Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Maksetaan, kun jaksetaan

Velanperintää Facebookissa.
Maksetaan, kun jaksetaan

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 117 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. FacePalmTrololo 27.11.2012 0:16
      Tulos: -258 (462 ääntä)
      Ja kaikki täytyy hoitaa facessa julkisesti?

      Lainaa

    2. Tulos: -304 (470 ääntä)
      Huhuh, pienestä se elämä on kiinni -''-

      Lainaa

    3. Tulos: +978 (1034 ääntä)
      Jesse voisi maksaa pikkuhiljaa 1e kuukausierissä, mikäli ei kymmentä euroa kerralla kykene maksamaan.

      Lainaa

    4. Tulos: +1856 (1980 ääntä)
      Kyllä minä ymmärrän Paulia. Vaikka olisi kyse kahdesta eurosta, niin laina on laina, jos se raha on LAINATTU, ei LAHJOITETTU. Vituttaa tollaset perseenreiät kuten Jesse.

      Lainaa

    5. Ratiritiralla 27.11.2012 0:25
      Tulos: +174 (402 ääntä)
      Kyllä minuakin ärsyttäis, mutta en olis julkisesti tota naamakirjassa hoitanut. D:

      Lainaa

    6. Tulos: -76 (236 ääntä)
      Jesse on selkeesti savolainen.

      Lainaa

    7. Tulos: +133 (257 ääntä)
      Periaatteessa hyvä periaate, mutta muualla olis voinu hoitaa :3

      Lainaa

    8. Tulos: -431 (515 ääntä)
      Oi voi Pauli ei saa kymppiään takaisin niin jätkä lähtee kaikista henkseleistään irti... huhuh.

      Lainaa

    9. Tulos: +31 (183 ääntä)
      Pojat näköjään vanhempiensa helmassa elävät... Ainakin lainaaja

      Lainaa

    10. Tulos: +209 (243 ääntä)
      Nyt kolahti, oon nimittäin ollu veljelleni velkaa 11 euroa jo monta kuukautta. JUST makselin nettipankissa ennen kuin klikkasin Feissarimokiin. Mut ounattiin. Ahistaa. :------D

      Lainaa

    11. Tulos: -337 (427 ääntä)
      Ihanan viileesti ottaa Jesse ton asian. Eipä taida Pauli tietää, et 10e voi olla tosi hankala raha saada. (Uups, varsinkin jos on useempaan suuntaan sen 10e pystys, mistäs sen tietää) Mut toi nyt on ihan naurettavaa tulleen facessa ruinata. Ois miettiny lainatessaan, et kelle lainaa! Kyllä ne tapaukset tiedetään, joilla lainanmaksu saattaa vähän venyä...mulla itelläki aina venyy.. ..kerran meni ky 20euron takia välit ystävään. Olin sille velkaa sen, niin tyyppi meni mun äidin luo (olin jo 18, en ollu kotona) ja vaati tältä sen 20e, jonka jälkeen oli antanut äidille KIRJEEN jossa kertoi kaikki mun SALAISUUDET..(minä ja äitini hyvin hyvin etäisissä väleissä oltiin) ...tulipahan sen ystävyyden arvo sit kerralla selväks.

      Lainaa

    12. Tulos: +676 (726 ääntä)
      No kyllä muaki vituttais Jessen asenne. Loistava puolustus, ettei oo muutamaan viikkoon ryypänny OMILLA rahoilla. Eikä tarvii maksaa takasin, koska toinen on "rikas". Vitun siipeilijä. Sietääki hoitaa julkisesti. Ehkä Jesselleki kasvaa selkäranka.

      Lainaa

    13. totuuden_torvi 27.11.2012 0:42
      Tulos: +416 (432 ääntä)
      Oli se velan syy tai summa mikä vaan niin velat maksetaan!! Eikä maksua pitäs edes joutua pyytämään, käsittämättömiä tommoset tyypit :/ On myös omakohtaista kokemusta.

      Lainaa

    14. Tulos: +377 (387 ääntä)
      Keksiikö kukaan ärsyttävämpää tapaa vastata ylipäänsä mihinkään kysymykseen, kuin "En mä ny tiiä, pitää katella..."

      Lainaa

    15. Tulos: +198 (216 ääntä)
      10e ei hirveen hauskaa viikonloppua vietetä!

      Lainaa

    16. Tulos: +338 (348 ääntä)
      "Viikkoon omilla rahoilla juonut..." Siinä kaikki pähkinänkuoressa.

      Lainaa

    17. Tulos: -398 (424 ääntä)
      totuuden_torvi: Oli se velan syy tai summa mikä vaan niin velat maksetaan!! Eikä maksua pitäs edes joutua pyytämään, käsittämättömiä tommoset tyypit :/ On myös omakohtaista kokemusta.
      uli valivali

      Lainaa

    18. Tulos: +203 (213 ääntä)
      Ja tuokin tulee tulevaisuudessa mun veroeuroilla elämään, kuhan vanhemmat eka nakkaa pihalle.

      Lainaa

    19. Tulos: +167 (177 ääntä)
      Variseva: ..kerran meni ky 20euron takia välit ystävään. Olin sille velkaa sen, niin tyyppi meni mun äidin luo (olin jo 18, en ollu kotona) ja vaati tältä sen 20e, jonka jälkeen oli antanut äidille KIRJEEN jossa kertoi kaikki mun SALAISUUDET..(minä ja äitini hyvin hyvin etäisissä väleissä oltiin) …tulipahan sen ystävyyden arvo sit kerralla selväks.
      Ja kohtuullisen halpa oppitunti siitä, että vanha sanonta pitää edelleen paikkansa: "jos kaksi ihmistä tietää salaisuuden, se ei enää ole salaisuus".

      Lainaa

    20. Tulos: +209 (221 ääntä)
      ei se 10e oo iso raha, mutta tollanen on rasittavaa kun ei viitsitä vaan maksaa. tyhmä apina.

      Lainaa

    21. varvaskuningas 27.11.2012 2:19
      Tulos: +140 (162 ääntä)
      tuon takia en lainaa enään kavereille rahaa, aina saa olla vinkumassa ja vonkaamassa takasin "maksan huomenna" "EI MULLA OO RAHAA!!!!!!!11111111" vittuako lainaatte.

