Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kahakka kirpputorilla, osa 4

"Ehjä muumilautanen ja -muki alkuperäisessä laatikossa"
Kahakka kirpputorilla, osa 4 Lähettänyt: Sivustaseuraaja

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 55 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +822 (854 ääntä)
      Feissarimokien perusteella kaupankäynti + facebook = katastrofi

      Lainaa

    2. Tulos: +399 (417 ääntä)
      Uhmaikä

      Lainaa

    3. Tulos: +660 (698 ääntä)
      Aika outoa, että kerää muumia, eikä muka tiedä astiaston todellista arvoa... Muutenkin säälittävää ruveta valittamaan tommosesta, kyllähän se lakikin sanoo, että jos on selvä virhe hinnassa ni sen saa korjata.

      Lainaa

    4. Tulos: +252 (272 ääntä)
      Kaupassakin on joskus käynyt niin, että joku tuote on ollut sairaan halvalla ja kassalla onkin paljastunut, että siinä on väärä hinta. Tuote on jäänyt ostamatta, eikä kauppakaan kai halua hävitä. Ihme kiukuttelua tuollaisesta..... Kaikkien ajan tuhlausta.

      Lainaa

    5. Tulos: +292 (298 ääntä)
      Myyjä saa pyytää mitä haluaa tai vaihtaa hintaa, milläs v*tulla estät?! Kyl mäki peruisin kaupan, jos kympillä meinaisin parin sadan euron arvoisen tuotteen myydä. Ja ostajana ymmärtäisin myyjää, enkä jäis katkerana rähjäämään. Tiiä vaikka Emma olis heti myynyt parilla sadalla eteenpäin! ;)

      Lainaa

    6. kateelliset.. 31.3.2012 2:40
      Tulos: -249 (331 ääntä)
      Kateelliset pilaa toisen kaupat kun eivät itse ehtineet ensin huutaa "mulle!" :) Ottaishan tuo itelläkin pannuun menettää tommonen kärkisija kaupoissa, kuten myös pilkkahintaan myyminen, mutta pitää sitä osata myyjänkin myöntää virheensä (ja iso tappionsa) ja pitää kiinni siitä mitä on sovittu. Eipä ole kauaa sellaset myyjät, jotka kaupat peruvat ja hintaa muuttavat keskenkaiken, viihtyneet kirppariryhmissä kun ei heiltä kukaan enää osta mitään. fb-kirpparin yypeenä on mukava olla, saa potkia pihalle ja bannia porukkaa jos rupeavat kitisemään, eipähän tuu julkastavaa feissarimokiin :D

      Lainaa

    7. Tulos: -99 (167 ääntä)
      Menkat

      Lainaa

    8. Tulos: +125 (133 ääntä)
      Mitvit...? No, sain eilen itse yhdeltä nettifoorumilta idean kuvata oman muumimukikokoelmani, ja tuli sitten mieleen vähän googletella niitä. Huomasin, että kaksi lapsuudenaikaista mukiani ovat huutonetissä 150-250 erkkiä kpl, ja yksi uusimmista on ainakin 40 erkin kesäkappale vuodelta 07. Ihan kiva uutinen näin kroonisesta rahapulasta kärsivälle...

      Lainaa

    9. Tulos: +120 (124 ääntä)
      ...ja kokoelma ei ole suuri, alle 10 mukia. Kerran ostin kirppikseltä kaksi hopeista Kalevala-rannerengasta, maksoivat euron kappale! Tyhmänä vielä menin kysymään, että eivätkös nämä olekin Kalevalaa, ja myyjä ei uskonut. No, ei se ainakaan kuullut kun mutisin että on näissä leimatkin... samanlaisia oli itselläni ennestään kolme =)

