Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hyvää kesälomaa?

"Peruskoulu on ohi!"
peruskoulu

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 50 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +713 (735 ääntä)
      Viihdyttäviä nuo ihmisten räjähtämiset ja uhkaamiset poistaa kavereista kun joku vähän irvailee :D

      Lainaa

    2. Tulos: +148 (176 ääntä)
      Perussettii :D

      Lainaa

    3. Tulos: +66 (92 ääntä)
      heheeeheheeeheheheee!:D

      Lainaa

    4. Tulos: -70 (232 ääntä)
      Ja Ville vielä tyytyväinen tuohon? Mahtaa olla vanhemmat ylpeitä, jos siis välittävät yhtään..

      Lainaa

    5. nyymipeeko 7.6.2011 9:21
      Tulos: +207 (239 ääntä)
      mikä ihme jengiä vaivaa et ne on heti poistamassa kavereista kun joku pistää ihan pienen piikin takasin, ja aika aiheestakin. toisaalt just ne narsistit ja ekstrovertit viihtyy fbs, ettäjuu.

      Lainaa

    6. Tulos: +251 (275 ääntä)
      Kymppiluokalle ei kyllä kukaan joudu, vaan sinne pitää ihan erikseen hakea...

      Lainaa

    7. Tulos: -123 (195 ääntä)
      niin no, kymppiluokka ei ole peruskoulua, vaikka usein samassa rakennuksessa onkin. ihan huono piikki herralta ja neiti suutahti kyllä kans aivan yhtä turhaan. miksi mennä johonkin lukioon tai amikseen jos ei kiinnosta mikään niissä paikoissa. parempi vaihtoehto mennä kympille.

      Lainaa

    8. Tulos: +30 (82 ääntä)
      ite menin kympille siks ku olin amikses mut lähin sielt enkä halunnu pitää välivuotta (:

      Lainaa

    9. Tulos: +24 (114 ääntä)
      mut tosta muijasta tuli mielee et se meni sinne siks että on vaa yksinkertasesti niin paska.

      Lainaa

    10. Tulos: +89 (153 ääntä)
      Tiesitkö, että kymppiluokka on peruskoulun kertausta eikä sieltä saa mitään ammattia tai jatko-opiskelumahdollisuuksia verrattuna lukioon? Siksi ei ole parempi mennä kympille vain huvikseen tai korvikkeena jollekin toisen asteen koululle. Tietysti se on joskus hyvä vaihtoehto, muttei tosiaan korvaa toista astetta...

      Lainaa

    11. Tulos: -54 (112 ääntä)
      "tantalle" Hei ei kukaan tienny tota, hienoo et valaisit :D :D XD

      Lainaa

    12. Tulos: +153 (165 ääntä)
      Sen verran voin sanoa kymppiluokan käyneenä, että se on tosi hyvä ja hyödyllinen vaihtoehto sellaisille, joilla on syystä tai toisesta mennyt yläaste huonosti eikä pääse päättötodistuksellansa haluamalleen alalle/mihinkään toisen asteen oppilaitokseen opiskelemaan. Kymppiluokalla 'voittaa' itselleen vielä lisäaikaa numeroiden parantamiseen (itse korotin keskiarvoa yhdellä numerolla) ja tulevaisuutensa miettimiseen. Siellä pääsee myös tutustumaan työelämään, ja siitä saatua runsasta työkokemusta katsotaan hyvällä kesätöitä haettaessa.

      Lainaa

    13. Tulos: +59 (125 ääntä)
      Unohdin sanoo vielä, että ton tytön puheista saa jotenkin semmosen vaikutelman, että kettuileva poika on aikaisemminkin heittänyt tälle ilkeitä kommentteja, ja siksi uhkailee poistamisella... Ihan aiheellisesti, meinaan tytöstä voi tuntua itsestään jossain määrin tosi pahalta, kun ei pääse minnekään opiskelemaan.

