Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Poliisit perässä

"Joo... äikän kirjoitelmasta tuli poliisitapaus!"
Poliisit perässä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 47 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -310 (836 ääntä)
      siis eikö nää tyhjäpäät vieläkään tajua että kouluampumisien kanssa ei ole leikkimistä... :/

      Lainaa

    2. Tulos: +1341 (1479 ääntä)
      jaseli: siis eikö nää tyhjäpäät vieläkään tajua että kouluampumisien kanssa ei ole leikkimistä… :/
      Se oli novelli. Kaunokirjallinen teksti. Onko esimerkiksi sota-aiheisen romaanin kirjoittaminen sodalla leikkimistä?

      Lainaa

    3. Tulos: +331 (383 ääntä)
      jaseli entäpä jos kyseessä oilisi ollut asiallinen esitelmä ? kyllähän maahanmuuttajista ym. aroista aiheista pidetään ihan fiksuja esitelmiä -.-

      Lainaa

    4. Tulos: +280 (396 ääntä)
      Poliisit perässä: http://i45.tinypic.com/9uqj9j.jpg Nam nam.

      Lainaa

    5. Tulos: -161 (253 ääntä)
      Juska=idiootti, ei tarvi muuta sanoa. Teemu= Menee ihan överiks noi jutut poliisin ja koulun suhtautumiselta. Jani= miks tää kuuluu tänne mokiin? mielestäni oiva tapa liikennettömällä tiellä/seudulla ja näin myös itsellä käynyt monesti.

      Lainaa

    6. Tulos: -30 (118 ääntä)
      en lähtis heti uskomaan jotain apinaa, että olis poliisilta saanut päähän. tuskin menis facebookkiin laittaa "omg kytät veti päähä kattokaa mua oon pelle XDDD"

      Lainaa

    7. Tulos: +213 (247 ääntä)
      "otit sit poliisilta poskeen" :DDDD kaikki keinot vaa käyttöön hätätilanteessa!

      Lainaa

    8. Tulos: +220 (296 ääntä)
      Onse jännä ettei mistään kouluampumisista saa sanoa sanaakaan tai on heti joku karhukopla rynnimässä päälle.

      Lainaa

    9. duck of doom 20.10.2012 1:57
      Tulos: +258 (296 ääntä)
      kirjottikohan se sen novellin hän- vai minäkertojalla? :/

      Lainaa

    10. Tulos: +343 (405 ääntä)
      Kirjoitelman tarkka sisältöhän ei tässä selvinnyt, mutta jos joku teinipoika väsää tarpeeksi häiriintyneen tekstin aiheenaan kouluammunta, ilman muuta sallisin poliisille tarkistuskäynnin mieluummin kuin riskeeraisin uuden kouluammunnan tapahtuvan. Olkoonkin että epäilykset on todennäköisesti turhia.

      Lainaa

    11. Tulos: +148 (162 ääntä)
      Juskan kaltaiselle henkilölle ei ajokorttia olisi ikinä pitänyt myöntääkään.

      Lainaa

    12. Tulos: +43 (121 ääntä)
      Ei makseta siitä että panostettaisiin lasten ja nuorten mielenterveyden hoitomahdollisuuteen, mutta poliisin aikaa meneekin sitten turhaan kun viattomia epäillään. Ei sillä ettei olisi mahdollista että tuollaisen kirjoittaja olisikin potentiaalinen kouluampuja, mutta ihan sitä että voisi päättävät tahot vähän priritisoida rahankäyttöään...

      Lainaa

    13. Tulos: +185 (199 ääntä)
      Sara: Ei makseta siitä että panostettaisiin lasten ja nuorten mielenterveyden hoitomahdollisuuteen, mutta poliisin aikaa meneekin sitten turhaan kun viattomia epäillään. Ei sillä ettei olisi mahdollista että tuollaisen kirjoittaja olisikin potentiaalinen kouluampuja, mutta ihan sitä että voisi päättävät tahot vähän priritisoida rahankäyttöään…
      Sitten, jos jotakin sattuu niin ihmetellään "miksei poliisi puuttunut asiaan?" Sama pätee mielenterveystyöhön. Jos joku viedään osastolle niin hoitajathan mielivaltaisesti pitävät ihmisiä suljettujen ovien takana lääkittävänä. Sitten, kun osastolle ei viedä, niin maristaan, miten ihmisiä ei lääkitä kuntoon ja tarjota hoitopaikkaa. Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu, että kukaan ei ole tyytyväinen mihinkään ratkaisuun.