      Lainaa

    10. kyllä hävettäisi 31.3.2012 7:07
      Tulos: +158 (174 ääntä)
      No toihan on vähän sama et jos näet että joltain tippuu vaikka satanen taskusta eikä se itse huomaa, eikä ketään ympärillä todistamassa otatko sen vai huudatko omistajalle. Jos olisit katsonut juuri sillä hetkellä muualle niin et tietäisi itsekään tippuiko se juuri vai onko pyörinyt maassa kauemminkin, mitään omistuskirjoituksiahan niissä ei ole. Pidätkö rahat vaikka ne eivät ole sinun ja eikö yhtään omatunto kolkuta? Ja toisaalta jos sinulle huhuillaan että "tippuiko satanen" vaikka et sellaista omista niin sanotko että "juu tippui tippui", vaikka ne rahat eivät ole sinun? Kukaanhan ei käräjille vie, teki niin taikka näin, mutta yleensä sitä ihminen seurailee sitä omaa moraalikäsitystään ilman rangaistuksen pelkoakin. Heikoissa kantimissa mennään jos pelkkä rangaistus sanelee mikä on oikein ja mikä väärin.... Ts. minä en ainakaan KEHTAISI jankuttamalla jankuttaa itselleni pilkkahinnalla tavaroita joiden hinnoittelussa on tapahtunut aivan selkeä moka. Samalla tavalla yritetään hyötyä toisen inhimillisestä virheestä kuin jos toiselta tippuisi ne rahat taskusta. Minulle kyllä tulisi olo että nyt ollaan varkaissa...

      Lainaa

    11. Tulos: +98 (106 ääntä)
      Jos noita astioita myydään 200 niin miks tarjota 300? Niin ja myyjällä on oikeus muuttaa hintaa niin kauan kuin kauppoja ei olla vielä tehty. Ja kyllähän se olisi reilua kauppojen jälkeenkin vaihtaa summa reilumpaan hintaan, jos on sattunut moka myyjällä.

      Lainaa

    12. Tulos: -193 (261 ääntä)
      Persereiättömiä mursuja, jotka keksiny joku lesbo kurppa, maalattuna murolautaseen! Hyi helevetti, en huolisi edes satasella mun tontille.

      Lainaa

    13. Tulos: +146 (146 ääntä)
      Moimoi: Jos noita astioita myydään 200 niin miks tarjota 300?
      Emma luultavasti vain halusi tehdä isoimman tarjouksen ja kauppojen sopimisen jälkeen perua sen. Kostoksi.

      Lainaa

    14. Ministeri Nieminen 31.3.2012 11:13
      Tulos: +70 (138 ääntä)
      "Myyjällä on oikeus....." "Kyllähän se lakikin sanoo...." Tässä on hei kuulkaa kyse kahden yksityishenkilön välisestä kaupasta, johon on todella turha sotkea kuluttajansuojalakia. KGB jos ette tajua miksi : )

      Lainaa

    15. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Herran jumala rupesin googlaamaan omia lapsuudessa saatuja muumimukeja, joista keräys on lähtenyt käyntiin, ja niitäkin näköjään myydään Huutonetissa yli sadalla eurolla. No, eihän siinä mitään, en ole kyllä pois myymässä.

      Lainaa

    16. Tulos: +73 (85 ääntä)
      Kaupan alaa ja sopimusoikeutta opiskelevana väittäisin myyjällä olevan oikeuden perua "tapaaminen" Emman kanssa, koska alunperinhän kyse on kuitenkin kirpputoriesineestä, jonka oikea arvo on myyjälle selvitetty ennen tuotteen myymistä. Näin ollen myyjällä on oikeus vetää tuotteensa pois myynnistä, mikäli sitä kukaan ei ole vielä ostanut. Sen sijaan sopimusoikeudellisista asioista puhuttaessa meillä on tässä mustaa valkoisella siitä, kuinka Emma tarjoaa huutokaupassa 300e tuotteesta ja perinteisesti huutokaupoissa huuto velvoittaa ostamaan. Jutussa on kuitenkin vielä kolmaskin elementti, Facebookin säännöstöt mm. markkinoinnin ja mainonnan suhteen. Facebookissa tällainen huutokauppailu ei ole virallisesti sallittua, sillä loppujen lopuksi kuka tahansa voisi poistaa kommenttejaan välistä tai kommentteja voisi joku ulkpuolinen "Kirpputorin ylläpitäjä" poistella. Näin ollen tilanne ei ole täysin reilu ostajalle, eikä myyjälle ja loppupeleissä syntyy tällaisia tilanteita. Toisinsanoen oli virhe muuttaa homma huutokaupaksi, siinä vaiheessa rikottiin sääntöjä. Huuto ei velvoita Emmaa ostamaan. Olisi laittanut tuotteen vaikkapa huuto.nettiin ja linkittänyt sen kyseiseen keskusteluun, jolloin huutokauppa olisi sijainnut paikassa, jonne se kuului.

