomalle vain oikeasti olemaan niin näet miten asiat eivät toimi. Ehkä rahalla toimii, mutta entäs sitten jos ei ole rahaa? Suomessa köyhistäkin pidetään huolta. Venäläiset ja Suomalaiset veteraanit ovat tiedostaneet mahdollisen kuoleman lähteneet sotaan ja puolustaneet urheasti omiaan. Valitsen mielummin sen kuoleman kuin sen että tilanne olisi sama kuin Venäjällä. Kuten jo sanoin, siellä ihmiset kuolevat kaduilla nälkään sairauksiin ja kylmään. Puhumattakaan muista kaukaisemmista maista. Ihmeellistä ettei ihmiset osaa olla kiitollisia siitä mitä meillä on vaan kaikkea pidetään itsestäänselvyytenä ja aina pitäisi saada jotain parempaa. Kukaan tervejärkinen ei varmasti pidä tappamista hyvänä tekona edes vaikka se on sodassa tehty. Mutta kerran se on jo tehty, meidän muiden tulisi olla kiitollisia siitä että veteraanit ovat puolustaneet meidän kaikkien vanhempia ja isovanhempia ja meillä on hieno maa missä asua. Myöskin siitä että toivottavasti meidän ei tarvitse ryhtä enää samoihin tekoihin.

      Lainaa

    131. Tulos: -12 (14 ääntä)
      Luultavasti suomella menisi taloudellisesti todella paljon paremmin jos liittyisivät venäjään.

      Lainaa

    132. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Iina: Kyllä se vaan oli ihan oma päätös. Ne, jotka eivät menneet, istuivat vaan sitten vankilassa sen aikaa (kuten esim. isäni). Ja kyllä, pidän kaikkia sotiin osallistuvia puolesta riippumatta murhaajina. Vai onko tässäkin niin, että “tarkoitus pyhittää keinot”?
      Ei se nyt kyllä mennyt ihan niin että kaikki jotka ei mennyt sotaan olisi istunut vankilassa.. Yllättävän moni teloitettiin rintamakarkuruudesta tms. takia

      Lainaa

    133. Tulos: -5 (17 ääntä)
      Karamelli: Tappamisestahan tässä oli kyse jos veteraanit eivät olisi tappaneet venäläisiä ja puolustaneet omaansa heidän perheensä olisivat kuolleet. Tapa tai tule tapetuksi eli tilanteessa jossa joku uhkaa hänen perhettää ja vaihtoehto on tappaa tai tulla tapetuksi hän erittäin selvästi ilmaisi ettei koskaan aikoisi tehdä sellaista. Mustavalkoistahan tämä nimenomaa on alkuperäiselle kirjoittalalle; oli tilanne MIKA HYVÄNSÄ HÄN EI KOSKAAN TAPPAISI. Annoin hänelle esimerkin juuri siitä mitä hän itse sanoi.
      Ajattele sen verran että kirjoittaja toi esille että vastustaa tappamista eikä halua tehdä kyseistä... asiaa.. puolustautuminen on ihan eriasia kuin tappaminen... daa ?

      Lainaa

    134. Tulos: -2 (18 ääntä)
      Ja niin kauvan kun tilannetta ei ole niin turhapa teidän on yhtään jossitella "entä jos näin, tai vittu jos näin tai MEE vittu sinne venäjälle jos on paskamaa... no miksi hänen pitäisi lähteä sinne ? hekin ovat yhtälailla murhaajia siinä missä muutkin sotineet :) ja hän ei vain hyväksy murhaamista... ja sen asian takia jengi haluu tyylii lahtaa ihmisen joka ei ole tehnyt kenellekkään käsittääkseni fyysistä harmia?... te ihmiset jotka heitätte täällä teidän väkivalta kommenttejanne... tuotte hyvin esille sitä miks on ihmisillä enemmän syitä hävetä tätä maata ja sen ihmisiä... ja uskokaa niitä on paljon... voi kuule ette tiiäkkään kuin paljon