      Lainaa

    14. Tulos: -25 (41 ääntä)
      Kylä tää härkäne jäätelö o

      Lainaa

    15. Ajankohtaisia blogin kirjoittaja 7.6.2011 21:04
      Tulos: -14 (28 ääntä)
      Kiitos piristyksestä!

      Lainaa

    16. Tulos: -66 (130 ääntä)
      Voi Savannah... Lässyti lässyti. Jos on idiootti, niin on idiootti. Minkäs sille voi. :D

      Lainaa

    17. Tulos: -75 (119 ääntä)
      Savannah on samankaltainen luuseri ja sitäkautta osaa jakaa sympatiaansa

      Lainaa

    18. Tulos: -56 (80 ääntä)
      Ei 6.4 oo ees paha, etenkin jos oletamme että Ville on yläasteikäinen.

      Lainaa

    19. Tulos: -102 (110 ääntä)
      mä luulin et kymppiluokka on sama kuin lukion eka?

      Lainaa

    20. Tulos: +124 (156 ääntä)
      Tiedoksenne, Joopa & Tege: Nostin keskiarvoani 7,3 ---> 8,3, että kuka nyt on luuseri? Kehottaisin myös teitä itseännekin kehittämään empatiakykyänne, jota te ette ilmeisesti omista juurikaan. Ja btw, olin ihan hyvä oppilas yläasteella (yhdessä kohtaa k.a. korkeimmillaan 8,6), mutta arvosanat laski, koska olin runsaasti poissa koulukiusaamisen takia. Joten jos ette tunne, älkää tuomitko.

      Lainaa

    21. Tulos: +3 (23 ääntä)
      Haha. tunnen Villen, nyt hävettää ihan puolesta

      Lainaa

    22. Tulos: -95 (101 ääntä)
      ei vittu ketää ei jaksa kiinnostaa mitkää saatanan kielioppi virheet ni miks niit pitää laittaa tänne!! onhan niihin ihan hauska puuttuu ja heittää läppää esim. Heidin heitto on ihan vitun hyvä mut ei niit tänne tarvi laittaa ja sit käydää viel tääl kommentoimas ja riitelemäs et miten joku pitäs kirjottaa!! ...EI NÄIN! Siis onhan noihin tosi kiva heittää just joku tällänen läppä et ei varsinaisest tää liity tähän mut ylipäätänsä ei tarvi laittaa näit tänne sillee et kielioppivirhe ois joku saatanan moka!

      Lainaa

    23. Tulos: +103 (105 ääntä)
      ghjjhg: "Heidin heitto on ihan vitun hyvä"
      Miksi sitten vaahtoat suustasi?

      Lainaa

    24. aolsfhidkj 8.6.2011 20:09
      Tulos: +46 (66 ääntä)
      Mitä vikaa kymppiluokassa? Yleensä sinne mennään ihan vapaaehtosesti.

      Lainaa

    25. Tulos: +36 (44 ääntä)
      @aolsfhidkj Olet kyllä täysin oikeassa, 10- luokalle ei voida pakottaa ketään. Sinne mennään vapaaehtoisesti

      Lainaa

    26. Tulos: +55 (75 ääntä)
      Haloo, ihmiset! Jos teidän kaveri vaikka sanoo, että "jouduin myymään telkkarin kun ei ollut rahaa vuokraan" niin menettekö huutamaan, että "TV:n myymiseen ei voi pakottaa ketään! Se myydään vapaaehtoisesti!" Eli eiköhän tässä tapauksessa tuo kymppiluokalle joutuminen tarkoita sitä, että kyseisen henkilön numeroilla ei päässyt muualle, joten hän "joutui kympille".

      Lainaa

    27. Tulos: -20 (60 ääntä)
      Harvemmin se kympille meneminen/joutuminen on mitenkään hehkuttamisen arvoista, oma vika, jos oli niin luuseri ettei edes yläasteella pärjännyt..

      Lainaa

    28. Tulos: +34 (42 ääntä)
      Ja täällä nyt näköjään kommentoi semmoiset ihmiset, jotka eivät kymppiluokasta mitään tiedä. Sinnehän voi myös mennä, jos ei tiedä vielä mihin haluaa, kuten moni onkin tehnyt, niin myös kaverini, joka pääsi amikseen, mutta päätti silti mennä kympille, koska ei ollut vielä ihan varma, mihin haluaa.