      Lainaa

    17. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Mäkin yllätyin kun kuulin, että oma lapsuuden ajan muumimuki on satasen arvoinen. (En sitä ole kyllä myymässä lähiaikoina, mutta lähti peruskäytyöstä kirjahyllyyn talteen). Kannattaa tsekata tällaiset asiat ennenkuin lähtee myymään pilkkahintaan. Toi setti, lautanen ja muki alkuperäisessä pakkauksessa voi olla vieläkin arvokkaampi jos on hyvä kuntoinen.

      Lainaa

    18. Tulos: -108 (156 ääntä)
      Siis eihän tossa hinnottelussa mitään VIRHETTÄ ole käynyt, jos myyjä itte arvioinut että sen 10e haluaa, ni sillon hinta myös on se. Kyllä mun silmissä paskan kuvan saa jos alkaa jo sovitun kaupan jälkeen muuttamaan hintaa ja eipä se ihan taida laillistakaan olla.

      Lainaa

    19. Ministeri Nieminen 31.3.2012 13:47
      Tulos: +77 (83 ääntä)
      ???: Siis eihän tossa hinnottelussa mitään VIRHETTÄ ole käynyt, jos myyjä itte arvioinut että sen 10e haluaa, ni sillon hinta myös on se. Kyllä mun silmissä paskan kuvan saa jos alkaa jo sovitun kaupan jälkeen muuttamaan hintaa ja eipä se ihan taida laillistakaan olla.
      Mitä lakia myyjä mielestäsi tuossa rikkoo? Olkoon kuinka paska veto tahansa, mitään laitonta tuossa ei todellakaan ole.

      Lainaa

    20. Tulos: +61 (63 ääntä)
      Heh. Bongasin kerran kirpparilta vanhan Game & Watsch -pelin nimeltä Mario The Juggler ja ostin sen piruuttani. Hintaa oli 3,5€. Sitten kotona googlasin vähän ja kyseinen peli sattuu olemaan yksi sarjan harvinaisimmista, näin loosena 150€. O.o

      Lainaa

    21. Tulos: +70 (78 ääntä)
      Emma on kyllä taatusti tiennyt minkä arvoinen kyseinen setti on ja yrittää räpistellä, kun muut iski kiinni! Mä muistaisin tollaisen ostajan aika pitkään...joku roti nyt kuitenkin.

      Lainaa

    22. Tulos: +73 (75 ääntä)
      Hauskoja nämä kirppiskähinät kun itsekkin noista ostelen tavaraa :) Nykyään huuto.netissä ei perustavaraa saa millään kaupaksi, mutta tuolla saa. Mukavia nuo reilut ihmiset, jotka valaisivat myyjää tuotteen todellisesta arvosta. Moni pysyisi vain hiljaa asiasta ajatellen "tämä ei kuulu minulle".

      Lainaa

    23. Tulos: +24 (26 ääntä)
      PERUN HUUTONI !!!! :D

      Lainaa

    24. Tulos: +24 (28 ääntä)
      Mä muistan joskus, kun ostin aikoinaan eräästä isommasta liikkeestä 32GB iPodin ja siinä oli iso mainos hyllyn vieressä, mutta hinta olikin vahingossa 8GB-versiosta. Tuolloin myyjä totes, että ei perkele sentään, kun amatöörit taas ollu vauhdissa hinnoittelussa, mutta suostui myymään mulle tuohon halvempaan hintaan, kun olin sen kerran siitä siihen hintaan huomannut. Vaihtoi kyllä tuon jälkeen hinnan oikeaksi, mutta itse sain "pienet" alennukset.

      Lainaa

    25. Tulos: +14 (16 ääntä)
      "haista sinä jenni v*ttu" ja hymiö perässä! varmaan oli ihan :) fiilis kun ton kommentin kirjotti...

      Lainaa

    26. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Kyllä repesin tolle Emmalle :)

      Lainaa

    27. Tulos: -6 (16 ääntä)
      Osaako joku muuten sanoa minkä hintanen se ruskea nipsumuki on nykyään? Itellä lojuu yks kaapissa, vois myydä kun niitä ei kuulemma enää valmisteta ja porukka maksaa niistä melekosia hintoja.

      Lainaa

    28. Tulos: +21 (27 ääntä)
      huhhuh: Aika outoa, että kerää muumia, eikä muka tiedä astiaston todellista arvoa
      Keräilen itsekin muumia olematta silti varsinaisesti "keräilijä". Ei kerääminen aina tarkoita sitä että olisi kaikkien tavaroiden arvosta perillä.

