Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Yhteiskunnan valioyksilöt

"Vanhusten hoito on ihan vitun turhaa!"
Yhteiskunnan valioyksilöt

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 96 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +927 (1063 ääntä)
      Oon täysin samaa mieltä Niinan kanssa.

      Lainaa

    2. Tulos: +207 (271 ääntä)
      Diana mitä juuri itse teet? ;'D

      Lainaa

    3. Tulos: -638 (740 ääntä)
      öö... vaikken mistää kehareist tykkää nni ei niit sais viiä saunaa ei ne osaa ol siel kummiska sairaalaa ne kuuluu

      Lainaa

    4. Tulos: +400 (432 ääntä)
      Toivon todella, että Diana ja Katarina eivät edusta ihmisten empatiakykyä noin niinkuin yleisesti... Ja ettei kumpikaan heistä pääse koskaanikinämilloinkaan eduskuntaan, kunnanvaltuustoon, tai minnekkään muuallekkaan, missä on edes pieni mahdollisuus vaikuttaa asioihin suuremmassa mittakaavassa kuin oma napa.

      Lainaa

    5. Tulos: +138 (156 ääntä)
      Ilmeeni otsikon lukemisesta lähtien: http://www.nesretro.com/yabbfiles/Attachments/jumalauta_ei_helvetti_001.jpg

      Lainaa

    6. Tulos: +169 (251 ääntä)
      Jos joku sinne saunan taakse kuuluu, niin juuri tuollaisten manipuloivien "veikkaan että xx% ihmisistä ei kehtaa tätä laittaa profiiliinsa" tyylisten täysin turhien ketjuviestien tehtailijat.

      Lainaa

    7. Tulos: +307 (335 ääntä)
      Katarinasta huomaa, ettei ole kohdannut varmaan yhtäkään kehitysvammaista elämässään... Mä olen ollut leirityöntekijänä seurakunnalla sekä lasten että aikuisten kehitysvammasten leireillä, ja kirjo on noissa porukoissa valtava. Yhdelläkin lastenleirillä esimerkiksi oli pari tosi vaikeasti kehitysvammaista lasta, joilla ymmärrys ja puhekyky oli todella rajallinen (viittomakielellä pystyi hieman paremmin kommunikoimaan) ja pukeutumisessa ja syöttämisessä oli autettava ihan kädestä pitäen kuin pikkulasta, kyseisten lasten ollessa siis noin 7-10-vuotiaita. Mutta toisaalta samaan ryhmään mahtui myös hyvin itsenäisiä lapsia, joista ei ihan heti olisi sitä kehitysvammaisuutta huomannutkaan. Aikuiset kehitysvammaiset taas ovat ihan yhtä lailla työssäkäyviä kuin muutkin ihmiset, he vain tarvitsevat vaihtelevissa määrin kotona apua arkirutiinien hoitamiseen, usein se avustajakin on joku hänen perheenjäsenensä. Että sekin siitä Katarinan argumentista kehareista taakkana yhteiskunnalle. Lukiolaisena nauttinet itse parhaillasi maksuttomasta opetuksesta ja kustannatko kaikkia koulukirjojasikaan itse vai vanhempiesi pussista?

      Lainaa

    8. Tulos: +72 (92 ääntä)
      Mistä näitä sikiää...?

      Lainaa

    9. Tulos: +187 (201 ääntä)
      Tässä taas malliesimerkki yksilöistä joiden esi-isät ovat laskeutuneet puusta vähän myöhemmin.

      Lainaa

    10. Tulos: +316 (322 ääntä)
      Jos Diana on tuota mieltä niin voidaan varmaan kaikki yksissä mielin päättää että hänelle ei tarjota minkäänlaista hoitoa vanhana.

      Lainaa

    11. Tulos: +91 (105 ääntä)
      Haista sinä mursu, Katarina, paska.

      Lainaa

    12. Tulos: +70 (80 ääntä)
      Katariina saunan taakse plz :I

      Lainaa

    13. Tulos: +125 (129 ääntä)
      Katarinalla taitaa olla päässä suurempi vamma, kuin uskoisikaan.

      Lainaa

    14. Tulos: +150 (216 ääntä)
      Musta Dianalla on pointti, vaikka esittääkin sen ehkä vähän tökerösti. Vanhuksia pidetään ihan liian pitkään elossa keinotekoisesti. Monet jopa haluaisivat kuolla. Oma isoisäni toivoi kuolemaansa ja yrittikin vanhainkodissa riistää hengen itseltään useaan otteeseen, kunnes lopulta rajun sairastumisen seurauksena pääsi tuskistaan. Jos minun pitäisi päättää, laittaisinko varoja lasten ja nuorten hyvinvointiin (eli tulevaisuuteen) vaiko ikäloppujen vihannesten väkipakolla hengissä pitämiseen, ei valinta olisi vaikea.

      Lainaa

    15. Tulos: +73 (91 ääntä)
      Mistä niitä jälkiabortteja saikaan tilata? Näiden kahden sankarin ylpeille äideille voi laittaa lisätietoa.

      Lainaa

    16. Tulos: +99 (115 ääntä)
      tahdon nähdä tilanteen jossa Katariina saa vammaisen lapsen ja Dianasta tulee 9-kymppinen mamma, joka ei kykene liikkumaan omin avuin ja jolla on dementia tai jotain... :D

      Lainaa

    17. Tulos: +194 (216 ääntä)
      Mielummin kehitys-, kuin asennevamma.

      Lainaa

    18. Tulos: +9 (55 ääntä)
      oon saunan takana mitäs ny sit? :DDD

      Lainaa

    19. Tulos: +40 (90 ääntä)
      lol, lukiolainenkaan ei ole ollut kuin taakka yhteiskunnalle, ja tulee olemaan vielä vuosia ennen kuin pääsee työelämään. Kaikki eivät elinaikanaan edes pysty maksamaan verojen muodossa yhteiskunnalle takaisin heihin tuhlattuja rahoja.