      Lainaa

    14. Tulos: +109 (137 ääntä)
      Kun ei voi tietää tuon novellin tarkkaa sisältöä niin aika paha leimata yliampumiseksi tuo äikän open reagointi. En uskoisi, että kovin herkästi soittelevat poliisille, joten veikkaisin, että kaveri on kyllä sen verran hälyttävää tekstiä kirjoittanut, että ope ei oo nähnyt muuta vaihtoehtoa. Ja kyllähän poliisitkin arvioivat tapauskohtaisesti, miltä vaikuttaa, että tarvitseeko reagoida millå tavalla. Eivät poliisitkaan nyt ihan jokaisen pienen tekstin perusteella kotietsintää lähde suorittamaan. Jos kyseesä olisi ollut tutkielma, niin silloinhan tilanne olisi ollut eri ja kirjoittaja olisi (jos olisi osannut) suhtautunut asiaan kriittisesti ja tuonut eri näkökulmia esille.

      Lainaa

    15. Tulos: +105 (125 ääntä)
      Kaveri kirjoitti kasilla kanssa kouluampumisesta suht pitkän tarinan. Poliisit ei tullu hakemaan mutta kaveri sai 9½ ja hirveet kehut opettajalta. :D

      Lainaa

    16. Tulos: +39 (107 ääntä)
      On se kumma, ettei saa ottaa aiheekseen jotain rankkaa aihetta ilman, että joku alkaa hyppiä seinille. Hitto yksi kirjoittamisen pointeista on juurikin se, että saa ns. astua toisen henkilön saappaisiin ja olla hetken joku muu. Kokea ja tehdä asioita, joita ei oikeassa elämässä koskaan voisi/haluaisi/pystyisi tekemään. Jos teksti on oikeasti herättänyt noin vahvan reaktion, niin wow. Kaverihan saattaa olla lahjakas kirjoittaja.

      Lainaa

    17. Tulos: +63 (95 ääntä)
      Niin no, en ihmettelisi jos opettaja olisi vähän yliampunut. (pun intended) Nimim. tuli käytyä 3 vuotta psykiatrilla, koska harrastin ampumista yhden vuoden ja tein videoita.

      Lainaa

    18. Tulos: +34 (74 ääntä)
      Vaikea aihe tuo kouluammuskelu. Novellin aiheena se on mitä herkullisin, sillä aihe on niin pinnalla ja siihen sisältyy niin paljon tunteita, ampujan henkilökohtaisia ongelmia ja draagisuutta. Kuitenkin kannattaa miettiä, mitä siihen kirjoittaa. Vaikea sanoa tapauksesta mitään, kun ei tiedä, kuinka kyseenalainen ja häiriintynyt novelli on. Veikkaan kuitenkin, että jos joku oikeasti suunnittelisi kouluammuskelua, hän tuskin kirjottaisi siitä opettajalle näytettävää selvää kirjoitusta:D

      Lainaa

    19. Olli Hästy 20.10.2012 15:46
      Tulos: +13 (53 ääntä)
      Oliko kouluampuja kirjoitettu yhteen novellissa? Jos ei, niin poliisit sietääkin kutsua mitä pikimmiten.

      Lainaa

    20. Tulos: -2 (12 ääntä)
      Haha, kiva mielikuva tosta Janin jutusta. :D

      Lainaa

    21. Pellejööre 20.10.2012 19:07
      Tulos: +62 (64 ääntä)
      off topic: mitä on draagisuus?

      Lainaa

    22. Tulos: +35 (47 ääntä)
      eikö Amerikassa nimenomaan joku kouluampuja ollut kirjottanut pitkän novellin aiheesta ennen ampumista? joten en ihmettele, että tutkivat tarkkaan tällaiset tapaukset

      Lainaa

    23. Tulos: +79 (89 ääntä)
      Kielipoliisi tulee hakemaan feissarimokien kommentoijilta koneet pois. "Priritisoida" ja "draaginen" oikeasti??