      Lainaa

    29. seppo seuramies 3.4.2012 9:15
      Tulos: +47 (49 ääntä)
      kateelliset..: Kateelliset pilaa toisen kaupat kun eivät itse ehtineet ensin huutaa “mulle!” Ottaishan tuo itelläkin pannuun menettää tommonen kärkisija kaupoissa, kuten myös pilkkahintaan myyminen, mutta pitää sitä osata myyjänkin myöntää virheensä (ja iso tappionsa) ja pitää kiinni siitä mitä on sovittu. Eipä ole kauaa sellaset myyjät, jotka kaupat peruvat ja hintaa muuttavat keskenkaiken, viihtyneet kirppariryhmissä kun ei heiltä kukaan enää osta mitään. fb-kirpparin yypeenä on mukava olla, saa potkia pihalle ja bannia porukkaa jos rupeavat kitisemään, eipähän tuu julkastavaa feissarimokiin
      Ja myyjän kusettaminen on sitten oikein? Kyllä ne muut tekivät oikein, vaikka ehkä tekivätkin sen kateudenkin siivittäminä. Eikä mikään estä myyjää muuttamasta hintaa, jos saakin tietää arvon olevan suurempi kuin tiesikään. Itse en ainakaan alkaisin itkemään tuollaisesta, se on ihan oikein tehty. Tuskin tämä kyseinen myyjä muutenkaan hintojaan ja sopimuksiaan (tai tässä tapauksessa "sopimuksiaan") muuttelee joka tuotteen kohdalla. Yksittäistapauksissa voi joskus olla pakko näin tehdä, ihan logiikan takia. Tuo sinun YP-homma taas lähinnä kielii minulle siitä, että taidat olla niitä FB-kirppisryhmien kuuluisia natseja, jotka mielivaltaisesti bannivat porukkaa tai eivät "perusteltavista syistä" ota ihmisiä edes mukaan ryhmään. Onko elämä potkinut niin päähän, ettei muualla pääse pätemään? :D

      Lainaa

    30. Tulos: +24 (28 ääntä)
      huhhuh: Aika outoa, että kerää muumia, eikä muka tiedä astiaston todellista arvoa… Muutenkin säälittävää ruveta valittamaan tommosesta, kyllähän se lakikin sanoo, että jos on selvä virhe hinnassa ni sen saa korjata.
      Ei tullut mieleen että ehkä tämä angstaaja tasan tiesi tuotteen oikean hinnan ja sitten alkoi harmittamaan kun tajusi ettei saakkaan 10e? Sitten on helppo heittää lällätiläätä siitä kuinka ei muka tiennyt jne.

      Lainaa

    31. Tulos: -8 (14 ääntä)
      Tege: Kaupan alaa ja sopimusoikeutta opiskelevana väittäisin myyjällä olevan oikeuden perua “tapaaminen” Emman kanssa, koska alunperinhän kyse on kuitenkin kirpputoriesineestä, jonka oikea arvo on myyjälle selvitetty ennen tuotteen myymistä. Näin ollen myyjällä on oikeus vetää tuotteensa pois myynnistä, mikäli sitä kukaan ei ole vielä ostanut.
      Tästä saadaan varmasti uusi väittely aikaan, mutta en näe mitään perustetta miksei tässä tapauksessa olisi henkilöiden välillä syntynyt kauppalain tarkoittamaa sopimusta. Voinet erilaista tulkintaasi hiukan selventää. Sinällään millään "oikealla" arvolla ei sopimuksen syntymisen kanssa ole mitään tekemistä. Tietysti osapuolilla on on mahdollisuus myöhemmin vedota kohtuuttomiin sopimusehtoihin, mutta siihen onko sopimusta syntynyt vai ei, ei ole tällä asialla merkitystä.

      Lainaa

    32. Tulos: +37 (39 ääntä)
      Emmahan tässä se kusipää on joka yrittää myyjän tietämättömyyttä käyttää hyväkseen ja saada rahallista voittoa vaikka muut tarjoavat reilusti enemmän. Kaiken huippu olise vielä jos ja kun Emma ja myyjä ovat ystäviä. Kuka tekee kaverille näin? Mikäli kyse olisi 5 euron heitosta hinnassa ei sitä tarvitsisi enää lähteä jälkikäteen vaihtelemaan mutta kun tuote paljastuu 19 kertaa arvokkaammaksi kuin on luultu. Jos myyt autoa 10 000 eurolla ja se paljastuukin 200 000 euron arvoiseksi autoksi niin myytkö autosi 10 tonnilla sen takia että kaupat on sanallisesti tehty jo vai myytkö toiselle joka tarjoaa 200 tonnia.