      Lainaa

    135. Tulos: -4 (18 ääntä)
      Karamelli: Vähän sisälukutaitoa kiitos. Kommentti oli sarkastinen ja tarkoitti sitä että meillä on asiat erittäin hyvin ja mielestäni on suorastaan noloa kun ihmiset kehtaavat syyttää veteraaneja pahoista teoista kun oikeasti on suurilta osin heidän ansiotaan että asiat ovat näin hyvin. Jos todella kärsit tästä pahasta mitä veteraanit ovat tehneet sinun todellakin tulisi mennä Venäjälle tai Aasiaan katsomaan millaista siellä on. Näkisit miten hirveää olisi jos veteraanit eivät olisi tätä maata puolustaneet. Eikä pelkästään lomalle vain oikeasti olemaan niin näet miten asiat eivät toimi. Ehkä rahalla toimii, mutta entäs sitten jos ei ole rahaa? Suomessa köyhistäkin pidetään huolta. Venäläiset ja Suomalaiset veteraanit ovat tiedostaneet mahdollisen kuoleman lähteneet sotaan ja puolustaneet urheasti omiaan. Valitsen mielummin sen kuoleman kuin sen että tilanne olisi sama kuin Venäjällä. Kuten jo sanoin, siellä ihmiset kuolevat kaduilla nälkään sairauksiin ja kylmään. Puhumattakaan muista kaukaisemmista maista. Ihmeellistä ettei ihmiset osaa olla kiitollisia siitä mitä meillä on vaan kaikkea pidetään itsestäänselvyytenä ja aina pitäisi saada jotain parempaa. Kukaan tervejärkinen ei varmasti pidä tappamista hyvänä tekona edes vaikka se on sodassa tehty. Mutta kerran se on jo tehty, meidän muiden tulisi olla kiitollisia siitä että veteraanit ovat puolustaneet meidän kaikkien vanhempia ja isovanhempia ja meillä on hieno maa missä asua. Myöskin siitä että toivottavasti meidän ei tarvitse ryhtä enää samoihin tekoihin.
      En ole tietääkseni missään vaiheessa sanonut, etten arvostaisi sitä että asiat on nykyään näinkin hyvin. Enkä pidä yhtään mitään itsestäänselvyytenä. Onhan se hienoa, että kyseiset veteraanit ovat uhrautuneet muiden puolesta, mutta en pidä sitä oikeutettuna. Yksikään suomalainen ei ole arvokkaampi kuin kuka tahansa venäläinen. En ymmärrä, miksi ihmisten mielestä on niin väärin, etten hyväksy tappamista. Se ei esim. tarkoita sitä, että tilanteen sattuessa seisoisin tumput suorina kuten joku jo ehti keksiä. Jos teidän mielestänne tappaminen on väärin periaatteessa, mutta käytännössä ei olekaan, niin sitten pidätte siitä kiinni. Muistakaa sitten veteraanien lisäksi arvostaa kaikkia esi-isiänne, poliitikkoja, poliiseja, lääkäreitä, insinöörejä, opettajia, aktivisteja, kirjailijoita ja jumalaakin vielä varmuuden vuoksi, ilman heitä elämänne saattaisi olla palasina tai sitä ei ehkä olisi ollenkaan. Enkä muuten vittuile, vaikka siltä ehkä kuulostaakin. Minun mielestäni väkivalta vain ei ole ratkaisu, siinä kaikki.

      Lainaa

    136. Tulos: +6 (20 ääntä)
      Voi jee: En ole tietääkseni missään vaiheessa sanonut, etten arvostaisi sitä että asiat on nykyään näinkin hyvin. Enkä pidä yhtään mitään itsestäänselvyytenä. Onhan se hienoa, että kyseiset veteraanit ovat uhrautuneet muiden puolesta, mutta en pidä sitä oikeutettuna. Yksikään suomalainen ei ole arvokkaampi kuin kuka tahansa venäläinen. En ymmärrä, miksi ihmisten mielestä on niin väärin, etten hyväksy tappamista. Se ei esim. tarkoita sitä, että tilanteen sattuessa seisoisin tumput suorina kuten joku jo ehti keksiä. Jos teidän mielestänne tappaminen on väärin periaatteessa, mutta käytännössä ei olekaan, niin sitten pidätte siitä kiinni. Muistakaa sitten veteraanien lisäksi arvostaa kaikkia esi-isiänne, poliitikkoja, poliiseja, lääkäreitä, insinöörejä, opettajia, aktivisteja, kirjailijoita ja jumalaakin vielä varmuuden vuoksi, ilman heitä elämänne saattaisi olla palasina tai sitä ei ehkä olisi ollenkaan. Enkä muuten vittuile, vaikka siltä ehkä kuulostaakin. Minun mielestäni väkivalta vain ei ole ratkaisu, siinä kaikki.
      Niin todellakin arvostan poliitikkoja, poliiseita, lääkäreitä, insinöörejä, opettajia ym.. Ja ennen kaikkea niitä meidän veteraaneja ilman heitä jälleen kerran voidaan miettiä millaisia nuo ammatit Suomessa olisivat tänä päivänä tai mitä he voisivat meidän eteemme tehdä. Jos verrataan vaikka venäläiseen äänestämiseen ja politiikkaan ylipäätään. Lääkäriin ei pääsisi ilman rahaa, insinöörejä olisi mutta he eivät todennäköisesti olisi niin oppineita kuin nyt, sehän on selvää että Suomessa insinöörien osaamistaso on erittäin korkea, mm hitsauksessa huipputasoa. Ja mitä opettajat tekisivät, opettaisivat venäjäksi puhumattakaan muusta pupusta.. Niin ja kiitos Jumalalle että olen syntynyt juuri tänne Suomeen missä voidaan äänestää ilman että äänestystulosta muutetaan, missä poliiseja ei voi lahjoja ja missä lääkärit parantavat vaikka minulla ei olisi euroakaan. Kukaan ei ole väittänyt että jonkun henki olisi toisen henkeä tärkeämpi. Mielestäni ei ole väärin ettet hyväksy väkivaltaa, mielestäni on väärin ettet ymmärrä mitä veteraanit ovat tehneet, jopa sinunkin puolestasi. Kiitos urheille veteraaneille!

