Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Blondin metsäretki

"Tulipahan jäätyä sit keskelle Sipoon metsää"
Bondin metsäretki Lähettänyt: krapulaattori

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 46 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +746 (758 ääntä)
      Vai, että meri metän keskellä :)

      Lainaa

    2. Tulos: +444 (740 ääntä)
      Merihän se siellä Sipoon metsässä on. Se lutka on aina siellä. Nam nam.

      Lainaa

    3. Tulos: +225 (263 ääntä)
      "sanoi oharit"

      Lainaa

    4. Tulos: +413 (435 ääntä)
      Pitkät valot vievät 12-voltin jännitteellä 4,58 Ampeeria virtaa, joten normaali 68 Ah akku kestäisi pitkiä valoja yhtäjaksoisesti noin 12 - 13 tuntia. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että joko tarinamme blondilla on huono akku, tai hänen aikakäsityksensä on pahasti pielessä. Kuitenkaan tarinamme Pasikaan ei ilmeisesti hahmota virran kulutusta.

      Lainaa

    5. Tulos: +87 (111 ääntä)
      Teuro: Eikö radio kuluta huomattavasti enemmän virtaa kuin pitkät? Ja tähän kun lisätään vielä ne pitkät + kenties jotain muuta jota blondimme ei kertonut, virrankulutus voi olla hyvinkin korkea. Luultavasti kuitenkin kaikki mainitsemasi asiat pitävät paikkansa (edes osittain).

      Lainaa

    6. Tulos: +62 (68 ääntä)
      Pitkät valot on usein 60W kappale (H4), jolloin jo yksi vie 12voltin jännitteellä 5A Mutta se että ainakin mulla on pitkä auton kummallakin puolella jolloin virtaa kuluu 10A. Sinänsä asia ei mihinkään muutu, huono akku ja olen pilkun nussija :D
      teuro: Pitkät valot vievät 12-voltin jännitteellä 4,58 Ampeeria virtaa, joten normaali 68 Ah akku kestäisi pitkiä valoja yhtäjaksoisesti noin 12 – 13 tuntia. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että joko tarinamme blondilla on huono akku, tai hänen aikakäsityksensä on pahasti pielessä. Kuitenkaan tarinamme Pasikaan ei ilmeisesti hahmota virran kulutusta.

      Lainaa

    7. Tulos: +45 (49 ääntä)
      kylläkai tuota kärsii bassoaki popittaa muutamia tunteja ja lähtee silti auto vielä käyntii

      Lainaa

    8. Tulos: -35 (79 ääntä)
      Eipä se musiikin kuuntelu nyt mitenkää ihmeellisesti virtaa vie, ellei sit ole erillisiä vahvistimia kontissaan mitä suuresti epäilen koska kyseessä kuitenkin on nainen eikä kovin fiksu sellainen ainakaan autojen suhteen

      Lainaa

    9. Real pilkkufukker 12.11.2011 13:11
      Tulos: +40 (44 ääntä)
      Labul: Pitkät valot on usein 60W kappale (H4), jolloin jo yksi vie 12voltin jännitteellä 5A Mutta se että ainakin mulla on pitkä auton kummallakin puolella jolloin virtaa kuluu 10A. Sinänsä asia ei mihinkään muutu, huono akku ja olen pilkun nussija
      kyllä juu, n.10A eli sen 68Ah akun mukaan virta riittää 6,8 tuntia. Paitsi että pitää huomioida että ei se auto tosiaan lähde tyhjällä akulla käymään. Eli peli on menetetty jo paljon ennen sitä 6,8 tuntia. Jos kyseessä oli esim. korkeapuristeinen Diesel-auto (hehkut yms.) saattaa virrankulutus startatessa hyvinkin olla yli 600A. 68Ah / 600A = 0.113t eli täydellä akulla voi startata reilu 6min.