      Lainaa

    22. Tulos: +251 (253 ääntä)
      Eli jamppa on luvannut maksaa seuraavana päivänä vippinsä muttei ole sitten tehnyt elettäkään hoitaakseen asian ja päin vastoin käy ryyppäämässä vaikka on vanhatkin ryyppyvelat vielä maksamatta. Lisäksi torpedon mielestä "makselen pikku hiljaa" tarkoittaa että en maksa pennin hyryä. Ei varmaan ole kenenkään elämä 10 eurosta kiinni eikä ystävyys liioin - vaan jollei ton vertaa voi kaveriin luottaa niin halvallapa selvisi ettei tarvitse kaverikseen kutsua. Ennemmin mies maansa myö kuin sanansa syö. Stna.

      Lainaa

    23. Tulos: +181 (187 ääntä)
      Tuosta Jessen vikasta kommentista: Ei vaikea päättää maksaako 10€ velan vai viettää hauskan viikonlopun.. Joko Jessellä on helvetin huono viinapää tai sit herran kotiseuduilla kympillä saa jotain mistä mä en tiedä mitään..

      Lainaa

    24. Tulos: +288 (294 ääntä)
      Kyllä Jesse on tämän jutun ääliö. Normaali ihminen ymmärtää maksaa velkansa tai jos ei kertakaikkiaan kykene, niin sitten yrittää sopia asioista eikä vaan luikerrella tilanteesta ulos. Ei kuulu lainan ottajalle pätkän vertaa, onko lainan antanut rikas vai köyhä; jos jotain lainaa, niin se maksetaan takaisin ja piste. Kuuluu niihin ihan alkeellisimpiin käyttäytymissääntöihin. En nyt tiedä onko reilua julkisesti facebookissa tuota keskustelua aloittaa, mutta JOS sitä velkaa on jo monta kertaa yrittänyt saada takaisin ja Jessen asenne on aina ollut tuo, niin ihan ymmärrettävää. Ja ehkä joku muu tajuaa olla jatkossa lainaamatta mitään tuolle loiselle.

      Lainaa

    25. Tulos: -151 (181 ääntä)
      No joo laina tietysti pitää maksaa takas, oli sit kyse mistä summasta vaan, mut kyllä mua jotenki huvitti tuo Pauli kun vauhkoo että "noin mitätön summa" jne, kun tuntuu itelleen olevan kuitenki sit aika iso raha kun nii kiivaasti sitä vaatii :D

      Lainaa

    26. Tulos: +118 (124 ääntä)
      Jos ei toinen tunnu maksavan, niin kyllä sitä periaattesta jo ärsyttää vaikkei suuri summa olisikaan. Joskus sitä ei opi kuin kantapään kautta keille voi lainata ja keille ei kannata. Olen aikanani saanut kysellä leffan perään, ei niinkään että olisi heti tarttenut katsoa mutta kunhan alkoi potuttaan kun ei mitään koskaan kuulu (vaikka kyseistä henkilöä aina näki ja oli kuulemma jo pariinkiin kertaan dvd:n katsellut).

      Lainaa

    27. Tulos: +111 (113 ääntä)
      Syy miksi en lainaa rahaa. Olo olisi jotenkin nipottajamainen kun jotain 10€ velkaa yrittäisi saada takaisin.

      Lainaa

    28. Tulos: -3 (39 ääntä)
      Mä haluun tietää missä Jesse voi viettää hauskan viikonlopun kympillä??? Mitä siellä sit lainkaan sais jos olis 20 ekee :D

      Lainaa

    29. köyhä mutta ylpee 27.11.2012 8:52
      Tulos: -93 (121 ääntä)
      Noloa kaikille, ihan sama kumpi on periaatteessa oikeassa. Minä en ainakaan lähtisi julkisesti kerjäämällä kerjäämään jotain kympin lainaa takaisin. Jos ei ymmärrä maksaa niin se on aika pieni summa kuitenkin pulittaa siitä tiedosta että osaa olla toiste lainaamatta ja ainakin isompia summia. Tottapa on tullut tarpeeseen kun ei takaisinkaan pysty maksamaan, joten siinähän pitäköön sen kympin mutta mielikuva ihmisestä on sitten jatkossa sen mukainen. Omia kasvojanii en alkaisi kympin takia tahraamaan anelemalla moista julkisesti takaisin.

      Lainaa

    30. Tulos: +187 (199 ääntä)
      Minä nimanomaan lähtisin "kerjäämään" rahojani takaisin mahdollisimman julkisesti. Mitäs sitten kun tää jamppa tarvitseekin seuraavaksi kolminumeroisia summia lainaan - silloin on muidenkin hyvä tietää ettei se pysty edes kympin vertaa maksamaan takaisin.

      Lainaa

    31. Tulos: -150 (188 ääntä)
      Periaatteessahan Jessen pitäisi maksaa velkansa, mutta Pauli kyllä kuulostaa tässä isoimmalta kyrvältä.

      Lainaa

    32. Tulos: +114 (118 ääntä)
      Miksi pitää ylipäätään lainata rahaa ja väittää maksavansa "huomenna", jos tietää ettei sitä rahaa oo huomennakaan? Vai onko Jesse niin vatipää että luulee rahan ehkä ilmestyvän jostain huomiseksi? Tollaset velat maksetaan eka pois ja sitte vasta ostetaan lisää kaljaa omilla rahoilla. Ärsyttää tollaset, itellekki yks tyyppi lupas 20e bensamaksuja kerran, mutta sitä rahaa olikin vaan vähän yli neljä euroa ja seuraavan kerran nähdessä sain pari euroa lisää kun menin kyselemään perään. Kiitti vaan.

      Lainaa

    33. Tulos: +183 (187 ääntä)
      Kyllä mä voisin kympin takia julkisesti periä, sillä toivottuja lopputuloksia on kaksi: 1. velallinen nolostuu ja maksaa velkansa 2. velallisen muut kaverit saavat tietää velallisen epärehellisyydestä "Aina se on vaan illempana" viittaa mielestäni siihen, että keskustelua aiheesta on jo käyty yksityisemmälläkin tasolla aiemmin, jonka jälkeen julkinen perintä on ihan ok.

      Lainaa

    34. Tulos: -58 (82 ääntä)
      Hyvä periaate on, että älä lainaa kaverille, jos et ole valmis siihen, että kaveri ei maksa takasin. Bisnekset erikseen ja kaveruus erikseen. Kaveria ei ole syytä nolata varsinkaan julkisesti. ja jos Jesse ei ole oikeasti Paulin kaveri, niin ei pitäisi lainata, paitsi virallisesti velkakirjalla ja korolla.

      Lainaa

    35. Tulos: +26 (46 ääntä)
      Eeri ja Outi: kympillä saa esim. 75 cl pullon Hehkuviiniä (22%) Kyllä sillä melko hauskan viikonlopun saa. (Tai vaihtoehtoisesti 37,5 cl belgialaista votkaa, 38 %) Ja rahaa jää vähän ylikin.