      Lainaa

    137. Tulos: +8 (14 ääntä)
      Se joka aloittaa sodan tietää myös sen seuraukset, sen että joutuu tappamaan ja voi tulla tapetuksi. Se joka puolustaa ei tapa siksi että haluaa, vaan siksi että suojelee omaa perhettään ja omaa maatansa pakon alla. Puolustajat eivät valinneet tappamista sen teki joku aivan muu..

      Lainaa

    138. tyyllikästä 16.12.2012 6:13
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      on se jännää aina sanotaan että jos kaikki olis tollasia munattomia ja tuomitsisi sodat ja veteraanit niin me puhuttais nyt venäjää.. jos se olis niin et kaikki olis niin munattomia niin eihän silloin ois koskaan ollu venäjän pelkoo tai mitään muutakaan. utopiaa mut niin se vain on

      Lainaa

    139. Tulos: -7 (21 ääntä)
      Karamelli:Mielestäni ei ole väärin ettet hyväksy väkivaltaa, mielestäni on väärin ettet ymmärrä mitä veteraanit ovat tehneet, jopa sinunkin puolestasi.
      Ymmärrän kyllä, mutta minusta se on silti väärin.

      Lainaa

    140. Tulos: +1 (21 ääntä)
      Okei, mut on nyt leimattu huonoksi ihmiseksi, huonoksi kansalaiseksi, huonoksi äidiksi, mut pitäis tappaa ja mä olen henkisesti 12-13 sekä tyhmä. Muistuttakaas että missä kommentissa haukuin teitä? :D Sananvapaus toimii sillä periaatteella että eriävät mielipiteetkin kuullaan. Olen ollut asiallinen, toivioisin samaa teiltä :) Mutta jatkakaa toki -->

      Lainaa

    141. Veeti-vauvaa kiukuttaa 17.12.2012 11:06
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Birchman: Veetillä on hyvää ideaa tuossa sen tekstissä. En kyllä vaan millään keksi, että mitä.
      Se idea, että maan puolustaminen hyökkääjiä vastaan ei ole kunnioituksen arvoista, mutta Veetin vihapuheet veteraaneja ja itsenäisyyden juhlijoita kohtaan ilmeisesti ovat. Veeti saa kuitenkin vapaasti riehua ja kiukutella siksi, että elämme itsenäisessä maassa. Putinin Venäjällä mielipiteensä ilmaiseva löytää itsensä äkkiä siperialaiselta työleiriltä. En minäkään Veetin avautumisesta muuta logiikkaa löydä kuin itserakkauslogiikan. Minä olen kaikki ja muut ei oo mitään.

      Lainaa

    142. Tulos: -3 (17 ääntä)
      Roosa// Mun mielestä et ole sanonut mitään typerää, yksi harvoista avarakatseisista keskustelijoista täällä.. Eri mieltä saa tietenkin olla jokainen, mutta jostain kumman syystä useimmat veteraanien puolustajat on vetäneet herneen nenään ja heittäytyneet asiattomaksi. Haukkuminen, vähättely ja naurettavien johtopäätösten tekeminen ei kuulu aikuisten keskusteluun. Totta kai veteraanien ja sota-aikojen kritisoiminen on vielä tabu, mutta voi asioista silti keskustella. Ja kiitos vielä sankarille :)

      Lainaa

    143. Tulos: +3 (15 ääntä)
      Voi jee: Roosa// Mun mielestä et ole sanonut mitään typerää, yksi harvoista avarakatseisista keskustelijoista täällä.. Eri mieltä saa tietenkin olla jokainen, mutta jostain kumman syystä useimmat veteraanien puolustajat on vetäneet herneen nenään ja heittäytyneet asiattomaksi. Haukkuminen, vähättely ja naurettavien johtopäätösten tekeminen ei kuulu aikuisten keskusteluun. Totta kai veteraanien ja sota-aikojen kritisoiminen on vielä tabu, mutta voi asioista silti keskustella. Ja kiitos vielä sankarille
      Ei ketään kiinnosta se, että pidät veteraaneja murhaajina. Se mikä sussa vituttaa eniten on, että logiikkasi on täysin ristiriidassa sun ajatusten kanssa. Niissä ei ole mitään logiikka, ja kun joku yrittää sanoa tästä sulle, niin vedät pultit ja palaat takaisin "veteraanit on murhaajia" argumenttiin.