      Lainaa

    20. Tulos: +53 (65 ääntä)
      Tiedetään ainakin mitä Dianalle tehdään kun siitä tulee dementtiaa sairastava apua tarvitseva vanhus.

      Lainaa

    21. Tulos: +144 (148 ääntä)
      Lol?: Tässä taas malliesimerkki yksilöistä joiden esi-isät ovat laskeutuneet puusta vähän myöhemmin.
      Ja pää edellä.

      Lainaa

    22. et oo tosissas 25.10.2012 9:35
      Tulos: +70 (84 ääntä)
      "Minusta ei ole suurta taakkaa yhteiskunnalle" No kuule, ennemmin haluaisin verorahani käytettävän nyt ja tulevaisuudessa käytetään siihen, että vammasilla on hyvä olla ja elää, kuin yhtään mihinkään tollasia älyn jättiläisiä varten. Toivon, että Katarina joutuu joskus tavalla tai toisella elämään yhteiskunnan avun varassa ("taakkana"), saattaa vähän mielipiteet muuttua. Tai sitten jos kerran tota mieltä olet, voitais jättää kokonaan ilman tukia tilanteessa kuin tilanteessa. Mitä sanoisit Katarina, voitasko sulta ottaa esim. opintotuki vaikka nyt heti pois, mun mielestä siinä on yhteiskunnalle taakkaa maksaa tollaselle ihmiselle joka kuukausi. Roskiin vaan tollaset.

      Lainaa

    23. Tulos: +150 (154 ääntä)
      Hoidan työkseni tällä hetkellä vanhuksia. Pakko kommentoida, että itse ajattelen asian sillä tavalla, että kaikki vanhukset ansaitsevat sellaista hoitoa, mitä omille vanhemmilleen ja isovanhemmilleen toivoisi. Haluaisikohan Diana omaisiaan kohdeltavan kyseisellä tavalla? Kuten täällä on aiemmin jo mainittu, keinotekoisesti pitkitetty elämä ei ole inhimillistä, mutta hyvä perushoito takaa arvokkaan ja mielekkään vanhuuden, jonka kaikki ansaitsevat. Haluaisin tietää mitä Dianalle käy hänen vanhempiensa joutuessa joskus hakemaan apua vanhoina, toivooko hän että vanhemmat saavat hoitoa vaivoihinsa. Vammaiskeskusteluun ei tee edes mieli kommentoida, kuvottaa ihmiset jotka eivät ymmärrä erilaisuutta.

      Lainaa

    24. Tulos: +25 (27 ääntä)
      Lootushka: Aikuiset kehitysvammaiset taas ovat ihan yhtä lailla työssäkäyviä kuin muutkin ihmiset, he vain tarvitsevat vaihtelevissa määrin kotona apua arkirutiinien hoitamiseen, usein se avustajakin on joku hänen perheenjäsenensä. Että sekin siitä Katarinan argumentista kehareista taakkana yhteiskunnalle. Lukiolaisena nauttinet itse parhaillasi maksuttomasta opetuksesta ja kustannatko kaikkia koulukirjojasikaan itse vai vanhempiesi pussista?
      Olen samaa mieltä kanssasi, että ihania ihmisiä ovat! Mutta kaikki aikuiset kehitysvammaisetkaan eivät käy töissä, riippuen kehitysvamman tasosta. :) Saattavat käydä suojatyössä, mutteivät aina "normitöissä".

      Lainaa

    25. Tulos: +33 (37 ääntä)
      Onko Diana katkera? Ainakaan hänen omat isovanhempansa tuskin ovat enää elossa. Kehitysvamma on vain yksi piirre ihmisessä - oli se sit jokin pieni lievä vamma tai useampi vaikea vamma, niin se ei määritä koko ihmistä. Myös 'kehitysvammaisissa' ihmisissä on esim rohkeita, ujoja, ylimielisiä, ahkeria, fiksuja tai vaikkapa koiraharrastajia, aivan niin kuin meissä 'normaaleissakin'. Ja jos asiaa ryhtyy oikein kunnolla miettimään ja tarkastelemaan, niin tuskin meistä kukaan täysin 'normaali' onkaan...? :)

      Lainaa

    26. Koulukiusaaja 25.10.2012 11:33
      Tulos: -41 (83 ääntä)
      sdf: Musta Dianalla on pointti, vaikka esittääkin sen ehkä vähän tökerösti. Vanhuksia pidetään ihan liian pitkään elossa keinotekoisesti. Monet jopa haluaisivat kuolla. Oma isoisäni toivoi kuolemaansa ja yrittikin vanhainkodissa riistää hengen itseltään useaan otteeseen, kunnes lopulta rajun sairastumisen seurauksena pääsi tuskistaan. Jos minun pitäisi päättää, laittaisinko varoja lasten ja nuorten hyvinvointiin (eli tulevaisuuteen) vaiko ikäloppujen vihannesten väkipakolla
      Luojan kiitos sinä et ole päättämässä yhtään mistään. Vanhusten hoito ei tarkoita että heitä pidetään väkisin elossa letkusyötöllä, vaan että heitä autetaan ihan tavallisissa askareissa, joista edes tavallinen teini ei välttämättä selviä. Sä puhut nyt eutanasiasta, millä ei ole oikeastaan mitään tekemistä vanhusten hoidon kanssa. Mitä iloa on tukea sellaista yhteiskuntaa, joka kaiken sun käyttämän vaivan jälkeen pistää suhun myrkkyruiskeen? Ps. Sun isoisä luultavasti tahtoi kuolla, koska ette käyneet tapaamassa häntä. :)<3

      Lainaa

    27. Jasper Berger 25.10.2012 11:58
      Tulos: -82 (106 ääntä)
      Olen samaa mieltä Dianan ja Katarinan kanssa. Yhteiskunnan varat voitaisiin käyttää hyödyllisempiin asioihin.