      Lainaa

    10. Tulos: +109 (117 ääntä)
      Jotenkin tuo autokeskustelu ei niinkään kiinnostanut yhtä paljoa kuin tuo MERI KESKELLÄ METSÄÄ.

      Lainaa

    11. Tulos: +9 (17 ääntä)
      Perusmallinen autoradion teho lienee noin 12 W, joten virta on yhden ampeerin luokkaa. Radiota voisi siis kuunnella noin 68-tuntia yhteen menoon ennen akun tyhjentymistä. Tietenkin jännitteen alaraja on käytännössä noin 9-volttia, jolla starttimoottori suostuu vielä pyörittämään ja puola saa vielä riittävän ensiöjännitteen kipinää varten.

      Lainaa

    12. Tulos: +69 (91 ääntä)
      Ja miksköhän naisella ei voisi olla musiikkivehkeitä autossaan? Ja jos haluaa musiikkivehkeet autoonsa niin miksi pitäisi olla niin erityisen fiksu autojen suhteen? T. nainen, jolle mies asensi poppivehkeet

      Lainaa

    13. Tulos: +52 (60 ääntä)
      joo: Eipä se musiikin kuuntelu nyt mitenkää ihmeellisesti virtaa vie, ellei sit ole erillisiä vahvistimia kontissaan mitä suuresti epäilen koska kyseessä kuitenkin on nainen eikä kovin fiksu sellainen ainakaan autojen suhteen
      Pakko päästä sanomaan, että itse olen nainen enkä kovinkaan fiksu autojen suhteen ja vielä samanikäinen kuin tuo Nea, mutta autostani löytyy silti subwoofer yms. "ylimääräistä musiikkilaitteistoa".

      Lainaa

    14. Tulos: -6 (30 ääntä)
      Porukka puhuu täälä virran kulumisesta, jaa'a.

      Lainaa

    15. Tulos: +55 (65 ääntä)
      Miten kukaan voi olla erottamatta merta ja järveä toisistaan?

      Lainaa

    16. Tulos: +23 (35 ääntä)
      sipoossa mitää järvii oo t.sipoolainen

      Lainaa

    17. totuuden_torvi 12.11.2011 20:54
      Tulos: +26 (28 ääntä)
      Enpä ole Sipoon luontoon tutustunu, kun en ole sieltä päinkään... mutta onkohan se välttämättä edes järvi? Lampi vaikkapa? :D Tai sit se on tosiaan meri x)

      Lainaa

    18. Tulos: +13 (29 ääntä)
      Sipoossa on 28 järveä. t. entinen sipoolainen

      Lainaa

    19. Tulos: +27 (31 ääntä)
      Myös minua ihemetyttää enemmän meri metsän keskellä ja kuinka sanotaan oharit, kuin akun loppuminen... :)

      Lainaa

    20. Turnipsitonttu 13.11.2011 16:45
      Tulos: +28 (32 ääntä)
      Ensin tyypillisesti vähän huvitti, mutta sitten aloin toivomaan, että nea ei suinkaan ollut kuski. Eihän tyttöparka erota varmaan liikennemerkkejäkään toisistaan.

      Lainaa

    21. Tulos: +32 (42 ääntä)
      "Akku sanoi oharit", "metsänkeskellä", "ilman tietenkin että auto oli käynnissä", "akku -- pitäis ittensä sanoa irti". AAAAAAAAAAARRRRRRRRRGGHHHH DÄFLKJHSDMTBSD SUOMEN KIELI RAPISTUU JA KUOLEE!! :'( Ei ollu kyllä edes pahimmasta päästä, mutta yleinen kielivammavitutus purkautuu NYT. =(