      Lainaa

    33. Tulos: +19 (23 ääntä)
      kateelliset..: Kateelliset pilaa toisen kaupat kun eivät itse ehtineet ensin huutaa “mulle!” Ottaishan tuo itelläkin pannuun menettää tommonen kärkisija kaupoissa, kuten myös pilkkahintaan myyminen, mutta pitää sitä osata myyjänkin myöntää virheensä (ja iso tappionsa) ja pitää kiinni siitä mitä on sovittu. Eipä ole kauaa sellaset myyjät, jotka kaupat peruvat ja hintaa muuttavat keskenkaiken, viihtyneet kirppariryhmissä kun ei heiltä kukaan enää osta mitään. fb-kirpparin yypeenä on mukava olla, saa potkia pihalle ja bannia porukkaa jos rupeavat kitisemään, eipähän tuu julkastavaa feissarimokiin
      ..Ja päivystää palstaa 24/7 aivan kuin se olisi jokin leipätyökin... Voi lol :D Suoraan sanottuna, arvoisat kirppisnatsit, teidän v*ttupäisyytenne noilla palstoilla varmastikin haittaa palstan viihtyisyyttä, toiminnallisuutta ja kaupantekoa enemmän kuin yksikään minuutin liian aikaisin tapahtuva nosto.

      Lainaa

    34. Tulos: +25 (27 ääntä)
      kateelliset..: Kateelliset pilaa toisen kaupat kun eivät itse ehtineet ensin huutaa “mulle!” Ottaishan tuo itelläkin pannuun menettää tommonen kärkisija kaupoissa, kuten myös pilkkahintaan myyminen, mutta pitää sitä osata myyjänkin myöntää virheensä (ja iso tappionsa) ja pitää kiinni siitä mitä on sovittu. Eipä ole kauaa sellaset myyjät, jotka kaupat peruvat ja hintaa muuttavat keskenkaiken, viihtyneet kirppariryhmissä kun ei heiltä kukaan enää osta mitään. fb-kirpparin yypeenä on mukava olla, saa potkia pihalle ja bannia porukkaa jos rupeavat kitisemään, eipähän tuu julkastavaa feissarimokiin
      Pitäisiköhän sun mennä vähän tarkistuttamaan päätäsi, jos oikeasti luulet että muut kateudesta ilmoittivat myyjän myyvän nyt alihintaan. Eiköhän siinä ole useimmilla ihan lähimmäisenrakkaus kyseessä, kun ei haluta että toista vedätetään. Näinköhän olisit samaa mieltä, jos asia olisikin toisinpäin, ja Emma olisi halunnut perua kaupat siitä syystä, että olisi saanut kuulla maksaneensa ylihintaa jostain. Eli jos tuon setin arvo olisi ollut 10 e, ja Emma olisi lupautunut maksamaan siitä 200 e ja muut sanoisivat notta älä nyt noin paljon maksa, niin olisiko silloinkin kyse kateudesta myyjän saamia rahoja kohtaan?

      Lainaa

    35. Tulos: -13 (43 ääntä)
      Ennen vanhaan käden puristus oli pitävä sopimus. Jos on jo sovittu kaupat ni kyl myyjän pitäisi niellä tappionsa. Entä jos Emma ei olisi enää käynyt facebookissa ja olisi ilmestynyt sovittuun paikkaan sovittuna aikana? Nykypäivänä on paljon selkärangattomia ihmisiä. Jokainen fiksu tajuaa perehtyä tavaran arvoon ennen myyntiä. Oma moka jos ei sitä tee. Vai onko se Emman vika että Mari ei vaan osannut arvioida myymäänsä tuotetta. Nykyään moni ajattelee niin että jos joku tavara menee heti kaupaksi ni se oli liian halpa ja peruu kaupat ja nostaa hintaa. Tiedän yhden firman joka tällaista tekee. Vetoaa vaan hinnoittelijan virheeseen vaikka ahneus vaan iskee ite pomolle. Sitten kun tällainen rupeaa yleistymään...