      Lainaa

    28. Tulos: +29 (33 ääntä)
      Luu: Jos joku sinne saunan taakse kuuluu, niin juuri tuollaisten manipuloivien “veikkaan että xx% ihmisistä ei kehtaa tätä laittaa profiiliinsa” tyylisten täysin turhien ketjuviestien tehtailijat.
      tämä.Ai että ottaa hermoo tuollaiset maailmanparantajien päiitykset

      Lainaa

    29. Tulos: +27 (39 ääntä)
      sdf: Musta Dianalla on pointti, vaikka esittääkin sen ehkä vähän tökerösti. Vanhuksia pidetään ihan liian pitkään elossa keinotekoisesti. Monet jopa haluaisivat kuolla. Oma isoisäni toivoi kuolemaansa ja yrittikin vanhainkodissa riistää hengen itseltään useaan otteeseen, kunnes lopulta rajun sairastumisen seurauksena pääsi tuskistaan. Jos minun pitäisi päättää, laittaisinko varoja lasten ja nuorten hyvinvointiin (eli tulevaisuuteen) vaiko ikäloppujen vihannesten väkipakolla hengissä pitämiseen, ei valinta olisi vaikea.
      Sdf, en ole ihan varma mitä tarkoitat keinotekoisesti hengissä pitämisellä... Hengityskoneita vai? Elvyttämistä? Ei, monetkaan vanhukset eivät ole hengityskoneessa sillä vanhuksien kyllä annetaan kuolla luonnollisesti. Myöskään elvytystä ei yleensä enää korkealla iällä aloiteta jos näin on päätetty. Mielestäni keinotekoista hengissä pitämistä ei ole hyvä perushoito - ravinto, neste, puhtaus, lääkkeet, yms... eikö sinun mielestäsi, sdf, siis saisi hoitaa vanhuksia???

      Lainaa

    30. Tulos: +10 (30 ääntä)
      Jasper Berger: Olen samaa mieltä Dianan ja Katarinan kanssa. Yhteiskunnan varat voitaisiin käyttää hyödyllisempiin asioihin.
      Kreikkaan vaan neki pennit.

      Lainaa

    31. Tulos: -10 (46 ääntä)
      Missäs päin suomen maata tuo katarina assuupi. Meinaan vaa että vois mennä käymää kaffeella nyrkkirauan kanssa...

      Lainaa

    32. Tulos: +28 (36 ääntä)
      toi kiertoviesti on niin hölömö. Kyllä mä veikkaan, että kehitysvammaiset olisivat mieluummin terveitä :O (vaikka ei minulla heitä vastaan mitään ole) enkä muutenkaan ymmärrä, mitä noi "lisää seinällesi vaikka 99% kavereistasi ei lisää olen parempi kuin muut ♥"-jutut auttaa.

      Lainaa

    33. Tulos: +3 (5 ääntä)
      on se hienoa että ihmisiä arvostetaan.. no, ihmisiä on joka junaan

      Lainaa

    34. Tulos: +15 (23 ääntä)
      Diana ei sitten ollut empatiakyvyltään ja sydämeltään kuuluisan edesmenneen kaimansa veroinen...

      Lainaa

    35. Tulos: +27 (31 ääntä)
      Kuten sdf jo puolusteli, olen kyllä aikalailla samalla linjalla. Mutta nyt tarkoittaen ainakin omaa osuuttani. Itse en haluaisi olla elossa, jos olen siinä kunnossa, että paskon housuihini ja toivon, että joku tulisi jossain välissä sen siivoamaankin. Siinä vaiheessa, kun olen vihanneksen tasoa niin kyllä se on itsemurhan paikka jos ei valtio sitä tee. Ei muuten, mutta minulle se olisi kärsimystä, koska se ei ole enää elämän nauttimista.

      Lainaa

    36. Tulos: -64 (78 ääntä)
      Olen ihan samaa mieltä katariinan kanssa -_- Perheessäni asui KOLME VUOTTA joku kehari ja siinä se kyllä vähitellen alkaa kyrsimään kun se sanoo koko ajan peräkkäin samoja asioita tai riehuu ympäriinsä. Joutuu melkein potkimaan että rauhoittuu! ja sitten sille pitää laittaa jotkut tosi painavat liivit päälle ettei se koko ajan hypi ja riehu. Tapetaan keharit kiitos!!!!

      Lainaa

    37. Tulos: +12 (14 ääntä)
      *sydämetön

      Lainaa

    38. Tulos: +12 (22 ääntä)
      Jessica: öö… vaikken mistää kehareist tykkää nni ei niit sais viiä saunaa ei ne osaa ol siel kummiska sairaalaa ne kuuluu
      jumalauta... sä vaan et voi olla tosissas

      Lainaa

    39. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Mitähän mieltä Diana sitten on kun on itse vanha.

      Lainaa

    40. Tulos: +28 (36 ääntä)
      Minäkin ymmärrän Dianan pointin ja olen osittain samaa mieltä. Asian olisi toki voinut fiksumminkin esittää. Ja itse ainakin toivon että kuolen ennen kuin mieli hämärtyy ja makaan paskat vaipoissa jossain osastolla tai vanhainkodissa ja ketään ei edes kiinnosta. Vielä pahempi jos järki pelaa mutta keho ei. Mutta kun on pakko pitää näitäkin ihmisiä hengissä, vaikka he itse haluaisivat jo pois. Sairasta. Armokuolemat saisivat tulla laillisiksi Suomessakin.