      Lainaa

    24. kiinnostunut 20.10.2012 22:24
      Tulos: +17 (39 ääntä)
      Osaisiko joku sanoa, onko poliisilla esim. siivous- tai korvausvelvollisuutta tapauksessa, missä se kämpän väärien epäilyksien perusteella myllertää?

      Lainaa

    25. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Teemun tapauksessa varmaankin ollut kielipoliisi asialla. Tai sitten novelli todellakin vain ampui yli.

      Lainaa

    26. Tulos: -2 (50 ääntä)
      Kouluampuminen on Suomessa tosi arka aihe tällä hetkellä, että toisaalta ymmärrän tuon reagoinnin. On jotenkin hölmöä verrata kouluampumista sotaan. 16 vuotias poika ei tuosta vaan saa massiivista sotaa pystyyn, kouluampumiseen hän kyllä kykenee. Ja tarinahan ei kerro, mihin sävyyn tuo novelli on kirjoitettu, se on saattanut kuulostaa uhkaavalta.

      Lainaa

    27. Tulos: +38 (60 ääntä)
      Teemu oli minun kanssani muutama vuosi sitten takaperin samalla luokalla, ja voin sanoa että hän ei todellakaan mikään kouluampuja ole. Hän muutti toiselle paikkakunnalle ja Tilapäivitystensä perusteella hän opiskelee turvallisuusalalla, joten olisiko ollut koulutehtävä kirjoittaa jostain vakavasta aiheesta? Ehkä ihan pientä ylireagointia näissä kommenteissa.

      Lainaa

    28. Pallosalama 21.10.2012 1:11
      Tulos: -11 (19 ääntä)
      Poliisilta poskeen mm-m

      Lainaa

    29. Tulos: +51 (61 ääntä)
      Poliisia karkuun ja 97 tykkää. Mitä helvettiä Suomi?

      Lainaa

    30. Tulos: +12 (24 ääntä)
      "miks tää kuuluu tänne mokiin? mielestäni oiva tapa liikennettömällä tiellä/seudulla ja näin myös itsellä käynyt monesti."
      Ei ne ihan ystävällisyyttään noin tee. Autosta vain sattuu puuttumaan tutka jota ilman eivät voi tehdä mitään ellei ylinopeus ole ihan älytön.

      Lainaa

    31. Tulos: +47 (49 ääntä)
      En todellakaan ymmärrä miksi pitää ajaa poliiseja pakoon, kun ne kerran näkevät jo kilvestä kuka siellä hurjastelee.. Ja koska kilvet meni, niin kai hänellä sitten oli kilvet..

      Lainaa

    32. Tulos: +36 (42 ääntä)
      Mun koulukaveri teki novellin äikäntunnilla itsemurhasta, ja kohta ampui itsensä. Joten... Ehkä opiskelijan ampumisnovelliin kannattaa poliisienkin tarttua, ettei sitten tarvi päivitellä tässäkin tapauksessa jälkikäteen...

      Lainaa

    33. Tulos: +4 (22 ääntä)
      Willu: On se kumma, ettei saa ottaa aiheekseen jotain rankkaa aihetta ilman, että joku alkaa hyppiä seinille. Hitto yksi kirjoittamisen pointeista on juurikin se, että saa ns. astua toisen henkilön saappaisiin ja olla hetken joku muu. Kokea ja tehdä asioita, joita ei oikeassa elämässä koskaan voisi/haluaisi/pystyisi tekemään. Jos teksti on oikeasti herättänyt noin vahvan reaktion, niin wow. Kaverihan saattaa olla lahjakas kirjoittaja.
      Itsekin olen kirjoittaja, mutta tiedän, miksi tämä kirjoitus herätti huomiota sillä lahden takaisessa Columbinen verilöylyssä MOLEMMAT kouluampujat olivat harrastaneet kirjoittamista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Eric_Harris_ja_Dylan_Klebold#P.C3.A4iv.C3.A4kirjoja_ja_tutkimista Tarkemmin luin asiasta eräästä Kouluampujat kirjasta. Kyseinen teos kannattaa etsiä käsiinsä, jännää luettavaa.