      Lainaa

    144. Tulos: +1 (17 ääntä)
      Voi jee: Roosa// Mun mielestä et ole sanonut mitään typerää, yksi harvoista avarakatseisista keskustelijoista täällä.. Eri mieltä saa tietenkin olla jokainen, mutta jostain kumman syystä useimmat veteraanien puolustajat on vetäneet herneen nenään ja heittäytyneet asiattomaksi. Haukkuminen, vähättely ja naurettavien johtopäätösten tekeminen ei kuulu aikuisten keskusteluun. Totta kai veteraanien ja sota-aikojen kritisoiminen on vielä tabu, mutta voi asioista silti keskustella. Ja kiitos vielä sankarille
      Mielipiteitä SAA olla mutta ne pitää myös osata perustella, jota sinä etä ilmeisesti osaa!

      Lainaa

    145. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Vähän pidempi versio tuosta Veetin tapauksesta: http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=111030

      Lainaa

    146. Tulos: -6 (10 ääntä)
      Koska asiasta näköjään on vielä keskusteltu sunnuntainakin, heitän yhden huomion mukaan kommenttiketjua täydentämään: Ottakaa hyvä ihmiset huomioon, miten käsitteet on muuttunut muutamassa kymmenessä vuodessa. Ne, jotka ovat taistelleet ja pitäneet sitä kunnia-asiana ja jotka sen takia esimerkiksi puhuvat ryssistä, ovat naapurivihan paikkansa ansainneet (ei sillä että se olisi edelleenkään hyväksyttävää käytöstä, mutta ei samalla tavoin tuomittavaa). Harmi vain, että järkyttävän suuri osa suomalaisista ovat oppineet, että nykyajan maailmassa se olisi oikein. Jos nelikymppinen mies menee kaduille (= Internetiin) huutamaan ryssistä, hän on rasisti eikä muuksi muutu. Veteraanit ovat käymässä vanhoiksi ja uskokaa tai älkää, suurin osa heistä jää ihan yhtä pahasti jälkeen nykymaailmasta kuin kuka tahansa muukin vanhus. Myös, se minkä vanhemmat ihmiset ymmärtää sotana ei ole 15-vuotiaden kuva sodasta. Vanhemmat näkevät romantisoidun Tuntemattoman sotilaan, 15-vuotiaat ABC-sodankäynnin, Vietnamin ja CoD-pelit. tl;dr: sekä alkuperäiset puhujat että heidän vastustajansa ovat väärässä sukupolvierojen takia.

      Lainaa

    147. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Kummallista tämä kun "murhamiehiksi" syytetään ja oikein korostetaan termin "murhata" oikeutta koska oli suunnitelmallinen teko ampua vihollinen. Lakioppi on jäänyt hieman puolitiehen ainakin rikoslain osalta, koska esimerkiksi itsesuojeluun saa käyttää tilanteen vaatimia voimakeinoja. Jos sinut on lain nojalla käsketty juoksuhautaan, eteen alkaa vyöryä vihollista kivääri kädessä ja luoteja napsahtelee joka puolelle, on mielestäni tilanteeseen varsin sopiva voimakeino käyttää kivääriä itsekin. Jos itse istut juoksuhaudan pohjalle odottamaan vihulaisen vankileiriä, ne kaverit siitä ympäriltä kuolevat todennäköisemmin koska et ole heidän apunaan. Jokainen voi itsessään elätellä yleviä tunteita siitä, miten ei kovassa tilanteessa suostuisi ketään tappamaan. Tosiasia on kuitenkin eri, koska valinta on tehtävä itsen/kaverien ja vihollisen välillä. Se ylevä ajatus kuolee aika äkkiä kun istut siellä vallihaudan pohjalla ja kaverit yksitellen tippuvat alas, kun et heitä ollut auttamassa. Ylenpalttinen itsenäisyyshurmio ja nationalismi on tietenkin nykyaikana hölmöä ja antaa lähinnä henkilöstä itsestään typerän kuvan. En minä ajatellut kasvattaa kaljamahaa vain voidakseni sitten ylpeänä maalata siihen oikein suuren Suomen lipun ja kännispäissäni itsenäisyyspäivänä pahoinpidellä muutaman somalin. Olen asunut muutamassakin muussa maassa, eivätkä asiat Suomessa ainakaan hyvätuloisen kannalta kovin ruusuiset ole. Maksat veroja työstä, taannoin vielä sen lisäksi uudelleen jos verojen jälkeenkin olit liian rikas. Ja jottei vain kukaan saisi rikastuttua enempää, maksetaan kolmannen kerran verot perinnönjaon yhteydessä. Tästä ja muista epäkohdista huolimatta olen ylpeä suomalaisuudestani, ja suoritin mm. varusmiespalveluksen parhaan kykyni mukaan.