      Lainaa

    36. Kaverivippi 27.11.2012 10:05
      Tulos: +82 (84 ääntä)
      Faija joskus sano, että paras keino päästä ihmisistä eroon on lainata niille rahaa. Ja jos ei oo tosi hyvä kaveri niin kyl se velka yleensä jää saamatta. Itsekin pariin otteeseen joutunut karhuamaan oikein aktiivisesti lainoja kavereilta. Kerran lainan takaisin saamiseksi meni 2 vuotta, ja kyse oli 40e "bensaan että pääsee duuniin".. kerran taas 150e kaverilta joka maksoi sähkölaskunsa ennen kuin sähköt katkaistaisiin. Joten kyllä ne ammattilainaajat aina kaikkee paskaa keksii. parhaalle kaverille lainaan, muille en. Ja kaverini tiedän että maksaa takas vaikka välillä saattaa mennä vuosikin, mutta varmasti maksaa.

      Lainaa

    37. Tulos: +83 (83 ääntä)
      Parempi vain että saapi muutkin tietää ettei vahingossakaan lainaa tommoselle luuaivolle mitään!

      Lainaa

    38. Tulos: +35 (85 ääntä)
      bethos: Periaatteessahan Jessen pitäisi maksaa velkansa, mutta Pauli kyllä kuulostaa tässä isoimmalta kyrvältä.
      onx sullla pieni

      Lainaa

    39. Tulos: -134 (140 ääntä)
      Pauli on kunnon urpå. Jesse pysyy suht asiallisena koko ajan,

      Lainaa

    40. Tulos: +155 (163 ääntä)
      Kaikki höpöttää Paulin tyhmyydestä ja Jessen asiallisuudesta ja "typerää nuin pientä rahaa karhuta," mutta kukaan ei kiinnitä mitään huomiota Jessen kommenttiin "maksanko 10e rikkaalle pojalle ... vai vietänkö hauskan viikonlopun" Rahaa siis löytyy mutta mitäpä sitä turhia velkoja maksamaan, viina vie voiton. Ärsyttää tämmöset lainailijat niin paljon. Jos ei ole rahaa maksaa takasi niin sitte ei oteta lainaa. Mitenhän nämä on asuntolainan kanssa? "hei pankki mää nyt haluaisin vähän reissata ja ryypätä täsä seuraavat kuut, kahtotaan nyt millon maksan seuraavan lainaerän, pikkuhiljaa"

      Lainaa

    41. Tulos: +101 (105 ääntä)
      musta jotenkin tuntuu et jesse on muutenkin just noita ihmisiä, ettei niille kannata lainata missään tilanteessa rahaa, koska sit ei niitä rahojaan satavarmasti tule enää näkemään. ei oo mun mielestä nipottamista. kymppi on ainakin mulle jo sellanen raha, etten haluis sellasta hukata mihinkään tai tuhlata johonkin ihan turhaan. mielestäni on melkein hyväkin, että alkaa tuolla lailla julkisesti muistuttelemaan siitä velasta. voi olla että velan maksaja vähän nolostuu ja jopa innostuu hankkimaan sen setelin jostain, tai vaihtoehtoisesti muut fb-kaverit näkee ton venkoilun ja miettii kaks kertaa että lähteekö lainaamaan.

      Lainaa

    42. Tulos: +91 (95 ääntä)
      Mun mielestä idiootti on kyllä se joka ei maksa velkojaan ja sillä rahalla sitten dokaa.

      Lainaa

    43. Tulos: +57 (59 ääntä)
      Ois miettiny lainatessaan, et kelle lainaa! Kyllä ne tapaukset tiedetään, joilla lainanmaksu saattaa vähän venyä…mulla itelläki aina venyy..
      Että lainaajan vika, kun antoi idiootille rahansa? :o

      Lainaa

    44. Tulos: +27 (37 ääntä)
      Myö ei nuorina poikina koskaan kaverin kans lainattu toisille rahaa, sillon ku toisella oli niin kummanki bisset sun muut hommattiin ja jäläkeenpäin ei kyselty.

      Lainaa

    45. Tulos: +75 (75 ääntä)
      Kyllä Paulilla on oikeus saada takaisin kun kerran kaverille lainasi, ja ei siihen liity kuinkaan se kuulostaako tyypit mutsiensa helmoissa asujilta. Ja ihan oikein myös oli että hän kirjoitti asiasta Jessen naamakirjasivulle, niin näkee muutkin että siihen kaveriin ei oo luottamista, ainakaan velkojen takaisinmaksun suhteen.

      Lainaa

    46. Reilu meininki 27.11.2012 12:14
      Tulos: +47 (51 ääntä)
      Menkööt poju steissille myymään siloista persettään, niin on varaa sekä liuottimiin että velanmaksuun.

      Lainaa

    47. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Täähän on vähän niinko mun entinen poikaystävä. Vieläkin mulle velkaa 150 euroa ja erottiin neljä kuukautta sitten, niin ei taida niitä rahoja takasin tulla. Mutta josko pikkuhiljaa...

      Lainaa

    48. Tai sitten joo 27.11.2012 13:34
      Tulos: +19 (33 ääntä)
      Itse teen aina kirjallisen sopimuksen, mikäli annan lainaa kavereilleni. Oli kyse sitten eurosta tai kahdesta. Korkoprosentteja unohtamatta.

      Lainaa

    49. Tulos: -4 (10 ääntä)
      Sama istuin

      Lainaa

    50. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Kaverivippi: Faija joskus sano, että paras keino päästä ihmisistä eroon on lainata niille rahaa. Ja jos ei oo tosi hyvä kaveri niin kyl se velka yleensä jää saamatta. Itsekin pariin otteeseen joutunut karhuamaan oikein aktiivisesti lainoja kavereilta. Kerran lainan takaisin saamiseksi meni 2 vuotta, ja kyse oli 40e “bensaan että pääsee duuniin”.. kerran taas 150e kaverilta joka maksoi sähkölaskunsa ennen kuin sähköt katkaistaisiin. Joten kyllä ne ammattilainaajat aina kaikkee paskaa keksii. parhaalle kaverille lainaan, muille en. Ja kaverini tiedän että maksaa takas vaikka välillä saattaa mennä vuosikin, mutta varmasti maksaa.
      Tämä on hyvin totta, muutama pummi tulluit karkoitettua vippaamalla pikkusumma tietäen ettei rahoja näe, vaan ei pummikaan. Tupakan pummaajille toimii taas tyhjä aski taskussa, "voi kun on loppu"... näyttää askia.