      Lainaa

    29. Tulos: +33 (49 ääntä)
      hmmm. mun puolesta tää koko kommentointi-osio voitaisiin poistaa, ärsyttävät ihmiset pätee ja ylianalysoi ja tekee ittensä naurettaviksi.

      Lainaa

    30. Tulos: -12 (38 ääntä)
      Käy aivan selvästi ilmi tästä statuksesta, että tämä kyseinen tyttö EI halunnut kymppiluokalle, mutta oli ns. "pakko" mennä koska ei halunnut lukioon. Että turhaan ruikutatte.

      Lainaa

    31. Tulos: +12 (30 ääntä)
      Musta nää molemmat oli vain ilkeitä ja ikäviä. :/

      Lainaa

    32. Tulos: +14 (34 ääntä)
      Mitä helvettiä tuo sininen kommentoija alemmassa postauksessa? Terveisin yli ysin keskiarvo, tänä keväänä peruskoulun päättänyt ensi syksyn lukiolainen. Ei tulisi mieleenkään sanoa kenellekään noin.

      Lainaa

    33. Tulos: +50 (58 ääntä)
      Kylläpäs täällä nyt on nihkeää ja ylimielistä porukkaa liikenteessä. Kymppiluokka on todella hyvä vaihtoehto, jos yläaste on mennyt vähän puihin ja mahdollisuudet mieluisaan toisen asteen opiskelupaikkaan näyttävät huonoilta. Siinä saa vuoden lisää monille tuikitarpeellista aikuistumis- ja miettimisaikaa ja tietysti siinä samalla pääsee korottamaan numeroita ja saattaa jopa oppia jotain. Kun ottaa huomioon, että yläasteella vietetään yleensä se pahin murrosikä, ei minusta ole yhtään ihmeellistä, että moni tulevaisuuden fiksu aikuinen sählää itselleen huonon päättötodistuksen. Itsekin olin yläasteella varsinainen alisuoriutuja, lintsasin ja jätin kouluhommat tekemättä, vaikka lukupäätä olisi kyllä luullut olevan ihan riittävästi. Peruskoulusta sitten menin amikseen sellaiselle alalle, mikä nyt kuullosti helpolta ja minne todistus riitti. Amiksen aikana onneksi vähän aikuistuin ja järkiinnyin ja päätin ammattitutkinnon lisäksi suorittaa yo-tutkinnon. Suoritin molemmat tutkinnot kunnialla ja hyvin arvosanoin, ja nyt opiskelen mieluista ja kiinnostavaa alaa yliopistossa. Minulle ainakin kymppiluokka olisi tehnyt hyvää. Tsemppiä kaikille kympille meneville!

      Lainaa

    34. HOHOHOHOHO 11.6.2011 2:37
      Tulos: 0 (42 ääntä)
      Tekis mieli tykätä pojan kommentista "ei niin, mä meen lukioon"

      Lainaa

    35. Kymppiluokka ftw 11.6.2011 18:35
      Tulos: +35 (47 ääntä)
      tantalle: Itse kävin kymppiluokan peruskoulun jälkeen ja se oli teiniajan elämäni järkevin ratkaisu. Olisin päässyt peruskoulun päättötodistuksen keskiarvolla opiskelemaan alaa, johon olen jo valmistunut, mutten tiennyt onko kyseinen ala sittenkään se, jota haluan opiskella seuraavat kolme vuotta. Kympillä on aikaa miettiä vaihtoehtoja ja siellä saa apua valintojen tekemiseen enemmän kuin peruskoulussa, koska opetus ja opinto-ohjaus on yksilöllisempää. Siellä oli myös opiskelijoita, joilla lintsauksen tai muun vastaavan syyn takia keskiarvo oli liian matala muuhun kouluun pääsyyn. Vuoden aikana huomasi sen piirteen katoavan suurimmasta osasta näitä "laiskureita" ja oppilaat aikuistuivat edes hieman. Ei ole todellakaan häpeä käydä kymppiluokkaa.