      Lainaa

    148. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Meh: Ei ketään kiinnosta se, että pidät veteraaneja murhaajina. Se mikä sussa vituttaa eniten on, että logiikkasi on täysin ristiriidassa sun ajatusten kanssa. Niissä ei ole mitään logiikka, ja kun joku yrittää sanoa tästä sulle, niin vedät pultit ja palaat takaisin “veteraanit on murhaajia” argumenttiin.
      Ajatukseni ja logiikkani ei ole millään tavalla ristiriidassa. Jos siltä kuitenkin vaikutti, niin selitä toki tarkemmin mikä antoi tämän kuvan. Sitä paitsi kyse on niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin moraalista. Enkä ole "vetänyt pultteja" yhtään mistään.

      Lainaa

    149. Tulos: +2 (14 ääntä)
      "Ei ukkikaan kerro enään sodasta se kasvaa heinää Honkanummella nyt paremmin ymmärrän tarinan ja hänen tekojan arvostan" - Arttu Wiskari Kuinpa kaikki muutkin nuoret arvostaisivat, kun nykyään veteraaneja luullaan ainoastaan murhaajiksi jotka ottavat valtiolta rahaa. Ei niitä veteraaneja tule lisää, näyttäkää että arvostatte niitä sillä he uhrasivat nuoruutensa rintamalla, puolustamassa kotimaataan, uskoessaan parempaan tulevaisuuteen. @Voi jee Ai ei ole ristiriidassa. Kun sinulta kysyttiin suoraan, että jos kaverisi kimppuun hyökkäisisi joku veitsimies, niin katsoisitko vain vierestä. Tähän vastasin kielteisesti, joten kun kysyttiin miksi pidät veteraaneja murhaajina, sillä hehän vain puolustivat omia kotiaan ja perheitä, niin väität sitkeästi: "veteraanit on murhaajia, piste, koska en osaa käyttää logiikkaa jolla osoittaisin sen, koska olen rauhaa rakastava hippi :))))"

      Lainaa

    150. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Meh: Yhä edelleen, minun puolestani on aivan sama mitä ajattelette veteraaneista ja murhaajista ja miten määrittele mitäkin. Olkaa mitä mieltä haluatte. Mutta minun moraalini mukaan tappaminen on aina väärin. Siksi minulle veteraanit ovat murhaajia. Se ei tarkoita, ettenkö arvostaisi Suomen itsenäisyyttä tai Suomen nykytilaa. Puolustaminen ja murhaaminen ovat eri asioita (sodassa ei muuten ollut kyse mistään perheen puolustamisesta). Logiikka ja moraali ovat myös eri asioita. Juttuni pointti oli ihan vaan se moraali eikä logiikka liity siihen mitenkään. Ja mitä siihen kaveriin tulee, niin voisin kyllä puolustaa häntä, mutten tappaa murhaajaa. Vieläkö on jotain mitä on niin helvetin vaikea ymmärtää?

      Lainaa

    151. Jokin nimimerkki 30.1.2013 18:39
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Voi jee: Meh: Yhä edelleen, minun puolestani on aivan sama mitä ajattelette veteraaneista ja murhaajista ja miten määrittele mitäkin. Olkaa mitä mieltä haluatte. Mutta minun moraalini mukaan tappaminen on aina väärin. Siksi minulle veteraanit ovat murhaajia. Se ei tarkoita, ettenkö arvostaisi Suomen itsenäisyyttä tai Suomen nykytilaa. Puolustaminen ja murhaaminen ovat eri asioita (sodassa ei muuten ollut kyse mistään perheen puolustamisesta). Logiikka ja moraali ovat myös eri asioita. Juttuni pointti oli ihan vaan se moraali eikä logiikka liity siihen mitenkään. Ja mitä siihen kaveriin tulee, niin voisin kyllä puolustaa häntä, mutten tappaa murhaajaa. Vieläkö on jotain mitä on niin helvetin vaikea ymmärtää?
      Sen voisit vaikka kertoa, kuinka voi puolustaa ketään "murhaamatta", jos vihollinen osoittaa aseella ja toinen on tulossa heti perässä ja kolmas sen takana, ja on vain hetki aikaa reagoida. Jonkinlaista logiikkaakin voisi mielellään harrastaa kaiken moralisoinnin keskellä. Lisäksi sanot, ettei muka sodassa ollut kyse perheen puolustamisesta. Oletko kysynyt asiaa oikealta sotaveteraanilta? Eivätköhän he olleet lopulta juuri sen takia siellä, etteivät he, heidän perheensä, naapurinsa ja loputkin suomalaisista olisi joutuneet Neuvostoliiton ja Stalinin alaisuuteen? Tiedätkö edes, mitä Stalin teki suomalaisille rajan toisella puolella jo ennen sotaa? Teloitutti tai lähetti kuolemaan vankileireille täysin syyttöminä! Kielsi suomen kielen käytön jne. Ja tässä oli usein vielä kyse vakaumuksellisista kommunisteista, jotka halusivat rakentaa sosialistista yhteiskuntaa! Markku Kangaspuron mukaan Karjalan suomalaiset joutuivat etnisen puhdistuksen uhreiksi ja suomalaisten lukumäärä Karjalassa laski 1930-luvulla puoleen entisestä. Tietoa vainoista tihkui myös Suomen puolelle sukulaisten ja joidenkin sieltä paenneiden mukana, joten moni sotilas varmasti tiesi, mitä oli vaakakupissa. Myöskään jonkun mainitsema ehdotus alueiden "vuokraamisesta" (josta en ole koskaan kuullutkaan, vaihtamisesta kylläkin) tuskin olisi ollut kovin suosittu niiden parissa, jotka olisivat joutuneet jättämään vuosisataiset perhetilansa ja muuttamaan jonnekin keskelle korpea. Lisäksi voi kysellä, millä oikeudella sellaista vaaditaan ja miksi siihen olisi itsenäisen valtion pitänyt suostua. Kyse oli luottamuksesta, ja erityisesti sen puutteesta. Suomessa tiedettiin, ettei Neuvostoliitto ollut demokraattinen valtio ja Suomi puutteineenkin sitä pitkälti oli. Diktatuurissa noin yleisesti ei ihmisen henki ole paljonkaan arvoinen.