      Lainaa

    51. Tulos: +10 (24 ääntä)
      jr: Eeri ja Outi: kympillä saa esim. 75 cl pullon Hehkuviiniä (22%)Kyllä sillä melko hauskan viikonlopun saa.(Tai vaihtoehtoisesti 37,5 clbelgialaista votkaa, 38 %) Ja rahaa jää vähän ylikin.
      Mutta viikonloppu: Perjantai, lauantai ja "ammattilainen" juo vielä sunnuntainakin.. Kyllä noilla mainitsemillasi yhden illan kärvistelee, mutta että koko viikonlopun, se vaatii jo heikkoa viinapäätä ;) Tai sit sillä kympillä ei tosiaan mennä alkooni....

      Lainaa

    52. Tulos: +5 (9 ääntä)
      no siis voi jumalauta mikä pelle

      Lainaa

    53. Tulos: +62 (62 ääntä)
      Ymmärrän Paulia, koska usein tuommoinen ärsyttävä ininä ja pikkumaisuus on ainoa millä rahan voi saada takaisin tollasilta tyypeiltä. Oon ollu aina kaveriporukassa se, joka heittää pari euroa tai maksaa taksin koska oon ainoa jolla on vähän ylimääräistä. Mulla on useampi kaveri joka on monta kymppiä ja lukemattomia röökiaskeaja auki, koska en ole osannut olla tarpeeks mulkku.

      Lainaa

    54. Vami Sanhatalo 27.11.2012 14:58
      Tulos: 0 (44 ääntä)
      Toivottavasti Jesse kuolee syöpään nuorena.

      Lainaa

    55. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Nii on mullekki noi mun kaverit(yhteensä) velkaa noin 100 euroa...

      Lainaa

    56. Tulos: +86 (90 ääntä)
      Voi kuulkaas ihmiset nyt puhuu pauli! Jesse on hyvä kaverini mitta silti, kyselin sitä 10€ ensin aina kasvotusten tai viestilla yms.. Sitte vaan alko vituttaa kun ei itelläkään ollu rahaa just tuollon. Sitte ajattelin että laitampa jasun seinälle ton että jos sen mutsi vaikka näkis ja antas pojalleen rahaa että sais maksettua. Mutta joo.. Olen kovemman luokan kyrpä ku edes koitan saada velkoja takas.

      Lainaa

    57. Tulos: -50 (54 ääntä)
      Hei, oppikaa elämästä! Tyhmä on se kuka lainaa jollekin rahaa... Kyllä ne tiietään ne tyypit, jotka ei maksa takasin. Mä ainakin tiiän, enkä niille lainaa. Ite saatoin joskus olla hidas lainaamaan takaisin, nyt lainaan niiltä joilta löytyy joustoa.. koska aina mä maksan takaisin. Tärkeempiäki asioita ystävyydessä ku joku raha..

      Lainaa

    58. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Ymmärrän Paulin tilanteen. Eräs henkilö on mullekkin ollut varmaan vuoden velkaa sen hirveän 2€, mutta vaikka kyseessä onkin noin pieni raha, välillä tulee niitä hetkiä kun tuota olisi voinut tarvita.

      Lainaa

    59. mitäsviddua 27.11.2012 15:41
      Tulos: -72 (76 ääntä)
      "Sitte ajattelin että laitampa jasun seinälle ton että jos sen mutsi vaikka näkis ja antas pojalleen rahaa että sais maksettua" << mun mielestä toi on vitun törkeetä, halusit vaan että hänen vanhempasaki tietää? eiköhä ne oo jessen omia asioita, ei mahda sen mammalle pojan velat kuulua. kyllä mua ainaki vituttas jos mun kaveri vihjailis mun vanhempia maksamaan MUN velat. ps. jesse kohta 18vee, ois varmaa aika opetella hallitsemaan rahan käyttöäsi, vittuako lainaat jos ei oo vara maksaa takas? eikai vittu oikeesti vanhempas sua elätä? ja eivät ainakaan tällä menolla kovin kauaa elätä.

      Lainaa

    60. Tulos: +3 (9 ääntä)
      ehkä ollaan vaan hiljaa,ebin

      Lainaa

    61. Tulos: +20 (24 ääntä)
      olis kiva tietää, kuinka kauan siitä "maksan huomenna" on?

      Lainaa

    62. mitätapahtu 27.11.2012 16:01
      Tulos: +31 (33 ääntä)
      Ja kiinnostas kans että maksoko Jesse velan illalla? vai vieläkö on kymppi maksamatta

      Lainaa

    63. Tulos: -32 (70 ääntä)
      Oon 10e velkaa hyvälle kaverilleni ja täällä kommentoidaan tyyliin "kuole syöpään nuorena". Asiallista, jatkakaa samaan malliin! :D

      Lainaa

    64. Tulos: -10 (22 ääntä)
      Miks noi käytti kokoaja ":)" hymiöö ku siin oli kauhee tappelu käynnis??:D

      Lainaa

    65. Tulos: +19 (27 ääntä)
      ^ Koska hymiöitäkin voi käyttää sarkastisesti, tai vaikkapa näsäviisaillaan.. ironisestikin!

      Lainaa

    66. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Ois vaan laittanu Igorin ja Vladimirin asialle.

      Lainaa

    67. Tulos: +44 (44 ääntä)
      Ei tsiisus, kun ottaa aivoon nämä luupäät, mitkä ei millään ilveellä pysty maksamaan velkojaan takasin. Sitä voi yrittää sopia sen lainaajan kanssa, jos sitä rahaa ei ole kokonaisuudessaan, mutta sitten kanssa pitää kiinni siitä sopimuksesta eikä koittaa mönkiä karkuun ja jättää kokonaan maksamatta. Mäkin myin vanhan telkkarini kaverille ja pyysin siitä 50 euroa, annoin sille aikaa maksaa ja suostuin siihenkin, että maksaa sen kahdessa erässä. Kummasti jätkällä oli varaa rellestää kahtena iltana viikossa monta kuukautta, mutta sitä toista 25 euroa ei löytynyt millään ja alkoi vaan vittuilemaan mulle. Lopulta kilahdin niin paljon, että ne rahat sitten löytyi jo samana päivänä, kunhan mulkku yritti vain kusettaa. Eipä ole sen jälkeen tarvinnut olla moisen koijarin kanssa missään tekemisissä.