      Lainaa

    36. Tulos: +22 (38 ääntä)
      daa & Kymppiluokka ftw: Loistavasti sanottu molemmilta! Mä en ymmärrä mikä ongelma täällä on muutamilla tajuta, ettei kymppiluokka ole luusereita (kuten aikasemmin Tege oli minua kutsunut) ja muita sellaisia varten tehty. Se oli myös mun teiniajan elämän parhain ratkasu, enkä kadu sitä hetkeäkään, että päätin mennä kympille. Ilmeisesti joillekin on kehittynyt jonkinlainen stereotypia, et

      Lainaa

    37. Tulos: +25 (37 ääntä)
      ... että kymppiluokka on täynnä lintsareita, lorvijoita, laiskureita ja ryyppääviä ketjupolttajapahiksia. Elämä ei ole aina niin mustavalkoista.

      Lainaa

    38. Tulos: +19 (29 ääntä)
      Miksi monet täällä tuomitsevat kymppiluokan käyneet niin jyrkästi? Se on varmasti joillekin se paras valinta enkä minä ainakaan heittäisi kenellekään sellaista kommenttia kuin alemman mokan poika. Enkä ole "samanlainen luuseri" ja siksi kymppiluokalle menevän tytön puolella. Terv. henkilö, joka ei vielä ole päättänyt peruskouluaan ja jonka keskiarvo on yli 9,5.

      Lainaa

    39. Tulos: -33 (41 ääntä)
      Jaa.. No miksi ei sitten oo pystynyt käymään yläastetta samassa ajassa kunnolla niinkuin muut ikäisensä?? Nimittäin kymppiluokkalaiset?? Ahahhahahahahah

      Lainaa

    40. mielipide tämäkin 16.6.2011 0:23
      Tulos: -18 (38 ääntä)
      Minkä takia pitää kymppiluokalle mennä harkitsemaan jos kerta pääsis jo arvosanoillaan minne kokee haluavansa? Koska parempihan sinne amikseen esim on mennä vuodeks kokeileen että sopiiko kys. ala vai pitäskö harkita muuta kun sensijaan istuskella jossai kymppiluokalla kertaamassa samoja asioita kun kolme edellistä vuotta? Näin oon myös ymmärtänyt (huom, en ole asiantuntija, olen lukion käynyt; eli en tiedä mistään mitään) että amiksen sisäiset alanvaihdot on vielä yksinkertaisempia kun koko kouluun haku/pääseminen? Näin ollen kymppiluokka on mun käsitykseni mukaan a) idiooteille joilla ei järki tunnu luistavan, tai b) idiooteille jotka käytti yläasteensa niihin vähemmän kypsiin toimiin, eli tupakalla juoksemiseen ja lintsaukseen, koulunkäynnin sijasta :)

      Lainaa

    41. Tulos: +26 (32 ääntä)
      mielipide tämäkin: A) ja B) vaihtoehtosi eivät ole kaukana totuudesta, mun kans oli samalla luokalla näitäkin henkilöitä. Mutta on myös olemassa vaihtoehto c) uutta motivaatiota ja puhtia saanut ex-idiootti, joka on sattunut tajuamaan kesälomalla yhteishaun tuloksien jälkeen sen, ettei mistään voi tulla yhtään mitään, kun ei ole päässyt mihinkään opiskelemaan. Tällainen henkilö ymmärtää myös, että häneltä löytyy rahkeita vaikka mihin, kunhan vain kunnolla yrittää ja opiskelee. Tosin joillakin motivaatio ei lisäänny juuri ollenkaan edes kymppiluokalla, joten tällaisille henkilöille koko lisävuosi saattaa olla ajanhukkaa. Sad but true.

      Lainaa

    42. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Olen samaa mieltä Savannahin kanssa, kymppiluokka on oiva valinta niille jotka eivät vielä tiedä mitä tehdä yläasteen jälkeen. Siinä on hyvä tilaisuus parantaa numerointaan entisestään ja miettiä mitä tekee tulevaisuudessa. Eikä sinne "joudu", vaan se on ihan vapaaehtoinen asia, koska jotkut ei välttämättä mene mihinkään peruskoulun jälkeen :) Eivätkä kaikki ole siellä sen takia, että koulussa meni huonosti tms. ? Se on vain hyvä tapa parantaa numeroita entisestään ja saada parempi todistus. Ihme, kun täälläkin on noita pellejä, jotka tekee itsestään tyhmiä, kun haukkuu niitä jotka käyvät kymppiluokan yms. Eiköhän se ole jokaisen oma asia mihin menee peruskoulun jälkeen :D? Ihme touhua!