      Lainaa

    22. Tulos: +17 (45 ääntä)
      vatuttaa: “Akku sanoi oharit”, “metsänkeskellä”, “ilman tietenkin että auto oli käynnissä”, “akku — pitäis ittensä sanoa irti”. AAAAAAAAAAARRRRRRRRRGGHHHH DÄFLKJHSDMTBSD SUOMEN KIELI RAPISTUU JA KUOLEE!! :’( Ei ollu kyllä edes pahimmasta päästä, mutta yleinen kielivammavitutus purkautuu NYT. =(
      I feel your pain. Lisätään tähän vielä, että näissä kommenteissa ei ole kovinkaan montaa numeroilmausta kirjoitettuna oikein. (Vaikkapa "9-volttia". Se ei tarkoita mitään. "9-volttinen" kirjoitetaan yhdysmerkillä, koska se on yhdyssana, mutta ainakin kun viimeksi tarkistin, "yhdeksän volttia" kirjoitettiin erikseen.) Mutta annettakoon se anteeksi, koska kyseessä oli ilmeisesti miehiä, eikä kovin fiksuja sellaisia, ainakaan oikeinkirjoituksen suhteen. (?)

      Lainaa

    23. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Izevel: I feel your pain. Lisätään tähän vielä, että näissä kommenteissa ei ole kovinkaan montaa numeroilmausta kirjoitettuna oikein. (Vaikkapa “9-volttia”. Se ei tarkoita mitään. “9-volttinen” kirjoitetaan yhdysmerkillä, koska se on yhdyssana, mutta ainakin kun viimeksi tarkistin, “yhdeksän volttia” kirjoitettiin erikseen.) Mutta annettakoon se anteeksi, koska kyseessä oli ilmeisesti miehiä, eikä kovin fiksuja sellaisia, ainakaan oikeinkirjoituksen suhteen. (?)
      Komppaan. Mistähän perseestä ihmiset yhtäkkiä ovat ruvenneet repimään sinne sen väliviivan... Eikä pelkästään feissarimokissa vaan ihan oikeissa mainoksissakin on joku 2-vuoden takuu laitteelle. Voi ristus.

      Lainaa

    24. Tulos: -5 (21 ääntä)
      Olen todella pahoillani tuosta väliviivavirheestä, joskin tuossa kommentissani virheitä oli huomattavan vähän. Toisin kuin nimimerkillä vatuttaa, joka kirjoittelee muun muassa isoilla kirjaimilla. Oikeinkirjoituksen perusteella tehty arvio älykkyydestä on myös äärimmäisen alhainen keino pönkittää omaa näkemystään. Tosin sillä ilmeisesti peitellään omaa tietämättömyyttä asiasta. Nimimerkillä vatuttaa ei ilmeisesti osaa edes kirjoittaa Suomen kieltä, vaikka lieneekin suomenkielinen. Vinkiksi voisi antaa, että sitä ei suinkaan kirjoiteta kokonaan isoilla kirjaimilla.

      Lainaa

    25. Tulos: +7 (13 ääntä)
      ^ Samaa mieltä, paljon ärsyttävämpää on lukea "AHOUFEHMOÖHFE KIELIVAMMAVITUTUS IHHIHI ÄHÄÄHÄÄ : (( (( ( : )) )) XDXDXDDXD"-tekstiä, kuin tekstiä joka sisältää välimerkin käyttöön liittyviä virheitä. psst.. "suomen kieli" kirjoitetaan pienellä.

      Lainaa

    26. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Wääk: psst..“suomen kieli” kirjoitetaan pienellä.
      Simpsutti olet aivan oikeassa ei pitäisi päteä asialla. Lauseen alussa se kirjoitetaan isolla ja muutoin pienellä. :)

      Lainaa

    27. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Hyvä Izevel, oikeinkirjoituksen suhteen sinulle tiedoksi sellaista, että ei ole suositeltavaa aloittaa lausetta mutta-sanalla. Äidinkielen yo-sensoritkin kuulemma nykyään näyttävät kyseiselle tyylimokalle punakynää. (Olen niin odottanut, että pääsen pätemään pätijää. Koen sanoinkuvaamatonta riemua!)