      Lainaa

    68. Tulos: -10 (22 ääntä)
      Jari on mun poikaystävä!!!!!!!!

      Lainaa

    69. Tulos: +13 (21 ääntä)
      Hemuli: Miks noi käytti kokoaja “:)” hymiöö ku siin oli kauhee tappelu käynnis??:D
      Jotkut ainakin käyttää riidellessä ":)" -hymiötä sarkastisessa merkityksessä. "Joo sähän se tiedätkin aina kaikesta kaiken :) ", ketuttaa ainakin mua enemmän kuin sama ilman tuota hymynaamaa. Mitä enemmän hymynaamoja riidellessä sitä enemmän ärsyttää :D Se on jotenkin ivallisempi ja loukkaavampi kuin pelkkä toteamus " Joo sähän se tiedätkin aina kaikesta kaiken"..

      Lainaa

    70. Tulos: +9 (19 ääntä)
      eva mendes: ei se 10e oo iso raha, mutta tollanen on rasittavaa kun ei viitsitä vaan maksaa. tyhmä apina.
      Toisille se kymppi on iso raha, mutta jotkut ei sitä voi ymmärtää. Toki ärsyttää ku toiset ei maksa velkoja pois silloin kun sovitaan ja ite joutuu kärvistelemään rahattomana. Aina ei vaan yksinkertaisesti oo varaa ja joutuu sovittelemaan. Molemmilla pitäis olla ymmärrystä toista kohtaan..

      Lainaa

    71. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Tämmösten tilanteiden takia suurin summa minkä voin vipata kaverille on 2e. Ettei jää harmittamaan jos sitä ei saakkaan takaisin.

      Lainaa

    72. Tulos: +46 (52 ääntä)
      Suomen kielessä lainan maksamatta jättämiselle on oma sanakin. Varastaminen.

      Lainaa

    73. Tulos: -30 (30 ääntä)
      joo hanurista tollanen pitkittäminen mut toisaalata julkisesti huudeltu velka on maksettu velka.

      Lainaa

    74. Tulos: +20 (20 ääntä)
      Minä olen myös sitä porukkaa, joka ei lainaa pennin hyrrää kenellekään. Parhaalle ystävälle annan vaikka munuaisen, mutta nämä ystävät ovatkin sellaisia, että osaavat hoitaa omat raha-asiansa eivätkä lainoja tarvitse. Kaverit taas on niitä, jotka ryyppää jokaisen penninsä heti kuun alussa ja sitten vikistään, että tarjoo nyt yks kalja tai lainaa vähän rahaa. En lainaa, siinäpähän oppivat käyttämään rahojaan.

      Lainaa

    75. Tulos: 0 (10 ääntä)
      young money cash money..

      Lainaa

    76. Tulos: +46 (48 ääntä)
      "Miten jaksaa kitistä noin pienestä summasta.." Vittu äitinne kanssako te vielä asutte? Kymmene euroo on iso summa, meikän yhen hengen talous syö sillä rahalla jo kaks päivää, ja joskus se tosiaankin on siitä kympistä kiinni.

      Lainaa

    77. Karki Jytäinen 28.11.2012 1:26
      Tulos: +18 (20 ääntä)
      Minusta meidän pitäisi keventää lainan korkoja ja pidentää maksuaikaa vuoteen 2015 asti, sillä Jessen talous on paranemaan päin mutta pitää katsoa että joutuuko Jesse maksamaan velkansa markoissa vai euroissa. Voisimme myös laittaa "jessen tukiraha" -paketin keräykseen jossa verotaan jokaiselta suomalaiselta 12kk ajan 5e kk että saadaan Jessen velat maksetttua, ja siitäkin rahasta yli puolet katoaa Jessen uuteen bemariin ja bisseen

      Lainaa

    78. Tulos: +44 (48 ääntä)
      Ei velkojen takaisinpyytely mitään kivaa ole. Siitä saa helposti kusipään maineen, vaikka velallinenhan se kusipää on jos ei maksa.

      Lainaa

    79. eneesmuista 28.11.2012 3:53
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      Tupakan pummaajille toimii taas tyhjä aski taskussa, “voi kun on loppu”… näyttää askia.
      Kannatko tosiaan tyhjää tupakka-askia taskussa siltä varalta että joku sattuu pummaamaan sulta tupakaa? :D

      Lainaa

    80. köyhä mutta ylpee: 28.11.2012 4:13
      Tulos: -15 (23 ääntä)
      mitäsviddua: “Sitte ajattelin että laitampa jasun seinälle ton että jos sen mutsi vaikka näkis ja antas pojalleen rahaa että sais maksettua” << mun mielestä toi on vitun törkeetä, halusit vaan että hänen vanhempasaki tietää? eiköhä ne oo jessen omia asioita, ei mahda sen mammalle pojan velat kuulua.
      No tiedottamisesta tässä näköjään kaikkien muidenkin mielestä on olevinaan kyse. Koilotetaan parista eurosta ympäri kyliä mukamas syvästä huolesta muiden rahoja kohtaan, joo-o? Olisipa kaikissa muissakin asioissa yhtä yhteisöllistä porukkaa. Vai ei kai se niin voi olla että ottaa vaan aivoon kun saa rahojaan takaisin ja haluaa tehdä velallisen elämästä vähän ikävämpää ihan vaan kettuillakseen? Minä en ainakaan niin syvää huolta kanna jonkun jopa mahdollisesti mulle tuntemattoman henkilön kyvyttömyydestä arvioida kenelle voi lainata peräti kolminumeroisia summia, ja kenelle ei. Kannattaako lainata ylipäänsä yhtään mitään jos ei ole mistä lainata? Meinaan vaan että on aivan turha keulia millään mahtavalla taloudenpitokyvyllä itsekään jos se elämä on siitä kympistä, ja jollain täällä jo kahdestakin eurosta kiinni. Jos se laina on annettu aikoja sitten ja mieleen tulee loppukuusta että nyt tulisi kaksi euroa tarpeeseen kun taskussa on vaan reikä, niin ei siellä sitä kahta euroa olisi siinäkään tapauksessa enää jäljellä että laina olisi maksettu ajat sitten.

      Lainaa

    81. Tulos: +26 (26 ääntä)
      lord byron: Suomen kielessä lainan maksamatta jättämiselle on oma sanakin. Varastaminen.
      Väärin.. Petos..

      Lainaa

    82. Tötteröö 28.11.2012 7:56
      Tulos: +23 (29 ääntä)
      Tässä keskustelussa tulee ilmi se miksi koko Suomi on menossa konkurssiin. Se on ihan ok lainata rahaa vaikka sitä ei koskaan saisi takaisin saatikka saisi julkisesti pyytää takaisin. Oma vika kun lainasi. No, älkää sitten itkekö Kreikkaan lainattujen rahojen perään.