      Lainaa

    41. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Enkä nyt tarkoittanut pelkkiä vanhuksia vaan kaikkia niitäkin, jotka kärsivät parantumattomasta sairaudesta joka todella rajoittaa elämää niin paljon että sitä ei enää elämäksi viitsi sanoakaan..

      Lainaa

    42. Tulos: +9 (21 ääntä)
      Teki oikeen pahhaa lukia näitä juttuja. Sydäntä raastavaa settiä.

      Lainaa

    43. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Jessica: öö… vaikken mistää kehareist tykkää nni ei niit sais viiä saunaa ei ne osaa ol siel kummiska sairaalaa ne kuuluu
      et tainnu älytä tätä juttua

      Lainaa

    44. Tulos: +23 (33 ääntä)
      emt: Sdf, en ole ihan varma mitä tarkoitat keinotekoisesti hengissä pitämisellä… Hengityskoneita vai? Elvyttämistä? Ei, monetkaan vanhukset eivät ole hengityskoneessa sillä vanhuksien kyllä annetaan kuolla luonnollisesti. Myöskään elvytystä ei yleensä enää korkealla iällä aloiteta jos näin on päätetty. Mielestäni keinotekoista hengissä pitämistä ei ole hyvä perushoito – ravinto, neste, puhtaus, lääkkeet, yms… eikö sinun mielestäsi, sdf, siis saisi hoitaa vanhuksia???
      Mutta onko elämä enään elämisen arvoista kun makaat sängyssä päivät pitkät vihanneksena (ja joissakin hoitolaitoksissa nostetaan pyörätuoleihin ja g-tuoleihin istumaan ihan vain nostamisen ilon vuoksi)? Paskot ja kuset housuun, käyt kerran viikossa suihkussa ja saunasta voit melkeinpä vain uneksia. Hoitaja syöttää sulle mautonta mössöä, sitäkin jopa väkisin. Kaikenlisäksi hoitajilla on usein monessa paikassa niin kiire, etteivät ehdi tekemään kuin peruspesut, et saa henk.koht. pikkutarpeita yksilöllisesti. Itse hoitajana voin sanoa, että on erittäin harmillista kun jotkut omaiset jaksavat tuoda kaikenlaisia kauneudenhoito purnukoita yms, mutta niitä ei ehditä käyttämään. Hyvä jos miehiltä ehditään parrat ajamaan. Eutanasia kunniaan.

      Lainaa

    45. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Lol?: Tässä taas malliesimerkki yksilöistä joiden esi-isät ovat laskeutuneet puusta vähän myöhemmin.
      ...pää edellä..

      Lainaa

    46. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Luu: Jos joku sinne saunan taakse kuuluu, niin juuri tuollaisten manipuloivien “veikkaan että xx% ihmisistä ei kehtaa tätä laittaa profiiliinsa” tyylisten täysin turhien ketjuviestien tehtailijat.
      No äläs nyt. Juuri tuo kiertoviestien jakaminenhan auttaa niitä kehitysvammaisia. Tai orpoja koiria tai nälkiintyviä lapsia.

      Lainaa

    47. kehitysvammaisen sisko 25.10.2012 20:09
      Tulos: +57 (69 ääntä)
      Olen itse 14-vuotias ja olen koko elämäni elänyt kehitysvammaisen veljeni kanssa. Hän vammautui hieman ennen syntymääni, kun hän oli vasta 2 vuotta. Onhan välillä ollut rankkaakin, mutta pohjimmilta olen onnellinen että mulla on tuollainen veli! <3 Enkä tarkoita että olisin iloinen että hän on kehitysvammainen! Mutta olen iloinen siitä että hän on sellainen kun on! Veljeni on todella ahkera ja avulias poika! Mammamme ystävät aina ilahtuvat kun veljeni käy heillä (ja tietenkin mammallakin) koska hän ain kysyy mitä voisi tehdä. Tyhjentää tiskikoneet, istuttaa kukkia, imuroi, pesee lattioita... Ei se että on kehitysvammainen tarkoita että olisi tyhmä tai muuten vaan huono ihminen! Ja toivoisin että Katariinakin ymmpätäisi sen! Varsinkin tuon ikäisenä! Minun paras kaverini on myös kehitysvammainen, hänen sairaus on peritynyt ja pahenee kokoajan! Jossain vaiheessa hän kuolee, arviolta 5 vuoden päästä viimeistään... En ikinä vaihtaisi niitä hetkiä pois! En edes niitä hetkiä kun hän istuu pyörätuolissa ja yrittää kaikin voimin heittää palloa pitkälle, ja minä haen sen pallon metrin päästä. Tai sitä kun katsellaan vain televisiota ja puhuu joskus jos jaksaa. Kyllä se saattaa ottaa vähän päähän mutta en silti muuttaisi mitään! Tottakai toivon että kaverini olisi kuin me muut! Katariina ei ilmeisesti tunne kehitysvammaisia! Ne on oikeasti oikein ihania! <3

      Lainaa

    48. Jokuvaaaaaaan 25.10.2012 20:53
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Luu: Jos joku sinne saunan taakse kuuluu, niin juuri tuollaisten manipuloivien “veikkaan että xx% ihmisistä ei kehtaa tätä laittaa profiiliinsa” tyylisten täysin turhien ketjuviestien tehtailijat.
      Olen täysin samaa mieltä!

      Lainaa

    49. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Onneksi on mainittu, että Katariina on lukiossa.