      Lainaa

    34. Tulos: +24 (30 ääntä)
      Juumie: Teemu oli minun kanssani muutama vuosi sitten takaperin samalla luokalla, ja voin sanoa että hän ei todellakaan mikään kouluampuja ole. Hän muutti toiselle paikkakunnalle ja Tilapäivitystensä perusteella hän opiskelee turvallisuusalalla, joten olisiko ollut koulutehtävä kirjoittaa jostain vakavasta aiheesta? Ehkä ihan pientä ylireagointia näissä kommenteissa.
      No ei kai sitä kukaan kouluampujaksi ole väittänytkään. Ei vaan tiedetä millaista sisältöä Teemu on kirjoittanut, jos teksti on ollut hyvinkin häiriintynyttä (joo, ei tarvitse olla häiriintynyt kirjoittaakseen häiriintynyttä tekstiä), niin tottakai poliisi tarkistaa asian ja se on vain hyvä juttu. Tuskin he ihan minkä tahansa kirjoittelun perusteella lähtee mylläämään toisen asuntoa. Jos joku kouluampuja kirjoittaisi novellin aiheesta, eikä poliisi tarkistaisi asioita, niin jengi huutaisi kuorossa miten tehoton Suomen poliisi on.

      Lainaa

    35. Tulos: -10 (32 ääntä)
      Mua kyllä ärsyttää että noi heittää läppää siit kouluampumis jutusta..

      Lainaa

    36. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Muistuu Teemusta mieleen eräs tuttuni. Hän kertoi nyt lukion luovan kirjoituksen kurssilla, että oli yläasteella kirjoitustunnilla kirjoittanut novellin tytöstä, joka tarinan lopussa kolarin takia halvaantui. Opettaja tuli jälkeenpäin kysymään että onko sulla jotain mistä sä haluisit puhua. :D

      Lainaa

    37. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Poliisit väläytti mulle eilen taajama-alueella vastaantullessaan pitkiä valoja, en kyllä yhtään tiedä miksi. Ajovalot oli päällä, ajoin nopeusrajoituksen mukaan, auto katsastettu ja verot maksettu. Ihan suoraa tietä menin niin ei muitakaan rikkomuksia ollut. Hmm.

      Lainaa

    38. Tulos: +20 (28 ääntä)
      Ei minusta ylireagointia. Entäpä jos tyyppi olisi jossain vaiheessa lahdannut koulutoverinsa, ja pojan kirjoitelma olisi tullut esiin... siinä vaiheessa jeesusteltaisiin, olisiko opettajan pitänyt puuttua asiaan. Niinpä. Poliisitkaan eivät ihan äkkiä lähde vastaaviin etsintöihin. Ei kai ne ihan heppoisin kotietsintälupaa saa.

      Lainaa

    39. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Opettaja ei päätä yksin jostain poliisille ilmoittamisesta. Mukana päätöksenteossa on vähintään rehtori ja todennäköisemmin oppilashuollon edustaja. Jostain syystä nämä aikuiset ovat tekstin luettuaan nähneet parhaaksi ilmoittaa asiasta. Vara ei venettä kaada. Pisteet kommentoijan äikänopelle, joka on tarjonnut juttelumahdollisuutta rankan novellin kirjoittajalle. Usein nuorten kirjoitukset perustuvat oman elämän kokemuksiin, toisinaan hyvään mielikuvitukseen. Teemu statuksen perusteella suhtautuu asiaan tyynesti ja huumorilla. Hän taitaa itsekin ymmärtää, miksi kirjoitukseen on reagoitu. Se on hienoa! Ja on hienoa, että reagoidaan. Teemulle jää tästä tapauksesta ainakin muisteltavaa kouluajoista. Älä koskaan hävitä sitä ainetta! Senhän täytyy olla tosi elävästi ja uskottavasti kirjoitettu. :)

      Lainaa

    40. pesservisser 24.10.2012 18:27
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Dot: Poliisit väläytti mulle eilen taajama-alueella vastaantullessaan pitkiä valoja, en kyllä yhtään tiedä miksi. Ajovalot oli päällä, ajoin nopeusrajoituksen mukaan, auto katsastettu ja verot maksettu. Ihan suoraa tietä menin niin ei muitakaan rikkomuksia ollut. Hmm.
      Ootko tarkistanut auton lamput?