      Lainaa

    36. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Tässä on hei kuulkaa kyse kahden yksityishenkilön välisestä kaupasta, johon on todella turha sotkea kuluttajansuojalakia. KGB jos ette tajua miksi : )
      :D

      Lainaa

    37. Tulos: -27 (53 ääntä)
      Suullinen (tässä tapauksessa ilmeisesti jopa kirjallinen (sähköposti)) sopimus on pätevä. Toi on aivan naurettavaa paskanjauhantaa että käytetään myyjän tietämättömyyttä hyväksi! Kyllä myyjän ihan itte on otetava selvää ja tiedettävä minkä hinnan tuotteestaan haluaa....tässä tapauksessa halus sen kympin ja sopi kaupat joten turha alkaa itkemään!! Esim. ostat uuden tuotteen x kaupasta/myyjältä, ostamisen jälkeen kuulet että ko. tuotteen saakin halvemmalla muualta....oikeuttaako se perumaan jo ostamasi kaupan?!?!?!?

      Lainaa

    38. Tulos: -39 (63 ääntä)
      Yhdyn edelliseen, kyllä Emma on se uhri tässä. Vituttaa tuommoset ailahtelevat myyjät. Se on oma moka jos ei viitti ottaa asioista selvää ja varmasti harmittais itteäki, mutta enemmän se harmittaa kun kaupoista sovitaan ja sitten perutaan. Se jos jokin on epärehellistä kaupankäyntiä. Jos kyse olisi useammista sadoista tai tuhansista euroista niin varmasti veisin oikeuteen, koska sopimus oli jo syntynyt.

      Lainaa

    39. Tulos: -12 (28 ääntä)
      Noh, kyllä kauppias teki vääryyttä jos kerran oli sopinut kaiken ostajan kanssa, mutta vaikea Emman puolella täysin olla tuollaisen kommentoimisen jälkeen. Ei tuo kuppi nyt kaikkikaisessa ole...

      Lainaa

    40. Tulos: -23 (35 ääntä)
      Onhan tuossa nyt tosiaan selvästi sopimus syntynyt. Käräjille vaan, niin Emma saa mukinsa kympillä.

      Lainaa

    41. Tulos: -22 (38 ääntä)
      Kyllä ottaa päähän tuollaiset ihmiset, jotka eivät osaa pitää turpaansa kiinni ja olla puuttumatta toisten asioihin. Mitä väliä, vaikka Emma tiesikin astioiden todellisen arvon, myyjän tappio, kun ei ottanut selvää todellisesta arvosta, ennen kauppaamista. Lisäksi tuo kauppojen peruminen ja huutokauppaus, pitäisi vain niellä tappionsa ja maksaa oppirahat. Niin ne muutkin tekee.

      Lainaa

    42. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Oikeustoimilain 32pykälä, toinen momentti. Yrittäisin ainakin vedota tähän.

      Lainaa

    43. Tulos: -19 (29 ääntä)
      Aika nihkeesti tehty myyjältä. Kurjaa tossa vaiheessa perua kaupat ja ruveta hilaamaan hintaa ylöspäin. Pitäishän sitä olla joku käsitys myymänsä tavaran arvosta ja jos ei ole niin asiantuntevampi ostaja ansaitsee voittonsa.

      Lainaa

    44. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Nämä "myyntipalstat" feispuukissa ovat se todellinen fail. Parempiakin paikkoja olisi ja väki vaan itkee kun "tulee väkisin aikajanat" ja ties mitä. Huoh.

      Lainaa

    45. Tulos: +9 (19 ääntä)
      Tuo Elina on kyllä kans hauska kun aluksi oli heti Emman jälkeen huutelemassa että "jos Emma ei jostain syystä halua ostaa niin mulle!" ja jälkeenpäin on sitten ihan äiti Teresana: "Kyllä myyjällä on oikeus purkaa tämä kauppa!" vaikka itse yritti ensin keplotella itselleen noi kipot. hah

      Lainaa

    46. Tulos: +20 (20 ääntä)
      Alkoi naurattamaan tuo kommentti: 'KERÄILEN MUUMIA,JOTEN IHAN SEN TAKIA HALUSIN TÄMÄN OSTAA!!!' < Nimittäin, jos keräilee, eikö silloin pitäisi noin suunnilleen tietää, mitä tuotteiden arvo yleensä on? :D