      Lainaa

    28. Tulos: +7 (15 ääntä)
      ^ Jep. Koko Izevelin virke on pelkkää sivulausetta. "Mutta annettakoon se anteeksi, koska kyseessä oli ilmeisesti miehiä, eikä kovin fiksuja sellaisia, ainakaan oikeinkirjoituksen suhteen."

      Lainaa

    29. Tulos: +8 (16 ääntä)
      joukke: Hyvä Izevel, oikeinkirjoituksen suhteen sinulle tiedoksi sellaista, että ei ole suositeltavaa aloittaa lausetta mutta-sanalla. Äidinkielen yo-sensoritkin kuulemma nykyään näyttävät kyseiselle tyylimokalle punakynää. (Olen niin odottanut, että pääsen pätemään pätijää. Koen sanoinkuvaamatonta riemua!)
      Se oli tietoinen puhekielisyyttä jäljittelevä tyylikeino. Tämä ei ole yo-aine eikä tieteellistä tekstiä, joten moiset valinnat ovat sallittuja. Toivottavasti tämä ei pahoittanut mieltäsi.

      Lainaa

    30. Tulos: -8 (12 ääntä)
      Wääk: ^ Jep. Koko Izevelin virke on pelkkää sivulausetta. “Mutta annettakoon se anteeksi, koska kyseessä oli ilmeisesti miehiä, eikä kovin fiksuja sellaisia, ainakaan oikeinkirjoituksen suhteen.”
      Mitä ihmeen sivulausetta? Se oli kieliopillisesti täysin hyväksyttävä päälause mutta kieltämättä kömpelö, joten sensorien kanta on ihan ok. Sopisiko muuten kaikille, että jätetään pilkunviilaus niille, jotka sitä osaavat? Oikeinkirjoitus on ihan hyvä arvio älykkyydestä, koska suomen kieli on sen verran helppoa, että vain idiootti tekee noin tyhmiä virheitä. Terveisin mies.

      Lainaa

    31. Tulos: +1 (7 ääntä)
      snap: Mitä ihmeen sivulausetta? Se oli kieliopillisesti täysin hyväksyttävä päälause mutta kieltämättä kömpelö, joten sensorien kanta on ihan ok. Sopisiko muuten kaikille, että jätetään pilkunviilaus niille, jotka sitä osaavat? Oikeinkirjoitus on ihan hyvä arvio älykkyydestä, koska suomen kieli on sen verran helppoa, että vain idiootti tekee noin tyhmiä virheitä. Terveisin mies.
      Sinultakin silti – vaikka niin etevä muuten olet – meni ohi se, että koko lause oli pelkkä sarkastinen heitto sille vatipäälle, joka yleisti naiset autoista mitään ymmärtämöttämiksi typeryksiksi. Tahdoin sillä osoittaa, että ei ole poliittisesti korrektia tehdä moisia yleistyksiä ja että ne kuulostavat naurettavilta, mutta ilmeisesti yliarvioin yleisöni.

      Lainaa

    32. Tulos: -5 (17 ääntä)
      "Mutta annettakoon se anteeksi, koska kyseessä oli ilmeisesti miehiä, eikä kovin fiksuja sellaisia, ainakaan oikeinkirjoituksen suhteen" -Izevel "Se oli kieliopillisesti täysin hyväksyttävä päälause" -Snap Ensinnäkin mikä vitun "se". Tuossa on neljä lausetta. MUTTA annettakoon se anteeksi. KOSKA kyseessä oli ilmeisesti miehiä. EIKÄ kovin fiksuja sellaisia. AINAKAAN oikeinkirjoituksen suhteen. Mielestäni nuo kaikki ovat sivulauseita, en mene vannomaan, mutta yksikään ei kyllä ole päälause.