      Lainaa

    41. Ällön Fani -95 26.10.2012 2:37
      Tulos: -8 (18 ääntä)
      Poliiseille iskenyt laiskuus ylinopeuksien sakottamisessa? Oli kans tässä vasta hauska tapaus. Olimme kavereiden kanssa ajelulla, meillä oli kolme ylimääräistä henkilöautossa. Päätimme 80 alueella kokeilla auton tehoja kun ei muuta liikennettä suoralla tiellä näkynyt. Poliisit sanoivat tutkan näyttävän 173 km/h. "ajakaa kiltisti ja nopeusrajoitteiden mukaan" Ei tullut sakkoja hurjasta ylinopeudesta, eikä ylilastista. Kivat kytät ♡

      Lainaa

    42. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Sitä "kirjoitti novellin - miksi koulu ja poliisi eivät reagoineet" hehkutusta ei harrasta kuin paskalehdistö.

      Lainaa

    43. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Tota sormen heristelyä nyt sattuu ainakin mulle ihan jatkuvasti. Itse ajan aika paljon toki.

      Lainaa

    44. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Mr. Ällö: Poliisit perässä: http://i45.tinypic.com/9uqj9j.jpg Nam nam.
      Ällö. Nyt selvisi mitä miehiä sitä ollaan :) Otatko poskeen?

      Lainaa

    45. Tulos: -5 (17 ääntä)
      Itellekki on tapahtunu tosta kouluampumisesta koulussa juttu. Piti kirjoittaa tunteista, kirjotin kouluampumiseesta, opettaja kysy onks mulla ongelma sen kaa ja porukoille wilmaviestii. Ongelmaa ei oo sen kaa ja harrastan metsästystä. eli oon aseitte kaa tekemisissä. ++ loppukevään vittuilin opelle reagoinnist

      Lainaa

    46. Tulos: +11 (21 ääntä)
      Qerttu: Itellekki on tapahtunu tosta kouluampumisesta koulussa juttu. Piti kirjoittaa tunteista, kirjotin kouluampumiseesta, opettaja kysy onks mulla ongelma sen kaa ja porukoille wilmaviestii. Ongelmaa ei oo sen kaa ja harrastan metsästystä. eli oon aseitte kaa tekemisissä. ++ loppukevään vittuilin opelle reagoinnist
      Se on se paras puoli tuossa äidin tississä kiinni olemisessa, että ei tarvitse vielä oikeasti miettiä tekojensa seuraamuksia. Olet selvästi alamittainen, eikä sinun pitäisi olla missään tekemisissä aseiden kanssa.

      Lainaa

    47. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Juumie: Teemu oli minun kanssani muutama vuosi sitten takaperin samalla luokalla, ja voin sanoa että hän ei todellakaan mikään kouluampuja ole. Hän muutti toiselle paikkakunnalle ja Tilapäivitystensä perusteella hän opiskelee turvallisuusalalla, joten olisiko ollut koulutehtävä kirjoittaa jostain vakavasta aiheesta? Ehkä ihan pientä ylireagointia näissä kommenteissa.
      Kysyppä muutamalta muultakin kouluampujan kaverilta, olisiko se jätkä aikaisemmin tuntunut kilahtaneelta. Sehän vallan helvetisti helpottaa, että kaverisi nykyään opiskelee stevariksi.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: aine, essee, poliisi, poliisit, takaa-ajo, ylinopeus, koulu, äidinkieli, kirjoitelma, koulusurma, kouluammuskelu