      Lainaa

    83. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Menkää nyt vittu töihin ja maksakaa ne velat, niin muutkin ovat tehneet.

      Lainaa

    84. Tulos: +8 (16 ääntä)
      eneesmuista: Kannatko tosiaan tyhjää tupakka-askia taskussa siltä varalta että joku sattuu pummaamaan sulta tupakaa?
      Kyllä oikeasti, slummissa missä olen töissä pummeja riittää. Kioski on nurkan takana. Jos on rahat juotu eikä rahaa röökiin niin mä en kenenkään tupakointia maksa. Tyhjä aski toimii aina.

      Lainaa

    85. äläjaksajesse 28.11.2012 10:54
      Tulos: +33 (33 ääntä)
      No täytyy sanoa että minä hoitaisin rahanperintäni ainakin jukisesti toisen seinälle kirjoittaen, jotta muutkin saisivat esimakua siitä, miten kannattavaa kyseiselle henkilölle on lainata rahaa. Julkinen toiminta ja nöyryytys voisivat saada rahan liikkumaan nopeammin : ) Kyllä se helevetin kymppi pitäisi maksaa samantien pois jos sen on seuraavana päivänä luvannut antaa. turhauttavia ihmisiä maapallero täynnä -.-

      Lainaa

    86. neitipesusieni 28.11.2012 13:06
      Tulos: +22 (22 ääntä)
      jesse olet idiootti

      Lainaa

    87. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Itsehän olen tälläkin hetkellä velkaa ystävälleni, 30e, mutta asioista on puhuttu, sovittu ja kaikki ilman karhuamista, et kyl asiat voi hoitaa helpomminki ku lupaamalla et joo, maksan huomenna, seuraavat kaks vuotta. Sit taasen entinen ystäväni välien mentyä huonoiksi alkoi kärttämään rahoja tavarasta joka oli sovittu osamaksusysteemillä. Tuli viestiä et ja maksat sit velkas, koskaan ikinä en oo jättänyt maksamatta ja kyllä raivostutti että kaveria kiinnosti välien korjausta enemmän muutama euro. Ja kolmas tarina tähän on eksäni, joka petettyään sai luvan lähteä, se jäi mukavan summan rahaa velkaa minulle, isälleni ja eräälle tutulle, kehtasi haukkua pystyyn kaikilla mahdollisilla sanoilla kun heitin tavarat pellolle, sen jälkeen kun tarjosin mahdollisuutta että hakee ne tai pistän postiin vastaanottaja maksaa systeemillä. Mun olisi se kuulemma pitänyt maksaa tai viedä. Sit minä olin huora ja ties mikä ja se että petti mua oli oma mun vika ja se oli tosissaan ihan ns. Arvottomasta tavarasta.

      Lainaa

    88. Tulos: +17 (17 ääntä)
      raivostuttava tyyppi mulle on kans yks toveri luvannu jo velkansa vuojen maksaa ja rahhaa ei näy. Raivostuttavia kaljanlipittäjiä vastuutapakoilevia ihmisiä

      Lainaa

    89. Tirlittannii 28.11.2012 15:26
      Tulos: +24 (24 ääntä)
      Kyllä 10 € on iso summa esim. opintotuesta, jos sitä vielä on leikattu esim. vanhempien tulojen perusteella ja on velanperijän ainoaa ns. omaa tuloa. Kyllä mulle opintotukiaikoina sen jokainen opintotukikymppi oli arvokas.

      Lainaa

    90. Tulos: +24 (24 ääntä)
      Vituttaa jessen kaltaset ihmiset. Muut ihmiset toimii korottomina ja maksuaikarajattomina lainanantajina. Vastuuta jesse!!!!

      Lainaa

    91. Tulos: -13 (19 ääntä)
      Jessica: onx sullla pieni
      Viittasin kyrvällä siihen että Pauli on kusipää. Ymmärrän myös sen että olet trolli, mutta vastaan nyt kuitenkin että ei.

      Lainaa

    92. Tulos: -18 (22 ääntä)
      Velathan pitäisi kyllä makaa jos sellasen on ottanu, muutenkin kaikki mitä luvataan pitäis hoitaa. Siinä mielessä ymmärrän Paulia, mutta ymmärrän kyllä miksi Jesse vittuaa ihan tahallaan takasin, aika säälittävää tulla tollalailla fb:ssä vinkumaan, näkee kuitenkin että ihan tarkotuksella tuli kaikkien "kuullen" haukkumaan! :'D

      Lainaa

    93. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Eletha: Jesse on selkeesti savolainen.
      äly loistaa päästäs

      Lainaa

    94. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Jesse kyllä ihan hanurista, mahtava elämä edessä jos jo 10€ velasta pitää vängätä, että maksaako sitä vai ei. Kun pitää sitten joskus se oma asuminen ja eläminen ylipäätänsä maksaa, niin soittaako tuo jantteri sitten ulosottoon, ettei voi ola noin tärkeää saada saataviaan? :'DD

      Lainaa

    95. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Tämän takia en koskaan lainaa kun parhaille ystävilleni rahaa. Ja täälläkin huomaa kyllä kommenteista että ketkä ovat Jessen kanssa samanlaisia "lainailijoita", pelkkiä surkeita siivelläeläjiä joilla ei koskaan ole rahaa, eikä tuolla menolla kohta ystäviäkään. Onnea vain elämään kunhan kasvatte vähän, ei olekkaan ihan niin helppoa että "lainaampa tästä vähän ja jätänkin maksamatta".

      Lainaa

    96. Tulos: +26 (26 ääntä)
      Ärsyttävä tuo lopun kommentti, ettei väliä maksaa, koska toinen osapuoli on "rikas". Sillä ei ole mitään merkitystä onko toisella rahaa vai ei. Velka on aina maksettava. Sinänsä hyvä käydä julkisesti tuo keskustelu. Muut Jessen kaverit huomaa, että ei kannata pojalle mitään lainata jos jo 10 euroa on vaikeaa maksaa. Eli jos Jesselle lainaa niin löytää itsensä samasta tilanteesta kuin Pauli. :P

      Lainaa

    97. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Kyllä! Tällaset asiat kannattaa hoitaa julkisesti, niin eivät pääse muita "huijaamaan" tollaset ihmiset. Jos ois ees ilman omaa vikaansa köyhä, mutta ei... rahaa on hauskanpitoon, mutta ei kaverin omaisuuden palauttamiseen. Jessen kaltaiset lainaajat eivät ajattele, että niitten pitäis sovittaa rahankäyttö siihen, miten paljon ne on velkaa. Eli ne aina odottaa sitä mystistä hetkeä, kun on ylimääräistä rahaa maksaa velka. Ja eihän sitä koskaan ole ylimääräistä, kun omat mielihalut on aina tärkeämpiä... Pienen pienen pieni plussa Jesselle kuitenkin siitä, että hän ei monien vielä ärsyttävämpien (!) ihmisten tavoin tarkoituksella salaile lainan antajalta sitä, että on käyttänyt rahaa ylimääräisiin asioihin eli olisi halutessaan VOINUT maksaa velkansa.