      Lainaa

    43. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Olisin niiiiiin halunnu tykätä Heidin kommentista :)

      Lainaa

    44. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Voin ylpeänä ilmottaa että olen käynyt kymppiluokan ! Keskiarvo oli ysiltä päästessä 8,2 ja pääsin kahteenki opiskelupaikkaan, ammattikouluun, mutta enpähän vain mennyt koska ei kumpikaan oikein kiinnostanut :) Kympin aikana kun kävin työharjoitteluissa eri paikoissa ( aina torstaisin ja perjantaisin, se ei siis ollut mitään koulussa istumista kokoajan! ), niin sain idean siihen mitä haluan tehdä, ja nyt valmistun siltä alalta miltä haluankin !

      Lainaa

    45. Tulos: -21 (23 ääntä)
      Kaisa: Ja Ville vielä tyytyväinen tuohon? Mahtaa olla vanhemmat ylpeitä, jos siis välittävät yhtään..
      Ööh, pakko puuttua tähän. 6.4 on kyllä ihan ok keskiarvoks, varsinkin jos yläasteella jo oli.

      Lainaa

    46. Tulos: -8 (18 ääntä)
      vitsin idiootit ite..!! mun keskiarvo oli 9.3 ylä-asteen jälkeen :D eikä ketää tartte haukkua tyhmäks vaikka huono todistus onkin.. ehkä on vaa kavereiden kanssa perseilly tunneilla, mutta silti on fiksu ja oppis ne asiat jos keskittyis... ei saa haukkua turhaan.. :p

      Lainaa

    47. Tulos: -18 (28 ääntä)
      Voi teitä "viisaita" lukiolaisia.. Teillä on valkolakki ja olette ylioppilaita. Entä sitten? Nykypäivänä kun vaaditaan lähes joka ammattiin tutkinto ja työkokemusta. Siellä ne kaikki lukiolaiset on nyt sitten Prisman hyllyjä täyttelemässä, kun kassalle pääsyyn tarvitsee jo merkonomin paperit :D koittakaa nyt oikeesti vähän miettiä mitä lauotte suustanne.. Minä kävin kymppiluokan ihan omasta vapaasta tahdostani, kun en ollut vielä varma mille alalle haluan mennä. Jos nyt sitten sen perusteella olen luuseri, niin ok. Itse en tunne olevani :D

      Lainaa

    48. Tulos: +15 (15 ääntä)
      ghjjhg: ei vittu ketää ei jaksa kiinnostaa mitkää saatanan kielioppi virheet ni miks niit pitää laittaa tänne!! onhan niihin ihan hauska puuttuu ja heittää läppää esim. Heidin heitto on ihan vitun hyvä mut ei niit tänne tarvi laittaa ja sit käydää viel tääl kommentoimas ja riitelemäs et miten joku pitäs kirjottaa!! …EI NÄIN! Siis onhan noihin tosi kiva heittää just joku tällänen läppä et ei varsinaisest tää liity tähän mut ylipäätänsä ei tarvi laittaa näit tänne sillee et kielioppivirhe ois joku saatanan moka!
      Sinulta puuttuu pilkut ja pisteet tekstistäsi.

      Lainaa

    49. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Kaisa: Ja Ville vielä tyytyväinen tuohon? Mahtaa olla vanhemmat ylpeitä, jos siis välittävät yhtään..
      Tuskin niitä kiinnostaa. Varmaan tasoa että alaikäsenä heittävät sen pihalle kun eivät osaa kasvattaa.

      Lainaa

    50. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Mäkin kävin lukion ja oli kyllä tyhmin päätös tähän asti!

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: koulu, keskiarvo, peruskoulu, lukio, kymppiluokka