      Lainaa

    50. Tulos: +1 (3 ääntä)
      carillo: Onneksi on mainittu, että Katariina on lukiossa.
      Anteeksi, Katarina.

      Lainaa

    51. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Lol?: Tässä taas malliesimerkki yksilöistä joiden esi-isät ovat laskeutuneet puusta vähän myöhemmin.
      herää epäillys, voisiko nuo yksilöt asustaa itse vielä siellä puussa.

      Lainaa

    52. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Jos tää ei oo läppä niin mää oon menettäny uskoni lopullisesti suomen nuorisoon.

      Lainaa

    53. Tulos: -3 (23 ääntä)
      kehitysvammaisen sisko: Olen itse 14-vuotias ja olen koko elämäni elänyt kehitysvammaisen veljeni kanssa. Hän vammautui hieman ennen syntymääni, kun hän oli vasta 2 vuotta. Onhan välillä ollut rankkaakin, mutta pohjimmilta olen onnellinen että mulla on tuollainen veli! ♥
      ^Käsittääkseni kehitysvamma on ennen syntymää saatu vamma, tai ainankin vamma jota ei voi syntymän jälkeen saada? Kaikille muille vammoille löytyy syy.

      Lainaa

    54. Tulos: +26 (28 ääntä)
      " ↑Käsittääkseni kehitysvamma on ennen syntymää saatu vamma, tai ainankin vamma jota ei voi syntymän jälkeen saada? Kaikille muille vammoille löytyy syy. " Kehitysvammaksi sanotaan myös jos on vammautunut syntymän jälkeen esim. infektion tai tapaturman seurauksena, tai syntymän yhteydessä. Esim. meidän suvussa on yksi ihminen joka on syntynyt terveenä, mutta vammautui 1-2 vuoden ikäisenä aivokalvontulehduksen seurauksena.

      Lainaa

    55. Tulos: -23 (43 ääntä)
      No pakko myöntää että kyllä mun mielestä kehitysvammaiset vois päästää tuskistaan. Ei se ole ihmisarvosta elämää se niiden touhu. Ja vanhuksille taas mahdollisuus avustettuun itsemurhaan ehdottomasti.

      Lainaa

    56. Tulos: +20 (26 ääntä)
      ^Ouh ei taida olla kovin perillä asioista ja tekee typeriä oletuksia... Kehitysvammaiset monesti elävät varsin onnellista elämää (iloitsevat pienistä asioista, eivät stressaa turhasta jne), heitä itseään omat vammat tuskin häiritsevät millään lailla, koska ovat tottuneet elämään asian kanssa - heille se on "normaalia" elämää. Ainoita, joita nuo vammat häiritsevät, ovat ns. normaalit (typerät!) ihmiset (/valtaväestö), jotka kuvittelevat kehitysvammaisten kärsivän vammansa/vammojensa takia ja jotka voivottelevat ja säälivät "voi kun tuokin raukka on tuollainen". Mielestäni eräänlainen asennevamma tuokin, ettei osaa kohdella ihmistä tasa-arvoisena muiden kanssa jostain vammasta johtuen, ei siis näe ihmisessä muuta kuin sen vamman, ennemminkin tällaisia ihmisiä pitäisin säälittävinä. Kuten jo tuolla aiemmin totesinkin, ei se/ne vamma/vammat määritä ihmistä, vaan on yksi piirre ihmisessä, kuten tuo ylimielisyys edellisessä kommentoijassa. Riippuen tietysti millaisista vammoista on kyse, mutta enpä ole kuullut että kehitysvammat kellekään sen kummempia fyysisiä tuskia aiheuttaisivat. Asia voi olla toinen heillä, jotka vammautuvat myöhemmällä iällä esim jonkin tapaturman seurauksena tmv.

      Lainaa

    57. pesservisser 27.10.2012 11:32
      Tulos: +13 (15 ääntä)
      Eipä tartte kauas lähipiirissä mennä, kun suhtautuminen kehitysvammaisiin muuttui ihan sillä, että sai itse kehitysvammaisen lapsen. Nää Dianat ja katariinat luulee, että ne voi seuloa raskausaikana, vaikka tosiasiassa vammoista lähinnä vain downin syndrooman voi ennustaa etukäteen. Iso osa syntyy täysin terveinä ja sitten vasta ihmetellään, kun kehitystä ei tapahtdu, kuten sukulaisen tapauksessa. VAmma on sitä paitsi siinä tapauksessa erittäin harvinainen, Suomessa vain muutama kymmenen samalla diagnoosilla. Kuka tahansa meistä voi sitä paitsi vammautua tai sairastua koska tahansa ilman että asiaan voi itse vaikuttaa. Oma varovaisuus ei riitä, sillä esim. rattijuoppo voi ajaa vaikka jalkakäytävälle keskellä kirkasta päivää ja tulla päälle.

      Lainaa

    58. pesservisser 27.10.2012 12:29
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Ropo: ↑Käsittääkseni kehitysvamma on ennen syntymää saatu vamma, tai ainankin vamma jota ei voi syntymän jälkeen saada? Kaikille muille vammoille löytyy syy.
      Kehtiysvammaisuus voidaan havaita myös myöhemmin kuin heti syntymän jälkeen,, lievemmät vasta tuossa kahden tai jopa vasta kolmenkin vuoden kieppeillä, kun puhe- ja liikuntakyky ei tule normaaliin tahtiin. Myös aivoihin voi kohdistua jokin sairaus tai onnettomuus syntymänkin jälkeen, mikä hidastaa kehitystä. Silloikn sitä voi kutsua kehitysvammaksi.