      Lainaa

    98. Tulos: +17 (17 ääntä)
      On olemassa kahdenlaisia ihmisiä. Niitä jotka maksavat velkansa, ja niitä jotka eivät. Autoin kerran yhtä ystävääni hädässä kun hän pyysi minua tekemään viikonlopun työkeikkansa, jotta pääsisi itse poikaystävänsä kanssa reissuun. Suostuin, vaikka en itse ollut koskaan tehnyt vastaavanlaista hommaa (kyse oli tämmöisestä lasten ja nuorten liikunta- ja tanssikerhosta) ja tunnit ja kaikkien ryhmien koreografiat piti suunnitella itse. Oltiin sovittu, että saan tästä täyden korvauksen heti ystäväni seuraavana palkkapäivänä. Kun kyseinen lauantai koitti, ystäväni lähti iloisesti reissuun ja lintsasi töistään. Itse tulin tietysti kovaan kuumeeseen, mutta pidin silti lupaukseni ja kävin vetämässä ne tunnit vaikka olin kipeä ja jännitti muutenkin perkeleesti. Mitä tapahtuu tämän jälkeen? No rahoja ei tietenkään kuulu. Ystävälleni tulee palkka, mutta hän käyttää sen (käytännössä siis minun palkkani) vaatteisiin ja uusiin kenkiin enkä minä saa rahojani. Kun kyselen moneen otteeseen asiasta, saan vastaukseksi että hänen palkkapäivänsä on siirtynyt eikä rahoja tulekaan vielä tässä kuussa. Vaan seuraavassa. Ja taas seuraavassa, kun ei siitä tarkasta palkkapäivästä nyt ole mitään tarkkaa tietoa. Ystävyyshän siinä meinasi mennä, sillä kaveri ei ottanut pyyntöjä kuuleviin korviinsa ja sain kohta ihan tosissani vaatia rahoja häneltä. Omalta ystävältä, jolle ei tietenkään yleensä joudu puhumaan uhkailevaan sävyyn, mikä teki tästä vaan entistä vaikeampaa. Lopulta homma meni siihen, että ystäväni ISÄ joutui maksamaan palkkani, olikohan se jotain 150 euroa. Kavereina pysyttiin hyvien hermojeni ansiosta, mutta en kyllä enää ikinä, IKINÄ lainaa tai tee mitään palveluksia tällaisille ihmisille. Perkele.

      Lainaa

    99. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Hyvä ku tää jesse tuli tos välissä viel puolustelemaan sitä että on kusipää. "Oon 10e velkaa hyvälle kaverilleni ja täällä kommentoidaan tyyliin “kuole syöpään nuorena”." Helvetin hyvä kaveri oot, jos jopa yhtä kymppiä joutuu pyytelemään päiviä takas. Onhan se tommonen 10euroa yks työtunti. Ja se yks työtunti ei oo paljoo. Mut se on omaa aikaa. En mä käy töissä tai tee rahaa sen takia et joku vitun äpärä voi mutsin koneella kirjotella "joojoo pikkuhiljaa". Mut hei, valitkaa kaverinne paremmin. Tällä hetkellä mulle on velkaa yks kyrpä 5euroo. Ollut noin 6 vuotta. Jätkä käy töissä ja tienaa ihan tarpeeks et vois femmansa maksaa. Mut kusipäinen luonne on kusipäinen luonne.

      Lainaa

    100. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Perintään vaan niin luottotiedot Herralta pois!

      Lainaa

    101. juhaaaaaaaa 30.11.2012 23:28
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      oli se velka sitten euro tai kakssataa, niin se on VELKA ja se maksetaan. voi herrajumala näitä ihmisiä jotka luulee et ku pyydetään lainaan rahaa niin sitä ei tarvis maksaa takasin. ihan syystä toi pauli suuttus :) ja mitä sitten vaikka laitto julkisena fb'ssä? ainakin (toivottavasti) muutkin saa tietää millanen toi jesse onkaan....

      Lainaa

    102. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Jesse onkin juuri oikeassa iässä menettämään vasurin pikkusormen ja nimettömän.

      Lainaa

    103. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Joskus hyvänä markka-aikana yläasteella jollekkin toiselle luokkatoverillini lainasin 4mk (sillähän sai vaikka ja mitä) ja vastaus oli aina "mutku ei oo rahaa" kun kysyin takasin. Vastasin sit että "mistäs se raha sit noihin tupakka-askeihin tulee, jos sitä ei oo?" No, teinit on teinejä ja jäi ne markat saamata. Lukiossa (tyhmä minä) menin "lainaamaan" 20mk luokkalaiselleni, parin viikon sisään tajusin et sinne jäi kun vastaukset oli tätä samaa "sitte myöhemmin". Veljeni myös aikoinaan lainas rahaa, ei maksanut (se nyt vaan unohtelee juttuja) ja kerroin isoisälle, joka oli tarkka ja visu mies niin asia meni eteenpäin ja sain satamarkkaseni takaisin.

      Lainaa

    104. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Tunsin joskus nuorempana jonkun tällaisen tyypin, joka lainaili "pikkusummia", "unohti" maksaa ne ja Jessen tyyliin vähän ivallisesti ja silmiään pyöritellen vihjaili, että jestas kun jaksatkin pikkuasioista nipottaa, samalla kun selitteli miten ei tänäänkään voi vielä maksaa velkaa mutta ensi viikolla kyllä juu, kyllä hän maksaa vai vihjailenko varkaaksi. Liian kilttinä ihmisenä en oikein kehdannut kuumottaakaan ystävää. Jossain vaiheessa tajusin, että ajan saatossa erinäisistä pikkuvipeistä ja bisseistä, kahveista ja bussilipuista koostui isompi puro, ja tämä "läheinen ystäväni" oli minulle velkaa melkein 50 €, joka siinä vaiheessa oli minulle todellakin iso raha. Lisäksi samainen tyyppi oli samantapaisesti pystyssä vähän joka suuntaan, ja maksamatonta velkaa oli ympäriinsä varmasti useita satoja euroja, luultavasti vajaa tonni. Koko ajan sillä asenteella, että toiset ihmiset ovat pikkumaisia niuhoja kun jaksavat noin mitättömistä pikkusummista vieläkin puhua, suoraselkäistä kaveritoimintaa olisi unohtaa kaikki ne "mitättömät" velat ja antaa hänen pitää pummitonninsa koska dokaaminen on kivempaa kuin takaisinmaksu. Ymmärrettävistä syistä emme ole enää ystäviä. Jesse on ikävä kusipää ja loinen, ja on ehdottoman oikein että asiaa puitiin hänen seinällään, ehkä joku tuosta tajuaa millainen tyyppi on kyseessä ja jättää lainaamatta.