      Lainaa

    152. Tulos: -6 (8 ääntä)
      Kunnollisen vastauksen voi antaa vain itse tilanteessa, mutta jos vihollisia olisi kolmekin, enköhän kuolisi hetkessä joka tapauksessa. Se on ihan ok. Niinpä, kyse oli Suomesta, ei vain itsestä. Ja yhä edelleen, pointti on siinä, etten koskaan tappaisi ketään. Ihan sen takia, että minusta tappaminen on väärin. Tämä peruste ulottuu kaikkiin tilanteisiin. Jos olette eri mieltä, niin sitten olette, mutta ei tarvitse tuhlata aikaansa yrittämällä saada minua muuttamaan mieltäni tai yrittämällä löytää jonkun poikkeuksen säännöstäni - sellaista kun ei ole.

      Lainaa

    153. Jokin nimimerkki 30.1.2013 23:00
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Täytyy kyllä sanoa, että onneksi sentään suurin osa ihmisistä osaa ajatella omaa napaansa pidemmälle. Suomessakin asui kuitenkin ihmisiä rajan pinnassa, joiden oma puolustautumiskyky satojen tuhansien vahvuista hyökkäysarmeijaa vastaan on kuitenkin vähäinen. Myös partisaanihyökkäykset ja pikkulasten tappaminen kertovat naapurin rauhanhalusta. Siinä on turha enää pyristellä, kun ovelle koputetaan ja isä ja veljet viedään ammuttavaksi. Suosittelisin muuten katsomaan tämän dokumentin. Siinä näkee päähenkilön tuskan, koska hän ei voinut aseellisilla toimilla estää verilöylyä. Arvostan häntä huomattavasti enemmän kuin ketään omalla pasifismillaan toisia moralisoivaa, mutta kuitenkin toisten turvaamassa hyvinvointivaltiossa elävää tyyppiä. http://areena.yle.fi/tv/1300851

      Lainaa

    154. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Eli jos pidän tappamista vääränä, ajattelen vain itseäni? No mikäs siinä, ajattele miten tykkäät. Kiitos linkistä, katson huomenna jos ehdin. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta.

      Lainaa

    155. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Voi jessus mikä keskustelu :D Nimim. Jooseppi, Colour, Voi jee, Smiul ja sankari on nähtävästi ainoita, joilla jotain järkeä päässä.