      Lainaa

    59. pesservisser 27.10.2012 12:32
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      pesservisser: Kehtiysvammaisuus voidaan havaita myös myöhemmin kuin heti syntymän jälkeen,, lievemmät vasta tuossa kahden tai jopa vasta kolmenkin vuoden kieppeillä, kun puhe- ja liikuntakyky ei tule normaaliin tahtiin. Myös aivoihin voi kohdistua jokin sairaus tai onnettomuus syntymänkin jälkeen, mikä hidastaa kehitystä. Silloikn sitä voi kutsua kehitysvammaksi.
      Niin ja sitten on esim. sellainen perinnöllinenn rappeuttava sairaus kuin INCL, lapsi syntyy terveenä mutta kehitys alkaa hidastua myöhemmin ja nämä lapset eivät kovin vanhaksi edes elä. Moni kantaa erilaisia geenejä tietämättään ja jokin suvussa kulkenut vamma voi tulla omalle lapselle vasta muutaman sukupolven tauon jälkeen,

      Lainaa

    60. Tulos: +5 (25 ääntä)
      Uskon, että Katariina on suurempi taakka yhteiskunnalle kuin kaikki kehitysvammaiset yhteensä.

      Lainaa

    61. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Hävettää. Eikä ihan vähänkään.

      Lainaa

    62. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Ei herranjumala. Tässä hoitajan sydän kyllä murtuu. Miten kukaan kehtaa edes puhua tuollaista?

      Lainaa

    63. Tulos: -9 (17 ääntä)
      Eikös se mene vähän niin, et karma hoitaa tälläsille katariinan tapaisille kehitysvammaisia omiks lapsiks.

      Lainaa

    64. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Jokr: Eikös se mene vähän niin, et karma hoitaa tälläsille katariinan tapaisille kehitysvammaisia omiks lapsiks.
      Ikävästi sanottu. Mieti, miltä kehitysvammaisten lasten vanhemmista tuntuisi, jos näin todella yleisesti ajateltaisiin, että kehitysvammaisen lapsen saaminen olisi "rangaistus" jostain :( Kehitysvamma voi tulla ihan sattumanvaraisesti kenelle tahansa riippumatta siitä, miten nuhteettomasti vanhemmat ovat eläneet.

      Lainaa

    65. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Jokr: Eikös se mene vähän niin, et karma hoitaa tälläsille katariinan tapaisille kehitysvammaisia omiks lapsiks.
      Toivottavasti ei, sillä kehitysvammaiselle lapselle vanhempien tuki ja ymmärrys ovat ensiarvoisen tärkeitä, ja tuollainen pikku marakatti tuskin osaisi taata omalle pienelle pojalleen tai tyttärelleen hyvää elämää.

      Lainaa

    66. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Ouh: No pakko myöntää että kyllä mun mielestä kehitysvammaiset vois päästää tuskistaan. Ei se ole ihmisarvosta elämää se niiden touhu. Ja vanhuksille taas mahdollisuus avustettuun itsemurhaan ehdottomasti.
      mikä touhu? ja mist tuskist pitäs päästää? vammaoi on monenlaisii eikä kaikist ees huomaa pääleppäi et on kehari. mutki luokitellaa semmoseks mut silti et varmaa ees huomais sitä jos hetken tai pari juttelisit mun kans. ja töiski oon joten en ees oo taakka yhteiskunnal. :D

      Lainaa

    67. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Ouh: No pakko myöntää että kyllä mun mielestä kehitysvammaiset vois päästää tuskistaan. Ei se ole ihmisarvosta elämää se niiden touhu. Ja vanhuksille taas mahdollisuus avustettuun itsemurhaan ehdottomasti.
      Jospa ei kuitenkaan ruvettaisi muiden ihmisten puolesta päättämään, ettei heidän elämänsä enää ole ihmisarvoista.

      Lainaa

    68. Timbermanni 29.10.2012 15:46
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Löisin jos tuntisin.

      Lainaa

    69. Tulos: -1 (11 ääntä)
      Itse olin päiväkodissa töissä ja siellä eräs 30-40v työkaverini oli myös samaa mieltä kuin tuo Katarina. Asia tuli ilmi, kun olin raskaana ja kerroin että käyn kyllä ultrissa mutta pitäisin lapsen vaikka hänellä olisi kehityshäiriö. Hän taas oli sitä mieltä, että vammaiset sikiöt pitäisi abortoida, koska aiheuttavat kuluja yhteiskunnalle. Olin aika yllättynyt. Muuten kyseinen tyyppi on tosi ihana ihminen.

      Lainaa

    70. Tulos: +14 (14 ääntä)
      tantta: Minäkin ymmärrän Dianan pointin ja olen osittain samaa mieltä. Asian olisi toki voinut fiksumminkin esittää. Ja itse ainakin toivon että kuolen ennen kuin mieli hämärtyy ja makaan paskat vaipoissa jossain osastolla tai vanhainkodissa ja ketään ei edes kiinnosta. Vielä pahempi jos järki pelaa mutta keho ei. Mutta kun on pakko pitää näitäkin ihmisiä hengissä, vaikka he itse haluaisivat jo pois. Sairasta. Armokuolemat saisivat tulla laillisiksi Suomessakin.
      No kyllähän mullaki järki pelaa, mutta keho ei ku oon neliraajahalvaantunu. Mites tässä tilanteessa menetellään?