      Lainaa

    33. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Voi kulta pieni, jätä nyt se päteminen viisaammille ihmisille, sillä mua alkaa säälittää. Ensinnäkin, sivistä itseäsi ja selvitä, mitä lause tarkoittaa. Kyseisessä virkkeessä on tasan kaksi lausetta, joista ensimmäinen on päälause ja toinen sivulause. Kaksi viimeistä harhaasi ovat irrallisia lisäyksiä eivätkä lauseita, koska niissä ei ole predikaattia. Ensimmäinen on päälause, vaikka kuinka parkuisit ja inttäisit. Sopiiko, että jos vielä haluat vastata, rauhoitut ja luet ensin viestisi läpi huolella? Toki voit halutessasi vielä nolata itseäsi, mutta olisi meille molemmille helpompaa, jos alkaisit käyttää järkeä.

      Lainaa

    34. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Izevel: Sinultakin silti – vaikka niin etevä muuten olet – meni ohi se, että koko lause oli pelkkä sarkastinen heitto sille vatipäälle, joka yleisti naiset autoista mitään ymmärtämöttämiksi typeryksiksi. Tahdoin sillä osoittaa, että ei ole poliittisesti korrektia tehdä moisia yleistyksiä ja että ne kuulostavat naurettavilta, mutta ilmeisesti yliarvioin yleisöni.
      Ymmärsin kyllä, ja viimeinen lauseeni jatkoi samalla linjalla. Olen oikeastaan ihan samaa mieltä.

      Lainaa

    35. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Taisin jäädä ihmettelemään enemmän näitä kommentteja kuin itse mokaa.

      Lainaa

    36. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Tämähän on vanha "akku sanoi oharit"-juttu. Jotenki käsittäisin että tämä viestin julkaisia ei ollut yksin. Voiko mies jättää tämmöisen tilaisuuden käyttämättä metsän keskellä, merenrannalla ja kaiken lisäksi pimeällä?

      Lainaa

    37. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Hypätkää suohon oikeinkirjotuksenne kanssa.

      Lainaa

    38. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Liittyen mereen/järveen: Nea voi ihan hyvin olla äidinkieleltään ruotsalainen (etunimi + sijaintikin sopii), jolloin ei ole mikään ihme, että suomeksi kirjoittaessa tulee blackout, että oliko se metsän keskellä oleva sjö nyt suomeksi meri vai järvi.

      Lainaa

    39. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Naurettavin moka oli mennä katselemaan luontoa, ja laittaa jotain sontaa huutamaan stereoista.

      Lainaa

    40. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Pitkien valojen kanssa autoissa on päällä kyllä paljon muutakin. Pitkät valot 2x 55w + lähivalot 2x 55w, pikkupolttimoja ehkä 10w, takana palaa ehkä 20w, no pitkien takia täytyy tietysti olla virrat päällä, mitä kaikkea sieltä löytyy, marraskuu, ehkä penkinlämmittimiä, lämmityspuhallin ja ehkä kiertovesipumppu jne, moottorielektroniikka, ym. ym... Virrankulutus virrat päällä on kymmeniä ampeereja. Hyvä akku pitäisi kuitenkin kestää n. tunnin ajan, 5 minuutissa ei missään tapauksessa pitäisi tyhjentyä. Saattaa olla, että pakkasten yllättäessä virta ei enään käynnistykseen riitäkään, varsinkaan jos on diesel. Hehkutus vie sen 100 ampeeria, pahimmillaan minuutin ajan ja vielä starttaus päälle...

      Lainaa

    41. Tulos: -1 (1 ääni)
      Labul: Pitkät valot on usein 60W kappale (H4), jolloin jo yksi vie 12voltin jännitteellä 5A Mutta se että ainakin mulla on pitkä auton kummallakin puolella jolloin virtaa kuluu 10A. Sinänsä asia ei mihinkään muutu, huono akku ja olen pilkun nussija
      Voisin tulla nussia pilkkua enemmänkin, sillä pilkun_nussija on yhdyssana!