      Lainaa

    47. Tulos: +7 (9 ääntä)
      veemäinen muija toi emma.

      Lainaa

    48. Tulos: +9 (13 ääntä)
      ???: Suullinen (tässä tapauksessa ilmeisesti jopa kirjallinen (sähköposti)) sopimus on pätevä. Toi on aivan naurettavaa paskanjauhantaa että käytetään myyjän tietämättömyyttä hyväksi! Kyllä myyjän ihan itte on otetava selvää ja tiedettävä minkä hinnan tuotteestaan haluaa….tässä tapauksessa halus sen kympin ja sopi kaupat joten turha alkaa itkemään!! Esim. ostat uuden tuotteen x kaupasta/myyjältä, ostamisen jälkeen kuulet että ko. tuotteen saakin halvemmalla muualta….oikeuttaako se perumaan jo ostamasi kaupan?!?!?!?
      Taitaa emma siellä itse kirjoitella? :)

      Lainaa

    49. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Wääk: Osaako joku muuten sanoa minkä hintanen se ruskea nipsumuki on nykyään? Itellä lojuu yks kaapissa, vois myydä kun niitä ei kuulemma enää valmisteta ja porukka maksaa niistä melekosia hintoja.
      Itse kyseistä mukia metsästäneenä voin kertoa, että nettihuutokaupoissa hinnat on alkaen n. 50€

      Lainaa

    50. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Panukka: Feissarimokien perusteella kaupankäynti + facebook = katastrofi
      Tuollaiset ihmiset = katastrofi. Valitettavasti niitä pitää kohdella kuten muitakin...

      Lainaa

    51. Tulos: +2 (2 ääntä)
      No voi vittujen vittu. Luultavasti juuri tuo muki ollaan annettu poies.

      Lainaa

    52. Tulos: +6 (10 ääntä)
      ???: Siis eihän tossa hinnottelussa mitään VIRHETTÄ ole käynyt, jos myyjä itte arvioinut että sen 10e haluaa, ni sillon hinta myös on se. Kyllä mun silmissä paskan kuvan saa jos alkaa jo sovitun kaupan jälkeen muuttamaan hintaa ja eipä se ihan taida laillistakaan olla.
      Myisitkö itse 200-300€ esineen kympillä? Niin juuri ;)

      Lainaa

    53. Tulos: +8 (8 ääntä)
      FHAM: Taitaa emma siellä itse kirjoitella?
      Kyllä, itseasiassa usein käyttämättömän tuoteen saa palauttaa kauppaan.

      Lainaa

    54. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Tege: Kaupan alaa ja sopimusoikeutta opiskelevana väittäisin myyjällä olevan oikeuden perua “tapaaminen” Emman kanssa, koska alunperinhän kyse on kuitenkin kirpputoriesineestä, jonka oikea arvo on myyjälle selvitetty ennen tuotteen myymistä. Näin ollen myyjällä on oikeus vetää tuotteensa pois myynnistä, mikäli sitä kukaan ei ole vielä ostanut. Sen sijaan sopimusoikeudellisista asioista puhuttaessa meillä on tässä mustaa valkoisella siitä, kuinka Emma tarjoaa huutokaupassa 300e tuotteesta ja perinteisesti huutokaupoissa huuto velvoittaa ostamaan. Jutussa on kuitenkin vielä kolmaskin elementti, Facebookin säännöstöt mm. markkinoinnin ja mainonnan suhteen. Facebookissa tällainen huutokauppailu ei ole virallisesti sallittua, sillä loppujen lopuksi kuka tahansa voisi poistaa kommenttejaan välistä tai kommentteja voisi joku ulkpuolinen “Kirpputorin ylläpitäjä” poistella. Näin ollen tilanne ei ole täysin reilu ostajalle, eikä myyjälle ja loppupeleissä syntyy tällaisia tilanteita. Toisinsanoen oli virhe muuttaa homma huutokaupaksi, siinä vaiheessa rikottiin sääntöjä. Huuto ei velvoita Emmaa ostamaan. Olisi laittanut tuotteen vaikkapa huuto.nettiin ja linkittänyt sen kyseiseen keskusteluun, jolloin huutokauppa olisi sijainnut paikassa, jonne se kuului.
      "perinteisesti huutokaupoissa huuto velvoittaa ostamaan" ja "Huuto ei velvoita Emmaa ostamaan". Kumpi se nyt on??

      Lainaa

    55. Vuotava Aurinko 2.7.2023 4:15
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Naisten kirppikset... LOL!

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Muumit, astiat, kirppis, kirpputori, huutokauppa, Muumi-astiat