      Lainaa

    71. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Kaikki vanhenevat, jopa sinä Diana ;)

      Lainaa

    72. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Tällä Dianalla on ollu muutenki ongelmia itsensä kanssa. Huom, tunnen tämän :D Tää tyttö on kui pieni räksyttävä rotta, luulee itteensä aina paremmaksi kuin muut, mut aina unohtaa katsoa itseäänsä peilistä.... Vähän kui chivauva (luulee että on iso ego, vaikka on pieni rotta) ^^ <3 Se jaksaa aina sitten valittaa, uskon että tulee tänne mokiin toistekkin ;)

      Lainaa

    73. Tulos: +1 (1 ääni)
      hauskoje mokien seassa, tää pisti kyllä harvinaisen vakavaksi :l

      Lainaa

    74. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Rosa: Kaikki vanhenevat, jopa sinä Diana
      Dianal on jo dementtia :DDDDD

      Lainaa

    75. Tulos: -10 (22 ääntä)
      Kyllä itsekkin kannatan eugeniikkaa siinä mielessä, että näen kehitysvammaiset taakkana yhteiskunnalle, olivatpa miten lutuisia ja iloisia tahansa. He kuitenkin käyttävät ja sitovat yhteiskunnan varoja enemmän, kuin tulevat ikinä tuottamaan. Lakisääteinen abortti kehitysvammaiselle sikiölle ei olisi mielestäni ollenkaan huono juttu.

      Lainaa

    76. pesservisser 2.11.2012 18:09
      Tulos: +13 (15 ääntä)
      justii: Kyllä itsekkin kannatan eugeniikkaa siinä mielessä, että näen kehitysvammaiset taakkana yhteiskunnalle, olivatpa miten lutuisia ja iloisia tahansa. He kuitenkin käyttävät ja sitovat yhteiskunnan varoja enemmän, kuin tulevat ikinä tuottamaan. Lakisääteinen abortti kehitysvammaiselle sikiölle ei olisi mielestäni ollenkaan huono juttu.
      Suurinta osaa kehitysvammoisa ei voi havaita raskausaikana, yleensäkin juuri niitä kaikkein pahimpia, ellei kuvista näy ihan selkeää fyysistä puutosta. Down-ihmisistä jotkut pystyvät tekemään normaalisti töitä ja tuottavat enemmän kuin jotkut terveinä syntyneet alkkikset. Sitä paitsi on tapauksia, että lapsivesitutkimus on näyttänyt positiivista tulosta, lapsi on kuitenkin pidetty ja mitään vammaa ei sitten ole edes ollut. Raskausaikana ei siis voi luotettavaa testiä tehdä.

      Lainaa

    77. Tulos: -9 (21 ääntä)
      Kyl mun mielest Katariina ihan oikeessa. Kehitysvammaiset on vaan kuluerä meidän yhteiskunnalle, valitettavasti.

      Lainaa

    78. Tulos: -18 (30 ääntä)
      Voi ne kehitysvammaiset tappaa syntymänkin jälkeen... :)

      Lainaa

    79. Tulos: -4 (8 ääntä)
      jorttula: Ikävästi sanottu. Mieti, miltä kehitysvammaisten lasten vanhemmista tuntuisi, jos näin todella yleisesti ajateltaisiin, että kehitysvammaisen lapsen saaminen olisi “rangaistus” jostain Kehitysvamma voi tulla ihan sattumanvaraisesti kenelle tahansa riippumatta siitä, miten nuhteettomasti vanhemmat ovat eläneet.
      Tuskin se kenellekkään normaalille, empatiakykyiselle ihmiselle mikään rangaistus olisi, mutta kun Katarina näin kovasti kehitysvammaisia vihaa, niin varmasti hänelle kyseisenlaisen lapsen saaminen olisi erittäin oiva rangaistus. Ehkä tyttö tajuaisi, että rakkaita ne vammaisetkin voivat olla. Tai sitten ei, vaan vihaisi vaan lastaan yhtälailla mitä muita vammaisia. Ken tietää.

      Lainaa

    80. Tulos: 0 (8 ääntä)
      katarinalta niskat katki...!

      Lainaa

    81. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Te siellä jotka olette sitä mieltä että kehitysvammaiset on vain taakka jne. Ottakaa huomioon että kuka vain voi joutua aikuisena onnettomuuteen niin että siitä ei koskaan parane. Täysin terve lapsi voi saada syntymän jälkeen aivovaurion onnettomuudessa ja tästä seuraa cp vamma. Kuka tahansa voi saada kehitysvammaisen lapsen. Vaikka ihminen on eri näköinen se ei silti tarkoita että äly olisi yhtään huonompi kun ns. Normaali ihmisellä. Jos ollaan asenteella vammaiset saunan taakse niin asennevammaiset voivat olla ensimmäisiä jonossa (myös viimeisiä) kuten Katariina..

      Lainaa

    82. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Ihmisiä ne kehitysvammaisetkin on. -.-

      Lainaa

    83. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Ihmisillä ei tunnu olevan juuri minkäälaista käsitystä siitä, mitä "kehitysvamma" tarkoittaa. Monilla tuntuu olevan se kuva, että kehitysvammaiset ovat jokin mystinen joukko pyörätuolissa kuolaavia ei-ihmisiä, joilla ei ole aivotoimintaa saati ihmisarvoja. Reality check: kehitysvammoja on monen asteisia, suuri osa tapauksista on lieviä. Monet kehitysvammaiset kykenevät varsin itsenäiseen elämään ja antamaan oman, arvokkaan panoksensa yhteiskunnalle töiden merkeissä, toiset muilla tavoin. Asennevammaisuudesta voisi lätkäistä jonkin yhdyskuntapalvelusrangaistuksen - nämäkin "yhteiskunnan valioyksilöt" voisi lätkäistä vähäksi aikaa esim. vanhus- tai vammaistyöhön palkatta. Kuka tietää, saattaisivat vaikka oppia arvostamaan muita!

      Lainaa

    84. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Kun luin näitä kommentteja ja ton katariinan jutun, voin sanoo, et järkytyin. Itselläni on kehitysvammainen veli, sitä ei ollut todettu ennen kuin hän täytti noin 2vuotta. Monet kehitysvammaiset voivat mennä töihin, jotkut eivät...