      Lainaa

    42. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Izevel: I feel your pain. Lisätään tähän vielä, että näissä kommenteissa ei ole kovinkaan montaa numeroilmausta kirjoitettuna oikein. (Vaikkapa “9-volttia”. Se ei tarkoita mitään. “9-volttinen” kirjoitetaan yhdysmerkillä, koska se on yhdyssana, mutta ainakin kun viimeksi tarkistin, “yhdeksän volttia” kirjoitettiin erikseen.) Mutta annettakoon se anteeksi, koska kyseessä oli ilmeisesti miehiä, eikä kovin fiksuja sellaisia, ainakaan oikeinkirjoituksen suhteen. (?)
      Izevel: Sinultakin silti – vaikka niin etevä muuten olet – meni ohi se, että koko lause oli pelkkä sarkastinen heitto sille vatipäälle, joka yleisti naiset autoista mitään ymmärtämöttämiksi typeryksiksi. Tahdoin sillä osoittaa, että ei ole poliittisesti korrektia tehdä moisia yleistyksiä ja että ne kuulostavat naurettavilta, mutta ilmeisesti yliarvioin yleisöni.
      Kuka tässä muka yleistää? Ylemmässä lainauksessa selvästi yleistät miehet kielioppia osaamattomiksi junteiksi, jotka eivät tiedä yhtään mitään. Ensiksi: Kyllä monet miehtkin osaavat kirjoittaa virheetöntä suomen kieltä, ja niitä jotka eivät osaa, löytyy naisten keskuudesta vähintään yhtä paljon. Toiseksi: Mistä ylipäätään päättelit, että tuon "9-volttia" -virheen tehnyt henkilö olisi mies? Ainut, joka oli kirjoittanut noin, oli teuro, joka ei maininnut yhdessäkään viestissään sukupuoltaan. Kolmanneksi: Eikö mielestäsi fiksuutta ole se, että tietää autoista noinkin paljon. Neljänneksi: Sinun pilkunnussimisesi on täysin turhaa, ja menetit mokasta sen olennaisimman pointin. Ymmärsit nuokin kommentit varmasti aivan hyvin, ellet sitten tajunnut "monimutkaisia" fysiikkaan liittyviä termejä voltti, ampeeri, sekä ampeeritunti. Ja turha valittaa viestini kieliopillisista virheistä. Olen vasta 13-vuotias poika, en olettaisi sinun vaativan minulta täydellistä kirjoitusta.

      Lainaa

    43. Tulos: 0 (2 ääntä)
      snap: Voi kulta pieni, jätä nyt se päteminen viisaammille ihmisille, sillä mua alkaa säälittää. Ensinnäkin, sivistä itseäsi ja selvitä, mitä lause tarkoittaa. Kyseisessä virkkeessä on tasan kaksi lausetta, joista ensimmäinen on päälause ja toinen sivulause. Kaksi viimeistä harhaasi ovat irrallisia lisäyksiä eivätkä lauseita, koska niissä ei ole predikaattia. Ensimmäinen on päälause, vaikka kuinka parkuisit ja inttäisit. Sopiiko, että jos vielä haluat vastata, rauhoitut ja luet ensin viestisi läpi huolella? Toki voit halutessasi vielä nolata itseäsi, mutta olisi meille molemmille helpompaa, jos alkaisit käyttää järkeä.
      Pidä puhekieli ja "kirjakieli" erossa toisistaan, varsinkin silloin kun yrität todistella olevasi muita viisaampi.

      Lainaa

    44. Tulos: 0 (2 ääntä)
      tuohon pitkien valojen kulutukseen lisätään vielä blondin päälle napauttama takalasin lämmitin. kyllä, mahdollista keskellä kesääkin.

      Lainaa

    45. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Miten se Nea rukka mistään akun kestoista tietäis, kun metsän keskelläkin myrskyää meret:)

      Lainaa

    46. Tulos: -1 (1 ääni)
      "Sanoi oharit"? Se on "teki oharit". Ja meri Sipoon korvessa keskellä metsää? -_'

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Sipoo, metsä, auto, järvi, meri, valot, akku