      Lainaa

    156. Tulos: 0 (2 ääntä)
      *myötähäpeä*

      Lainaa

    157. Tulos: +5 (5 ääntä)
      huoh: Jospa ihan yhdessä luettas,Mannerheim ilmaisi halunsa vallata uusia alueita Venäjältä sen jälkeen kun Suomi oli torjunut ensimmäiset hyökkäykset. Ei se ole mitään salattua tietoa että Suomi olisi voinu välttää koko sodan jos ei olisi lähtenyt uhittelemaan itsenäistymiskiihkossaan. Faktat selviksi ennenkuin aletaan avautumaan, jooko?
      Muuten en jaksas koko juttua kommentoida, mutta ärsyttää tommonen muka-päteminen. Tarkistas omat faktas siitä millon Suomi itsenäistykään, jookos? Itsenäistymisellä ei hirveesti oo tekemistä jatkosodan kanssa, itsenäisyyden säilyttämisellä sitten enemmän. Itsenäistyessä ei tarvinnu hirveesti ees kiihkoilla kun Venäjä aikanaan edes pistäny juuri vastaan, ihan omin nokkineen sitten sen itsenäistymisen jälkeen tapeltiin. Jatkosodassa sitten oli hieman eri pyrkimykset saada talvisodan rauhansopimuksessa menetetyt alueet takasin ja vähän muutakin, juu. Mutta ei se Marskikaan sitä sotaa yksin käyny. Jos ei oltas ns. viivytystaistelua jatkettu niin kauaa että Neuvostoliitolla/Venäjällä alko meneen rintamalla hieman huonommin ois Suomikin miehitetty joka tapauksessa, joten niillä pyrkimyksillä ei lopputuloksen kannalta edes ole juuri merkitystä. Joku tuolla jo sitten sanokin että luepas miehitettyjen alueiden historiaa ja mieti sitten miksi haluttiin taistella. Ei siinä mitään taka-ajatusta ollu et jonnet ja muut nutipäät vois vajaa sata vuotta myöhemmin pistää leijonakorun kaulaan, heilutella Suomen-lippua ja syleksii mamujen kengille. Tuskin kukaan järkevä ihminen joka veteraaneja kunnioittaa sitä tekee siitä montako päätä saatin kepin nokkaan, saati kannattaa sotaa tai on edes nationalisti. Ei ole mustavalkoinen tämä maailma, jokaiselle argumentille löytyy vasta-argumentti, varsinkin jos kärjistämään lähdetään. Ketuttaa kun jaetaan aina kaikki asiat kahteen leiriin vain koska se on helpompaa. Tämänkin maan historiaa on ollu tekemässä useempi ku yks leiri.

      Lainaa

    158. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Ylimmäinen oli tavallaan oikeassa. Isänmaallisuudessa ei oikeastaan ole mitään järkeä. Jos kotimaasi on saavuttanut jotain hienoa, niin onko sinulla oikeus olla ylpeä? Eikö se olisi muiden saavutuksilla ylpeilyä? Toki ymmärtäisin, jos olisit tehnyt kotimaasi ja silloin olisit ylpeä siitä, mutta muussa tapauksessa isänmaallisuudessa ei ole mitään järkeä.

      Lainaa

    159. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Birchman: Veetillä on hyvää ideaa tuossa sen tekstissä. En kyllä vaan millään keksi, että mitä.
      Se, että haalii kaikki mahdolliset kielioppi- ja kirjoitusvirheet samaan, äidinkielellään kirjoittamaansa tekstiin.

      Lainaa

    160. Tulos: +11 (25 ääntä)
      veeti ja roosa voisivat ampua toisensa, kiitos (Y)

      Lainaa

    161. Tjkdndndnjr 6.7.2013 0:04
      Tulos: +9 (9 ääntä)
      Vain kukkivat kummut nuo kalmistoiden lie kaikki mi' jäljellä on. Siell' lepää nyt sankarit Suomussalmen, Summan, Raatteen ja Kollaanjoen. Vaan vapaaksi maaksi he Suomemme loi, on muistossa kumpujen yö. Ei unhoittua muistot nuo talviset voi, ei poikaimme sankarityö. Ei unhoittua muistot nuo talviset voi, ei poikaimme sankarityö. Tämä laulu kertoo hyvin, mitä veteraanit tekivät. Säilyttivät itsenäisyytemme

      Lainaa

    162. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Mitä vikaa ylemmässä kirjoituksessa oli? Ihan asiallinen mielipide se on.

      Lainaa

    163. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Oho, olen näköjään jo kommentoinut tänne aiemmin, unohdin kokonaan.

      Lainaa

    164. noudattakaa lakia 27.10.2013 10:40
      Tulos: -6 (8 ääntä)
      Mennään ihan yksilötasolle: joku tulee lyömään sinua kadulla, sinäkö et puolustaudu, vaan annat lyödä itseäsi? Joku tulee ja tarttuu sinuun kiinni ja koittaa viedä kotiinsa, viedä sinulta vapauden ja sinä annat hänen viedä, etkä puolustaudu?
      Säälittävää puolustella rikoksen tekemistä sillä verukkeella, että "toi alotti". Itse ainakin soittaisin poliisin enkä ryhtyisi pahoinpitelemään.

      Lainaa

    165. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Tulis sota ja tappais tollaset.