      Lainaa

    85. Tulos: 0 (10 ääntä)
      mou: Mutta onko elämä enään elämisen arvoista kun makaat sängyssä päivät pitkät vihanneksena (ja joissakin hoitolaitoksissa nostetaan pyörätuoleihin ja g-tuoleihin istumaan ihan vain nostamisen ilon vuoksi)? Paskot ja kuset housuun, käyt kerran viikossa suihkussa ja saunasta voit melkeinpä vain uneksia. Hoitaja syöttää sulle mautonta mössöä, sitäkin jopa väkisin. Kaikenlisäksi hoitajilla on usein monessa paikassa niin kiire, etteivät ehdi tekemään kuin peruspesut, et saa henk.koht. pikkutarpeita yksilöllisesti. Itse hoitajana voin sanoa, että on erittäin harmillista kun jotkut omaiset jaksavat tuoda kaikenlaisia kauneudenhoito purnukoita yms, mutta niitä ei ehditä käyttämään. Hyvä jos miehiltä ehditään parrat ajamaan. Eutanasia kunniaan.
      Nyt on kyllä pakko sanoa, että ei kaikkien vanhuus ole sängyssä makamista ja hirvittävää yksinäisyyttä. Se on juuri sellaista, minkälaisen siitä teet. Jos elää suht. terveellisesti elämän aikana niin on suurempi todennäköisyys elää terveenä pitkään, ilman suurempia kipuja. Itseäni ärsyttää ihmiset jotka eivät osaa arvostaa elämää ja toivovat kuolevansa 40-vuotiaana, koska koko elämä on muka jo ohi. Eikö ihmiset osaa nauttia siitä hetkestä missä elää. Jos asenne on noin negatiivinen, niin varmasti elää tuollaisen huonon vanhuuden. Tunnen monia vanhoja ihmisiä, jotka elävät hyvää elämää. He urheilevat, näkevät läheisiä ja iloitsevat elämästään, kun vielä voivat. Olen sitä mieltä, että asenne ratkaisee. Ja jos olet hoitaja, niin sinun tehtäviisi kuuluu seurustella potilaiden kanssa, tehdä heidän vanhuudestaan hieno hetki, jolloin he voivat päättää elämänsä, kun sen aika koittaa. Itse opiskelen lähihoitajaksi ja teen kaikkeni, että saan tehtyä vanhuksen viimeisistä päivistä mitä ihanimmat.

      Lainaa

    86. Tulos: +7 (7 ääntä)
      A90203: Voi ne kehitysvammaiset tappaa syntymänkin jälkeen…
      tuu yrittään! :DD

      Lainaa

    87. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Ei jumalauta mitä häpeää mä tunnen näitä aivokääpiöitä kohtaan... suosittelisin itsensä ampumista peltipurkilla kuuhun. Koska vanhukset ja kehitysvammaset on in :3 <3

      Lainaa

    88. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Jasper Berger: Olen samaa mieltä Dianan ja Katarinan kanssa. Yhteiskunnan varat voitaisiin käyttää hyödyllisempiin asioihin.
      äly hoi älä jätä.. ja mikähä sitten on nii tarpeellista että vanhukset ja kehitysvammaiset pitäs unohtaa jonnekki nurkkaan kärsimään?

      Lainaa

    89. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Ja jos olet hoitaja, niin sinun tehtäviisi kuuluu seurustella potilaiden kanssa, tehdä heidän vanhuudestaan hieno hetki, jolloin he voivat päättää elämänsä, kun sen aika koittaa. Itse opiskelen lähihoitajaksi ja teen kaikkeni, että saan tehtyä vanhuksen viimeisistä päivistä mitä ihanimmat.
      Todelakaan ainakaan itsellä ei vaan työsssä ole aikaa seurustella potilaiden kanssa. Nim. yksin yövuorossa ja päälle 30 vanhusta. Siinä kun muutamakin samaan aikaan soittaa kelloa niin ei yhden kanssa ole aikaa seurustella, tai sitten jää muut hoitamatta kokonaan.

      Lainaa

    90. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Onkohan Dianalla sama mielipide vanhuksena, kuin nyt? Tai jos sen vahnemmat on vanhuksia, aikooko se lakasta neki maton alle? Ja toi Katariina-.- Jos se joutuis onnettomuuteen, jollon vammautuis, sen mielestä sen pitäs mennä saunan taakse?

      Lainaa

    91. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Tää on jo vanha juttu mut pakko kommentoida, että itken tääl Dianan ja Katarinan kommenteista, varsinkin Katarinan, siskoni on tommonen "roskikseen kuuluva"...

      Lainaa

    92. Tulos: +1 (1 ääni)
      "dementiilisia"?

      Lainaa

    93. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Chivauva? :'D Otan käyttöön.

      Lainaa

    94. andrealfus 7.3.2016 10:55
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Pinkkihinkki: Sittenpähän näkee miten hauskaa se on jos vaikka oma lapsi syntyy kehitysvammaisena. Voisi olla ihan eri ääni kellossa Katariinallakin. Ja sama pätee myös toki Dianan ja vanhuuden kanssa.
      Katariinan kaltaisille ihmisille ei kannata lapsia toivoa, varsinkaan kehitysvammaisia

      Lainaa

    95. Tulos: +2 (4 ääntä)
      90 % ei tule kopioimaan tuota siksi, että nuo kiertojutut on yksinkertaisesti raivostuttavia. Eikö näillä tyypeillä ole yhtään omaa ajatusta päässä?

      Lainaa

    96. Varaton hamsteri 12.12.2020 17:27
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Kas vain, natseja siis on vieläkin oikeasti olemassa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: vanhukset, vammaiset, kehitysvammainen

  • Uusimmat

  • Kategoriat