      Lainaa

    105. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Rupee ihan toisten puolesta ärsyttämään, kun lukee noita tarinoita velkojen pakoilijoista. Miksei voi vaikka pahoitella kyynelsilmin, että kun ei vaan kerta kaikkiaan oo rahaa ja on velkoja joka suuntaan, vaan pitää epärehellisesti keksiä tekosyitä tai yrittää saada lainanantaja tuntemaan itsensä jotenkin huonoksi sen takia, että muistuttaa velasta. Niin törkeää, niin törkää.

      Lainaa

    106. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Ton takia ite en kovin mielelläni lainaa edes pientä summaa, kun saat olla vuoden verran vinkumassa sitä takasin.

      Lainaa

    107. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Joo, 10 euroa voi olla iso summa, mutta oisko jätkä voinut ehdottaa esim. maksusopimusta, euro kuussa? Se ei enää ole niin suuri summa. Nää tyypit on sentään kavereita, eikös sitä nyt voisi kaverin kanssa sopia jotain kompromissia. Tai vaikka kertoa että sori, nyt en pysty maksamaan. Voinko maksaa seuraavasta opintotuesta, vai tarvitsetko rahat heti?

      Lainaa

    108. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Ja useimpien kommentoijien mielestä Kreikan ei ilmeisesti tarvitse ikinä maksaa velkojansa takaisin muille euromaille.....? valivali.....

      Lainaa

    109. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Jos ei sankari ala maksamaan, parempi hoitaakin julkisesti niin loppuu muidenkin lainaamiset.

      Lainaa

    110. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Jos argumetointi on tuota luokkaa (Jesse), niin voi helvetti!

      Lainaa

    111. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Itseasiassa olen ollut tässä samaisessa tilanteessa joskus... Eipä sillä mitään väliä ole jollain 10 eurolla, mutta se yksinkertaisesti ottaa päähän jos ei voida maksaa takaisin kun kerran ollaan sanottu, että ''maksan huomenna'' ja vielä kuukausien päästä saa kysellä lappusensa perään... En sentään mennyt kyseiselle velkaiselle huutelemaan fb seinällä..

      Lainaa

    112. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Jos Jesse ottaa joskus pankista lainan, vastaako Jesse pankille kun sitä maksaa takaisin, että: "täytyy tässä ny vähän katella, että pystynkö maksamaan vai enkö."(:

      Lainaa

    113. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Ite oon useamman kuukauden kyselly rahojeni perään. "Maksan ens kuussa" "Maksan huomenna" on sen lempilauseet. Ollaan oltu kavereita monta vuotta ja oon ennenki lainannu sille rahaa, mutta nyt se päätti että ei vissiin tarttekkaan maksaa. Opinpa siis että sille ei lainailla enää rahoja. Summa on tällä hetkellä vähän päälle 100 eurossa, joten vituttaa. Opiskelija itsekkin + elätettävänä 2 eläintä (hevonen&koira). Sen takia että mulla ei oo tällä hetkellä pulaa rahasta on sen mielestä ok ettei se maksakkaan vielä. Yrittää ottaa siihen yhteyttä niin ei vastaa mitään tai aina joku tekosyy. Jos asuis lähempänä niin kävisin naamatusten juttelemassa asiat selviks mutta matkaa sen luokse kuitenkin yli 100 kilometriä niin ei oikein onnistu.

      Lainaa

    114. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Ostin kerran mulle ja kaverille liput festareille, oliskohan ollut á80€. 6kk pyysin sitä rahaa takaisin, ja aina vaan joku tekosyy, että nyt on kiire ja nyt ei pysty ja nyt tarvii ostaa uus joku juttu ei pysty. Asui kotonaan ja lopulta soitin isälleen, että nyt sanoo pojalleen, että maksaa tai maksaa sitten itse poikansa velat. Isä vastas, että jaa vai semmosta touhuu mein poika tekee. Seuraavana päivänä sain 90€.

      Lainaa

    115. Juissitytsy 1.4.2015 23:30
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Joo luulisi Paulilla olevan aivot päässä :)

      Lainaa

    116. Tulos: +4 (4 ääntä)
      tantta: Kyllä minä ymmärrän Paulia. Vaikka olisi kyse kahdesta eurosta, niin laina on laina, jos se raha on LAINATTU, ei LAHJOITETTU. Vituttaa tollaset perseenreiät kuten Jesse.
      Sama pätee siihen jos on jotakin luvattu. Oli se sitten mitä tahansa. Myöskään kavereiden sytkien jatkuva taskuttaminen ei ole mitään muuta kuin varastelua kun aina meinaan jaksetaan sössöttää että eihän ne paljoa maksa..

      Lainaa

    117. Tulos: +6 (6 ääntä)
      FacePalmTrololo: Ja kaikki täytyy hoitaa facessa julkisesti?
      Tässä vaiheessa näköjään täytyi. En tiedä kauanko Jessen velanottamisesta on, mutta ei sitä määräänsä enempää voi odotella lainaa takaisin. Ja jos joku kehtaa sanoa, että mitä yhdellä kympillä on väliä "rikkaalle pojalle", niin voi miettiä kaks kertaa. Kyseessä on kuin onkin PERIAATE, koska samalla periaatteella joku oikeasti ei-varakas voi olla silti "rikkaampi" kuin lainanottaja ja sillä verukkeella jättää velan maksamatta pitkäksi aikaa tai kokonaan. 10 € on lisäksi aivan eri asia kuin 1€, joista toisella ei olisi mullekaan sen suurempaa väliä ja sen voi antaa olla. Ja jos kyseessä on laina, niin lainat yleensä maksetaan takaisin. Jos lainaa ei maksa niin kyseessä on varkaus.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: velka, velkoja, velat, takaisinmaksu, perintä