      Lainaa

    166. Tulos: +5 (7 ääntä)
      noudattakaa lakia: Säälittävää puolustella rikoksen tekemistä sillä verukkeella, että “toi alotti”. Itse ainakin soittaisin poliisin enkä ryhtyisi pahoinpitelemään.
      Haha soittaisitko poliisin jos ryssä tulisi rajan yli? Ei helvetti :D

      Lainaa

    167. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Joskus sitä toivoisi, että Venäjä olisikin vallannut Suomen, ihan näiden veteraaneja murhaajiksi syyttäjien takia. Luulevatko he tosissaan, että täällä olisi asiat niin, että saisivat edes olla mitään mieltä mistään? Joskus toivoo jopa uutta sotaakin, että nämä ymmärtäisivät mistä silloin oli kyse. Mutta toisaalta, eivät heidänlaisensa varmaan kummassakaan tapauksessa olisi edes hengissä enää, että sama se.

      Lainaa

    168. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Huhhu, onpa erikoista kuinka roosa ja veeti leimataan himmeäksi pääkopastaan, mut ei tää koko keskustelu musta miltään älykkyyden riemuvoitolta näytä. Täyttäisi itsessään jo facemokan kriteerit. Juu on se hienoa asua suht demokraattisessa valtiossa, mut kyl se suomalaisuuden arvostus vähän lässähtää siinä, et sen kovimmat puolustajat ovat niin innostuneita aiheesta, että haluaisivat lähettää valtion ja kansalaisuuden kritisoijat siperiaan tai lytätä heidät täysin... Veteraaneja kunnioitan kyllä, mutta ei sekään asia ole niin yksioikoinen. Pitääkö esim. täällä kukaan valkoisten puolella taistelleita sotilaita isänmaamme puolustajina, hehän tappoivat oman maamme kansalaisia? Itselläni on valkoista taustaa ja osa suvusta oli metsäkarkureita, joiden olisi pitänyt taistella valkoisten puolella ja tässä tapauksessa oma tausta vain hävettää ja kunnioitan enemmän niitä metsäkarkureita, jotka eivät halunneet tappaa ketään.. Mutta miksi tässä kohtaa metsäkarkuruus näyttäytyy kunniallisempana, kuin esim. V. 1917? Mielestäni on ihan terveen ihmisen merkki, että osaa kyseenalaistaa kansalaisuuden ja kansan käsitteitä ja sen leimaaminen tyhmyydeksi on itse asiassa ihmisälykkyyttä halventavaa.

      Lainaa

    169. Tulos: -2 (4 ääntä)
      No aika paskasti väisteli venäläiset luoteja kun niiden päähyökkäystapa oli karjua ja rynnätä ihmisaaltona päälle.
      Huohh: veeti,aurinkomies,iina ym samaa mieltä olevat,lukekaapa mitä tapahtui Virossa,Latviassa ja Liettuassa,ne maat kun eivät ryhtyneet “murhaamaan“viattomia venäläisiä,jotka tulivat kyseisiin valtioihin jakamaan sosialismin ilosanomaa.Luuletteko,että kansat olivat kyseisissä maissa kovinkin onnellisia.Toivottavasti suomen nuorisossa tuollaiset riemu-idiootit ovat tuntuvana vähemmistönä….
      Niin, ja kannattaa myös katsoa miltä Patarein vankila Tallinnassa näyttää sisäpuolelta. Ollut siis neuvostoaikana käytössä ja siellä on kaikki aivan paskaista. Tunnetaan yksi virolainen taksikuski oikein hyvin. Mies muistaa hyvin neuvostoajat ja inhoaa venäläisiä kuin ruttoa. Tyypillä on jopa pesäpallomaila autossaan juuri sitä varten, että venäläinen sattuisi astumaan lähistölle. ...Myönnetään, tyyppi on välillä hieman pelottava, mutta vihainen aiheesta (muistaakseni miehen isä kuljetettiin Siperiaan ja ruumis palasi takaisin). Toisaalta, mihin tarvitsee pesäpallomailaa kun mies on kaksimetrinen mafioson näköinen järkäle. Lähtee siitä nyt vähemmästäkin karkuun.

      Lainaa

    170. kolmostonttu 4.6.2019 14:53
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      noudattakaa lakia: Säälittävää puolustella rikoksen tekemistä sillä verukkeella, että “toi alotti”. Itse ainakin soittaisin poliisin enkä ryhtyisi pahoinpitelemään.
      :D :D :D :D :D aijajai :D :D :D ihan mahtava :D :D :D "Hätäkeskus, kuinka voin auttaa?" "Näyttää siltä että Venäjä hyökkää enkä minä ole minkään murhaaja, niin että lähettäkää poliisi avuksi! Tai ehkä jopa armeija koska MINÄ en tähän soppaan lusikkaani tunge!" Ei täällä tarvi mitään sotia ku nauruun teiän kanssa kuolee :D

      Lainaa

    171. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 30.5.2022 1:44
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Vieläköhän näinä päivinä Veeti on samaa mieltä kun miettii mikä Venäjällä on tilanne.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sota, veteraanit, sotaveteraanit, suomi, itsenäisyys